|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam...
Agrafłko GRATULUJE Domcia trzymam ![]() U nas dzisiaj kryzys. Mały płacze niewiadomo z jakiego powodu. A jak tylko weźmie się go na ręce to przestaje, potem znowu coś sobie przypomni i znowu płacz. Jak uśnie to my go siup do łóżeczka lub leżaczka a on od razu oczy jak 5zł i znowu płacz. Do tego mam wrażenie jakby był cały czas głodny. Tylko on zjada co 2,5-3h 120ml a częściej mu mleka nie mogę dawać bo będą znowu zaparcia. Przepajamy go często wodą i herbatkami a i tak jak skończy pić to jest wrzask więc dostaje smoka i tak go zasysa wydając dodatkowo dźwięki jakby nie pił przez cały dzień. Dopiero teraz udało mu się usnąć. Choć widzę, że jest strasznie czujny, reaguje nawet na drobny dźwięk. Dobrze, że jest Tż bo bym siedziała i płakała razem z Małym, a tak mogę płakać w samotności ![]() Idę coś ponadrabiać, jak będzie mi to dane. |
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Ale zdjęcie nie ma ani tu, ani w kluubie |
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka widzialam ze pytalas o smazone..ja jem smaxone kotlet obowiazkowo nie codziennie ale jednak ..ale malej nic nie jest..wogole myslalam.ze gorzej to bedzie wygladac..to kp:-P tzn moja dieta przy tym narazie odpukac dzieciowi nic nie jest ..jedyne co to pepsi mi strasznie brakuje a boje sie ze po gazowanym bd mala brzuszek bolal... no ale daje rade jakos bardzo pomaga mi ta sciaga co umieszczalam w klubie co mozna a co nie...
jedynie co to jakos boje sie czekolady sprobowac...bo mowi sie ze jest bardzo alergiczna gdzies to przeczytalam a na sciadze pisze ze mozna..no i niewiem ale pewnie sie zlamie jakos niebawem (nie mowiac o piwku eh:-P ze mam ochote-a nie ze sie zlamie ) moje dziecko jest takie grzeczne w nocy daje sie wyspac w miare a dzis to juz wogole spala od 8do 13chyba a ja zdarzylam wkoncu Robic brwi paznokvie i ogarnac sie na spokojnie...a teraz zjadla poprzytulalysmy sie trochu i znowu kima ale duszno.. En no to nie popisal sie Twoj tz...ale moj wczoraj tez troche nie wiec pomysl ze nie jestes sama ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- widze ze nie tylko moja sie wycfanila i najwygodniej i najlepiej jest jej u mamusi na.rekach albo na lozku rodzicow...a lozeczko jest be?:-P najgorsze jak dziec placze i nie wiadomo o co... kapiecie maluszki codziennie?o jednej porze?a jak spia to wybudzacie? en a czemu uwazasz ze tz nie zakochal sie tak w malym? |
|
|
|
#2614 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dzisiaj się uda wspólnie spędzić czas? A Tomaszka na pewno kocha - na swój sposób. Cytat:
za wózek i za dziabnięcie też się należy ![]() Cytat:
żeby Laurka pokazała jest grzeczna Cytat:
mój to ma jak patyczki, jedynie polinków i brzuszka mu przybyło. Cytat:
żeby żółtaczka się nie pojawiła i niedługo będziesz tulić synka dowoli
|
|||||
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego wczoraj sie nawet z nim nie przywitał, nic, kompletnie nic i poszedł pić. Ja wiem ze ma prace, ze chce czasem odreagowac, ze sobie rozmawiał z ojcem ale kurcze chciałabym wstawić takie zdj jak Karolajn męża i córeczki, tylko ze u nas tak to nie wyglada po prostu.. Tz pomizia go po puckach, wykapie razem ze mną i to by balona tyle. Nie utuli go, nie mówi do niego, no po prostu serce mi wie kraja jak widzę ze mały z dnia na dzień rośnie a on tego nie zauważa. Przed chwila mi zrobił awanturę o to ze zostawiłam papierosy na aucie pod sklepem i spadły najprawdopodobniej bo ich nie zdjelismy i gdzieś spadły.. O 15zl zagubione usłyszałam ze jestem po*ebana powiedziałam mu ze jest skończonym frajerem i nie chce go oglądać ![]() Cieszę sie ze Was mam, bo Wam mogę to napisać..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-27 o 14:51 |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
I to by było tyle mojego nadrabiania
![]() dla wszystkich potrzebujących i oby akcje porodowe rozkręciły się z dniem dzisiejszym na dobre ![]() Zmykam |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En... Jesteś taka dzielna i silna! Podziwiam Cię. Najważeniejsze, że Tomuś od Ciebie czerpie moc miłości! A tatuś może się kiedyś ocknie. Byle nie było dla niego za późno
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana...może mu troszke wygarnij , że to nie tylko Twój synek.... ALE i tak Cię podziwiam, ze w sumie tak łądnie ogarniasz malutkiego!!!!! Cytat:
Cytat:
Brawo!!! ja dzis też miałam kiepski poranek,ale już lepiej.... Może LAurka przeczuwa, ze goście jadą...a ona chce tylko mamusie tatusa i pieski ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze to się macie z tym obojczykiem :/ no właśnie EWUSIA poprosimy o fociaka Tymcia ![]() Cytat:
![]() Jeszcze chwila i będzie "WASZ"!!!! Cytat:
Mam już dosc...i jeszcze te upały.... Ja naprawdę jestem twarda...tak mi się wydaje, ale dziś już się poryczałam.... Na szczęście juz lepiej .... Zaraz machnę placki ziemniaczane z kabaczkiem to sobie humor poprawię!!! Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze? Nie mam siły podejmować setnej rozmowy na ten temat. Po prostu nie będę sama walczyła o coś co powinno być oczywiste i jasne tylko po to zeby dało to efekt na 5minut. Dziecko zacznie dorastac a jak on teraz nie kwapi sie do opieki to wątpię ze nagle znajdzie cudowna sile, moc i przywiązanie do naszego synka. Może potrzebuje czasu, może to, może tamto. Może. To wszystko jest może, a nie żadna pewność. Jak widać moje przeczucia okazały sie słuszne, tylko szkoda ze cierpi na tym ta mała słodka istotka. Zwłaszcza ze młody to mini kopia tzta z wyglądu..
Dzięki dziewczyny za wsparcie, po raz kolejny..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej. Jestem w szpitalu. Pol godziny temu zaaplikowali mi ten tampon na wywołanie. W kolejnych godzinach sie okaże czy akcja sie rozwinie. Czuje sie ok. Fajna Polozna mam.
Trzymajcie kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Już poprawiłam post i dołączyłam zaginione fotki, telefon mi się zbuntował i nie chciał załadować zdjęć, a teraz z lapka działam i już edytowałam i fotki są.. A tutaj dodam Wam jeszcze kolejne, w tym jedno ze mną z naszego RODOS Wczoraj na spacerku zahaczyliśmy o działkę i poleżeliśmy na kocyku
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idzia a Ty jak tam? Męczy Cię?
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Agrafka ![]() Domciatko
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-04 o 20:15 |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
hehe : D ekstra foty!
![]() A jak się dodaje fotki z telefonu w aplikacji? bo ja jakoś nie umiem ![]()
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
ZERO stresu za to poczucie humoru jest
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kąpiemy codziennie ok 19stej, staramy się mniej więcej aby każdy dzień był wg podobnego scenariusza i podobne czynności o stałych porach. Nie wybudzamy raczej czekamy, aż sam się obudzi ![]() Cytat:
powodzenia i oby szybko i lekko Sarenka przyszła na świat
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia Tymuśjest śliczny
ja znowu z doskoku, posprzątałam kuchnię, tz łazienkę, podłogi wymyte i trzeba odpocząć bo mokra jestem cała
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
ja lecę wymopować podłogi i do męża na łóżko
Paaa!
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia świetnie wygladasz i Tymuś też
|
#2635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
On musi do pewnych kwestii dojrzeć sam i kłótniami tego nie przyspieszysz...Przykro mi strasznie ![]() Mam nadzieję, że jak Mały zacznie być bardziej komunikatywny to skradnie serce Twoje TŻ na całego ![]() A jak u teściów Ci się mieszka? Wtrącają się bardzo? Mieszkacie na tym samym piętrze-jak to wygląda? Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś debeściara ![]() Mocno trzymam kciuki!! ![]() A ja karmię i przebieram i karmię i przebieram ![]() Raz kupa, raz się ulało, potem siku -nie nudzę się ![]() Dobra idę, bo TŻ krzyczy, że syna głodzę
|
|||||
|
|
|
#2636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Świetne foty hehehhe a Twój tam siedzi na tym fotelu? To jak mamy dzień zdjęć to muszę tu wstawić foto z grilla z kwietnia co mi dopiero dziś przyjaciółka przysłała, normalnie kocham to zdjęcie |
||
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
mój maż się krząta po kuchni rabi galarete...a ja się przeciskalam i chcialam brzuch wciagnać ale nie dało rady
|
#2638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanulka wyglada na starsza o jakies 3 miesiace minimum ![]() Cytat:
A czasem moze oczywiscie zaniknac z innych przyczyn i wtedy trudno, pozostaje mm najwazniejsze zawsze dzieciatko oraz jego brzuszek Cytat:
Madry pediatra poradzil jedno - niech Pani da mu 150 albo 200 ml zamiast 120, i jesli nadal bedzie plakal i sie wybudzal, prosze dopiero wtedy szukac innych niz glod przyczyn ![]() Moze sprobuj?... Cytat:
Z opisu sytuacja wyglada zle Ja bym chyba na Twoim miejscu pomyslala niedlugo o terapii wstrzasowej
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
To ja. Jakby ktoś nie rozpoznał
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-04 o 20:16 |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Ide pochodzić moze coś ruszy i na piłce poskacze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

i znowu płacz. 

może dzisiaj się uda wspólnie spędzić czas? A Tomaszka na pewno kocha - na swój sposób. 
za wózek i za dziabnięcie też się należy 
Wysłuchali,pocieszyli i było super.A dzis rano Laura maruuudna,krzyczy,wrzeszc zy,ledow co sniadanie zjadłam a do kompa podchodziłam wiele razy i dopiero teraz sie udało.Popłakałam sobie a co .Ulzyło.

Mój mąż w szoku, ja w szoku, Mały szczęśliwy