|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Kurde, szkoda, że ta sówka z H&M nie jest np niebieska. Ta zieleń mnie nie przekonuje. Zielony to ja mam taki komplecik z żabą, o!
![]() Cytat:
![]() Bejsbolówę też bym chciała ![]() Cytat:
![]() Przespałam się i dalej jestem zdechła ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Dżizas, ten tż mnie osłabia Dzwoni się pytać jak się czuję, to mu mówię, że się przespałam i poleguję, ale brzuch mam twardy, boli i jestem zdechła. A on, że dostaliśmy zaproszenie na działkę do znajomych i pytanie czy mam siły. Mówię, że ok, o ile nas zawiezie i odwiezie, będzie tam spokojnie, to mogę się dotlenić.No to ma focha, bo jak to, ma prowadzić w dwie strony, przecież jakiegoś browara by wypił Jak ja prowadzę auto, to ten mi się wcina, denerwuje mnie i nie umie się zachować więc z jakiej paki ja mam się poświęcać. Bez przesady, wieczór bez browara nie powoduje śmierci ![]() No to zalecił, że mam się zastanowić. Wymęczył mnie dzisiejszy dzień, nie będę się męczyć w imię tego żeby tż wlał browara do żołądka
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
![]() ale ściśle się tego trzyma, więcej usg niet zgrabny i ładny kolor |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
motyl 1oo lat
ladan ale D. się postarał susanna z usług jakiego banku korzystasz ? bo w sumie takie coś, że ściągają 5% od każdej transakcji - to niegłupie
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bajka, w zeszłą środę miałam 11.4 napisane, że w normie ale mówiła, że trochę mało i pić dużo wody. Zawsze sporo piłam, teraz więcej jak zalecała. Z tej środy wyniku nei mam, doktorek powiedział, że bęzie w karcie, nie dał mi kartki, pewnie dlatego, że tłum ludzi miał. USG na nfz robi inny lekarz niż moja prowadząca
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja się dziś chciałam powitać w 28 tygodniu czyli zaczynam III trymestr ![]() ![]() ![]() Z tej okazji w końcu wybraliśmy imię dla naszej niuni - będzie Iga Aleksandra Nie chcieliśmy na początku utrudniać i dać jedno imię ale muszę przyznać że te dwa jakoś mi się dobrze komponują bo jedno krótkie
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
nooo dzidzi z HM słodziuchne
Your Angel jak ja Cię rozumiem. mój mąż też aby spotkać się i sobie chlapnąć ze znajomymi to góry potrafi przenosić.... |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia
![]() Leży dalej miednicowo niech się lepiej zacznie przekrecac, bo to już czas.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Ale podrosła sporo
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
martaK Iga Aleksandra brzmi superowo!!!!!!
![]() a też jestem bardzo zadowolona z jakości moich fotek. w ogóle to po prostu zamówiłam sobie prywatnie taki pakiecik i dostałam 30 fotek na płycie, 2 2d i 6 3d wydrukowanych oraz dvd z 10minutowym filmem z usg jak niunia się kręci. raz na całą ciążę można zaszaleć ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- [QUOTE=matallewar;41970064]Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia ![]() Leży dalej miednicowo niech się lepiej zacznie przekrecac, bo to już czas.super!!!!! kawał kobiety z niej u mnie wczoraj niunia też tak centralnie rozłożyła nogi że świeciła cipeczką na cały gabinet
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() Ładne imię Cytat:
Super
|
||
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Ktos by mogl w koncu przykrecic ta temperature bomasakra jakas jest... a jutro i w niedziele niby jeszcze cieplej. Najchetniej to bym sie do lodowki schowala, ale sie nie zmieszcze, no i zostaje tylko wentylator... U na dalej remontowo... Tz maluje, szafa nieskonczona, wszedzie syf i konca nie widac... Za to w pracy powoli zblizam sie do konca, juz chyba nawet szef sie zaczal godzic z mysla ze we wrzesniu to juz raczej nie bede pracowac, takze mam zamiar do konca sierpnia ogarnac sprawy i finito z praca, prawdopodobnie do lipca 2014 ![]() A jeszcze mam prosbe Chcemy jechac z TZ'tem gdzies nad jeziorko na tydzien, no i tak w miare zeby bylo niedaleko, to chyba beda to okolice Sławy, Łagowa itp. Znacie moze jakies fajne miejscowki w tej okolicy godne polecenia? Najlepiej jakis domek moze, bo chyba szwagier z dziewczyna by jechali z nami.
|
#1212 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 8 mcCytat:
Cytat:
Nadrabiam miedzy praca, praniem, sprzataniem, a i jeszcze tz wymaga odrrobiny uwagi, ale sie nie poddaje. Lece dalej
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2013-07-27 o 11:54 |
|||
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że Elenka nadal jest dziewczynka i niech się odwraca już no
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#1214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
na pewno się przekręci. Ja to nawet nie zwróciłam uwagi, że mój juz się już na USG 10.06 przekręcił głową w dół...teraz przeglądałam wszystkie badania i dopiero zauważyłam...
|
|
#1215 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaka laska Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dziewczyny za zakupy wózkowe Katee trzymam kciuki Samba jeszcze troszkę i na pewno będzie dobrze Dirty dobrze że wieści są tak optymistyczne
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
ehh u tesciowej super.... zrobila mi pierogi z jagodami
ugotowala gulasz i jeszcze mi kupila 4 steki wolowe, 2 schabowe, pol kilo malin, ogórki kiszone, jogurty, 2 rodzaje wedlin, zapakowala chyba z 80pierogów na "potem" kiedy my to zjemy??? ale jak jej nie kochac ![]() natomiast skoro juz jestem taka chop siup zadzwonili z pracy ze mam klienta i czy moge na 16 przyjechac... to pojechalam i co??? i koles nie przyszedl przełożył na poniedzialek a ja clay kraków podymiałam do niego stwierdzilam ze chyba utworze nowy przesad - ciężarna odstrasza klientów... to juz 3 raz w tym miesiacuCytat:
co do przedszkola to moja mama by sie juz wyprowadziła albo wylewała wrzątek przez okno a ja chyba od niej odziedziczyłam milosc do dzieciapropos dziewczynek i chłopców to wlasnie jak sie okazalo ze nie mam tego klienta to siadlam sobie przed praca na placu zabaw zeby spokojnie podzwonic i przyszlo 4 chłopców 4-6 klasy podstawówki... planowali jak beda grac z dziewczynami w butelke i ktory gdzie usiadzie zeby miec wieksze szanse u kolezanek/.... wymieniali sie tym co robili do 16.... i tak - 1 jadl flipsy i pil cole, drugi romansowal z sasiadka przez balkon dajac jej nestea, trzeci "wyj*ebał " cos tam, a czwarty pochlonał paczke zelek i wylal zupe zeby nie musiec jej jeść.... kurde a mysle ze to wcale nie byly niegrzeczne dzieci ![]() na kogo wyrosnie Maciek??? Cytat:
ciesze sie jak cholera, ale jak widze jak sie cieszycie z różnych rzeczy to sobie mysle ze tez bym cos chciala kupic... a jedyne co mam do kupienia to nowe smoczki, termometr i literki na sciane...ah i pampki
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja siedzę sama, bo TŻ wybył na mecz do kolegi. Mam nadzieję, że dobrze mu to zrobi i trochę oderwie się od tematu "remont-przeprowadzka".
Zwłaszcza, że jutro kolejny męczący dzień - generalne porządki, bo roboty w salonie dobiegają końca, więc można już sprzątnąć resztę domu, bo nie będzie już żadnego pylenia etc. Ja to raczej za dużo nie zrobię, nawet nie wiem, czy pojadę, bo dziś mi się jakoś brzuch spinał (w pewnym momencie to raz za razem, na szczęscie nie bolało), ale pomoże siostra TŻ Ale czekamy jeszcze na: położenie paneli w salonie (01.08) oraz dostawy oświetlenia i mebli.
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz sobie ustawić mniej lub więcej np. 3% albo 10 % albo 7%. Możesz też sobie ustawić żeby ściągali na konto oszczędnościowe końcówki ale z tym trzeba uważać bo spoko jak będziesz mieć do płacenia np. 38 zł to Ci sciagną 2 zł. Ale jesśi będziesz mieć kwotę 41 zł to sciagną już 9 zł. Mnie najpierw konsultantka namawiała na zaokrąglanie końcówek ale gdy się nie zgodziłam to powiedziała o pobieraniu procentowym Mąż patrzył sceptycznie (On w przeciwieństwie do mnie potrafi oszczędzać) na to ale jak mu mówię ze mamy tyle i tyle zaoszczędzone z kasy z bieżących wydatków to się cieszy ![]() Aha wypłata z tego konta oszczędnościowego raz w miesiącu jest bezpłatna i nie pobierają prowizji. Jak wypłacisz po raz drugi i kolejny to ściągną prowizję Tiaa monterzy od szafy w toku zajęć. Jutro też chyba przyjadą dokończyć dzieła ![]() Przed chwilą zjadłam miseczkę bobu - "pypcia" zatkana, jak za mną chodził ten bób miałam takie smaczycho, jutro chyba znowu kupię woreczek
|
|
|
|
|
#1219 |
|
dryfuję słowami
|
Trudno nadąrzyć, więc napiszę co mnie wczoraj spotkało, bo w sumie było mało monotonnie.
Najpierw zaliczyłam badania krwi i wizytę u prtopedy, który nie zauważył, że w ciąży jestem. Mówię mu, która kość mnie boli, a ten się pyta jaką mam pracę, więc mówię, że od paru m-cy żadną, bo w ciązy jestem. To się spojrzał i rzucił tekstem w stylu, że co ja tu robię żebym po porodzie przyszła. No to odpowiedziałam, że choć na diagnozie mi zależy. No i opowiadam co i tak, że najpierw ręce drętwiały po nocy i bolało śródręcze i nagarstek, ale w ciągu dnia przechodziło, a od miesiąca ból w jednej kości już nie przeszedł (został właśnie po nocy) i boli przy ruchach kciuka. To mi tam jakąś diagnoze podał, zapalenie czegoś tam (nie pamiętam, zapisałam to sobie, bo zbyt długa nazwa), ale stwierdził, ze to się dostaje od ciężkiej pracy gdzie nadwyręża się dłoń, a w ciązy to on nie wie, czy może jakieś hormony. No nie wie. Dał mi nazwę jakiegoś żelu, a aptece zapytałam się, to okazało się, że to zwykly przeciwbólowy i kazał przyjśc za tydzień. Pytanie tylko po co, bo najpierw kazał po porodzie, teraz za tydzień. I co on za ten tydzień sprawdzi, czy firma farmaceutyczna dobry żel przeciwólowy wyprodukowała? :/ Potem ku mojemu zdziwieniu (ze względu na badania nie wypiłam laktulozy) zachciało mi się "dwójeczki", no niestety bez wspomagania, to ja mam w tyłku kamienie i po wyjściu z toalety krążek przeszkadzał tak mocno, że ledwo chodziłam. W domu wymacałam, że czuję go pod palcem dość mocno i nisko, no i zaczęłam się niepokoić. Pomyślałam sobie, że pewno panika, ale tż się przestraszył i powiedział, że trzeba to sprawdzić jednak, więc pojechaliśmy na IP. Nic, że na Pana doktora wyczekałam się w diabły. Pierwsze jego słowa to były "ale nie chce Pani zostawać w szpitalu", no nie miałam w planach zostawać zwłaszcza, że nic mi nie było, jedynie mechanicznie obawiałam się, że krążek mógł coś się obsunąć, no ale z jego strony tekst chyba nie na miejscu. Pomacał, stwierdził, że jest ok. Pomacał brzuch i stwierdził, że dziecko waży "2kg a nawet 2200"! Nie wiem, co ona ma wagę w rękach, to może niech do garmażerki się przyjmie. Ale nic, zrobili mi jeszcze KTG, więc leżąc nasłuchałam się co nieco, bo pacjentek namnożyło się sporo. Była ciężarna z ciśnieniem, której lekarz kazał zgłosić się do szpitala. Nie wiem czy ciśnienie było jednorazowe, czy nie, no ale jej lekarz chyba by tak ne panikował. Ale lekarz z IP był lepszy i mówi do niej, że wg niego to nie ma wskazań do tego żeby ją położyć. I mówi do niej: "bo Pani to pewnie taki nerwusek, ja to po oczach widzę". A babka już zgłupiała, bo każdy jej mówi co innego i widać, że wystraszona i boi się o siebie, dziecko. I pyta się lekarza: "no a co Pan doktor by na moim miejscu zrobił?", a ten (i to był hit dla mnie): "no nie wiem". No i wszystkie witki mi opadły. W końcu stwierdził: "no dobra to przyjmę Panią, to zrobią Pani tego holtera na 24h". Także Pan okazał łaskę ![]() Potem była laska po CC z kiepsko gojącą się raną (nie wiem czyja to była diagnoza jej czy innego lekarza), ale ten Pan doktor wziął sobie za zadanie na ten dzień żeby wszystkich spławić i do niej, że przecież jest ok, że może da jej jakiś antybiotyk żeby sobie psikała. A potem stwierdził, że jednak nie da tego antybiotyku, no bo nie ma potrzeby i mówi do niej: "no a jak się Pani skaleczy, to przecież nie bierze Pani antybiotyku na to"... Koleś po prostu przechodził sam siebie. Mam nadzieję, że faktycznie jest u mnie ok, bo zaufania mojego nie wzbudził po takim występie. Dziś w prawdzie mniej czuję krążek, ale przynajmniej wiem, że to nie brzuch mi przeszkadza przy siedzeniu tylko właśnie on i moje bóle krocza przy leżeniu i pachwin, to też wina krążka... :/ A teraz tż sprząta i marudzi, i czekamy na teściów, szwagra i ciotkę.
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1221 |
|
dryfuję słowami
|
tak tu wyczytałam jeszcze o toxo. jesli wyniki w I trym są takie, że nie przechodziło się nigdy toxo to robi się je w każdym trymestrze.
ja miałam w I, nie przechodziłam tej choroby i w II trym też miałam sprawdzane czy się nie zaraziłam. pozostało jeszcze sprawdzenie tego w III.
|
|
#1222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uprałam Stasiowi ciuszki kolorowe i wyprałam wkład z fotelika samochodowego - nie zniekształcił się Teraz wielkie prasowanie bleeee...
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny super są te ciuszki z H&m.
Inwersja lekarz po prostu wymiata
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2
Cytat:
śliczny |
|
|
|
|
#1226 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze i niech się już obraca!!!!
|
|
#1228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ma racje Mala daje dzis czadu caly brzuch mnie boli. Ale wole to niz zamartwianie sie, ze nie rusza sie prawie wogole.A i sliczne macie bunie dziewczyny
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

a do tego zimniutkie kakao z lodami czekoladowymi 

Dzwoni się pytać jak się czuję, to mu mówię, że się przespałam i poleguję, ale brzuch mam twardy, boli i jestem zdechła. A on, że dostaliśmy zaproszenie na działkę do znajomych i pytanie czy mam siły. Mówię, że ok, o ile nas zawiezie i odwiezie, będzie tam spokojnie, to mogę się dotlenić.
Wymęczył mnie dzisiejszy dzień, nie będę się męczyć w imię tego żeby tż wlał browara do żołądka

superow e 
niech się lepiej zacznie przekrecac, bo to już czas.

stwierdzilam ze chyba utworze nowy przesad - ciężarna odstrasza klientów... to juz 3 raz w tym miesiacu

miałam takie smaczycho, jutro chyba znowu kupię woreczek