Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 10:45   #3031
agoola83
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Może teraz się uda

P.s. Ja pierdziele, ale obrobiłam, cały pasek zadań macie, nie wycięłam odpowiednio, jestem dziś naprawdę nie do życia :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (73,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (60,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (76,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (73,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (27,2 KB, 82 załadowań)

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-07-26 o 10:47
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 10:56   #3032
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Pocieszyłyscie mnie trochę, że nie tylko ja jestem taką furiatką
u mnie w pracy chłopcy chyba biorą mnie za 'ostrą babkę' bo tylko wrzeszczę, klnę i wydawców ochrzaniam aż miło. Zaczęliśmy ze sobą pracować w kwietniu czylu akurat jak zaszLam - nie wiedzą, że wcześniej ze mnie był raczej ciepły kluch..
A tż zupełnie nie potrafi omijać moich humorów. Niestety co raz to tylko pogarsza sprawę.

Co do wakacji to u nas dooopa. W lutym byliśmy w egipcie i to na tyle. W sierpniu zaczynamy remont mieszkania, kasa i nasza energia będzie płynęła szerokim strumieniem nie wiem jak to przetrwam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:04   #3033
upadly_aniol00
Zakorzenienie

agoola śliczne ciuszki gdzie kupiłaś ? I brzuszek też już masz porządny !
Stary 2013-07-26, 11:11   #3034
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja dziś poprasowałam i poszykowałam swoje ciuszki,wyobrażcie sobie że nie wchodzę we większość spodni, zostały mi ze 3 pary ale już za miesiąc będzie No jeszcze leginsy mi dupsko ratują ale i tak się załamałam
Teraz zostały mi ciuchy męża i zastanowienie się czy biore walizke czy torbe???Chyba w walizce się tak nie pogniotą a po za tym mam jeszcze sukienki na wieszakach....pewnie jak zawsze połowy nie ubiore ale musze być przygotowana na wszystko.
A co do stroju góra idealna ale majtki zrobiły się obcisłe i brzuch odstaje więc zostają w domu mam czarne figi i je zabieram
W ogóle to przeraża mnie moje ciało....co się z nim stało

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Może teraz się uda

P.s. Ja pierdziele, ale obrobiłam, cały pasek zadań macie, nie wycięłam odpowiednio, jestem dziś naprawdę nie do życia :P
Oglądałam w tesko podobne.Śliczne
Stary 2013-07-26, 11:21   #3035
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Może teraz się uda

No brzuszek już spoty wg macie takie ładne a ja taki jakiś tłusty .
Ciuszki bardzo ajne też w tesco takie widziałam ale jak zaczęłam wybierać i pattzeć to mnie przerosło to wszystko i w panice uciekłam
Stary 2013-07-26, 11:23   #3036
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Ja dziś w nocy jadę, takie trochę na wariacko organizowane wszystko i dopiero zaczynam się szykować. Z kostiumem w dole nie powinnam mieć problemu, a góra pewnie się zmieści w jakiś z dawnych czasów (tylko mnie czeka przekopywanie piwnicy) najwyżej zdekompletuję- tym się postanowiłam nie pozdejmować
Gorzej, że nie przyszły mi zamówione tuniki i muszę zmierzyć bluzki, w co się wcisnę. Ogólnie bym się nie martwiła, bo zapowiadają upał więc zwiedzać raczej będziemy tylko plażę, ale w planach mamy jeszcze mecz (wyszłam za kibica ) więc coś przyzwoitego trzeba wziąć

Migotka, głowa do góry, przejdzie...
ja też teraz jadę nad Morze wyjeżdzamy w niedzielę rano, na 15-16 mamy być na miejscu jak patrzyłam na pogodę to ma być upalnie i burzowo

mój mąż wczoraj nie wytrzymał i wygarnął mi że zachowuje się okropnie, że moja burza hormonów to już elektrohormonownia i ćwiczę tym jego cierpliwość. I, że za kilka lat powie dziecku "Wiesz Piotruś, fajny jesteś, ale zanim się pojawiłeś to tatuś miał z mamą przeje**ne" " jak myślicie? rozczula się nad sobą czy faktycznie daję mu popalić ?
Stary 2013-07-26, 11:32   #3037
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny w sumie wiem , że to jeszcze wcześnie ale zastanawia mnie jakie macie zamiar pieluchy używać kupujecie droższe czy planujecie coś tańszego zakupić ?
Stary 2013-07-26, 11:41   #3038
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w sumie wiem , że to jeszcze wcześnie ale zastanawia mnie jakie macie zamiar pieluchy używać kupujecie droższe czy planujecie coś tańszego zakupić ?
Wszyscy moi znajomi chwalą pampersy Dada biedronkowe
Stary 2013-07-26, 11:45   #3039
PawMaj13
Rozeznanie

Czesc mamuski, pozdrawiam z karpacza

Poczytalam, widze 3 nowe moszny ujawnione gdzie te kreseczki się podziewają?

Urlop mi sluzy, czytam o waszych humorkach i ciesze sie, ze chwilowo sa mi obce, stałam się oazą spokoju. Urlop z mamą, tż w domu, codziennie dzwoni, wydaje się być grzeczny, albo dobrze gra w każdym razie ciśnienia mi nie podnosi

Zrobilam sobie zdjecie na tle hotelu i stwierdzam, ze mam brzuch i tylek tej samej wielkosci LOL, dwie pilki z kazdej strony ciala przyklejone, jak bede miala okazje zrzucic zdjecia z aparatu, to Wam pokażę, ale wyszło to komicznie
Poza tym stwierdzam, ze hotel do którego trafiłam, to istne dzieciarnia party oferta zaklada darmowy pobyt dzieci do 7 lat, wiec są tu sami dziadkowie z wńukami, albo rodzice z dziecmi. Od 0 do 7 lat głównie ale przyznam szczerze, ze dobrze mi to robi, widzę, ze niektore dzieci są naprawdę przesłodkie i przegrzeczne jest też kilka rojberków, ale takich pozytywnych, żywych dzieci, a nie buntowników no i mam mega okazje zeby na zywo obzczaić Rozne modele bolidów

Egipt i tunezje w ciąży tez odradzam, przezylam zemste faraona na wlasnej skórze, to co się dzieje z jelitami to jest nie do opisania, wprawdzie po zastrzyku w pol godziny wszystko mija, ale kto to wie co w tym zastrzyku jest i jak dziala? Lepiej sobie podarowac, na ekstremalne wczasy jeszcze przyjdzieczas.

Uwazajcie dziewczyny na slonce, ja je zbagatelIzowalam i teraz cierpie z poparzona skóra, chodze ciagle w dpanthenolu i alantandermoline po pokoju, wychodzac na zewnatrz filtr 50, zeby juz nie pogorszyc sytuacji. A weekend zapowiada sie naprawde ostry pod wzgledem upalow.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:55   #3040
magnusia
Zakorzenienie

Kupiłam sobie nowe witaminy bo tego falvitu brać nie mogę bo mnie po mim szarpie. Teraz mam femibion brała któraś z Was może?

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wszyscy moi znajomi chwalą pampersy Dada biedronkowe
Też tak słyszałam ale sama się nad tym zastanawiałam. Chyba zobaczę on-line jak się mała urodzi bo może się okazać że np będzie miała uczulenie na coś.
Stary 2013-07-26, 11:57   #3041
Negrid
Rozeznanie

Ja mam femibion i dla mnie jest ok a miałam straszne problemy z przyswajalnością szczególnie w suplementach gdzie było żelazo...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:19   #3042
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ale mam okropny dzień, smutno mi strasznie.

Też tak czasem macie bez powodu prawda? PŁAKAĆ MI SIĘ CHCE, KTOŚ RZUCI CHUSTECZKĄ? Wy mnie zrozumiecie, prawda?

Powodu konkretnego nie ma, ale brak wakacji (wszyscy teraz na urlop jadą:/) Wyjazd TŻ na 2 tyg i wszytkich w ogóle. Teżet się śmieje, że wakacje mamy na ścianach i meblach Praca mnie dołuje, nie mam tu perspektyw żadnych już. Cholerna borelioza, która mi spać nie daje... po tych wynikach wczoraj ;(

Próbuję to odwrócić i.... myśleć o tak:

Nie jadę na urlop, ale dzięki temu mamy 4 pokojowe mieszkanie!! uda mi się zaoszczędzić dni wolne i w jesień pojechać do zakopanego, wszyscy wyjeżdżają, może uda mi się spotkać z kimś z kim się dawno nie widziałam, uda mi się zrobić spa, zażelować stopy, paznokcie u rąk ogarnąc super mieszkanie i zagruntować fugi, może poszyję coś ? Boję się tylko samotnego spania, nowe wielkie mieszkanie i JA... (kiedyś przeżyłam włamanie, więc mam schizy i zamykam się na cztery spusty, co prawda weszłam do mieszkania już po włamaniu, ale jako pierwsza i zobaczyłam koszmar.... ale ślad na psychice zostaje na zawsze)
Praca - idę na macierzyński raczej na rok, w międzyczasie rozkręci nam się firma... nie będę musiała się martwić o powrót do pracy, a jak nie to z nowymi siłami znajdę inną, gdzie będę mogła się rozwijać. I znajdę czas na swoje pasje, tyle rzeczy kiedyś robiłam, a teraz Będę cieszyć się macierzyństwem i zajmować rozwojem firmy i swoich pasji, które odkryję na nowo.
Migotko, też tak czasem mnie łapie i nagle nie wiadomo czemu spływam łzami . Ale czytając Twojego posta, a zwłaszcza to pogrubione, myślę sobie, że piękny kawałek życia przed Tobą .
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wieczorem nie mogłam nic napisać na forum bo mi jakiś problem z połączeniem wyskakiwał (mogłam tylko czytać a potem I tego nie:/)
Ja dziś w nocy jadę, takie trochę na wariacko organizowane wszystko i dopiero zaczynam się szykować. Z kostiumem w dole nie powinnam mieć problemu, a góra pewnie się zmieści w jakiś z dawnych czasów (tylko mnie czeka przekopywanie piwnicy) najwyżej zdekompletuję- tym się postanowiłam nie pozdejmować
Gorzej, że nie przyszły mi zamówione tuniki i muszę zmierzyć bluzki, w co się wcisnę. Ogólnie bym się nie martwiła, bo zapowiadają upał więc zwiedzać raczej będziemy tylko plażę, ale w planach mamy jeszcze mecz (wyszłam za kibica ) więc coś przyzwoitego trzeba wziąć

Migotka, głowa do góry, przejdzie...
Udanego wyjazdu życzę. A co do kostiumu to ja nawet nieźle się mieszczę w zeszłoroczne bikini. Staniczek jest regulowany z takich trójkątów i na reszcie nie wyglądam w nim jak dwunastolatka . Brzuszek troszkę odstaje, ale mi tam się taki podoba . Tylko niestety dupsko psuje efekt, bo ostatnio poddało się zupełnie grawitacji .
Cytat:
Witajcie

Ja dziś także w złym humorze coś. Głowa mnie boli, Tż mnie zaraz z rana bardzo zdenerwował (nawet nie wiem czym, tak po prostu jakoś na mnie zadziałał), mam dziś kilka mniej przyjemnych rzeczy do zroibienia i taki jakiś całokształt. Boję się przeprowadzki, tyle zmian ile miało miejsce w moim życiu od ponad roku, to ja tego nie ogarniam, aż mi się płakać chce czasem. Mam kilka bliskich koleżanek, to co do którejś dzwonię i pytam co tam słychać, to one mi odpowiadają"po staremu". Ja tak jeszcze nigdy w swoim życiu nie odpowiedziałam, bo zawsze coś się działo, zwykle różne niewyobrażalne rzeczy, już kilka znajomych mi powiedziała, żebym książkę napisała, to wyjdzie thriller/s-f/komedia romantyczna....Dobre sobie. Ja jestem zmęczona. Tak po prostu, a tu mój Tż już planuje kolejną przeprowadzkę na przyszły tydzień. Ja mam ochotę zwinąć się w kłębek i obudzić się np. we wrześniu:P
No, a co do wakacji, to w marcu wykupiliśmy sobie wycieczkę do Grecji...Tyle, że autobusem, Noc jazdy, w ciągu dnia baseny w Budapeszcie i znowu noc w busie. Bo Tż boi się latać. I mam taki problem, czy dam radę....To będzie mój 19 tydzień....Jeden lekarz(pediatra znajomy) powiedział, że ok, ginekolog trochę się skrzywił,ale nie zabronił. Doradźcie dziewczyny, spytam jeszcze jednego doktora, ale tak bardzo bym chciała pojechać.....

Gosiu, straszny ten film...masakra....
Spróbuję wkleić zdjęcia ciuszków
Obrabiacie te zdjęcia do formatu jpg? Ja zawsze obrabiam i się zastanawiam czy muszę:P Obrobiłam jeszcze swój bebzolek i fotkę z ostatniego usg
Głowa do góry . Oby zły nastrój szybko minął.
W kwestii wyjazdu do Grecji ciężko mi doradzić. Weź pod uwagę to jak się czujesz, jak znosisz upały i podróż. Pogadaj z tż, jakie on ma na ten temat zdanie. Rozważ wszelkie za i przeciw. Jeśli się zdecydujesz pomyśl o dobrym ubezpieczeniu, uwzględniającym Twój stan i tak na wszelki wypadek obczaj, czy tam, gdzie jedziecie jest jakiś szpital/ klinika.
Cytat:
Może teraz się uda

dzidzia, brzuszek, zakupy
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski, pozdrawiam z karpacza

Poczytalam, widze 3 nowe moszny ujawnione gdzie te kreseczki się podziewają?

Urlop mi sluzy, czytam o waszych humorkach i ciesze sie, ze chwilowo sa mi obce, stałam się oazą spokoju. Urlop z mamą, tż w domu, codziennie dzwoni, wydaje się być grzeczny, albo dobrze gra w każdym razie ciśnienia mi nie podnosi

Zrobilam sobie zdjecie na tle hotelu i stwierdzam, ze mam brzuch i tylek tej samej wielkosci LOL, dwie pilki z kazdej strony ciala przyklejone, jak bede miala okazje zrzucic zdjecia z aparatu, to Wam pokażę, ale wyszło to komicznie
Poza tym stwierdzam, ze hotel do którego trafiłam, to istne dzieciarnia party oferta zaklada darmowy pobyt dzieci do 7 lat, wiec są tu sami dziadkowie z wńukami, albo rodzice z dziecmi. Od 0 do 7 lat głównie ale przyznam szczerze, ze dobrze mi to robi, widzę, ze niektore dzieci są naprawdę przesłodkie i przegrzeczne jest też kilka rojberków, ale takich pozytywnych, żywych dzieci, a nie buntowników no i mam mega okazje zeby na zywo obzczaić Rozne modele bolidów

Egipt i tunezje w ciąży tez odradzam, przezylam zemste faraona na wlasnej skórze, to co się dzieje z jelitami to jest nie do opisania, wprawdzie po zastrzyku w pol godziny wszystko mija, ale kto to wie co w tym zastrzyku jest i jak dziala? Lepiej sobie podarowac, na ekstremalne wczasy jeszcze przyjdzieczas.

Uwazajcie dziewczyny na slonce, ja je zbagatelIzowalam i teraz cierpie z poparzona skóra, chodze ciagle w dpanthenolu i alantandermoline po pokoju, wychodzac na zewnatrz filtr 50, zeby juz nie pogorszyc sytuacji. A weekend zapowiada sie naprawde ostry pod wzgledem upalow.
Odpoczywaj sobie dalej i ciesz się wolnością . Bardzo współczuję akcji ze słońcem. Niestety wiem jaki to ból.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie nowe witaminy bo tego falvitu brać nie mogę bo mnie po mim szarpie. Teraz mam femibion brała któraś z Was może?
Brałam Femibion Natal 1 teraz Femibion Natal 2 i jest OK. Nie wpływa na moje samopoczucie, nie wywołuje mdłości. Sąsiadka łyka Femibion Classic i też jest zadowolona. Polecił mi go brachol - farmaceuta, więc ufam, że jest to dobry preparat.

Jeszcze raz dzięki za kciuki. Wyniki mam dobre. Okazuje się, że przechorowałam i tokso i cytomegalię. Chlamydii nie mam, żółtaczek i HIV też nie. TSH w normie, mocz zdrowy .

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-07-26 o 12:21
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:22   #3043
Lusso
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Też tak słyszałam ale sama się nad tym zastanawiałam. Chyba zobaczę on-line jak się mała urodzi bo może się okazać że np będzie miała uczulenie na coś.

ja biorę femibion i jest wszystko ok a brałam już prenatal i falvit i było mi po nich okropnie

Moja znajoma używa biedronkowych i chwali. Dużo znajomych też mówi że dobre ale tylko jeżeli dziecko nie ma żadnej alergii.
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:25   #3044
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek będę kupować różne, droższe i tańsze, żeby sprawdzić, które będą najlepiej tolerowane przez skórę dziecka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:33   #3045
magnusia
Zakorzenienie

Złapałam deprechę otyłościową wyglądam jak sterta galarety ze zwałami smalcu
Stary 2013-07-26, 12:41   #3046
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja też moja droga....ja też....przed chwilą latałam w bikini przed lustrem więc możesz sobie wyobrazić co ja teraz czuje.....gdzie jest moje ciało
Stary 2013-07-26, 12:41   #3047
Lusso
Raczkowanie

Mi się zaczął 4 miesiąc brzuszek już widać a nie przytyłam nic a nic a jem sporo :P

Co myślicie w o zupkach chińskich w ciąży chodzi za mną ten smak od miesiąca Tż mi nie pozwala a inni mówią że jedna nie zaszkodzi :P
Stary 2013-07-26, 12:47   #3048
katarzyniak
Rozeznanie

eh dziewczyny, żebym ja miała tylko takie problemy jak wasze ...Boję się wtorku, raz, że prenatalne mnie czeka, a dwa, że idę do szpitala na szew... Może tak bardzo nie martwiłabym się tym szewkiem, ale wykryto w pochwie bakterię coli... Niech mnie ktoś pocieszy
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-07-26 o 12:48
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 13:00   #3049
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Migotko, też tak czasem mnie łapie i nagle nie wiadomo czemu spływam łzami . Ale czytając Twojego posta, a zwłaszcza to pogrubione, myślę sobie, że piękny kawałek życia przed Tobą .
Właśnie przeczytałam pogrubione przez Ciebie, aż westchnęłam. Musi być dobrze, zawsze musi być dobrze
Dziękuję za wsparcie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Mi się zaczął 4 miesiąc brzuszek już widać a nie przytyłam nic a nic a jem sporo :P

Co myślicie w o zupkach chińskich w ciąży chodzi za mną ten smak od miesiąca Tż mi nie pozwala a inni mówią że jedna nie zaszkodzi :P
Myślę, że jedna Ci nie zaszkodzi To chemia, a tej w jedzeniu nie unkiniesz. Ona zwyczajnie nie ma żadnych wartości. Jak tak Cię korci, ja bym zjadła

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
eh dziewczyny, żebym ja miała tylko takie problemy jak wasze ...Boję się wtorku, raz, że prenatalne mnie czeka, a dwa, że idę do szpitala na szew... Może tak bardzo nie martwiłabym się tym szewkiem, ale wykryto w pochwie bakterię coli... Niech mnie ktoś pocieszy
Kochana, wierzę, że jeśli myślimy pozytywnie dzieją się wokół nas dobre rzeczy.
Zamartwianiem się nie pomagasz ani sobie ani maleństwu, ono czuje, że mamusia się martwi!! Droga przyszła mamo, myśl pozytywnie, jeśli są rzeczy na które nie masz już wpływu myśl pozytywnie bo tylko tyle Ci zostało, a zobaczysz, że wszystko się dobrze poukłada.
Ja wierzę w potęgę podświadomości samospełniające się proroctwa i inne cuda wianki!! Każda z nas ma problemy i problemiki, ale każda z nas sobie poradzi. Uśmiechnij się kochana Nie stresuj dzieciaczka
Ja mam małe problemiki i już mi w sumie przechodzi i widzę wszystko będzie super!!
Stary 2013-07-26, 13:03   #3050
selena85
Wtajemniczenie

Ja łapie deprechę "kłuciościową" - 4 miesiąc, brzuch nadal płaski (wszyscy sie pytają: "gdzie masz brzuch?") i przez to chyba maluch siedzi gdzieś tam w głębi w moich flaczkach - co się wiąże z tym, że co chwile mnie tam jakiś flak kłuje i to czasami dosyć mocno...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Ta bakteria to chyba nie wielki prosblem - antybiotyk (z rodzaju bezpiecznych w ciąży) i żegnaj bakterio. Spokojnie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 13:04   #3051
katarzyniak
Rozeznanie

MałaMigotkaa, dzięki Ogólnie staram się myśleć pozytywnie, czasem tylko mam jakiś dołujący dzień...

Selena, dziękuje, to dla mnie bardzo pozytywna informacja Mam nadzieję, że w miarę szybko się z tym uporają. Póki co zachowuje wszelkie zasady higieniczne, zmniejszyłam ilość cukru w diecie, więcej kefirów, smauje się provag-żelem i biorę lactovaginal dowcipinie;p - może chociaż trochę zmniejszę ilość tej bakterii tam...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-07-26 o 13:07
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 13:05   #3052
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Po USG dzisiaj i.... na 80% będzie dziewczynka ))) Wszystko okaże się 20 sierpnia, na prenatalnym.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 13:07   #3053
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
MałaMigotkaa, dzięki Ogólnie staram się myśleć pozytywnie, czasem tylko mam jakiś dołujący dzień...
Należy się go pozbyć niezwłocznie, ja przyszłam dziś do pracy i zachciało mi się płakać, znalazłam sobie milion problemów i próbowałam je odwrócić na plusy.
Dalej siedzi jakiś diabełek z tyłu głowy, ale daje z nim radę
Stary 2013-07-26, 13:10   #3054
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja łapie deprechę "kłuciościową" - 4 miesiąc, brzuch nadal płaski (wszyscy sie pytają: "gdzie masz brzuch?") i przez to chyba maluch siedzi gdzieś tam w głębi w moich flaczkach - co się wiąże z tym, że co chwile mnie tam jakiś flak kłuje i to czasami dosyć mocno...
Oj jak mnie to irytuje jak znajomi podchodzą gdzie Ty w ciąży jak Ty brzucha nie masz. A ostatnio nawet tak powiedziała znajoma która brzucha dostała dopiero w 8 miesiącu
Jak mnie taka rzecz denerwuje to znaczy że hormony odpowiednio pracują
Jak założę leginsy i obcisły top to widać wyraźnie.
fajnie mieć brzuszek ciążowy ale najczęściej wychodzi w 5 miesiącu
Stary 2013-07-26, 13:10   #3055
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Po USG dzisiaj i.... na 80% będzie dziewczynka ))) Wszystko okaże się 20 sierpnia, na prenatalnym.
Bo już myślałam że sami chłopcy będą
Stary 2013-07-26, 13:11   #3056
Lusso
Raczkowanie

Cytat:

No w końcu pierwsza dziewczynka
Jestem taka ciekawa co będzie u mnie na początku ciązy czułam dziewczynka a teraz już chłopca
sprawdziły sie wam przeczucia?
Stary 2013-07-26, 13:14   #3057
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

W poprzedniej ciąży miałam takiego smaka .zjadlam 3 i był spokój

.

Cytat:
Ja używam tylko pampersow,ale to zależy od dziecka.niektorym nie pasują zwykle,niektórym te droższe

Co do wyprawki,to dorzucilabym na pewno spiworek,a niekoniecznie pościel (przescieradlo oczywiscie potrzebne,pod spod jakas mata anty siuskowa i ulewaniowa ).poduszke zaczęłam używać koło roku,a tak pod glowka miała położona tetre,jakby sie ulalo.
Na początek potrzeba sporo pampersow (ok 10 dziennie).ale jeszcze wczesnie,zdążymy listę udoskonalić

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Jestem taka ciekawa co będzie u mnie na początku ciązy czułam dziewczynka a teraz już chłopca
Tak

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-07-26 o 13:16
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 13:22   #3058
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Dziewczynka
Wpisywać?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Ja byłam przekonana, ze bedzie chłopiec i podobno jest
Stary 2013-07-26, 13:26   #3059
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dziewczynka
Wpisywać?
Jeszcze nie Jakby coś wyrosło jeszcze
Mój Narzeczony jak do niego zadzwoniłam z informacją, to pierwsze co to powiedział: Tylko pamiętaj, nie będzie miała na imię Anielka
Szkoooda...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:

O nie, nie. To sama chemia, lepiej unikać.
Chociaż... ja bym cały czas cheesburgery z McDon. jadła, i kinder czekoladki...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 13:28   #3060
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja też moja droga....ja też....przed chwilą latałam w bikini przed lustrem więc możesz sobie wyobrazić co ja teraz czuje.....gdzie jest moje ciało
Też nie podoba mi się to, jak zmienia się moje ciało. Zrobiło się jakieś takie miękkie (żelkuje się jak mózg ). Wisi mi nie tylko tyłek, ale i kolana, a najgorsze przede mną. Dodatkowo mam skłonność do rozstępów, więc podejrzewam, że za parę miesięcy zamienię się w zebrę . Wiem, że to nie koniec świata, ale cóż, gdzieś we mnie jest odrobina kobiecej próżności.
Cytat:

Jadłam niedawno taką z Vifonu, pikantna musiała być . Musiała i już, bo nie mogłam się powstrzymać. Tż też coś tam na początku marudziła, ale w końcu sam mi zrobił.
Cytat:
Prenatalne wyjdzie OK, bo inaczej być nie może, a bakterię antybiotyk szybciutko pogoni! Pisałaś, że masz antybiogram, więc to tylko kwestia krótkiej terapii i kontrolnego, oczywiście ujemnego wymazu .
Cytat:
pierwsza kobietka.

Ja mam wizytę w środę 31 lipca. Będę wtedy w 15 tc. Myślicie, że jest szansa zobaczyć płeć?
Dziś siedzę w kuchni i produkuję sałatki dla mamy na imieniny. Jedną ze śledziem. Tak mi się nagle zachciało śledzika, że pochłonęłam dwa matiasy takie słone, prosto z paczki. Pyszne były .
Wieczorem idę do kosmetyczki, by poprawić sobie samopoczucie. Będę miała przedłużane rzęsy. Ciekawe jaki będzie efekt.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości