|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Zuzia ma gorączkę
37,8 st. No i tak mierzymy co pół godzinki. Albo trzydniówka, albo ząbki bo dziąsła rozpulchnione, albo ode mnie coś złapała ![]() Ehh i co tu robić ? Dzwoniłam do lekarza i dopiero jak 38 przekroczy to mogę coś podać. A ona taka gorąca jest. Śpi teraz bidulka Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Znalazłam decyzję GIF, wygląda na to, że Laura tego Euvaxa nie dostała...
|
#1113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy buziaczki dla Majki ! ![]() Cytat:
Ja bym miała milion hortensji Dziękujemy ciotki za życzenia ;*! i również składam Marcinkowi, Majeczce i Kubulkowi Kurde... pół roku ale to leci ![]() Nawijko, kiedy lecicie? wybacz pewnie pisałaś ale nie mam czasu tyle nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B, szczepionkę przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, o numerze serii UFA 12001. Szczepionka nie spełnia wymagań jakościowych ze względu na niehomogeniczność. GIF wycofał produkt z obrotu na terenie całego kraju. Wycofano także z obrotu Tripacel. To szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi, o numerze serii C4007 AK. Powodem decyzji jest również niehomogeniczność. Cytat:
zapomnialam - wszystkiego najlepszego dla wszystkich ktorzy maja swoje male lub wieksze swieto! |
||
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Lurker ;)
|
Ill ooo nie kaza u was wykorzystywac stare urlopy? U nas jak ktos ma za duzo to od razu, ze ktos ma isc na urlop jak np mniej pracy jest.
Nie wierze- ile potrafi zdzialac calodzienny foch i samotna noc. Wczoraj jak juz sie klocilismy o wszystko, to zarzuty, ze nawet obiadu mi sie nie chce robic tylko komputer itp a dzis? Sam z siebie, ze goraco moze z☠☠☠y kebaba albo pizze. I to za jego zarobiona dzisiaj kase, a nie za nasza zyciowa Chyba musze czescniej go wywalac do salonu, to bedzie caly czas milusi ![]() Aga to chyba jeszcze nie goraczka, dzieci normalnie maja z 37 stopni ? Dobrzee mowie czy cos mieszam? Bez paniki, jest czika moze to tez ma wplyw na cieplote ciala? A marudzi mocno? Placze? Jesli nie to sie wstrzymaj, jak wejdzie ponad 38 to cos podaj.
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
AGA mam nadzieje, ze to tylko na ząbki
LADY, sciskam Was mocno kochani |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Najbardziej się boję że ode mnie coś złapała, bo to zapalenie zatok i katar straszny mam. I czika aż tak by nie podniosła temp zwłaszcza że na spacerze nie byłyśmy. No nic, sprawdzamy temp i czekamy. Tylko nie wiem kiedy w razie w do lekarza jechać ehh aż mnie brzuch rozbolal. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1119 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41973390]ludzie złoci
7mcy to wcale nie musi raczkować tzn. ja nie z ciebie się teraz śmieję, tak ogólnie, bo widzę jak dziewczyny piszą o oburzonych teściowych na przykład i rzeczy typu "ma 6mcy nie siedzi/nie raczkuje/nie staje/nie je rosołku!!!" są na porządku dziennym ![]() Nie, raczkowanie to etap (książkowo - nie książkowo jak widać może być wcześniej, ale to wyjątki) 9-10 mca. Prawdopodobnie najpierw uniesie dupkę, potem pełzanie (i może tyłem) a potem raczkowanie, a są dzieci które wcale nie raczkują albo tylko czworakują - czyli nie na kolanach, a na pełnych stopach i dłoniach. Są też dzieci, któe najpierw pójdą, a potem raczkują. A tu fajnie opisane: http://dzieciowo.pl/1-rok-zycia Ale za co? ![]() no, prawe sobie ciągnęła i macała tak, możesz kupić ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Nawijko, jak 2 tygodnie w takim wózku to ok, gorzej, gdyby było 2 tygodnie i 1 dzień. ![]() A poważnie - spokojnie, nasze dzieci już są spore, pół roku mają, to na pewno nie jest wózek na stałe, ale na ten okres nie martwiłabym się. Tym bardziej, że nosicie się też.[/QUOTE] Szaja dzięki za odpowiedź. Ja niby to wszystko wiem ale wiesz jak to jest. Moja starsza w tym czasie juz raczkowała,tutaj dzieciaczki dziewczyn też już co niektóre raczkują i tak mi gdzieś przez myśl przeleciało czy z moim szkrabem jest wszystko ok, że on tej dupci nie podnosi. No ale z drugiej strony poza tym rozwija się super. A przemieszcza się poprzez turlanie, więc może dlatego nie spieszno mu do raczkowania. Cytat:
Również przyłączam się do życzeń Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że przy trzydniówce temp powinna być wyższa wiec może od Ciebie coś złapała albo może ząbki. Chociaż z temp to jest różnie. Moja Michasia normalnie ma ok 36 a jak ma ok 37 to już po niej widać że jest chora i ma temp. Ostatnio jak była chora i miała 37,5 to oczy miała strasznie czerwone i aż jej łezki leciały
|
|||
|
|
|
#1120 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Debrah, kciuki trzymam
![]() I zdrowka dla Pietraszka i Zuzi
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Lady
![]() Aga żeby nie było to nic poważnegoDzięki za odpowiedzi odnośnie fotelika, Bartuś teraz ma 8 kg, a czy taki fotelik idzie zrobić jakoś np. na półleżąco? Nas najprawdopodobniej za miesiąc czeka 8 godzina jazda w samochodne w nocy. Ale jestem zła na ten nasz fotelik że on taki jakiś mały, wrrrrrr.
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() w pn chyba pojdziemy znowu na inhalacje, bo charczy strasznie, buu ![]() napalilam sie na kolkowa rapalu malz by mnie udusil chyba jak myslicie?
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
debrah powodzenia, będzie dobrze
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
fotelik bedziemy zmieniac po wakacjach
chyba recaro kupimy. a czy fotelik isofix mozna montowac w aucie bez isofixa?jak wyjdziemy z problemow finansowych to pod koniec roku przed swietami chcemy auto zmienic i bedzie z isofixem, wiec bez sensu kupowac dwa foteliki, i tak mysle, czy teraz mozemy kupic od razu z iso a montowac w starym gracie normalnie a jak juz przyjdzie auto z iso to z iso montowac? sorry za skladnie nieogar dzisiaj jestem :/
|
#1125 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzeba czekac i obserwowac Cytat:
a co do fachowego slownictwa to oprocz tego zem ja baba ze wsi to jeszcze maz "robi" kombajny (pracuje w New Holland) wiec chcial nie chcial hedery, młocarnie, klepiska itd itp mam na porzadku dziennym Cytat:
no to fajnie, glowa spokojniejsza |
|||||
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
pstryniu, chuste kolkowa rapalu, w moich kolorkach (szaja
tylko kurka dalej rodzicielskiego nie mam ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- bokeh, widzialam zdjecia Hanusi polroczkowe, sliiiiczna jest!
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Hani, Marcinka i Kubusia również! 'Cytat:
![]() Cytat:
Tobie również i udanych zakupów ![]() Cytat:
za ząbek! Jak bym czytała o mojej Gwieździe Najlepsze jest to, że jak już się przekręci na brzuszek, to płacze bo źle, ja ją na plecy, a Ona znowu na brzuszek I tak w kółko...Dziewczyny jestem złą matką... Zakładam Małej szelki już tylko do spania i do karmienia, czyli jest w szelkach jakieś 15-18 godzin na dobę. Nie mogłam już wytrzymać Jej płaczu Mam nadzieję, że nie zrobię Jej krzywdy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja nienawidzę kwiatów doniczkowych! Gdyby nie mąż to nie miałabym nawet kaktusa A że On bardzo lubi to mam mnóstwo storczyków, które cieszą oko Blanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Debrah, kciuki, pocisnij im tam kobito!! Sylwia, sliwki oczywiscie obierasz ze skorki, prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Chcę oznajmić, że dzielnie walczą z nadrabianiem, aczkolwiek do końca mi jeszcze daleko..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehe ja miałam podobną sytuacje. Lato, środek mszy, więc z rodzicami na dwoerze pod kościołem stoje. Dodam, że to mała miejscowaość była, gdzie się wychowywałam do 9 roku życia.. Podchodzi do nas znajoma rodziców i coś tam do mnie mówi.. A ja na cały głos: "Spieldalaj kulwo"... przez jakiś czas rodzice wstydzili się ze mna na dwór wychodzić taka sklęta byłam... Cytat:
no i więcej nie nadrobię... nie gniewajcie się, że tak tylko wadam coś napiszę i spadam, ale naprawdę staram się jak tylko mogę być na bierząco. niestety.. mała marudna.. chyba zęby, choć pewna nie jestem. nie mamy ani jednego, więc nie wiem jak to wygląda... pod palcem nic nie czuje.... :noni ewiem: u wcześniaków wychodzą później, ale czy mogę liczyć, że i u niej później wyjdą skoro to taki późny wcześniak...
|
||||||
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które robiły ciasto illusion.... Robiliście z malinami? Ja mam trochę...może nic się nie stanie jak zrobię cześć z malinami...cześć z jablkiem?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nosidło womar to wisiadło ? Bom zapomniała jak pisałyście
Deli kiedy kupowałaś ten blender w biedronie? Dawno?
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Są cgyba dwa rodzaje womar...wpisz womar ergonomiczne..one są powyżej 200zl...i te nie są wisiadłami
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
jakie tam uzaleznienie
mysle mysle ![]() nawijko bo ciagle mam napisac a zapominam, zazdraszczam wakacjones
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Staram się być na bieżąco
.Lady, Aga, zdrówka dla dzieciątek! ![]() Debrah, kciuki! Gratuluję skończonych miesięcy! Ale "czika", tak ? Tż w pracy, a ja siedzę w domu, bo przecież nie wylezę na ten rozgrzany beton.I nie wiem, czy pocytuję, bo Ala wgryzła się w szczebelki łóżeczka, patrzy na mnie błagalnym wzrokiem i krzyczy "mamamama"...
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Czy dynia z ziemniakiem z Hippa tak okropnie wali czy trafila mi sie zepsuta? Sprobowalam, az mnie cofnelo :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic więcej chyba nie zdziałasz. A jak malutka ma się teraz?
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dasz rade,w koncu nie bedziesz sama! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

37,8 st. No i tak mierzymy co pół godzinki. Albo trzydniówka, albo ząbki bo dziąsła rozpulchnione, albo ode mnie coś złapała

Moja Karinka się naprawde szybko rozwijała, bo siedziała na 4,5 m-ca ale raczkowała dopiero na 9, a chodziła na 11. A przecież są dzieci które zaczynają na 8-9 m-cy siedzieć, a chodzić dopiero na 14
Wczoraj na kocu ją położyłam to ona fyrt, fyrt i już na trawie
i wciska się w najmniejszy kąt w łóżeczku o tak jak na fotce
i chichra się przy tym strasznie 
ale to leci
do kibelka i pod prysznic, no ale......zasnelam
budzi sie z krzykiem, placzem, jak cyca je to nosek ma zatkany i sie przyssac nie moze dokladmie i placze, takze dzisiaj bym byla chodzacym zombie gdyby nie malz, zabral malego o 6 z lozka a ja spalam do 10.30
nawet na jedzenie mnie nie budzili

ehh aż mnie brzuch rozbolal. 

żeby nie było to nic poważnego
malz by mnie udusil chyba
jak myslicie? 

:noni ewiem: u wcześniaków wychodzą później, ale czy mogę liczyć, że i u niej później wyjdą skoro to taki późny wcześniak...