Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 11:27   #541
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
no jak to ustaliłysmy przecież że 25+
fakt

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ejj możliwe by mi się teraz jakiś zastój w piersi zrobił, tak mnie boli od rana lewa pierś i jakby jakaś taka twardsza była ??
możliwe, karmisz jeszcze?

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

dzisiaj na podłodze Jasiek siedział, obok stał kubek, podniósł sam i się napił
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość

brawa dla Jasia. Moja mała to wczoraj zaczeła dreptać przy wersalce. robi jakies dwa trzy kroczki i potem klap na pupe
Cytat:
a Jasiek ma drzemkę właśnie i zasnął sam bez 2h płaczu
może dzisiaj w końcu odetchniemy znaczy ja, bo mąż ma kupę roboty
dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Hu nołs Na razie nic mi się nie zmieniło. W sensie przez noc

Rozgryzłaś nas

Chyba możliwe, pamiętam, że któraś miała zator czy zapalenie już po dłuższym czasie karmienia. Tynkusia chyba ale nie jestem pewna.

to byłam ja! w okolicach kwietnia - maja
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:54   #542
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Majka karmie, kudre ;/
jak sie go pozbyć?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:12   #543
happy_eve
Wtajemniczenie

Ja się żegnam dziewczynki, jedziemy do rodziców. Może jutro zajrzę, a jak nie to w niedzielę Wolę napisać, żeby Dzika się nie zagalopowała Miłego weekendu
Stary 2013-07-26, 12:16   #544
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Emylka- musisz odciągać i karmić malucha aż poczujesz ulgę-nie za dużo, tak aby poczuć ulgę. Masuj piersi, rób okłady z rozbitego tłuczkiem liścia kapusty. Nie zapominaj tez o drugiej piersi, żeby w drugiej ci się nie zrobił zastój.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:27   #545
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Emylka- musisz odciągać i karmić malucha aż poczujesz ulgę-nie za dużo, tak aby poczuć ulgę. Masuj piersi, rób okłady z rozbitego tłuczkiem liścia kapusty. Nie zapominaj tez o drugiej piersi, żeby w drugiej ci się nie zrobił zastój.
oki dzięki za rady, muszę kupić kapuchę. kurcze mały był nie było problemu, a teraz występują...

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-07-26, 12:29   #546
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Majka karmie, kudre ;/
jak sie go pozbyć?
Ja na samym początku miałam. Przeczytałam o takim sposobie, który mi wtedy bardzo pomógł - jak stoisz pod prysznicem to pochyl się do przodu i polewaj piersi ciepłą wodą i tak przeciągaj ręką w kierunku brodawek. Można też włożyć piersi do miski z ciepłą wodą i tak samo.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:30   #547
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

moja niunia spi mam chwile dla siebie
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:30   #548
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
oki dzięki za rady, muszę kupić kapuchę. kurcze mały był nie było problemu, a teraz występują...
Broń boże NIE MASUJ.
Masowanie powoduje rozwalanie pęcherzyków mlecznych, co prowadzi do ropnia i masakry. Można LEKKO głaskać pod prysznicem, ale podkreślam LEKKO i GŁASKAĆ, jak noworodka po główce.
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:40   #549
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Broń boże NIE MASUJ.
Masowanie powoduje rozwalanie pęcherzyków mlecznych, co prowadzi do ropnia i masakry. Można LEKKO głaskać pod prysznicem, ale podkreślam LEKKO i GŁASKAĆ, jak noworodka po główce.
Generalnie słowo masaż może oznaczać różne kierunki. To o czym pisałam do dotyczy jednego kierunku - kierunku wyjścia mleka. Nie jakieś okrężne ruchy. Ja również nie robiłam tego mocno. Dobrze, że to podkreśliłaś, że ma być to robione delikatnie.
Stary 2013-07-26, 12:51   #550
emylka86
Zakorzenienie

ok, spróbuję na wieczór ten twój sposób sola.
dzięki dziewczyny za rady. mam nadzieję, że mi to szybko minie...

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-07-26, 12:55   #551
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Broń boże NIE MASUJ.
mi też mówili by masować
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 14:07   #552
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
tak, ale oprócz pojedynczych zleceń, współpracuję z jedną babką na stałe, z tego co ludzie przyniosą to bym nie wyżyła
ale poszyłam sobie trochę ciuchów
aaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Jak będę chodziła taka niewyspana, to powybijam te dzieci Bardzo pedagogiczne było to co napisałam

Święta prawda Mój łobuz właśnie się szczerzy do mnie z maty i mnie woła do zabawy Więc spadam

Jeszcze mnie pakowanie czeka, bo jedziemy do rodziców na weekend.
niepedagogiczne, ale życiowe

A Ulka znalazłą sobie nową zabawę. Rozłożyć mate na części pierwsze. A że ma puzzle z cyferkami więc jest się do czego dobierać

miłego łikendu

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jagna-pisałam po czym zryzwałaś porzeczki, bo Ty napisalaś, że już nie odróżniałaś porzeczki od ślimaka, więc napisałam to po czym Ty zbierałas te porzeczki( dobitnie-po jakim trunku)
A ja niewiem, które to jest nowe zdjęcie Uli w albumie
aaaa a więc uwaga. Porzeczki zrywałam po.. ciemku
A nowa Ula to ostatnie zdj w albumie, taka roześmiana

Cytat:
Jestem zła. Akurat jak się z Ewą położyłam na karmienie i usypianie to przylazł listonosz

W sensie, że moje czy inne?
I w ogóle to się tak nie ciesz, bo ja już mam koncepcję na co najmniej 2 czapki zimowe dla dziecka mego pięknego więc wrzuć se to w grafik
a co przyszło?

nie twoje, inne. Miało być słodko różowe, ale nie dałam rady psychicznie takiej ilości różu i zmodyfikowałam
Mówisz... To dawaj znać, bo rozumisz, jak wrócę do pracy, czasu będzie jeszcze mniej

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 14:36   #553
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Majka karmie, kudre ;/
jak sie go pozbyć?
mi pomogły okłady bardzo ciepłe (termofor lub nalej gorącej wody do butelki) i rozmasowywanie podczas karmienia

no i zdarza się niestety, szwagierka miała non stop, jak jej córa skończyła 7-8 m-cy, dlatego musiała odstawić szybciej niż planowała

Cytat:
Ja się żegnam dziewczynki, jedziemy do rodziców. Może jutro zajrzę, a jak nie to w niedzielę Wolę napisać, żeby Dzika się nie zagalopowała Miłego weekendu
pa pa, miłego weekendu

Cytat:
Broń boże NIE MASUJ.
a mi masaże pomogły, chodzi o to żeby "rozbić" ten zastój

Edytowane przez Ma_majka
Czas edycji: 2013-07-26 o 14:37
Stary 2013-07-26, 14:47   #554
T'ai
Zakorzenienie

byłam siorę zawieźć na działkę nad jezioro
mieliśmy jechać z nią ale nie wyrobimy się
w końcu na spokojnie niech mąż skończy co ma do skończenia i pojedziemy jutro na 2 dni
a w poniedziałek do pracy więc wyprodukowałam Jaśkowi 3 zupki z mięchem i teraz produkuję 3 same warzywne co by tylko żółtko potem wbić
rybne ma babcia

Jasiek znów ma drzemkę i znów spoko w końcu po 4 dniach dziś mnie głowa chociaż nie boli
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 15:37   #555
dzika_kaka
Zakorzenienie

Zlazłam się jak głupia, kupiłam sobie kobaltową marynarkę taką jakby dresową. I złote japonki z brokatem za 9,90 Chciałam se jeszcze kupić taką pomarańczową marynarkę ale dusigrosz się we mnie odezwał. Musze się z tym przespać Generalnie w tym factory koło mnie prawie nic nie ma a do tego pokój dla matki z dzieckiem jest tak mały, że nie da się do niego wjechać z wózkiem, no jakiś mega mózg to wymyślił
Nogi mnie bolą straaaaasznie niech no ten tż wraca z roboty bo trza się dzieckiem zająć
A w ogóle moja córka jest dziś jak nie moja córka, grzeczna, zajmuje się sama sobą i spała 1,5h. i 0,5h.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
to byłam ja! w okolicach kwietnia - maja
Teraz mi się przypomina, że Ty też miałaś ale chodzi mi po głowie jeszcze jedna, jakaś która się rzadko odzywa. Jak raz Tynkusia

Cytat:
Wolę napisać, żeby Dzika się nie zagalopowała

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Można też włożyć piersi do miski z ciepłą wodą i tak samo.
Cycek na gorąco raz!

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
a co przyszło?

nie twoje, inne. Miało być słodko różowe, ale nie dałam rady psychicznie takiej ilości różu i zmodyfikowałam

Mówisz... To dawaj znać, bo rozumisz, jak wrócę do pracy, czasu będzie jeszcze mniej
Chyba zabawka dla Ewci bo miała być w paczce a to był taki listonosz od paczek, bo słyszałam jak podjeżdżał pod klatkę

O masz no a chciałam zapytać czy nie chciałabyś może kolczyków w kolorze wściekła fuksja no

Jes ser! Pikne Ci na fejsie w formularzu zamówienia

Cytat:
a w poniedziałek do pracy
Ojej, to już

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:06   #556
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Zlazłam się jak głupia, kupiłam sobie kobaltową marynarkę taką jakby dresową. I złote japonki z brokatem za 9,90 Chciałam se jeszcze kupić taką pomarańczową marynarkę ale dusigrosz się we mnie odezwał. Musze się z tym przespać Generalnie w tym factory koło mnie prawie nic nie ma a do tego pokój dla matki z dzieckiem jest tak mały, że nie da się do niego wjechać z wózkiem, no jakiś mega mózg to wymyślił
Nogi mnie bolą straaaaasznie niech no ten tż wraca z roboty bo trza się dzieckiem zająć
A w ogóle moja córka jest dziś jak nie moja córka, grzeczna, zajmuje się sama sobą i spała 1,5h. i 0,5h.
Ale że marynarkę z kobaltu

Cytat:

Cycek na gorąco raz!

Ty tu uważaj, bo pani profesor opitoli Cię za niefachowe nazewnictwo. Ja się skupiałam jak mogłam, żeby nie napisać " w kierunku sutka"
Stary 2013-07-26, 17:25   #557
natallkaa
Wtajemniczenie

ja pierdziuuuuuuuu jak gorąco

podałam mojemu dziekcu wczoraj ten Zyrtec - rezultat - własnie odywa się trzecia drzemka co nie zdarza się od ładnych paru m-cy
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 17:44   #558
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że marynarkę z kobaltu

Ty tu uważaj, bo pani profesor opitoli Cię za niefachowe nazewnictwo. Ja się skupiałam jak mogłam, żeby nie napisać " w kierunku sutka"
Oj Sola Ty dowcipasie
A co do pomarańczowej to już nie muszę się przesypiać z tematem, tż powiedział, że mam nie dziadować i iść sobie kupić taaa... a potem zęby w tynk

Wczoraj uświadomiłam tżta co to sutek a co to brodawka. Nie ogarnął. Myślę, że przetrawia to do tej pory a jego świat nigdy nie będzie już taki sam

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
podałam mojemu dziekcu wczoraj ten Zyrtec - rezultat - własnie odywa się trzecia drzemka co nie zdarza się od ładnych paru m-cy
O widzisz, są i plusy

Wysłałam towarzystwo na spacer, idę dziergać!

Stary 2013-07-26, 17:53   #559
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie słowo masaż może oznaczać różne kierunki. To o czym pisałam do dotyczy jednego kierunku - kierunku wyjścia mleka. Nie jakieś okrężne ruchy. Ja również nie robiłam tego mocno. Dobrze, że to podkreśliłaś, że ma być to robione delikatnie.
Ale właśnie to miałam na myśli Że tak głaskać w kierunku sutka, ups, brodawki

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
mi też mówili by masować
To jeszcze zależy kto mówił Mnie różni ludzie mówili różne rzeczy, ale przepuściłam przez filtr Chociaż nawet położne i pediatrzy czasem takie farmazony pociskają że głowa mała (vide moja pediatra i "przepajanie" - nosz kurna DOpajanie nie PRZEpajanie chyba że chodzi o to żeby lać aż się wyleje uszami, wodą z glukozą, bo tak )

Cytat:
a mi masaże pomogły, chodzi o to żeby "rozbić" ten zastój
No to miałaś szczęście, że akurat u Ciebie zadziałało w ten sposób, do mnie przemawia medyczne uzasadnienie dlaczego tak nie powinno się robić i nie chciałam na sobie próbować czy może jednak nie...

Cytat:
Tak działają te wszystkie antyalergiczne, nie wiem czy Zyrtec ma pseudoefedrynę czy coś innego podobnego, ale te wszystkie substancje tak działają otępiająco
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:12   #560
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak działają te wszystkie antyalergiczne, nie wiem czy Zyrtec ma pseudoefedrynę czy coś innego podobnego, ale te wszystkie substancje tak działają otępiająco
Jak się okaże, że to tarcie oczków Ewsona to alergia to pewnie też jakiś antyalergiczny dostaniemy, nie? Czy takie alergie, które początkowo nie wiadomo z czego się biorą "leczy się" jakoś tak ogólnymi specyfikami antyalergicznymi czy nic się z czymś takim nie robi, dopóki nie przeprowadzi się testów na co to może być alergia? Orientuje się ktoś?

Stary 2013-07-26, 19:57   #561
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie to miałam na myśli Że tak głaskać w kierunku sutka, ups, brodawki

Cytat:
Jak się okaże, że to tarcie oczków Ewsona to alergia to pewnie też jakiś antyalergiczny dostaniemy, nie? Czy takie alergie, które początkowo nie wiadomo z czego się biorą "leczy się" jakoś tak ogólnymi specyfikami antyalergicznymi czy nic się z czymś takim nie robi, dopóki nie przeprowadzi się testów na co to może być alergia? Orientuje się ktoś?
Nie znam się na alergiach, ale moja trze oczka jak jest zmęczona.
Stary 2013-07-26, 20:40   #562
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam się na alergiach, ale moja trze oczka jak jest zmęczona.
To u nas też. Ale poza tym niestety trze dość często, tak jakby ją coś tam kręciło cały czas.

21 za pasem i gdzieśta?
Wykreślać?

Stary 2013-07-26, 20:58   #563
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
echhh gdyby współczesna młodzież była tak pojętna jak Wy raz napisałam i proszę jak ładnie załapały wszystkie

Cytat:

ciiii bo Dzika zaraz po 3 flachy Zyrtecu do apteki pogna

Cytat:
Oj Sola Ty dowcipasie
A co do pomarańczowej to już nie muszę się przesypiać z tematem, tż powiedział, że mam nie dziadować i iść sobie kupić taaa... a potem zęby w tynk

Wczoraj uświadomiłam tżta co to sutek a co to brodawka. Nie ogarnął. Myślę, że przetrawia to do tej pory a jego świat nigdy nie będzie już taki sam
pokazuj marynarę i fryzurę

myślę że dla facetów to abstrakcja jakaś, tak jak spódnica i sukienka

Cytat:
myślę że samo tarcie oczek nie wystarczy żeby stwierdzić alergię a Ty już się napalaj że pójdziesz i powiesz że dziecko trze oczy i Ci przepiszą zyrtec na lepszy sen

Cytat:
21 za pasem i gdzieśta?
Wykreślać?
tiaaaa, my przyjdziemy a Ty se zaraz spać pójdziesz
Stary 2013-07-26, 21:08   #564
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
ciiii bo Dzika zaraz po 3 flachy Zyrtecu do apteki pogna

pokazuj marynarę i fryzurę

myślę że samo tarcie oczek nie wystarczy żeby stwierdzić alergię a Ty już się napalaj że pójdziesz i powiesz że dziecko trze oczy i Ci przepiszą zyrtec na lepszy sen

tiaaaa, my przyjdziemy a Ty se zaraz spać pójdziesz
Jak Ty mnie dobrze znasz Ale dzisiaj nie narzekam, drzemała mi rano ładnie 1,5h.

Jutro. I zabawki nowe. Dziś przyszedł trójkąt REWELACJA!

Samo tarcie może nie ale wcześniej były problemy z katarkiem, teraz to. Z niczego się to nie bierze

A żebyś wiedziała Idę szyć ale będę onlajn, nie znacie dnia ani momentu kiedy do Was zajrzę kontrolnie

Maaajka masz kwaterę już? Czy byłabyś jeszcze elastyczna zmienić miejscówę?

Stary 2013-07-26, 21:18   #565
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
21 za pasem i gdzieśta?
Wykreślać?
Byłam, ale nikogo nie było to się zmyłam.

Cytat:
echhh gdyby współczesna młodzież była tak pojętna jak Wy raz napisałam i proszę jak ładnie załapały wszystkie
Wiedziałam, że będziesz z nas dumna

Cytat:

myślę że dla facetów to abstrakcja jakaś, tak jak spódnica i sukienka

Im to rozgraniczenie chyba do niczego nie potrzebne

-----

Kocham tego co wymyślił huśtawkę. Dzisiaj, zwłaszcza po południu był tak zwany dzień świra. Włożyłam wieczorem dziecko do huśtawki i mi tam dosłownie odpłynęła - tzn. zaczęła przysypiać, bo oparcie jest za niskie, żeby tak do końca usnąć. Jak przełożyłam do łóżeczka to usnęła snem tak głębokim, że miałam ją obudzić na kąpiel, ale tylko zmieniłam na szybko pampka - na chwilę otworzyła oczy i poszła dalej w kimono.
Stary 2013-07-26, 21:20   #566
dzika_kaka
Zakorzenienie

Sola!
Napisz mi proszę jak u Was wygląda karmienie na wieczór. Podczytuję tą Tracy i chyba będę po urlopie ogarniać to dokarmianie na śpiocha. Napisz mi proszę jak to u Was wygląd godzinowo i pojemnościowo, w sensie w ml.

Stary 2013-07-26, 21:42   #567
musso4
Zakorzenienie

melduję się
Stary 2013-07-26, 21:44   #568
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro. I zabawki nowe. Dziś przyszedł trójkąt REWELACJA!

Maaajka masz kwaterę już? Czy byłabyś jeszcze elastyczna zmienić miejscówę?
trójkąt jest świetny trochę ciężkawy i Daśko już parę razy się palnął w łepek ale do zabawy na brzuszku świetny, albo on leży a ja Mu okręcam to patrzy jak zaczarowany
no i supełek co wtedy kupiłam też świetny, używam go w wózku

nie mam, nadal zastanawiam się czy jechać, więc jestem elastyczna tzn na co mam zmienić

Cytat:
Im to rozgraniczenie chyba do niczego nie potrzebne

Kocham tego co wymyślił huśtawkę. Dzisiaj, zwłaszcza po południu był tak zwany dzień świra. Włożyłam wieczorem dziecko do huśtawki i mi tam dosłownie odpłynęła - tzn. zaczęła przysypiać, bo oparcie jest za niskie, żeby tak do końca usnąć. Jak przełożyłam do łóżeczka to usnęła snem tak głębokim, że miałam ją obudzić na kąpiel, ale tylko zmieniłam na szybko pampka - na chwilę otworzyła oczy i poszła dalej w kimono.
fakt! cycek to cycek

a jaką masz huśtawkę?
Stary 2013-07-26, 21:46   #569
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej, to już
zleciało jak z bicza trzasnął

Cytat:

21 za pasem i gdzieśta?
Wykreślać?
no proszę jaka hop do przodu

byłyśmy z kumpelą na spacerze, 3h nam się zeszło
Jasiek chyba coś rozkminia zawsze miał pupkę w górze a głowę na glebie jak cudował na brzuchu a teraz opiera się na kolanach i przedramionach a główka już nie na glebie
w ogóle jaki dziś aniołek był z niego
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 22:00   #570
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola!
Napisz mi proszę jak u Was wygląda karmienie na wieczór. Podczytuję tą Tracy i chyba będę po urlopie ogarniać to dokarmianie na śpiocha. Napisz mi proszę jak to u Was wygląd godzinowo i pojemnościowo, w sensie w ml.
Ja ogólnie do mleka często dodaję jedną łyżkę miarki kaszki jaglanej, ale nie przy każdym karmieniu, żeby nie przesadzać - powiedzmy, ze 2 butelki takie są. Piszę o tym w myśl zasady, że im bardziej najedzone dziecko w dzień tym mniej głodne powinno być w nocy. W sumie to można uznać, że zagęszczam tym mleko.

A tak ogólnie to trzymam się tego co tam w tej książce. Oczywiście jestem elastyczna i to tak ogólnie. Ilość jedzenia zależy od pogody, bo to może być i 120 mm. Częstotliwość jest inna niż w ciągu dnia, bo tak to raczej nie jada częściej niż co 3 h.
17-18 - 180 mm
ok. 20 - 150-180 mm
22:30 ( ale może być i 23) 150 mm - tego na noc. Wcześniej jadła 180, a teraz 150.
Wytrzymuje na tym do 5:30 - 6:00. Ostatnio tendencje są niepokojące, bo częściej jest ta 5:30 także narazie nie schodzę z tego ostatniego karmienia. Może jest to związane z tym, że je mniej tego mm.
Jak będzie spać dłużej to będę powoli z niego schodzić.

Podobno przy takim karmieniu dziecko powinno pospać do tej 6ej i nie powinno się budzić w nocy, bo jest głodne - chyba, że z przyzwyczajenia. Jak się budzi to raczej z innego powodu lub może to być ten okres wzrostowy, który z tego co pamiętam trwa 2 dni. Wtedy trzeba dać i jednocześnie zwiększyć ilość mleka w dzień, ale to łatwo powiedzieć - jak nie chce więcej to nie wmusisz
W każdym razie u mnie ten system się sprawdza jeśli chodzi o jedzenie. Ale miałam te pobudki o 4ej na zabawę także różnie to bywa

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
trójkąt jest świetny trochę ciężkawy i Daśko już parę razy się palnął w łepek ale do zabawy na brzuszku świetny, albo on leży a ja Mu okręcam to patrzy jak zaczarowany
no i supełek co wtedy kupiłam też świetny, używam go w wózku
Jaki trójkąt? Jaki supełek? Ja nic nie wiem

Cytat:

a jaką masz huśtawkę?
Taką zwykłą, którą montuje się do futryny. Dostałam ją w prezencie, także nie wiem jaka to firma. Ja mam ją przyczepioną do drążka rozporowego

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

A i dodam, że to zagęszczanie kaszką robię jak nie zjada mi stałego posiłku np. kaszki na śniadanie czy obiadku to potem na zasadzie dojedzenia. Także jak mi ładnie je jedno i drugie to w sumie daję tylko jedno na ten posiłek 17-18 - taka kolacja. Zwykle zjada mi mało obiadku stąd te 2 butelki z łyżką kaszki.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-07-26 o 22:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości