Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 08:49   #1081
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

neti ubranka bardzo ładne

fewcia dobrze że nocki już dużo lepsze

debrah co za szczęście że to sprawdziłaś

u nas noc dzisiaj też ok pobudka tylko o 4 na jedzenie a o 7 wstaliśmy, zauważyłam że co druga noc jest ok

możecie polecić jakiś fotelik samochodowy, bo z tego małęgo Bartuś już wyrósł, nogi mu wystają jakiś do d*py ten nasz bardzo mały

hje ja też muszę wybrać się do rossa, przy zakupie 2 słoiczków z hipa 190 g drugi jest za 50 % a przy zakupie 3 słoiczków z gerbera z deserkiem 4 jest za darmo. A obiecałam sobie że będę gotować małemu

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-07-27 o 08:52
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 08:54   #1082
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dzięki dziś już trochę lepiej, nos nadal zatkany, ale przynajmniej głowa przestała boleć Mam nadzieję tylko, że Zuzka ode mnie kataru nie załapie :pro si:

Cała wszystkiego naj naj
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:01   #1083
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aaaaa, to takie buty.... a co to za praca taka na tygodnie?
opieka i mama jeszcze ma firme sprzatajaca.

Meneq, jeszcze troszke! Duzo sily przesylam

Cala, wariatko, najlepszego!

Neti, ja nie widze zdjec w aplikacji, ale jakbym robila chrzciny to tez postawilabym na taki "zwykly", ale elegancki stroj, zadne biale ubranka czy garniturki.

Co do karkowki-TZ lubi taka natarta musztarda, czosnkiem, oliwa i przyprawami.

moze porwij sie na maslankowe ciasto od Illusion?
uwielbiam jedno letnie, ale nie dam linku, bo ciezko w aplikacji.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:18   #1084
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Cała, wszystkiego dobrego dla Ciebie, 100 lat i wracaj do nas szybko

No właśnie, też ma takie podejrzenie

Poniedziałek coraz bliżej

Dobrze,że sprawdziłaś, Powodzenia

Zazwyczaj tylko stoi, buja się i nogami drepcze Czasem uda się troszkę "podejść" ale zaraz jest bammm

Moje z tel, bo aparatu nie miałam pod ręką

A to z takiej pozycji Piotrek nie siada Próbuje siąść jak kolanka ma na ziemi, ale jeszcze się nie udaję

Jak nastrój przed chrzcinami ?

Buziaki dla Majeczki , Hani i Marcinka

Mi się bardzo podoba i fajnie bo później wykorzystacie
A kiedy macie chrzciny?

Elmi, juz dawno mia lam pytać, jak ta maly Leoś?
Nawet do poniedzialku 7h mniej niz myslisz ;-)
Dziewczyny dziekuje za dobre slowo

Buziaki dla dzisiejszych bobasow obchodzacych kolejne miesiecznice.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:21   #1085
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
no Szaja... jak ja się cieszę, że Ty to tak dobrze napisałąś Moja Karinka się naprawde szybko rozwijała, bo siedziała na 4,5 m-ca ale raczkowała dopiero na 9, a chodziła na 11. A przecież są dzieci które zaczynają na 8-9 m-cy siedzieć, a chodzić dopiero na 14

Maja teraz przyjęła bardzo szybki sposób przemieszczania się - turlanie się Wczoraj na kocu ją położyłam to ona fyrt, fyrt i już na trawie i wciska się w najmniejszy kąt w łóżeczku o tak jak na fotce i chichra się przy tym strasznie

Moja dziewczynka kończy dziś 7 miesięcy... ehhh... a dopiero czułam pierwsze ruchy

Buziaki dla Hani i Marcinka za pół roczku i dla Kubusia za 5 mcy

przepraszam, że wszystkiego nie nadrabiam
i ja sie podłaczam do zyczen
dla Mai buziale od ciotki
co do ruchów- strzelisz tezecie to znów poczujesz

Cytat:
A to z takiej pozycji Piotrek nie siada Próbuje siąść jak kolanka ma na ziemi, ale jeszcze się nie udaję

Jak nastrój przed chrzcinami ?
wszystko przed wami
jak nastrój? hmmm, w sumie jak zawsze- posiadówki nie bedzie, sama msza, z meza rodziny to nie wiem czy przyjda bo jest obraza majestatu, ze powiedziałam weto w sprawie jego braciszka,mi to lata, nie do mnie tylko do dziecka byli zaproszeni. Łaski bez. Ode mnie beda rodzice, dziadkowie i wujek z ciotka i z dziecmi . Moze potem do moich rodziców pojedziemy posiedziec. A jak nie to wezmiemy małego nad wode- takie nietypowe chrzciny, ale ja sie przed nikim płaszczyc nie zamierzam ani po tyłku całowac.

czy Wasze bobasy reaguja na rozmowe prze telefon? jak dzwoni moja mama to przystawiam Bartulowi komórke, zaciesz od ucha do ucha ma i guga bo swojemu

mój sasiad 30letni spadł wczoraj z przyczepy i złamał obie rece w nadgarstkach ehhhh, żniwa... nienawidze jezdzic autem w rtym czasie- kombajny, traktory, przyczepy po kilka połaczone

AGA kuruj sie

SZAJA cos ty nawywijała, ze az rura pekła?

u mnie juz 28 stopni

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

http://demotywatory.pl/4174993/Jak-d...tac-skoro-swit

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

http://demotywatory.pl/4174993/Jak-d...tac-skoro-swit
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:21   #1086
meneq
Zakorzenienie

cala 100 lat w szczesciu! Kiedy do nas wrocisz?
Stary 2013-07-27, 09:33   #1087
ILLUSION
Wtajemniczenie

Na początku jeszcze raz podziękuję za życzenia imieninowe oraz za przemiłe komentarze w k. pod filmikiem ślubnym

A teraz życzenia:
dla calej urodzinowe
dla Majeczki e_vel za skończone 7 miesięcy
dla Hani bokeh i dla Marcinka nomen za 6 miesięcy
dla Kubusia nancy za 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aha, bo ja tu mialam pare pytan, jak mnie nie bylo

1. dlaczego Pstryczkowy jest zwany Dżejkobem?
2. dobrze widzialam, ze Insolito testowala?
3. widzialam nowa mamusie na watku?

cos tam jeszcze bylo ale w tej chwili nie pamietam
Z dżejkobem to było tak że raz pstryczkowa dała filmik i podpisała wygibasy Dżejkoba i tak już zostało od tamtej pory
O insolito wiesz już
A nowa mamusia ślązaczka z mężem piłkarzem popisała kilka dni i ciszaaaa zapadła.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dlaczego faceci mysla, ze totalne przegiecie paly da sie zalatwic jakimis marnymi chwastami?
Mój wczoraj na imieniny nawet złamanego badyla mi nie dał więc wiesz...
No ale przeprosin kwiatowych też nie akceptuję bo wtedy te badyle nie cieszą
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy nie zrobie Kubie krzywdy gdybym go wozila przez 2tyg (oczywiscie nie cale dnie) dokladnie w tym wozku??
Info ze strony producenta: http://www.babydesign.eu/produkt/id/31

Jak widzicie calkiem na plasko nie lezy, jest lekki kat... I stad te moje watpliwosci.

Dzis w drodze na i z dzialki histeria byla nieziemska
Na raczkach oczywiscie super, ekstra, czadowo mu bylo.

Wybaczcie fotki w garazu
Nawijko moim zdaniem jest w porządku, malutki ten kąt jest, dla spokoju możesz dać coś pod pupę, jakąś pieluchę flanelową złożoną albo cienki kocyk. Nie przejmuj się i śmiało bierz ten wózek
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wiem, że temat wałkowany milion razy, ale jakie krzesełko do karmienia polecacie? Moja Gwiazda jeszcze nie siedzi, czy one się jakoś rozkładają w oparciu?
Fewciu mnóstwo tego na all i teraz już praktycznie wszystkie mają oparcia regulowane w 3 poziomach. Czytaj w opisach. Moim zdaniem fajna jest też regulacja wysokości bo dopasowujesz do siebie czy siedzisz na kanapie czy na krześle żeby wygodnie było karmić i później jak już dziecko przy stole będzie jadło z wami to też do stołu ładnie się dopasuje. Z tego samego powodu jedzenia przy dorosłym stole ważne też żeby była całkowicie zdejmowana tacka. No ale tą regulację wysokości i zdejmowaną tackę też pewnie większość krzesełek ma Tak więc patrz jakie Ci cenowo i kolorystycznie odpowiada i bierz. Fajnie do tyłu się odchyla naprawdę i elegansko można niesiedzące dziecko karmić.
Cytat:
A tu, ulubiona pozycja spędzania wolnego czasu przez Piotrka Czasem tak nogi podsunie do rąk, że wygląda jakby miał zaraz wstać i sobie pójść
Igi też tak robił, szykuj się niedługo na kolejny etap - podpełzywanie na brzuszku do przodu.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dopiero teraz dorwalam sie do zdjec stojacego Igiego!!! Wow, ale on szybki!!!
Ill, przyznaj sie, w listopadzie rodzilas?
też się nad tym zastanawiam czy gdzieś mi nie umknęły ze 2 miesiące
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O boże, ale jaja! wchodzę sobie na wirtualny dziekanat w celu zobaczenia o której to w niedzielę mam ten egzamin.. i co widzę EGZAMIN JEST W SOBOTĘ O 14:40.
Właśnie schodzę na zawał.
Debrah będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pewnie Wam się nie spodoba..bo to zwykły strój..ale mi takie typowe garniturki się nie podobają...a inne zestawy na chrzciny...bo lataliśmy i szukaliśmy..po przeliczeniu z butami itd..ponad 200zl...a gdzie potem mu to założę? Tu spodnie są większe kupione..a, są z regulacja..więc posluza dłużej...tak wybraliśmy jak dla mnie...elegancko..ok
neti, prześlicznie będzie się Antonio prezentował

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

możecie polecić jakiś fotelik samochodowy, bo z tego małęgo Bartuś już wyrósł, nogi mu wystają jakiś do d*py ten nasz bardzo mały
A ile BArtuś waży? Bo te kolejne są od 9 kg. No i nic nie szkodzi że nóżki wystają, mogą. Nie może wystawać główka!

U nas idą kolejne ząbki jakieś...Igi ciągle paluszkami sobie jeździ po dziąsełkach. Wczoraj o 22:30 biedaczek zaczął przez sen tak zawodzić żałośnie i paluszki do buzi. Nie płakał tylko tak się żalił właśnie...a oczy ciągle zamknięte. Mąż mu posmarował dziąsełka Dentinoxem i przestał i usnął ładnie.

Pobudka dzisiaj o 6 (oj jak mi się to podoba, niby tylko godzina dłużej a człowiek taki wyspany ) No a od 7:30 Igi sobie urządził drzemkę i śpi już dwie godziny. Mąż pojechał do kolegi na działkę wyciąć drzewo bo będzie robił na działce huśtawkę dla Igusia na przyszły rok, później jedziemy do teściów na obiad, zostawimy na trochę młodego a sami pojedziemy do nowootwartej Biedry po zapas Dadów bo są w promocji.
No i fotelik już będę kupowała 9-18 kg bo Igi już siedzi ładnie, 9 kg osiągnął a w nosidełku ma już ciasno.

Udanej i miło spędzonej soboty wszystkim życzę
Stary 2013-07-27, 09:38   #1088
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Iffonka...czytalam najnowsze testy fotelikowe... Najlepsze są peg perego..czy jak to się tam piszę...ale cena powyżej 700 czy 800zl chyba...ale wiem też że bardzo dobre są recaro..bo to firma
Co fotele do samochodów jakiś tam sportowych robi...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:40   #1089
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
no Szaja... jak ja się cieszę, że Ty to tak dobrze napisałąś Moja Karinka się naprawde szybko rozwijała, bo siedziała na 4,5 m-ca ale raczkowała dopiero na 9, a chodziła na 11. A przecież są dzieci które zaczynają na 8-9 m-cy siedzieć, a chodzić dopiero na 14

Maja teraz przyjęła bardzo szybki sposób przemieszczania się - turlanie się Wczoraj na kocu ją położyłam to ona fyrt, fyrt i już na trawie i wciska się w najmniejszy kąt w łóżeczku o tak jak na fotce i chichra się przy tym strasznie

Moja dziewczynka kończy dziś 7 miesięcy... ehhh... a dopiero czułam pierwsze ruchy

Buziaki dla Hani i Marcinka za pół roczku i dla Kubusia za 5 mcy

przepraszam, że wszystkiego nie nadrabiam
No bo tak jest
A norma samodzielnego chodzenia to 12-18mcy, a więc BARDZO szeroka.
Ja też gratuluję dzisiejszym miesięczniakom

Cytat:
No to już mam..czapeczki...ubranko. ..i reszta...w body tyko chyba skroce rękawy no i kicha do odkrycia bo czarna nie pasuje..

Cytat:
Pewnie Wam się nie spodoba..bo to zwykły strój..ale mi takie typowe garniturki się nie podobają...a inne zestawy na chrzciny...bo lataliśmy i szukaliśmy..po przeliczeniu z butami itd..ponad 200zl...a gdzie potem mu to założę? Tu spodnie są większe kupione..a, są z regulacja..więc posluza dłużej...tak wybraliśmy jak dla mnie...elegancko..ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]

No co ty, mnie się poboda, też wolę takie z nami chrzczony był chłopczyk, ze 3mce miał, i normalnie biała czapeczka, kaftanik i śpioszki miał.
A butki fajne, skąd?

Co do rośnięcia Dorka 16 czerwca chrzczona, bodziakosukienka na 74 z lekkim zapasem, kilka dni temu - na styk

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Fewciu mnóstwo tego na all i teraz już praktycznie wszystkie mają oparcia regulowane w 3 poziomach. Czytaj w opisach. Moim zdaniem fajna jest też regulacja wysokości bo dopasowujesz do siebie czy siedzisz na kanapie czy na krześle żeby wygodnie było karmić i później jak już dziecko przy stole będzie jadło z wami to też do stołu ładnie się dopasuje. Z tego samego powodu jedzenia przy dorosłym stole ważne też żeby była całkowicie zdejmowana tacka. No ale tą regulację wysokości i zdejmowaną tackę też pewnie większość krzesełek ma Tak więc patrz jakie Ci cenowo i kolorystycznie odpowiada i bierz. Fajnie do tyłu się odchyla naprawdę i elegansko można niesiedzące dziecko karmić.
no te co pokazuję to mają wszystkie, jakoś nie podkreślałam tego, bo własnie to oczywiste
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 09:50   #1090
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Iffonka...czytalam najnowsze testy fotelikowe... Najlepsze są peg perego..czy jak to się tam piszę...ale cena powyżej 700 czy 800zl chyba...ale wiem też że bardzo dobre są recaro..bo to firma
Co fotele do samochodów jakiś tam sportowych robi...
I jeszcze cybex iunofix isofix..czy jakos tak

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Szajka...oczywiście allllll

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Dziewczyny co do fotelikow..mieliśmy dostać od rodziny..jakiś chicco..cieszyłam się bo o jeden wydatek mniej ale okazalo się teraz że to po ich pierwszym dziecku...czyli kupowany 12 lat temu...mówie ostatnio że to chyba nie dobry już..a teściu że co to za różnica przecież to to samo wszystko.... No chyba nie??m

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-27 o 09:53
Stary 2013-07-27, 10:03   #1091
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Dziewczyny co do fotelikow..mieliśmy dostać od rodziny..jakiś chicco..cieszyłam się bo o jeden wydatek mniej ale okazalo się teraz że to po ich pierwszym dziecku...czyli kupowany 12 lat temu...mówie ostatnio że to chyba nie dobry już..a teściu że co to za różnica przecież to to samo wszystko.... No chyba nie??m
Nie brałabym 12-letniego
Co do testów to patrz tutaj:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9...aco/index.html
no i odradzane są te z osłoną tułowia zamiast pasów 5-punktowych a tą osłonę chyba te cybex własnie mają.
Stary 2013-07-27, 10:07   #1092
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Aha...no ja też sądzę że 12 letni to trochę przegięcie... a lepiej 9-18kg..czy 9-36kg?
No a mi tak ciężko przeglądać strony w telefonie...ale faktycznie masz rację...no to który fotelik wybrać?peg perego niby najlepszy...ale cena....:banghead:

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-27 o 10:11
Stary 2013-07-27, 10:20   #1093
Konto usunięte

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

9-36 bym nie brała, za duży rozrzut, a jak coś do wszystkiego, to do niczego
Sama muszę rozważyć zakup 9-25. Dla starszej mam 9-18, ale ona szczypiorek, teraz wg najnowszych doniesień 13kg waży no ale Dorotka zaraz 9kg osiągnie, czyli odpada nasz mały fotelik, a ten agatkowy też odpada bo Dorka nie siedzi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:27   #1094
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Aha...no ja też sądzę że 12 letni to trochę przegięcie... a lepiej 9-18kg..czy 9-36kg?
No a mi tak ciężko przeglądać strony w telefonie...ale faktycznie masz rację...no to który fotelik wybrać?peg perego niby najlepszy...ale cena....:banghead:
9-36 mają słabe oceny w testach zderzeniowych, ja biorę 9-18.No i ja tam nie widzę żeby w grupie 9-18 Peg Perego był najlepszy. Patrz żeby przynajmniej 4 była w kategorii bezpieczeństwo, te są bardzo dobre. Ja biorę chicco Xpace z isofixem.
No i właśnie jeśli macie w samochodzie system isofix to bierz taki bo mają o wiele lepsze oceny. Identyczny fotelik z isofixem jest oceniony na 4 a bez już na 3 np.
Stary 2013-07-27, 10:29   #1095
sylwietta1988
Zakorzenienie

Szaja, dobrze prawisz, znajomi kupili rocznej córce wlasnie 9-36, ni pierona, sprzedac teraz chca. Raz, ze ona drobna, dopiero 11 wazy, a dwa, ze wpada w niego jak sliwka w kompot, niewygodnie siedziec, do tego nic nie widzi, złosci sie. Ja tez bede brała pod uwage 9-18, bo z nosidła jeszcze kilo i wyrosnie mi kawaler
Stary 2013-07-27, 10:38   #1096
Kija80
Zadomowienie

Melduję że u nas wszystko w porządku tylko mi czasu brakuje. Wczoraj przedobrzyłam, mam do nadrobienia 30 stron a nie 35 Solenizantce wyròsł wczoraj na imieniny pierwszy ząbek. To znaczy kiełkuje dopiero ale już go widać i młoda go śmiesznie bada językiem. A trzy dni temu nauczyła się wreszcie obracać sama z pleców na brzuch (wcześniej umiała tylko jak się ją lekko popchnęło). I od rana bawimy się w "mama obróć mnie na plecy". Ona idzie na brzuch i zaczyna kuprem rzucać i nogi pod brzuch podciągać ale że się jej nie udaje przemieścić to się złości i muszę ją przewrócić na plecy. Poleży chwilę i idzie na brzuch i tak w kółko, już ją kilkadziesiąt razy tak dziś przewracałam.
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:40   #1097
Konto usunięte

Kija, gratuluję zęba wesoło macie

Fotelik dla Agatki mam chicco key 1 plus, bez isofixa bo wówczas nie mieśliy, a teraz nie wiem jaki wezmę.
Stary 2013-07-27, 10:42   #1098
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ale ja nie wiem co to ten system.."iso.."...a już napewno czy ma go nasze auto?:screwy:

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-27 o 10:44
Stary 2013-07-27, 10:47   #1099
Konto usunięte

Ten mnie interesuje - co do testów, ja nie tylko na nie patrzę niestety to jest też tak, że fotelik marki X testowany jest na aucie np. citroen c3, przykładowo. Wypadł w teście super, ma 4 punkty. ALE ten sam fotelik w aucie bmw będzie inaczej się zachowywał i wcale nie msi tych 4 punktów otrzymać.

http://allegro.pl/berber-fotelik-sam...404159734.html

http://allegro.pl/fotelik-ramatti-fo...411014262.html

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-07-27 o 10:50
Stary 2013-07-27, 10:47   #1100
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Melduję że u nas wszystko w porządku tylko mi czasu brakuje. Wczoraj przedobrzyłam, mam do nadrobienia 30 stron a nie 35 Solenizantce wyròsł wczoraj na imieniny pierwszy ząbek. To znaczy kiełkuje dopiero ale już go widać i młoda go śmiesznie bada językiem. A trzy dni temu nauczyła się wreszcie obracać sama z pleców na brzuch (wcześniej umiała tylko jak się ją lekko popchnęło). I od rana bawimy się w "mama obróć mnie na plecy". Ona idzie na brzuch i zaczyna kuprem rzucać i nogi pod brzuch podciągać ale że się jej nie udaje przemieścić to się złości i muszę ją przewrócić na plecy. Poleży chwilę i idzie na brzuch i tak w kółko, już ją kilkadziesiąt razy tak dziś przewracałam.
Yae robi podobnie, ale polapala sie, ze jezeli podkurczy nogi a nastepnie opusci sie na rekach, to przesunie sie o kilka cm. Czasami zdarzaja sie nawet "skoki" w przod. Wstawilam filmik kilka dni temu. Pewnie Anula tez zaraz sobie jakos poradzi.
Stary 2013-07-27, 10:51   #1101
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A tu, ulubiona pozycja spędzania wolnego czasu przez Piotrka Czasem tak nogi podsunie do rąk, że wygląda jakby miał zaraz wstać i sobie pójść
O rany, jak tak na te chłopaki patrzę to się zastanawiam, kiedy mój kawaler dogoni Świetny jest.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
neti ubranka bardzo ładne

fewcia dobrze że nocki już dużo lepsze

debrah co za szczęście że to sprawdziłaś

u nas noc dzisiaj też ok pobudka tylko o 4 na jedzenie a o 7 wstaliśmy, zauważyłam że co druga noc jest ok

hje ja też muszę wybrać się do rossa, przy zakupie 2 słoiczków z hipa 190 g drugi jest za 50 % a przy zakupie 3 słoiczków z gerbera z deserkiem 4 jest za darmo. A obiecałam sobie że będę gotować małemu
Nogi mogą wystawać, ważne że głowa się chowa

Cytat:

wszystko przed wami
jak nastrój? hmmm, w sumie jak zawsze- posiadówki nie bedzie, sama msza, z meza rodziny to nie wiem czy przyjda bo jest obraza majestatu, ze powiedziałam weto w sprawie jego braciszka,mi to lata, nie do mnie tylko do dziecka byli zaproszeni. Łaski bez. Ode mnie beda rodzice, dziadkowie i wujek z ciotka i z dziecmi . Moze potem do moich rodziców pojedziemy posiedziec. A jak nie to wezmiemy małego nad wode- takie nietypowe chrzciny, ale ja sie przed nikim płaszczyc nie zamierzam ani po tyłku całowac.
U nas na chrzcinach tylko moja rodzina była, więc wiem co czujesz Babcia z dziadkiem nadal się nie odzywają i nie pokazują. Dla Michała to już obcy ludzie, smutne ale prawdziwe.

Dołączam się do życzeń dla dzisiejszych jubilatów!

Rany jak gorąco, o 9 8 byliśmy na spacerze i już grzało niemiłosiernie. Jutro musimy raniutko wyjechać, coby w taki gorąc nie smażyć się w aucie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:51   #1102
Kija80
Zadomowienie

A ja próbuję założyć ogród Siedzę nad katalogami i wychodzi mi że powinnam mieć jeszcze chociaż z 15 arów gruntu bo tyle rzeczy mi się podoba. I oczywiście do tych arów ogrodnika na etacie bo ogrodniczka ze mnie żadna. W mieszkaniu miałam zawsze dwa- trzy kwiatki które musiały być na tyle wytrzymałe żeby wytrzymać zarówno 3 tygodnie suszy jak i codzienne podlewanie w zależności od tego czy w ogóle pamiętałam że mam kwiatki. A teraz zaczynam łapać bakcyla jak oglądam piękne zdjęcia ogrodów. Strasznie bym chciała mieć taką perełkę ale nie mam na tyle czasu ani umiejętności żeby się tym zajmować. Może kiedyś na emeryturze A na razie szukam czegoś niewymagającego i odpornego na mnie
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 10:59   #1103
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?

oj znów nie mogłam być z wami, najpierw wyjazd, później chrzciny, choróbsko (TŻ przywlókł;/), zaraził Laurusię;( starsza się dokładnie w tym samym czasie sama załatwiła chorobowo bo przywlokła katar i kaszel z aquaparku ehhh teraz po 3 tyg zmagań chorobowych mnie bierze buuuuu
no i jeszcze budowa ehhhh

parę stron temu pisałyście o tym, czy myślicie o kolejnym maleństwie. Powiem Wam tak, ja nigdy nie myślałam o drugim, w sumie to zawsze było coś, a to TŹ za granicą, a to mój dr - nigdy nie było czasu myśleć o tym, Gabi już przecież duża... a ja jedynaczka więc co to za problem... ciąża pojawiła się tak szybko, że nie zdążyłam się nawet oswoić z myślą o kolejnej dzidzi. Teraz jak mała już jest jestem najszczęśliwsza na świecie, w ogóle nie rozumiem jak mogłam nie myśleć o drugim dziecku, to najlepsza decyzja jaką podjęłam w życiu... no i jest tak fajnie z drugim, już nie panikuję na każdym kroku jak to robiłam w wieku 20 lat
...nie powiem, że nie myślę o trzecim ale to już bardziej sfera marzeń...

yyyy gdzie można sprawdzić czy małej zaaplikowali w szpitalu tą złą serię Euvax'u?

trochę niestety zapomniałam z obsługi maluszków dot. jedzonka, już można podawać surowe owocki np. jabłuszko do rączki? bo Laurusia ze słoiczka owocka nie tknie;/ (ma prawie 6,5 miesiąca )

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-07-27 o 11:12
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:03   #1104
litllesweetangel
Lurker ;)

Illusion zapomnialam napisac, to i tak pozno wracasz, po 9 miesiacach, az tyle urlopu mialas? Ja wracam pare dni pozniej, biore zalegly i wakacyjny urlop, a rodzilam poltora miesiaca po Tobie

Tak piszecie o tych fotelikach, zastanawiam sie co zrobic, bo my auta nie mamy ( bezprawkowi jestesmy) ale czasami(rzadko ale sie zdarza) gdzies z kims jedziemy. I co teraz? Kupowac? Jaki? Jakos pomyslu nie mam na to

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:11   #1105
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
ale dzis pospalismy... do 9! juz nie pamietam kiedy tak dlugo mlody spal! i teraz obowiazkowy dżemix wiec mam czas na wizazing
Cytat:
Ewik tak przeprosil ale te jego przeprosiny mam gleboko.
Spac bedzie w salonie, my z dzidzia w sypialni na naszym cudownym lozku <3 Po tym co powiedzial, nie mam najmniejszej ochoty dzielic z nim lozka. Cwaniaczek myszke mi zabral bo nia rzucilam. Ogolem tak sie wkurzylam, zee.... uwaga- usunelam go z fejsa nie wiem dlaczego, ale bylam w☠☠☠☠iona i nie mialam ochoty patrzec na niego na tym fejsie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41972549]

cudnie :d a widzisz, martwiłaś się rozwojem Blanki a tu co? Dorotka od wczoraj łapie się za kolanka i pieluchę
A, no i wczoraj uszka odkryła
[/QUOTE]

Cytat:
widocznie czadersko interesujacy macie dywan!

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Wiem, że Hje () wywoływała mnie do tablicy, ale się zawzięłam i przeczytałam cały poprzedni wątek (wybaczcie, ale nie będę cytować) i ten od początku. Jakoś nie umiem wbić się w temat, ale przynajmniej jestem na bieżąco.
hej hej
szacun za nadrobienie watku!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Niestety meza dopiero zobacze w poniedzialek.
Ostatnio za duzo przeprowadzek, wrazen, mieszkania raz tu, raz tam i sie nam dzien rozregulowal. Do tego przyjechala moja mama i zamiast mi pomoc, to mam jeszcze jedno dziecko do opieki.
Poza tym tak bardzo za tz tesknie, ze nie daje sobie rady z soba sama

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:28   #1106
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Insolito, a Piotrek chodzi też w ten sposób czy tylko tak staje? Bo to by było właśnie czworakowanie.
A muszę powiedzieć, że przeraża mnie ten widok, bo kojarzy mi się tylko z "Egzorcyzmami Emily Rose".[COLOR="Silver"]
o matko, jakie skojarzenie!
dobrze ze nie ogladalam tego

Cytat:
Dziewczyny...mam prośbę potrzebuję przepis na pieczona karkówkę...taka na obiad do pokrojenia w plastry...jakis sos
Oraz na jakies dobre letnie ciasto...
ja tam karkowke robie w woreczku
a ciacho polecam ILL, baaaaaarzdo dobre
ubranka super...

Cytat:

mala śmieszka!

Cytat:
Mały się obudził..leżal ze mna a ja do Was pisalam...zaczal marudzic..włączyłam mu telewizor i za chwilę patrzę a tu...

he he, widocznie nic ciekawego w tivi nie bylo

Cytat:

mój sasiad 30letni spadł wczoraj z przyczepy i złamał obie rece w nadgarstkach ehhhh, żniwa... nienawidze jezdzic autem w rtym czasie- kombajny, traktory, przyczepy po kilka połaczone
jejku, ja pamietam ze kiedys kiedys jechalam jako pasazer wlasnie w sezonie zniwnym i zaraz za ostrym zakretem, gdzie byly duze drzewa wiec widocznosc zerowa, z naprzeciwka pojawil sie kombajn, oczywiscie z hederem na przodzie! ledwo udalo nam sie wyhamowac! juz mialam wizje siebie samej nadzianej na to cos z przodu

Cytat:
Melduję że u nas wszystko w porządku tylko mi czasu brakuje. Wczoraj przedobrzyłam, mam do nadrobienia 30 stron a nie 35 Solenizantce wyròsł wczoraj na imieniny pierwszy ząbek.

za zabek i przewroty!

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

zdrowka zycze!
szczepionke spawdzasz w ksiazeczce zdrowia malucha, powinna byc wpisana nazwa i seria

a co do owocow to najbezpieczniej i najwygodniej jest podac owocki surowe w siateczce

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
Mąż mnie do lekarza zawiózł, mam zapalenie zatok, nigdy kurcze z zatokami nie miałam problemów, a tu klops :banghead: no i dostałam antybiotyk , niby bezpieczny ale same wiecie
Czuję się masakrycznie źle
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

zdrowka!

Cytat:
aha, bo ja tu mialam pare pytan, jak mnie nie bylo

1. dlaczego Pstryczkowy jest zwany Dżejkobem?
wklajalam kiedys filmik pt Wygibasy dżejkoba i tak juz zostalo

Cytat:

aaaa, no a mi sie dżejkob skojarzyl ze zmierzchem i myslalam, ze to nawiazanie do wilkolakow
nieee...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Wyjeżdżamy jutro ok 6, a jeszcze spakowani nie jesteśmy Mam nadzieję, że będzie czika i nie będzie padać, bo inaczej składam reklamację do Nawijki, że wyjeżdżając znad morza zabrała pogodę
a ja myslalam o was wczoraj tak intensywnie ze az sama mialam sen ze jedziemy nad morze i cala droge (caly sen) myslalam czy tylko wszystko wzielam
spokojnej podrozy...
pewnie powoli dojezdzacie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:30   #1107
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

zdrowka zycze!
szczepionke spawdzasz w ksiazeczce zdrowia malucha, powinna byc wpisana nazwa i seria

a co do owocow to najbezpieczniej i najwygodniej jest podac owocki surowe w siateczce
pstryczku
to w książeczce to wiem, ale gdzie sprawdzę na necie która seria jest ta zła? macie jakiegoś linka? w tych artykułach, które czytałam nie podano serii

właśnie kliknęłam tą siateczkę

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-07-27 o 11:32
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:32   #1108
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello
gratulacje dla naszych juz nie takich kruszunek za kolejne miesiace! a niedawno gratulowalysmy tygodni

fewciu, pietraszko w dzien w miare ok, ale bardzoooo malo jeno ale nocki koszmarne, od polnocy do 1:40 budzil sie 6 razy potem juz przestalam liczyc, w pewnym momencie bylo mi tak slabo, niedobrze, bylam tak zlana potem ze myslalam, ze obudze malza i pojde do kibelka i pod prysznic, no ale......zasnelam budzi sie z krzykiem, placzem, jak cyca je to nosek ma zatkany i sie przyssac nie moze dokladmie i placze, takze dzisiaj bym byla chodzacym zombie gdyby nie malz, zabral malego o 6 z lozka a ja spalam do 10.30 nawet na jedzenie mnie nie budzili

a po wstaniu poprztykalam sie z malzem buuuu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:52   #1109
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jejku, ja pamietam ze kiedys kiedys jechalam jako pasazer wlasnie w sezonie zniwnym i zaraz za ostrym zakretem, gdzie byly duze drzewa wiec widocznosc zerowa, z naprzeciwka pojawil sie kombajn, oczywiscie z hederem na przodzie! ledwo udalo nam sie wyhamowac! juz mialam wizje siebie samej nadzianej na to cos z przodu
Pstryn jakie fachowe slownictwo zapodał ja myslałam zes ty miastowa

Cytat:
Illusion zapomnialam napisac, to i tak pozno wracasz, po 9 miesiacach, az tyle urlopu mialas? Ja wracam pare dni pozniej, biore zalegly i wakacyjny urlop, a rodzilam poltora miesiaca po Tobie

Tak piszecie o tych fotelikach, zastanawiam sie co zrobic, bo my auta nie mamy ( bezprawkowi jestesmy) ale czasami(rzadko ale sie zdarza) gdzies z kims jedziemy. I co teraz? Kupowac? Jaki? Jakos pomyslu nie mam na to
Toz Illusion w kadrach robi- zachachmeciła w papierach to ma

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

trochę niestety zapomniałam z obsługi maluszków dot. jedzonka, już można podawać surowe owocki np. jabłuszko do rączki? bo Laurusia ze słoiczka owocka nie tknie;/ (ma prawie 6,5 miesiąca )
hejka pamietamy, a pewnie zdrowiejcie i pisz ja owocki daje zblendowane albo rozgniecione

Cytat:
A ja próbuję założyć ogród Siedzę nad katalogami i wychodzi mi że powinnam mieć jeszcze chociaż z 15 arów gruntu bo tyle rzeczy mi się podoba. I oczywiście do tych arów ogrodnika na etacie bo ogrodniczka ze mnie żadna. W mieszkaniu miałam zawsze dwa- trzy kwiatki które musiały być na tyle wytrzymałe żeby wytrzymać zarówno 3 tygodnie suszy jak i codzienne podlewanie w zależności od tego czy w ogóle pamiętałam że mam kwiatki. A teraz zaczynam łapać bakcyla jak oglądam piękne zdjęcia ogrodów. Strasznie bym chciała mieć taką perełkę ale nie mam na tyle czasu ani umiejętności żeby się tym zajmować. Może kiedyś na emeryturze A na razie szukam czegoś niewymagającego i odpornego na mnie
ja bede w przyszłym roku szalec w ogrodzie- trzynastka małzona ma na to pojsc i mundurówka pewnie tez jak sie rozpedze a co kwiatów domowych to ja iałam uraz z domu, bo mama zmienila go w dzungle i zarzekałam sie ze nigdy ani jednego a teraz co? to samo robie w sypialni mam 14 paproci

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
O rany, jak tak na te chłopaki patrzę to się zastanawiam, kiedy mój kawaler dogoni :) Świetny jest.

U nas na chrzcinach tylko moja rodzina była, więc wiem co czujesz Babcia z dziadkiem nadal się nie odzywają i nie pokazują. Dla Michała to już obcy ludzie, smutne ale prawdziwe.

Dołączam się do życzeń dla dzisiejszych jubilatów!

Rany jak gorąco, o 9 8 byliśmy na spacerze i już grzało niemiłosiernie. Jutro musimy raniutko wyjechać, coby w taki gorąc nie smażyć się w aucie.
dogoni, ani sie obejrzysz a bedzie smigał Laurko, a co do tesciów- zal ci?wybacz szczerosc- gdyby im zalezało, toby byli i kontakt utrzymywali
spokojnej podrózy , daj znac jak zajedziecie

młody spał 2,5 godz wysprzatałam dom na cacy, tylko kibelek jeszcze musze umyc, zrobiłam kawke i sie obudził

zblendowałam mu i własnie wcina czerwone sliwki- kwasielizna, ze jezyk cierpnie a ja nie nadążam z łyzeczką idac tym tropem to cytryne wsunie jak czekolade
Stary 2013-07-27, 11:53   #1110
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak miałam tyle urlopu z 2011 8 dni, z 2012 cały, z 2013 cały ale z tego wzięłam kilka dni tylko tak żeby wrócić początkiem miesiąca a reszta będzie w razie W jak teściowa nie będzie mogła z małym zostać czy cuś.

No myślę że musicie kupić fotelik bo jednak z kimś jeździcie a ten ktoś pewnie fotelika nie ma. Zwłaszcza że to inwestycja na kilka lat.

Lady

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-27 o 11:54
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości