|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Rozpieszczasz nas
Cytat:
![]() Jakie ZASTANAWIAM CZY JECHAĆ?! JECHAĆ! Bo widzisz... w Chłapowie jest klif i za tym idzie to, że na plażę jest milion schodów. Dodaj do tego wózek itp. Junołłorajmin Zaszczepiłam w Jagience Karwię pod rozwagę, zaszczepiam i w Tobie A potem przyjdzie co do czego i tż powie, że on do karwi nie jedzie bo to dziura Cytat:
![]() Coś jest w powietrzu bo Ewa też dzisiaj grzeczniutka. Cytat:
I kupić kaszkę jaglaną. Mam wrażenie, że ten jej plan łatwiej jest wcielić w życie jak się karmi butlą. A u nas jak na złość od paru dni tylko cycek bo tak jakoś mi się chce do niej poprzytulać karmiąc wieczorem ![]() Trójkąty: http://allegro.pl/trojkat-przestrzen...423738613.html http://tablica.pl/oferta/edukacyjny-...k-ID2qScP.html http://tablica.pl/oferta/rewelcyjny-...y-ID320h9.html |
|||
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu daaawno (nie będę tłumaczyć dlaczego, bo to skomplikowane...). Tęskniłam, więc wróciłam
Mój Oliwierek skończył już 7 miesięcy. Od 2 tygodni nie karmię już piersią, od 1,5 tyg. mały sam siedzi a od wczoraj raczkuje To tak w skrócie, co u nas, teraz poczytam sobie, co u Was, ale wszystkiego nie nadrobię, nie ma szans...
|
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Także witaj córko marnotrawna i zarabiaj na wpisanie na listę
|
||
|
|
|
#574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas pory posiłków i ich rodzaje ustabilizowały się dopiero po odstawieniu od cyca (musiałam odstawić, bo mały złapał wirusa i nabawił się nietolerancji laktozy, teraz jesteśmy na mm HA, ale niedługo zacznę wprowadzać zwykłe). |
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ta kaszka robi jakieś cuda - po prostu mleko jest bardziej sycące. Pewnie każda inna też będzie dobra, z tym, że ja wolę tę, bo nie chcę jeszcze jej tak bombardować glutenem no i ogólnie jestem jej fanką ![]() Z tego co pamiętam to pani T. pisała w książce ile czasu zajmuje takie przestawianie na przesypianie całej nocy - były to dosyć długie okresy - kilka - kilkanaście tygodni w zależności od dziecka - oczywiście to tak pi razy drzwi, bo może być tak że Ewcia szybko załapie. Poza tym mogło być to pisane pewnie z myślą o mniejszych dzieciach. Ale piszę to, żebyś się nie zrażała jak Ci nie wyjdzie od razu czy po kilku dniach ![]() Cytat:
Cieszymy się, że wróciłaś ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- O fajne te trójkąty
|
||
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam odstawianie w połowie sierpnia, jak wrócę z urlopu. Ewa mi za bardzo ciągnie brodawki ( ), chciałabym się czasem napić % a poza tym uważam, że jest już duża ![]() Cytat:
ale jedna ![]() Co do jaglanej to jestem na świeżo po oglądaniu wiem co jem o kaszach i tam też jaglana była bardzo chwalona. Ogólnie nie jestem zwolenniczką zapychania kaszkami dlatego idzie nam to tak jak idzie Mam tą kaszkę zdrowy brzuszek ale daję ją do owoców, o ile pamiętam. A tak to wyżeram sama Idę się kąpać, bo dawno tyłka w wannie nie moczyłam. A potem nakarmię Ewkę na śpiocha licząc na długi sen. Do jutra dziubaski
|
||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy to dobre na śpiocha, młodemu tak dawałam flachę jak był mniejszy, jak się kręcił koło 22-23 to myk flaszkę, a teraz się budzi o tej pore na mleko i potem koło 4, tylko u nas to jest tak, że on marudzi, robię flachę pije i śpi, nawet oczu nie otworzy
z ciekawostek: ostatnio wypił w nocy mleko zasnął, ja się położyłam, a że nasze łóżko stoi przy dzieciowym, żeby w nocy nie spadł, to za chwilę przylazł do mnie i położył się koło mnie
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojacie jacie,
jakie Wy jesteście poukładane z tymi karmieniami, porami, godzinami, spaniami... kurde, u mnie to jakiś chaos ![]() Tzn nie skupiałam się do tej pory na uregulowaniu tego, nie notowałam kiedy je kiedy śpi (no dobra, na samym początku pisałam ile jadł i z której piersi )... a może powinnam ![]() Kompletnie nie mamy stałych pór jedzenia, w nocy się budzi kilka razy ale nie mam pojęcia o której bo ja w półśnie go karmię... Zasypiamy też różnie, z reguły ok 21 ale bywa też i 23 jak się zagapimy a bobas z nami Plus taki że śpi długo, tak do 8:30-9:00 (wcześniej ok 7:30 jest pobudka ale na chwilę i śpi dalej). Może ja powinnam jakoś to uregulować? Hm?Problem taki, że my z tżetem też mamy nieregularny tryb życia, tzn różnie wstajemy bo nie wisi nad nami bat żaden (w sensie ja wychowawczy on pracuje w domu, no albo go nie ma), jemy śniadanie o 12 a potem też wszystko płynne jest. No kurcze, nie wiem ![]() U nas z ciekawostek, to okazało się że nasz nowy wypłosz ma milion pcheł i biegunkę, złożyłam w końcu wniosek o becikowe i kminię na co wydać, czy na fotelik następny czy na grill bo widziałam piękny zielony , kupiłam sobie przewodnik coby wakacje zaplanować i w końcu jakoś je logistycznie ogarnąć ale nie ma kiedy plus jestem przeszczęśliwa bo tż ma jakiś projekt w UK a ja anglistka całym sercem i mieszkałam tam chwilę i tęsknię ogromnie i się znów na pasożyta wybieramy we wtorek z Franciszkiem podbijać Lądek Zdrój i pokazać im że wcale rojal bejbi nie jest najfajniejsze ![]() Aa. I kupiłam kaszkę zdrowy brzuszek z Lipą, Franek nie chce jeść bo nie kuma karmienia łyżeczką, ale mnie smakuje i mu już pół paczki zeżarłam. Pycha!
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-07-26 o 22:43 |
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ludzie!!! to dobrze że piszesz że tam ostre podejście, kiedyś byliśmy, nie pamiętam gdzie, jak Junior miał ze 4 lata, właśnie w takiej miejscowości gdzie szło się z 200 m pod górę żeby na plażę wejść! to był koszmar, stary by mnie zabił jakbym znów mu takie atrakcje zafundowała ![]() Cytat:
dla Olinka za siedzenie i raczkowaniepracujesz co słychać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
każdy robi jak uważa, JA mam takie zdanie, że uregulowany rytm dnia (spanie, jedzenie, spacery) - oczywiście mniej więcej, nie co do minuty = większe poczucie bezpieczeństwa u dziecka = spokojniejsze dziecko i to dotyczy nie tylko niemowlaków ale starszych dzieci również, z Juniorem sprawdziło się |
||||
|
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja po wakacjach też zaczynam odstawianie. mam nadzieję, że dam radę. |
||
|
|
|
#585 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie otworzyłaś mu ![]() wściekła fuksja to nir to samo co blady róż ![]() Przypominam że kareta hrabianki jest fuksjowa ![]() Cytat:
ale na alergię nie obstawiałam![]() do mnie znajomi niespodziewanie wpadli ![]() witaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() o właśnie Cytat:
![]() Idę spać. Do jutra laseczki
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Jagnna z rozpędu pisałam ; p
witajcie w ogóle. my dziś planujemy spedzić dzień nad wodą, upał i duchota... |
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Hej
Tomek ma krupowe zapalenie krtani ![]() Jak bylismy na rehabilitacji to jakis dzieciak tak kaszlal i zarazil, oby Mati byla zdrowa Wlasnie wracamy od lekarza, musielismy od mojrj mamy do Torunia wrocic bo yu masakra, zeby pediatre dorwac... Dostal sterydy i od razu lepiej Co do schematow za dnia to mamy mniej aiecej stale punkty dnia, typu pora wstawania i chodzenia spac, drzemki ewentualnej, obiadu, alw to jest dosc elastyczne i dostosowuje pod dzieci bardziej, ale cyc jest na zadanoe oprocz pory obiadowej bo wiem, ze wtedy mala nie zje nic jak sie napije mleka, u Tomka tak samo bylo i wie ze jest o 18 mleko potem bajka i spanie, obiad kolo 14 -15, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
nawet nie wiedziałam, że takie określenie istnieje jak krupowe zapalenie krtani, rozumiem, że to jest gorsze od zwykłego zapalenia krtani? |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
To tak zwany krup, dzieci zazwyczaj na to choruja i jest niebezpieczne bo sie dusza
Ale szybko zareagowalismy i nie jest zle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
aaaa już rozumiem, no to zdróweczka jeszcze raz dla malucha! i by młoda się nie zaraziła!
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
hej jestem juz dzis taka zła że aż serce mnie boli!!
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście nie jest to u mnie co do godziny, bo dostosowuję się do małej i zdarza się, że karmienie zamiast 17-18 jest o 16. Przerwa w pisaniu - Iza stanęła mi w łożeczku!!!!!!!!!! Ja mam kaszkę owsiano-pszenną ze śliwką i też jest pycha Izie też smakuje ![]() Cytat:
Kurujcie się |
|||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą co za ludzie żeby na rehabilitacje chore dzieci zabierać Nasz schemat też nie jest sztywny na maxa, dostosowuję się do Uli. tz czy teściowa ![]() Cześć! Jade zaraz na szoping, aż się boję taki gorąc
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
dla IZY
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Mamy raczkujących szkrabów- czy dywan jest serio taki niezbędny do startu? Nie mam żadnego i nie wiem czy powinnam sobie załatwić
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
nie wyrabiam juz dzis ech... nawet nie ma jak jechac dla dziecka po ubranka bo przecież TATUŚ prosił o pomoc przy przyczepie... cały tydzień mój nawijał że jak w sobote bedzie w domu to pojedziemy na zakupy... ale nie nawet ten panac do ojca sie noe odezwał że chcemy jechac na zakupy... a nie przepraszam wczporaj powiedział że to JA chce jechać na zakupy by kupic nowy tel... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e ...
sory musiałam sie wygadać jestem taka zła że az mnie serce napierdala...
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
brawo dla Izy! to zaraz zacznie też się wstawanie przy meblach : ))
Jagnna ja nie mam żadnego dywanu a młody mi poszedł jak ledwo 6 miesięcy skończył, teraz śmiga już w ogóle jak burza, więc dywan nie jest potrzebny, na panelach i kaflach też sobie dzieciaki radzą ; p |
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
On jest bardzo spokojny mimo naszego chaosu i szczęśliwy również, szczerze mówiąc to niewiele płacze, bez powodu nigdy,jest bardzo pogodny więc mam nadzieję że nasz brak rutyny mu nie przeszkadza.
|
||
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
tak wiem ale co ja na to poradzę...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

tzn na co mam zmienić 
Zaszczepiłam w Jagience Karwię pod rozwagę, zaszczepiam i w Tobie 
I kupić kaszkę jaglaną. Mam wrażenie, że ten jej plan łatwiej jest wcielić w życie jak się karmi butlą. A u nas jak na złość od paru dni tylko cycek bo tak jakoś mi się chce do niej poprzytulać karmiąc wieczorem 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

dla Olinka za siedzenie i raczkowanie