|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Jak się pokłóciłyśmy to rzuciła mi tekstem że "jak cieszy cię ciepła posadka to twoja sprawa, ja chcę czegoś więcej". A ja próbowałam jej uświadomić, że otwieranie działalności, kiedy ma tyle długów to zły pomysł. A tak naprawdę siedziała cały czas w moim porfelu. Jak jej nie wstyd po tym wszystkim?!Już pewnie w myśli wyliczyla ile z TŻtem mamy kasy i ile będziemy mieć. Miała mi podać adres jednego faceta od którego mamy wziąć łóżko w sobotę rano. Nawet nie odbiera, taka obrażona. Stwierdziłam, że nie będę sie przejmować. Teraz ważna jestem ja, mój TŻ i dzidziuś. Reszta.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arletko powiem tak po cholere on zostal lekarzem???laske robi burak jeden no rece opadaja,niestety przez prace czesto spotykam sie z takimi wiec od jakiegos czasu naprawde nie mam szacunku do lekarzy oczywiscie nie wszystkich sa wyjatki ale taki jak ten...pisz skarge kochana do jego przelozonego albo do izby lekarskiej wiem ez nic mu nie zrobia ale jak dostanie upomnienie to moze sie troszke ogarnie...Przykro mi ze trafilas na takiego dup*a!!!najwazniejsze ze juz jest dobrze i ze nie ma plamienia.Uwazaj na siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdrościła siostrze, że zaszła w ciążę z chłopakiem z bogatej rodziny. Że będzie miała tak super. A guzik ma super. Nie zawsze chodzi o pieniądze. I to samo mówiła jak byłam z poprzednim facetem, że on jest bogaty i będę miała z nim dobrze. A to okazał się totalny tyran. Teraz mój TŻ jest cudowny i naprawdę nie jest bogaty, ale zupełnie o to nie dbam. We dwójkę sobie poradzimy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Chciałabym (jeszcze nieśmiało) do Was dołączyć ![]() Mamy już jednego synka - Antosia, który ma rok i 3 m-ce, więc między dzieciakami szykuje się niespełna dwa lata różnicy ![]() Termin obstawiam na drugą połowę marca (cykle jeszcze moooocno nieregularne po KP) |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Witaj pola_m
![]() Nadzwyczajna myślę że to taka toksyczna przyjaźń nie wiem czy jest sens się taką osobą przejmować ja osobiście nie trawie osób które tylko biorą a nic od siebie nie dają.. A miedzy nami jak to zwykle będą różnice zdań.. tak jest zawsze ważne żeby sobie nie ubliżać nie robić przykrości tylko brać pod uwagę to że każdy na dany temat ma swoje zdanie i szanować je ![]() Ja mam wizytę dopiero w 8 tygodniu zastanawiam się czy nie za późno ale położna powiedziała żebym była spokojna z resztą mój lekarz na urlopie a ja nie chce iść do innego po 1 ciąży zmieniłam lekarza i nie zamieniłabym go na innego do tego teraz mam pełne zaufanie a na tamtym się trochę zawiodłam ale cóż życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
gianna w dupie mam tego lekarza, jak byłam kiedyś to był bardzo madry ginekolog, bardzo delikatny, zadawał dużo pytań, robili 2 razy usg,badał, a ten to jakiś konował, ale do jego rad musze sie stosowac, ale powiem szczerze jak go zobaczyłam na izbie to miałam ochote uciec i taki mnie strach obszedł, ale powiedziałam sobie ze tu moje dziecko jest najwazniejsze i muszą mi pomóc.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsza beta 340 !!!!!!!!!!!
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zauważyłam, że dziewczyny które lecą tylko na kasę zbyt dobrze w życiu nie mają, tak to już jest że karta lubi się odwracać... Smutne to strasznie i ja bym wolała z taką zazdroszczącą koleżanką kontaktu nie utrzymywać - na co Ci te nerwy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Wtajemniczenie
|
Wzrost prawie o 300%
![]() ![]()
#1096 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam, że zazdrość to najgorsza cecha. A ona niestety zazdrości wszystkim. I przez to jest bardzo nieszczęśliwa. A co do forum. Ono jest po to by dzielić się wątpliwościami. Ja jestem w pierwszej ciąży i totalnie jestem zagubiona. Nie wiem co powinnam, a czego nie. Na co warto zwrócić uwagę, a czym się nie przejmować. Lekarz nie wszystko powie, bo np. sądzi, że to oczywiste. Jak byłam na 1 wizycie, kiedy jeszcze nic nie było widać na USG, powiedziała mi tylko, żebym piła max 1 kawę dziennie i nie brała żadnych leków i się nie denerwowała bo wszystko będzie dobrze. Mam tyle pytań, że chyba spiszę je na kartce jak będę u niej we wtorek. Cytat:
Będę trzymać dystans, bo mnie i mojemu maleństwu moje nerwy nie są potrzebne. Tylko mój TŻ puka się w głowie i śmieje jakie mam głupie koleżanki. Wstyd mi przed nim. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-07-26 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Wiadomo, wiadomo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To już będzie 6 tydzień. Myślicie, że cokolwiek będzie widać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej!
Byłam wczoraj na usg i widzialam kropeczke ![]() Dziś byłam pobrać mnóstwo badań i zostawiłam prawie 400 zł ale cóż... ![]() Dostalam duphaston i L4 od poniedziałku.. Dziś zaczynam 6-ty tydzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Ehh badania drogie ale coz zrobic dla malenstwa wszytsko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja sie pozytywnie zaskoczyłam, bo jak bylam na becie i miałam skierowanie od mojej gin dostałam 15% rabatu i pani mi powiedziała, że wszystkie skierowania na badania od mojej gin mają taki rabat. Przemiło, prawda ![]() To skoro zaczynasz 6 tydzień to może i ja zobaczę moją kropeczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jade na weekend do mamy ide troszke ogarnac house i sie spakowac,uwazajcie na siebie brzuchatki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ani jednej złotówki mi nie szkoda dla kropeczki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() arletko szkoda, że kolejny raz trafiłaś na tego samego "lekarza" szkoda słów by opisać jego podejście do pacjenta nadzwyczajna dziwna ta przyjaciółka, szkoda nerwów na nią |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pytania warto sobie zapisywać, jak tylko Wam przychodzą do głowy
![]() Ja jestem ciekawa, który tydzień u mnie. OM była 4.06, ale podwyższona tempka dopiero trochę ponad 2 tyg (ale tego też nie wiem na pewno, bo oczywiście nie mierzyłam regularnie ![]() Jedziemy do Polski dziś, tam już pójdę do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Moderator
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | ||
Zadomowienie
|
Edzia400 Dzięki bardzo za tę listę - na pewno się przyda
![]() 12mu05 Bardzo współczuję takich przeżyć. ![]() ![]() nadzwyczajna Też uważam jak dziewczyny, że należy się odciąć. Przyjaciółka jak z definicji toksycznej znajomości - tylko stresu i nerwów Ci przysparza. I trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() arletka1313 Koniecznie napisz do szpitala o tym lekarzu. Ciekawe ile kobiet jeszcze miało takie straszne przeżycia przez zupełny brak empatii tego konowała. SZOK, jak się czyta, co piszesz. ![]() Cytat:
![]() ![]() asia665 Ło matko, a co byś powiedziała na te bliźniaki? ![]() Cytat:
![]() Kurcia, ale naprodukowałyście dziewczyny. Wczoraj wieczorem byłam, a tu dzisiaj wstaje, jem śniadanie i patrze, a tu 2 strony do nadrabiania ![]() Śmiechostka jeszcze, mama moja wczoraj kupiła czapeczkę letnią dla dziecia ![]() ![]() Ach i miałam Wam wczoraj napisać, że na wzdęcia lekarka poleciła mi herbatki koperkowe ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-26 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
No to ja sie melduje. Maly (jestem prawie pewna, ze tochlopak) rosnie i crl dokladnie pokrywa sie z terminem z miesiaczki. Dostalam karte ciazy, tylkocisnienie mam wyzsze- reszta w porzadku.
Maly wyglada juz jakmaly czlowiek, serducho bije mooooocno. Nastepna wizyta 02.09. co do pracy- w Niemczech dla lekarek jest inaczej niz w pl- ograniczaja mocno obowiazki, ale zwolnienia od razu nie. Mam pogadac za miesiac jak sie sprawy maja.
#1110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() super! no i nie masz się czym martwić ![]() Cytat:
A ja wczoraj powtórzyłam bete i dzisiaj po południu jadę odebrać wynik. No i ciężko zastanawiam się nad zmiana lekarza.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.