|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to najbardziej bałabym sie rozłąki z rodziną ![]() Cytat:
Najlepszego dla Twoich Facecików Kciuki za bioderka ![]() Cytat:
Oby problemy finansowe szybko minęły Cytat:
On nawet mojego mleka nie chce z łyżki wypić W siateczce wszystko mu smakuję , ale nie wiem czy to jest rozwiązanie na dłuższą metę Mi to podchodzi BLW, ale mąż i wszyscy dookoła panikują , że dziecko się zadławi i se jakieś głupie metody wymyślam
|
|
#783 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też kaszkę na oko robię a serel konserwowy brzmi ciekawie, nie jadłam? a lubię takie przetwory. Cytat:
![]() Podręcznik zmienia się, gdy zmienia się podstawa programowa (a ostatnio to częste było!), i wówczas nauczyciel NIE MOŻE pracować na starym wydaniu. Przecież zastanów się, wygodniej byłoby pracować na starym, znanym, do którego cała dokumentacja jest już napisana Owszem, czasem te podręczniki stare i nowe różnią się rozmieszczceniem wszystkiego w książce, i to jest głupota. No ale akurat nie wina nauczyciela. Cytat:
|
|||
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Metoda BLW jest super ale niestety Leoś bez zębow więc zakrztusił się już pare razy- dlatego siateczka w naszym przypadku jest niezbędna chyba że papki i syf dookoła- ale kamimy w ogrodzie
da się przeżyć hehehe
|
|
|
|
#785 |
|
Lurker ;)
|
Szaja ja nie pije do nauczycieli w zadnym wypadku, sami mowili czesto, ze te podreczniki roznia sie ☠☠☠☠☠☠☠ami albo jedna notatka wiecej i pozwalali zeby jedna osoba na lawke miala nowe wydanie, zeby kupic je na spolke. Niestety nie wszyscy. Chodzilo mi wlasnie o sam motyw wprowadzania co chwile nowego wydania rozniacego sie malutkim szczegolem i przez trzeba bylo na ksiaze wydac z 30 zl zamiast 8. Jesli urazilam przepraszam bardzo nasze drogie wizazowe nauczycielki
|
#786 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w Anglii jak jezdzilam do meza to bardzo mi sie podobalo jak wracalam do PL to mialam doła zawsze Cytat:
noo jak pomysle ile mogloby byc dla dzidzi, albo dla nas i w ogole na wakacje np ahhh pocieszcie mnie jakos Cytat:
Niech szybciutko bedzie juz zdrowy Cytat:
ze czlowieka nie stac na rodzine [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41946385]Sarah, ja nie planowałam po Agatce, ciągle mówiłam, że ona zaspokaja moje potrzeby macierzyństwa nawet gdy 8mcy miała i bałam się, że zaszłam znów, no panika na całego. A potem nagle gdy miała 11mcy coś mi się stało i do męża: zrób mi drugie dziecko [/QUOTE]moze i u mnie sie pojawi u mnie to jest tak ze nie chce bo nie chodzi o ciaze ale strach podczas ciazy o dziecko i w ogole ale jak ktoras z dziewczyn napisala ze dla dziecka lepiej jak ma rodzenstwo to tylko o tym caly czas mysle zeby Natusia miala dobrze no i jesli w koncu uda sie wyjechac z tego kraju to tez moze bedzie Jej wtedy razniej nawet myslalam o adopcji ale jak juz ma sie jedno swoje to z uczuciami mozna sie przeliczyc i balabym sie ze zamiast pomoc to skrzywdze to dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja teraz wszystko bym dala za zblozone wiekiem rodzenstwo mam siostre ale ma 12 lat wiec bardziej to teraz troche matkowanie Cytat:
Cytat:
bo lekarka to chyba przesadzila troszke Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, wiesz co? W książce Bobas Lubi Wybór wyraźnie jest zaznaczone, że dziecko bezzębne może kożystać z tej metody i jeśli siedzi proso to się nie zadławi, może się zakrztusić. Odruch wymiotny u 6 miesięcznego dziecka jest uruchamiany bliżej przedniej części języka niż u dorosłego . Z tego wynika, że kiedy dziecko krztusi się jedzenie , nie oznacza to wcale, że znajduję się ono zbyt blisko drug oddechowych i rzadko wiąże się z ryzykiem udławienia
|
|
#788 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego dzieciaki ciągle biorą coś do buzi - aby sobie tę linię wymiotną przesunąć w głąb, inaczej nie moglibyśmy jeść, myć zębów i tak dalej.
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Co to jest BLW, bo ja ciemna jak tabaka w rogu |
|
|
|
|
#790 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj pracowita pszczółka jestem
![]() -rosół ugotowany -makaron też -gary wstawione się myją -obiadek dla Dorki zrobiony (ciekawe, czy zje) -Agu w przedszkolu, zaprowadzałam -zakupy rano ogarnięte -jeszcze reh. dzisiaj nas czeka -bób ugotowany ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Bobas Lubi Wybór, dajesz bobasobi kawałki jedzenia w łapkę i heja, patrzysz na rezultat
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalyscie o herbaty. Specjalistka nie jestem. Dla doroslych moge polecic kazda zebrana i zapakowana w Japonii. Pozniej, to juz kwestia preferencji smakowych.
Dla dzieci z zielonych nadaje sie hojicha, a z innych polecana jest mugicha - herbata zbozowa (chyba z jeczmienia, ale nie jestem pewna). Na lato jest mugicha, teraz wszyscy hektolitry pija. Natomiast nie pijcie zielonej w upaly, wyplukuje mineraly i zweza naczynia krwionosne. bokeh bialy wrzatek to woda tuz przed zagotowaniem, jeszcze napowietrzona, ktora ma ok 90stC. Yae jest zywym srebrem. Jakis tydzien temu zaczela wypinac pupe, od kilku dni robi pompki, wczoraj podniosla sie na wyprostowanych rekach a dzis zaczela probowac przemieszczac sie na czworakach. Nie za szybko? http://m.youtube.com/watch?v=PxHarMt...m-upload_owner |
|
|
|
#792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wszystkiego naj dla Krzysztofów i Kubusiów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty jakie sałatki z selera robisz? współczuję pracy, ja z podobnych względów jak u Ciebie nie mogę przestać myśleć, że nadejdzie taki czas, że będę musiała wrócić i znowu się zacznie.... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41950677]A ja dzisiaj pracowita pszczółka jestem ![]() -rosół ugotowany -makaron też -gary wstawione się myją -obiadek dla Dorki zrobiony (ciekawe, czy zje) -Agu w przedszkolu, zaprowadzałam -zakupy rano ogarnięte -jeszcze reh. dzisiaj nas czeka -bób ugotowany ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Bobas Lubi Wybór, dajesz bobasobi kawałki jedzenia w łapkę i heja, patrzysz na rezultat [/QUOTE]Kochana, zazdroszczę takiego zorganizowania my dzisiaj wyjeżdżamy a ja dalej nie spakowana :/ pranie się suszy, mam nadzieję, że wyschnie przed wyjazdem bo nie będę mieć co na tyłek przyodziać. |
||||
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41950677]A ja dzisiaj pracowita pszczółka jestem
![]() -rosół ugotowany -makaron też -gary wstawione się myją -obiadek dla Dorki zrobiony (ciekawe, czy zje) -Agu w przedszkolu, zaprowadzałam -zakupy rano ogarnięte -jeszcze reh. dzisiaj nas czeka -bób ugotowany ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Bobas Lubi Wybór, dajesz bobasobi kawałki jedzenia w łapkę i heja, patrzysz na rezultat [/QUOTE]Dzkb za wyjasnienie ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
ja wczoraj zrobilam to samo, jadlam jablko a Borys sie dossal do niego to mu dalam zeby troszke sobie ciumkal - podobalo mu sie. Zauwzylam ze go ciagnie do tego co ja akurat jem / pije. Czasem malo z rak mi nie wyrwie.
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Wam sie nie pochwalilam: nie zdalam. Oblalam skrecanie, tutaj skreca sie na dwa razy - najpierw dojezdza do krawedzi pasa a dopiero pozniej wlascowie skreca. No coz, kolejny raz probuje we wtorek.
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Yae to myślę, że wszystko z nią oki, mój to się nie przewraca nawet, czasem pupę do góry uniesie i wyprostuje się na dłoniach a tak to jakiś taki mało ruchliwy jest |
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41950036]Dlatego dzieciaki ciągle biorą coś do buzi - aby sobie tę linię wymiotną przesunąć w głąb, inaczej nie moglibyśmy jeść, myć zębów i tak dalej.[/QUOTE] Wow nawet o tym nie slyszalam. Fajne takie ciekawostki, pisz jak najczesciej Cytat:
Moja robi podobnie a jest miesiac starsza Moja Gabi tez bardzo szybko zaczynala wszystko robic i do dzisiaj jest taka ruchliwa, ze przez caly dzien to moze 10 minut na dupci przesiedzi, tak to zawsze w ruchu
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41950036]Dlatego dzieciaki ciągle biorą coś do buzi - aby sobie tę linię wymiotną przesunąć w głąb, inaczej nie moglibyśmy jeść, myć zębów i tak dalej.[/QUOTE]
to mi się nie przesunęło bo jak myję zęby to.....muszę się Wam do czegoś przyznać pewnie mnie potępicie ale trudnomoje dziecko pokochalo lody płacze jak mu się zabierakupiłam w biedrze pojemniczki silkonowe do robienia lodów- robię mu np z malin albo zamrożonego soku po prostu trzęsie się jak widzi, nie wiem czy przypadkiem nie przez dziąsełka tak mu to bardzo odpowiada |
|
|
|
#799 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41950677]A ja dzisiaj pracowita pszczółka jestem
![]() -rosół ugotowany -makaron też -gary wstawione się myją -obiadek dla Dorki zrobiony (ciekawe, czy zje) -Agu w przedszkolu, zaprowadzałam -zakupy rano ogarnięte -jeszcze reh. dzisiaj nas czeka -bób ugotowany ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Bobas Lubi Wybór, dajesz bobasobi kawałki jedzenia w łapkę i heja, patrzysz na rezultat [/QUOTE] dla CiebieNie tyle co do ręki się daje tylko sadza przed tacką z jedzeniem i dziecko samo ma zdecydować na co i w jakiej ilość ma ochotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdasz następnym razem A tak z Ciekawości, dużo się płaci za egzamin na prawo jazdy?
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę temat rodzeństwa na tapecie... Ja miałam na początku mieszane uczucia, jak trzeba się było do za krótkiej doby przyzwyczaić
ale wiem na pewno że chcę żeby Dawid miał rodzeństwo. Jeśli będziemy mieć stabilną sytuację finansową to 3-4 lata? Kombinowałam też tak żeby pod koniec wychowawczego być już w 3 trymestrze i se znowu L4 a później macierzyński ciągnąć A tak poważnie to na pewno nie chcę żeby miał tak jak ja, ja miałam siostrę dopiero w wieku 7/8 lat i powiem Wam że na początku to taki mały szoczek był że ciągle teraz Bomba Bomba i Bomba... Ale idzie się przyzwyczaić szybko i radość czerpać że nie jest się samym a i winę ma się na kogo zwalić żartuję Dziewczyny ja po niedzieli idę do innego pediatry.. nasz niby opinia ok itp, ale kurczę.. może faktycznie winny jest Bebilon 2? Bo odkąd na 2 jesteśmy znowu to się rozprzestrzeniły te plamy co to niby liszaj miał być. pozatym gadałam z kuzynką której synek ma stulejkę, mówi że mu przestała ściągać jak był młodszy i teraz cierpi na chama mu lekarka ściągała.. darł się okropnie. no i akurat zmieniałam młodemu pampera i ta mu patrzy na cyka i mówi że marcinowi tak samo się zaczynała. ja młodemu nie umiem całkiem ściągnąć. lekarz raz to zrobił i mówi że ok jest, a ja nie dam rady. i martwię się. |
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
a, poza tym że słowem p bioderkach, to jeszcze nic na temat morfo czy moczu.
Kiedy dziecku można testy alergiczne zrobić? pytam bo dawid na 90 % po nas odziedziczył... oczka ma takie zaczerwienione
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Może nie będę pisać, do której dzisiaj spałyśmy, bo byście mnie zlinczowały, no, z wyjątkiem Kiji. ![]() Widzę, że temat bucików na tapecie. U nas chyba skończy się na ortopedycznych. Po rehabilitacji ma już stópkę normalnie ułożoną, ale jak ją stawiamy, to lewą ładnie trzyma, a ta prawa jest taka jakby... węższa i na niej stoi najczęściej tylko na palcach. Oczywiście, pewnie na kontrolę będziemy musieli iść prywatnie, bo na nfz to ona by zaczęła chodzić, zanim by termin był. Tym bardziej do lekarki, do której my chcemy iść (jak rejestrowałam młodą w marcu, to u niej już nie było terminów na ten rok ).Fewciu, sto lat i buziaczki dla Blanki!
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, wow, cudowna Yae!!!
przegenialnie to wygląda ![]() siateczkę już kupiłam mam nadzieję, że do tygodnia dojdzie i zaczniemy ![]() kochana, zdasz we wtorek na pewno kciuki!Dzisiaj moja mama chciała dać małemu jabłuszko w całości i nie chciał ale jak jemy z małżem cokolwiek to nam aż wyrywa z rąk, nieraz coś spadło na ziemię, taki chętny..... Chociaż teraz to nawet cyca nie chce przy chorobie. Odciągnęłam przed chwilą (ręcznie! Bo swój laktator wywaliłam tak mnie wkurzał ) 200ml do butli z jednego cyca a w drugim zator
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urocza jest Cytat:
|
||
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ja tez nie przycinam ludzi ![]() A po czym? Ja czekalam az Kubie samo zejdzie i poki co omijam marchewke. Za jakis czas znow podam, zeby sprawdzic czy to na pewno od niej. Kurde, wyglada na to, ze nasze wczasy jednak wypala ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, mamy takiego samiusieńkiego oballa.
![]() Yae zdolna dziewczynka.
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
A! Black - po Twoim filmiku poszłam do TZ oznajmić że się hajtam
A łukasz na prawdę na ciepłego człowieka wygląda Uspokoiłam się z tym siuraczkiem: http://wrolimamy.pl/co-z-tym-siusiakiem/ ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Które robiły dzieciaczkowi morfo i mocz? Bo bym zrobiła Dawidowi tylko kiedy? Tzn w jakiej porze, bo przecież on na czczo nie będzie
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja tak jak po ogień dziś bo niedługo jadę harować do lasu (tylko się nie śmiejcie ale u nas kobiety robią to co mężczyźni,ciężka fizyczna praca nie jest rozdzielona pomiędzy tych a tych) bo wyrabiamy opał na zimę.Mamuśka znowu zostaje z Oskarem więc znowu będzie narzekać jak to jej dał w kość ![]() Pospaliśmy do 11 a miałam zamiar wstać szybciej i na błysk ogarnąć chałupę. Nici wyszły z planów więc teraz jeszcze trochę ogarnę z grubszego![]() Dziś gotowałam małemu obiadek i mimo grudek nawet jadł skubany-ale wiadomo bez szału. Słoiczki też zostawiał. No nic będę próbować do skutku. A no właśnie powiedzcie mi Czy blender robi taka papke jak te słoiczki na 4,5 miesiąc? Czy też tak nie rozbija? Jestem na bieżąco więc nie bazgrajcie za dużo co bym na wieczór nie była zasypana poezją ![]() Szajka- zębowe potwory? ha ha w sumie tak ![]() Dzięki za wszystkie zębiszowe gratki Sylwietta-gratuluje ząbka ![]() Marsi-przebija się kolejny więc tego możemy wam odstąpić ![]() Szklanka- matka nie wie co to nie grzeczne dziecko widocznie ![]() Black-filmik super. Łezka mi się zakręciła jak oglądałam Dobra spadam,ciao
|
#810 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za zębola!!!!Cytat:
Wariatka!!!![]() Cytat:
Twój mąż widać taki zestresowany, zależało mu bardzo chyba A jego rodzinka cudowna, jak Weasley-e z HP (mam nadzieję, że nie uraziłam ) Kurka niedobrze z tą kasą. U nas też kiepskawo-musimy kupić kojec, krzesełko, spłacać raty a i na wakacje się by chciało gdzieś pojechać Cytat:
A to Sophie! Za tę cenę powinna być niezniszczalna!! ![]() Cytat:
Ja miałam może ze 3 szwy? Nie wiem.... Jeszcze raz dziękuję za życzenia Te wielkie i te małe Julianka jest bardzo zaciekawiona dziewczynkami (5 i 7 lat) ale trochę stracham bo ta młodsza chce ją zagłaskać na śmierć no i obchodzą się z nią trochę niedelikatnie-jak to dzieci. Poza tym super: dostałam 4 ogromne kartony ciuszków i pampersy Dzisiaj pierwszy raz od porodu spaliśmy z TŻtem w jednym pokoju, w jednym łóżku-było ![]() Aha i od dziś moja córka jest mięsożercą-indyk z ryżem i warzywami z BD. A śmieeeeerdzi toooo (miałyście rację), byłam pewna, że Juliana tego nie weźmie do ust a ta się zażerała jak nie wiem! Nadrabiam dalej |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

spac nie moze
I powiem Wam,że mieliśmy możliwość w okolicach ślubu wyjechać do Anglii,ją dostałam propozycje super stażu płatnego w jednym z największych banków w Anglii,ale nie pojechałam bo ślub,bo TZ nie chciał ze mną. I nie,nie żałuję,czasem troszkę bo to była okazja,która się więcej nie powtórzy. Ale teraz widzę zmianę u męża,zaczął uczyć się angielskiego,chce żebym z nim rozmawiała w tym języku w domu. Więc poważnie myśli o wyjeździe. Mało tego-kazał szukać mi biletów do Anglii na jesień,bo On chce zobaczyć jak tam wygląda życie,ceny,realia. Dużo przez tydzień nie zobaczy,ale widzę determinację.

o tym nie pomyślałam. Zamówiłam już siatkę i będę w tym dawała. A jak traktować taki posiłek? W tej siatce można też warzywa dawać???
On nawet mojego mleka nie chce z łyżki wypić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) następnym razem jak będzie chciał cyca to znowu spróbować z obiadkiem, jak nie będzie chciał to wody, przegłodzić, i na nowo, dopóki nie zje obiadku. Powiedziała, że skoro tak bardzo nie chce jeść, że jeżeli od miesiąca próbujemy i nic, to nie ma innej rady. A probowaliśmy wszystkeigo - różnych firm, słoiczków, sama gotowałam, w całkowitej ciszy, przy tv, przy zabawkach, po cycu, przed cycem, NIC nie działa.
i jestem w kropce 

i se znowu L4 a później macierzyński ciągnąć
Tym bardziej do lekarki, do której my chcemy iść (jak rejestrowałam młodą w marcu, to u niej już nie było terminów na ten rok
).