|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
|
|
|
|
#16652 |
|
Przyczajenie
|
to ma byc na
sn: musli z mlekiem 2sn(szkola):jablko 3sn(szkola): bulka pelnoziarnista z pomidorem, ogorkiem salatka i odrobina masla obiad: warzywa na parze z piersia z kurczaka kolacja: serek wiejski z ogorkiem i szczypiorkiem ?? |
|
|
|
#16653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Ty się pytasz czemu? Już się boję co dziś zjadłaś, skoro piszesz, że mniej.
|
|
|
#16654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obiad i kolacja mogą być, ale w dlaszym ciagu brakuje białka, zdrowych tłuszczy, a są konieczne, Jabłko to nie posiłek, za mało kalorii. *** I do większości z dziewczyn: Ile razy można pisać... robicie to na złość, czy jak Odrobina wysiłku, poczytać i przyswoić - dla własnego dobra. Większość z was est młodziutka w dodatku. Poprawianie tutaj jadłospisów to jak walka z wiatrakami... większość i tak następnego dnia wkleja to samo :/
|
|
|
#16655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam sie... ja moze idealnie sie nie odzywiam, ale mysle ze nie najgorzej, poza kilkoma grzechami... ale niektore dziewczyny wklejaja jadlospisy, z tymi samymi bledami dzien w dzien. chyba na kazdej stronie tego watku mozna znalezc podstawowe wskazowki o tym jak i co jesc. ale nie, po co poczytac... ech. a ja mialam dzis taki dobry, spokojny dzionek, a tak sie marnie skonczyl
|
|
#16656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodam tylko szybciutko, żeby nie było, że jestem taka straszna i złośliwa. Osobiście mi nie robi różnicy, czy napiszę, np. o konieczności zdrowych tłuszczy - 10, 100, czy 1000 razy. Troszkę się poirytuję, ale minie i tak naprawdę mnie to nie dotyczy i konsekwencji żadnych - ja zdrowe tłuszcze jem. Lubię tutaj siedzieć i mogę poprawiać, dlaczego by nie... ale dziewczyny... zdajcie sobie w końcu sprawę z konsekwencji. Osoby nowe - ok. Jestem w stanie zrozumieć. Ale niektórym jadłospisy poprawiane są dzień w dzień, żadnych zmian i na końcu zawsze pytanie "lepiej?". Nie lepiej... tak samo źle, dlaczego nie weźmiecie sobie tego do siebie? Jeśli wklejacie sobie jasłospis tak sobie i nie zależy wam specjalnie na poprawie to proszę... napiszcie to wprost - jasno i czytelnie, a wtedy się odczepię. Tylko później nie pałczcie... bo spowolniony metabolizm jest chyba najmniejszą konsekwencją jaka może spotkać jedząc tak, jak niektóre z was. Koniec
|
|
|
#16657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy 2g na kg, nie powinno sie dawć więcej
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#16658 |
|
xxyy
|
dziewczyny a co myslicie o kaszce mannie? i pol szklanki to jest ile? 50 g czy 100?
|
#16659 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczyny:
Orzeszek powraca na dobra droge ![]() Sn:serek wiejski+pomidor+2kromki grahama+fit up 2GieSn:sanok 0% jagodowy 400g.niecałe jabłko Snack: zielone jabłko Obiad: 4łyżki kuskusu,naturalny jogurt zott200g,450warzyw z hortexu jakis chińskich
Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2007-04-23 o 15:12 |
|
|
|
#16660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcinaj i się nie zastanawiaj![]() Brak 2śniadania
|
|
#16662 |
|
BAN stały
|
Dzień doberek
I śn: jajecznica z 1 żółtka i 2 białek + bułka razowa + herbata bez cukru Dziś wychodzę z domu o 9 a wrócę o 19 godzinie ![]() Na zajęcia biorę: - bułeczke razową z serkiem ziołowym i rzodkiewki - Activie śliwkową - jabłko - pestki dyni - mineralka i zamierzam kupić sobie jakiś sok warzywny, bo mam ochotę Czy to mi starczy to 19? Ogólnie przerwy mam co 1,5 h. Brak przerwy obiadowej :/ Jak wrócę o tej 19 to co zjeść? Obiad czy już kolację? To będzie zwariowany dzień
|
|
|
|
#16663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siedzę w pracy do 15;30 i biore 2 razy tyle, no może zupełnie innych rzeczy ale na pewno więcej
|
|
|
#16664 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam tam czasu na obiad. Przerwy to tylko max 15 minut. A Ty co bierzesz? Powiedz, może coś przygarnę z Twoich pomysłów Nię chcę być tu zlinczowana Dopiero się uczę i to mój 1 tak długi dzień poza domem od kiedy zaczęłam zdrowiej jeść. Nie mam jeszcze doświadczenia.AAA i zdaję sobie sprawę, że to nie pełne posiłki, a przegryzki niestety... |
|
|
|
|
#16665 |
|
Zakorzenienie
|
ja praktycznie codzień wracam do domu ok 18, wychodząc o 6:30
więc w domu jem tylko kolację całe jedzenie zabieram ze sobą biorę sałatki z kurczakiem, z rybą, serki wiejskie
|
|
#16666 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a jak często Waszym zdaniem można zastępować zwykłą owsiankę zrobionymi z niej placuszkami smażonymi na kilku kroplach oliwy z oliwek?
|
|
|
|
#16667 |
|
Zakorzenienie
|
przecież oliwa z oliwek jest bardzo ważna w zdrowej diecie tożto zdrowy tłuszcz!!
|
|
#16668 |
|
xxyy
|
no ale nie chce przesadzic z weglowodanami
dlatego pytam czy pol szklanki to 50 g czy 100 bo jak 100 g to juz nie chce jesc zadnych weglowodanow na obiadek zeby nie bylo za duzo.rozchorowalam sie - znowu cos z uszamio i nie poszlam na pierwsze zajecia tylko zazylam ibuprom i septolete i poszlam spac jeszcze 1,5 h i jest troszke lepiej. na reszte zajec niestety musze isc bo juz wykorzystalam dopuszczalna jedna nieobecnosc ania, ale lepiej smaz te placuszki nie na oliwie, tylko na patelni bez tluszczu zeby uniknac polaczenia weglowodany plus tluszcz. a oliwe z oliwek dodaj do jakiegos posilku bialkowego np do mieska na obiad.
|
#16669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16670 |
|
Zadomowienie
|
sniadanie:
*szklanka wody z cyryna *kawa bez cukru *4mace neturalne Kupiec *1/2 ogórka kiszonego *Serek Twarogowy Turek FIGURA 3%(z maca) (Skład: mleko pasteryzowane, wsad warzywny, sól, czyste kultury mleczarskie ) białko 7,5g,ww 3g ,tł 3% ) co myslicie o takim serku ?? fotka IIśń *200g sanoka *5łyzek płatków górskich owsianych *kiwi ob: *miseczka warzyw na patelnie HORTEX * filet z kurczaka (gotowany na parze) pod: *jabłko *szklanka soku warzywnego Tymbark kolacja: *serek Turek figura z ogórkiem kiszonym *2mace Kupiec
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2007-04-23 o 10:23 |
|
|
|
#16671 |
|
xxyy
|
mysle ze on jest ok
ma troche bialka i nieduzo tluszczu, w preciwienstwie np do serka almette
|
#16672 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam wersje z ogórkiem kiszonym i
wcześniejsze zakupy serkow np PIATNICA hmm wogole mi nie smakowały a tu takie pyszne zaskoczenie
|
#16673 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj nagrzeszyła , ale nawet nie będę o tym pisać
Dziś jest nowy dzień, i postanawiam poprawę
|
|
|
|
#16674 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z Ciebie dumna! Brawo!
|
|
|
|
#16675 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś weszłam na wagę i jest trochę więcej było 56,7 a jest 56.8kg to głupie że czasami często się ważę ale tak jakoś wychodzi.
dziś 1śn szkl. mleka z musli jabłko 2śn bedzie 1kromka z ciemnego pieczywa z szynką sałatą i innymi warzywkami szkl maślanki jajko ob. pierś z kurcz. gotowana na parze buraki podw ? jeszcae nie wiem kol wiejski z warzywami anja_23 ty bierzesz aplefit długo już działa? |
|
|
|
#16676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg mnie manna na redukcji niezbyt. tzn od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale tak w wiekszych ilosciach to srednio. poza tym gdzies czytalam ze to najbardziej przetworzona ze wszystkich kasz. ![]() ale sama ja uwielbiam i co jakis czas wcinam. czasem nawet czesciej niz co jakis czas.. jest pyszna.
|
|
#16677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg mnie to tylko wahanie wagi, ktorym nie nalezy sie przejmowac
|
|
#16678 |
|
Rozeznanie
|
zatrucia ciąg dalszy
pół nocy nie spałam takie skurcze żołądka mnie łapały, dodatkowo wzdęcie koszmarne trzyma ciągle i brzuch bolesny nawet w dotyku. Ratuję się jak mogę herbatą miętową i kropelkami, a jedzenie w związku z tym będzie dziś koszmarne... -na śniadanie wcisnęłam z trudem miseczkę otrąb owsianych rozgotowanych w wodzie - na drugie śniadanie kawałek bułki z masłem - na obiad o ile żołądek da radę planuje kawałek ryby na parze+gotowana marchewka i ziemniaczek - kolacja pewnie znowu kisiel wygląda to masakrycznie, ale niestety tylko tyle wytrzymuje mój układ pokarmowy, jeśli do jutra nie przejdzie to z rana idę do lekarza, bo sprawa może być jakaś poważniejsza
|
#16679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, zeby bylo lepiej
|
|
#16680 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a co sądzicie o 2 gofrach na podwieczorek (bez zadnych cukrów pudrów ani polew)? kaloryczne?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Odrobina wysiłku, poczytać i przyswoić - dla własnego dobra. Większość z was est młodziutka w dodatku. Poprawianie tutaj jadłospisów to jak walka z wiatrakami... większość i tak następnego dnia wkleja to samo :/
ale niektore dziewczyny wklejaja jadlospisy, z tymi samymi bledami dzien w dzien. chyba na kazdej stronie tego watku mozna znalezc podstawowe wskazowki o tym jak i co jesc. ale nie, po co poczytac... ech.

wcinaj i się nie zastanawiaj

Nie mam tam czasu na obiad. Przerwy to tylko max 15 minut. A Ty co bierzesz? Powiedz, może coś przygarnę z Twoich pomysłów
dlatego pytam czy pol szklanki to 50 g czy 100
Dziś jest nowy dzień, i postanawiam poprawę