Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 23:32   #3001
Cicici
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji polecam tankini, wygoda bikini i krycie kostiumu jednoczęściowego w jednym. Ja sobie bardzo chwalę.

Właśnie wyobraziłam sobie, jak tłuczesz biednego chłopa.
Chlop duzy, tylek spory to i jest po czym tluc :P Kochany rano nic nie pamietal

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie widziałam tego filmu i chyba sobie daruję.
Moje nerwy już wystarczająco są naruszone gdy idę z dziećmi na plac zabaw czy do parku i widzę na każdym kroku nieodpowiedzialność rodziców.
Troche przesadzony jak dla mnie, ona byla ewidentnie chora..
http://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI 7 kobiet fajny dokument
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 07:25   #3002
senira666
Zakorzenienie

To ktoś z pierwszej strony może niech przeklei albo coś ...

UBRANKA:
- śpioszki
- body lub kaftaniki
- skarpetki
- czapeczki
- pajacyki
- kombinezon
- ciepła czapka
- rękawiczki
- cieplejsze sweterki
- pary rajstopek

DO SPANIA:
- łóżeczko
- materac (zwróć uwagę, by wielkością pasował do łóżeczka)
- prześcieradła frotte lub bawełniane
- 2 komplety poszewek +wypełnienie (kołderka + podusia) / 2 kocyki /
śpiworek do spania
- ochraniacze na boki łóżeczka

KĄPIEL I PIELĘGNACJA:
- przewijak
- mydełko
- płyn do kąpieli/szampon (2 w 1)
- ręczniki
- oliwka lub balsam do ciała dla niemowląt
- krem na odparzenia
- krem do twarzy (zimą)
- chusteczki nawilżone
- pieluchy jednorazowe
- pieluchy tetrowe
- proszek do prania ubrań dziecięcych
- patyczki do uszu
- płatki kosmetyczne
- gaza jałowa
- sól fizjologiczna lub woda morska
- aspirator do nosa
- miękka szczoteczka/grzebyk
- nożyczki do paznokci
- termometr
- puder

NA WYJŚCIE:
- wózek-gondola (z folią przeciwdeszczową, moskitierą i torbą)
- kocyk lub śpiworek do wózka
- fotelik samochodowy (od 0-13 kg)

KARMIENIE:
Jeśli karmisz piersią...
- wkładki laktacyjne
- laktator
- pojemniczki do przechowywania pokarmu
Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym...
- butelki 125 ml
- szczotka do mycia butelek
- podgrzewacz
- termo opakowanie

INNE:
- smoczek
- mata edukacyjna
- bujaczek / chusta / nosidełko

Oczywiście jak coś jeszcze to dopisze się
Stary 2013-07-26, 07:46   #3003
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej kochane!!

wiem ze sie nie odzywam ale niestety nie mam internetu -przeprowadzka. U mnie Dobrze. Wczoraj było USG 12 tydzien. Dzidzia ma 5cm i wszystko OK. Termin z 16 luty na 10luty. Za 2 tyg mam badanie na p. karkowa. Mdłosci sa okropne mam -4kg. Ale daje rade- Obiecuje sie odezwac na dniach!!

Pozdrawiam!:c mok:
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 07:55   #3004
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Magnusiu, słodkich senków

Dziewczyny, ja jestem rąbnięta chyba. Ciągle się o wszystko wściekam i to tak bardzo że mam ochotę rzucać tym co mam pod ręką. Kubki już pobiłam w donu. Sama ze sobą nie mogę- tylko krzyczeć i płakać. Tż tylko pogarsza sprawę swoim podejściem do mnie. Mam nadzieję, że to tylko hormony ale jeśli nie to max rok, może 2 lata i będzie rozwód bo on mnie wykończy psychicznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O witaj w klubie bo ja mam to samo. Najchętniej wszystko bym dookoła rozwaliła w drobny mak normalnie jakiejś furii potrafię dostać. Ostatnio w pracy rzuciłam telefonem służbowym przez cały pokój bo się zawiesił na co moi panowie w pokoju tak się jakoś dziwne za biurkami pokulili

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hej kochane!!

wiem ze sie nie odzywam ale niestety nie mam internetu -przeprowadzka. U mnie Dobrze. Wczoraj było USG 12 tydzien. Dzidzia ma 5cm i wszystko OK. Termin z 16 luty na 10luty. Za 2 tyg mam badanie na p. karkowa. Mdłosci sa okropne mam -4kg. Ale daje rade- Obiecuje sie odezwac na dniach!!

Pozdrawiam!:c mok:
cieszę się że badania ok i dzieciak zdrowy. Współczuję mdłości

Mnie wczoraj też pogoniło rano do kibla. Najhorzej że już byłam umalowana. Po wszystkim wiadomo oczy załzawione - musiałam sobie rzęsy suszarką suszyć aby sie tusz nie rozmazał mąż pokładał się ze śmiechu na ten widok do chwili jak zaliczył jadowite spojrzenie z mojej strony... Od razu zainteresował się czymś innym
Stary 2013-07-26, 08:14   #3005
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Widziałyście to?
http://www.youtube.com/watch?v=XNDWN8KDVSM

Najgorsze jest to,że tak wielu ludzi nie myśli,nie ma wyobraźni.
Nie są to rzadkie przypadki!
Teraz w Pl też tę reklamy w wiadomościach pokazują15 min i dziecko uumiera z niedotlenienia mózgu. Chyba wybiorę się dziś do SH w poszukiwaniu spodni bo lada ddzień i jak będzie chłodno to z gołym tylkiem będę musiała iść do pracy. Letnie rzeczy to mam szersze i luźne gorzej na chłodne dni. I zapiekanki makaronowej mi się chce odkąd jestem w ciaży to myśle o jedzeniu non stóp. 15 tydzień i plus 1 kg a jem bardzo często.
Kluska przejdzie ci ja miałam tak ostatnio z tydzień i już jest dobrze. Nie krzycze i nie rycze .

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-07-26 o 08:16
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 08:55   #3006
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Alez mi sie dobrze dzisiaj spalo

Co do wyjazdów to teraz jestem na Mazurach (ale przyjechałam w środę, a wracam jutro, więc to tylko taki symboliczny wyjazd), a we wrześniu planujemy polecieć na Krete. Czekamy jeszcze tylko na polowkowe z echem serca rezerwujemy
Stary 2013-07-26, 08:59   #3007
SunShineDoll
Rozeznanie

Kluska biorę leki od lat, teraz w ciązy co miesiąc robię TSH i co miesiąc zwiększamy lek, ale wizyt jak wizyt nie mam piszę sms do mojej endo z wynikiem i ona dzwoni jak postępować. A teraz za 2 miesiące będę jechała żeby mnie obejrzała. I cieszę się w taki w takim razie, że na kase będe miała wizytę zawsze to 150 zl w kieszeni.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 08:59   #3008
gosia261282
Gang Iren

Lejdi_aga fajnie,że się odezwałaś

Cześć.
Ja z nastrojami to tak różnie,często bardzo zmienne są. Potrafię się śmiać,a za chwilę wszystko mnie drażni. No ale wiem,że to hormony i staram się kontrolować,żeby nie wyżywać się na innych.
Stary 2013-07-26, 09:04   #3009
_Shiloh_
Wtajemniczenie

U mnie zapowiada się beznadziejny dzień. TŻ już nie pracuje i zamiast spędzić te ostatnie dni w jakiś szczególny sposób tutaj, bo nie wiadomo keidy przylecimy do Polski, to on sobie znalazł inne interesujące zajęcie. Pokłóciliśmy się o to wczoraj, stanęło na tym, że ja jadę do znajomych na grilla a on niech robi co chce.

Odechciewa mi się już wszystkiego przez ten wyjazd.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:06   #3010
senira666
Zakorzenienie

My mamy nadzieje że uda nam się wyskoczyć na weekend do zakopanego ale też dopiero we wrześniu. Wcześniej też moze uda się na weekend do Wrocławia do rodzinki zajrzeć... ale to tez dopiero w połowie sierpnia.
Mieliśmy jechać do niemiec ale lekarka mi nie pozwoliła ze wzg. na odległość.
niestety jako takich wakacji ... nie będzie
Stary 2013-07-26, 09:16   #3011
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Dziewczny które mają niedoczynność !
U mnie TSH ciągle idzie w górę mam obecnie jest 2,94 i po odebraniu wyniku skontaktowałam się z moją endo to kazała mi zarejestrować się na wrzesień do niej i w rejestracji powiedzieć, że jestem w ciąży. Z tym, że mam od lekarza 1 kontaktu mieć skierowanie i muszą mnie na NFZ zapisać bo to jest moje prawo ciężarnej. A do niej kolejki na NFZ są w granicach pół roku. Powiedziała też, że do pół roku po urodzeniu przysługuje mi też taka opieka. Czy orientujecie się coś w tym temacie ? Zawsze chodziłam prywatnie a teraz chyba skorzystam z przywileju.
SunShineDoll ja bym skorzystała.
Trochę późno ta wizyta skoro dopiero we wrześniu. Przydałoby się już zwiększyć dawkę Euthyroxu.
Ja ostatnie badanie miałam 1,9 i się zastanawiam czy nie zadzwonić do mojego endo. W sumie to i tak się do niego wybieram w przyszłym tygodniu bo już leki mi się kończą.
Stary 2013-07-26, 09:23   #3012
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Alez mi sie dobrze dzisiaj spalo

Co do wyjazdów to teraz jestem na Mazurach (ale przyjechałam w środę, a wracam jutro, więc to tylko taki symboliczny wyjazd), a we wrześniu planujemy polecieć na Krete. Czekamy jeszcze tylko na polowkowe z echem serca rezerwujemy
Byłam na Krecie dwa lata temu i bardzo mi się podobało. Na pewno jeszze tam wróce
Stary 2013-07-26, 09:25   #3013
mezaga
Zakorzenienie

Perfuzja a Ty miałaś chyba jeszcze do Francji jechać no nie?

Ja sobie o wakacjach w tym roku mogę pomarzyć. Nie wiem czy w ogóle będę brała wolne w pracy, bo siedzenie w tej kliteczce w której teraz mieszkamy bez żadnego zajęcia to bez sensu.
Stary 2013-07-26, 09:29   #3014
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam się w ten słoneczny poranek .

Mój brat i bratowa chcą nam dać wózek w spadku po swoim maluchu. Konkretnie ten model http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2306 Napiszcie mi, co sądzicie o tym bolidzie . Po dyskusjach, które tu czytam, mam Was za ekspertki .Wizualnie mi się podoba, bratowa niby zadowolona, ale ona jest wysoka, a ja raczej niski średniak.

Co do wyjazdów, niedawno podjęłam trudną decyzję i zrezygnowałam z wykupionej w styczniu wycieczki marzeń do Egiptu. Wahałam się długi czas, co zrobić, ale po konsultacji z lekarzem postanowiłam nie lecieć. Za to w czwartek jadę nad nasze morze i już nie mogę się doczekać .

Dziś odbieram cały pakiet wyników z labu. Proszę o kciuki. Boję się o to, że wyjdzie mi zakażenie Chlamydią, z którą kiedyś miałam problem .

Wszystkiego najlepszego dla każdej Ani!
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:35   #3015
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej....mnie dziś boli głowa i mam mdłości
Obudziły nas dziś dziwne hałasy...okazało się, że tuż pod naszym blokiem kręcą jakiś film i mamy frajdę, bo wszystko sobie obserwujemy i co chwilę mamy nowe gwiazdy za oknem Zresztą u nas w Józefosławiu bardzo często można zobaczyć ekipę filmową...jakoś upodobali sobie tą okolicę.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:36   #3016
senira666
Zakorzenienie

W ogóle jaki wstyd ... wczoraj było Krzysztofa (tylko raz w roku) a ja zupełnie zapomniałam ... tak mi głupio było jak ludzie zaczęli dzwonić do mojego TŻta z życzeniami a ja dopiero załapałam że to jego imieniny...
Stary 2013-07-26, 09:41   #3017
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja w swoje bikini nie wejdę...majtki to jeszcze, ale góra jest za mała
Wczoraj przymierzyłam swoje. Gatki ok, ale cycki... W sumie to nie narzekam, nigdy nie miałam tak pięknych, krągłych piersi. TŻ nie może się napatrzeć Patrzy na mnie jakby pierwszy raz widział nagą kobietę. Schlebia mi to Niestety, nie zmienia to faktu, że nad morze nie mam w czym jechać
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:42   #3018
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ale mam okropny dzień, smutno mi strasznie.

Też tak czasem macie bez powodu prawda? PŁAKAĆ MI SIĘ CHCE, KTOŚ RZUCI CHUSTECZKĄ? Wy mnie zrozumiecie, prawda?

Powodu konkretnego nie ma, ale brak wakacji (wszyscy teraz na urlop jadą:/) Wyjazd TŻ na 2 tyg i wszytkich w ogóle. Teżet się śmieje, że wakacje mamy na ścianach i meblach Praca mnie dołuje, nie mam tu perspektyw żadnych już. Cholerna borelioza, która mi spać nie daje... po tych wynikach wczoraj ;(

Próbuję to odwrócić i.... myśleć o tak:

Nie jadę na urlop, ale dzięki temu mamy 4 pokojowe mieszkanie!! uda mi się zaoszczędzić dni wolne i w jesień pojechać do zakopanego, wszyscy wyjeżdżają, może uda mi się spotkać z kimś z kim się dawno nie widziałam, uda mi się zrobić spa, zażelować stopy, paznokcie u rąk ogarnąc super mieszkanie i zagruntować fugi, może poszyję coś ? Boję się tylko samotnego spania, nowe wielkie mieszkanie i JA... (kiedyś przeżyłam włamanie, więc mam schizy i zamykam się na cztery spusty, co prawda weszłam do mieszkania już po włamaniu, ale jako pierwsza i zobaczyłam koszmar.... ale ślad na psychice zostaje na zawsze)
Praca - idę na macierzyński raczej na rok, w międzyczasie rozkręci nam się firma... nie będę musiała się martwić o powrót do pracy, a jak nie to z nowymi siłami znajdę inną, gdzie będę mogła się rozwijać. I znajdę czas na swoje pasje, tyle rzeczy kiedyś robiłam, a teraz Będę cieszyć się macierzyństwem i zajmować rozwojem firmy i swoich pasji, które odkryję na nowo.

Jestem strasznie sfrustrowana kiedy nie biegam, nie mam jak dać upustu emocjom, a ostre bieganie pozwalało zapomnieć o wszystkich problemach i problemikach, endorfin miałam wiecznie ponad normę!! Nie potrafię znaleźć zastępstwa za to rower to nie to, w ciąży nie da rady się przemęczać, takie "pykanie" bez kapiącego potu po tyłku to nie to. Muszę ze zmęczenia ciągnąć z bólu nogi za sobą.
Oczywiście to nie jest dla mnie teraz priorytet, nie zrozumcie mnie źle, ale same może miewacie takie dni, kiedy macie jakiegoś doła z niewiadomego powodu. Nie potrafię znaleźć tego "swojego sposobu" na nowo.

Musialam Wam się wyżalić
Stary 2013-07-26, 09:44   #3019
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Perfuzja a Ty miałaś chyba jeszcze do Francji jechać no nie?

Ja sobie o wakacjach w tym roku mogę pomarzyć. Nie wiem czy w ogóle będę brała wolne w pracy, bo siedzenie w tej kliteczce w której teraz mieszkamy bez żadnego zajęcia to bez sensu.
Tak, miałam, ale ostatecznie nic z tego nie wyszło. Moj szef nie dogadal sie z tamta instytucja, w sumie nie wiem na ile tak po prostu, a na ile problemem okazała sie moja ciąża. Ale może to i dobrze, przynajmniej mam spokój
Stary 2013-07-26, 09:45   #3020
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Co do wyjazdów, niedawno podjęłam trudną decyzję i zrezygnowałam z wykupionej w styczniu wycieczki marzeń do Egiptu. Wahałam się długi czas, co zrobić, ale po konsultacji z lekarzem postanowiłam nie lecieć. Za to w czwartek jadę nad nasze morze i już nie mogę się doczekać .

Dziś odbieram cały pakiet wyników z labu.:
Byłam w tym roku w Egipcie fajnie było. Trzymam za wyniki badań
Stary 2013-07-26, 09:49   #3021
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Mój brat i bratowa chcą nam dać wózek w spadku po swoim maluchu. Konkretnie ten model http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2306 Napiszcie mi, co sądzicie o tym bolidzie . Po dyskusjach, które tu czytam, mam Was za ekspertki .Wizualnie mi się podoba, bratowa niby zadowolona, ale ona jest wysoka, a ja raczej niski średniak.

Dziś odbieram cały pakiet wyników z labu. Proszę o kciuki. Boję się o to, że wyjdzie mi zakażenie Chlamydią, z którą kiedyś miałam problem .

Ja do Egiptu chyba tez bym nie pojechała, szukaliśmy wyjazdu tylko w Europie. Moja lekarka na szczęście nie ma kompletnie nic przeciwko.
Stary 2013-07-26, 09:49   #3022
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Też tak czasem macie bez powodu prawda? PŁAKAĆ MI SIĘ CHCE, KTOŚ RZUCI CHUSTECZKĄ? Wy mnie zrozumiecie, prawda?

Powodu konkretnego nie ma, ale brak wakacji (wszyscy teraz na urlop jadą:/) Wyjazd TŻ na 2 tyg i wszytkich w ogóle. Teżet się śmieje, że wakacje mamy na ścianach i meblach Praca mnie dołuje, nie mam tu perspektyw żadnych już. Cholerna borelioza, która mi spać nie daje... po tych wynikach wczoraj ;(

Nie jadę na urlop, ale dzięki temu mamy 4 pokojowe mieszkanie!! uda mi się zaoszczędzić dni wolne i w jesień pojechać do zakopanego, wszyscy wyjeżdżają, może uda mi się spotkać z kimś z kim się dawno nie widziałam, uda mi się zrobić spa, zażelować stopy, paznokcie u rąk ogarnąc super mieszkanie i zagruntować fugi, może poszyję coś ? Boję się tylko samotnego spania, nowe wielkie mieszkanie i JA... (kiedyś przeżyłam włamanie, więc mam schizy i zamykam się na cztery spusty, co prawda weszłam do mieszkania już po włamaniu, ale jako pierwsza i zobaczyłam koszmar.... ale ślad na psychice zostaje na zawsze)
Praca - idę na macierzyński raczej na rok, w międzyczasie rozkręci nam się firma... nie będę musiała się martwić o powrót do pracy, a jak nie to z nowymi siłami znajdę inną, gdzie będę mogła się rozwijać. I znajdę czas na swoje pasje, tyle rzeczy kiedyś robiłam, a teraz Będę cieszyć się macierzyństwem i zajmować rozwojem firmy i swoich pasji, które odkryję na nowo.

Jestem strasznie sfrustrowana kiedy nie biegam, nie mam jak dać upustu emocjom, a ostre bieganie pozwalało zapomnieć o wszystkich problemach i problemikach, endorfin miałam wiecznie ponad normę!! Nie potrafię znaleźć zastępstwa za to rower to nie to, w ciąży nie da rady się przemęczać, takie "pykanie" bez kapiącego potu po tyłku to nie to. Muszę ze zmęczenia ciągnąć z bólu nogi za sobą.
Oczywiście to nie jest dla mnie teraz priorytet, nie zrozumcie mnie źle, ale same może miewacie takie dni, kiedy macie jakiegoś doła z niewiadomego powodu. Nie potrafię znaleźć tego "swojego sposobu" na nowo.

Musialam Wam się wyżalić
Rozumiem Cię doskonale ...
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:51   #3023
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Do Egiptu w ciąży tez bym nie poleciała, byłam w zeszłym roku i myślę, że to słuszna decyzja. Po pierwsze ich woda, jedzenie flora bakteryjna klimat. Taaaaki upał raczej nie będzie Ci służył.
Ja przyjechałam z Egptu cała i zdrowa, ale tż przeżył klątwę faraona w Egipcie, a w Polsce było jeszcze gorzej.
Koleżanka wróciła z bakteriami w jelitach i innymi infekcjami
Stary 2013-07-26, 09:53   #3024
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Byłam w tym roku w Egipcie fajnie było. Trzymam za wyniki badań
O taak, tam jest cudownie, ale lekarz mi odradził, głównie ze względu na ryzyko złapania zemsty faraona; mówił, że przy tych sraczkach są takie skurcze jelit, że mogłoby to źle wpłynąć na macicę, dodatkowo odwodnienie i leki; podaje się głównie streptomycynę, która może powodować głuchotę u dziecka. Cóż było robić, odpuściłam . Wylot miałabym w najbliższą środę.
Cieszy mnie, że macie podobne zdanie.

Dzięki za kciukasy dziewczyny .

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-07-26 o 09:55
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:57   #3025
magnusia
Zakorzenienie

migotka-- nie smutaj czasem są takie paskudne dni że wszystko jest w poprzek. Zjedz pół słoika nutelli lub lodów i idź na zakupy- powinno pomóc na zły chumorek
Stary 2013-07-26, 10:12   #3026
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale ...
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
migotka-- nie smutaj czasem są takie paskudne dni że wszystko jest w poprzek. Zjedz pół słoika nutelli lub lodów i idź na zakupy- powinno pomóc na zły chumorek
Stary 2013-07-26, 10:12   #3027
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Hej dziewczyny, wieczorem nie mogłam nic napisać na forum bo mi jakiś problem z połączeniem wyskakiwał (mogłam tylko czytać a potem I tego nie:/)
Ja dziś w nocy jadę, takie trochę na wariacko organizowane wszystko i dopiero zaczynam się szykować. Z kostiumem w dole nie powinnam mieć problemu, a góra pewnie się zmieści w jakiś z dawnych czasów (tylko mnie czeka przekopywanie piwnicy) najwyżej zdekompletuję- tym się postanowiłam nie pozdejmować
Gorzej, że nie przyszły mi zamówione tuniki i muszę zmierzyć bluzki, w co się wcisnę. Ogólnie bym się nie martwiła, bo zapowiadają upał więc zwiedzać raczej będziemy tylko plażę, ale w planach mamy jeszcze mecz (wyszłam za kibica ) więc coś przyzwoitego trzeba wziąć

Migotka, głowa do góry, przejdzie...
Stary 2013-07-26, 10:13   #3028
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Próbuje was nadrobić ale 8 dni mnie nie było i nie nadążam.
Spędzalismy urlop u moich rodziców i powiem wam że jak się ma małe dziecko to taki urlop jest lepszy niż na najpiękniejszej plaży.
Mój 2 latek pożegnał się z pieluchami i proszkowym mlekiem więc czeka mnie pół roku bez pieluch
Z samopoczuciem gorzej. Bardzo bolą mnie plecy na dole z jednej strony i przez to czasem mam problem ze wstaniem z krzesła lub chodzeniem póki nie rozchodze. Zaczęły mnie też łapac skórcze w łydki i stopy :/
W dodatku zdarzają mi sie masakryczne wzdęcia, a po dzisiejszej podróży pociagiem z "tobołami", dzieckiem i szalonym psem boli mnie cały dół brzucha.
No to sobie ponarzekałam
Teraz idę spać po podróży bo mój synuś smacznie już chrapie obok mnie.
Dobrej i wygodnej nocki
Gratuluję odpieluchowania
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
To ktoś z pierwszej strony może niech przeklei albo coś ...

UBRANKA:
- śpioszki
- body lub kaftaniki
- skarpetki
- czapeczki
- pajacyki
- kombinezon
- ciepła czapka
- rękawiczki
- cieplejsze sweterki
- pary rajstopek

DO SPANIA:
- łóżeczko
- materac (zwróć uwagę, by wielkością pasował do łóżeczka)
- prześcieradła frotte lub bawełniane
- 2 komplety poszewek +wypełnienie (kołderka + podusia) / 2 kocyki /
śpiworek do spania
- ochraniacze na boki łóżeczka

KĄPIEL I PIELĘGNACJA:
- przewijak
- mydełko
- płyn do kąpieli/szampon (2 w 1)
- ręczniki
- oliwka lub balsam do ciała dla niemowląt
- krem na odparzenia
- krem do twarzy (zimą)
- chusteczki nawilżone
- pieluchy jednorazowe
- pieluchy tetrowe
- proszek do prania ubrań dziecięcych
- patyczki do uszu
- płatki kosmetyczne
- gaza jałowa
- sól fizjologiczna lub woda morska
- aspirator do nosa
- miękka szczoteczka/grzebyk
- nożyczki do paznokci
- termometr
- puder

NA WYJŚCIE:
- wózek-gondola (z folią przeciwdeszczową, moskitierą i torbą)
- kocyk lub śpiworek do wózka
- fotelik samochodowy (od 0-13 kg)

KARMIENIE:
Jeśli karmisz piersią...
- wkładki laktacyjne
- laktator
- pojemniczki do przechowywania pokarmu
Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym...
- butelki 125 ml
- szczotka do mycia butelek
- podgrzewacz
- termo opakowanie

INNE:
- smoczek
- mata edukacyjna
- bujaczek / chusta / nosidełko

Oczywiście jak coś jeszcze to dopisze się
Wiesz...dla mnie ta lista kiepska jest nie widzę sensu kupowania np rajstop A jeśli już decydujemy się na body to do tego najlepsze półśpiochy. Nie wiem skąd ta lista ale mnie nie satysfakcjonuje
Ja z listą czekam do września. Wcześniej nie robię zakupów (nie licząc oglądania).
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Wczoraj przymierzyłam swoje. Gatki ok, ale cycki... W sumie to nie narzekam, nigdy nie miałam tak pięknych, krągłych piersi. TŻ nie może się napatrzeć Patrzy na mnie jakby pierwszy raz widział nagą kobietę. Schlebia mi to Niestety, nie zmienia to faktu, że nad morze nie mam w czym jechać
Mój mąż też podziwia piersi
Co do bikini pozostaje kupić nowe...
Stary 2013-07-26, 10:17   #3029
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u gina, chodzę prywatnie a w kolejce wyczekałam się 2 godz,
Jak na razie zaczęłam 15 tydz. i jest z małym wszystko ok.
Wyszły mi w badaniach problemy z tarczycą - niedoczynność.
Mam przepisany Euthyrx 125.
Tyle dobrze że po ostatniej infekcji bakteryjnej nie ma śladu - polecam żurawinę w każdej postaci - mi bardzo pomogła.

Gin stwierdziła że usg sugeruje chłopaka - jak powiedziałam mężowi to zaskoczony - "to nie będzie Zosi?" A niby mówią że faceci wolą jako pierwsze syna...
Imienia jeszcze konkretnego nie mamy - może Mateusz, osobiście podoba mi się Adaś, ale mężowi absolutnie nie. Więc będziemy myśleć..
A tak przeczuwałam że właśnie chłopak będzie....
Gratuluję chłopaka widzę sami panowie jak na razie
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Super, że wszystko jest ok!
A z tarczycą sobie poradzisz, systematycznie leki brac i wszystko bedzie ok!
A chłopaki są super, ja bez swojego synka życ nie potrafie
I u mnie też tż chciał córeczkę, teraz ciągle ma nadzieje, że bedzie córeczka a ją zaczynam czuc chyba

Z wtorku na środe wybieramy sie nad morze, cała noc jazdy nas czeka, już nie nie moge doczekac, tak dawno nigdzie nie byliśmy... A podobno teraz ma byc super pogoda, oby...

Wybieracie sie gdzieś dziewczyny na wakacje? Może gdzieś zagranice? Pochwalcie sie
My 6 jedziemy nad morze do kołobrzegu żeby tylko pogoda była
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Magnusiu, słodkich senków

Dziewczyny, ja jestem rąbnięta chyba. Ciągle się o wszystko wściekam i to tak bardzo że mam ochotę rzucać tym co mam pod ręką. Kubki już pobiłam w donu. Sama ze sobą nie mogę- tylko krzyczeć i płakać. Tż tylko pogarsza sprawę swoim podejściem do mnie. Mam nadzieję, że to tylko hormony ale jeśli nie to max rok, może 2 lata i będzie rozwód bo on mnie wykończy psychicznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witam w klubie też się wkurzam i ryczę często mam nadzieję , że przejdzie po ciąży .
Cytat:

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Musialam Wam się wyżalić
tulę mocno i podaję chusteczkę

Dziewczyny tak piszecie o tych strojach kąpielowych , ze muszę swój poszukać i przymierzyć miałam kupić sobie nowy ale doszłam do wniosku , ze po co skoro mój miałam na sobie ze 2 razy tylko
myślę , że w biuście nie będzie problemu bo raczej minimalnie mi tylko urosły piersi

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

W ogóle jak ten czas szybko leci dopiero co wyszły dwie kreseczki na teście a jutro już będzie 15 tydzień
Stary 2013-07-26, 10:43   #3030
agoola83
Raczkowanie

Witajcie

Ja dziś także w złym humorze coś. Głowa mnie boli, Tż mnie zaraz z rana bardzo zdenerwował (nawet nie wiem czym, tak po prostu jakoś na mnie zadziałał), mam dziś kilka mniej przyjemnych rzeczy do zroibienia i taki jakiś całokształt. Boję się przeprowadzki, tyle zmian ile miało miejsce w moim życiu od ponad roku, to ja tego nie ogarniam, aż mi się płakać chce czasem. Mam kilka bliskich koleżanek, to co do którejś dzwonię i pytam co tam słychać, to one mi odpowiadają"po staremu". Ja tak jeszcze nigdy w swoim życiu nie odpowiedziałam, bo zawsze coś się działo, zwykle różne niewyobrażalne rzeczy, już kilka znajomych mi powiedziała, żebym książkę napisała, to wyjdzie thriller/s-f/komedia romantyczna....Dobre sobie. Ja jestem zmęczona. Tak po prostu, a tu mój Tż już planuje kolejną przeprowadzkę na przyszły tydzień. Ja mam ochotę zwinąć się w kłębek i obudzić się np. we wrześniu:P
No, a co do wakacji, to w marcu wykupiliśmy sobie wycieczkę do Grecji...Tyle, że autobusem, Noc jazdy, w ciągu dnia baseny w Budapeszcie i znowu noc w busie. Bo Tż boi się latać. I mam taki problem, czy dam radę....To będzie mój 19 tydzień....Jeden lekarz(pediatra znajomy) powiedział, że ok, ginekolog trochę się skrzywił,ale nie zabronił. Doradźcie dziewczyny, spytam jeszcze jednego doktora, ale tak bardzo bym chciała pojechać.....

Gosiu, straszny ten film...masakra....
Spróbuję wkleić zdjęcia ciuszków
Obrabiacie te zdjęcia do formatu jpg? Ja zawsze obrabiam i się zastanawiam czy muszę:P Obrobiłam jeszcze swój bebzolek i fotkę z ostatniego usg

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości