|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() i dzięki za info ![]() Cytat:
![]() A za taką chustę to dobra cena: http://www.gumtree.pl/cp-foteliki-no...mb-l-497655128 a i jeszcze pytanie czy 4,5 m to nie zakrótka chusta?? ja mam 168 cm wzrostu... http://allegro.pl/chusta-caloroczna-...411760898.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3903 | ||
Wtajemniczenie
|
hej
co tam ? widzę spokój na wątku. My szykujemy się na pracowity weekend, jutro impreza u mojego chrześniaka na działce a w niedziele może pojedziemy na wieś. Już przeżywam w co wystroję moją lalunię ![]() Dzisiaj jest tak ciepło że nawet na dwór nie wychodzimy. Marzy mi się zrobić zupę owocową z lanymi kluskami, ale nie ma komu iść do sklepu a z Niną wolę nie ryzykować. Moje dziecko od dwóch godzin próbuje zasnąć, zasypia na 3 minuty i się buzi z oczami jak 5 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sharp- Ty się nic nie przejmuj, że na nic czasu nie masz, ja też się mało udzielam bo po prostu wolę ten czas poświęcić na zabawy z małą, a i tak uważam, że sporo robisz, 2 spacerki, obiad ![]() ![]() ![]() co do chrzcin to u nas mała imprezka na 15-20 osób w restauracji, chrzciny o 12 w kościele ![]()
![]() |
#3906 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też to wszystko podobnie wygląda, tylko zajmuje się przeważnie sama, więc mniej udzielam się na forum i wszystko na wariata robię ![]()
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Rok temu o 7:05 rozpoczął się nasz prywatny armagedon Trwa nieprzerwanie do dzisiaj w postaci dźwięków i krzyków w systemie stereo, bicia się, wyrywania sobie zabawek, jedzenia, mamy i wszystkiego co możliwe, nieprzespanej żadnej nocy, ogromu pracy, zmęczenia, braku wolnego czasu i frustracji sięgających zenitu.... Armagedon biega uroczo za sobą, nie odstępując ani na krok, plując na siebie i pękając ze śmiechu. I wciąż zakochujemy się się w tej bandzie od nowa i mocniej uffff..... mężu przetrwaliśmy !!!!!! czekałam na tą chwilę od roku i co teraz... ? hehe, u Was chyba spokojniej, co? :P dziewczyny maja piekna wage! jak na bliźniaki to naprawdę super przybierają. wcale nie odstają od naszych forumowych pojedynczych klusek! ![]() swoja droga zabawne, ze w ciąży bardziej "problematyczna" była Maja, a teraz Ala pokazuje rozki ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
witam ,witam
![]() ale dzisiaj gorąco ![]() Motylek- wiedziałam, że wrócisz ! ![]() ![]() widzę, że Wasze dzieciaczki coraz to więcej potrafią- np chwytać jakieś zabawki, mój nadal nic... i nie obraca się na boki.. no cóz... wszystko w swoim czasie i z kupami ciągle mamy problem... ehh dzisiaj przyszły do mnie staniki z alles mama - Justi jeszcze raz dzięki ![]() ![]() ![]() zazdroszczę Wam tych planów dnia ![]() ![]() u nas nie ma regularności :/ na spacery czasem w ogóle nie wychodzimy, a ja czasem nie mam kiedy zrobić obiadu... jedyne co to staram się ostatnio kąpać go ok 19 i ok 20-21 Młody już śpi w łóżeczku(jeśli go nic nie boli, nie męczą gazy, kupka...) dzisiaj w nocy znowu pożarło go jakieś robactwo na głowie ![]() ![]() ostatnie ślady po ukąszeniach zeszły i teraz ma nowe.... dzisiaj na 18 jedziemy do znajomych do Torunia po wiaderko do kąpieli ![]() ![]() aaa marchewka- ![]() ![]() aaś- zdrówka dla Ali i Majki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Wtajemniczenie
|
marchewka- chyba dobra cena, bo u nas ta 5w1 chyba coś około 150 zł, ale my braliśmy 6w1 za 210 zł.
widocznie nasz lekarz trochę nas naciąga z tymi wizytami, bo mała ma 3 miesiące i już zaliczyła 2 wizyty, kolejna za 2 miechy i następna jak zacznie chodzić.. no ale 2 miesiące to sporo czasu może uda się coś wykombinować przez tyle czasu ![]() czekam na kuriera, bo ma przywieźć szatkę i świecę, i ruszam na jakiś spacer w cieniu ![]() Motylek- super, że u was już lepiej ![]()
#3912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pogrubionego - ja wolalabym jednak dość i podac smoka ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Wtajemniczenie
|
Wojtuś dzisiaj rano na przewijaku
![]() ![]() leżał sobie z gołą dupką i chyba było mu dobrze ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-26 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my mieliśmy iść na 11.45 dziś ale przyjaciółka musiała odwołać i idziemy w poniedziałek, ale w sumie dobrze, bo taka sauna że bym młodego umęczyła tylko my na szczęście mieszkamy na górce i wieje u nas więc mamy niezłe powietrze jak na Kraków ![]() Cytat:
http://allegro.pl/relaksacyjny-motol...407126236.html i w motoleżaczku zasypia w kilka minut więc ten lubię bardziej, wibra na mojego tak nie działa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
potterka, co ty mu za prochy dorzucasz do mleka???
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- a w ogole to zanim was nadrobie, napisze jeszcze, ze zaliczylismy ortopede dzisiaj - bioderka spoko, nie trzeba jeszcze raz kontrolowac. jedyne co, to stopki za jakies 3 miesiace jeszcze raz trzeba by obejrzec. po urodzeniu mlody mial je takie mocno zadarte do gory, zaraz po operacji z rehabilitantkami cwiczylismy te girki i robilam mu kilka razy dziennie masaze i ortopeda powiedzial, ze super juz wygladaja (a widzial go zaraz po porodzie wlasnie) i nie trzeba juz nic robic ![]() ![]() teraz zapodalam mlodemu mozarta ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
w ogóle stwierdziłam, że TŻ jets taki super, że trzeba mu fajny prezent na 30-tke sprawić
![]() ![]()
![]() |
#3918 |
Wtajemniczenie
|
chustowe dziewczyny - warto kupić takie nosidełko? bo jakoś wiązanie mnie nadal nie przekonuje, a wchodzenie na 4 pietro z małym jest masakryczne http://allegro.pl/amazonas-mei-tai-n...421896048.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
no niestety nie... on to przybiera tak 20, czasem 30 g na dobe... co i tak jest dobrym wynikiem, bo dzieci z chorym serduszkiem przybieraja duzo wolniej, no i do tego on jest na moim kulejacym cycu... tylko troche dokarmiamy mm. dzisiaj przez chwilke waga pokazywala rowne 4 kg, ale jak sie ustabilizowala, to bylo 3990 g. no ale jutro juz musi byc czworka z przodu!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ohoo.... zaczęłam nadrabiać i płacz ... a spał dwie h prawie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Elusiek, zapomniałam wczoraj napisać - strasznie poważny Wasz mały mężczyzna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() które zdobywa w różnym czasie mój jeszcze nigdy się tak nie przekręcił;p;p ![]() ![]() == lecę muszę ogarnąć obiad i trochę chałupę (jeśli Młody mi na to pozwoli...) miłego dniaa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
siedzę i myślę
|
jakie chusteczki nawilzane mozecie polecic? mamy huggies natural ale wkurzają mnie bo ciągną się od razu kilka zamiast jednej
![]()
#3926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |||||
Zakorzenienie
|
Mysia na Twoim miejscu też bym więcej czasu spędzała w ogrodzie niż na spacerach
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() odłożyłam I. do łóżeczka żeby powiesić pranie a ten sobie zasnął..w szoku jestem ![]() ![]()
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- przypuszczam, ze zasnal w nadziei, ze to wylacze ![]() kurcze te nowe foty dzieciaczkow ... ach... maluchy coraz bardziej dorosle! juz tak ladnie glowki trzymaja... kiedy to bedzie u nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie nadrobiłam wszystkeigo żeby być na bieżąco ale muszę się wypowiedzieć
![]() co do pampersów to nie kupujcie tych pomarańczowych- jak dla mnie to nawet tetra byłaby bardziej chłonna vil zapisuj sobie co kiedy dajesz małemu jeść bo alergia może wyjść dopiero po 3 tyg mi mama kupiła kieckę na chrzciny dla małej za całe 1 zł ![]() co do zasypiania to mam fajną książkę. I tam tez jest żeby usypiało dziecko samo i przychodzi się po 3 min, po 5 i później ciągle po 5. Za to w innej mam napisane żeby nie stosować tej metody jeśli dziecko ma mniej niż pół roku, bo do tego czasu rodzice powinni być na każde zawołanie dziecka bo inaczej nie będzie się czuło bezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.