Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 20:33   #1261
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja Wam powiem lepszą akcję,
mój TŻ się ważył....
95 kg! i to właśnie przytył 9 kg tak jak ja!
Mój też troszkę przytył ale nie wiem ile. Ponoć jak się ma mieć syna to tata z mamą rośnie

Ja dzisiaj swojego mierzyłam w brzuchu i jest 2 cm mniejszy niż ja
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:34   #1262
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez beaciakiss Pokaż wiadomość
ale sobie teraz myślę że przecież wagę szacują też na podstawie wymiarów. głupiutka jestem. więc pewnie wiek to jakaś wypadkowa tych wszystkich info

Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:43   #1263
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Fajniusie Tylko szkoda, że takie drogie... Przypomniało mi się: muszę kupić memu dziecku rajstopki

Cytat:
no i oczywiście muszę się pochwalić moja gwiazdeczka waży 1379g +/-200g. 29t2d. to chyba spora? czy może nie? jest prześliczna no i wszyscy jednogłośnie twierdzą że wykapany tatuś a szczególnie że tatusiowy nosek ma tylko siedzę i się na nią gapię taka jest słodkości mamusi. podzielę się zdjątkami i możecie je zapodać na początku
Śliczna A jakie zdjęcia extra

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia
Leży dalej miednicowo niech się lepiej zacznie przekrecac, bo to już czas.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ehh u tesciowej super.... zrobila mi pierogi z jagodami
ugotowala gulasz
i jeszcze mi kupila 4 steki wolowe, 2 schabowe, pol kilo malin, ogórki kiszone, jogurty, 2 rodzaje wedlin, zapakowala chyba z 80pierogów na "potem"
kiedy my to zjemy???
ale jak jej nie kochac

tez ogladamy z tz pokojowki i sa ekstra.... moj tz wkrecony na maksa bo podoba mu sie ze formula podobna do gotowych na wszystko
Teściówki Taśce możemy pozazdrościć Super
Co do pokojówek, to chyba ja zarzuciłam tego seriala komuś na forum Sama obejrzałam na razie tylko trzy odcinki i jakoś mnie nie powaliły na kolana Takie to trochę naiwne... A że formuła podobna do Desperatek to dlatego, że ten sam twórca serialu + produkuje go Eva Longoria

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja na ślubie wychodziłam kilka razy
Ladan, w związku ze zbliżającym się weselem u nas w rodzinie, chciałam zapytać, do której się bawiliście z Dawidem? Zastanawiam się, ile ja wytrzymam

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-07-26 o 20:52
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:45   #1264
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ladan, w związku ze zbliżającym się weselem u nas w rodzicie, chciałam zapytać, do której się bawiliście z Dawidem? Zastanawiam się, ile ja wytrzymam
do 2:30 ale tylko dlatego, że to było wesele jego siostry - gdyby nie to, to chciałabym jechać wcześniej... no i "odchorowywałam" to do środy
Stary 2013-07-26, 20:46   #1265
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To też "świetny" szpital...
Na oddziale było na prawdę ok, tylko IP... Odniosłam wrażenie, że ten lekarz dziwił się, że w 30/31tc założyli mi pessar, wg niego to chyba już nie było sensu. Ale na prawdę oddział to zupełnie inna bajka była.
Stary 2013-07-26, 20:48   #1266
papalinka83
Zakorzenienie

Laski, chyba właśnie zostałam budyniem roku Umówiłam się z koleżanką na mieście. Przyszłam na czas i czekam na nią 10 minut, 15, 20... Ona się raczej nie spóźnia nigdy, więc postanowiłam zadzwonić, bo może coś się stało. Nie odbiera. No to czekam dalej, minęło już pół godziny, więc sobie myslę - no nic, wracam do domu. Kupiłam sobie jeszcze loda i idę, W końcu koleżanka zadzwoniła i okazało się, że umówiłyśmy się na jutro a nie dzisiaj w efekcie zrobilam sobie spacer i zjadłam loda

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:48   #1267
ladanseuse14
Zakorzenienie

mam jakiś kryzys... mam dość ciąży i marzę by się już skończyła
Stary 2013-07-26, 20:49   #1268
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
do 2:30 ale tylko dlatego, że to było wesele jego siostry - gdyby nie to, to chciałabym jechać wcześniej... no i "odchorowywałam" to do środy
Ja idę za trzy tygodnie. Ciekawa jestem do której wytrzymam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:49   #1269
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Ladan, w związku ze zbliżającym się weselem u nas w rodzicie, chciałam zapytać, do której się bawiliście z Dawidem? Zastanawiam się, ile ja wytrzymam
Nie do mnie pytanie, ale jak ja byłam na weselu (tylko, że w 6 miesiącu) to byliśmy do 2.30. Tylko później ja byłam kierowcą i powrót do domu zajął jeszcze godzinę.

Też jestem ciekawa jak to będzie, bo wesele mam 24 sierpnia, czyli za miesiąc i czy dam radę
I to będzie wesele tydzień przed moim terminem porodu więc ciekawe czy się w ogóle na nim zjawie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:51   #1270
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Nie do mnie pytanie, ale jak ja byłam na weselu (tylko, że w 6 miesiącu) to byliśmy do 2.30. Tylko później ja byłam kierowcą i powrót do domu zajął jeszcze godzinę.

Też jestem ciekawa jak to będzie, bo wesele mam 24 sierpnia, czyli za miesiąc i czy dam radę
I to będzie wesele tydzień przed moim terminem porodu więc ciekawe czy się w ogóle na nim zjawie
no właśnie miałam pisać, że nie wiadomo czy pójdziesz
Stary 2013-07-26, 20:52   #1271
Madziuchna27
Zakorzenienie

U mnie samotny wieczór I jeszcze nic w pudle nie ma To się pożalę Małż poszedł spotkać się z dwoma kolegami-kawalerami w naszym wieku (29l.). Łychę, colę spakował do torby i sruuu.... Gdyby jeszcze posiedzieli w domu, a tak zrobią beforek i pojadą do centrum do.... klubu A. nie wychodzi do takich lokali od dawna, ale dziś chciał i mu nie zabronię, chociaż bardzo mi smutno z tego powodu Chyba już mu nie wypada szwędać się kawalerką po mieście do bladego świtu (bo że wróci nad ranem nie mam wątpliwości ), kiedy ma żonę i dziecko w drodze?

Z pozytywnych rzeczy:
1. kupiłam sobie dziś sukmanę na wesele, o taką: http://www.branco.pl/sklep/sukienka-...061-p-859.html
2. mamusia przywiozła mi dziś prezencik dla Julka - jasnożółty milusi kocyk i poszewkę na podusię z wyszytym niebieską nitką napisem "kocyk Julka", a na podusi: "Julek"

Wczoraj Julek dostał od niej koszulę w niebiesko-szarą kratę i ciemnoszarną kamizelę z dresu na guziczki To jest babcia!

Stary 2013-07-26, 20:53   #1272
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow. Podziwiam. Ja idę miesiąc przed tp a i tak długo się zastanawialiśmy czy idziemy czy nie.
Ladan jeszcze troszkę. Dasz radę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-26, 20:54   #1273
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Laski, chyba właśnie zostałam budyniem roku Umówiłam się z koleżanką na mieście. Przyszłam na czas i czekam na nią 10 minut, 15, 20... Ona się raczej nie spóźnia nigdy, więc postanowiłam zadzwonić, bo może coś się stało. Nie odbiera. No to czekam dalej, minęło już pół godziny, więc sobie myslę - no nic, wracam do domu. Kupiłam sobie jeszcze loda i idę, W końcu koleżanka zadzwoniła i okazało się, że umówiłyśmy się na jutro a nie dzisiaj w efekcie zrobilam sobie spacer i zjadłam loda

Cytat:
Kochana, to normalne

Stary 2013-07-26, 20:57   #1274
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Już niedługo Jak się źle czujesz, to nic dziwnego że czasem masz dosyć, ale niech Julka jeszcze posiedzi w brzuchu
Cytat:
U mnie samotny wieczór I jeszcze nic w pudle nie ma To się pożalę Małż poszedł spotkać się z dwoma kolegami-kawalerami w naszym wieku (29l.). Łychę, colę spakował do torby i sruuu.... Gdyby jeszcze posiedzieli w domu, a tak zrobią beforek i pojadą do centrum do.... klubu A. nie wychodzi do takich lokali od dawna, ale dziś chciał i mu nie zabronię, chociaż bardzo mi smutno z tego powodu Chyba już mu nie wypada szwędać się kawalerką po mieście do bladego świtu (bo że wróci nad ranem nie mam wątpliwości ), kiedy ma żonę i dziecko w drodze?
Szczerze mówiąc to ja myślę, że facet co jakiś czas może sobie wyjść, jak nie robi tego często, tak dla zdrowia psychicznego. Ja mojego nawet ostatnio sama wysłałam, bo czemu ma sie kisić w domu cały czas jak ja nie mogę iść. Sama bym poszła jakbym nie była w ciąży, także jesli to tylko raz na jakiś czas to może nic w tym złego

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 20:58   #1275
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, to normalne
to dobrze, bo już myślałam, że jestem jakaś dziwna...
mam po prostu jakiś kryzys - chyba te hormony
Stary 2013-07-26, 20:59   #1276
kaska87
Zakorzenienie

hej, my dopiero wróciliśmy od moich rodziców i powiem tylko tyle, że jak się sypie to wszystko na raz, mam dzisiaj strasznego doła, małż pociesza itd. zajmuje czas, żebym nie myślała, ale jutro już jedzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:01   #1277
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
hej, my dopiero wróciliśmy od moich rodziców i powiem tylko tyle, że jak się sypie to wszystko na raz, mam dzisiaj strasznego doła, małż pociesza itd. zajmuje czas, żebym nie myślała, ale jutro już jedzie
witaj "w dole"
Stary 2013-07-26, 21:01   #1278
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-07-26, 21:07   #1279
kahunia
Zadomowienie

Ponadrabialam troche dzisiejszy dzien i czytalam o problemie agusi z krzywa cukrowa... moim zdaniem lekarz powinien skierowac na to duzo wczesniej i to glownie jego wina, nie kazdy musi wiedziec kiedy jakie wyniki ma robic a on od tego jest zeby to powiedziec pacjentce. To raz. A dwa... pamietajcie ze nie kazda z nas mieszka w duzym miescie gdzie sa dostepne laboratoria prywatne na kazdym kroku. u mnie takie jest jedno i teraz np. maja 2 tyg nieczynne z powodu urlopu. W mojej przychodni za to wyniki robia, ale tylko na skierowanie, nie ma takiej opcji ze chce cos dodatkowo i place a oni mi robia. Taka opcja jest tylko w lab w szpitalu, a np lekarz I kontaktu jak wystawia skierowanie na morfo czy na mocz to tylko do przychodni, wiec jak kiedys chcialam dodatkowo zrobic tsh prywatnie to jednego dnia bylam kluta 2 razy w ciagu 15 min bo musialam isc do innego lab. Takze u naszym pieknym kraju nie jest niestety rozowo z sluzba zdrowia... i chyba trzeba sie z tym pogodzic.

To sie rozpisalam..

A jeszcze propo badan, to mi gin nie mowila nic o rozyczce. I teraz pytanie, na 100% bylam na rozyczke szczepiona, bo od dluzszego juz czasu niby sie dziewczynki w wieku 13 lat szczepi na rozyczke, to powinnam tez robic te wyniki?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:09   #1280
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A jeszcze propo badan, to mi gin nie mowila nic o rozyczce. I teraz pytanie, na 100% bylam na rozyczke szczepiona, bo od dluzszego juz czasu niby sie dziewczynki w wieku 13 lat szczepi na rozyczke, to powinnam tez robic te wyniki?
Hmm... Ja myślę, że tak, bo to badanie obowiązkowe na początku ciąży, no, ale za ekspertkę się nie uważam

Stary 2013-07-26, 21:14   #1281
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne

Cytat:
dzień dobry dziewczyneczki
roboty że nie wiadomo w co ręce włożyć a ja leń masakryczny. już trzeci dzień zabieram się za pranie i ciągle mam jakieś szalenie ważne wymówki ale dziś to już chyba zrobię. bo kupiłam płyn do prania dla mojego dziecięcia więc i od razu jej ciuszki machnę.
gratuluję zakupów wózkowychsuperow e
Susanna!! mój będzie bardzo podobny do Twojego
i coś mi się obiło o uszy o pieczeniu bułeczek z serem
mam plan na krokiety z kapustką kwaszoną ale czy lenistwo pozwoli
no i oczywiście muszę się pochwalić moja gwiazdeczka waży 1379g +/-200g. 29t2d. to chyba spora? czy może nie? jest prześliczna no i wszyscy jednogłośnie twierdzą że wykapany tatuś a szczególnie że tatusiowy nosek ma tylko siedzę i się na nią gapię taka jest słodkości mamusi. podzielę się zdjątkami i możecie je zapodać na początku
Piękna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Melduje, ze Elena jest 200% kobietą, zdrowa o sercu jak dzwon! Waży zawrotne 2048g i jest tydzień do przodu z datą wyjścia
Leży dalej miednicowo niech się lepiej zacznie przekrecac, bo to już czas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Duża dziewczyna

kaska

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:17   #1282
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Hmm... Ja myślę, że tak, bo to badanie obowiązkowe na początku ciąży, no, ale za ekspertkę się nie uważam
Ostatnio jak bylam na wizycie to gin przeleciala liste badan w karcie ciazy i mi wypisywalam na kartce co mam zrobic i o tej rozyczce nic, we wtorek mam wizyte to sie dopytam na wszelki wypadek. Generalnie to ona pilnuje tych badan wiec raczej by nie pominela, no ale...

Stary 2013-07-26, 21:18   #1283
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jak bylam na wizycie to gin przeleciala liste badan w karcie ciazy i mi wypisywalam na kartce co mam zrobic i o tej rozyczce nic, we wtorek mam wizyte to sie dopytam na wszelki wypadek. Generalnie to ona pilnuje tych badan wiec raczej by nie pominela, no ale...
Zapytaj...

Stary 2013-07-26, 21:22   #1284
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kuzwa, wywiezli naroznik i nie mam na czym siedziec
aż się chce powiedzieć: na dOOpie

Cytat:

jeszcze chwila
zaraz będziemy się dziwić, że to już, że tak zleciało. Chociaż ja też mam czasem dość i chciałąbym żeby był już szczęśliwy koniec ciąży

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

mam nadzieję, że nic poważnego i w raziew do odwrócenia

Cytat:
czy teraz jeste sens robić?
badania na te choroby robi się wcześniej, żeby można zacząć działąć
Stary 2013-07-26, 21:23   #1285
87czarna
Zakorzenienie

passion ja też już chcę poród... kurcze,jakoś mi się teraz dłuży

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:24   #1286
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Dziewczyny, ciąża zaczyna mi już ciazyc nie wiem czy Wy też tak macie, że wieczory coraz trudniejsze są? U mnie w dzień jest ok, dziecko jedynie mnie czasem tak mocno kopie, ale da się z Tym żyć. Za to wieczorem to boli mnie glowa, brzuch to mi zaczyna się już pod cyckami i mnie normalnie gniecie już pod koniec dnia. Źle mi się oddycha, tak ciężko. W dodatku piczka mnie boli cala i ciągnie mnie strasznie w pachwinach i w dole brzucha

Chciałabym żeby mała była już z nami - oczywiście donoszona bo już z sił odpadam

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
śliczności!!!
A ja się dziś chciałam powitać w 28 tygodniu czyli zaczynam III trymestr
Z tej okazji w końcu wybraliśmy imię dla naszej niuni - będzie Iga Aleksandra
Nie chcieliśmy na początku utrudniać i dać jedno imię ale muszę przyznać że te dwa jakoś mi się dobrze komponują bo jedno krótkie

też mieliśmy mieć jedno imię dla dziecka, ale w końcu dwa wybralismy

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ehh u tesciowej super.... zrobila mi pierogi z jagodami
ugotowala gulasz
i jeszcze mi kupila 4 steki wolowe, 2 schabowe, pol kilo malin, ogórki kiszone, jogurty, 2 rodzaje wedlin, zapakowala chyba z 80pierogów na "potem"
kiedy my to zjemy???
ale jak jej nie kochac
Ale masz teściowa super nie zazdroszczę bo moja też jest super, ale taka walowka by nam się przydała

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Z mBanku Możesz sobie ustawić mniej lub więcej np. 3% albo 10 % albo 7%. Możesz też sobie ustawić żeby ściągali na konto oszczędnościowe końcówki ale z tym trzeba uważać bo spoko jak będziesz mieć do płacenia np. 38 zł to Ci sciagną 2 zł. Ale jesśi będziesz mieć kwotę 41 zł to sciagną już 9 zł. Mnie najpierw konsultantka namawiała na zaokrąglanie końcówek ale gdy się nie zgodziłam to powiedziała o pobieraniu procentowym Mąż patrzył sceptycznie (On w przeciwieństwie do mnie potrafi oszczędzać) na to ale jak mu mówię ze mamy tyle i tyle zaoszczędzone z kasy z bieżących wydatków to się cieszy
Aha wypłata z tego konta oszczędnościowego raz w miesiącu jest bezpłatna i nie pobierają prowizji. Jak wypłacisz po raz drugi i kolejny to ściągną prowizję
Super, w sumie mam konto w mBanku, ale z niego nie korzystam. Muszę tak zadzwonić i popytać co i jak. Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Trudno nadąrzyć, więc napiszę co mnie wczoraj spotkało, bo w sumie było mało monotonnie.

Najpierw zaliczyłam badania krwi i wizytę u prtopedy, który nie zauważył, że w ciąży jestem. Mówię mu, która kość mnie boli, a ten się pyta jaką mam pracę, więc mówię, że od paru m-cy żadną, bo w ciązy jestem. To się spojrzał i rzucił tekstem w stylu, że co ja tu robię żebym po porodzie przyszła. No to odpowiedziałam, że choć na diagnozie mi zależy. No i opowiadam co i tak, że najpierw ręce drętwiały po nocy i bolało śródręcze i nagarstek, ale w ciągu dnia przechodziło, a od miesiąca ból w jednej kości już nie przeszedł (został właśnie po nocy) i boli przy ruchach kciuka. To mi tam jakąś diagnoze podał, zapalenie czegoś tam (nie pamiętam, zapisałam to sobie, bo zbyt długa nazwa), ale stwierdził, ze to się dostaje od ciężkiej pracy gdzie nadwyręża się dłoń, a w ciązy to on nie wie, czy może jakieś hormony. No nie wie. Dał mi nazwę jakiegoś żelu, a aptece zapytałam się, to okazało się, że to zwykly przeciwbólowy i kazał przyjśc za tydzień. Pytanie tylko po co, bo najpierw kazał po porodzie, teraz za tydzień. I co on za ten tydzień sprawdzi, czy firma farmaceutyczna dobry żel przeciwólowy wyprodukowała? :/

Potem ku mojemu zdziwieniu (ze względu na badania nie wypiłam laktulozy) zachciało mi się "dwójeczki", no niestety bez wspomagania, to ja mam w tyłku kamienie i po wyjściu z toalety krążek przeszkadzał tak mocno, że ledwo chodziłam. W domu wymacałam, że czuję go pod palcem dość mocno i nisko, no i zaczęłam się niepokoić. Pomyślałam sobie, że pewno panika, ale tż się przestraszył i powiedział, że trzeba to sprawdzić jednak, więc pojechaliśmy na IP. Nic, że na Pana doktora wyczekałam się w diabły. Pierwsze jego słowa to były "ale nie chce Pani zostawać w szpitalu", no nie miałam w planach zostawać zwłaszcza, że nic mi nie było, jedynie mechanicznie obawiałam się, że krążek mógł coś się obsunąć, no ale z jego strony tekst chyba nie na miejscu. Pomacał, stwierdził, że jest ok. Pomacał brzuch i stwierdził, że dziecko waży "2kg a nawet 2200"! Nie wiem, co ona ma wagę w rękach, to może niech do garmażerki się przyjmie. Ale nic, zrobili mi jeszcze KTG, więc leżąc nasłuchałam się co nieco, bo pacjentek namnożyło się sporo. Była ciężarna z ciśnieniem, której lekarz kazał zgłosić się do szpitala. Nie wiem czy ciśnienie było jednorazowe, czy nie, no ale jej lekarz chyba by tak ne panikował. Ale lekarz z IP był lepszy i mówi do niej, że wg niego to nie ma wskazań do tego żeby ją położyć. I mówi do niej: "bo Pani to pewnie taki nerwusek, ja to po oczach widzę". A babka już zgłupiała, bo każdy jej mówi co innego i widać, że wystraszona i boi się o siebie, dziecko. I pyta się lekarza: "no a co Pan doktor by na moim miejscu zrobił?", a ten (i to był hit dla mnie): "no nie wiem". No i wszystkie witki mi opadły. W końcu stwierdził: "no dobra to przyjmę Panią, to zrobią Pani tego holtera na 24h". Także Pan okazał łaskę
Potem była laska po CC z kiepsko gojącą się raną (nie wiem czyja to była diagnoza jej czy innego lekarza), ale ten Pan doktor wziął sobie za zadanie na ten dzień żeby wszystkich spławić i do niej, że przecież jest ok, że może da jej jakiś antybiotyk żeby sobie psikała. A potem stwierdził, że jednak nie da tego antybiotyku, no bo nie ma potrzeby i mówi do niej: "no a jak się Pani skaleczy, to przecież nie bierze Pani antybiotyku na to"... Koleś po prostu przechodził sam siebie. Mam nadzieję, że faktycznie jest u mnie ok, bo zaufania mojego nie wzbudził po takim występie. Dziś w prawdzie mniej czuję krążek, ale przynajmniej wiem, że to nie brzuch mi przeszkadza przy siedzeniu tylko właśnie on i moje bóle krocza przy leżeniu i pachwin, to też wina krążka... :/

A teraz tż sprząta i marudzi, i czekamy na teściów, szwagra i ciotkę.

Ja bym się wkurzyla, a lekarzowi bym też powiedziała żeby się zastanowił czy ten zawód jest aby dla niego odpowiedni

Cytat:
Ja dzisiaj mam to samo

Cytat:

Budyń

Cytat:

Z pozytywnych rzeczy:
1. kupiłam sobie dziś sukmanę na wesele, o taką: http://www.branco.pl/sklep/sukienka-...061-p-859.html
2. mamusia przywiozła mi dziś prezencik dla Julka - jasnożółty milusi kocyk i poszewkę na podusię z wyszytym niebieską nitką napisem "kocyk Julka", a na podusi: "Julek"

Wczoraj Julek dostał od niej koszulę w niebiesko-szarą kratę i ciemnoszarną kamizelę z dresu na guziczki To jest babcia!
Ja swojego też puszczam na chlanie, ale na balety to tylko ze mną może chodzić. Ja teraz nie mogę to on też nie. Jakoś to musi przeżyć a sukienkę kupiłaś białą?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-07-26 o 21:28
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:26   #1287
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam Cię. My mamy zaproszenie na 17 sierpnia i nie jedziemy. Chociaż gdyby to było na miejscu to może, ale to jest w Wielkopolsce więc no way.

Cytat:
Nie dołuj

Idę posiedzieć z małżem.Dobranoc

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 21:27   #1288
kahunia
Zadomowienie

Znalazlam takie cos:

"W Polsce od 1988 roku wszystkie dziewczynki są w 13 roku zycia szczepione. Zaleca sie także
by zaszczepiły się powtórnie kobiety , które urodziły pierwsze dziecko i planują kolejne , bo odporność stopniowo wygasa . Warto równiez zrobić badania na przeciwciała tuż przed zajściem w ciążę .
"

a w dalszej czesci artykulu:

"W Polsce od roku 1988 obowiązuje szczepienie na różyczkę wszystkich dziewcząt w 13 roku życia. Szczepienie, podobnie jak przebyta różyczka, daje trwałą odporność."

No to trwala odpornosc czy stopniowo wygasa? :P Po raz kolejny sie potwierdza ze internet to nie jest wiarygodne zrodlo wiedzy bo kazdy moze napisac co chce (na studiach, na laborce z chemii tak mowili )

Tez mamy wesele za miesiac i nie wiem jak dam rade, ale bardzo chce jechac

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2013-07-26 o 21:31
Stary 2013-07-26, 21:32   #1289
passion80
Zakorzenienie

ja samopoczucie w ciąży w sumie nei powinnam narzekać wiadomo, różnie bywa, raz lepiej raz gorzej, mam mniej sił ale źle nei jest
tylko ten cholerny stres co chwila
a u mnie dopiero 29tc

była siostra, przy okazji poprasowała mi ciuchy małej, ale te na większy rozmiar już, poskładane, wystarczy pochować
Stary 2013-07-26, 21:36   #1290
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Kropla ja ogólnie nie mogę narzekać ale wieczorami też jestem ap. Przychodzi 21 marzę tylko o lulu.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości