Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 21:46   #661
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ale ja zaczynam panikować... naprawdę nienawidzę bólu, a jak słyszę słowo "poród" to mi się to kojarzy z okropnym bólem i nie mogę sobie tego aż wyobrazić... Tylko o krwi myślę...
Dasz rade! Ja wbilam sobie do glowy, ze bedzie bolalo, bo tak juz niestety jest i tego nie zmienie. Skupie ie na tym, zeby wykonywac polecenia poloznej i na sluchaniu swojego ciala. I na oddechach, bo uspokajaja, zeby nie wpasc w panike.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam się stresować porodem...i tym, co będzie po - w sensie, że nie będę umiała się zająć maluszkiem w pierwszych dniach.
Tu chyba czlowiek dziala instynktownie. Wiadomo, ze pierwsze dni beda ciezkie, ale damy rade

Jo_asiek

Policzanka piekny pokoik

Figulina super te kombinezony. A ceny w sklepacg bez promocji

Na wiecej nadrabiania nie mam juz sil dzisiejszey dzien w pracy dal mi w kosc.
Ale za to dostalam dzis dwie sliczne sukienki (jedna maxi) idealne na brzuszek

MISIA CIESZE SIE JUZ LEPIEJ

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:00   #662
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

hejka ponownie

byłam na soczku i sałatce z moimi kumpelami ze studiów mgr... one oczywiście browarka sączyły...

Misia masz śliczny brzuszek... ja to mam balona, ale to chyba dlatego że na tym poniedziałkowym usg wyszło że wód mam dużo i prawie poziom maksymalny jak na ten tc, mam to u gina skontrolować na wizycie, na razie jest w normie...
ja jeszcze ciuszków nie prałam, mam złożone w kartonie tak jak od mojej sis przyjechały, powinnam zrobić miejsce w komodzie, ale chyba za jakiś czas...

Logoasia więc zgodnie z zaleceniami ginki: leżymy

Marysia ale tż załatwiłaś... minę musiał mieć bezcenną

Matall hehe to sobie przyzwoitkę rodzice znaleźli... do małego bzykanka nawet łózka nie trzeba i nocy...

Motylku ja kilka lat temu byłam świadkiem jak laska zostawiła może 2- miesieczne niemowlę w samochodzie
lipiec w upał prawie 30 stopni poszła pinda na zakupy... ja się do pracy śpieszyłam i przechodziłam na skróty przez parking i nagle słyszę płacz dziecka ale rozglądam się i nie widzę nigdzie żadnego wózka aż z niedowierzaniem patrzyłam w to płaczące maleństwo w samochodzie... i jaka ja byłam durna że policji nie wezwałam, bo laska wróciła za 15 minut co prawda i jej uwagę zwróciłam podniesionym tonem to stwierdziła że była tylko w aptece, a dziecko spało i teraz też śpi... no tak bo usnęło z płaczu i mnie jeszcze zbluzgała...

Kaśka piłaś coś??

Jo-asiek gratuluję serdecznie

kurna nooooo mikser mi padł... myślałam że tż rozkręci i dokupię tylko cześć, ale to się tak rozwaliło że nie da rady

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2013-07-25 o 22:04
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:03   #663
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Bosz, znowu Was na chwilę zostawić i nie dość, że stary do nadrobienia, to jeszcze 22 str nowego wątku... szalone Baby :brzyda l:

Nie nadrabiam, nie mam siły... a poza tym jutro raniutko jadę nad jezioro i znowu na trzy dni wypadnę z obiegu, więc bez sensu
Od poniedziałku za to obiecuje się regularnie meldować i grzecznie udzielać

W skrócie, zwiedziłam sobie trzy szpitale w okolicy Wrocławia, jak kogoś interesuje, to w poniedziałek napisze recenzję Na tapecie były: Oława, Trzebnica i Ząbkowice Śląskie.

Zwiedziłam też arboretum w Niemczy - zdecydowanie polecam, trzeba
Frankenstein czyli Ząbkowice Śląskie - można, ale nie trzeba
Nową Ikeę - można, nie trzeba, ale duuuża jest - wyszłam stamtąd z ulubionym napojem, ręczniczkiem dla dziecia i mętlikiem w głowie jeśli chodzi o materac.
Aha i zakochałam się w Ikeowskiej pościeli Niestety mąż miłości nie podziela i coś czuję, że będzie walka

Aha, po dzisiejszej wizycie u oczologa, zgłupiałam, bo babeczka z miejsca gdzie robią zabiegi powiedziała, że moje oczy absolutnie się nie kwalifikują, rozrzedzenia jeśli są to minimalne, ciśnienie też zmierzone i w górnej granicy normy... jednym słowem wszystko jest ok i spokojnie mogę sobie rodzić naturalnie
I chyba zaufam jednak specom od lasera

Fajnie widzieć tytuł Ktoś mi powie czy się Dirty odezwała
ale ci faaaaaaaajnie z tymi wyjazdami

ciesze się, że możesz rodzić naturalnie super

u dirty wszystko ok, pisała dzisiaj do diorishy, ma dużo siły i optymizmu, są jeszcze z ?Lilą w szpitalu, malutka jeszcze troche wiadomo poleży by podrosnąć i nabrać sił

a co do Ikei to właśnie nie mogę doczekać się, aż na dniach ją odwiedze:d sese ajaka pościel?;>

aha i czekam na recenzję ciekawa jestem czy podjęłaś już decyzję

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-07-25 o 22:06
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:08   #664
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zostawiłybyście dziecko w aucie idąc na zakupy?Ja w życiu, nawet kota bym nie zostawiła...
Szoking http://www.tvn24.pl/szokujaca-kampan...,342105,s.html
też to widziałam szokująca jest ludzka bezmyślność.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Nie nadrabiam, nie mam siły... a poza tym jutro raniutko jadę nad jezioro i znowu na trzy dni wypadnę z obiegu, więc bez sensu
Od poniedziałku za to obiecuje się regularnie meldować i grzecznie udzielać

W skrócie, zwiedziłam sobie trzy szpitale w okolicy Wrocławia, jak kogoś interesuje, to w poniedziałek napisze recenzję Na tapecie były: Oława, Trzebnica i Ząbkowice Śląskie.
zazdroszczę urlopowania
ja jestem bardzo ciekawa relacji dot. Trzebnicy.

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Ale za to dostalam dzis dwie sliczne sukienki (jedna maxi) idealne na brzuszek
pochwal się

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:17   #665
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! M

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
chodzi mi o firmę i ile wam zeszło tej lakierobejcy i lakieru bezbarwnego ?

ale mam zgagę
Wiem, ze TZ w castoramie kupowal...firma V33 , kolor dąb ciemny satynowy.
TZ kupil 0,5 l lakierobejcy i 0,25 l lakieru bezbarwnego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Asiek - ja mam nawet ponad norme tych wod, ale mam sie nie martwic, jak powiedziala gin.

Stary 2013-07-25, 22:19   #666
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwi

Cytat:

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Asiek - ja mam nawet ponad norme tych wod, ale mam sie nie martwic, jak powiedziala gin.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:20   #667
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Zostawiłybyście dziecko w aucie idąc na zakupy?Ja w życiu, nawet kota bym nie zostawiła...
Szoking http://www.tvn24.pl/szokujaca-kampan...,342105,s.html
wstrząsający film rzygac mi sie chce na ludzką bezmyślność. kampania porażająca
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A dlaczego czujesz niedosyt? I co lekarz powiedział o tej bakterii?

Co tu taka cisza? Idę chyba spać, bo nie najlepiej się czuję, znowu mi żołądek dokucza. Dobranoc
babka gin, ogólnie zupełnie jej nie znam, poszlam do niej z powodu nieobecności mojego i nic mi nie powiedziala na te bakterie, ani skąd, ani jak, ani czy groźna. na każdą z osobna dała inny antybiotyk...więc narazie go nie wykupię i zaczekam do wtorku. niedosyt bo zapłacilam 150zł, a wyszlam z gabinetu jeszcze bardziej zielona.. jedyne co pozytywne to przynajmniej ta szyjka więc spoko, no i lutek pod język
moze jakies ziółka wypij na zolądek? mi we wszystkim pomaga pokrzywa
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:20   #668
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

a ona sie nadaje do takich rzeczy? tzn chodzi mi o to czy nie ma jakichs szkodliwych substancji w sobie? bo tez chcialam odswiezyc wyrko po Blance
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:23   #669
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwi

Cytat:

ja w pierwszej ciąży tez miałam dużo wód i w sumie dopiero teraz jak ta profesor mi powiedziała to poczytałam i się okazuje że fakt że mi się macica po porodzie nie chciała obkurczyć i dostałam krwotoku to mogło być przez dużą ilość wód... muszę o tym z moim ginem porozmawiać, bo fajne to nie było, dostałam młodego bardzo szybko do przystawienia do piersi, lód na brzuch i kroplówy dwie z oksytocyną... i później pół roku bujałam się z fatalnymi wynikami krwi...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:31   #670
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się wieczorowo

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Za jej radą ośmieliłam się napisać esemesa i mam od dirty wieści .

Przepiszę Wam dokładnie prawie całego smesa

"Hej Diorisha dzięki za esemesa i Waszą troskę. Mamy się w sumie dobrze. Dalej jesteśmy w szpitalu i mam nadzieję,że poleżę jak najdłużej bo Lila i tak z miesiąc,półtora poleży zanim dobije do 2kg. Póki leżę mam spokój z dojeżdżaniem. Mleko mam także się cieszę,niunia pomału zaczyna nabierać wagi-karmiona jest jeszcze przez sondę i próbują czasem butelką no i właśnie parę minut temu skończyła tydzień "

dirty jeszcze pyta jak my się mamy i czy któraś jeszcze urodziła. I wszystkim nam życzy pięknie donoszonych ciąż i serdecznie nas wszystkie pozdrawia

Treść całego esemesa jest generalnie bardzo optymistyczna
Świetne wieści

Cytat:
Wrzucam zdjecia lozeczka odswiezonego przez TZ (oskrobal stara farbe, pomalowal na nowo)-idealnie komponuje sie z sypialnia
Łóżeczko wygląda extra

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
babka gin, ogólnie zupełnie jej nie znam, poszlam do niej z powodu nieobecności mojego i nic mi nie powiedziala na te bakterie, ani skąd, ani jak, ani czy groźna. na każdą z osobna dała inny antybiotyk...więc narazie go nie wykupię i zaczekam do wtorku. niedosyt bo zapłacilam 150zł, a wyszlam z gabinetu jeszcze bardziej zielona.. jedyne co pozytywne to przynajmniej ta szyjka więc spoko, no i lutek pod język
Szkoda, że nic o bakterii nie powiedziała Dziwna

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

U mnie dziś kolejny "chodzony" dzień Najpierw z mamą umówiłam się na obiad i galeriowanie, potem z koleżanką z pracy - też ciężarówką na zwolnieniu - na kawę, po powrocie do domu TŻ zaproponował sprzątnięcie piwnicy Były w niej rzeczy jeszcze po poprzednich właścicielach naszego M3 Skończyliśmy o 21.30

Poza tym głupio zrobiłam Byłam w rossku i kupiłam mini pastę, żel i szampon.... Ten ostatni kosztował 6 zł Już po wyjściu zdałam sobie sprawę, że za tyle to mogłam kupić całą butelkę, a nie 50 ml Już huk z tym, ale niepotrzebnie kasę wydałam na takie g.... Będę miała do szpitala dużą torbę, więc mogłam wziąć swoje normalne kosmetyki...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:32   #671
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja się zastanawiam cały dzień nad pewną sprawą,
ginek na początku mi mówił, że łożysko jest nisko i że podejdzie,
ale z tego cowiem dalej mam nisko osadzone,
dzisiaj przeczytałam, że to kwalifikuje do cc...
jestem ciekawa czy to prawda i czy moj ginek naadal czeka czy ono podejdzie i mi nic nie mowi czy jak

bo dziwi mnie fakt jak nisko mały ma główke, widze podczas usg i sam gin mowi ze na fotelu wyczuwa ze młody jest główką na dół

Aleksander
Stary 2013-07-25, 22:33   #672
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ona sie nadaje do takich rzeczy? tzn chodzi mi o to czy nie ma jakichs szkodliwych substancji w sobie? bo tez chcialam odswiezyc wyrko po Blance
andzi łóżko przemalowałam specjalną farbą nieszkodliwą dla dziecka. miala nawet jakis atest i w ogole nie bylo jej czuć, ale niestety nie pamietam jakiej byla firmy.
Stary 2013-07-25, 22:36   #673
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jestem ciekawa czy to prawda i czy moj ginek naadal czeka czy ono podejdzie i mi nic nie mowi czy jak

bo dziwi mnie fakt jak nisko mały ma główke, widze podczas usg i sam gin mowi ze na fotelu wyczuwa ze młody jest główką na dół
a to nie to samo, co łożysko przodujące?
Ps. Dziwię się, że Wy wciąż jesteście badane na fotelu Ja miałam takie badanie tylko jak miałam jakieś uczulenie na piczy a tak u mnie tylko usg przez brzuch, szyjka sprawdzana usg przez piczę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:37   #674
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno gdzies na wyniku z usg masz napisane ile nad ujściem jest łożysko. u mnie ostatnio bylo 14 mm i z tego co wiem to jeszcze powinno sie podnieść bo w koncu macica jeszcze urośnie wskazaniem do cc jest lożysko przodujące, czyli zakrywające ujście macicy, bo wtedy moze dojsc do krwawienia w czasie porodu sn lub problemu z urodzeniem dziecka.
Stary 2013-07-25, 22:38   #675
bajka1807
Zakorzenienie

haha ale jazda, nigdy w zyciu nie bylam u brafiterki wybieram sie jutro, no ale patrze po tylu latach noszenia biustonosza, na tabele w jaki sposob odczytac rozmiar, po waszych ostatnich rozmowach na ten temat cos mnie tknelo. dodam ze cycki mam jak wypierdki mamuta, do tej pory twierdzilam ze mam rozmiar B, a sie okazuje ze mam 75 F ale to fajnie brzmi to wg brytyjskich miar, bo w polskich to juz w ogole mam 75 H gruuubo (wiem wiem jaram sie )
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-25, 22:40   #676
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ps. Dziwię się, że Wy wciąż jesteście badane na fotelu Ja miałam takie badanie tylko jak miałam jakieś uczulenie na piczy a tak u mnie tylko usg przez brzuch, szyjka sprawdzana usg przez piczę
na kazdej wizycie jestem na fotelu, lekarz bada szyjkę, czy zamknięta, czy twarda/miękka, zerka przez wziernik czy nie ma zapalenia, bada ph. Usg wykonuje sporadycznie, ostatnio częściej ze względu na szyjke.
Stary 2013-07-25, 22:42   #677
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

jesli nie masz lozyska przodujacego to nie jest to wskazanie do CC. poprostu masz lozysko nisko, ale ono nie zaslania ujscia szyjki, wiec niczemu nie zagraza. ja w ciazy z Blanka mialam nisko lozysko, w 18 tc wyladowalam z tego powodu w szpitalu z plamieniami, bo mi wlasnie wtedy czesciowo na ujscie szyjki nachodzilo, ale z biegiem ciazy sie podnioslo. wiec spokojnie. jak by to zagrazalo to gin napewno by ci o tym powiedzial.

Madzia, co do badania szyjki na fotelu, to ja mam przy kazdej wizycie.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-25, 22:47   #678
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Nie wydaje mi sie...normalne preparaty do takich celow. Nawet nie smierdzialo szczegolnie.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciąży tez miałam dużo wód i w sumie dopiero teraz jak ta profesor mi powiedziała to poczytałam i się okazuje że fakt że mi się macica po porodzie nie chciała obkurczyć i dostałam krwotoku to mogło być przez dużą ilość wód... muszę o tym z moim ginem porozmawiać, bo fajne to nie było, dostałam młodego bardzo szybko do przystawienia do piersi, lód na brzuch i kroplówy dwie z oksytocyną... i później pół roku bujałam się z fatalnymi wynikami krwi...
Ja tez o tym czytalam swego czasu, ale staram sie nie martwic na zapas...

Stary 2013-07-25, 22:50   #679
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
nie na szczęście nie mam przodującego
tylko nisko osadzone

na każdej wizycie mam badanie na fotelu szyjki itd

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
na pewno gdzies na wyniku z usg masz napisane ile nad ujściem jest łożysko. u mnie ostatnio bylo 14 mm i z tego co wiem to jeszcze powinno sie podnieść bo w koncu macica jeszcze urośnie wskazaniem do cc jest lożysko przodujące, czyli zakrywające ujście macicy, bo wtedy moze dojsc do krwawienia w czasie porodu sn lub problemu z urodzeniem dziecka.
ok dzięki dziewczyny za opinie

a co do wyniku z usg zawsze dostaje tylko jedno jakies foto reszte zapisuje w karcie i karcie ciazy wiec nie wiem ile;p

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
haha ale jazda, nigdy w zyciu nie bylam u brafiterki wybieram sie jutro, no ale patrze po tylu latach noszenia biustonosza, na tabele w jaki sposob odczytac rozmiar, po waszych ostatnich rozmowach na ten temat cos mnie tknelo. dodam ze cycki mam jak wypierdki mamuta, do tej pory twierdzilam ze mam rozmiar B, a sie okazuje ze mam 75 F ale to fajnie brzmi to wg brytyjskich miar, bo w polskich to juz w ogole mam 75 H gruuubo (wiem wiem jaram sie )
oł jeeaa ciekawe ile ja mam

Aleksander
Stary 2013-07-25, 22:51   #680
misia332
Zakorzenienie

Ja szyjkę miałam badaną na fotelu tylko dwa razy w PL, tutaj tylko raz usg sprawdzona.

Przysiegam wszem i wobec, że w następnej ciąży będę chodzić chłodniejszą porą. Nie dość, że nie wiem co na siebie zakładac, to na dodatek nie mam już w czym spać, bo jest tak gorąco.

TŻ mi dzisiaj pomagał myć nogi w wannie. I pomagał mi się podnieść.

Ale powiedział, że jak patrzy na moje nagie ciało, to myśli jedno " Jaka moja żona jest piękna " (pomijając fakt, że mi się płakać chce jak patrzę na siebie ). Układ krwionośny na wierzchu.

dobranoc laseczki

Pochwalę sie, zjadłam dzisiaj nawet zupę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:53   #681
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
ja też jestem badana na każdej wizycie. Patrzy co tam z szyjką się dzieje a później robi krótkie USG na którym sprawdza jak mały rośnie i sprawdza przepływy

Cytat:
Wow To ja nawet nie chcę sprawdzać ile tam mam

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:54   #682
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja szyjkę miałam badaną na fotelu tylko dwa razy w PL, tutaj tylko raz usg sprawdzona.

Przysiegam wszem i wobec, że w następnej ciąży będę chodzić chłodniejszą porą. Nie dość, że nie wiem co na siebie zakładac, to na dodatek nie mam już w czym spać, bo jest tak gorąco.

Ale powiedział, że jak patrzy na moje nagie ciało, to myśli jedno " Jaka moja żona jest piękna " (pomijając fakt, że mi się płakać chce jak patrzę na siebie ). Układ krwionośny na wierzchu.

dobranoc laseczki

ale słodko

no i za zupke;D

Aleksander
Stary 2013-07-25, 22:56   #683
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wizyty co 4 tygodnie, a od 28 tygodnia co 2 tygodnie i usg bylo do tej pory dwa razy, a badanie raz (plus dodatkowe badanie po locie do PL czy wszystko trzyma). Jedyne co mam na każdej wizycie to pogawędka, badanie siuśków, mierzenie ciśnienia, suchanie serduszka chwilke przed aparat dopplera i mierzenie położenia dna macicy (od 20stego tyg). Tutaj takie mają zwyczaje - jak się nic złego nie dziej to wcale nie badają ani na fotelu ani USG. USG mam jeszcze jedno ze wszystkimi pomiarami aby ocenic przyblizona wage dziecka i polozenie w 35tyg, a czy coś się zaczyna dziać to pewnie tez na fotelu badaja, bo od 36 tyg wizyty mam już co tydzień

Byłam przed chwią na obiadku i stojąc w kolejce zrobiło mi się tak mega słabo, że aż zaczęłam się pocić i gwiazdy przed oczami - musiałam od razu usiąść. To chyba po tym poście, bo od wczoraj nic nie jadlam no i później glukoza. Zaaplikowałam sobie penne z kurczakiem, zupke, kubeł lodów i kubek kawy z mlekiem i od razu lepiej Chociaż w kime bym poszła, nie powiem..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:56   #684
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:

dobranoc laseczki

Mam to samo Okropnie to wygląda.
Ale ten Twój TŻ kochany

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-25, 22:58   #685
logoasia
Zakorzenienie

misia anioł a nie mąż!! ja nie pozwalam swojemu na siebie patrzeć, z każdej strony cos wisi albo wystaje ble
Stary 2013-07-25, 23:01   #686
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
misia anioł a nie mąż!! ja nie pozwalam swojemu na siebie patrzeć, z każdej strony cos wisi albo wystaje ble
Ja kiedyś spytałam mojego czy dużo przytyłam.
A on noo trochę Ci sie przytyło ale ty przecież jesteś w ciąży także nie jest źle

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-25, 23:05   #687
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
J

dobranoc laseczki

brawo za jedzenie
a męża masz kochanego

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja mam wizyty co 4 tygodnie, a od 28 tygodnia co 2 tygodnie i usg bylo do tej pory dwa razy, a badanie raz (plus dodatkowe badanie po locie do PL czy wszystko trzyma). Jedyne co mam na każdej wizycie to pogawędka, badanie siuśków, mierzenie ciśnienia, suchanie serduszka chwilke przed aparat dopplera i mierzenie położenia dna macicy (od 20stego tyg). Tutaj takie mają zwyczaje - jak się nic złego nie dziej to wcale nie badają ani na fotelu ani USG. USG mam jeszcze jedno ze wszystkimi pomiarami aby ocenic przyblizona wage dziecka i polozenie w 35tyg, a czy coś się zaczyna dziać to pewnie tez na fotelu badaja, bo od 36 tyg wizyty mam już co tydzień

Byłam przed chwią na obiadku i stojąc w kolejce zrobiło mi się tak mega słabo, że aż zaczęłam się pocić i gwiazdy przed oczami - musiałam od razu usiąść. To chyba po tym poście, bo od wczoraj nic nie jadlam no i później glukoza. Zaaplikowałam sobie penne z kurczakiem, zupke, kubeł lodów i kubek kawy z mlekiem i od razu lepiej Chociaż w kime bym poszła, nie powiem..
ja też byłam trochę śnięta po glukozie

dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 23:06   #688
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
A on noo trochę Ci sie przytyło ale ty przecież jesteś w ciąży także nie jest źle
oj kochana, niektorzy faceci to wyczucia nie maja. moj za to wczoraj powiedzial ze zmizernialam w szpitalu, oczywiscie uszczypliwie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-25, 23:14   #689
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
mój tż jak patrzy na brzuszek to tylko wytyka żyłki i szuka rozstępów, których poki co nie ma sam kupuje mi balsamy do smarowania. mówi tez ze dupcia mi się jędrniejsza zrobila w ciąży ale i tak słabo mu wierzę, jest go zwyczajnie przy mnie "mniej" czyli jednak nie wszystko mu pasi.
Stary 2013-07-25, 23:16   #690
Aaamelkaa
Zakorzenienie

witam się wieczorkiem
dziś miałam dośc aktywny dzień byliśmy na zakupach i macaniu wózków, już dokłądnie wiem jaki kolor chce wózka,model jedo fyn
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku już jako PANI MAGISTER
Bardzo dziękuję za kciuki! Jak weszłam na salę egzaminacyjną, to pan przewodniczący spojrzał na mnie, na mój brzuch i powiedział, że ze względu na mój stan nie będą mnie mocno stresować i niepotrzebnie przedłużać. Tak więc krótkie i konkretne odpowiedzi na pytania i było po wszystkim Tak się cieszę

Teraz zabieram się za nadrabianie starego i nowego wątku

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Dasz rade! Ja wbilam sobie do glowy, ze bedzie bolalo, bo tak juz niestety jest i tego nie zmienie. Skupie ie na tym, zeby wykonywac polecenia poloznej i na sluchaniu swojego ciala. I na oddechach, bo uspokajaja, zeby nie wpasc w panike.
dobre podejście

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Wrzucam zdjecia lozeczka odswiezonego przez TZ (oskrobal stara farbe, pomalowal na nowo)-idealnie komponuje sie z sypialnia

bardzo łdnie mu to wyszło

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Dziewczyny Ptaszysko jako doświadczona mama wcześniaczka podała mi na pw swój numer tel. z prośbą przekazania go dirty. I jeśli ta tylko zechce żeby się skontaktowała Podpowiedziała mi także,że jak sama była w szpitalu to wsparcie dziewczyn z forum bardzo wiele Jej pomogło i dużo dla Niej znaczyło .
Za jej radą ośmieliłam się napisać esemesa i mam od dirty wieści .

Przepiszę Wam dokładnie prawie całego smesa

"Hej Diorisha dzięki za esemesa i Waszą troskę. Mamy się w sumie dobrze. Dalej jesteśmy w szpitalu i mam nadzieję,że poleżę jak najdłużej bo Lila i tak z miesiąc,półtora poleży zanim dobije do 2kg. Póki leżę mam spokój z dojeżdżaniem. Mleko mam także się cieszę,niunia pomału zaczyna nabierać wagi-karmiona jest jeszcze przez sondę i próbują czasem butelką no i właśnie parę minut temu skończyła tydzień "

dirty jeszcze pyta jak my się mamy i czy któraś jeszcze urodziła. I wszystkim nam życzy pięknie donoszonych ciąż i serdecznie nas wszystkie pozdrawia

Treść całego esemesa jest generalnie bardzo optymistyczna
super że się ośmieliłaś i napisałaś do naszej Mamusi
i jeszcze jakie dobre wieści od nich

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości