|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
dla mnie nie wydaje sie zeby bylo za duzo zwlaszcza ze z samego rana zaczynam dzien i nie podalam wszedzie wartosci w gramach, bo mi sie pisac tym razem tyle nie chcialo
![]() ![]() p.s. znowu wlaczyla mi sie faza na jajka i anty faza na mieso hehe p.s. minal termin @ i go ni ma ani brak objawow nadejscia etc. niebawem przyjdzie pora na test ![]()
Edytowane przez Zosienieczka Czas edycji: 2013-07-24 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Anuszka, Nadalka dzięki
![]() Wczorajszy dzień całkiem dobrze , oby tak dalej .... Zrobiłam małe podsumowanie miesiąca - jest minus 2 kg dokładnie, w obwodach -7 cm (w sumie 38 ![]() Można powiedzieć że redukuje się podręcznikowo ![]() Jedyny problem to kiepski humor i brak okresu w tym miesiącu (spóźniony o blisko 2 tygodnie , test negatywny) ...W sumie nie wiem czy tym @ sie martwić- u mnie jest raczej nieregularny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Nadalka, ja tak miałam przez oatatnie dwa tygodnie. Waga stała a cm było mniej. Dopiero co byłam w ciąży więc intensywny ruch 6x w tygodniu to był dla organizmu szok
![]() Dziś 89,9, ale na razie nie wpisuję, dziś ciasto imieninowe męża no i wesele w weekend, więc zaktualizuję w pon.
#4265 |
Zakorzenienie
|
Nadalka, ja jak kiedys zaczełam cwiczyc, to mi nagle 1kg tez podskoczył- zakwasy.
A u mnie pół kilo w dół ![]() ![]() nono, poschodziło mi gdzie niegdzie 1-2cm ![]() Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-07-25 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do ilu chcesz schudnąć? Psotka, a ile po tym ćwiczeniowym zastoju Ci spadło że tak powiem od razu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Hmmm ciężko powiedzieć. Z dnia na dzień kilogram ale cały czas jeszcze spada teraz - dzień po dniu coraz mniej. Tylko ćwiczeń też sobie cały czas dokładam, więc trudno ocenic.
#4268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
nadalka wiem, ze juz wyjdzie, kupuje dzisiaj jak do siebie bede jechac i jutro robie chyba, ze do rana pojawi sie @
nogi wlazly mi w dupe ![]() ![]() kolejny kiepski dzien pod wzgledem nastroju moze u siebie mi minie ![]()
#4270 |
Rozeznanie
|
Nie bede jeszcze mama a wy ciociami
![]() ![]()
#4271 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Przyczajenie
|
Anuszka - gratulacje!!
![]() ![]() Joanna - ze spokojem, organizm kobiety jest bardziej skomplikowany niż jej umysł ![]() dzisiaj wyjechałam na małe zakupy do Lubonia, nie wiem czy ktoś kojarzy słynne Factory. ![]() ![]() _________ satysfakcja, że wstałam 2 h wcześniej i poszłam biegać, jest niesamowita >.<
Zaczynam walczyć ze sobą : 11.07.2013 Waga początkowa : 73,8 kg ![]() CEL : 60,0 kg ![]() Edytowane przez a_wrr_a_brr Czas edycji: 2013-07-26 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Nadalko pare razy sie zdarzyło że spodziewalam sie spadku bo było ok dietetycznie i po bieganiu (to dla mnie te dni z większym wysilkiem) a następnego dnia bylo 500-800 g wiecej ... Wydaje mi się że pomaga na to dzien bez treningu lub z czyms delikatnym oraz picie dużej ilości wody ... Może mi sie wydaje ale chyba dobrze robi coś co usuwa wode z organizmu - np czerwona herbata ... a dużo ci wzrosło i dłogo sie trzyma? zasadniczo mięśnie ważą wiecej
![]() a_wrr_a_brr znam Factory (raz byłam ![]() ![]() ![]() Wczorajszy dzień dietetycznie nie zachwycił - ilość nie była zła raczej jakość ... Waga na szczęście bez zmian a dziś już dietuje ... Nie mam za bardzo siły ćwiczyć w tym upale /ani tym bardziej biegać ... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Anuszka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Zosineczka gratuluje niebycia w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
To ja Wad podziwiam że jeszcze się nie zniechęciłyście.
U mnie mimo wczorajszej bomby kalorycznej zamiast obiadu 0,2 mniej, jeszcze tylko przetrwać wesele i poprawiny i będziw z górki ![]() ![]() ![]() ![]()
#4278 |
Zakorzenienie
|
Nadalko jeśli założyć że to mięśnie to w rzeczywistości tłuszczu się pozbyłaś
![]() ![]() Ogolnie ![]() ![]() Ja ze swojej strony w sumie za wiele nie moge o zastojach powiedziec - bo moja waa skacze ale dokładnie wiem dlaczego w góre (bo grzesze złym jedzeniem) ... No a w dół wiadomo - ćwiczenia, bieganie, trzymanie diety ... już nawet przestałam z tym walczyć - pilnuje tylko żeby bilans był na minus ![]() ![]() A pomyśleć że startowałam z otyłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co słychać, hmm...Ostatnio się nie pojawiałam, bo nie mam czasu (a jak mam czas to nie mam ochoty) odpalać laptopa. Kiepsko się czuję ostatnio, wczoraj dopiero wygrałam walkę z kilkudniowym bólem głowy, do tego dziś zaserwowałam sobie 14-godzinny sen ![]() ![]() Do tego wszystkiego dopadła mnie znowu drożdżyca pochwy, co prawda niewielka, ale już zaczęłam panikować, bo u mnie to ma charakter niestety nawracający i ze dwa razy do roku się z cholerstwem męczę. Byłam właśnie w aptece, nakupiłam leków i zobaczymy. Wczesne stadium jest o tyle dobre, że idzie je zwalczyć lekami bez recepty od gina. W dodatku tak ciepło jest, to drożdżaki szaleją ![]() I ogólnie Ci powiem, że od parunastu dni nie mam zbyt humoru, tak nijako mi jest. Chyba zmęczona jestem, a odpoczywać to ja nie umiem ![]() A co u Ciebie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
niby bym cos zjadla, niby nie... nie wiem... ;/ tzn wiem xDD pizze ;p ale tego nie mozna...
hmm chociaz chleba, a go nie kupuje juz chyba od tygodnia... nawet nie chce mi sie isc do sklepu. To moze i lepiej, ale jutro juz bedzie trzeba ![]() no i zjadlam jajecznice z dwu jajek, przesoloną z deczka ;/ wiec sie nie zdziwie jak jutro bedzie cos wiecej ;/ no i koniec jedzenia na dzis, ew. jakis wafel ;/ chodz juz zaczynaja mi brzydnac ;/ musze troche chleba wprowadzic... a bynajmniej chociaz grzanki. Ciagle mi jakies reklamy pizzy wyskakuja ;/ lepiej pojde zapalic ;/ Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-07-26 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Mam dzień lenia, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie pobiegałam bo mi się nie chciało. Miałam tylko ochotę zwinąć się pod kocykiem z książką, ale nawet czytać nie mam siły i idę spać.
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro mam gosći na trzy dni wiec zapwne troche podjem ... W granicach rozsądku oczywiście... Ach i głowa mnie boli i jakies podłe potówki mi wyszły na tyłku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Przyczajenie
|
Joanna kupiłam buciki do biegania
![]() ![]() mój genialny plan wstania i drugi dzień z rzędu biegania nie wypalił - mam okropne zakwasy -.- najgorzej że w ramionach, a nie w nogach ![]() dietuję coraz lepiej ![]() niestety na tym się skończyło ![]() sam obiad wyszedł o 16 :x tak to jest jak mam jazdy 12-14.30 ... -.-
#4284 |
Zakorzenienie
|
buuu, wzrost 200g ;( jednak za duzo tej soli ;/ dzisiaj jak najmniej soli bedzie ;p na sniadanie zaszalałam i zjadłam 2 kawalki chleba z pomidorem. Pierwszy chleb chyba od tygodnia. Ale juz dzis zero chleba. A na obiad cukinia z kalafiorem i koperkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Wtajemniczenie
|
Jak miło, że ktoś jeszcze o mnie myśli
![]() Muszę chyba ustawić sobie przypomnienie w telefonie żeby do Was zaglądać bo zapominam ![]() ![]() Jednak mam bardzo słaby charakter skoro nie mogę wytrwać w odchudzaniu... Na wagę od kilku długich tygodni nie wchodziłam i dzisiaj też nie wejdę bo boję się co tam zobaczę. Pisanie z Wami było o tyle pomocne że chociaż nie wiele schudłam to lepiej się odżywiałam a teraz??? No ale już dość marudzenia Wyprawiłam B do pracy i biorę się za porządki
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie z dietą jednak ciężko, jak jeden dzień dobry, to w następnym coś się sypie. Wakacje nie sprzyjają odchudzaniu u mnie. Znacznie łatwiej było mi zimą i wiosną mimo wszystko. Postanowiłam sobie dać luz do końca lipca, bo było dużo imprez i faktem jest, że trudno było mi się powstrzymać przed zjedzeniem niezdrowych rzeczy, do tego dużo wyjazdów i lipiec cały waga stoi. Ale jest jeszcze sierpień. Zacznę znowu ćwiczyć z chodakowską, orbitrek pójdzie w ruch i zobaczymy co wyjdzie. Sierpień raczej będzie bez wyjazdów a imprez żadnych też już nie będzie. Zmotywowały mnie też trochę fotki na fb Chodakowskiej - te przed i po. Skoro innym się udało to dlaczego mnie miałoby się nie udać? ![]() Carla zgadzam się z Monią, problemy z dietą mogą wynikać z życia w pośpiechu, sama wiem jak to jest ![]() U mnie wczoraj było strasznie gorąco, byłam z rana w parku wodnym i się wyszalałam, bo było mało osób i wszystkie atrakcje były wolne ![]() ![]() Jeszcze dzisiaj znowu na urodziny idę do cioci. Nie chce mi się iść, ale nie wypada nie iść, bo to 50 urodziny. ehh Miłego dnia! ![]()
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Carla
![]() ![]() A teraz już mniej milo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po drugie - myślenie typu "dzis nie wejdę na wage bo się boję" "wolę nie wiedzieć" "te spodnie jeszcze sie dopinaja po co sie denerwować" donikąd nie prowadzi ... Tj mnie zaprowadziło z 75 kg na 85 w pół roku ![]() Nie chce żeby to zabrzmiało ostro - poprostu jesteś znami od początku i dobrze Ci życzę ![]() No chyba, że ... jesteś ze swoją obecną wagą szczęśliwa ? Nawet jeśli psychcznie tak - to warto pomyśleć jak ona odbija się na zdrowiu - jeśli nie teraz to za 5-10 lat .. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Ach a u mnie dziś na wadze równiutkie 71 ![]() Poza tym piekło na ziemi (32 stopnie) - a my od rana sprzątaliśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Asia a Ty czujesz się ze swoją wagą nieszczęśliwa? Żeby to tylko cyferki na wadze świadczyły o poczuciu szczęścia
![]() U mnie dziś kilogram więcej niż w podpisie, nie wiem dlaczego, może zbliżający się @ dodaje kilogramów ![]() Robiłam drożdżówki domowe bez udziału cukru, no ale na mące pszennej. Zjadłam jedną żeby sprawdzić czy nadają się do spożycia przez innych, szczerze mówiąc takie sobie jak dla mnie, ale ja nawet drożdżówek nie lubię, to może dlatego. Czuję się jakaś taka pełna dziś mimo, że nie zjadłam jak do tej pory wiele. Może po tej drożdżówce, chociaż mała. A no i na obiad miałam zapiekankę z pomidorem z kabaczka, a to też dość zatykające jest, ciekawe dlaczego, bez żadnych innych dodatków, tylko lekko podduszony kabaczek+pomidory i przypieczone w piekarniku. Ech, nieważne. Jestem dziś zyebana totalnie, od rana chodzę, sprzątam, gotuję, piekę. Upał taki, nie byłam jeszcze dziś na dworze i nie zamierzam wychodzić, termometr w cieniu pokazuje 35 stopni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
ogolnie, mi zawsze tez waga rosnie na chwile przed okresem ;/
Joanna, a Ty nie szalej za bardzo, co by waga na czerwono nie byla ;p ;/ Wlasnie zjadlam bób i pewnie bedzie mnie bolał brzuch ;/ Mam nadzieje, ze jutro waga wroci na dobre tory! Ale tu cisza w te upały... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.