DOBRY fotograf ślubny - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 22:21   #91
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: DOBRY fotograf ślubny

Dziękuje Kasiu za odpowiedź.
Masz racje dla większość osób nasze wymagania to tylko tanie a nie dobre.
No cóż może faktycznie popytam wśród znajomych, bo tak naprawdę nie wiem czy jakikolwiek fotograf pójdzie na układ zrobienia 30 zdjęć łącznie z plenerem.
Ja wiem,że ślub ma się raz w życiu ale też wiem,że te 200 fotek obejrzę raz jedyny i potem zalegną w kącie. Raczej wracała do nich nie będę.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 22:43   #92
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No cóż może faktycznie popytam wśród znajomych, bo tak naprawdę nie wiem czy jakikolwiek fotograf pójdzie na układ zrobienia 30 zdjęć łącznie z plenerem.
Ja wiem,że ślub ma się raz w życiu ale też wiem,że te 200 fotek obejrzę raz jedyny i potem zalegną w kącie. Raczej wracała do nich nie będę.
Może nie będzie tak źle, powodzenia
Stary 2013-07-27, 16:49   #93
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że jeśli znajdziesz fotografa u którego można samemu doprecyzować pakiet to uda ci się coś wybrać sensownego. Wiem że sporo osób korzysta ze strony welonik.pl Tam można wybrać zakres cen do tego miejscowość więc możesz tam spojrzeć

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:48   #94
Cicija
Przyczajenie

Cytat:
Raczej wracała do nich nie będę.

Za 10, 20, 30 lat itd, to będzie jedyna rzecz jaka Ci pozostanie z tego dnia.

Edytowane przez Cicija
Czas edycji: 2016-01-06 o 16:09
Cicija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:21   #95
Atomoowka
Wtajemniczenie

A mogę mieć swoje zdanie?
Serio to że Ty i większość PM chce mieć 200 fotek to nie znaczy,że mi 20 nie wystarczy. Uszanuj to,że ktoś ma inne zdanie.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-07-29, 14:46   #96
natalia_85
Przyczajenie

Cytat:
Z takim podejściem do ślubu i jedynej, namacalnej pamiątki jaka z niego pozostanie może faktycznie nie ma co inwestować w profesjonalnego fotografa. Lepiej poszukaj wśród znajomych kogoś, kto ma w miarę dobry aparat i potrafi się nim obsługiwać. Za kilka zdjęć pieniędzy zapewne nie weźmie. Powodzenia!
natalia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 23:30   #97
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicija Pokaż wiadomość
Czy Ty kobieto wiesz co mówisz? Miej troszkę wyobraźni, za 10, 20, 30 lat itd, to będzie jedyna rzecz jaka Ci pozostanie z tego dnia.
Coś się tak oburzyła?
Dla Ciebie ważne są zdjęcia, dla mnie też były, a dla innej wizażanki ważniejszy będzie film kręcony kamerką od wujka, a dla jeszcze kogoś innego same wspomnienia.

Zdjęcia mogą wyblaknąć na papierze, nośnik, gdzie są nagrane paść, a jedyną rzeczą jaka Ci zostanie to wspomnienia...

Edytowane przez 21kasia21
Czas edycji: 2013-07-29 o 23:31 Powód: lit.
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:16   #98
Cicija
Przyczajenie

Ale czy to właśnie zdjęcia nie mają pomagać wspomnieniom, które też są ulotne i stają się niewyraźne z upływem lat?
Cicija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:01   #99
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę mieć swoje zdanie?
Serio to że Ty i większość PM chce mieć 200 fotek to nie znaczy,że mi 20 nie wystarczy. Uszanuj to,że ktoś ma inne zdanie.
Myślę że może udałoby ci się poszukać fotografa amatora? Często ktoś kto zaczyna i chce się wkręcić do branży to oferuje swe usługi za to że będzie mógł wykorzystać zdjęcia w portfolio więc może w tym kierunku? Jacyś studenci ASP albo szkół artystycznych? myślę że tu za skromną opłatą będziesz mieć ładne zdjęcia jak się ktoś znajdzie...

Może i chcesz niewiele zdjęć - spoko tylko warto żeby jednak to były ładne zdjęcia przynajmniej ja tak uważam a nie byle jakie. Bo może tobie starczy 20 fotek ale do tych zdjęć się mimo wszystko wraca w jakimś stopniu. Rodzina po ślubie chętnie ogląda, potem twoje dzieci też będą ciekawe jak mama i tata wyglądali... tak więc fajnie byłoby mieć ładne zdjęcia... nawet jeśli niewiele...

Stary 2013-07-30, 12:40   #100
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicija Pokaż wiadomość
Ale czy to właśnie zdjęcia nie mają pomagać wspomnieniom, które też są ulotne i stają się niewyraźne z upływem lat?
Mogą, ale nie muszą. Jak pisałam, dla każdego coś innego jest wspomnieniem, to chyba normalne. Ja często wracam do zdjęć, ale znów moja koleżanka woli zobaczyć sobie filmik z wesela.
Wolność Tomku w swoim domku
Stary 2013-08-01, 22:05   #101
Atomoowka
Wtajemniczenie

Anannke dziekuje o tym nie pomyślałam, porozglądam sie tez za taka opcja.
Co do jakosci fotek, jasne ze chce ładne zdjecia, ale serio ja w tym temacie jestem bardzo hymm niewymagajaca. Dla wiekszosci PM fotograf powinien uchwycic magie chwili, robic fotki z tym " czyms". Dla mnie dobre fotki to najzwyklejsze fotki ,nie rozmazane, z dobrze ujetymi osobsmi ot tyle. Fotki robione moim tel, aparat 8 mega uwazam za dobre, a dla wiekszosci beda raczej sredniej jakosci. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.

Cicija daj juz spokoj, jak pisalam ja mam inna wizje niz Ty, nie wciskaj mi na sile swojego zdania

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-08-02, 23:43   #102
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Co do jakosci fotek, jasne ze chce ładne zdjecia, ale serio ja w tym temacie jestem bardzo hymm niewymagajaca. Dla wiekszosci PM fotograf powinien uchwycic magie chwili, robic fotki z tym " czyms". Dla mnie dobre fotki to najzwyklejsze fotki ,nie rozmazane, z dobrze ujetymi osobsmi ot tyle. Fotki robione moim tel, aparat 8 mega uwazam za dobre, a dla wiekszosci beda raczej sredniej jakosci. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.

Cicija daj juz spokoj, jak pisalam ja mam inna wizje niz Ty, nie wciskaj mi na sile swojego zdania
Wiesz ja może nie rozumiem tego ale przyjmuję że tak jest. Myślę że jakbyś może pooglądała zdjęcia te na prawdę dobre i te średnie to byś zobaczyła różnicę. Ale może nie jesteś tak wyczulona masz prawo i nic do tego Jednak mimo wszystko bym poszła w kierunku poszukania kogoś kto zrobi to profesjonalnie - nie mówię że drogo! Ale na zdjęciach ślub się nie kończy

Stary 2013-08-09, 15:24   #103
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
A
Co do jakosci fotek, jasne ze chce ładne zdjecia, ale serio ja w tym temacie jestem bardzo hymm niewymagajaca. Dla wiekszosci PM fotograf powinien uchwycic magie chwili, robic fotki z tym " czyms". Dla mnie dobre fotki to najzwyklejsze fotki ,nie rozmazane, z dobrze ujetymi osobsmi ot tyle.
To nie do końca jest tak jak piszesz... zrobienie zwyczjanego dobrego zdjecia wcale nie jest takie proste -wielu całkiem drogich fotografów to właśnie robi bardzo zwyczjane fotki.

Ci tani robią kiepskie z błędami technicznymi , brzydkie, z niedociągniecimi ale że pozują na profesjonalistów to zdjęcia są też przekombinowane, z dodatkami w postaci kiczowate efekcików ..Jak ja oglądałam zdjecia fotografów do 1000zł to nie był proste zdjęcia tylko często koszmarki przekombinowane . Już lepiej wziąc nie profesjonalistę tylko kogoś ze smykałką i sprzetem który sie nadaje do robinie zdjec w kiepskim świetle, wyjdzie o wiele taniej a 20 dobrych zdjec uda mu sie zrobić

Cytat:
Ty moze nie ale przeciez to nie są tylko twoje zdjecia ,nie tylko ty na nich będziesz i to uroczystość rodzinna ,każdy chce zobaczyć zdjecia ze śłubu

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-11-01 o 22:29
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 23:07   #104
aga_sliwka
Przyczajenie

Ja mam dobrego fotografa i cieszę się, że nie musiałam przeglądać tysiąca stron www ze zdjęciami. Moja siostra kiedyś (przed swoim ślubem) siedziała dniami i nocami i szukała.... hmm i znalazła Postawiła na firmę Proaction z Wrocławia i była bardzo zadowolona. Ja z nimi podpisałam umowę na swój ślub w 2014r. Nie musiałam szukać, bo widziałam świetne zdjęcia mojej siostry i sama też chce takie mieć. Są troszkę inne, bo takie wyszukane ujęcia, nie takie proste, tylko np. przez jakąś szybkę, jakieś odbicia w TV i takie tam. Takie nieustawiane.
aga_sliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:19   #105
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka brewka Pokaż wiadomość
na weselu szwagierki fotografowała Agnieszka Ziętek (www.foto.agnieszkazietek. pl) i para młoda była zachwycona efektami ale oczywiście każdy ma swoje poczucie estetyki, więc trzeba przejrzeć dane portfolia i samemu zdecydować co się najbardziej podoba. pozdrawiam
a skąd ta pani fotograf?
nie wiem jak was ale mnie strasznie irytuje to że fotografowie nigdzie nie mają napisanego regionu skąd są... ja rozumiem że są mobilni i mogą fotografować w całej Polsce i poza ale nie każdy chce brać foto z drugiego końca kraju...

Stary 2013-08-27, 18:24   #106
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka brewka Pokaż wiadomość
na weselu szwagierki fotografowała Agnieszka Ziętek (www.foto.agnieszkazietek. pl) i para młoda była zachwycona efektami ale oczywiście każdy ma swoje poczucie estetyki, więc trzeba przejrzeć dane portfolia i samemu zdecydować co się najbardziej podoba. pozdrawiam
Musisz każdy wątek o fotografach odświeżać?
Daj sobie na wstrzymanie, bo po pierwsze reklama na wizażu jest płatna, a po drugie płacą Ci za to?
Stary 2013-09-08, 12:48   #107
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale się ludzie wzburzyli Myślę, że opcja poszukania studentów ASP którzy chcieliby się pobawić jest dobra! Nawet za 500 zl ktoś w zamian za doświadczenie pocyka Wam zdjęcia. Rozumiem Cię doskonale, bo my mamy skromny ślub i też nie chcemy wydawać ogromnej ilości pieniędzy. Całość nas wyniesie jakieś 8 tys (w tym foto, restauracja, ubiór itp, obrączki). Zaraz pewnie oberwe tu, że będe wyglądać beznadziejnie, goście niezadowoleni...fotki zrobi mi ten fotoziutek ktokolwiek to....zapewniam Was, że tak nie będzie A co do fotografa to przyjęliśmy 1/4 budżetu. A szukam po początkujących w tej branży, ale z ładnymi fotami, to moim zdaniem widać czy ktoś ma talent. Może nie będą z najwyższej póki...ale nie będą sztuczne i "ziutkowate"
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:52   #108
MarekTob
Przyczajenie

Możecie polecić kogoś sprawdzonego z okolic Krakowa?
MarekTob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:16   #109
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Zobacz sobie www.jasnykadr.pl, sama się zastanawiałam, nawet byłam skłonna zapłacić za dojazd do Wrocławia, ale jednak zrezygnowałam, bo boję się, że zimą dojazd mógłby być problemem
Ceny nie podam, bo chyba nie można tutaj, ale dodam, że taki średnio półkowy fotograf cenowo, przystępnie i zdjęcia ładne.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2013-09-24 o 16:18
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:57   #110
daria820
Przyczajenie

Witam My wybraliśmy fotografów ślubnych z okolic Katowic a dokładnie z Czeladzi. Pełen profesjonalizm i świetni ludzie! Serdecznie polecam xxxxx gdyż jestem bardzo zadowolona ze swoich zdjęć ślubnych. Pozdrawiam

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:15
daria820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:18   #111
maaarek22
Przyczajenie

Wiem, że rozszerzam stary wątek, ale może komuś to pomoże w wyborze fotografa z okolic Trójmiasta, albo dwa razy się zastanowi..

Jestem zniesmaczony!
Zmęczenie i nerwy związane z ciągłym zwodzeniem, obiecywaniem, lekceważeniem i niedotrzymywaniem obietnic przez Państwo Babinek oraz próbami otrzymania zawartych w umowie materiałów, a także nie wywiązanie się z minimum w niej zawartym spowodowało, że postanowiłem opisać naszą przygodę z firmą Avedon Fotograficy!

Jakiekolwiek dodawanie komentarzy jest utrudnione. Być może w ten sposób Państwo Babinek się zabezpieczają, bo widocznie mój przypadek nie jest odosobniony.

Po wpłacie całej kwoty, co musiało nastąpić najlepiej od razu już w dniu sesji zaczęły się problemy. Z opóźnieniem i po kilku interwencjach dostaliśmy nasze zdjęcia, jednak mniej, niż było umówione. Prezentacja na płycie została wykonana z imionami całkiem innych osób!!! I znów telefony, obiecywanie przez Pana Tomasza, że wysyła (i tak 4 razy) nam poprawioną płytę. Zamiast załagodzić sytuację, w odpowiedzi dostaliśmy zwykłą płytę w kopercie i bez nadruku! Porażka! Czekaliśmy na nią dwa miesiące. Dodam jeszcze, że przez chaos, niezorganizowanie i roztrzepanie, zapomnieliby o dacie naszego ślubu! I od tego się zaczęło.
Szkoda, że tak się stało, bo zdjęcia są całkiem niezłe.. a tyle niepotrzebnych nerwów nas to kosztowało.
maaarek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 21:49   #112
Esti2
Raczkowanie

Przykra sprawa Marku. My przy wyborze fotografa kierowaliśmy się przede wszystkim portfolio. Następnie szukaliśmy opinii w internecie. Potem jeszcze kilka bezpośrednich spotkań z różnymi fotofachowcami i decyzja zapadła: ProAction z Wrocławia!
Esti2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:48   #113
maaarek22
Przyczajenie

Faktycznie przykro, bo mieliśmy z przyjemnością oglądać nasze zdjęcia...
Ja jestem cierpliwy i dużo zniosę, ale miarka się przebrała, stąd ten mój negatywny komentarz. Przy wyborze fotografa - Firmy Avedon zaniepokoił mnie brak jakichkolwiek opinii, poza oczywiście pięknymi i pewnie wyselekcjonowanymi opiniami na stronie Avedon. Ale zaryzykowaliśmy. Cóż...
maaarek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:35   #114
Dione
Zakorzenienie

Oj moderator tu chyba dawno nie zaglądal tyle krypotoreklam sie posypało

Znalazłam ranking fotografów na jednej stronie , oni chyba maja jakąs swoja grupe fotografow polecanych i to chyba znich było wybierane , moze sie komus przyda
(trzeba przewinac troche w dól )
http://www.bridelle.pl/?page_id=48583

a tu jest cała lista fotografów
http://www.bridelle.pl/?page_id=1096

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Zobacz sobie www.jasnykadr.pl, sama się zastanawiałam, nawet byłam skłonna zapłacić za dojazd do Wrocławia, ale jednak zrezygnowałam, bo boję się, że zimą dojazd mógłby być problemem
Ceny nie podam, bo chyba nie można tutaj, ale dodam, że taki średnio półkowy fotograf cenowo, przystępnie i zdjęcia ładne.
faktycznie ładne
Stary 2013-11-25, 22:37   #115
Animonda
Raczkowanie

ja polecam Panią fotograf z okolic Warszawy o pseudo mariografia, jej zdjęcia można wyszukać w googlach i na fejsie
Animonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 22:01   #116
marcowamama
Przyczajenie

To racja, że fotograf ślubny nie powinien być amatorem. Ja niestety na takiego trafiłam. Nie dość, że szybko skończył robić zdjęcia, bo zaczął pić ze znajomym, który był na weselu osobą towarzyszącą, to w dodatku te, które zrobił były naprawdę kiepskiej jakości. Skończyło się na tym, że za zdjęcia nie zapłaciliśmy w ogóle i dostaliśmy je jedynie na płycie. A dał nam je tylko dlatego, że zagroziliśmy złą reklamą. Wiem od znajomych ludzi, że teraz potrafi się już zachować i zdjęcia wychodzą mu nawet niezłe, ale drugi raz bym go nie zatrudniła. Całe szczęście, że teraz pół rodziny przynosi aparaty i trafiło się naprawdę parę fajnych fotek. A jeśli mam już kogoś polecać, to byłam na weselu, które fotografował pan Sławek Czarnacki. Zakochałam się w tych zdjęciach.
marcowamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:16   #117
yazid
Raczkowanie

Strasznie dużo niepotrzebnych, negatywnych emocji w tym wątku .
Tak naprawdę zdjęcia dla każdego są czymś innym i opinii o nich będzie tyle, ile ludzi się tu wypowie. I to, co jednemu się spodoba, dla drugiego będzie nie do przyjęcia.
W dzisiejszym świecie, gdzie mnóstwo ludzi fotografuje ważna jest nić porozumienia pomiędzy parą Młodą a fotografem i raczej na to zwracałbym uwagę. Bez tego często są niedomówienia i późniejsze problemy bo oczekiwania nie były doprecyzowane.
W moim przekonaniu warto zwracać uwagę na to jak ktoś podchodzi do sesji plenerowej- czy ma plan działania, koncepcję, czy pracuje z wizażystami. Warto pytać o sposób pracy- bardzo wiele zależy od oczekiwań ponieważ jeden oczekuje typowego reportażu z dnia ślubu i będzie zniesmaczony przerywaniem uroczystości nawet małymi sugestiami fotografa, innemu nie będzie to przeszkadzać wcale, będzie wręcz oczekiwał rad i pomocy.
yazid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 23:59   #118
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcowamama Pokaż wiadomość
To racja, że fotograf ślubny nie powinien być amatorem. Ja niestety na takiego trafiłam. Nie dość, że szybko skończył robić zdjęcia, bo zaczął pić ze znajomym, który był na weselu osobą towarzyszącą, to w dodatku te, które zrobił były naprawdę kiepskiej jakości. Skończyło się na tym, że za zdjęcia nie zapłaciliśmy w ogóle i dostaliśmy je jedynie na płycie. A dał nam je tylko dlatego, że zagroziliśmy złą reklamą.
tylko złą reklamą? Za takie cos to powinniście go straszyć prawnikami .Olał was i nie wywiązał sie z umowy.

W Polsce ludzie bardzo mało wymagaja i przez to na na rynku jest pełno fotografów slubnych od siedmiu boleści
Cytat:
Wiem od znajomych ludzi, że teraz potrafi się już zachować i zdjęcia wychodzą mu nawet niezłe, ale drugi raz bym go nie zatrudniła. Całe szczęście, że teraz pół rodziny przynosi aparaty i trafiło się naprawdę parę fajnych fotek
nawet niezle zdjęcia za taką niesolidność to troche mało
straszna historia ,wspólczuje .
Dobrze że rodizna fotografowala
Cytat:
A jeśli mam już kogoś polecać, to byłam na weselu, które fotografował pan Sławek Czarnacki. Zakochałam się w tych zdjęciach.
to chyba musiłały być lepsze niż te w portoflio
Cytat:
Napisane przez ewaewa22 Pokaż wiadomość
Witam,
a JA polecam młodego, ale bardzo profesjonalnego i ambitnego fotografa z pasją
cudne zdjecie dziecka. jak z reklamy http://www.danieltarka.com/images/ga...portrety/2.jpg
Oóglnie duzy plus za to styl zdjec pasuje do charakteru wieku osoby portretowanej dzieci są przedstawiane wesoło, panny młode wyglądaja pieknei i delikatnei , osoby starsze z charakterem

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-14 o 00:06
Stary 2014-01-06, 23:21   #119
colorama02
Raczkowanie

ja polecam www.fotoramka.com.pl warszawa

https://www.facebook.com/foto.ramka.7?fref=ts
colorama02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:46   #120
milenka_wyszka
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: DOBRY fotograf ślubny

xxx

Pan Kamil fotografował nie tylko moje wesele, ale i połowy mojej rodziny i znajomych, bo jest niezastąpiony. Naprawdę dziewczyny polecam, to nie jest amator.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2014-02-25 o 11:15
milenka_wyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości