Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 11:53   #2581
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mamuś karmiących piersią. Nic zupełnie kochane nie smażycie? Tylko pieczone i gotowane?
ja smazone omijam, bo zawsze mi srednio sluzylo wiec wole zrezygnowac calkiem. zreszta pediatra potwierdzila jak zapytalam, czy to co mi nie sluzy to i dziecku.
ja tez pisze jedna reka, gapie sie w monitor i karmie Antosia ale on i tak sie mi w oczy nie patrzy.... zapatrzony w cyca...
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:53   #2582
surka
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
G
[/COLOR]Ja miałam dzis wizytę. Wizyta zamieniła sie w koszmar.
Ponad 5h w szpitalu. Najpierw 3h w ratach pod ktg,a potem wyjazd na usg i powrót na ktg znowu.
Ofc nikt nic nie powie. Lekarz tylko i inni gadali, ze dziecko jest duże i ze to rutynowe badania.
Na usg gościu z Afryki jakis Olisadebe powiedział do Tz , zeby czekał na korytarzu. Wkur.mnie złapał. Do tego zawiezli mnie wózkiem jakbym była chora i sie zmartwilam. Potem mi kazał sie rozebrać i dał mi ta szmate szpitalna,ktora nie wiedziałam jak ubrać. W dupę nie będę z gola dupa latać tam, a ta koszula to wlasnie taka na sznurki i do tylu i niby jak miałam se je z tylu zawiązać
W tym kiblu do ktorego ledwo weszłam bo miedzy wejściem, a łóżkiem była tylko taka szpara zeby sie przycisnac, myślałam , ze sie rozplacze bo juz nie miałam sił i czułam sie jakas rozżalona.
Polozylam sie i badał mnie usg z każdego boku i potem zawolal jakas lale i z kroku było usg co juz mnie w ogóle wkur bo se mysle ile jeszcze mi osób w dupę bedzie zaglądać
Gin tez jak mnie badał to az sam mnie przeprosił , ze bolało. Potem Tz zaczal wymyślać kiedy by tu urodzić. Gin mu powiedział, ze on czuje inaczej jak ja i ze lepiej we wt.niz we środę.
Po tych wszystkich badaniach juz jak byłam na ktg to miałam byc 30min.to wyszło z tego 2h bo mały był zbyt aktywny i im skakał.
Potem leżąc na łóżku zadzwonił do mnie gin i powiedział, ze widział usg i ze wszystko jest okay,ale ze mi wody sie kończą i sa na najniższym normalnym poziomie czyli juz blisko nienormalnego i ze nie widzi sensu tego przedłużać wiecej wiec mam przyjść w niedziele o 6pm do szpitala i będę rodzic. Niedziela to moj dzien terminu

Tz mnie wpienil bo nie zjadł śniadania. Nigdy nie poslucha i sie nie przygotuje. Jak wróciliśmy to brzuch plecy i kapa mi bolaly na maxa. Ja chyba w tym szpitalu ze 10razy sikalam i to jak koń . Zglodnialam , ze makabra. Tz se sie najadl i poszedł spać bo do pracy juz nie poszedł.

W szpitalu sa takie cool położne, ze mimo wkur.ienia to usmiechalam sie i one mi dziękowaly za cierpliwość i dostałam wodę i smoczki jablkowe, po których wlasnie sikalam. No i babka zabrała Tz , ze ma se jakieś bułki słodkie wziąć i dla mnie bo z głodu padniemy, zwłaszcza on. Słyszeliśmy jak babka rodziła i krzyknela

Na usg ten gościu mnie wpienil bo co chwile mi gadal "jak na teraz to dziecko jest za duże...." I tak w koło. Lezalam i se mysle w dupę, a na pózniej to sie pomniejszy
Mały duzo waży,ale jest ten długi. Jakis Jordan bedzie. Tz jako, ze sportowiec juz mu karierę w NBA szykuje

Kejt - bądź egoista co do tesciowej. Nie myśl o Tz ani o niej komu bedzie przykro, a komu nie.
Twoje pierwsze dziecko ,masa emocji, do tego hormony etc. Masz mamę do pomocy i myśl jak Tobie wygodnie
Faktycznie dosyć nie fajna ta wizyta.

d0tkaaa

za opis, a takich lekarzy wogóle nie powinno być. Zamiast po ludzku wytłumaczyć rodzicom o co chodzi, to wydukała lekarską formułkę i dała jedynie pwody do stresu i zmartwień

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Dziś w nocy to ja budziłam dziecko Poszliśmy spać o 1 , a po 4 miałam cycki jak kamienie i budziłam Małego wciskając mu amciu
Niestety sen miał dobry, więc musiałam uciec się do postępu i zmienić mu pampersa No i jak się najadł tak spał do 8
No to ładnie ci śpi

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mamuś karmiących piersią. Nic zupełnie kochane nie smażycie? Tylko pieczone i gotowane?
Ja w sumie od dzisiaj niestety nie karmię już nawet moim mlekiem, ale nie jadłam nic smazonego, jak mała jadła moje mleko.

Cytat:
I martwią mnie te grudki w piersiach, choć położna mówiła, że niby ok Miałyście też grudki?

I chciałam dodać, że laktator ręczny BabyOno daje radę Dziś w 5 min ściągnęłam 30 ml. No tylko trzeba pompować
Ja też na początku miałam, potem się wszytsko fajnie ustabilizowało.

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Juz mi lepiej zwłaszcza ze leze na łóżeczku pod wentylatorkiem z lemoniadka ( na hamak za goraco) a TZ zasuwa ze szmatka odkurzaczem mopem i praniem-musiał sam posprzatac sypialnie po swoim koledze
Dobrze, że zaczął pomagać.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:54   #2583
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Raduś jest w inkubatorze, bo brakuje mu kilku dni do ciąży donoszonej. Dostał 9 pkt. Mówią, że jeżeli będzie jadł i nie dostanie żółtaczki to za góra trzy dni będzie przy mnie. Właśnie u Niego byliśmy z mężem. Jest śliczny, a my w nim zakochani. Taka radośč.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:55   #2584
czarownica1
Zakorzenienie

Domcia, oby sie teraz ekspresem ruszylo!!!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:56   #2585
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Raduś jest w inkubatorze, bo brakuje mu kilku dni do ciąży donoszonej. Dostał 9 pkt. Mówią, że jeżeli będzie jadł i nie dostanie żółtaczki to za góra trzy dni będzie przy mnie. Właśnie u Niego byliśmy z mężem. Jest śliczny, a my w nim zakochani. Taka radośč.

Trzymam żeby żółtaczka mu nie wyszła
Stary 2013-07-27, 11:58   #2586
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Moje kochane dziecko chciało pomoczyc nogi tak jak ja a w rezultacie wylala całą wodę na podłogę. Nie muszę mówić ile się narobilam.

Na obiad botwinka i ziemniaki odsmazane z kminkiem. Mniam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 11:58   #2587
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nie zasypiam ofc 3000 mysli w glowie mam

She - Ty 29.07 mssz cc prawda?
Jak urodze 29 bedziemy para
Zgadza się To zaciskaj nogi do poniedziałku :P
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
laski nie uwierzycie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

wyszłam spod prysznica i odszedł mi czop !!!!!!!!!!!!!!!
mały w sumie w dwóch częściach, ale nie wiem czy nie przegapiłam pod prysznicem bo okularów nie założyłam.
Czyżby Sara miała zamiar wyjść bez wspomagania?
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
witamy sie z Majulką w 38 tc
Ale zlecialo

Ps. Myślicie ze warto spakować torbę?
Gratki za tydzień Myślę, że warto zacząć kompletować torbę :P
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Witam się z naszym 1 miesięcznym Tymoteuszkiem Dziś świętujemy pierwszy miesiąc razem i od 13.12 będziemy mieć niemowlaczka a nie moworodka
Za pierwszy miesiąc, jakaś fota "solenizanta" dla cioć?

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-07-27 o 12:03
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 12:00   #2588
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Te grudki o których piszesz, to pewnie zraziki w piersi. Nic się nie martw
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja jestem pustynia wyjalowiona, kryzys 6go tygodnia?...

Tak, Neni, nie martw sie grudkami, ja je mam ilekroc sie mleczka duzo zbierze - kiedy Ci minie nawal zobaczysz, ze znikaja kiedy piers jest dobrze oprozniona
Mleczko zamrazaj nie znasz dnia ni godziny - a nuz sie przyda na wypadek jesli bedziesz musiala wyjsc bez Kubulka albo dosiegnie Cie ktorys z kryzysow 3-6-9
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41977836]Też mam grudki i jakieś zgrubienia w piersiach, już mam wizję, że to rak i kto mi dziecko wychowa, no ale są w obu, więc może nie będzie tak źle.
Możesz zamrozić w jałowym pojemniku. Ja w lodówce trzymam 1 dzień (no ale moje dziecko pije to mleko na bieżąco).
[/QUOTE]
Dzięki za rady i uspokojenie
Cytat:
To moze jak masz tak dużo mleka to odciagaj i do zamrazarki. Kiedyś sie przyda
dla mleczarni. Dużo ci urosły cycole?
Dużo Mój mąż w szoku, ja w szoku, Mały szczęśliwy

I mamy jeszcze jeden problem Z uwagi na obojczyk od kilku dni kładę Małego wyłącznie na lewym boku. Na pleckach nie lubi, a na brzuszku też nie mogę ze względu na ten obojczyk-wspiera się rączkami.

I dziś zauważyliśmy, że mu się lekko spłaszczyła główka na tej stronie Czy to tak zostanie, czy wróci do normy?
W akcie desperacji położyliśmy go na chory boczek-kazali unikać przez tydzień tylko tej strony, a Mały zero negatywnych reakcji-je ładnie i się uśmiecha... Nie wiem co robić
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:01   #2589
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mocne kciuki dla Radzia
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:01   #2590
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:

Super! Wszystko idzie ku dobremu.

Stary 2013-07-27, 12:06   #2591
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

żeby było wszystko ok.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:08   #2592
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ah na pewno
Stary 2013-07-27, 12:10   #2593
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mela kochana dziekuje za przekazanie informacji.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:13   #2594
karolajn1987
Wtajemniczenie

Hej!
Gratuluje mamusiom rozpakowanym!
Domcia-kciuki za rozktecenie i oby Sarenka szybko sie pofatygowala do nas

Ja wlasnie siedze u babci w ogrodzie. Skwar jak nie wiem...

Odnosnie jedzenia i kp to ja jem smazone i ogolnie prawie wszystko.
Po wczorajszej pizzy,coli i bobie malej nic nie bylo a nawet przespala 4hw nocy

Pytanko:
Czym objawia sie kryzyz laktacyjny albo zanik laktacji???? U mnie mala ciagle wisi na cycu a i tak potem dostaje mm i wciaga jakby tydzien nie jadla mam wrazenie ze nic mi sie tam nie zbiera a wczesniej po kilku h mialam kamienie a nie cycki.

Poza tym chyba za duzo nosze,bo jakby spuchla mi rana po cc i mnie boli...

Hania od wczoraj jest jakby bardziej komunikatywna,bo na rekach chce byc i skupia wzrok na roznych rzeczach i slucha jak sie do niej mowi

A w gratisie moj 5-cio kilowy klocek (uda ma jak Pudzian)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374923574124.jpg (75,0 KB, 81 załadowań)
Stary 2013-07-27, 12:18   #2595
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Mela kochana dziekuje za przekazanie informacji.

Takie iinformacje to przyjemnosc

Stary 2013-07-27, 12:25   #2596
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabki

Jak znajde chwile to moze nadrobie.Laura daje czadu nauczyła sie paskudnie wrzeszczec jak jej cos nie pasi a dzis od rana jej nic nie pasi.A popoludniu przyjezdzaja tescie i babcia mam nadzieje ze nie bedzie ,,dobrych rad" bo mam bardzo kiepski humor i tylko by dolali oliwy do ognia.

Wczoraj byłam na spacerze pod wieczór z Laura i kłapouszkiem i siedziałam sobie na ogródku,pogadałam z Psami Wysłuchali,pocieszyli i było super.A dzis rano Laura maruuudna,krzyczy,wrzeszc zy,ledow co sniadanie zjadłam a do kompa podchodziłam wiele razy i dopiero teraz sie udało.Popłakałam sobie a co .Ulzyło.
Stary 2013-07-27, 12:27   #2597
dzoan
Zakorzenienie

Dobra mykam.. jeszcze trochę ogarnę i chyba pojedziemy wreszcie.. stokrotka jeśli mogę to będę pisać do Ciebie smski ok? A może się uda połączyć z internetem ze szpitala, mąż zamieni się ze mną tel...aczkolwiek nie jestem pewna czy play ma tam zasięg A może w ogóle jeszcze wrócę do domu
W każdym razie do usłyszenia, dziękuję za kciuki i ja również zaciskam za resztę mamusiek

Jak coś to będę za Wami tęsknić

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:30   #2598
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Jak znajde chwile to moze nadrobie.Laura daje czadu nauczyła sie paskudnie wrzeszczec jak jej cos nie pasi a dzis od rana jej nic nie pasi.A popoludniu przyjezdzaja tescie i babcia mam nadzieje ze nie bedzie ,,dobrych rad" bo mam bardzo kiepski humor i tylko by dolali oliwy do ognia.

Wczoraj byłam na spacerze pod wieczór z Laura i kłapouszkiem i siedziałam sobie na ogródku,pogadałam z Psami Wysłuchali,pocieszyli i było super.A dzis rano Laura maruuudna,krzyczy,wrzeszc zy,ledow co sniadanie zjadłam a do kompa podchodziłam wiele razy i dopiero teraz sie udało.Popłakałam sobie a co .Ulzyło.
Kochana,mam to samo ...ostatnio mialam kryzys,bo bylam caly dzien sama z Hania,ona sie darla niewiadomo o co od 18 do 22. Bylam glodna,zmeczona i mialam jej dosc a jak tylko przyszedl tz o 22 to mu w momencie na rekach zasnela.a ja siedzialam i ryczalam

Stary 2013-07-27, 12:34   #2599
Rockyyy
Zakorzenienie

Dotkaa dzieki za opisik Dla mnie tez gorszy był moment porodu ze skurczami niz parcie.Parcie przynosiło ulge a Tz tez mi łepek dociskał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 12:41   #2600
AgaPlast
Zadomowienie

Agrafka maluszek na pewno nie dostanie żółtaczki i za chwilke bedziecie razem
dzoan powdzenia i wracaj do domku szybko ale bez brzuszka tylko z dzieciaczkiem
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 12:45   #2601
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Ale udka
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dobra mykam.. jeszcze trochę ogarnę i chyba pojedziemy wreszcie.. stokrotka jeśli mogę to będę pisać do Ciebie smski ok? A może się uda połączyć z internetem ze szpitala, mąż zamieni się ze mną tel...aczkolwiek nie jestem pewna czy play ma tam zasięg A może w ogóle jeszcze wrócę do domu
W każdym razie do usłyszenia, dziękuję za kciuki i ja również zaciskam za resztę mamusiek

Dzoan Pisz dużo do nas
Stary 2013-07-27, 12:47   #2602
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś w nocy to ja budziłam dziecko Poszliśmy spać o 1 , a po 4 miałam cycki jak kamienie i budziłam Małego wciskając mu amciu
Niestety sen miał dobry, więc musiałam uciec się do postępu i zmienić mu pampersa No i jak się najadł tak spał do 8

Tak wyszło, bo urodziłam o 11 rano i do wieczora nie miałam siły zwlec się z łóżka. No a na drugi dzień czekałam aż TŻ do mnie przyjedzie po pracy żeby przypilnował Małego podczas mojej kąpieli.
Niby miałam współlokatorkę, ale przypilnować dziecka jak się idzie siku to tak, ale jak się idzie pod prysznic to trochę za długo i też nie chciałabym żeby mnie tak wkopała

A tak w ogóle to byłam po porodzie tylko zgrzana-nie ubrudziłam się wcale. Koszula też nie ma ani jednej plameczki

Tantum Rosa się przydały,teraz też się tym psikam - na zmianę z Octenispetem
Neni, to trzymam kciuki, żeby Kuba jak najczęściej był taki grzeczy i tak pięknie spał

Co do kąpieli po porodzie - wcale się nie dziwię, byłaś zmęczona i obolała, więc wiadomo, że trzeba było odpocząc, a sąsiadce też bym nie chciała dziecka podrzucic. Poza tym nigdy nie wiadomo czy po porodzie nie fiknie się pod prysznicem, więc lepiej, żeby był ktoś najbliższy

Moja siostra miała podobnie - wszyscy trąbią o starych ciuchach do porodu, a ja teraz normalnie śmigam w jej koszuli porodowej - nie ma nic, żadnej plamki wygląda jak nówka

I dobrze wiedziec, że tantum się przydało Ile zużyłaś saszetek? Bo ja do szpitala spakowałam 3. A Octeniseptem psikasz bezpośrednio na kapę?

Cytat:
Dopiero się ogarnęłam w łazience.. i już się rozpływam z tego gorąca Kapa na zero..kremik i dojechałam ją maszynką aż się boję jak będzie wyglądała skóra po 2 dniach.. zaraz jakiś krost się nabawię i będę nimi świecić po oczach lekarzy i położnych wysmarowałam się clotrimazulum..oby choć ciut pomógł

Chyba zaraz po raz któryś zerknę na ciuszki Małego na wyjście.. ciągle zmieniam zestaw na wyjście a mąż się wziął za sprzątanie.. nawet kanapę i łóżeczko poprzestawiał, żeby dokładnie odkurzyć.. Normalnie na błysk tu będzie.. ale się cieszę, że nie muszę tego sama robić
Dzoan, uważaj bo ja muszę Neni złożyłyc reklamację, po tym clotrimazolum czochrałam się chyba jeszcze bardziej niż zwykle

A co do ciuszków, to sen mi to spędza z powiek od paru dni!
Nie wiem kompletnie co spakowac np. na upał wystarczą tylko body z krótkim rękawkiem ew. do tego tetrówka, żeby małego przykryc? Czy muszą byc na to np. półśpiochy?
Jestem totalnie przeciwko przegrzewaniu malucha, ale kurcze nie wiem co zabrac
Cytat:
Wyszorowalam dywanik w salonie i wstawilam pranie. Idę cos przekasic dobrego i pakuje torbę
Trochę z tym zwlekam bo to będzie juz oznaczało ze ja naprawdę bede rodzic
Nie chce cie straszyc, ale musiałabys urodzic i bez spakowanej torby

Cytat:
Agrafko, nie wątpie że jesteście bardzo szczęśliwi, oby Radusiowi nic nie dolegało i mógł byc za niedługo przy was!

A tak a propos, powiedziałam wczoraj tżtowi, że urodziła dziewczyna z moim terminem, ten zrobił oczy jak 5zł i patrzył na mnie z przerażeniem na twarzy Chyba dopiero wtedy zrozumiał, że ja naprawdę mogę już w każdej chwili rodzic
Cytat:
I mamy jeszcze jeden problem Z uwagi na obojczyk od kilku dni kładę Małego wyłącznie na lewym boku. Na pleckach nie lubi, a na brzuszku też nie mogę ze względu na ten obojczyk-wspiera się rączkami.

I dziś zauważyliśmy, że mu się lekko spłaszczyła główka na tej stronie Czy to tak zostanie, czy wróci do normy?
W akcie desperacji położyliśmy go na chory boczek-kazali unikać przez tydzień tylko tej strony, a Mały zero negatywnych reakcji-je ładnie i się uśmiecha... Nie wiem co robić
Neni, a jak długo małemu będzie się zrastał ten obojczyk? Tydzień czy coś mi się pomieszało? Bo jeśli tak to mimo wszystko kładłabym go na jednym boczku, przecież będzie miał jeszcze mięciutką główkę jakiś czas, wtedy będziesz mogła go kłaśc na przemiennie
Cytat:
Odnosnie jedzenia i kp to ja jem smazone i ogolnie prawie wszystko.
Po wczorajszej pizzy,coli i bobie malej nic nie bylo a nawet przespala 4hw nocy

Hania od wczoraj jest jakby bardziej komunikatywna,bo na rekach chce byc i skupia wzrok na roznych rzeczach i slucha jak sie do niej mowi

Jezu karo, nie strasz Ja się nastawiłam na mega lekką dietę, która pozowli mi się wylaszczyc, a ty piszesz o coli i pizzy przy kp ?

A Haneczka jak zwykle prześliczna, uwielbiam wszystkie jej zdjęcia

Wyprałam wczoraj wózeczek, nawet budkę przeprałam Także już wszystko czeka na Alka, parę dni niech siedzi i walczymy o przeprowadzkę

I chciałam wam się pochwalic, że zostałam dziabnięta!
Aż mi dziwnie
Stary 2013-07-27, 12:57   #2603
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Kochana,mam to samo ...ostatnio mialam kryzys,bo bylam caly dzien sama z Hania,ona sie darla niewiadomo o co od 18 do 22. Bylam glodna,zmeczona i mialam jej dosc a jak tylko przyszedl tz o 22 to mu w momencie na rekach zasnela.a ja siedzialam i ryczalam

To jest dobijające.Psychcznie mnie gnebi zwłaszcza jak siedze wygłodniała... A najgorsze jest ze jak Tz wraca to własnie wtedy dziecko grzeczniutkie jest i on sie pyta co ja od niej chce jak jest taka kochana

Mykam rozwiesic pranie bo Tz mi zgłosił wczoraj ze mu sie czyste skarpetki konczą ...( ale dziś zgorzkniałam ) jakby pralki nie umial włączyc ech dobra koncze z tym marudzeniem,trza sie w garsc wziasc.

Nie zapeszając-polozyłam Laure na brzuszku w pozycji żaby z głowką na prawo jak pan doktor kazał i modle sie zeby z godzinke tak pospała bo musimy te 2 h dziennie zebrac.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Agrafko-gratulacje ;*

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Kallisto doczytałam Twoj opis i mi sie na koncu łezka zakręciła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 13:00   #2604
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście, ze możesz pisać powodzenia kochana

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:13   #2605
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

za szybkie wyjście!

Cytat:

Poza tym chyba za duzo nosze,bo jakby spuchla mi rana po cc i mnie boli...

Nom dużo dźwigasz, po cc powinno się nosić do 3 kg, a Hania sporawa... Oszczędzaj się
A córa śliczna
Cytat:
Hej żabki

oby się Laurka uspokoiła troszkę i za brak rad!

Cytat:

Dzoan !! Też będziemy tęsknić! Dawaj znać co i jak

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

A co do ciuszków, to sen mi to spędza z powiek od paru dni!
Nie wiem kompletnie co spakowac np. na upał wystarczą tylko body z krótkim rękawkiem ew. do tego tetrówka, żeby małego przykryc? Czy muszą byc na to np. półśpiochy?

Wyprałam wczoraj wózeczek, nawet budkę przeprałam Także już wszystko czeka na Alka, parę dni niech siedzi i walczymy o przeprowadzkę

I chciałam wam się pochwalic, że zostałam dziabnięta!
Aż mi dziwnie
Ja mam komplety, w tym 2 bodziaki z krótkim, 2 z długim, do tego pajacyki i śpiochy. Najwyżej mąż mi dowiezie jak coś będzie trzeba... może w szpitalu klima będzie, więc też nie ma co rozbierać maluszka

za upranie wózka i dziabnięcie Ja wczoraj skończyłam globulki, więc też może dziś małża zaciągnę do wyrka na dziki seks z foką?

Ja posprzątałam, nawet lodówkę umyłam Zamrażalki nie ruszam, bo mi się wszystko roztopi :P
A mąż jedzie do mnie ze sklepów i wziął sphinxa na wynos Nie może patrzeć jak stoję z tym brzuchem przy garach w taki upał Kocham go

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:14   #2606
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

1)I dobrze wiedziec, że tantum się przydało Ile zużyłaś saszetek? Bo ja do szpitala spakowałam 3. A Octeniseptem psikasz bezpośrednio na kapę?

2)Dzoan, uważaj bo ja muszę Neni złożyłyc reklamację, po tym clotrimazolum czochrałam się chyba jeszcze bardziej niż zwykle

3)A co do ciuszków, to sen mi to spędza z powiek od paru dni!

4) Neni, a jak długo małemu będzie się zrastał ten obojczyk? Tydzień czy coś mi się pomieszało? Bo jeśli tak to mimo wszystko kładłabym go na jednym boczku, przecież będzie miał jeszcze mięciutką główkę jakiś czas, wtedy będziesz mogła go kłaśc na przemiennie

5) I chciałam wam się pochwalic, że zostałam dziabnięta!
Aż mi dziwnie
1) Zużyłam chyba 2 saszetki-codziennie pół saszetki rozpuszczałam w 250 ml wody w rozpylaczu i psiakałam sobie po sikaniu.
Octenistept bezpośrenio, ale stram się potem osuszyć żeby rana nie była mokra.

2) No co Ty? Mi na serio pomaga

3)Na upał body+skarpetki + tetrówka/cienki kocyk.
Ale weź też pół śpiochy, bo na noc lepiej ubrać coś na nóżki. I kaftanik/body z długim rękawem też na noc nakładałam

4) Niby mówili, że tydzień, ale w necie znalazłam różne informacje- niektórzy lekarze zalecają 4 dni uważać, a inni 2-3 tygodnie
Mały tydzień kończy jutro niby, ale w środę przy wypisie mi powiedzieli żeby przez tydzień robić to i tamto, więc wychodzi na to, że do środy mam się trzymać zaleceń.

5)

Cytat:
Nie zapeszając-polozyłam Laure na brzuszku w pozycji żaby z głowką na prawo jak pan doktor kazał i modle sie zeby z godzinke tak pospała bo musimy te 2 h dziennie zebrac.
A z jakiego powodu macie takie zalecenia??
Stary 2013-07-27, 13:17   #2607
enlevee
Zakorzenienie

Agrafka gratulacje dla Ciebie i Radzia. Ucaluj go od nas! Byłaś bardzo dzielna!

domciatko zacisniete! Oby szybko poszło!

dzoan no i zeby Lolek w końcu sie pojawił trzymam kciuki!

dotka wzruszajacy opis porodu

neni Twoje cycki już były imponujące, a teraz to musi być efekt wow

samantha rzeczywiście ta wizyta coś nie halo

Ja sie wkurzylam, poszłam spać o 2:30, a wstalam o 8. Wczoraj z Tztem kupiliśmy sobie whiskey zeby spędzić trochę czasu razem i sie napić dobrego drinka, przeszliśmy do domu, a teść go zawołal i mu zaczął wręczać piwa.. No ok, pierwsza godzina, druga, no ale chciałam ja z nim trochę czasu spędzić.. No i oczywiście wyszło jak wyszło, ze zamiast ze mną sie napić to obalil cała flaszkę ze swoim ojcem mi nawet nie proponując drinka. Siedzieli na polu i oczywiście dziecka nie wykapal, a ja ciagle małym sie zajmowałam. Takie to wszystko jest przykre dla mnie jak widzę, ze sie nie zakochał w naszym synku tak jak chciałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:25   #2608
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja sie wkurzylam, poszłam spać o 2:30, a wstalam o 8. Wczoraj z Tztem kupiliśmy sobie whiskey zeby spędzić trochę czasu razem i sie napić dobrego drinka, przeszliśmy do domu, a teść go zawołal i mu zaczął wręczać piwa.. No ok, pierwsza godzina, druga, no ale chciałam ja z nim trochę czasu spędzić.. No i oczywiście wyszło jak wyszło, ze zamiast ze mną sie napić to obalil cała flaszkę ze swoim ojcem mi nawet nie proponując drinka. Siedzieli na polu i oczywiście dziecka nie wykapal, a ja ciagle małym sie zajmowałam. Takie to wszystko jest przykre dla mnie jak widzę, ze sie nie zakochał w naszym synku tak jak chciałam
Nie popisał się Twój TŻ
A rozmawialiście dziś na ten temat?
Może głupio mu było odmówić ojcu a dziś spędzicie wspólnie wieczór?

Czemu uważasz, że się zakochał za mało?
Stary 2013-07-27, 13:27   #2609
Ewusia709
Zadomowienie

Na specjalne życzenie foto naszego solenizanta niemowlaczka dla wizazowych cioc

edit: telefon się zbuntował i nie chciał dodać zdjęcia, musiałam się zalogować na komputer i dopiero dodaję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0125.jpg (63,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0127.jpg (79,0 KB, 47 załadowań)

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-07-27 o 13:58
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:32   #2610
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanko:
Czym objawia sie kryzyz laktacyjny albo zanik laktacji???? U mnie mala ciagle wisi na cycu a i tak potem dostaje mm i wciaga jakby tydzien nie jadla mam wrazenie ze nic mi sie tam nie zbiera a wczesniej po kilku h mialam kamienie a nie cycki.
U mnie objawia się to tym, że mała wogóle nie chce ssać piersi, więc pokarm zanika. A Hania jest boska

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
[B
Daj mu jeszcze czas, nie każdy odrazu zaczyna czuć uwielbienie, u niektórych ono z dnia na dzień narasta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości