|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
a wlasnie, apropos przybierania na wadze? macie takie wagi w domu? czy tylko wazenie podczas wizyty u lekarza/ poloznej? pytam, bo nasza mala BARDZO malo moczy pieluch i nie wiem czy to dlatego, ze za malo je czy to jakis wiekszy problem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2402 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam sie po wizycie.
Mała waży 3050g i wsio gra na razie na swiat sie nie bedzie pchać. Niby wszystko ok. ale na USG wyszło ze ma zastój moczu w nerkachu. Lekarz powiedział zeby sie nie stresowac bo to sie czesto zdarza ale zeby po porodzie od razu sprawdzili mała czy wszystko ok. No i jak tu sie nie denerwować????? Miała z was któras cos takiego? ![]() Agrafka cały czas kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Agrafka ma teraz cc,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Info od Agrafki: "Dzisiaj o godz. 16:10 przyszedł w 36 tyg ciąży mój synek Raduś poprzez cc. Waży 2670 i mierzy 55 cm. Jest śliczny" Gratuluję! ![]() Edit: uwielbiam przekazywać takie informacje! Mogę.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-26 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
o prosze, jak szybko poszlo!!!
Radku witaj na świecie maluszku!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej
![]() Zaczęło się w czwartek 4.07, o 6 rano obudził mnie dość bolesny skurcz, skurcze powtarzały się ale w nieregularnych odstępach czasu czasu i o różnym nasileniu więc nie spinałam się i czekałam aż zacznie dziać się coś konkretnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zadomowienie
|
Agrafka gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, od tego bujania na piłce cała kapa mnie boli! Jakbym ją sobie rozplaszczyła!
#2410 |
Zakorzenienie
|
Agrafka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||||||||
Zadomowienie
|
Agrafeczko GRATULACJE!!!!! RADUSIU WITAJ!!!
![]() ![]() ale duży jest ![]() Dziewczyny dziekuję za kciuki, Tż znalazł ten nieszczęsny portfel ![]() Mój dzisiaj wiercioch ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A po wybudzeniu Igorka trzeba było mężowi go dać do usypiania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41969440]Hej! Lachryma ja już ponad miesiąc odciągam i karmię z butli, bo mój Malutki nie umiał złapać cycka i jakoś tak się przyzwyczailiśmy - Mały w miesiąc przybrał ponad kilogram, już nie ma śladu po wcześniactwie i w ogóle jest super, tyle, że z odciąganiem jest trochę roboty - ale zawsze lepsze to niż mm (oczywiście nie krytykuję mam karmiących mm, ja pewnie prędzej czy później też będę tak karmić/dokarmiać, ale sama jestem zdania, że mleczko mamy jest lepsze niż mm póki lub o ile się da). I smoczka też daję. I nie czuję się wyrodną mamą ![]() Dzisiaj byliśmy u okulisty, no co za horror ![]() ![]() A tak poza tym to OK, Mały jest już mega rozpieszczony, nie uśnie inaczej niż na rękach i od paru dni w ogóle nie spał w swoim łóżeczku - masakra, nie wiem, jak go tego nauczę ponownie :P Albo na rączkach albo na łóżku mamusi.. Ale jak tu odmówić takiemu Maleństwu....[/QUOTE] Artuś pieszczoszek ![]() ![]() U okulisty faktycznie ciężko...ale ok wszystko tak? Cytat:
![]() ![]() ![]() Iwona ale mała jest tłuściutka ![]() ![]() Dotka fajnie, że powoli zaczyna się u Was organizować dzień tak, że znajdujesz czas na jakies swoje czynności ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Tia spaść... zapowiadają 40 stopni w cieniu gdzieś w Polsce, a u nas tylko 37! Więc wolę dzisiejszą noc!
#2413 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupa iście świąteczna ![]() Mój dziś obsikał położną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też często kilka razy łapie i puszcza, bo nie może się ładnie zassać, ale po kilku próbach zassysa i jest git. A kiedy masz wizytę położnej? Może ona coś poradzi? ![]() Cytat:
![]() Żel pod prysznic w rękę, w drugą ręcznik, a klapki na nogach-tyle. Po prysznicu przychodziłam do sali i tam się psikałam, ubierałam w czystą koszulę itp. No ale byłam oddzielona kotarką od współlokatorki. A ręczniki papierowe przydały mi się tylko przy przewijaniu Małego. Kapy nie dało się dotknąć niczym poza chusteczkami nawilżanymi. Cytat:
![]() A co do karmienia - ja już karmiłam przy teściach ![]() Nigdy nie sądziłam, że wyjmę przy teściu cycka ze stanika ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-26 o 17:47 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie też bym sie trochę martwiła tym zastojem moczu ale skoro lekarz mówił, żeby sie nie stresować bo to się często zdarza to staraj się nie stresować za bardzo ![]() Agrafka moje gratulację ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
O matko, widzę, że trochę mam do ogarnięcia
![]() A ja dopiero co usiadłam, taki miałam dzisiaj leniwy dzień ![]() LEdwo na oczy widzę
#2416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Enle ![]() ![]() A ja dostałam jakiejś dziwnej swędziawki na brzuchu, zaczynają mi wyłazić takie plamy jak Oliath ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Neni nie no ja przy tesciu nie dam rady karmic, nie bede miala pokarmu ze stresu i tyle ... ja mam z nim taki kontakt, ze tylko brakuje zeby cycki moje ogladal
![]() o matko az ciezko mi to sobie wyobrazic ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
A u nas była dziś położna i była to bardzo sympatyczna wizyta
![]() Na wstępie formalności i pyta o imię dziecka - Jakub, a ona TAKIE oczy "A to chłopczyk?!!" ![]() Pochwaliła, że jest dobrze ubrany - miał rampersa i skarpetki, a u nas w domu ok. 24 stopnie. Oglądała pępek i dupkę, ale Kubuś był niezadowolony i ją obszczał ![]() Oglądała też moje piersi i te moje grudki są ok, mam przykładać liście i często przystawiać Małego (to wiem i robię akurat). Zabroniła pić szałwię, bo ponoć nawet małe ilości bardzo hamują laktację. Kazała pokazać jak przystawiam Małego do piersi i jej zdaniem bardzo ładnie ssie ![]() ![]() Pozwoliła mi też brać Ibuprom na ból krocza ![]() ![]() Powiedziała też, że nie ma diety matki karmiącej - mam jeść tak jak w ciąży tylko unikać kapusty, grochu, fasoli - wiadomo. Ulewanie normalna sprawa i dzieci ulewają do 6tego miesiąca-mam się nie martwić, bo dużo sika i robi kupek. W poniedziałek mam gadać z pediatrą i ortopedą kiedy mam się zjawić na wizytcie. A za tydzień będzie położna znów dzwonić i się ze mną umawiać, a na kolejną wizytę przyniesie wagę ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-26 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mela dziękujemy za info! Cytat:
Cytat:
No ale co zrobić ![]() oo mój siostrzeniec też tak śpi...normalnie jak wykrętas!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
NAdrobione, dziewczyny, gdybym coś pominęła, to z góry przepraszam i w razie czego piszcie priv, bo szczerze pisząc mam taki dzień, że jedyne co mogę teraz robic, to gapic się na lapka z głupią miną i cieknącą śliną
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Aaa i Agrafko! Moa ty niby paro, ogromne gratulacje! Jejku, ciągle nie mogę uwierzyc, że dziecko które mam w brzuchu spokojnie dałoby już radę po drugiej stronie ![]()
#2421 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Ja też nie wybudzam i Mały przybiera pięknie. Cytat:
Nie mam wagi, ale na te pieluchy uważaj, u mnie kazali na to BARDZO zwracać uwagę, żeby się dziecko nie odwodniło. Jest tam jakaś ilość pieluch na dzień, która musi być zmoczona, ja nie wiem dokładnie ile, bo mój Mały moczy za każdym przewinięciem. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |||
Zakorzenienie
|
Agrafka ogromne gratulacje dla Ciebie i Maleństwa!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, jutro pojedziemy by choć ktg mi zrobili, a nuż jeszcze usg i badanie.. nastawiam się, że będą chcieli mnie zostawić i pewnie 2 dni bezczynnie poleżę nim mi zaczną wywoływać.. zresztą chu wie co sobie wymyślą..ehhh... mam ciągle nadzieję, że jednak mnie tam nie będą chcieli jeszcze ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Wróciliśmy od rodziców..chłodniej tam było i przyjemniej..nażarłam się ile wlezie.. skurcze jakby okresowe miałam.. albo to z przejedzenia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zadomowienie
|
C.d. opisiku:
Na porodówkę trafiłam ok. 21.15. W międzyczasie jak TŻ jechał do mnie pani położna zbadała mnie i stwierdziła, że rozwarcie się powiększyło, zmierzyła mi brzuszek i biodra i pochwaliła piękną budowę, idealną do rodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozwarcie szybko postępowało, na 8 cm zaczęłam się drzeć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdy położyli mi cieplutkie maleństwo na piersi oczywiście zapłakałam ze szczęścia i wzruszenia. Był to najcudowniejszy, najpiękniejszy moment w moim życiu ![]() ![]() ![]() Później zabrali małego na badania, znowu siup i pozbyłam się łożyska (mąż zafascynowany tą okropną kupą mięcha ![]() Na koniec muszę pochwalić mojego męża, jaki był odważny i jak świetnie dawał sobie radę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam
![]() Jakie wy macie juz duze te dzieciaczki i jak ten czas leci. Niedawno było ze jedziecie rodzic a teraz juz maja miesiąc skonczony ![]() Oli irokez wymiata ![]() Brawa za wagi maluszków i współczuje problemów z kp. Pewnie kazda z nas bedzie miała z tego powodu lepsze i gorsze dni. Moja mała tez dzisiaj jakas nie ruchawa ale co sie dziwic taka pogoda. Ja tez mam dzisiaj mega lenia. Zrobiłam dzisiaj dokładnie nic ![]() Chociaz dla poprawienia humoru po wizycie poszła m z TZ do sklepu i kupilismy malusia czapeczke do szpitala i 2 ramki na zdjecia ![]() A do szpitala tez spakowałam papierowe reczniki i jeden gorszy recznik którego nie bedzie mi szkoda wywalic. Zel pod prysznic szampon i zel antybakteryjny bez uzycia wody bo tan polecali na SR ze wzgledu na zmiane podkładów ze sa bardzo "toksyczne" i mozna bakterie na maluszka pzeniesc wiec nas uczulali z nawet jak na łóżku se tam tylko cos poprawimy przy majtach to zeby od razu tym zelem rece przelecic. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Kallisto cudowny opis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kallisto89 czekam na ciąg dalszy ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u położnej i Lila waży już 2710 gram ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2429 | |
Zadomowienie
|
yevele, Agrafka- gratulacje!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo kallisto - moja paro ![]() Która para podejmie wyzwanie wpasować się jeszcze lepiej niż my? ![]() ![]() ---------------------------------------------------------- A my dalej mamy kryzys- chociaż widzę małe, maleńkie światełko w tunelu... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
A jezeli chodzi o zelazo to ja cała ciaze pije sok marchwiowo- buraczkowy i nie mam problemu z anemia chociaz nie przyjmuje miecha
![]() hemoglobina na poziomie 10-11,5. Tabsów zadnych tez nie łykam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.