Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-26, 22:08   #571
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
melduję się
Rozpieszczasz nas

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
trójkąt jest świetny trochę ciężkawy i Daśko już parę razy się palnął w łepek ale do zabawy na brzuszku świetny, albo on leży a ja Mu okręcam to patrzy jak zaczarowany

nie mam, nadal zastanawiam się czy jechać, więc jestem elastyczna tzn na co mam zmienić
Ja dzisiaj wynalazłam taki domek http://allegro.pl/kolorowy-domek-ksz...401435737.html i będę się z nim przesypiać, bo trochę kosztuje. Generalnie szukałam jakiegoś sortera na klocki a tu przy okazji są też inne rzeczy. No ale sama nie wiem. Ja zawsze mam problemy decyzyjne

Jakie ZASTANAWIAM CZY JECHAĆ?! JECHAĆ!
Bo widzisz... w Chłapowie jest klif i za tym idzie to, że na plażę jest milion schodów. Dodaj do tego wózek itp. Junołłorajmin Zaszczepiłam w Jagience Karwię pod rozwagę, zaszczepiam i w Tobie
A potem przyjdzie co do czego i tż powie, że on do karwi nie jedzie bo to dziura

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Jasiek chyba coś rozkminia zawsze miał pupkę w górze a głowę na glebie jak cudował na brzuchu a teraz opiera się na kolanach i przedramionach a główka już nie na glebie
w ogóle jaki dziś aniołek był z niego
Oho, to Cię babcia przeklnie jak jej zostawisz do pilnowania śmigającego po całym mieszkaniu Jana
Coś jest w powietrzu bo Ewa też dzisiaj grzeczniutka.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie do mleka często dodaję jedną łyżkę miarki kaszki jaglanej, ale nie przy każdym karmieniu, żeby nie przesadzać - powiedzmy, ze 2 butelki takie są. Piszę o tym w myśl zasady, że im bardziej najedzone dziecko w dzień tym mniej głodne powinno być w nocy. W sumie to można uznać, że zagęszczam tym mleko.

A tak ogólnie to trzymam się tego co tam w tej książce. Oczywiście jestem elastyczna i to tak ogólnie. Ilość jedzenia zależy od pogody, bo to może być i 120 mm. Częstotliwość jest inna niż w ciągu dnia, bo tak to raczej nie jada częściej niż co 3 h.
17-18 - 180 mm
ok. 20 - 150-180 mm
22:30 ( ale może być i 23) 150 mm - tego na noc. Wcześniej jadła 180, a teraz 150.
Wytrzymuje na tym do 5:30 - 6:00. Ostatnio tendencje są niepokojące, bo częściej jest ta 5:30 także narazie nie schodzę z tego ostatniego karmienia. Może jest to związane z tym, że je mniej tego mm.
Jak będzie spać dłużej to będę powoli z niego schodzić.

Podobno przy takim karmieniu dziecko powinno pospać do tej 6ej i nie powinno się budzić w nocy, bo jest głodne - chyba, że z przyzwyczajenia. Jak się budzi to raczej z innego powodu lub może to być ten okres wzrostowy, który z tego co pamiętam trwa 2 dni. Wtedy trzeba zwiększyć ilość mleka w dzień, ale to łatwo powiedzieć - jak nie chce więcej to nie wmusisz
W każdym razie u mnie ten system się sprawdza jeśli chodzi o jedzenie. Ale miałam te pobudki o 4ej na zabawę także różnie to bywa
Kurczaki muszę kompletnie zrewidować nasze karmienie I kupić kaszkę jaglaną. Mam wrażenie, że ten jej plan łatwiej jest wcielić w życie jak się karmi butlą. A u nas jak na złość od paru dni tylko cycek bo tak jakoś mi się chce do niej poprzytulać karmiąc wieczorem

Trójkąty:
http://allegro.pl/trojkat-przestrzen...423738613.html
http://tablica.pl/oferta/edukacyjny-...k-ID2qScP.html
http://tablica.pl/oferta/rewelcyjny-...y-ID320h9.html

