Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 15:59   #2041
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Neni: to nasza położna z SR. bo środowiskowa w ogóle do nas nie dotarła! poszła na urlop i zapomnieli nas o tym powiadomić:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:04   #2042
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Hello..

Z rzeczy waznych i odpowiadając na pytańie:
- leonek prawie nie ulewa,
- ma często czkawke tak jak w brzuchu daje mu się wtedy najczęściej napić
- dziennie robi 5-7 kup
- odbijamy go pare razy podczas karmienia, bo mu się gazy w brzuszku zbierają

Z rzeczy niezbędnych w szpitalu:
- nakładki papierowe na deskę klozetowej
- zwykle Podpaski ze skrzydelkami - ze mnie "leciało" dwa dni, potem uzywalam tylko podpasek,
- wiadomo sztućce,
-ja wzięłam własny kocyk do przykrycia bo pod ta gruba koldra ńie dało się spać
-dużo cierpliwosci

A moje pytanko - jak ubieracie w te upały maluchy w domu a jak na dwór?

Ooo właśnie mały ma czkawke i coś mu dzisiaj nie idzie spanie... Na rękach to chętnie ale w wózku czy na kanapie to nie.

Buziaki
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:06   #2043
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no i koniec, koniec skurczy .... byly dwa o 14 i 14.10 i koniec.
takze nie,
to chyba byl alarm
może przepowiadacze, grunt, że na tym etapie takie skurcze już działają na szyjkę
Ja ostatnio miałam przerwy pomiędzy ok. 20-30 min. niekiedy. No u mnie się rozeszło po kościach, ale ja nie byłam po masażu szyjki. Ja tam trzymam kciuki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:06   #2044
tweedledee
Zakorzenienie

Elaine też tak myślę, że kp pomaga Dlatego też tak mi na nim zależy w pewnej mierze

Neni O kurcze i po nacięciu ta rana tak mocno daje? A szwy masz rozpuszczalne czy zwykłe?

Hahahah, to i ja wam pokażę metamorfozę mojego brzucha, zdjęcie znalazłam dzisiaj w picasie, trochę obcięłam, bo stałam w głupiej pozycji (tzw. spince)

Mój brzuch przed i w trakcie ciąży Chyba nie chcę go widzieć PO I jeśli wrócę do stanu sprzed to sama sobie pomnik postawię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebz.jpg (59,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brz.jpg (6,5 KB, 64 załadowań)
Stary 2013-07-25, 16:08   #2045
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Neni: to nasza położna z SR. bo środowiskowa w ogóle do nas nie dotarła! poszła na urlop i zapomnieli nas o tym powiadomić:P
No to nieźle tam mają na.sr.ane jak tak o wszystkim zapominają
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:08   #2046
tweedledee
Zakorzenienie

Idę smażyć boczuś
Stary 2013-07-25, 16:10   #2047
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Domciątko: jeszcze może się rozkręcić. W sobote stawiasz się na wywoływanie?
ja nie stawiam,
ale lekarz zadecydował, że jak nie urodze do soboty to w sobote juz czas na rozpoczecie wywoływania, bo takie czekanie to nie zdrowe jak juz za dluugo sie czeka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:11   #2048
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Hahahah, to i ja wam pokażę metamorfozę mojego brzucha, zdjęcie znalazłam dzisiaj w picasie, trochę obcięłam, bo stałam w głupiej pozycji (tzw. spince)

Mój brzuch przed i w trakcie ciąży Chyba nie chcę go widzieć PO I jeśli wrócę do stanu sprzed to sama sobie pomnik postawię
nigdy w życiu takiego nie miałam... ale ładny!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:12   #2049
Neni1984
Zakorzenienie

O Jezu! Tweed ale miałaś mięśnie-super
A teraz ... No cóż - też super

Szybko wrócisz do formy

A co do szwów - w środku mam rozpuszczalne a na zewnątrz zwykłe. W poniedziałek idę ściągać.
Stary 2013-07-25, 16:15   #2050
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Szyjka zgladzona
, 4 cm rozwarcia. Jak nic do pon to do szpitalA. Mam się sexowac z mezem i na piłce skakac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:18   #2051
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Szyjka zgladzona
, 4 cm rozwarcia. Jak nic do pon to do szpitalA. Mam się sexowac z mezem i na piłce skakac
o prosze

Stary 2013-07-25, 16:21   #2052
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Idę smażyć boczuś
Zołza

Leze z cycami na wierzchu i karmie Młodego tysięczny raz z kolei od wczoraj. Zdążyłam zjeść tylko na szybko kanapkę dzisiaj rano i jestem glodna jak cholera- czekam aż maz z pracy wroci bo zdechne z głodu. Męczeńską śmiercią. Może mnie na ołtarze wyniosą i będę Błogosławiona Matka Mleczna Cynamonowa? Kusząca perspektywa...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:25   #2053
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Szyjka zgladzona
to się sexować!)

Cytat:
ja nie stawiam,
ale lekarz zadecydował, że jak nie urodze do soboty to w sobote juz czas na rozpoczecie wywoływania, bo takie czekanie to nie zdrowe jak juz za dluugo sie czeka
lekarza trzeba słuchać. ale 3mam kciuki aby się wcześniej ruszyło samo..

Tweed: woooooow! piękny brzuch.. ja taki miałam w podstawówce..
i zapomniałam że jest to u mnie możliwe..

Neni: mają niestety.. ale przynjamniej na wizytę u pediatry w ramach rekompensaty mnie wcisnęli, chociaż nie było miejsc.a położną to sobie sama wcześniej inna załatwiłam i dowiedziałam się co chciałam

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-25, 16:28   #2054
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, wlasnie mialam taki jakby SKURCZ?????
w sumie sama nie wiem. jak to jest bo nigdy tego nie mialam wczesniej.
jakby mi sie caly brzuch spiął i taki troche bolesny.
tak jakby mi się kupę chciało, jakby mi własnie tak się brzuch kurczył...
no ale poszlam do wc, i nic, nie umiem nic zrobić.
no i w sumie teraz już nic.

czy to jest skurcz? albo cos skurczopodobnego??
Domi może to jakiś przepowiadacz jest. Ja cały czas miałam skurcze spod brzucha i wszyscy mi mówili, że to nie skurcze... A ja po ścianach chodziłam i inne się nie pojawiły...
A odnośnie wywoływania. To faktycznie za długo czekać to niedobrze. U mnie 10 dni po terminie się okazało, że wody były lekko zielone, ale w posiewie na szczęście nic nie wyszło w nich.

Cytat:
Szyjka zgladzona
To masz moje apogeum akcji Miałam całe 4 cm po przebiciu pęcherza i na skurczu, bo normalnie 3... Myślę, że ruszy lada moment

W ogóle macie takie ładne brzuszki po tych ciążach. Mój to kompletny flak z tusiącem rozstępów. Jeszcze mi tak pięknie wisi nad szyciem Wiem, że się wchłonie, ale teraz jest masakra... Już mi teściowa zdążyła powiedzieć, że brzuch mi został, a teściu starał się udowodnić, że za dużo przytyłam w ciąży... Bo wg niego max w ciąży to 10-12kg...

Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Bo u mojego małego po sikaniu na pampersie zostaje taka pomarańczowa maź/osad. Czy to jest normalne? W szpitalu co chwilę robił kupki i nie zauważyłam tego. Teraz kupka jest z jedna w ciągu dnia i widać to wyraźnie na pampersach...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:28   #2055
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
nigdy w życiu takiego nie miałam... ale ładny!
No ja też mogę już nie mieć Gdybym wiedziała, to bardziej bym się nim nacieszyła
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
O Jezu! Tweed ale miałaś mięśnie-super
A teraz ... No cóż - też super

Szybko wrócisz do formy

A co do szwów - w środku mam rozpuszczalne a na zewnątrz zwykłe. W poniedziałek idę ściągać.
Hahahaha, neni, jaka dyplomacja

No to pewnie będzie ci się siadało o niebo lepiej po zdjęciu
Cytat:
Szyjka zgladzona
ooo proszę
Czyli rusza, dzisiaj trzeba będzie mężula mocno przyskrzynić, to córeczka będzie na weekend z nami
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Zołza

Leze z cycami na wierzchu i karmie Młodego tysięczny raz z kolei od wczoraj. Zdążyłam zjeść tylko na szybko kanapkę dzisiaj rano i jestem glodna jak cholera- czekam aż maz z pracy wroci bo zdechne z głodu. Męczeńską śmiercią. Może mnie na ołtarze wyniosą i będę Błogosławiona Matka Mleczna Cynamonowa? Kusząca perspektywa...

O matko z chęcią podzieliłabym się obiadem, ale on to chyba średni przy kp... przesyłam zatem wirtualną kanapeczkę
Stary 2013-07-25, 16:29   #2056
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cynamonowa: oj współczuję. może ADasiowi gorąco dzisiaj.. u nas tak było wczoraj od 4tej..do 7mej.. a teraz to chciałabym aby się powoli budził, bo mnie cyce zaczynają boleć..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-25, 16:31   #2057
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
no wyczyn roku naleśniki też trzeba zrobić więc nie jest z Tobą tak źle
ja zaraz kotlety usmażę, ziemniaki wstawię bo głodomór przyjdzie z pracy. Nawet na dworze nie byłam dzisiaj
No własnie kombinuję, żeby naleśniki usmażył Tż jak wróci ja zupę odgrzeję ale wyszłam na dwór - miałam w planie przejść się do jednego takiego sklepu zobaczyć komplety pościeli ale po kawałku drogi zrezygnowałam, tak się zasapałam z tej duchoty

Cytat:

Ja właśnie wróciłam z lidla, ależ się wku*wiłam
Nigdy nie byłam osoba roszczeniową, zawsze jak mogłam to stałam w kolejkach nie wpychając się przed nikogo, jak ktoś przepuścił to bardzo dziękowałam itd. Ale dzisiaj to było przegięcie. Zacznijmy od tego, że ledwo do tego lidla doszłam, a mam 10min spacerkiem (ostatni raz wyszłam gdzieś sama), jak się już dokulałam to zauważyłam, że jak zwykle pół sklepu to kolejki Wzięłam parę produktów (dosłownie parę, nawet kosza nie brałam, bo robię dzisiaj makaron z serem, to za wiele nie potrzebowałam). Oczywiście jak zaczęłam szukać kasy z najkrótszą kolejką, to wszyscy odwracali głowę, żeby broń boże mnie nie przepuszczać Zobaczyłam, że w jednej zamkniętej kasie jakas babka obsługuje kogoś poza kolejką, to wskoczyłam i grzecznie spytałam, czy pani mnie obsłuży, bo jestem w ciąży i nie wystoję w tych kolejkach, a babka na to, że nie, bo kasa zamknięta Ja pierd
Szybko powiedziałam, żeby kogoś skombinowała, bo inaczej tu urodzę, to nagle babeczka była super miła i skierowała mnie do 1 kasy, poza kolejką Że nie wspomnę o tym, jak patrzyli na mnie ludzie z tej kolejki, którzy stali z powypychanymi wózkami A obsługa mnie trwała może ze 2 min? Serio, ludzie są chorzy momentami
No to pieknie... ale chamstwo...
Tweed ale Ty miałaś brzuch taki wytrenowany to na pewno szybko wróci do formy
A ja wam muszę pochwalić Łódź pod względem ciężarnych w miejscach publicznych, sklepach, komunikacji etc. W sklepach otwierają mi specjalnie kasy, a w zwykłych sklepikach albo wołają z kolejki albo przy obsługiwaniu np w piekarni babki mówią, że przepraszają ale nie mnie zauważyły i na drugi raz mam sama podejść. I zawsze ludzie z kolejki przytakują i mówią, że pewnie. Albo sami mnie do przodu przeganiają. Oczywiście nie wszędzie ale rzadko się zdarza, żebym dłużej postała. A wczoraj miałam taką śmieszną sytuację w tramwaju - jechałam aż 1 przystanek. Wsiadłam, usiadłam na siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. To kobitka, która siedziała vis a vis mnie pyta czy nie chcę się zamienić, bo może mi niedobrze tyłem jechać mówię, że nie ale dziękuję, a poza tym jadę 1 przystanek. A za chwilę jakiś facet obok pyta, czy nie chcę się z nim zamienić, bo siedzę w słońcu, a na jego miejscu jest cień już sobie myślę, bosh dajcie mi spokój to tylko 1 przystanek co nie zmienia fakty, że było mi b. miło

Cytat:

sammi: właśnie nie wiem czy taka zwykła położna jest w stanie to wychwycić. My pojechaliśmy do tej naszej, bo ona właśnie sprawdza dzieciaki pod kątem różnych rzeczy - odruchów, jajunki też sprawdza, pępuszek. To ona wychwyciła ten obojczyk i to, że Igorek ma trochę mocniej odchyloną wargę dolną i żuchwę do tyłu, do tego lekko przekrzywioną (od tego przykurczenia główki długo w brzuchu). Konsekwencje tego wszystkiego powiedzmy że kosmetyczne - jakby nic z tym nie robić, to po prostu w przyszłości nosiłby aparat na zęby, rączki nie mógłby mocniej odgiąć. A tak pokazała na wszystko ćwiczenia i się ćwiczymy. Warto znaleźć taką osobę.

A brzuch jest o jakieś 3cm większy niż w moim gorszym okresie (czyli rok temu w czerwcu), a do lipca.. gdzie byłam zadowolona musi zjechać 7cm. No i te 8kg. Ale póki co się nie przejmuję i oprócz ćwiczeń tych delikatnych o których pisałam wyżej, nic nie robię..
Dobrze wiedzieć, że coś takiego może mieć miejsce i niekoniecznie zostanie zauważone w szpitalu...będziemy czuwać nad tym. I starannie dopytywać a brzuch, kurcze marzenie
A z tą położną środowiskową to eeee zamurowało mnie szczerze mówiąc

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

MĄŻ odbierz wreszcie telefon, bo jak Boga kocham natrzaskam Ci jak wrócisz!!

Iwona za USG bioderek

Mela
4 cm??? to Ty nawet nie poczujesz jak do 10 dojedziesz a masażu nie było?

Teso dzięki za opis co i jak
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:31   #2058
dzoan
Zakorzenienie

tweed o żesz..jaki płask i umięśniony brzuszek miałaś.. mój przy Twoim to był balon nie no, do formy to Ty na pewno szybko wrócisz.. i do takiego wyglądu również.
mela duże masz to rozwarcie.. lada dzień musi ruszyć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:32   #2059
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magdalenne: to amoniak? czy coś tam.. kurde nie pamiętam.. takie różowawe.. oczyszcza się małego organizm i normalne, o ile nie będzie się długo utrzymywać. Mały powinien dużo ciągnąć mleka i zacząć siusiak normalnie - bezbarwnie. Najpierw musi się jednak oczyścić, więc się nie martw. Jak zacznie pachnieć lakierem do paznokci to do lekarza!
A brzuchem się nie przejmuj.. z każdym dniem będzie lepiej. U mnie jeszcze 8 dni po porodzie był naprawdę spory.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-25, 16:35   #2060
dzoan
Zakorzenienie

Wiecie co porażka..do tej pory nie udało mi się z mężem skontaktować.. jechałabym jak nic taksówą do szpitala.. podziękuję mu bardzo mocno jak wróci jeszcze dochodzi do tego, że to ja zaczynam się martwić czy u niego wszystko ok

dobra.. miałam się zdrzemnąć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:35   #2061
sammi24
Zadomowienie

Cynamonku niech mąż biegiem wraca do domu
Stary 2013-07-25, 16:38   #2062
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
magdalenne: to amoniak? czy coś tam.. kurde nie pamiętam.. takie różowawe.. oczyszcza się małego organizm i normalne, o ile nie będzie się długo utrzymywać. Mały powinien dużo ciągnąć mleka i zacząć siusiak normalnie - bezbarwnie. Najpierw musi się jednak oczyścić, więc się nie martw. Jak zacznie pachnieć lakierem do paznokci to do lekarza!
A brzuchem się nie przejmuj.. z każdym dniem będzie lepiej. U mnie jeszcze 8 dni po porodzie był naprawdę spory.
Dziękuje Zaczynałam się tym martwić, ale w takim wypadku jeszcze poobserwuję
A mały sporo wisi, chociaż teraz już śpi 3 godziny. Pewnie niedługo się obudzi. Cyce zrobiły się twarde, więc magazyn się zapełnił
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:42   #2063
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Zołza

a może mały się nie najada, bo jak Ty głodna jesteś i nic nie jadłaś to pokarm też mało wartościowy??/
może musisz coś porządnego zjeść aby mleko było pożywniejsze?
no sama nie wiem, tak sobie gdybam

Stary 2013-07-25, 16:46   #2064
Neni1984
Zakorzenienie

Opis porodu:

Jak wiecie w sobotę od rana strasznie bolało mnie spojenie łonowe-ledwo łaziłam. Pomimo tego pojechałam z mężem na większe zakupy spożywcze i dokupiłam też jeszcze kilka ciuszków dla Małego. Po południu mojego TŻ dopadł syndrom wicia gniazda i wziął się za generalne sprzątanie mieszkania, a ja leżałam wymęczona 3godzinnym chodzeniem po mieście. Od czasu do czasu twardniał mi brzuch. Jednak wieczorem poczułam się ciut lepiej i wysprzątałam całą łazienkę porządnie jak nigdy chyba dotąd, a podłogę wyszorowałam na kolanach. Wieczorem padłam spać jak mucha… ale nie było dane mi się wyspać – o 1.30 w nocy obudził mnie skurcz. Po 10 min miałam kolejny - i tak przez godzinę. Leżałam sobie i liczyłam odstępy nic sobie z tego wszystkiego za bardzo nie robiąc, ale cieszyłam się, że w końcu mam jakieś przepowiadacze Zachciało mi się siku, co oczywiście nie było niczym niesamowitym ALE poza siuśkami w wc było dużo żywoczerwonej krwi. Lekko się przestraszyłam i zdecydowałam od ręki, że jedziemy do szpitala
Wróciłam do sypialni, zapaliłam lampkę nocną i zbudził się mój TŻ-spojrzał na mnie, więc mówię „Chyba pojedziemy dziś do szpitala” – ale na nim żadnego wrażenia to nie zrobiło, bo odwrócił się dupą do mnie i spał dalej
Ja niewzruszona, no bo niech sobie chłopak jeszcze pośpi zanim się ubiorę i dopakuję- poszłam po ciuchy i zaczęłam się ogarniać i pakować. Gdy weszłam ponownie do sypialni, by zrobić sobie lekki make-up (tak tak! Zrobiłam to ) ten przebudził się ponownie i pyta co robię No to mu tłumaczę, że skurcze, że krew, że mam nadzieję, że się wyspał, bo pojedziemy do szpitala zobaczyć, co się dzieje. Ten zerwał się na równe nogi!! Wskoczył w spodnie, koszulkę, buty i stanął w przedpokoju gotowy do wyjścia Ja w śmiech – co on robi, bo ja jeszcze muszę rzęsy wytuszować

Pojechaliśmy. Na IP krótkie formalności i skierowali nas na oddział. Tam kazali mi się przebrać w piżamkę, podłączyli pod KTG i zadawali te wszystkie pytania. Na KTG nie wyszedł mi żaden skurcz-aż poczułam się jak symulantka Na dodatek powiedziałam, że krwawię – położna kazała pokazać wkładkę, a tam prawie nic nie było No ale przyszedł lekarz –zrobił mi USG, zbadał na fotelu i mówi, że syn będzie ważył 3400, mam 4 cm rozwarcia i przyjmują mnie na oddział. To była 4.20 rano. Męża odesłałam do domu, a mi kazali iść spać i ewentualnie dać znać gdybym miała skurcze – ALE takie co 5 min przez jakiś czas (no bo przecież symulantka jestem ). Ledwo się położyłam na tym łóżku – skurcz. Za kilka minut –skurcz! I znów! Zaczęłam liczyć- miałam skurcze co 3-7 minut. Bolało bardzo, a przynajmniej tak wtedy myślałam Dopiero po 1,5 h odważyłam się zgłosić te skurcze. Położne znów podpięły KTG i dały mi zastrzyk rozkurczowy. Powiedziały, że jeśli nie są to skurcze porodowe to po tym zastrzyku zanikną, a jeśli to TE to się wzmocnią. Na szczęście tym razem okazało się, że na KTG rysują się moje skurcze A po zastrzyku też nie przeszyły. Kazały mi iść pod ciepły prysznic- ah jak tam było cudownie!!! Prawie nie czułam skurczy i było mi dobrze. No ale przyszła po mnie położna i znów badanie – 7 cm i decyzja – porodówka. O 8.00 leżałam już podpięta pod KTG i kroplówkę z oxy. Do 9tej dawałam radę i pisałam esy z mężem i mamą Mój TŻ nagle strasznie chciał być przy porodzie i musiałam go prosić żeby nie przyjeżdżał! Na szczęście posłuchał Po tej 9tej zaczął się już prawdziwy hardkor i krzyczałam na każdym skurczu! W międzyczasie położna przebiła mi pęcherz płodowy i poczułam dziwne ciepło.

O 9.30 miałam już pełne rozwarcie i niby miałam przeć, ale ja nie czułam partych! Ja wciąż miałam te okropne bóle, na których się darłam-coraz bardziej! Choć położne twierdziły, że ja sobie mruczę Ochrzaniały mnie, że nie umiem przeć i że główka nie schodzi. No i tak się męczyłam (można to śmiało nazwać torturami ze średniowiecza) jakąś godzinkę Małemu zaczęło bardzo skakać tętno, a ja krzyczałam, że rezygnuję!! Nagle przyszło dużo osób –chyba z 7, ale nie wiem dokładnie kto tam był. Słyszałam jak mówią, że dziecko jest większe niż zakładano, a ja jestem za wąska I zaczęła się akcja- kazali mi przeć, a w tym czasie lekarz i położna naciskali mi na brzuch (a raczej rzucali się na niego), a druga położna szykowała się do nacięcia. Dla mnie to był horror!! Myślałam, że połamią mnie i Małego! Nacięcie oczywiście też czułam doskonale. No ALE wyskoczyła główka! Jak ja się ucieszyłam-myślałam, że to już, ale jakże się myliłam… Nie mogli wyjąć reszty strasznie szarpali Małym i krzyczeli – na mnie i na siebie. Aż mi się płakać chce jak sobie to przypominam Chcieli już użyć vacum, ale jest!! Wyszedł!! I płacze

Na to wszystko wpadł mój mąż na porodówkę Nie mógł wysiedzieć w domu i przyjechał i trafił na TAKI moment Potem już tylko łożysko, szycie (oczywiście bolało jak diabli a mój mąż chciał zabić wzrokiem lekarza) A potem już w 3kę spędziliśmy ten pierwszy czas. Nawet nie wiem dokładnie, ile to było, bo dostałam jakiś znieczulacz i odlatywałam. Ale dali mi Małego i karmiłam, a mąż mnie głaskał po głowie.
KONIEC

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-25 o 16:50
Stary 2013-07-25, 16:53   #2065
Guuusiaa
Zadomowienie

U mnie prawie koniec remontu kuchni
Właśnie Tż z teściem, robią ostatnie poprawki
Przestraszyli się chyba bo w nocy strasznie piął mi się brzuch, bolało jak na okres i jakby tego było mało zaczęły łapać skurcze

Tak więc noc nie przespana... poszłam się wykąpać i ogarnąć KAPĘ bo niewiedziałam czy przypadkiem nie pojedziemy na IP

A od rana jak ręką odjął
zaś teraz znów coś zaczyna łapać...
Kogo kolej teraz na porodówkę?? bo nie chcę nikomu w paradę wejść

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:55   #2066
Neni1984
Zakorzenienie

Mela to Ty już szykuj kapcie i piżamkę
Stary 2013-07-25, 17:02   #2067
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Domi ty się nie obijaj tylko zacznij rodzic bo 2 dni ci przecież dałam po masażu.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:09   #2068
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Opis porodu:

Jak wiecie w sobotę od rana strasznie bolało mnie spojenie łonowe-ledwo łaziłam. Pomimo tego pojechałam z mężem na większe zakupy spożywcze i dokupiłam też jeszcze kilka ciuszków dla Małego. Po południu mojego TŻ dopadł syndrom wicia gniazda i wziął się za generalne sprzątanie mieszkania, a ja leżałam wymęczona 3godzinnym chodzeniem po mieście. Od czasu do czasu twardniał mi brzuch. Jednak wieczorem poczułam się ciut lepiej i wysprzątałam całą łazienkę

Na to wszystko wpadł mój mąż na porodówkę Nie mógł wysiedzieć w domu i przyjechał i trafił na TAKI moment Potem już tylko łożysko, szycie (oczywiście bolało jak diabli a mój mąż chciał zabić wzrokiem lekarza) A potem już w 3kę spędziliśmy ten pierwszy czas. Nawet nie wiem dokładnie, ile to było, bo dostałam jakiś znieczulacz i odlatywałam. Ale dali mi Małego i karmiłam, a mąż mnie głaskał po głowie.
KONIEC
klask i: super opis, fajnie się czytało. Byłaś bardzo dzielna do tego 7 cm, bo wygląda na to, że do tego rozwarcia był pikuś na koniec niezły hardkor no i mąż - mistrz ostatniej akcji wiedział kiedy zrobić wejście

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-07-25 o 17:10
Stary 2013-07-25, 17:12   #2069
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Opis porodu:

Jak wiecie w sobotę od rana strasznie bolało mnie spojenie łonowe-ledwo łaziłam. Pomimo tego pojechałam z mężem na większe zakupy spożywcze i dokupiłam też jeszcze kilka ciuszków dla Małego. Po południu mojego TŻ dopadł syndrom wicia gniazda i wziął się za generalne sprzątanie mieszkania, a ja leżałam wymęczona 3godzinnym chodzeniem po mieście. Od czasu do czasu twardniał mi brzuch. Jednak wieczorem poczułam się ciut lepiej i wysprzątałam całą łazienkę porządnie jak nigdy chyba dotąd, a podłogę wyszorowałam na kolanach. Wieczorem padłam spać jak mucha… ale nie było dane mi się wyspać – o 1.30 w nocy obudził mnie skurcz. Po 10 min miałam kolejny - i tak przez godzinę. Leżałam sobie i liczyłam odstępy nic sobie z tego wszystkiego za bardzo nie robiąc, ale cieszyłam się, że w końcu mam jakieś przepowiadacze Zachciało mi się siku, co oczywiście nie było niczym niesamowitym ALE poza siuśkami w wc było dużo żywoczerwonej krwi. Lekko się przestraszyłam i zdecydowałam od ręki, że jedziemy do szpitala
Wróciłam do sypialni, zapaliłam lampkę nocną i zbudził się mój TŻ-spojrzał na mnie, więc mówię „Chyba pojedziemy dziś do szpitala” – ale na nim żadnego wrażenia to nie zrobiło, bo odwrócił się dupą do mnie i spał dalej ......
niby taki lajtowy opis ale z nutką grozy przy końcu..pewne ten obojczyk przy tym szarpaniu pęknął/pękł....
Dobrze, ze masz to juz za sobą!!!!

PS. Uśmiałam się jak to jeszcze rzęsy miałaś wytuszowac a mąż juz czekał gotowy

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:20   #2070
czarownica1
Zakorzenienie

My na chwilke:

Dzis o 19.55 Antos konczy 3 tyg.
Waga na dzis 3910 czyli jak okreslila p.doktor przybieramy bardzo ladnie na samych cycach.
Idziemy zaraz na spacer a pozniej jeszcze na jutro robie imieninowy sernik na zimno. Wogole to dzis narobilam golabkow dwa gary. Nogi mi w dooope wchodza als na spacerek idziemy bo koze na lody ojca naciagniemy.
Zajrze pozniej.
Trzymam kciuki za skurcze i rozwarcia!

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości