|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ah, i zapomnialabym.
Wczoraj mialam wizyte u poloznej, z Edziem wszystko w porzadku, ze mna rowniez ![]() Odnosnie zoltaczki u noworodkow - rzecz jasna po urodzeniu przeprowadza sie badania i jezeli poziom bilirubiny jest zbyt wysoki wtedy dziecko zostaje na naswietlenie. W przeciwnym wypadku wypuszczaja do domu. Podobno zoltaczka jest dosc czestym zjawiskiem u noworodkow i nie ma sensu naswietlac dzieci o ile poziom bilirubiny nie przekracza jakiejs wysokiej normy. W momencie, gdy dziecko jest w domu i polozna zauwazy, ze zmienia sie kolor skory, proponuje sie karmienie dziecka w regularnych odstepach 3h oraz przetrzymywanie dziecka w dobrze oswietlonych (naturalnym swiatlem) pomieszczeniach. W przypadku pogorszenia sie stanu dziecka przeprowadza sie test krwi i w momencie osiagniecia wysokiego poziomu bilirubiny dziecko zostaje skierowane do szpitala. Wiec to nie jest tak, ze nie zwraca sie tu uwagi na zoltaczke
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
a ja znowu z dwójeczkami biegam
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Agrafki:
"Przez wysokie ciśnienie i białko w moczu (22) zostałam w szpitalu. Jutro konsultacje, badanie w kierunku zatrucia ciążowego i pewnie będą mnie tu trzymać." No to co dziewczyny... kciukasy dla Agrafki!
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja się krztusi prawie przylażdym karmieniuCytat:
![]() Cytat:
dla was]Magdalenne Serdeczne gratulacje |
|||
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Ej
![]() Zmęczona jestem- chyba pierwszy raz od urodzenia Gluta Gluciątko teraz śpi i pewnie skończy się to tym, że w nocy spanie sobie odpuści Chyba naszykuje sobie zapałki, co by jutro z rana do oczu powtykać za wszystkie skończone tygodnie Kiedyś biłyśmy za ciążowe teraz DzidziusioweI Tymusiowe bioderka )Neni- tez nie czułam partych Ciekawe jak się rodzi z nimiMam nadzieję, że z Kubusiowym obojczykiem wszystko szybko wróci do normy
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam co nieco do klubu
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale Cie czyści...a kolki masz cały czas? Podejrzewam, że łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ja zmykam Tż poniańczyć, na kimś trzeba potrenować póki dziecia nie ma Dobrej nocki dwupaki i mamuśki |
|
|
|
|
#2110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=sammi24;41952976]No to pieknie... ale chamstwo...
Tweed ale Ty miałaś brzuch taki wytrenowany to na pewno szybko wróci do formy [/QUOTE] Zobaczymy ![]() A co do chamstwa, to u nas nie ma wybitnej tragedii... bo np. w tramwaju prawie zawsze ludzie mi ustępują i jest git, tylko w tych sklepach taka znieczulica momentami ![]() Cytat:
Bo patrzac dzisiaj na to zdjęcie przeżyłam małą załamkę![]() Boski opisik Neni ![]() Też miałam wrażenie, że niby fajny porodzik, ale tak końcówka... na żywo to dopiero musiał byc dla ciebie stres ![]() Mam nadzieję, że Kubuś szybko się wykuruje Cytat:
dla Antosia!![]() Zuch chłopak I mama też niezła, skoro tak ładnie wykarmia malucha![]() O matko, Asiunia jaka figura w ogóle ![]() Ja niestety przed ciążą mogłam się pochwali tylko fajnym brzuchem i tyłkiem bo reszta średnio ciekawa Ale dobre i to dla Tymka!![]() Spokojnie, ja też ![]() Cytat:
![]() A najgorsze jest to, że mi to naprawdę nie przeszkadzało, bo dopóki mogłam, to stałam i w dłuższych kolejkach, no ale matko, taki brzuch, widac, że ledwo idę, a ludzie nic ![]() Cytat:
Surka, pięknie wyglądacie obie!!! Gdzie jest Twój brzuszek w ogóle? ![]() A ja wpadam w iście euforycznym stanie, bo mamy bryczkę Alkową!!! Wiem, że nie jest to dla Was wiadomośc rzędu kolejnego porodu, ale chciałam się podzielic radością
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() Nie nadrobiłam jeszcze wiec zacznę od wczoraj ![]() yevele gratuluje ze maleństwo juz z Toba ![]() Kalisto - jesteś super mamą Co do porodu TZ to mój sie blady zrobił podczas samego zwiedzania porodówki więc ustaliliśmy , że bedzie ze mna w pierwszej fazie (o ile w ogole bedzie bo nie wiem czy zdąży dojechac ) a potem jak sie zaczną parte to moze spokojnie sobie isc ![]() Wizty teraz mam u gin co 2 tyg. i prywatnie zażyczył sobie ktg co tydz.ag a ta z NFZ w ogóle bez ktg. A i nie mam paciora ![]() Teraz nadrobie co dzisiaj sie wydarzyło ![]() Bo ja dzisiaj latałam cały dzien ale nic nie załatwiłam oprócz przegladu sam. na który pojechałam w samo południe. Słonce prazy ja zajezdzam a tam kolejka 7 samochodów ja 8 skwar zero cienia. Stwierdziłam ze bez sensu jechac dalej posiedze se 1,5 godz i tyle. mam wode gazetke dam rade.Ustawiłam sie ładnie w kolejke biore wode wysiadam i ide sobie postac pod drzewkiem w cieniu. Nagle podbiega do mnie pan z obsługi prosi o kluczyki bierze mój samochód i wjezdza na zamkniety kanał obok. Po 15 min jade juz do domku. No szok poprostu . Nie zdarzyło mi sie jeszcze w ciazy zeby ktos tak zareagował. I to mężczyzna
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja mam dziś dzień załamki chyba...nawet mi się pisać nie chce...ale czytam Was..i trzymam kciuki za Agrafke za te co trzeba i wogóle ! Gdzie Domciątko??? |
|
|
|
|
#2113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze nieźle się wymęczyłaś.. mojej mamie jak tak 'wyciskali' siostrę, to pierwsze 2 tyg połogu musileiśmy obwiązywać jej żebra elastycznym bandażem, tak ją strasznie bolały..Całe szczęście, że już po wszystkim i możesz cieszyć się Waszym szczęściem
![]() Cytat:
dla Antosia za 3 tyg. następna laska z super figurką ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Miałam
![]() A jaki mieć będę to się okaże ![]() Tak patrze sobie na zdjęcia i mówię do siebie "Jak ja mogłam na niego wtedy narzekać". A teraz marzę o tym by był taki sam, bo wiem, że po porodzie na ogół nie jest kolorowo. Cytat:
Widzę, że obie mamy to za sobą. U mnie jeszcze troszkę brudzenia będzie, ale bliżej końca ![]() A meble z czasem jakieś kupicie. Będziesz miała więcej czasu by przemyśleć co jak sensownie ustawić czy dobrać kolorystycznie
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
sammi czysci i to bardzo, kolki mam juz sporadycznie
madi tez mam taki podly nastroj, to chyba jeden z objawów 40 tc
|
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() dziś nie nadrabiam, bo nie dam razy, posiedzę z Wami więcej jutro ![]() noc miałam koszmarną - od popołudnia bolała mnie głowa ale łudziłam się, że przejdzie jak się położę (jakbym nie znała swojej głowy). I tak spałam od 23 do wpół do pierwszej, potem siedziałam przed tv żeby chociaż tż się wyspał, do łóżka wróciłam parę minut przed 5 i niby zasnęłam, po 6 budzik obudził bo tż do pracy, mnie głowa dalej naparza. Nic, zrobiłam mu śniadanie i wracam do łóżka i tak miałam już tego dość że zaczęłam ryczeć. Że głowa boli, że jestem zmęczona, że chcę spać. Chwilę mnie mężulo poprzytulał i pocieszał, co nie zdarza mu się często potem poszedł do pracy i jeszcze do 9 pospałam i obudziłam się już bez bólu I tu nastąpił jedyny moment, który mnie ostatnio wyprowadził z równowagi. Teściu generalnie jest z tych, gdzie facet pracuje, kobieta w domu, i jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby komukolwiek chociażby szklankę soku zaproponował, sam się dopomina ale żeby pójść i sobie zrobić to broń Boże. Powiedzmy że rozumiem, takie wychowanie, swój wiek ma, przyzwyczaiłam się do tego i nic nie mówię, bo w sumie nie moja sprawa, ale takie podejście mi osobiście się nie podoba (autentycznie - w kuchni oprócz kanapki chyba nic nie zrobi). Ale usłyszał że idę na klatce i otworzył drzwi. Ja język do pasa, serio ledwo nogami powłóczę, idę do kuchni i kładę te siaty bo już na nie patrzeć nie mogę. I tak spojrzał 'i dźwigałaś te wszystkie zakupy?' ja usiadłam ostatkiem sił i mówię 'no tak' a on tak westchnął ciężko i 'no cóż, taka już rola...' i poszedł do pokoju. Nic nie powiedziała bo ugryzłam się w język. Ale tak mi ciśnienie podniósł że... i za chwilę woła żeby poskładać folię. krzywo to szło, gdzieś mi to z ręki wypadło, coś mruknął, na co ja 'przecież specjalnie nie puściłam'... Nie żebym marudziła. Ale serio byłam wykończona i fizycznie i psychicznie po takiej nocy i jeszcze ledwo mogę stać i .... ach Musiałam się wyżalić, obiecuję, że jutro ładnie ponadrabiam
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam dzisiaj okrutny nastrój dziewczyny, jak widac zakupy to było brakujące ogniwo... do jutra przynajmniej
![]() Wzięliśmy tylko gondolkę do góry, stelaż tż zostawił w aucie, bo miejsca nie ma
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
a co z mężem...czemu nie odbierał tel?
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzoan, jak tam tż wytłumaczył się?
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to fakt zakupy dobrze wpływają..ale ja już bym się chyba nie dotoczyła.... :/ Mela trzymam kciuki, moze u Ciebie coś ruszy..u mnie będzie jutro tydzien jak chodzę z takim rozwarciem i nic:/ Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-25 o 21:07 |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Neni biedna namęczyłaś się, na szczęście już po wszystkim i masz Kubusia po tej stronie brzuszka |
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
tweed super pojazd
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
ENLEVEE..jak tam u babci???
Babcia 1 raz widziała Tomusia??? |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
To znowu jaa
Byłam z Laurką na spacerze,potem leżalysmy ,pozniej znow spacer z Tzem i pieskami.Jeszcze nalesniki zrobiłam,rosołek i pierogi ruskie.Jedzonka pełno No i pranko Laurowe bo sie skapłam ze sie czyste ciuszki konczą znowu bedzie prasowanie ![]() Poprosimy o kciuki bo jutro rano mamy usg bioderek
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kończę dojenie, czas budzic Lilę na kąpiel
|
|
|
|
#2127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jak go pilnować żeby przełykał ? pozycja cały czas taka sama karmienia spod pachy bo tak najlepiej łapie Cytat:
też miałam białko w moczu i wysokie ciś, musiałam zbierać mocz do kubełków i co dzień było badanie z 24h zbiórki, powiem Wam męczarnia sikać do kubełków a nie do sedesuNam dziś też odpadł kikut, nie do końca, ale prawie a w poradni wyniki wyszły dobre, tylko nie było jeszcze dwóch wyników na wzw jutro mam się zgłosić, jak będzie dobrze to kolejna wizyta za rok i pani dr mówiła, że przy kolejnej ciąży mogę mieć tak samo, ale wcale nie muszę i jak bede planować to zeby się przepisać do poradni przyszpitalnej w sensie żeby gin był szpitalny i pilnować wtedy tych enzymów wątrobowych i może byc wszystko dobrze bo są leki, które można stosować w ciąży na wątrobę |
|||
|
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER ROCKY! Szybko to usg..nie robi się tego w 6 tyg.? W kazdym razie oczywiscie KCIUKI!!!! ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Kurcze z ta watroba:/ |
||
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli wózek spełnił Wasze oczekiwania ![]() wyobraźcie sobie, że jak próbowałam dodzwonić się do niego od przed 15, to oddzwonił dopiero po 17.. a tłumaczył, że mu się tel wyciszył..ja na to, że mógł raz na jakiś czas spojrzeć na niego.. nie chciało mi się z nim gadać i szybko zakończyłam rozmowę... od kiedy wrócił nie odzywam się..i tak mnie ma za nienormalną, niczego nie rozumie..to co mam się mu żalić..jeszcze mi bardziej dogada zamiast pocieszyć i znowu się zaryczę |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u naszej Misi Ptysi kolorowej!!!
GHA!!!! Co tam u Was????????????/ Jak Antonio???? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

Moja się krztusi prawie przylażdym karmieniu
Chyba naszykuje sobie zapałki, co by jutro z rana do oczu powtykać
Kiedyś biłyśmy za ciążowe teraz Dzidziusiowe

znowu bedzie prasowanie