|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Bardzo fajny opis porodu
![]() To które dzisiaj rodzą?Jest sobota to czekamy na wysyp :P W ogóle to do mnie wczoraj dzwonili ze szpitala jaką mam grupę krwi i czy zrobiłam badania to jak jej powiedziałam że byłam na wysysaniu krwi to aż buchnęła śmiechem ![]() A do Tż dzwonili z Siemiradzkiego że wyniki już do odebrania, ale zrobi to w poniedziałek. Zawiezie mnie pod izbę i po nie pojedzie sam szybciutko. Igor wczoraj robił "aliena" czyli chulaj dusza w brzuchu na wszystkie strony
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzień dobry
Domi kciuki za dziś. U mnie cisza jest mi smutno że moje dziecko nie zechciało w nocy wyjść. A skwar u mnie taki że muszę okna pozamykac tylko mi się nie chce z łóżka wstać.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzień dobry!!
Domcia kciuki mocne dla Ciebie!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Domcia, zaciskamy piesci i piąsteczki!
tak piszecie o czyszczeniu przed porodem... mnie przeczyscilo po cc na 3 dzien. nie mieli okazji posluchac w szpitalu i okolicy jak sie dre to posluchali pewnego dnia nad ranem jak mi poszlo z "2". sama malo nie wstalam ze strachu na bacznosc jak uslyszalam. aaa no... dzien dobry ![]() wczoraj skwar, dzis jeszcze gorzej ma byc. a my na 18-sta na slub mamy jechac. wczoraj poszlismy na spacer i 2 komary mi dziecko zaatakowaly ale na szczescie nie uzarly. |
|
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam sie z rana. Wstałam przed 7 ubrałam sie i wyszłam na dwór co by isc z siersciami przed upałem ale stwierdziłam ze mi zimno i ide za chwile
Wczoraj sie poryczałam i ryczałam pół nocy wylewajac swoje 9-miesięczne zale do TZ i u słyszałam tylko tyle ze on sie tak zachowuje bo sie BOI a ja sie kuzwa nie boje bo przeciez rodze co miesiac i mam mega doswiadczenie. Wyzygałam mu ze tak naprawde to on sie nie pyta czy moze nas ktos odwiedzic albo czy on moze sobie wyjsc tylko mnie INFORMUJE a to ja potem musze sprzatac po jego znajomych którzy se siedza 3-4 dni i hajlajf. Ze musze sie prosic po 3 -4 dni o gupi masaz stóp-swoja droga wczoraj tez prosiłam i masazu nie było ![]() a szelkie rzeczy dla małej to juz tygodniami czekaja az je ogarnie itd na pewno wiekszosc z was to przechodziła ![]() No wiec zobaczymy czy cokolwiek do niego dotarło. Ja go do ojcostwa nie chce zmuszac ale to on przez rok mocno naciskał na dziecko i myślałam ze wszystko maprzemyslane a teraz wychodzi na to ze ja mam byc inkubatorem i robotem a on se śmiga i nic w jego zyciu sie nie zmieni. Oj czuje ze to ostanie tyg. beda ciezkie boz poprostu pekłam a jak mi sie juz to zdarzy to nie odpuszcze ![]() Samantha7 to cie biedaczko wymęczyli, Dotkaa wzruszający opis,je domi kcikasy, jaskierka miłej przeprowadzki, lachryma brawa za kp Jak kogos pominęłam to przepraszam |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Że co??? Znajomi siedzą 3-4 dni u was i ty koło nich latasz? No chyba żart? Ja bym się nie dała nawet z czysto fizycznego punktu widzenia, a ambicjonalnie to już na 100% nie!
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie,
noc jak zwykle czyli do bani, na dobre pospalam od 5 do 7 tylko, czuje malego bardzo nisko, doslownie jakby mi w kapie siedzial cos czuje ze moje dziecko jest dlugie i spore ... albo uklada sie tak a nie inaczej ze wzgledu na moj kregoslup ... moze jemu jest przy kregoslupie nie za bardzo dobrze i do przodu sie pnie, a ja juz oczami wyobrazni widze mega duze dziecko. Piszecie ze Wasze dzieci szaleja, moj tez wlasnie i dziwi mnie to, ze ma na to miesjce
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zasypiam ofc 3000 mysli w glowie mam
![]() She - Ty 29.07 mssz cc prawda? Jak urodze 29 bedziemy para Aga- to zal ze Twoj Tz taki. No sorry se imprez i po nich sprzatania nie wyobrazam. Tz niech sie nie mazgaje tylko pomoze cos zrobic. Z reszta oni wszyscy tacy pomocni. Moj Tz umyl wanne i myslal ze poklony mu bede walic. Pfff ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Idzia - chyba czujemy to samo. Moj mi tez siedzi w kapie az mnie zgina. Jakby se tam reka gmeral i czasem mam wrazenie ze ja zaraz do mnie wystawi i mi pomacha. I wlasnie duzy jest malo ma miejsca a se normalnie sie tak wyciaga trojkaci i kwadratowi mi brzuch ze az mnie skreca. Watroby to ja juz nie mam :/
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadaniu i kąpieli. Dzisiaj chyba wezmę się trochę za sprzątanie i może jakieś pranie. Wczoraj zauważyłam, że zaczęły mi się robić rozstępy Na razie mało widoczne, ale mogłabym już urodzić ![]() Dziewczyny myślicie, że mogę wypić pół piwa? Od dłuższego czasu chodzi za mną warka radler... Już nie mogę wytrzymać! |
|
|
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Dotkaaa super opis wzruszyłam się ale i pośmiałam. No i brawa dla Tż że taki był dzielny i Ci pomagał![]() Samantha miałaś jazdy na tej wizycie najważniejsze, że synek zdrowy a waga - cóż i tak już nic na to nie poradzisz. Duży chłopak będzie i tyle![]() Domcia za pobyt w szpitalu i indukcję. Oby sprawnie poszło.Jakierka super, że już jesteście ,,u siebie" Kayka za wage Małej. Skoro lekarz mówił, że jest dobrze to znaczy że jest i tego się trzymajZe mnie już się leje a nic jeszcze nie zrobiłam Tż w pracy więc skoro pessar zdjęty i można rodzić zabieram się za sprzatanie po swojemu
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
kallisto
za opis, wzruszylam sie, jestes bardzo dzielna dotka na Twoim opisie to sie tak zryczałam, ze chyba na żadnym wczesniej az tak |
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
szykuje sie wlasnie, jedna reka pisze z nami, dopijam kapuczino, mysle ze zjesc. nie wiem co jeszcze do torby dopakowac. nie wiem co do jedzenia do szpitala zabrac. poza tym SŁABO spałam bo wyobraźcie sobie moi znajomi w nocy nie śpią i oczywiście wysyłaja mi wiaodmości z pytaniami "ruszyło się coś??" "o ktorej jedziesz do szpitala??" pospałabym ale w koncu wyciszyłam telefon bo juz nie mialam sił słuchac tego pikania |
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po spacerze , Zgubiłam jednego sierscia po drodze
jedna geba mniej .....Pewnie juz siedzi pod bramka i marudzi ![]() Tz obudzony juz usłyszał kolejna litanie został oddelegowany do sklepu po bułki bo JA mam na nie ochote i b dzie jeszcze robił MI sniadanie.I niestety stwierdziłam ze skonczyły sie dobre czasy i bede mega sucza bo tak. TZ wychodzi z załozenia ze on dobrze zarabia i jak juz bede na pysk padc to mam mu powiedziec to on mi pomoc wynajmie, ale ja wychodze z załozenia ze nie tedy droga i czas zeby sie ogarnoł bo do jasnej cholery ZAŁOZYŁ RODZINE i nie o kase tu chodzi tylko o zaangazowanie. I w dupie mam opinie jego znajomych jak to jeden mi ostanio powiedział ze ja TZ ograniczam bo przceciez wiedziałam jaki on jest a teraz wymagam by czasami zrezygował i to jet n ie fer. A to ze ja od roku rezygnuje ze wszystkiego to jest fer. No myslałam ze dziada udusze ![]() :pal a:![]() ![]() :pala :![]() ![]() no to wiecej juz nie marudze i szykuje liste dla TZ co ma yc w weekend porobione a ja ide na hamaczek ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A i w pon. jade zapisac sie na podyplomówke i od listopada ide na zajecia nowych ludzi poznac a TZ niech zacisnia wiezi z córka
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce was zawieść )DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! az mi lepiej |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
oooooooooooooooo piwo tez bym walneła
![]() Ja kupuj kwas chlebowy ale taki lepszy zeby to był kwas a nie napój słodzony chłodze go w zamrazalniku dodaje cytryny i wmawiam sobie ze piiwo pije. Obowiazkowo jeszcze w kuflu. Niech sasiedzi mysla ze patologoe maja a co !
|
|
|
|
#2537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzień dobry u mnie oczywiście pobudka o 3.30 na szczęście około 5 zasnęłam znowu. Ja juz nie wiem jak mam spać, poloże się na plecach to nie mogę oddychać, na boku plecy bolą i ramię. Chyba zrezygnuję ze snu
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
czekamy na dobre wieści!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
własnie domcia dzis Twój wielki dzien, trzymam
![]() rozmawialam ze znajoma kosmetyczka i mi powiedziala, ze czerwone/sine rozstepy sa od szybkiego tycia - chudniecia, a biale (jesli takie sa od razu) od zmian hormonalnych. Ja mam 3-4 czerwone, a na brzuchu białe wlasnie i ona twierdzi, ze na pojawienie sie tych bialych to wplywu nie mamy, nawet zeby i 10 razy dziennie sie smarowac - hormony ciazowe moga tak dzialac
|
|
|
|
#2540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, co ma nie być!U nas skwar od rana, nie zdążyłam na spacer wyjść. Zaraz skończę prasowanie i relaks przy książce.
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę sprzątać ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
podwójne, żeby szybko poszłofajnie, już ze szpitala wrócisz ze swoja córeczką |
||
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
laski nie uwierzycie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
wyszłam spod prysznica i odszedł mi czop !!!!!!!!!!!!!!! mały w sumie w dwóch częściach, ale nie wiem czy nie przegapiłam pod prysznicem bo okularów nie założyłam. |
|
|
|
#2546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poszukaj czegoś co nie ma alko a smakuje podobnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Żadna mnie nie dobila w nocy i musiałam sie męczyć ![]() Zostawiłam TZ w sypialni i poszłam położyć sie na sofe do salonu. Wolna miałam tylko mała bo duża schla po czyszczeniu, więc lezalam ścisnieta jak sledz. Chrapanie TZ słyszałam z drugiego pokoju Spalam przy otwartym balkonie i było przyjemnie chłodno, ale potem skurcz nóg i rak doszły, potem czyscilo mnie dwa razy w toalecie i nad ranem wróciłam do sypialni bo juz byłam tym wszystkim wykończona i zmarzlam przy tym balkonie ![]() TZ pyta rano jak mi minęła noc i zdziwiony ze do doopy bo on nic nie słyszał ze ja wstaje Idę jeść ....
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) zaczyna się:P
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam po 8..całą noc się wierciłam, czasami budziły mnie jakieś skurcze/kłucia.. ale niestety nie rozkręciły się.. po 5 polazłam z poduchami do sypialni i wcisnęłam się obok męża (a to przez zasrane ptactwo, które co chwilę na balkonie dzioby darło). Zasnęłam jeszcze dość porządnie, ale i tak czuję się niedospana. Mąż mnie pogania, żebym się szykowała, ale coś mi nie spieszno do szpitala..nikt mi konkretnej godziny nie wyznaczał, to mam cały dzień przecież domcia może samo się zacznie...tego Ci życzę...
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
ale skurczy brak...
nic czekam 30 minut i dzwonie do szpitala |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

jest mi smutno że moje dziecko nie zechciało w nocy wyjść. A skwar u mnie taki że muszę okna pozamykac tylko mi się nie chce z łóżka wstać.

Na razie mało widoczne, ale mogłabym już urodzić 
najważniejsze, że synek zdrowy a waga - cóż i tak już nic na to nie poradzisz. Duży chłopak będzie i tyle
za pobyt w szpitalu i indukcję. Oby sprawnie poszło.

!!W czwartek byłam na wizycie no i oprócz tego,że mała waży ok. 2800 nic się nie dowiedziałam.Usłyszałam tylko,że wszystko jest dobrze,badać mnie już nie będzie,i 7 .08 mam przyjść na ktg.Wcale nie byłam zadowolona z tej wizyty.No,ale coż nie będę w 37 tygodniu biegać i szukać innego gina,zwłaszcza ,że teraz to graniczy z cudem bo wszyscy na urlopach.
klask i: