Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 14:03   #4561
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Gabriel, Benjamin też fajne. Benek, Beniu, Benuś. Miałam kiedyś świetnego fryzjera o tym imieniu, dobrze mi sie kojarzy
ze żwirkiem..dla kota
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:14   #4562
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ze żwirkiem..dla kota
A idź Ty w cholerę Iza nie słuchaj

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:20   #4563
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ze żwirkiem..dla kota
HahaJak na razie skłaniamy się ku Dominikowi,ale to jeszcze zobaczymy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:22   #4564
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
HahaJak na razie skłaniamy się ku Dominikowi,ale to jeszcze zobaczymy.
Ja mam awersję do męskich imion zaczynających się na D. Nie wiem czemu

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-07-25, 14:28   #4565
Linka1984
Zakorzenienie

a mnie się Dominik podoba jestem na TAK !
Stary 2013-07-25, 14:32   #4566
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
a mnie się Dominik podoba jestem na TAK !
A jak to zdrabniać?

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-07-25, 14:35   #4567
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to zdrabniać?
Wydaje mi się że można zdrabniać np.Domi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 14:39   #4568
Linka1984
Zakorzenienie

Domi , Domuś haaa głosowanie..olac mężą!z nami ustal hahaha
Stary 2013-07-25, 14:40   #4569
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
czesć
dziś wyszłam ze szpitala
niestety ciąży nie udało się uratować mimo że od razu dostałam luteinę na podtrzymanie jednak szybko się okazało że to na nic.
w poniedziałek dostałam tabletki poronne(chyba tak to się nazywa)
po 8 godzinach leżenia i podwójnej dawce leku, coś zaczęło działać
przez ten cały czas miałam 4 razy usg
miał być zabieg ale okazało się że macica sam się oczyściła, z racji tego że to była bardzo wczesna ciąża (7tydz)
więc lepsza opcja bo mnie inwazyjna
mąż był cały czas przy mnie, bardzo mnie wspierał, choć sam cierpiał nie okazywało tego przy mnie.
były łzy i wiele pytań, jednak teraz trzeba być silnym i żyć dalej
psychicznie czuję się już ok
mój mąż też, na tyle ile to możliwe
podjęliśmy decyzję że nie będziemy specjalnie celebrować ani rocznicy "śmierci" ani dni spodziewanych narodzin.
chcemy nosić maleństwo w sercu ale bez zastanawiania się "jakby wyglądał za rok czy za 5 lat"
wiadomo strata jest duża jednak tak będzie dla nas lepiej
i bez pytań czemu my? czemu tak? dlaczego?
po prostu stało się i trzeba z tym żyć
może pomogło nam to że nie widzieliśmy jeszcze maleństwa i nie słyszeliśmy serduszka bo pierwsza wizyta miała być dziś
diagnozę trudno było wystawić ale prawdopodobnie przyczyną była genetyczna wada zarodka
i z góry był skazany na niepowodzenie

przez 4 dni pobytu w szpitalu na moja salę trafiło 8 dziewczyn z krwawieniem - 2 do domu wyszło z ciążą podtrzymaną
6 łącznie ze mną poroniło, 5 miało zabieg łyżeczkowania
statystyki przerażające!!

jak trochę dojdę do siebie postaram się was nadrobić
za wszystkie trzymam gorąco trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

i po pocieszające - to że mogę zajść w ciąże!!
dodam jeszcze że lekarz kazał czekać aż się skończy plamienie ,które obecnie mam i może się utrzymać do tygodnia
później @ sam się powinien pokazać potem mamy odczekać dwa pełne cykle i działać dalej
dodał też że pierwsze poronienie jest uznane jako przypadek - nie musi być konkretnej przyczyny, nic konkretnego nie musiało się wydarzyć
i ani stres ani wysiłek nie miały wpływu na poronienie
Spinka bardzo mi przykro:-*

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie zastanawiałam sie bardzo nad tym, na wątku mamuś dziewczyny coś o tym teście wspomniały więc wolalam Was zapytać

Ariel kojarzy mi się jak dziewczynom - proszek
Adrian - ani ziębi ani grzeje

Przykro mi że musiałaś to przejść i że znowu spotkało to którąś z na
Widze że masz w sobie dużo siły, ciesze się, bo to teraz wazne. Dołączysz szybko do zafasolkowanych, zobaczysz

Cześć !
poślizgnęłam się dzisiaj na schodach i wywaliłam, trochę się wystraszyłam ale nic mnie nie boli.

uważaj na Was!:-*

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ale macie fajowo, uwielbiam takie male rozrabiaki.
Moj tz tez nasza kotke traktuje jak "ksiezniczke", czasem mysle, ze ma z nim lepiej niz ja No i bez dwoch zdan widac, ze jego wybrala jako przywodce stada, mnie potrafi ugryzc

13tc no i mam nadzieje, ze mdlosci ustapily na dobre, bo cholerstwo meczy strasznie

A tu juz 26
A glukoza nie jest taka straszna (jak teraz o niej pomysle) tylko to czekanie na wynik

To z nudow...

Kochana bardzo mi przykro ale z tego co piszesz mozna wywnioskowac, ze jestes silna kobieta i masz wsparcie w tz. To jest najwaznisejsze, a fasolka na pewno pojawi sie juz wkrotce.

Witam sie w 32 tc
To juz 8 m-c tak? Zaczynam myslec o porodzie
A mala potrafi sie juz tak wypiac, albo zasadzic mi takiego kopa, ze az mnie wygina jak paragraf. Biorac pod uwage, ze jej ulubione rejony to pecherz i okolice...
A i wczoraj zrobilam awanture dla tz, ze pootwieral okna i robi przeciag (a bylo u nas 16 stopni), a potem sie okazalo, ze to ja pootwieralam....wstyd...
brawo za 32 tc co do okien to uśmiałam się:-D

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Czytam Was na bieżąco na telefonie, ale że ostatnio zabiegana jestem nie mam kiedy odpisać, więc teraz postaram się nadrobić. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam

Anteria, to ci się porobiło... Wiadomo jak bardzo obniża to twoje szanse na zajście w ciążę?

Monini, kciuki za pozytywny wynik kolejnej IUI Jesteś bliżej celu niż dalej

Koocur, jak miło się czyta wypowiedzi świeżo upieczonej mamuśki, która do tego ma jeszcze tyle czasu, żeby się zrelaksować Wstaw jakieś nowe foto Marcelka Jeśli nie chcesz tutaj to mamy jeszcze klub

Lunka, za sukces w karmieniu butelką I cieszę się, że książka się spodobała

Iza, nie martw się na zapas. Tak jak dziewczyny piszą - od 7mm do 10 długa droga. Myślę, że wszystko będzie ok. Lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył. Mnie też straszyli a to mięśniakiem, a to przepływami. Mięśniak zwiększył się tylko nieznacznie i nie zagraża dziecku, a przepływy się unormowały ) U Ciebie też wszystko będzie dobrze Poza tym gratuluje synka Co do imienia Ariel, to mi się kojarzy z małą syrenką więc dla chłopaka takie sobie

Dzastin, jak po glukozie? Przeżyłaś?

Nuna, podziwiam wytrwałości z tą tetrą. Ja jestem zbyt leniwa Poza tym nawet nie rozważałam stosowania tetry ze względu na to, że boję się odparzeń. Przy okazji zakupów dzieciowych na allegro zaopatrzyłam się już w 4 małe opakowania Pampersów na początek

Spinka, bardzo mi przykro. Widzę, że masz bardzo silną psychikę i chwała Ci za to! Myślę, że nie będziesz długo czekała na kolejne II kreseczki

No to nadrobiłam, zaraz jadę do mamy robić dżemy wiśniowe bo uwielbiam Do tego zerwała mi jeszcze wiaderko ogórków, więc zrobię TŻtowi jak na przykładną żonę przystało ogórki małosolne, także pracowity dzień przede mną

Poza tym powoli kończę kompletowanie wyprawki, ale w dużej mierze zawdzięczam to rodzeństwu. Od bratowych dostałam masę ciuszków, o czym już wcześniej pisałam. Przebrałam je, wybrałam najładniejsze i wyprałam. Okazuje się że z rozmiarów 56 i 62 nic nie muszę dokupywać. Natomiast 68 i 74 tylko pojedyncze ciuszki, ale to już będę robić na bieżąco W weekend dostałam też od brata łóżeczko, muszę tylko dokupić materac (pościele, ochraniacz itp. już kupiłam) i oddał mi też wózek Maxi Cosi Murę (gondolę, spacerówkę i fotelik) Swego czasu brat zapłacił za ten zestaw 3000, a mi oddał za "dziękuję". Jestem w trakcie przywracania go do stanu idealnego Wczoraj zdjęłam tapicerki i wyprałam, umyję jeszcze stelaż i możemy czekać na pierwsze spacerki

Powiem Wam, że nie mogę się doczekać tego mojego Julka, jest coraz większy i silniejszy i jego kopniaczki są coraz częściej bolesne a mi i tak buzia się cieszy No i poza tym kilka dni temu rozpoczęłam 8 miesiąc i z tej okazji wstawiam aktualne zdjęcie brzuszka
super,że rodzeństwo pomyślało o Tobie. To duże odciążenie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Spinka-Podziwiam Cię za podejście. Obyś znów zobaczyła II

Witam się. Byłam wczoraj u gina i szczerze to nie chce mi się chyba nawet o tym pisać. Ogólnie dobrze się nie zapowiada, bo mam wyczuwalne zrosty endometriozy i cofnięty do tyłu jajnik. Samo badanie bolało jak cholera. Pocieszające jest to, że mój lekarz jest świetny i od razu wziął się do rzeczy. Zaczęliśmy monitoring- bo nie chce tracić ani chwili. Dał sobie pół roku na pomoc nam w zajściu w ciążę. W piątek idę do niego do szpitala na usg, kazał mi wziąć wyniki tżta. Mam też zrobić badania hormonów estrolid, LH, FSH i antygen Ca-125, a żeby mnie nie narażać na koszty to mi skierowanie przez przychodnie szpitalną załatwi tak więc uwielbiam go!
Rozmawialiśmy o różnych przyczynach "niepłodności" u mnie i w tej mniej optymistycznej wersji niestety naturalnie nie zajdę, ale kazał mi się na razie nie martwić. Aczkolwiek napomknął już coś o in-vitro, znam go i wiem że chce mnie psychicznie obyć z tą nazwą i psychicznie się nastawić na ewentualne- "najgorsze"
Co do inseminacji to po wynikach badań będziemy myśleli- bo jeśli ma to nie dać rezultatu to nie chce mnie narażać na koszty.
Tyle
trzymam kciuki za Ciebie!:-*

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
A moja leży w łóżeczku i czekam, aż zaśnie. Chyba nic z tego....wyciąga sobie smoczka, gada do niego, uśmiecha się i z powrotem wkłada. I tak już od 5 minut. Ale zabawa! Dla niej przednia. Albo zarzuca sobie pieluchę na twarz i czeka aż podejdę i zrobię ku ku. Piszczy, daje znak, że czeka.
To ja chyba pójdę z nią na spacer.
Starsza robi dziś obiad, to mam czas.
Ale mam kochane córeczki.
ale masz pomocnice

Cytat:
Anteria mam nadzieje że mimo tej wady uda ci się zajść w ciąże i ją donosić

Z tż już rozmawiałam,ale on twierdzi że chce go ograniczyć a góry to jego pasja.Ostatni raz był w styczniu,mówi że jak teraz pojedzie to potem do końca ciąży już nie.Nie myśli o tym że ja się bede martwić i siedzieć sama w domu.
On proponuje żebyśmy sobota,niedziela,poniedzi ałek pojechali gdzieś nad jezioro.Potem wtorek,środa on w te góry.W czwartek mam wizyte u gina więc będze ze mną,a potem byśmy pomyśleli żeby jeszcze gdzieś pojechać na te 3 dni.

ja również uważam,że powinnaś go puścić. wy jedziecie teraz razem,potem on i znowu razem. 2 dni to nie wieczność:-*

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej jestem
Iza gratuluję synka i nie martw się tak jak mówi Lunka wszystko będzie dobrze
Spinka bardzo mi przykro i trzymaj się
Wszystkim dziewczynom gratuluje kolejnych tygodni
Isia córcia słodka i rośnie jak na drożdzach
Lady fajnie że masz takiego super ginekologa i widzę że nie jestem sama z tych staraniach mniej naturalnych
Anteria dobrze że i u Ciebie się wyjaśniło i gratulacje z powodu ustalonej datki ślubu
Elunak Ty kobietko uważaj na siebie
I już nie wiem co komu jeszcze
A co u mnie
No hej
No więc w pon byłam na USG nawet ludzi nie było jak wpadłam zdyszana o 10 to się wystraszyłam że nikogo nie ma bo pustki. Ale wyszła pani z pokoju i mowi że tylko jedna para jest więc podałam jej nazwisko i wyciągneła mi już kartę.
No więc tak na w pon USG wyszedł 1 piękny pęcherzyk 23mm i 3 po 16mm w 11dc.
Pan doktor kazał już poniedziałek wziąć zastrzyk z pregnyli bo mówi że szkoda takiego pięknego okazu zmarnować
Także od dziś będziemy z niecierpliwością czekać długie 2 tyg na wynik
Proszę trzymajcie mocno kciuki
trzymam kciuki za pozytywny wynik!!

Hej kochane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:49   #4570
Lilith890502
Zakorzenienie

Iza mi się podoba Gabriel

dziewczyny radzące sobie bez przewijaka chyba Isia z tego co pamiętam pisała, że radzi sobie bez, jak przewijacie dzieciaczki to na podkładach do przewijania czy jak, bo zastanawiam się nad sensem przewijaka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:29   #4571
IsiaG
Zadomowienie

Hej!!!

Ale dyskusja. To dodam ostatnie słowo i zamilknę. Też uważam, że ograniczać nikogo nie wolno. Absolutnie. U nas też mamy własne hobby i zajęcia które lubimy. Mąż np. uwielbia wiatrówki i należy do koła strzeleckiego i niech sobie strzela, a co! Ja uwielbiam rower. Nie ograniczamy się i nie o to mi chodziło w poprzedniej wypowiedzi. Chodziło o to, że Iza wyraźnie napisała, że jest jej przykro, że on wyjeżdża i będzie się nudzić i martwić. Uważam, że Iza i bez tego ma sporo zmartwień. Mógł okazać trochę więcej empatii ale się zrehabilitował propozycją wspólnego wyjazdu.
Mój też mnie opuszczał, jak byłam w ciąży, czasami na 2 lub 3 tygodnie. I to był dla mnie czas, kiedy mogłam sobie od niego "odpocząć". Iza chyba nie należy do takich osób. Nie czuje zmęczenia z powodu ciągłego przebywania z kimś.

To tyle!
I dobrze, że czasami ma się odmienne zdanie. Dzięki temu świat jest ciekawszy. Ja też Was lubię, wszystkie jak jeden.

Cytat:
Super, że masz taką pomoc od rodziny

Taaaak a dziś wodę na ryż posłodziłam, zamiast posolić. DObrze, że się zorientowałam jak odstawiałam pojemnik do szafki, bo byśmy się najedli nie wiem czego...

Tak, obojgu nam przypasowała Agatka

.
Taaak! Moja to Natalia Agata, ale wołamy na nią drugim imieniem. Jak wszyscy zresztą dookoła. Agatki są fajne!

Cytat:
Mamy nowe typy imionKtóre się wam podoba: Dominik,Gabriel,Benjamin? U nas trwa burza mózgów
Mi zawsze podobała się Gabriel. Tak dostojnie brzmi a zdrobnienia też ma fajne.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Iza mi się podoba Gabriel

dziewczyny radzące sobie bez przewijaka chyba Isia z tego co pamiętam pisała, że radzi sobie bez, jak przewijacie dzieciaczki to na podkładach do przewijania czy jak, bo zastanawiam się nad sensem przewijaka

Tak, jak przewijam małą to pod dupkę podkładam jej taką jakby ceratkę a z drugiej strony ma chyba bawełnę z tym co pochłania wodę, gdyby się zesikała, A zdarzyło się, że nie tylko zsikała. I nie narzekam na brak przewijaka, zresztą teraz to chyba i tak by się już na nim nie mieściła

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 15:53   #4572
bajka1807
Zakorzenienie

mi sie tez podoba Dominik Domiś

witam sie juz z domku, wczoraj mnie wypuscili no i powiedzieli, ze jeszcze dwa tyg mam sie oszczedzac, a pozniej moge szalec, co jest rownoznaczne z tym ze jak chce, to moge wtedy rodzic bo nawet malzona pozwolili mi wykorzystywac po tych 2 tyg ale chyba az tak mi sie nie spieszy, bo poki co remont jeszcze sie nie zakonczyl a lepiej zebym z dzieckiem do syfu ze szpitala nie wracala

no i szczecinianki me kochane... kiedy sie zbieramy i jedziemy kooocura odwiedzic zeby Marcelka na zywo w HD poogladac?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:58   #4573
IsiaG
Zadomowienie

Witaj Baja. Nie ma jak to w domku, nie?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-07-25, 16:12   #4574
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

witam sie juz z domku, wczoraj mnie wypuscili no i powiedzieli, ze jeszcze dwa tyg mam sie oszczedzac, a pozniej moge szalec, co jest rownoznaczne z tym ze jak chce, to moge wtedy rodzic bo nawet malzona pozwolili mi wykorzystywac po tych 2 tyg ale chyba az tak mi sie nie spieszy, bo poki co remont jeszcze sie nie zakonczyl a lepiej zebym z dzieckiem do syfu ze szpitala nie wracala

no i szczecinianki me kochane... kiedy sie zbieramy i jedziemy kooocura odwiedzic zeby Marcelka na zywo w HD poogladac?
No witaj Bajka. Zaciskaj nogi jeszcze w takim razie przez te 2 tygodnie. A co do Kocura to niech nas no tylko zaprosi a tak ją nawiedzimy, że będzie miała dość :p

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-07-25, 16:44   #4575
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Baja. Nie ma jak to w domku, nie?
oj to prawda, nie dosc ze w domku to jeszcze we wlasnym lozku na szpitalnym myslalam ze sie wykoncze...

Cytat:
No witaj Bajka. Zaciskaj nogi jeszcze w takim razie przez te 2 tygodnie. A co do Kocura to niech nas no tylko zaprosi a tak ją nawiedzimy, że będzie miała dość :p
no wczoraj chwilke z nia rozmawialam to zapraszala na kawke
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:51   #4576
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogłaś mieć cytryne?To wyniki nie są od razu?
Tak mogłam ale obyło się bez
Wynik miałam popołudniu do odbioru ale nie chcialo mi się iść więc odebrałam dziś rano.

Cytat:
Mamy nowe typy imionKtóre się wam podoba: Dominik,Gabriel,Benjamin?U nas trwa burza mózgów
Pogrubione

Cytat:

Super,że już w domku
To jeszcze trochę i Amelka będzie z Wami

Z zaległych:

Pszczoua, zgrabniutki brzuszek
Lady, fajny ten Twój lekarz... widać że chce Ci pomóc więc miejmy nadzieję,że już wkrótce się uda

Hej

Odebrałam dziś wynik glukozy, jest ok

Na czczo 72, po obciążeniu,po 2h 85.

Dziś byliśmy na działce kosić trawę... duchota straszna,aż się zdziwiłam że się nie rozpadało...

Tż w pracy a ja leniuchuję..,patrzałam teraz na rankingi wózków i mam totalny mętlik w głowie...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-25 o 16:52
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:18   #4577
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jak przewijam małą to pod dupkę podkładam jej taką jakby ceratkę a z drugiej strony ma chyba bawełnę z tym co pochłania wodę, gdyby się zesikała, A zdarzyło się, że nie tylko zsikała. I nie narzekam na brak przewijaka, zresztą teraz to chyba i tak by się już na nim nie mieściła
myślisz że nada się coś takiego http://allegro.pl/sliczne-pielucho-c...424353777.html lub takiego http://allegro.pl/podklad-do-przewij...358046897.html
Cytat:

dobrze, że już jesteś w domku

ja po wizycie w końcu przytyłam swoje pierwsze 2kg wychodzą pączki bokiem

Daniel
Stary 2013-07-25, 17:30   #4578
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Postanowiłam że kupie sobie puzzle 3000 elementówBardzo lubie układać i robić z nich obrazy,a dawno nowych nie kupiłam

Dziękuje za wszystkie opine
Rozmawiałam wczoraj z tżtem.Powiedział ze rozumie że się martwie i w związku z tym nie pojedzie za granice(Słowacja)tak jak planował tylko tutaj w bliskie góry.Żeby jakby naprawde działo się coś poważnego szybko zejść i wrócić do nas.
Ciesze sie, ze sie dogadaliscie
Moj tz tez byl na meskim weekendowym wypadzie, takie chwile sa potrzebne dla obu stron.
A jak skonczysz z puzlami to pokaz

Cytat:
Mamy nowe typy imionKtóre się wam podoba: Dominik,Gabriel,Benjamin? U nas trwa burza mózgów
DOMINIK

Witam dziewczeta.
Agata lezy dzis tak nisko, ze chodze jak pokraka
Chcialam Wam zrobic zdjecie brzucha, ale mamy zepsuty albo aparat albo ladowwrke do akumulatorow, albo akumulatorki
Moze uda sie potem tabletem, teraz ide jesc frytki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 18:20   #4579
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
myślisz że nada się coś takiego http://allegro.pl/sliczne-pielucho-c...424353777.html lub takiego http://allegro.pl/podklad-do-przewij...358046897.html

dobrze, że już jesteś w domku

ja po wizycie w końcu przytyłam swoje pierwsze 2kg wychodzą pączki bokiem

Wydaje mi się, że te drugie byłyby lepsze. Z powodu gąbki, która zatrzyma siuski. Przy tych pierwszych nie wiem czy gdzieś bokiem by Ci nie poleciało. Bo wiadomo, dziecko się wierci, łóżeczko też nie jest płaskie jak szkło, tylko się ugina. Te drugie też są trochę większe.
Ja kupiłam w aptece podkłady Tena 60x90, poprzecinałam na pół i tak z 10 mam 20 bo wystarcza pod pupkę. Jak zsika to wyrzucam a kosztowały pare złotych.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 18:43   #4580
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że te drugie byłyby lepsze. Z powodu gąbki, która zatrzyma siuski. Przy tych pierwszych nie wiem czy gdzieś bokiem by Ci nie poleciało. Bo wiadomo, dziecko się wierci, łóżeczko też nie jest płaskie jak szkło, tylko się ugina. Te drugie też są trochę większe.
Ja kupiłam w aptece podkłady Tena 60x90, poprzecinałam na pół i tak z 10 mam 20 bo wystarcza pod pupkę. Jak zsika to wyrzucam a kosztowały pare złotych.
dziękuję za odpowiedź i rady

Daniel
Stary 2013-07-25, 20:08   #4581
IsiaG
Zadomowienie

Ale tu cicho....
hop hop.... żyje ktoś?

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-07-25, 20:18   #4582
...Skierka...
Zakorzenienie

hej
Ale miałam cieżki tydzień... nawet nie miałam czasu zajrzeć do was... ale lece do nadrabiania.
a na weekend też sie szynuje - w sobote imieniny mamay, musze jakieś ciasta jej popiec jutro a nie mam pomysłu, może macie jakies propozycje?
a w niedziele chrzciny u znajomych, więc trzeba ładowac akumulatory w każdej wolnej chwili

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 20:25   #4583
IsiaG
Zadomowienie

Mój szanowny małżonek sobie dziś popił na budowie z budowlańcami i musiałam taksówką po niego jechać. Potem obradowali jeszcze przy butelce, że pojadą wszyscy do wuja. Samochód jest na 5 osób a nas w sumie razem 6. To wymyślili, że jeden będzie w bagażniku. Stwierdziłam, że to ja trzymam kierownicę, ja rządzę i biorę 5. To mąż został. Zawiozłam ich do wuja, wracam a mój mąż śpi na starej wersalce. Aż mu zdjęcia porobiłam, bo rzadki to dla nas widok. Pod domem z samochodu też było mu ciężko wysiąść. W domu klamki nie chciał puścić. Ale miałyśmy z córką ubaw. Dałam mu dmuchnąć w alkomat... no powiedzmy, że jakoś mu się po dłużej chwili udało - 2.61. Po jakiś 2 godz miał 1.76. Teraz po miał 1.42. Oj ciekawe co będzie rano. Nadmienię tylko, iż zaczęli pić rano a jechałam po niego o 12. I od tego czasu cały czas śpi, no z przerwami....
Bym wkleiła jedno zdjęcie ale nie będe go tak gnębić. Nie pije często i jest kochany jak popije, bo się robi taki wylewny " kocham Cię, naprawdę i córeczki nasze kocham, a Ty jesteś cudowna żonka" i takie tam. Na trzeźwo taki nie jest. Na trzeźwo to taki z wierzchu macho.
Już mu kupiłam alka-prim na jutro na ból głowy

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Skierka - nie pomogę, bo ja jedynie rogaliki piekę. Ale pewnie w necie znajdziesz coś ciekawego, sernik, pleśniak, jakiś przekładaniec albo roladę.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-07-25 o 20:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 20:29   #4584
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczeta.
Agata lezy dzis tak nisko, ze chodze jak pokraka
Chcialam Wam zrobic zdjecie brzucha, ale mamy zepsuty albo aparat albo ladowwrke do akumulatorow, albo akumulatorki
Moze uda sie potem tabletem, teraz ide jesc frytki
koniiecznie wrzuć zdjęcie jak juz będziesz miała taką możliwośc
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Tż w pracy a ja leniuchuję..,patrzałam teraz na rankingi wózków i mam totalny mętlik w głowie...
super, ja teraz mam wizyte we wtorek i tez myślę że czas na te badania, które zreszta mi tak po głowie chodzą...
a z wózkami też jesteśmy na tym etapie, jako zielona jeszcze nie znam sie na wózkach a ich tyle.... czytam troche o nich w internecie ale połapac sie cieżko
Cytat:
oj to prawda, nie dosc ze w domku to jeszcze we wlasnym lozku na szpitalnym myslalam ze sie wykoncze...
pewnie! we własnym wyrku zawsze najlepiej więc odpoczywaj teraz duuuużo

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Isia to ładnie Masz na niego haczyk

co do ciast to właśnie często pieke ale mam kilak swoich ciast które robie zawsze jak nie chce mi sie wymyślać - czyli przeważnie zawsze

Stary 2013-07-25, 20:40   #4585
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Podczytuje Was ciągle
Stary 2013-07-25, 20:49   #4586
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie podoba gabryś, u koleżanki jest takii 2letni gabryś i takie fajne dziecko. Wydaje mi sie że imię ładne i jako Gabriel i Gabryś
Cytat:
Dla mnie też branie zwolnień "na ciążę" jest przesadzone. Ja rozumiem ciążę zagrożoną, nakaz leżenia, na maxa złe samopoczucie, typu nagminne wymioty, albo praca, która jest ciężka. Ale na litość boską lecieć na zwolnienie od pozytywnego testu bo można? A potem narzekają takie kobiety na system, że nie wspiera młodych mam. Ja zamierzam pracować jeszcze długo i mam nadzieję, że nie będę miała z tym problemu. W pracy już pytają czy wrócę po macierzyńskim. Ja bym chciała, a co los przyniesie to nie wiem. Okaże się. Na pewno rok macierzyńskiego wykorzystam, bo ten rok przebywania z dzieckiem jest dobry i dla matki i dla maleństwa.
mam podobne podejście. Jestem w drugiej polowie 6 miesiąca i pracuje. Denerwuje mnie jak siostra męża ciągle mi powtarza że powinnam iść na zwolnienie, bo odpoczne, bo posiedze w domu, bo porobie coś, bo nie bede narażac dziecka itd. Nie rozumie jak mówie że czuje sie dobrze to po co mam siedziec w domu 9 miesięcy, a ona ciągle to samo. Czasem nawet daje mi do zrozumienia że (no nie dosłownie ale coś w tym stylu) że nie myślę o swoim dziecku bo ciągle pracuje... no poważka to mam mieć teraz o to wyrzuty sumienia? wiadomo juz powoli sie zwolnienie bedzie zbliżać bo coraz ciężej sie robi, kręgosłup boli ale do tej pory ciąza naprawde bez żadnych dolegliwości. Zobacze, narazie mam w planach do końca sierpnia pracować, a później sie zobaczy...
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej jestem
No więc w pon byłam na USG nawet ludzi nie było jak wpadłam zdyszana o 10 to się wystraszyłam że nikogo nie ma bo pustki. Ale wyszła pani z pokoju i mowi że tylko jedna para jest więc podałam jej nazwisko i wyciągneła mi już kartę.
No więc tak na w pon USG wyszedł 1 piękny pęcherzyk 23mm i 3 po 16mm w 11dc.
Pan doktor kazał już poniedziałek wziąć zastrzyk z pregnyli bo mówi że szkoda takiego pięknego okazu zmarnować
Także od dziś będziemy z niecierpliwością czekać długie 2 tyg na wynik
Proszę trzymajcie mocno kciuki
monini trzymam kciuki tak mocno!!!!
Cytat:
A tak mała urosła.
Isia prześliczna ta Twoja Córcia

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Poza tym powoli kończę kompletowanie wyprawki, ale w dużej mierze zawdzięczam to rodzeństwu. Od bratowych dostałam masę ciuszków, o czym już wcześniej pisałam. Przebrałam je, wybrałam najładniejsze i wyprałam. Okazuje się że z rozmiarów 56 i 62 nic nie muszę dokupywać. Natomiast 68 i 74 tylko pojedyncze ciuszki, ale to już będę robić na bieżąco W weekend dostałam też od brata łóżeczko, muszę tylko dokupić materac (pościele, ochraniacz itp. już kupiłam) i oddał mi też wózek Maxi Cosi Murę (gondolę, spacerówkę i fotelik) Swego czasu brat zapłacił za ten zestaw 3000, a mi oddał za "dziękuję". Jestem w trakcie przywracania go do stanu idealnego Wczoraj zdjęłam tapicerki i wyprałam, umyję jeszcze stelaż i możemy czekać na pierwsze spacerki

Powiem Wam, że nie mogę się doczekać tego mojego Julka, jest coraz większy i silniejszy i jego kopniaczki są coraz częściej bolesne a mi i tak buzia się cieszy No i poza tym kilka dni temu rozpoczęłam 8 miesiąc i z tej okazji wstawiam aktualne zdjęcie brzuszka
śliczny brzuszek! i chyba wcale nie jest duży jak na 8 mc?
co do wyprawki to super że masz wsparcie rodzinki napewno bez dwóch zdań dużo kasy można oszczędzić. My też dostaliśmy kupe ciuszków więc też już nie mam co ich kupować - choć czasem powstrzymać się nie mogę ale za wózkiem, łóżeczkiem i takimi rzeczami musimy sie rozejrzeć
Cytat:

Dzień dobry!
Ale mnie dzisiaj ciągnie w pachwinach. To chyba dobrze co?
Chyba mi dobry humor wraca i już taka wkurzona nie chodzę.
Mam pytanie. Od kiedy liczyłyście II trymestr? Bo jedni piszą, że od 13tc, inni, że od 14 a spotkałam się jeszcze z opinią, że od 15.
ja chyba tak jak Iza liczyłam od 14 tc
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Witam się. Byłam wczoraj u gina i szczerze to nie chce mi się chyba nawet o tym pisać. Ogólnie dobrze się nie zapowiada, bo mam wyczuwalne zrosty endometriozy i cofnięty do tyłu jajnik. Samo badanie bolało jak cholera. Pocieszające jest to, że mój lekarz jest świetny i od razu wziął się do rzeczy. Zaczęliśmy monitoring- bo nie chce tracić ani chwili. Dał sobie pół roku na pomoc nam w zajściu w ciążę. W piątek idę do niego do szpitala na usg, kazał mi wziąć wyniki tżta. Mam też zrobić badania hormonów estrolid, LH, FSH i antygen Ca-125, a żeby mnie nie narażać na koszty to mi skierowanie przez przychodnie szpitalną załatwi tak więc uwielbiam go!
Rozmawialiśmy o różnych przyczynach "niepłodności" u mnie i w tej mniej optymistycznej wersji niestety naturalnie nie zajdę, ale kazał mi się na razie nie martwić. Aczkolwiek napomknął już coś o in-vitro, znam go i wiem że chce mnie psychicznie obyć z tą nazwą i psychicznie się nastawić na ewentualne- "najgorsze"
Co do inseminacji to po wynikach badań będziemy myśleli- bo jeśli ma to nie dać rezultatu to nie chce mnie narażać na koszty.
Tyle
dobrze że masz zaufanego ginekologa, który profesjonalnie podchodzi do sprawy, anpewno sie uda

Stary 2013-07-25, 20:58   #4587
Sophia_1
Zadomowienie

Ide spac, bo padam

Co do zwolnien, to ja tez uwazam, ze jak nie ma potrzeby to po co? Ja dopiero na tej wizycie (33tc) pogadam z lekarzem o l4. Wczesniej nie bylo przeciwskazan do powrotow do pracy po pobytach w szptalu. W ogole lekarz moeil, ze jestem dzielna ale teraz jest juz mi ciezko po prostu. Tym bardziej, ze do tej pory moze i mialam maly brzuch, ale teraz to mi go wybilo no i mala ma zwyczaj nisko sie ukladac, czasem chodze jak pokraka ostatnia

Isia moj tz jak popije to tez sie robi taki wylewny misio i do tego smieszny. A szczegolnie jak popije sobie z mezem mojej siostry to wtedy mamy ubaw, bo robia sie z nich takie smiechowe wielkoludy (obaj sa postawni). No i dobra z Ciebie zonka, tabletki na glowke kupilas

Dobrej nocki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:04   #4588
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Tutaj w Austrii jak tylko lekarz potwierdzi ciąże to od razu wysyła na zwolnienie, nie wolno pracować w ciąży, chociaż wiadomo kobiety i tak pracują.

Ja bym chciała móc pracować kiedyś jak będę w ciąży ale jeżeli nadal będę pracowała tu gdzie teraz to raczej nie ma szans, ponieważ po pierwsze praca jest na nocki a to i bez ciąży jest bardzo męczące, a do tego nie jest to lekka praca, trzeba się o dźwigać, o łazić nie raz po drabinie.
Stary 2013-07-25, 21:10   #4589
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Domi , Domuś haaa głosowanie..olac mężą!z nami ustal hahaha
Hehe niestety już za pózno
Cytat:

W domu najlepiej
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Hej

Ciesze się że wszystko ok
Cytat:
Mój szanowny małżonek sobie dziś popił na budowie z budowlańcami i musiałam taksówką po niego jechać. Potem obradowali jeszcze przy butelce, że pojadą wszyscy do wuja. Samochód jest na 5 osób a nas w sumie razem 6. To wymyślili, że jeden będzie w bagażniku. Stwierdziłam, że to ja trzymam kierownicę, ja rządzę i biorę 5. To mąż został. Zawiozłam ich do wuja, wracam a mój mąż śpi na starej wersalce. Aż mu zdjęcia porobiłam, bo rzadki to dla nas widok. Pod domem z samochodu też było mu ciężko wysiąść. W domu klamki nie chciał puścić. Ale miałyśmy z córką ubaw. Dałam mu dmuchnąć w alkomat... no powiedzmy, że jakoś mu się po dłużej chwili udało - 2.61. Po jakiś 2 godz miał 1.76. Teraz po miał 1.42. Oj ciekawe co będzie rano. Nadmienię tylko, iż zaczęli pić rano a jechałam po niego o 12. I od tego czasu cały czas śpi, no z przerwami....
Bym wkleiła jedno zdjęcie ale nie będe go tak gnębić. Nie pije często i jest kochany jak popije, bo się robi taki wylewny " kocham Cię, naprawdę i córeczki nasze kocham, a Ty jesteś cudowna żonka" i takie tam. Na trzeźwo taki nie jest. Na trzeźwo to taki z wierzchu macho.
Już mu kupiłam alka-prim na jutro na ból głowy[COLOR="Silver"]
Musi być zabawny jak popije
Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Podczytuje Was ciągle
Co u ciebie?

Na spotkaniu z koleżanką było bardzo fajnie

Jutro z rana ta glukoza-denerwuje się

Stary 2013-07-26, 06:13   #4590
IsiaG
Zadomowienie

Pierwsza:jupi :

Witam Was.

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Mąż wstał o 5. Stwierdził, że już nie może leżeć, bo go plecy bolą. No jasne, jak ktoś śpi od 13 poprzedniego dnia. Kilka razy w nocy wstawał, nie wiem co robił, bo ja się tylko przebudziłam i spałam dalej.
Rano mówił, że już dobrze się czuje, powspominaliśmy trochę, co on pamięta a czego nie pamięta. Obejrzał siebie na filmiku, jak szeroko do domu wchodził i jak nie mógł się z klamką rozstać. Trzymał ją niczym koło ratunkowe. Ale było śmiechu...
I pojechał na działkę a ja teraz spać nie mogę. Mała zresztą też w łózeczku gada.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości