|
|
#631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
a tak to ja tez, w dniu wyjscia wykapalam sie porzadnie, wybalsamowalam, uczesalam wlosy, pomalowalam sie i nawet prosty casualowy set mialam przygotowany na wyjscie. ale to nie zmienia faktu ze wychdzilam w pol zgieta i robilam malenkie kroczki - strasznie mnie to wyjscie zmeczoylo przy okazji, ale cc to jednak operacja ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
ps. mialam go, ale jakis starszy model i powodowal u mnie mega wrastanie wlosow
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blogerko. A Ty chcialas cc? czy poprostu tez nie moglas naturalnie??
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
pewnie, ze nie
2 dni jednak tam musialam siedziec.Ale na drugi dzien od porodu i tak musialam maznac rzesy i ulozyc wlosy, nie moglam sie inaczej odwiedzajacym pokazac :P Blogerko, u Ciebie to zrozumiale, w koncu cc mialas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
a i jeszcze pod prysznicem upadlo mi mydło...
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Deli to ja miałam na odwrót. Na następny dzień po porodzie włosy miałam takie, jak gwiazdy na okładkach
![]() A co do malowania, to ja własnie jakoś od porodu przestałam tak się tym przejmować, tzn. maluję się na jakieś wyjścia, po domu to czasem nawet rzęsy śmignę, ale ogólnie przestałam nakładać podkład na twarz, tylko oczy maluję i to nie zawsze, i zauważyłam, że w cale nie wyglądam źle , a i cera dużo lepiej wygląda.Choć zawsze miałam problemy z cieniami pod oczami, czasem wyglądają jak siniaki. No to już wtedy ew. jakoś zamaskuję.
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mała gratuluję zęba ![]() Bokeh dołączam do zachwytów babcią ![]() Ja po porodzie też jeszcze ciężko szłam, w ogóle ponad tydzień źle chodziłam.. Zrobiłam ciasto Ill i jeszcze Brownie
|
||
|
|
|
#637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam od samego poczatku ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, to ja po 2 tyg. zaczęłam w miarę chodzić, ale potem po miesiącu nie wiem co się stało, że przez jakiś tydzień chodziłam jeszcze gorzej, niż zaraz po porodzie. Nie mówiąc o siadaniu (tutaj szew i blizna).
Charliz, jak się Ciebie widzi na zdjęciach, to nie ma się co dziwić.
|
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
że niby taka duża ze mnie kobita, że nawet poród nie zaszkodził?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-07-24 o 19:52 |
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ja też wychodziłam (w trzeciej dobie) z podmalowanym okiem, uczesanymi włosami w jakiegoś warkocza, ubrana w czarny płaszcz i długie bikery (mam na myśli buty), czyli po swojemu... Szłam normalnie do samochodu, też normalnie wsiadłam i nie było problemu... A jak poszłam do położnych się pożegnać i mówię, że zwolniłam łóżko w pokoju którymś tam (nie pamiętam już, w którym), to główna położna tak patrzy na mnie, patrzy i po chwili "Aaaa, to pani! Nie poznałam".
Mnie blizna długo bolała, z tydzień? I dopiero potem zaczęła się goić, ale mimo to dawałam jakoś radę normalnie funkcjonować... Do tej pory mnie czasem zaboli, jak jest zmiana ciśnienia itp itd - też tak macie? Ale tak ogólnie to nie czuję jej, nie przeszkadza mi w niczym. Hje, a propos podkładów - one nie niszczą cery. Chyba że jakiś z bazaru, ale nie sądzę, byś takich używała.
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Black, pokłady serio w żaden sposób na cerę nie wpływają? myślałam, że sie zapycha skóra itd i że bez makijażu odpoczywa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Jak podkład jest dobrze dobrany, to nie zrobi krzywdy, wręcz przeciwnie - będzie chronił twarz przed czynnikami zewnętrznymi, jak zanieczyszczenia czy promienie słoneczne... Są też podkłady, które pozytywnie wpływają na starzenie się skóry, nawilżają ją i nie obciążają jej.
![]() Oczywiście nie należy chodzić z makijażem non stop, bo to by była paranoja, żeby spać w tym , ale warto w nim wychodzić - tzn w domu można nie nosić, a na zewnątrz warto mieć chociaż bb krem na twarzy...
|
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Black, odmieniłas moje życie
żylam w takim kłamstwie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z tego, co rzuciło mi sie w oczy- Mała gratuluje kolejnego zeba w kolekcji Meduzza, wszystkiego najwspanialszego ja po porodzie smigalam po oddziale na drugi dzien ale wchodzenie na łózko było masakrą.... takie wysokie, pokraczne, pólkoliste, a feeeee ![]() Bartulowi przekłuł się ząbek i to chyba tyle na dzis ode mnie bo padam, cały dzien z małym sama, mąz do pracy na 6, wrócił o 14, zjadł, wykąpał sie i pojechał na impreze branzową z okazji ich świeta, piernik wie o której wróci ![]() jeszcze w klubie musze dokonczyc ale chyba dzis nie dam rady |
|||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, a wiesz, co jest najlepsze?
Że często rodzice idą z nastolatkami do dermatologa, by ten im wytłumaczył, że w wieku 14stu lat przy cerze trądzikowej NIE MOGĄ się malować, a co on mówi? Że powinny! Bo dzięki temu uchronią swoją zainfekowaną buzię przed dodatkowymi zanieczyszczeniami... I taka jest prawda, ale - jak wyżej pisałam - podkład musi być dobrze dobrany, bo może cerze nie pasować i wtedy ją zapcha. Jeśli jednak odpowiada, to można go nosić na twarzy ile się chce.
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Lady
Nie dziwie sie Biedny Pietraszko a przyjechac karetka uwazam, ze powinna duzo zdrowka Djerba trzymam kciuki za Sade |
|
|
|
#648 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Co do wlosow po porodzie, dziewczyny mialam taki koltun po umyciu, ze rozczesujac je wyrwalam spora czesc z tylu... Inaczej po prostu sie nie dalo. Za to na wyjscie ofkors mejkap ![]() Cytat:
I to nie dlatego, ze wygladam zle, tylko dlatego, ze mam taki przyklad z domu. Moja mama sie nie tapetuje, ma lekki mejkap, prawie niewidoczny i wyglada super mimo 50tki na karku. Ale jest. Bez niego nie wyjdzie. I ja mam tak samo, nie wyjde nieumalowana ![]() Illusion ostatnio sie zastanawialam kiedy do pracy wracasz :P Bo z rocznego nie korzystasz?
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-07-24 o 20:50 |
||
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
o w mordę, Black , otwarlas mnie oczy
a nie to ja mam teraz git podkład, lekki, rozswietlajacy z BORSZŁA jeszcze jedno-bo pamiętam, że Ty mówiłaś , że masz mega blada twarz i nie każdy podkład ma tak jasny odcień, jakich używasz? Bo mnie po ciąży sie tak zrobiło, wcześniej NIGDY nie używałam tak jasnych podkładow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-07-24 o 21:13 |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tapety, mam to samo.. ;p i wielbie krem bb ;p kurna, nie ma w tej chalupie czesto wody ;(( sylwieta, nie zamulaj, sio do k. opisuj ;p;*
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, podkłady z Borszła są dobre.
A ja używam Revlonów Kolorstejów dla cery suchej i normalnej w odcieniach 110 i 150, oba są tak samo jasne, różnią się jedynie tym, że 110 jest dla zimnego typu urody, a 150 dla ciepłego - ja mam bardzo neutralny kolor skóry na twarzy i u mnie tak samo wyglądają te oba odcienie, dlatego używam ich na zmianę. Są bardzo jasne.W ogóle Revlon Colorstay to mój master podkładów, można go znaleźć w dobrej cenie na necie, a jest nie do zdarcia! Naprawdę, mój makijaż ślubny nie drgnął, poprawiałam jedynie usta co jakiś czas (ich się nie da utrwalić, bo się zjadają)... Reszta w nienaruszonym stanie, mimo że było mi bardzo gorąco i co jakiś czas zbierałam pot z twarzy bibułką (a mimo potu i tak się nie świeciłam, ciekawa sprawa ).Co prawda miałam makijaż zafixowany, ale mimo wszystko. Revlon CS wymiata.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-24 o 20:58 |
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy a buziaki dla Mikoljka
![]() ja tak na szybkiego podczytalam ![]() Lady wspolczuje przezyc Djerba nie smucaj sie, moze i droga bedzie dluga ale uda wam sie zwalczyc to cholerstwo ![]() Meduzzka Najlepszego Kochana Mała brawa dla Was za 3 zabek ![]() maz mial dzisiaj wolne wiec bylismy pozalatwiac kilka rzeczy i pozniej nad woda na wycieczce
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle muszę się Wam do czegoś przyznać - mam 120 cieni z Inglota.
|
|
|
|
#655 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co prawda dopiero jak wleli we mnie trzy kroplówy glukozy, bo wcześniej byłam zbyt słaba, żeby się podnieść z łóżka, ale to nie z bólu ![]() Ja m iałam te z Dada i jak dla mnie ok ![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
gratuluje ząbka ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito, jak mówiłam, podkład musi odpowiadać cerze, a niestety CS nie wszystkim odpowiada, bo jest silikonowy.
Więc dla Ciebie coś bez silikonów w składzie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-26 o 09:30 |
|
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Hej piękne! Dziękuję za urodzinowe życzenia, kochane jesteście
Mam zaległości od południa ale przyjechała szwagierka z dzieciakami więc totalny sajgon ![]() Co mi mignęło: Witaj Djerba |
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |Przyłączam się do pyt. Blogerki ![]() Filmik zaraz luknę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

bożesz jak ja się cieszę 

buziaki!!!!!!
ale wchodzenie na łózko było masakrą.... takie wysokie, pokraczne, pólkoliste, a feeeee 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i: