|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Bardzo fajny opis porodu
![]() To które dzisiaj rodzą?Jest sobota to czekamy na wysyp :P W ogóle to do mnie wczoraj dzwonili ze szpitala jaką mam grupę krwi i czy zrobiłam badania to jak jej powiedziałam że byłam na wysysaniu krwi to aż buchnęła śmiechem ![]() A do Tż dzwonili z Siemiradzkiego że wyniki już do odebrania, ale zrobi to w poniedziałek. Zawiezie mnie pod izbę i po nie pojedzie sam szybciutko. Igor wczoraj robił "aliena" czyli chulaj dusza w brzuchu na wszystkie strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzień dobry
Domi kciuki za dziś. U mnie cisza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2523 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzień dobry!!
Domcia kciuki mocne dla Ciebie!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Domcia, zaciskamy piesci i piąsteczki!
tak piszecie o czyszczeniu przed porodem... mnie przeczyscilo po cc na 3 dzien. nie mieli okazji posluchac w szpitalu i okolicy jak sie dre to posluchali pewnego dnia nad ranem jak mi poszlo z "2". sama malo nie wstalam ze strachu na bacznosc jak uslyszalam. aaa no... dzien dobry ![]() wczoraj skwar, dzis jeszcze gorzej ma byc. a my na 18-sta na slub mamy jechac. wczoraj poszlismy na spacer i 2 komary mi dziecko zaatakowaly ale na szczescie nie uzarly. |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam sie z rana. Wstałam przed 7 ubrałam sie i wyszłam na dwór co by isc z siersciami przed upałem ale stwierdziłam ze mi zimno i ide za chwile
![]() Wczoraj sie poryczałam i ryczałam pół nocy wylewajac swoje 9-miesięczne zale do TZ i u słyszałam tylko tyle ze on sie tak zachowuje bo sie BOI a ja sie kuzwa nie boje bo przeciez rodze co miesiac i mam mega doswiadczenie. Wyzygałam mu ze tak naprawde to on sie nie pyta czy moze nas ktos odwiedzic albo czy on moze sobie wyjsc tylko mnie INFORMUJE a to ja potem musze sprzatac po jego znajomych którzy se siedza 3-4 dni i hajlajf. Ze musze sie prosic po 3 -4 dni o gupi masaz stóp-swoja droga wczoraj tez prosiłam i masazu nie było ![]() a ![]() ![]() No wiec zobaczymy czy cokolwiek do niego dotarło. Ja go do ojcostwa nie chce zmuszac ale to on przez rok mocno naciskał na dziecko i myślałam ze wszystko maprzemyslane a teraz wychodzi na to ze ja mam byc inkubatorem i robotem a on se śmiga i nic w jego zyciu sie nie zmieni. Oj czuje ze to ostanie tyg. beda ciezkie boz poprostu pekłam a jak mi sie juz to zdarzy to nie odpuszcze ![]() Samantha7 to cie biedaczko wymęczyli, Dotkaa wzruszający opis,je domi kcikasy, jaskierka miłej przeprowadzki, lachryma brawa za kp Jak kogos pominęłam to przepraszam |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Że co??? Znajomi siedzą 3-4 dni u was i ty koło nich latasz? No chyba żart? Ja bym się nie dała nawet z czysto fizycznego punktu widzenia, a ambicjonalnie to już na 100% nie!
#2527 |
Zakorzenienie
|
witajcie,
noc jak zwykle czyli do bani, na dobre pospalam od 5 do 7 tylko, czuje malego bardzo nisko, doslownie jakby mi w kapie siedzial ![]() cos czuje ze moje dziecko jest dlugie i spore ... albo uklada sie tak a nie inaczej ze wzgledu na moj kregoslup ... moze jemu jest przy kregoslupie nie za bardzo dobrze i do przodu sie pnie, a ja juz oczami wyobrazni widze mega duze dziecko. Piszecie ze Wasze dzieci szaleja, moj tez wlasnie i dziwi mnie to, ze ma na to miesjce ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Nie zasypiam ofc 3000 mysli w glowie mam
![]() She - Ty 29.07 mssz cc prawda? Jak urodze 29 bedziemy para ![]() Aga- to zal ze Twoj Tz taki. No sorry se imprez i po nich sprzatania nie wyobrazam. Tz niech sie nie mazgaje tylko pomoze cos zrobic. Z reszta oni wszyscy tacy pomocni. Moj Tz umyl wanne i myslal ze poklony mu bede walic. Pfff ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Idzia - chyba czujemy to samo. Moj mi tez siedzi w kapie az mnie zgina. Jakby se tam reka gmeral i czasem mam wrazenie ze ja zaraz do mnie wystawi i mi pomacha. I wlasnie duzy jest malo ma miejsca a se normalnie sie tak wyciaga trojkaci i kwadratowi mi brzuch ze az mnie skreca. Watroby to ja juz nie mam :/
#2529 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadaniu i kąpieli. Dzisiaj chyba wezmę się trochę za sprzątanie i może jakieś pranie. Wczoraj zauważyłam, że zaczęły mi się robić rozstępy ![]() ![]() Dziewczyny myślicie, że mogę wypić pół piwa? Od dłuższego czasu chodzi za mną warka radler... Już nie mogę wytrzymać! |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Dotkaaa super opis ![]() ![]() Samantha miałaś jazdy na tej wizycie ![]() ![]() Domcia ![]() Jakierka super, że już jesteście ,,u siebie" ![]() Kayka ![]() ![]() Ze mnie już się leje a nic jeszcze nie zrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
kallisto
![]() ![]() dotka na Twoim opisie to sie tak zryczałam, ze chyba na żadnym wczesniej az tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
szykuje sie wlasnie, jedna reka pisze z nami, dopijam kapuczino, mysle ze zjesc. nie wiem co jeszcze do torby dopakowac. nie wiem co do jedzenia do szpitala zabrac. poza tym SŁABO spałam bo wyobraźcie sobie moi znajomi w nocy nie śpią i oczywiście wysyłaja mi wiaodmości z pytaniami "ruszyło się coś??" "o ktorej jedziesz do szpitala??" pospałabym ale w koncu wyciszyłam telefon bo juz nie mialam sił słuchac tego pikania |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zadomowienie
|
Ja juz po spacerze , Zgubiłam jednego sierscia po drodze
![]() Pewnie juz siedzi pod bramka i marudzi ![]() Tz obudzony juz usłyszał kolejna litanie został oddelegowany do sklepu po bułki bo JA mam na nie ochote i b ![]() I niestety stwierdziłam ze skonczyły sie dobre czasy i bede mega sucza bo tak. TZ wychodzi z załozenia ze on dobrze zarabia i jak juz bede na pysk padc to mam mu powiedziec to on mi pomoc wynajmie, ale ja wychodze z załozenia ze nie tedy droga i czas zeby sie ogarnoł bo do jasnej cholery ZAŁOZYŁ RODZINE i nie o kase tu chodzi tylko o zaangazowanie. I w dupie mam opinie jego znajomych jak to jeden mi ostanio powiedział ze ja TZ ograniczam bo przceciez wiedziałam jaki on jest a teraz wymagam by czasami zrezygował i to jet n ie fer. A to ze ja od roku rezygnuje ze wszystkiego to jest fer. No myslałam ze dziada udusze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to wiecej juz nie marudze i szykuje liste dla TZ co ma yc w weekend porobione a ja ide na hamaczek ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A i w pon. jade zapisac sie na podyplomówke i od listopada ide na zajecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce was zawieść ![]() DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! az mi lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zadomowienie
|
oooooooooooooooo piwo tez bym walneła
![]() Ja kupuj kwas chlebowy ale taki lepszy zeby to był kwas a nie napój słodzony chłodze go w zamrazalniku dodaje cytryny i wmawiam sobie ze piiwo pije. Obowiazkowo jeszcze w kuflu. Niech sasiedzi mysla ze patologoe maja a co ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() u mnie oczywiście pobudka o 3.30 na szczęście około 5 zasnęłam znowu. Ja juz nie wiem jak mam spać, poloże się na plecach to nie mogę oddychać, na boku plecy bolą i ramię. Chyba zrezygnuję ze snu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
własnie domcia dzis Twój wielki dzien, trzymam
![]() rozmawialam ze znajoma kosmetyczka i mi powiedziala, ze czerwone/sine rozstepy sa od szybkiego tycia - chudniecia, a biale (jesli takie sa od razu) od zmian hormonalnych. Ja mam 3-4 czerwone, a na brzuchu białe wlasnie i ona twierdzi, ze na pojawienie sie tych bialych to wplywu nie mamy, nawet zeby i 10 razy dziennie sie smarowac - hormony ciazowe moga tak dzialac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas skwar od rana, nie zdążyłam na spacer wyjść. Zaraz skończę prasowanie i relaks przy książce.
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę sprzątać ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie, już ze szpitala wrócisz ze swoja córeczką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam ![]() ![]()
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
laski nie uwierzycie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
wyszłam spod prysznica i odszedł mi czop !!!!!!!!!!!!!!! mały w sumie w dwóch częściach, ale nie wiem czy nie przegapiłam pod prysznicem bo okularów nie założyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poszukaj czegoś co nie ma alko a smakuje podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Żadna mnie nie dobila w nocy i musiałam sie męczyć ![]() Zostawiłam TZ w sypialni i poszłam położyć sie na sofe do salonu. Wolna miałam tylko mała bo duża schla po czyszczeniu, więc lezalam ścisnieta jak sledz. Chrapanie TZ słyszałam z drugiego pokoju ![]() Spalam przy otwartym balkonie i było przyjemnie chłodno, ale potem skurcz nóg i rak doszły, potem czyscilo mnie dwa razy w toalecie i nad ranem wróciłam do sypialni bo juz byłam tym wszystkim wykończona i zmarzlam przy tym balkonie ![]() TZ pyta rano jak mi minęła noc i zdziwiony ze do doopy bo on nic nie słyszał ze ja wstaje ![]() Idę jeść ....
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :P
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam po 8..całą noc się wierciłam, czasami budziły mnie jakieś skurcze/kłucia.. ale niestety nie rozkręciły się.. po 5 polazłam z poduchami do sypialni i wcisnęłam się obok męża (a to przez zasrane ptactwo, które co chwilę na balkonie dzioby darło). Zasnęłam jeszcze dość porządnie, ale i tak czuję się niedospana. Mąż mnie pogania, żebym się szykowała, ale coś mi nie spieszno do szpitala..nikt mi konkretnej godziny nie wyznaczał, to mam cały dzień przecież ![]() domcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
ale skurczy brak...
nic czekam 30 minut i dzwonie do szpitala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.