|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Może teraz się uda
![]() P.s. Ja pierdziele, ale obrobiłam, cały pasek zadań macie, nie wycięłam odpowiednio, jestem dziś naprawdę nie do życia :P
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-07-26 o 10:47 |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Pocieszyłyscie mnie trochę, że nie tylko ja jestem taką furiatką
![]() u mnie w pracy chłopcy chyba biorą mnie za 'ostrą babkę' bo tylko wrzeszczę, klnę i wydawców ochrzaniam aż miło. Zaczęliśmy ze sobą pracować w kwietniu czylu akurat jak zaszLam - nie wiedzą, że wcześniej ze mnie był raczej ciepły kluch.. ![]() A tż zupełnie nie potrafi omijać moich humorów. Niestety co raz to tylko pogarsza sprawę. Co do wakacji to u nas dooopa. W lutym byliśmy w egipcie i to na tyle. W sierpniu zaczynamy remont mieszkania, kasa i nasza energia będzie płynęła szerokim strumieniem nie wiem jak to przetrwam.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś poprasowałam i poszykowałam swoje ciuszki,wyobrażcie sobie że nie wchodzę we większość spodni, zostały mi ze 3 pary ale już za miesiąc będzie
![]() Teraz zostały mi ciuchy męża i zastanowienie się czy biore walizke czy torbe???Chyba w walizce się tak nie pogniotą a po za tym mam jeszcze sukienki na wieszakach....pewnie jak zawsze połowy nie ubiore ale musze być przygotowana na wszystko. A co do stroju góra idealna ale majtki zrobiły się obcisłe i brzuch odstaje więc zostają w domu mam czarne figi i je zabieram W ogóle to przeraża mnie moje ciało....co się z nim stało ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg macie takie ładne a ja taki jakiś tłusty Ciuszki bardzo ajne też w tesco takie widziałam ale jak zaczęłam wybierać i pattzeć to mnie przerosło to wszystko i w panice uciekłam
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjeżdzamy w niedzielę rano, na 15-16 mamy być na miejscu jak patrzyłam na pogodę to ma być upalnie i burzowo mój mąż wczoraj nie wytrzymał i wygarnął mi że zachowuje się okropnie, że moja burza hormonów to już elektrohormonownia i ćwiczę tym jego cierpliwość. I, że za kilka lat powie dziecku "Wiesz Piotruś, fajny jesteś, ale zanim się pojawiłeś to tatuś miał z mamą przeje**ne"
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w sumie wiem , że to jeszcze wcześnie ale zastanawia mnie jakie macie zamiar pieluchy używać kupujecie droższe czy planujecie coś tańszego zakupić ?
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuski, pozdrawiam z karpacza
![]() Poczytalam, widze 3 nowe moszny ujawnione gdzie te kreseczki się podziewają? ![]() Urlop mi sluzy, czytam o waszych humorkach i ciesze sie, ze chwilowo sa mi obce, stałam się oazą spokoju. Urlop z mamą, tż w domu, codziennie dzwoni, wydaje się być grzeczny, albo dobrze gra w każdym razie ciśnienia mi nie podnosi Zrobilam sobie zdjecie na tle hotelu i stwierdzam, ze mam brzuch i tylek tej samej wielkosci LOL, dwie pilki z kazdej strony ciala przyklejone, jak bede miala okazje zrzucic zdjecia z aparatu, to Wam pokażę, ale wyszło to komicznie Poza tym stwierdzam, ze hotel do którego trafiłam, to istne dzieciarnia party oferta zaklada darmowy pobyt dzieci do 7 lat, wiec są tu sami dziadkowie z wńukami, albo rodzice z dziecmi. Od 0 do 7 lat głównie ale przyznam szczerze, ze dobrze mi to robi, widzę, ze niektore dzieci są naprawdę przesłodkie i przegrzeczne jest też kilka rojberków, ale takich pozytywnych, żywych dzieci, a nie buntowników no i mam mega okazje zeby na zywo obzczaić Rozne modele bolidów Egipt i tunezje w ciąży tez odradzam, przezylam zemste faraona na wlasnej skórze, to co się dzieje z jelitami to jest nie do opisania, wprawdzie po zastrzyku w pol godziny wszystko mija, ale kto to wie co w tym zastrzyku jest i jak dziala? Lepiej sobie podarowac, na ekstremalne wczasy jeszcze przyjdzieczas. Uwazajcie dziewczyny na slonce, ja je zbagatelIzowalam i teraz cierpie z poparzona skóra, chodze ciagle w dpanthenolu i alantandermoline po pokoju, wychodzac na zewnatrz filtr 50, zeby juz nie pogorszyc sytuacji. A weekend zapowiada sie naprawde ostry pod wzgledem upalow.
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie nowe witaminy bo tego falvitu brać nie mogę bo mnie po mim szarpie. Teraz mam femibion brała któraś z Was może?
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Też tak słyszałam ale sama się nad tym zastanawiałam. Chyba zobaczę on-line jak się mała urodzi bo może się okazać że np będzie miała uczulenie na coś.
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam femibion i dla mnie jest ok
a miałam straszne problemy z przyswajalnością szczególnie w suplementach gdzie było żelazo...
|
|
|
|
#3042 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale czytając Twojego posta, a zwłaszcza to pogrubione, myślę sobie, że piękny kawałek życia przed Tobą .Cytat:
. Brzuszek troszkę odstaje, ale mi tam się taki podoba ![]() .Cytat:
W kwestii wyjazdu do Grecji ciężko mi doradzić. Weź pod uwagę to jak się czujesz, jak znosisz upały i podróż. Pogadaj z tż, jakie on ma na ten temat zdanie. Rozważ wszelkie za i przeciw. Jeśli się zdecydujesz pomyśl o dobrym ubezpieczeniu, uwzględniającym Twój stan i tak na wszelki wypadek obczaj, czy tam, gdzie jedziecie jest jakiś szpital/ klinika. Cytat:
dzidzia, brzuszek, zakupyCytat:
. Bardzo współczuję akcji ze słońcem. Niestety wiem jaki to ból.Cytat:
Jeszcze raz dzięki za kciuki. Wyniki mam dobre. Okazuje się, że przechorowałam i tokso i cytomegalię. Chlamydii nie mam, żółtaczek i HIV też nie. TSH w normie, mocz zdrowy ![]() .
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-26 o 12:21 |
||||||
|
|
|
#3043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja biorę femibion i jest wszystko ok a brałam już prenatal i falvit i było mi po nich okropnie ![]() Moja znajoma używa biedronkowych i chwali. Dużo znajomych też mówi że dobre ale tylko jeżeli dziecko nie ma żadnej alergii. |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek będę kupować różne, droższe i tańsze, żeby sprawdzić, które będą najlepiej tolerowane przez skórę dziecka.
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Złapałam deprechę otyłościową
wyglądam jak sterta galarety ze zwałami smalcu
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
Mi się zaczął 4 miesiąc brzuszek już widać a nie przytyłam nic a nic a jem sporo :P
Co myślicie w o zupkach chińskich w ciąży chodzi za mną ten smak od miesiąca Tż mi nie pozwala a inni mówią że jedna nie zaszkodzi :P
|
|
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
eh dziewczyny, żebym ja miała tylko takie problemy jak wasze
...Boję się wtorku, raz, że prenatalne mnie czeka, a dwa, że idę do szpitala na szew... Może tak bardzo nie martwiłabym się tym szewkiem, ale wykryto w pochwie bakterię coli ... Niech mnie ktoś pocieszy
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-26 o 12:48 |
|
|
|
#3049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wsparcie Cytat:
To chemia, a tej w jedzeniu nie unkiniesz. Ona zwyczajnie nie ma żadnych wartości. Jak tak Cię korci, ja bym zjadłaCytat:
Zamartwianiem się nie pomagasz ani sobie ani maleństwu, ono czuje, że mamusia się martwi!! Droga przyszła mamo, myśl pozytywnie, jeśli są rzeczy na które nie masz już wpływu myśl pozytywnie bo tylko tyle Ci zostało, a zobaczysz, że wszystko się dobrze poukłada. Ja wierzę w potęgę podświadomości samospełniające się proroctwa i inne cuda wianki!! Każda z nas ma problemy i problemiki, ale każda z nas sobie poradzi. Uśmiechnij się kochana Nie stresuj dzieciaczka Ja mam małe problemiki i już mi w sumie przechodzi i widzę wszystko będzie super!!
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja łapie deprechę "kłuciościową" - 4 miesiąc, brzuch nadal płaski (wszyscy sie pytają: "gdzie masz brzuch?") i przez to chyba maluch siedzi gdzieś tam w głębi w moich flaczkach - co się wiąże z tym, że co chwile mnie tam jakiś flak kłuje i to czasami dosyć mocno...
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ta bakteria to chyba nie wielki prosblem - antybiotyk (z rodzaju bezpiecznych w ciąży) i żegnaj bakterio. Spokojnie.
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
MałaMigotkaa, dzięki
Ogólnie staram się myśleć pozytywnie, czasem tylko mam jakiś dołujący dzień...Selena, dziękuje, to dla mnie bardzo pozytywna informacja Mam nadzieję, że w miarę szybko się z tym uporają. Póki co zachowuje wszelkie zasady higieniczne, zmniejszyłam ilość cukru w diecie, więcej kefirów, smauje się provag-żelem i biorę lactovaginal dowcipinie;p - może chociaż trochę zmniejszę ilość tej bakterii tam...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-26 o 13:07 |
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Po USG dzisiaj i.... na 80% będzie dziewczynka
))) Wszystko okaże się 20 sierpnia, na prenatalnym.
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej siedzi jakiś diabełek z tyłu głowy, ale daje z nim radę
|
|
#3054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mnie taka rzecz denerwuje to znaczy że hormony odpowiednio pracują ![]() Jak założę leginsy i obcisły top to widać wyraźnie. fajnie mieć brzuszek ciążowy ale najczęściej wychodzi w 5 miesiącu
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3057 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.zjadlam 3 i był spokój . Cytat:
Co do wyprawki,to dorzucilabym na pewno spiworek,a niekoniecznie pościel (przescieradlo oczywiscie potrzebne,pod spod jakas mata anty siuskowa i ulewaniowa ).poduszke zaczęłam używać koło roku,a tak pod glowka miała położona tetre,jakby sie ulalo.Na początek potrzeba sporo pampersow (ok 10 dziennie).ale jeszcze wczesnie,zdążymy listę udoskonalić ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-07-26 o 13:16 |
||||
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Wpisywać? ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie
Jakby coś wyrosło jeszcze ![]() Mój Narzeczony jak do niego zadzwoniłam z informacją, to pierwsze co to powiedział: Tylko pamiętaj, nie będzie miała na imię Anielka ![]() Szkoooda... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Chociaż... ja bym cały czas cheesburgery z McDon. jadła, i kinder czekoladki...
|
|
#3060 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
). Wisi mi nie tylko tyłek, ale i kolana, a najgorsze przede mną. Dodatkowo mam skłonność do rozstępów, więc podejrzewam, że za parę miesięcy zamienię się w zebrę . Wiem, że to nie koniec świata, ale cóż, gdzieś we mnie jest odrobina kobiecej próżności.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
pierwsza kobietka.Ja mam wizytę w środę 31 lipca. Będę wtedy w 15 tc. Myślicie, że jest szansa zobaczyć płeć? Dziś siedzę w kuchni i produkuję sałatki dla mamy na imieniny. Jedną ze śledziem. Tak mi się nagle zachciało śledzika, że pochłonęłam dwa matiasy takie słone, prosto z paczki. Pyszne były .Wieczorem idę do kosmetyczki, by poprawić sobie samopoczucie. Będę miała przedłużane rzęsy. Ciekawe jaki będzie efekt. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

16.06.2012r. 

nie wiem jak to przetrwam.

) więc coś przyzwoitego trzeba wziąć

gdzie te kreseczki się podziewają? 
Będę cieszyć się macierzyństwem i zajmować rozwojem firmy i swoich pasji, które odkryję na nowo.
dzidzia,
wyglądam jak sterta galarety ze zwałami smalcu
Nie stresuj dzieciaczka 

. Wiem, że to nie koniec świata, ale cóż, gdzieś we mnie jest odrobina kobiecej próżności.