|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Kachula tak właśnie zrobię - jednak po zabiegu dopiero, tam co pisałam jest właśnie praca z dietetykiem
Pietrusia - właśnie zawsze mnie dziwiło, ze mały jak był ze mną to było OK - a w przedszkolu i z TŻtem masakra |
|
|
|
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiesz...trzeba przeciez minimum jak taka srednia marchewka wygladac Ja tez sie w ogole nie opalam...raz, ze nie lubie a dwa - psuje to ewidentnie moja cere Spotkalam w poniedzialek kolezanke, ktora odstawila ta slynna odzywke po 6 m-cach uzywania...nie chcialam jej dobijac, ale az mi sie jej zal zrobilo - jej rzesy wygladaja tragicznie - ma takie przerwy po tych, ktore wypadly, ze masakra...Po przedluzaniu widzialam juz mniejsze wypadanie... Cytat:
Mnie strasznie wysypalo w pierwsych miesiacach ciazy wiec znam ten bol... Cytat:
Ja nie musze sobie wyobrazac, bo André przeciez przez pierwsze pare miesiecy w przedszkolu nie robil siku ani nic, tylko czekal na mnie i wtedy lecial ze mna... Konspi co robicie w pokoju Stasia? Nowy wystroj? Witam
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina witaj
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze,dietetyk sie Toba porzadnie zajmie i waga napewno ruszy w dół Hej hej Karenina Jak Andre?
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Kachula bo i ja zbyt szczegółowo nie napisałam
ale praca tam jest z dietetykiem i trenerem, minusem jest (pomijając, ze musze za to zapłacić) jazda minimum raz w tygodniu tam |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie na razie nie decyduje z uwagi na dość często spotykane podrażnienie oczu, a moje ślipka bardzo kapryśne pod tym wzgledem. ![]() Co u Ciebie? No za taką nieobecność czekam na dłuuugiego posta.
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda to jak to własnie bedzie wygladac?jedna wizyta w tygodniu czy jakis dłuzszy pobyt?
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co on mi mówił to mam tam jeździć na ćwiczenia - praca z trenerem - ale jak się uda to będe chodzic na siłownię i zumbe w bełżycach a tam tylko do dietetyka, oni tego nie preferują, bo wiadomo jak mają coś pod kontrola to i wiedzą jakie sa efekty
no ale jak sie zdecyduje to po to aby schudnąć a nie płacić musze zrzucić min. 22 - tak aby zejść do 50 |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najwazniejsze zeby Ci dobry program cwiczen ułozyli i dobra dietke a wtedy kg zaczna sama spadac Karenina jakies ładne kolorki paznokci polecisz?
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Kachula ja jestem niska 50 dla mnie to nie mało
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
André jak to on - szaleje Mamy ostatni weekend przerwy letniej w przedszkolu wiec w koncu w przyszlym tygodniu...odpoczne Codziennie gdzies jezdzimy, jestesmy ciagle poza domem...nawet teraz jestesmy w...zoo Zrobilismy sobie mala wycieczke do takiego zoo za miastem, w ktorym sa normalnie zwierzeta trzymane osobno, ale do niektorych mozna wejsc, poglaskac, nakarmic... André juz karmil kozy, wielblady, szopy, kroliki i co tam jeszcze... Jest ogromny plac zabaw, karuzela, samochody takie, ktorymi dzieciaki same jezdza, koparki, duuuze trampoliny, hustawki itp. Wyjechalismy z moja kolezanka i jej synem - kolega André - o 9.30 rano i teraz chlopaki bawia sie w piaskownicy, potem cos zjemy i znow rundka do zwierzakow i na autka wiec do domu dojedziemy pewnie gdzies kolo 17... Cytat:
Pewnie, ze odzywiac, ale czy trzeba od razu ladowac takie cos..? Ja poki co z oleju arganowego, rycynowego no i pomadki Alterry jestem zadowolona Macie jakis temat przewodni?? Nieobecnosc to na watku, bo w Klubie przeciez grzecznie jestem i tam widac co u mnie... Chetnie Mam wstawic fotki lakierow? Witam jak pisalam, jestesmy teraz w zoo wiec napisze wiecej jak bedziemy w domku...
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do lakierów to mi sie widza jakies ładne letnie jasne kolorki,mietowe itp
|
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
cześć
![]() mogę jeszcze..? |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka ty sie nie pytaj tylko opowiadaj co tam u Ciebie ?? Bo my tu sie zastanawiały co u Ciebie... Jak poród jak maleństwo masz synka czy córeczkę?? Wszytsko opowiadaj i to dokłądnie
Fajnie, że sie odezwałaś
|
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to zacznę od początku... ciąża przebiegała mi ciężko i podobnie jak z Olcią od 27tygodnia byłam na podtrzymaniu - trochę w domu, trochę w szpitalu i jakoś wytrzymałam ![]() termin miałam na 2 lipca i najbardziej się bałam, że znowu będę miała wywoływany poród i że ponownie to będzie masakra... byłam przerażona i modliłam się, żeby choć akcja zaczęła się sama.. (od 36tc zasuwałam na szmacie, drabinie i co tylko żeby sobie pomóc i uratowała mnie piłka do pilatesu) 28cze w piątek pojechałam rodzić... zaczęło się od skurczy, jak przyjechałam do szpitala miałam 3cm i skurcze co 6 min i to byla godz 11. po 13 weszłam do wanny i wychodząc z niej miałam już 9cm , wtedy położna przebiła mi pęcherz i zaczęły się parte.. a po 5 min na świat przyszła Idalka![]() całość zakończyła się o 14.45 poszło mi tak dobrze, że w życiu się nie spodziewałam rodziłam w pozycji na boku - zdecydowanie polecam .. o niebo mniejszy ból niż na wznak![]() niestety po 12 dniach od urodzenia znowu wylądowaliśmy w szpitalu.. i to karetką na sygnale... Maleńka zachłysnęła się wymiotując mlekiem.. to była najgorsza chwila w moim życiu! Zaczęła się dusić, nie mogła oddychać, w końcu udało nam się ją zreanimować zanim jeszcze karetka dojechała - złapałam Fridę i odsysałam to co blokowało jej nosek i buzię.. nawet nie wiecie jaka to była ulga kiedy złapała oddech i zaczęła krzyczeć!! w szpitalu okazało się, że próbując oddychać wciągnęła pokarm do płuc, co w takich sytuacjach powoduje zapalenie płuc więc musieliśmy zostać na antybiotyku.. i tak już od 10 dni jesteśmy w szpitalu. Na szczęście już wracamy do zdrowia i za 2 dni mamy zamiar już wrócić do domu.. i tak to w skrócie u mnie wygląda... strach, stres i przerażenie na każdym kroku czy ktoś może mi w skrócie przekazać newsy od Was? miło do Was wrócić |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky to na początek Gratulcje córeczki i szybkiego porodu
Normalnie ciarki mnie przeszły jak czytałam co się działo z mała... dobrze, że udało się Wam opanować sytuacje i ze wszytsko juz jest dobrze i fajnie, że wracacie niedługo do domku
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
LUCKY gratuluje córy i współczuje przeżyć. oby wszystko szybko wróciło do normy
![]() co u nas? Dzieciaki rosną : D Ewcia już skończyła pół roczku!!! tak ten czas zapycha
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
Piertusia
Gocha - już pół roczku!? a pamiętam jak czytałam o Twoim porodzie ![]() przy okazji - jak szybko pozbyłaś się brzuszka? ja jestem 3 tyg po i wciąż mi taka beka wystaje tak bym chciała już się w swoje ciuchy mieścić![]() załączam fotki Idalki
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idalka śliczna
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie panikuj to dopiero 3 tygodnie pomału samo spadnie ja dopiero niedawno zaczełam wchodzic w ciuche z przed ciąży a Ania już rok skonczyła Wierzę, że Cię to dużo stresu kosztowało i współczuję przeżycia
|
|
|
#1911 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky gratulacje, ninia piekna
i współczuję, powoli wyjdziecie na prostą, najgorsze za Wami |
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky przesliczna macie córeczke
Wspolczuje przezyc A jak starsza siostra?zazdrosna o malutka?jak Olcia podchodzi do Idalki?
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky, gratuluje szybkiego porodu
I wspolczuje przezyc Idalka sliczna A z nowosci... moje pociechy rosna, Sandra ostatnio taka panienka sie zrobila, ale tez I rozrabiaka Rita powoli staje sama, ale jeszcze nie chodzi.. No I wybieramy sie do Australii... bilety mamy na 25.02.2014
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza nastała......
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zabki moje kochane
na chwile "wylaniam sie" w Klubu, zeby napisac, ze dzisiaj po poludniu zaczynamy urlop ![]() Zaczynamy od dwoch dni w Monachium, potem docelowa Ch. na tydzien a w drodze powrotnej zobaczymy - Budapeszt, Wieden, Praga..? Nie bylo mnie, bo maly poszedl w koncu w tym tyg, do przedszkola wiec moglam normalnie pracowac tylko ze...przydzielono mi praktykantke...i mowie wam, nie chce byc wredna, ale moje watpliwosci co do jej mozliwosci/umiejetnosci/inteligencji czy chociazby umiejetnosci sluchania i przyswajania podstawowych informacji powiekszaja sie w kazda godzina... Dzisiaj musze kupic jeszcze ostatnie rzeczy na wyjazd i bedzie ok... Przy okazji - szkoda nie widzialysicie miny mojego malza, jak zobaczyl wszystko to, co kupilam w ramach ochrony przeciwsloneczniej - krem dla André, krem dla malza, olejek z filtrem dla mnie, sztyft na wrazliwe miejsca, plus mini-wersja kazdego produktu do torebki i kapelusz z wieeeeelkim rondem... Lucky cudna masz perelke Wspolczuje przezyc i gratuluje, ze udalo ci sie tak szybko zareagowac Takze buzki, postaram sie odzywac
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-07-26 o 09:19 |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
urlopy chyba królują na wątku bo straszna cisza nastałą
u nas urlop upływa z robotami na placu: kostka brukowa, rynny, obróbka blacharska a za kilka dni elewacja na domu i budynku gospodarczym. trzeba korzystac z pogody - wakacje poczekaja. auto mamy popsute nasza 22letnia Eleonor nas zawiodła niestety wiecznie szkoda kasy na nowe wiec bujamy sie rowerei autem pozyczonym od tesciowkiEwcia powoli sie przygotowuje do raczkowania ladnie juz sie podnoi na raczkach i nozkach, buja sie przod - tył no i to pokrótce tyle :P
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina udanego wypoczynku
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam - i muszę ponadrabiać, bo za tydzień znów wyjeżdżam
Pozdrawiam wszystkie cieplutko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

tak bym chciała już się w swoje ciuchy mieścić