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 22:09   #572
nini_b
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu daaawno (nie będę tłumaczyć dlaczego, bo to skomplikowane...). Tęskniłam, więc wróciłam
Mój Oliwierek skończył już 7 miesięcy. Od 2 tygodni nie karmię już piersią, od 1,5 tyg. mały sam siedzi a od wczoraj raczkuje To tak w skrócie, co u nas, teraz poczytam sobie, co u Was, ale wszystkiego nie nadrobię, nie ma szans...
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 22:11   #573
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
A i dodam, że to zagęszczanie kaszką robię jak nie zjada mi stałego posiłku np. kaszki na śniadanie czy obiadku to potem na zasadzie dojedzenia. Także jak mi ładnie je jedno i drugie to w sumie daję tylko jedno na ten posiłek 17-18 - taka kolacja. Zwykle zjada mi mało obiadku stąd te 2 butelki z łyżką kaszki.
U nas póki co w ogóle nie ma kaszki. Jakoś nie umiem się z nią wstrzelić. Chyba będę musiała wstawać tak jak tż do pracy żeby ze wszystkimi posiłkami zdążyć

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu daaawno (nie będę tłumaczyć dlaczego, bo to skomplikowane...). Tęskniłam, więc wróciłam
Mój Oliwierek skończył już 7 miesięcy. Od 2 tygodni nie karmię już piersią, od 1,5 tyg. mały sam siedzi a od wczoraj raczkuje To tak w skrócie, co u nas, teraz poczytam sobie, co u Was, ale wszystkiego nie nadrobię, nie ma szans...
A ja sobie o Tobie ostatnio myślałam, że Cie ani tu nie ma ani na fb
Także witaj córko marnotrawna i zarabiaj na wpisanie na listę

Stary 2013-07-26, 22:15   #574
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
U nas póki co w ogóle nie ma kaszki. Jakoś nie umiem się z nią wstrzelić. Chyba będę musiała wstawać tak jak tż do pracy żeby ze wszystkimi posiłkami zdążyć

A ja sobie o Tobie ostatnio myślałam, że Cie ani tu nie ma ani na fb
Także witaj córko marnotrawna i zarabiaj na wpisanie na listę
W takim razie zaczynam zarabiać...

U nas pory posiłków i ich rodzaje ustabilizowały się dopiero po odstawieniu od cyca (musiałam odstawić, bo mały złapał wirusa i nabawił się nietolerancji laktozy, teraz jesteśmy na mm HA, ale niedługo zacznę wprowadzać zwykłe).
Stary 2013-07-26, 22:21   #575
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
R

Kurczaki muszę kompletnie zrewidować nasze karmienie I kupić kaszkę jaglaną. Mam wrażenie, że ten jej plan łatwiej jest wcielić w życie jak się karmi butlą. A u nas jak na złość od paru dni tylko cycek bo tak jakoś mi się chce do niej poprzytulać karmiąc wieczorem
Łatwiej butelką po tym względem, że widzisz ile je. Ale z drugiej strony i tak nie dasz więcej niż chce.
Nie wiem czy ta kaszka robi jakieś cuda - po prostu mleko jest bardziej sycące. Pewnie każda inna też będzie dobra, z tym, że ja wolę tę, bo nie chcę jeszcze jej tak bombardować glutenem no i ogólnie jestem jej fanką
Z tego co pamiętam to pani T. pisała w książce ile czasu zajmuje takie przestawianie na przesypianie całej nocy - były to dosyć długie okresy - kilka - kilkanaście tygodni w zależności od dziecka - oczywiście to tak pi razy drzwi, bo może być tak że Ewcia szybko załapie. Poza tym mogło być to pisane pewnie z myślą o mniejszych dzieciach. Ale piszę to, żebyś się nie zrażała jak Ci nie wyjdzie od razu czy po kilku dniach

Cytat:
Witaj Cieszymy się, że wróciłaś

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

O fajne te trójkąty
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 22:22   #576
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Taką zwykłą, którą montuje się do futryny. Dostałam ją w prezencie, także nie wiem jaka to firma. Ja mam ją przyczepioną do drążka rozporowego
idę spać, bo przeczytałam fryzury
Stary 2013-07-26, 22:24   #577
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
idę spać, bo przeczytałam fryzury

Tak, wplatam sobie w warkocza
Stary 2013-07-26, 22:27   #578
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

i dłuższą chwilę kminiłam o co chodzi
Stary 2013-07-26, 22:28   #579
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas pory posiłków i ich rodzaje ustabilizowały się dopiero po odstawieniu od cyca (musiałam odstawić, bo mały złapał wirusa i nabawił się nietolerancji laktozy, teraz jesteśmy na mm HA, ale niedługo zacznę wprowadzać zwykłe).
Mam nadzieję,że już wszystko w porządku.
Ja zaczynam odstawianie w połowie sierpnia, jak wrócę z urlopu. Ewa mi za bardzo ciągnie brodawki (), chciałabym się czasem napić % a poza tym uważam, że jest już duża

Cytat:
Łatwiej butelką po tym względem, że widzisz ile je. Ale z drugiej strony i tak nie dasz więcej niż chce.
Nie wiem czy ta kaszka robi jakieś cuda - po prostu mleko jest bardziej sycące. Pewnie każda inna też będzie dobra, z tym, że ja wolę tę, bo nie chcę jeszcze jej tak bombardować glutenem no i ogólnie jestem jej fanką
Z tego co pamiętam to pani T. pisała w książce ile czasu zajmuje takie przestawianie na przesypianie całej nocy - były to dosyć długie okresy - kilka - kilkanaście tygodni w zależności od dziecka - oczywiście to tak pi razy drzwi, bo może być tak że Ewcia szybko załapie. Poza tym mogło być to pisane pewnie z myślą o mniejszych dzieciach. Ale piszę to, żebyś się nie zrażała jak Ci nie wyjdzie od razu czy po kilku dniach
Ja nie jestem wymagająca, nie musi mi od razu przesypiać całych nocy, niech sobie będzie ta jedna pobudka w nocy ale jedna
Co do jaglanej to jestem na świeżo po oglądaniu wiem co jem o kaszach i tam też jaglana była bardzo chwalona. Ogólnie nie jestem zwolenniczką zapychania kaszkami dlatego idzie nam to tak jak idzie Mam tą kaszkę zdrowy brzuszek ale daję ją do owoców, o ile pamiętam. A tak to wyżeram sama

Idę się kąpać, bo dawno tyłka w wannie nie moczyłam.
A potem nakarmię Ewkę na śpiocha licząc na długi sen.
Do jutra dziubaski

Stary 2013-07-26, 22:34   #580
musso4
Zakorzenienie

ja nie wiem czy to dobre na śpiocha, młodemu tak dawałam flachę jak był mniejszy, jak się kręcił koło 22-23 to myk flaszkę, a teraz się budzi o tej pore na mleko i potem koło 4, tylko u nas to jest tak, że on marudzi, robię flachę pije i śpi, nawet oczu nie otworzy
z ciekawostek: ostatnio wypił w nocy mleko zasnął, ja się położyłam, a że nasze łóżko stoi przy dzieciowym, żeby w nocy nie spadł, to za chwilę przylazł do mnie i położył się koło mnie
Stary 2013-07-26, 22:35   #581
moonie_85
Wtajemniczenie

Ojacie jacie,
jakie Wy jesteście poukładane z tymi karmieniami, porami, godzinami, spaniami... kurde, u mnie to jakiś chaos
Tzn nie skupiałam się do tej pory na uregulowaniu tego, nie notowałam kiedy je kiedy śpi (no dobra, na samym początku pisałam ile jadł i z której piersi )... a może powinnam
Kompletnie nie mamy stałych pór jedzenia, w nocy się budzi kilka razy ale nie mam pojęcia o której bo ja w półśnie go karmię... Zasypiamy też różnie, z reguły ok 21 ale bywa też i 23 jak się zagapimy a bobas z nami Plus taki że śpi długo, tak do 8:30-9:00 (wcześniej ok 7:30 jest pobudka ale na chwilę i śpi dalej). Może ja powinnam jakoś to uregulować? Hm?
Problem taki, że my z tżetem też mamy nieregularny tryb życia, tzn różnie wstajemy bo nie wisi nad nami bat żaden (w sensie ja wychowawczy on pracuje w domu, no albo go nie ma), jemy śniadanie o 12 a potem też wszystko płynne jest. No kurcze, nie wiem

U nas z ciekawostek, to okazało się że nasz nowy wypłosz ma milion pcheł i biegunkę, złożyłam w końcu wniosek o becikowe i kminię na co wydać, czy na fotelik następny czy na grill bo widziałam piękny zielony , kupiłam sobie przewodnik coby wakacje zaplanować i w końcu jakoś je logistycznie ogarnąć ale nie ma kiedy plus jestem przeszczęśliwa bo tż ma jakiś projekt w UK a ja anglistka całym sercem i mieszkałam tam chwilę i tęsknię ogromnie i się znów na pasożyta wybieramy we wtorek z Franciszkiem podbijać Lądek Zdrój i pokazać im że wcale rojal bejbi nie jest najfajniejsze
Aa. I kupiłam kaszkę zdrowy brzuszek z Lipą, Franek nie chce jeść bo nie kuma karmienia łyżeczką, ale mnie smakuje i mu już pół paczki zeżarłam. Pycha!

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-07-26 o 22:43
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 22:50   #582
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Ja zaczynam odstawianie w połowie sierpnia, jak wrócę z urlopu. Ewa mi za bardzo ciągnie brodawki (), chciałabym się czasem napić % a poza tym uważam, że jest już duża
Tak, już jest OK. Nasze odstawianie nie było łatwe, bo mały był antybutelkowy i strasznie nie lubił mm
Stary 2013-07-26, 23:03   #583
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie ZASTANAWIAM CZY JECHAĆ?! JECHAĆ!
Bo widzisz... w Chłapowie jest klif i za tym idzie to, że na plażę jest milion schodów. Dodaj do tego wózek itp. Junołłorajmin Zaszczepiłam w Jagience Karwię pod rozwagę, zaszczepiam i w Tobie
A potem przyjdzie co do czego i tż powie, że on do karwi nie jedzie bo to dziura
no bo nie możemy się z tymi terminami dogadać
o ludzie!!! to dobrze że piszesz że tam ostre podejście, kiedyś byliśmy, nie pamiętam gdzie, jak Junior miał ze 4 lata, właśnie w takiej miejscowości gdzie szło się z 200 m pod górę żeby na plażę wejść! to był koszmar, stary by mnie zabił jakbym znów mu takie atrakcje zafundowała

Cytat:
hej hej
dla Olinka za siedzenie i raczkowanie
pracujesz co słychać

Cytat:

Cytat:
jak mnie Daśko dzisiaj użarł auuuuuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Ojacie jacie,
jakie Wy jesteście poukładane z tymi karmieniami, porami, godzinami, spaniami... kurde, u mnie to jakiś chaos
fakt że przy cycku gorzej wyregulować ale w wieku, w jakim są nasze dzieci, to jest wykonalne
każdy robi jak uważa, JA mam takie zdanie, że uregulowany rytm dnia (spanie, jedzenie, spacery) - oczywiście mniej więcej, nie co do minuty = większe poczucie bezpieczeństwa u dziecka = spokojniejsze dziecko
i to dotyczy nie tylko niemowlaków ale starszych dzieci również, z Juniorem sprawdziło się
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 23:21   #584
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
mi pomogły okłady bardzo ciepłe (termofor lub nalej gorącej wody do butelki) i rozmasowywanie podczas karmienia

no i zdarza się niestety, szwagierka miała non stop, jak jej córa skończyła 7-8 m-cy, dlatego musiała odstawić szybciej niż planowała

pa pa, miłego weekendu

a mi masaże pomogły, chodzi o to żeby "rozbić" ten zastój
zaraz wskakuję do wanny i będę robić sobie okład, masaż... mam nadzieję, że pomoże, w sumie jest troszkę lepiej jak rano. że też musiało się zdarzyć na sam koniec karmienia...

Cytat:
ciąganie to nic, mój jak gryzie! raz to mnie tak użarł, że myślałam że mi sutka odgryzie! aż krew się polała! a łapkami to mi całe cycki szarpie i ciąga!
ja po wakacjach też zaczynam odstawianie. mam nadzieję, że dam radę.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 23:46   #585
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Zlazłam się jak głupia, kupiłam sobie kobaltową marynarkę taką jakby dresową. I złote japonki z brokatem za 9,90

Chyba zabawka dla Ewci bo miała być w paczce a to był taki listonosz od paczek, bo słyszałam jak podjeżdżał pod klatkę

O masz no a chciałam zapytać czy nie chciałabyś może kolczyków w kolorze wściekła fuksja no
brawo za zakupy

nie otworzyłaś mu

wściekła fuksja to nir to samo co blady róż
Przypominam że kareta hrabianki jest fuksjowa

Cytat:
Jak się okaże, że to tarcie oczków Ewsona to alergia to pewnie też jakiś antyalergiczny dostaniemy, nie? Czy takie alergie, które początkowo nie wiadomo z czego się biorą "leczy się" jakoś tak ogólnymi specyfikami antyalergicznymi czy nic się z czymś takim nie robi, dopóki nie przeprowadzi się testów na co to może być alergia? Orientuje się ktoś?
Ul trze oczy i nos jak jest zmęczona, albo czasami jak ją karmię. Nie wiem z czym to jest związane ale na alergię nie obstawiałam

Cytat:
Wykreślać?
do mnie znajomi niespodziewanie wpadli

Cytat:
Cześć dziewczyny!
witaj

Cytat:
Ojacie jacie,
My żyjemy wg schematu bo wydaje mi się że schemat=spokój dziecka. Ula wie co i jak i o jakiej porze, wie czego się spodziewać, ja się nie muszę zastanawiać czy już ją kłaść czy jeszcze nie, i czy jest już głodna... Dobrze mi z naszą monotonią

Cytat:
no bo nie możemy się z tymi terminami dogadać

JA mam takie zdanie, że uregulowany rytm dnia (spanie, jedzenie, spacery) - oczywiście mniej więcej, nie co do minuty = większe poczucie bezpieczeństwa u dziecka = spokojniejsze dziecko
no jak nie możemy. Ja jade wt/sr, potem dzika, potem wy, spotykamy się w okolicy 6go na nieistniejącej promenadzie i jest git

o właśnie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
myślałam że mi sutka odgryzie! aż krew się polała! a łapkami to mi całe cycki szarpie i ciąga!
oj nie uważało się na wykładzie cioci Majeczki...

Idę spać.
Do jutra laseczki

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 07:25   #586
emylka86
Zakorzenienie

Jagnna z rozpędu pisałam ; p

witajcie w ogóle. my dziś planujemy spedzić dzień nad wodą, upał i duchota...

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-07-27, 08:01   #587
judkama
Zakorzenienie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

Hej
Tomek ma krupowe zapalenie krtani
Jak bylismy na rehabilitacji to jakis dzieciak tak kaszlal i zarazil, oby Mati byla zdrowa
Wlasnie wracamy od lekarza, musielismy od mojrj mamy do Torunia wrocic bo yu masakra, zeby pediatre dorwac...
Dostal sterydy i od razu lepiej
Co do schematow za dnia to mamy mniej aiecej stale punkty dnia, typu pora wstawania i chodzenia spac, drzemki ewentualnej, obiadu, alw to jest dosc elastyczne i dostosowuje pod dzieci bardziej, ale cyc jest na zadanoe oprocz pory obiadowej bo wiem, ze wtedy mala nie zje nic jak sie napije mleka, u Tomka tak samo bylo i wie ze jest o 18 mleko potem bajka i spanie, obiad kolo 14 -15,

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 08:06   #588
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hej
Jak bylismy na rehabilitacji to jakis dzieciak tak kaszlal i zarazil, oby Mati byla zdrowa
Wlasnie wracamy od lekarza, musielismy od mojrj mamy do Torunia wrocic bo yu masakra, zeby pediatre dorwac...
Co do schematow za dnia to mamy mniej aiecej stale punkty dnia, typu pora wstawania i chodzenia spac, drzemki ewentualnej, obiadu, alw to jest dosc elastyczne i dostosowuje pod dzieci bardziej, ale cyc jest na zadanoe oprocz pory obiadowej bo wiem, ze wtedy mala nie zje nic jak sie napije mleka, u Tomka tak samo bylo i wie ze jest o 18 mleko potem bajka i spanie, obiad kolo 14 -15,

zdrówka dla Tomka
nawet nie wiedziałam, że takie określenie istnieje jak krupowe zapalenie krtani, rozumiem, że to jest gorsze od zwykłego zapalenia krtani?

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-07-27, 08:16   #589
judkama
Zakorzenienie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

To tak zwany krup, dzieci zazwyczaj na to choruja i jest niebezpieczne bo sie dusza

Ale szybko zareagowalismy i nie jest zle

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 08:34   #590
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
To tak zwany krup, dzieci zazwyczaj na to choruja i jest niebezpieczne bo sie dusza

Ale szybko zareagowalismy i nie jest zle

aaaa już rozumiem, no to zdróweczka jeszcze raz dla malucha! i by młoda się nie zaraziła!

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-07-27, 08:37   #591
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej jestem juz dzis taka zła że aż serce mnie boli!!
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:06   #592
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jestem wymagająca, nie musi mi od razu przesypiać całych nocy, niech sobie będzie ta jedna pobudka w nocy ale jedna
Co do jaglanej to jestem na świeżo po oglądaniu wiem co jem o kaszach i tam też jaglana była bardzo chwalona. Ogólnie nie jestem zwolenniczką zapychania kaszkami dlatego idzie nam to tak jak idzie Mam tą kaszkę zdrowy brzuszek ale daję ją do owoców, o ile pamiętam. A tak to wyżeram sama
Ogólnie kasze to są zdrowe, ale rzeczywiście skład kaszek dla dzieci jest różny. Jak komuś zależy na zdrowszym żywieniu to trzeba po prostu patrzeć trochę na składy.

Cytat:
Ojacie jacie,
Tzn nie skupiałam się do tej pory na uregulowaniu tego, nie notowałam kiedy je kiedy śpi (no dobra, na samym początku pisałam ile jadł i z której piersi )... a może powinnam
Kompletnie nie mamy stałych pór jedzenia, w nocy się budzi kilka razy ale nie mam pojęcia o której bo ja w półśnie go karmię... Zasypiamy też różnie, z reguły ok 21 ale bywa też i 23 jak się zagapimy a bobas z nami Plus taki że śpi długo, tak do 8:30-9:00 (wcześniej ok 7:30 jest pobudka ale na chwilę i śpi dalej). Może ja powinnam jakoś to uregulować? Hm?
Problem taki, że my z tżetem też mamy nieregularny tryb życia, tzn różnie wstajemy bo nie wisi nad nami bat żaden (w sensie ja wychowawczy on pracuje w domu, no albo go nie ma), jemy śniadanie o 12 a potem też wszystko płynne jest. No kurcze, nie wiem

U nas z ciekawostek, to okazało się że nasz nowy wypłosz ma milion pcheł i biegunkę, złożyłam w końcu wniosek o becikowe i kminię na co wydać, czy na fotelik następny czy na grill bo widziałam piękny zielony , kupiłam sobie przewodnik coby wakacje zaplanować i w końcu jakoś je logistycznie ogarnąć ale nie ma kiedy plus jestem przeszczęśliwa bo tż ma jakiś projekt w UK a ja anglistka całym sercem i mieszkałam tam chwilę i tęsknię ogromnie i się znów na pasożyta wybieramy we wtorek z Franciszkiem podbijać Lądek Zdrój i pokazać im że wcale rojal bejbi nie jest najfajniejsze
Aa. I kupiłam kaszkę zdrowy brzuszek z Lipą, Franek nie chce jeść bo nie kuma karmienia łyżeczką, ale mnie smakuje i mu już pół paczki zeżarłam. Pycha!
Najważniejsze, żeby Tobie pasowało. Ja też baaardzo różnie wstaję i generalnie w domu lubię luz. Ale wydaje mi się, że wbrew pozorom tak jest łatwiej - masz wbrew pozorom więcej czasu dla siebie - wiesz kiedy mniej wiecej będzie drzemka i możesz sobie rozplanować co sobie wtedy porobisz, a także jesteś w stanie szybciej przewidzieć czy dziecko jest zmęczone czy o coś innego chodzi. U mnie jak przegapię pewien moment senności to jest marudzenie i problem z zaśnięciem. Oczywiście też nie zawsze trafię na 100%, ale w 90% .
Oczywiście nie jest to u mnie co do godziny, bo dostosowuję się do małej i zdarza się, że karmienie zamiast 17-18 jest o 16.

Przerwa w pisaniu - Iza stanęła mi w łożeczku!!!!!!!!!!:jup i:

Ja mam kaszkę owsiano-pszenną ze śliwką i też jest pycha Izie też smakuje

Cytat:
Hej

Ojej Kurujcie się
Stary 2013-07-27, 09:07   #593
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

oj no to zdrówka dla Tomusia.
Swoją drogą co za ludzie żeby na rehabilitacje chore dzieci zabierać
Nasz schemat też nie jest sztywny na maxa, dostosowuję się do Uli.

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej jestem juz dzis taka zła że aż serce mnie boli!!
tz czy teściowa

Cześć!
Jade zaraz na szoping, aż się boję taki gorąc

Stary 2013-07-27, 09:07   #594
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

dla IZY

Stary 2013-07-27, 09:21   #595
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Przerwa w pisaniu - Iza stanęła mi w łożeczku!!!!!!!!!!:jup i:

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Mamy raczkujących szkrabów-
czy dywan jest serio taki niezbędny do startu? Nie mam żadnego i nie wiem czy powinnam sobie załatwić

Stary 2013-07-27, 09:21   #596
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

nie wyrabiam juz dzis ech... nawet nie ma jak jechac dla dziecka po ubranka bo przecież TATUŚ prosił o pomoc przy przyczepie... cały tydzień mój nawijał że jak w sobote bedzie w domu to pojedziemy na zakupy... ale nie nawet ten panac do ojca sie noe odezwał że chcemy jechac na zakupy... a nie przepraszam wczporaj powiedział że to JA chce jechać na zakupy by kupic nowy tel... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e ...

sory musiałam sie wygadać jestem taka zła że az mnie serce napierdala...

Stary 2013-07-27, 09:30   #597
emylka86
Zakorzenienie

brawo dla Izy! to zaraz zacznie też się wstawanie przy meblach : ))

Jagnna ja nie mam żadnego dywanu a młody mi poszedł jak ledwo 6 miesięcy skończył, teraz śmiga już w ogóle jak burza, więc dywan nie jest potrzebny, na panelach i kaflach też sobie dzieciaki radzą ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-07-27, 09:42   #598
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
sory musiałam sie wygadać jestem taka zła że az mnie serce napierdala...
wam najlepiej by ta wyprowadzka zrobiła. żeby się twój mąż od rodzicow odciął

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Jagnna ja nie mam żadnego dywanu a młody mi poszedł jak ledwo 6 miesięcy skończył, teraz śmiga już w ogóle jak burza, więc dywan nie jest potrzebny, na panelach i kaflach też sobie dzieciaki radzą ; p
dzięki

Stary 2013-07-27, 09:47   #599
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
fakt że przy cycku gorzej wyregulować ale w wieku, w jakim są nasze dzieci, to jest wykonalne
każdy robi jak uważa, JA mam takie zdanie, że uregulowany rytm dnia (spanie, jedzenie, spacery) - oczywiście mniej więcej, nie co do minuty = większe poczucie bezpieczeństwa u dziecka = spokojniejsze dziecko
i to dotyczy nie tylko niemowlaków ale starszych dzieci również, z Juniorem sprawdziło się
Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
My żyjemy wg schematu bo wydaje mi się że schemat=spokój dziecka. Ula wie co i jak i o jakiej porze, wie czego się spodziewać, ja się nie muszę zastanawiać czy już ją kłaść czy jeszcze nie, i czy jest już głodna... Dobrze mi z naszą monotonią
Tylko ja bardzo nie chcę stać się niewolnikiem schematów, w sensie "nie możemy wyjść popołudniu/wieczorem z dzieckiem bo o 19 Franek powinien spać" itp.
On jest bardzo spokojny mimo naszego chaosu i szczęśliwy również, szczerze mówiąc to niewiele płacze, bez powodu nigdy,jest bardzo pogodny więc mam nadzieję że nasz brak rutyny mu nie przeszkadza.
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:52   #600
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
wam najlepiej by ta wyprowadzka zrobiła. żeby się twój mąż od rodzicow odciął

dzięki
tak wiem ale co ja na to poradzę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości