|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Przeraza mnie to, co piszecie o odwiedzinach i odwiedzajacych
.U nas w szpitalu byl limit na polozniczym 2 osoby na raz w odwiedzinach, nie wiecej. A kiedy dolozyli mi do sali 2os. dziewczyne swiezo po SN, a ja sie spodziewalam pary moich przyjaciol w odwiedzinach, to pomimo, ze ona nie miala nic przeciwko, przyjelam moich "wizytatorow" na zewnatrz, i sobie spacerowalismy z Lilo w tej jezdzacej wanience po korytarzu cos z godzine ![]() KEJT, wspolczuje sytuacji, wiem cos o tym choc moja tesciowa kiedy o 6 rano wstanie, to jak myszka cichunio zeby nas Boze bron nie obudzic, w nic sie nie wtraca, o wszystko pyta (w sensie czy nie mam nic przeciwko zeby np. Lale uczesala albo w jaki sposob cos lubimy w kuchni przyrzadzone, bo ona nie chce mi sie rzadzic po swojemu), no aniol.Niemniej jednak nawet najmniej klopotliwy gosc zaczyna meczyc po jakims czasie - moja juz prawie 2 tygodnie u nas, i jeszcze z tydzien moze pobedzie, a ja juz MARZĘ o samotnosci, spokoju, ciszy i doczekac sie nie moge... a jeszcze przed nami przyjazd tescia ze szwagierka na kilka dni, zanim zawina tesciowa i wroca wszyscy razem do siebie... Kejt, jezeli sie zdarzy ze przyjedzie na tydzien, wrob ja przynajmniej w cale gotowanie, zmywanie, mopowanie podlog, wieszanie prania, prasowanie - ze slodkim usmiechem i oczkami kotka ze Shreka. Jest szansa, ze szybciej ucieknie ![]() Odnosnie karmienia, to mi wisi kolo pisi kto patrzy. Juz nawet w parku sie karmimy jak trzeba - przysloniete lekuchno pieluszka, ale to raczej celem oszczedzania przechodniom widoku niz sobie skrepowania. Przy tesciowej, przyjaciolce, dzieciach czy sasiadach na Rodos - eeeeeeeeee tam, po co pieluszka. Bez jaj, jak komu przeszkadza to niech wzrok odwroci i tyle A' propos Rodos, to robi sie nie do poznania. To wielgachne drzewo okazalo sie CZEREŚNIĄ Debow mam z 10 mlodych, winogron cala winnice, czarny bez, dziką rożę przynajmniej kilka krzaczorow... ojjjjj, będą winka domowe lalalalalala! ![]() Pokaze Wam pozniej zdjecia z Rodos i jeszcze Lili foty jakiego ma boskiego irokeza codzien po umyciu wloskow Z nowosci - w drugim miesiacu zycia uczymy sie z Lilo zrezygnowac z laktatora. Ostatnia doba - tylko JEDNO sciaganie aventem, reszte wyjadla sama, moja bohaterka ![]() CZAROWNICO, MELA - pamietacie o mnie, sloneczka ![]() Mysle, ze wroce na dobre i na dluzej jak sie pozbede tesciowki i maz skonczy swoj urlop A tymczasem czytam regularnie, nawet jesli mnie nie ma kilka dni - bo to znaczy, ze czytam na telefonie w kazdej wolniejszej chwili Tak ze jestem, tylko UNDER COVER
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-26 o 14:03 |
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
zjadłam kawałek tortu, bo dostaliśmy wczoraj na wynos i Filip szaleje
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Grupowe zadowolenie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kejt współczuję sytuacji z teściową...niby moze pomóc w pracach domowych ale wiadomo, że swobodnie czuć się nie będziesz, bo to jednak ktoś z zewnątrz, spoza Waszej trójki
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
AGRAFKA
bardzo mocno trzymam!!!
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
my mamy sie dobrze juz zaczynam ogarniac wszytko do okola a nie tylko dziecko(jakies porzadki siebie itp) mala straszna przylepa do mamuski nie ma mnie chwile to wyczuwa i krzyczy ha.. byla polozna mowi ze mala przytyla..nie moge sie doczekac wizyty w pon w osrodku i zobaczumy ile wazy..mowi ze ogolnie wszystko ok... Anulka widzialam ze pytalas o spanie z dzirckiem..moja tez w nocy jak ja odkladam do lozeczka to placze i sie wierci a z nami jest aniolek...ale pytalam wlasnie poloznej czy dziecko takie malenkie juz sie przyzyczaja a ona mowi ze tak i zeby lepiej odkladac i nie uczyc no chyba ze chcemy...wiec ja sie postaram mala oduczac..co by pozniej moc z tz cos zdzialac albo chociaz sie wyspac chodz nie powiem,wygodnie w nocy tylko cyca wystawic i juz i jeszcze pytalas o wybudzanie..w szpitalu nas gnebili ze trzeba wybudzac,a teraz pogadalam z polozna i mowila ze nie..ze sa czasy ze dziecko jak jest glodne to sie obudzi i napewno zakomunikuje..wiec ja juz nie wybudzam od 2dni chyba i mala i ja zadowolona.. co do odwiedzin w szpitalu u nas na poczatku bylo tak ze przyjechali tylko najblizsi czyt rodzice itp ale pytalam dziewczyn i one mnie czy odwiedziny nie przeszkadzaly czy cos... a po za tym nawet nieraz smiesznie bylo posluchac co kto gada i jakie glupoty:-P a jak mialam karmic a sie krepowalam to w druga strone i juz..(przy czym mialam lozko przy oknie wiec troche prywatnosci mialam )lece jakis obiados strzelic ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- dziewuszki te co kp to mam pytanie,czy kosztowalyscie juz czekolady moze?bo ja ze slodkosci ratuje sie herbatnikami a mam ochote na czekolade...i niewiem...? |
|
|
|
#2317 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo kulać się na boki lub w tył i w przód Cytat:
![]() Cytat:
kejt wrób ją w obowiązki domowe, zakupy itp, ty sie zajmuj tylko malenstwem. Teściowa szybko ucieknie Cytat:
|
||||
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Neni - dopiero przeczytałam opis, swoje przeszłaś , ale byłaś bardzo dzielna i teraz masz już swojego maluszka blisko
co do złamanego obojczyka, moja przyjaciólka tez miała po porodzie, a teraz nic u niej nie widać , gdyby nie to że mi kiedys o tym wspomniala nawet bym nie podejrzewała ![]() więc nosek do góry, niedługo obojczyk się zrośnie i nie będzie po tym incydencie śladu |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
agrafka
ogromne, będzie wszystko dobrze ![]() malaczarnakejt współczuje.. Teściowa chyba nie bardzo wie co i kiedy wypada.. anulka ja odkładam zawsze do łóżeczka. Choćbym siedziała na krześle przez 3h i oczy mi sie zamykały to nie chce małego nauczyć i łóżko mieć jednak tylko dla mnie i tzta ![]() A my dzisiaj kończymy dwa tygodnie Młody przed chwila leżąc w bujaczku zrobił taka kupę ze obsral siebie, ubranko i jeszcze pieluchy tetrowa mając na sobie normalnie pampersa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy Ty to robisz specjalnie??? tak przy okazji rozwala mnie Twój podpis (Filip wychodź) mój maluch przechodzi dzisiaj samego siebie, aż dziwne że wszystkie żebra mam jeszcze całe (chyba)
Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-26 o 14:27 |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
rzucę ją na pożarcie lwom
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Co do odwiedzin w szpitalu ja wręcz chciałam towarzystwa i do mnie przychodziła mama, babcia raz przyszła i tz. Najwyżej 2os na raz ale dziewczynie co była na sali to nie przeszkadzała, sama miała dosyć sporo gości. Ale mi to obojętne akurat było bo mi ludzie nie przeszkadzają. Co do sali jakbym miała jedynkę to bym sie na smierć zanudzila więc dobrze, ze miałam z kim pogadać
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak na serio, to innego wyjścia nie ma - twój mąż musi to załatwic, bo to jego matka i jej delikatnie zakończyć przedłużającą się wizytę. Do nas na szczęscie rodzice i teściowe wpadną ale tylko na krótka wizytę i to pewnie po uzgodnieniu. Ja do swojej teściowej nic nie mam (chociaż miłością nie pałam do niej) , ale teścia szczerze nie znoszę, nic mi nie zrobił złego, ale po prostu go nie znoszę i raczej on sobie z tego zdaje sprawe. ostatnio próbował być fajny i dotknął mojego brzucha, czego szczerze nie znoszę i dotykac go moze jedynie mąż lub jak komus pozwolę, i przy wszystkich zgasiłam go momentalnie. powiedziałam że nie życzę sobie żeby obcy mężczyzna mnie dotykał zapadła niezręczna cisza, jemu się zrobiło mega głupio, nawet przeprosił. Trzeba jasno stawiac granice, bo jak się komus zacznie pozwalać na wszystko to wejda na głowę, a ja nie z takich co sobie pozwolą ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
może Tomcio chciał pokazać jaki jest duzy, dzielny i wyluzowany i postanowił sr*ć na wszystko |
||
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dostałam takie jakby body dla dziecka lecz bez guziczków tylko ma gumke na dole. Pierwszy raz się z czymś takim spotkalam
Myślałam że to dla starszego dziecka tak do pampersa ale rękawki ma krótkie na małe rączki do tego wywija się tak by dziecko się nie podrapało takie niedrapki Koleżanka mi podpowiedziała że poprostu dziecko jest w tym całe nózki też i sobie nimi tam macha w srodku
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może fajna sprawa będzie
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe jak to nazwać? |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
DOROTKA - ja wybudzam - ze wzgledu na laktacje + latwiej mi dzien zorganizowac, kiedy Lilo je co 3 h, a nie wtedy, gdy akurat sobie przypomni
poza tym noworodki powinno sie wybudzac, zeby zapobiec spadkom cukru we krwi, bo wtedy slabna i spia nawet pomimo glodu - tak mi z kolei polozne tlumaczyly.CZEKOLADY JEM MNOSTWO, ILE DUSZA ZAPRAGNIE. straszna mam chcice na slodkie w ogole, ale obserwuje Lilo pod wzgledem kupek i kolek i poza tym, ze ona robi jedna mega kupke co kilka dni, to ani nie twarda ani brzuszek nie boli, wiec ok. ENLEVEE, moje dziecko ostatnio na cmentarzu obrobilo sie od wlosow po piety, pol paczki chusteczek mi poszlo na mycie, posciel wozkowa do prania, dobrze ze mialam pajacynka na zmiane kupa roku ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Oli jak miło się "widzieć"
Czy wasze brzuszkowe dzieci też dziś takie spokojne?
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
3) 3780 g - taki mam brzuszek grubiutki i polinki
1) i 2) ... a takiego mam samoistnego irokeza po kapieli
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, musze Wam napisac, ze moj wrzaskun wykonal w wieku 5 tygodni pierwszy mniej-wiecej swiadomy usmiech w swej karierze, przy czym nie byl on skierowany do mnie, ktora ją karmię, kąpię, przewijam i tulę, a zupelnie bez powodu do tatusia, ktory jak dotad nawet jednego pampersa nie zmienil
Poza tym Lilo rosną rzęski i brewki takie sliczne, regularne
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
oliath o tym cukrze wlasnie mowila ze to do 2doby,pozniej soe normuje juz cukier i mozna kp na zadanie.
powoedzcie mi wypelniacie o pracy jakies druki o ubezpieczenie dzircka?czy to jakas karta i napisane tam? i akt urodzenia podovno mam dowiesc orginal vzy ksero? |
|
|
|
#2335 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
wszystko będzie w porządku!
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Oli no jaka ta cora Twoja śliczna
A, odnośnie kupy to zapomniałam, ze wziął jeszcze ręka machal i sobie twarz upackal swoją własna kupa ![]() Ale gorąco.. Ja znowu uskuteczniam smażing a młody w cieniu sobie lezakuje bardzo zadowolony z życia ![]() dotka odnośnie ubezpieczenia to nie wiem, odnośnie aktu ur- u mnie ksero
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-26 o 15:21 |
|
|
|
#2337 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
tak,z wózkiem. Razem 5km z czego powrót ekspresem bo juz ukrop się zrobił.. Jakbym maraton przebiegła
![]() Cytat:
za bilubiryne!Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41963940]Kochane Anie wszystkiego najlepszego!!!! Cynamonowa - łącze się z Tobą w dniu wczorajszym w kryzysie... Malutki tylko wisiał na mnie nie mógł zasnąć.. Ciamkal co chwile ale nic nie leciało więc się denerwował bardzo i tak momentami płakał ze plakalam razem z nim Wieczorem dałam mu butelkę ...wypił cała, odbeknal i spał 3 godzinki a mi cycki w tym czasie się zregenerowaly a wręcz zaczęło z nich kapac.. ![]() Na wtorek Umówiliśmy się do pediatry, podpisze deklaracje ze nie chce położonej bo maja do nas za daleko, a przychodnie chce ta sama co starszaka. .. Trzymam nieustannie kciuKi za dwupaki. Ja w domu nie ogarniam się z niczym .. Co mnie mega wkurza.. I nie mam czasu dla starszaka co wkurza mnie jeszcze bardziej.. A ze trochę zaczyna chłopak świrowac to ten nasz wspólny czas by się przydał... Ehhh Dzisiaj jest w przedszkolu a za tydzień jedzie w babcia nad jezioro a potem my dojezdzamy .. Mam nadzieje ze ogarnę małego do tego czasu jeszcze bardziej bo momentami jeszcze jestem w rozsypce. ![]() Buziaki dla wszystkich[/QUOTE] na pewno jeszcze chwila i będziesz wszystko ogarniać! Cytat:
Cytat:
a ze w pokojach goście to wspolczuje..duzym komfortem jednak jest sala dla odwiedzajacychCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki mojemu mężowi od 1 próbuje uśpić syna..wjechal mi na sumienie ze pozwoliłam zasnąć igorkowi po zjedzeniu z jednej piersi. Jadł mega aktywnie 15min i padł..tak ze nawet główna rozmowa nad uchem mu nie przeszkadzała,wiec moim zdaniem się najadł..a ten na mnie naskoczyl..rozplakalam się,obudziłam dziecka i teraz się bujam.. Zarabiscie! Jestem zła na niego i. Na siebie ze na to pozwoliłam..
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyyyy
![]() Wlasnie dostalam 80% mojej wyplaty na konto ![]() Ale malo jakos tak... macierzynski roczny ehhh, trzeba przywyknac chyba, nieprawdaz?...
|
#2339 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Marionette
za opisCytat:
![]() Cytat:
za przewijak i wizytę połoznejCytat:
za dwa tygodnie Tomeczka.
|
|||
|
|
|
#2340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam też podobny problem, tylko chodzi o moją mamę, która mieszka na parterze (a my na 1p) w domu jednorodzinnym. I ostatnio myślałam, że zawału dostanę jak ona powiedziała "ja nie wiem jak to bedzie z tym kąpaniem Małego, ja już nie pamiętam jak to się robiło" a ja jej na to, że nie ma sobie co przypominać bo my bedziemy kąpać! Ja wiem, ze bede zesra.. ze strachu ale nie chce zeby ona nas wyręczała w tym, bo kiedy się nauczę! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

.
choc moja tesciowa kiedy o 6 rano wstanie, to jak myszka cichunio zeby nas Boze bron nie obudzic, w nic sie nie wtraca, o wszystko pyta (w sensie czy nie mam nic przeciwko zeby np. Lale uczesala albo w jaki sposob cos lubimy w kuchni przyrzadzone, bo ona nie chce mi sie rzadzic po swojemu), no aniol.

poza tym noworodki powinno sie wybudzac, zeby zapobiec spadkom cukru we krwi, bo wtedy slabna i spia nawet pomimo glodu - tak mi z kolei polozne tlumaczyly.

ehhh, trzeba przywyknac chyba, nieprawdaz?...
za opis