|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Ja bym zaczęła od puszczania tak żeby miała gołe kolanka o ile temp. pozwala, bo tak jest chyba dzieciom łatwiej zacząć - ale to tylko moja obserwacja.Cytat:
Cytat:
![]() Ale jak Wam pasuje i wszystko się sprawdza to najważniejsze. ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
A tak jak pisałam później będę odzywczajać od tego jedzenia o 22ej. Ale jak nikogo nie namawiam - każdemu pasuje co innego ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
hey.
Ja przesiedziałam z panną tydzień w szpitalu, waga spada (teraz 5900) , przy okazji złapała od starszego infekcję, leczyli ją na zapalenie płuc ale na szczęście aż tak poważnie nie było. Teraz na przepustce, dojeżdżamy na kroplówki i inhalacje. Przy wypisie skierowanie do CZD, nie wiem czy tylko poradnia czy hospitalizacja
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Brawooooo
![]() a Mati bedzie miec rehabilitacje Za Tomka bo on ruchowej nie potrzebuje ![]() Wiec babeczka stwierdzila ze obejrzy malutka Bo nadal dupki nie podnosi Z pozycji do raczkowania siada Ale do tej pozycji sama nie potrafi dojsc... Cytat:
wielki napis jest zebu chorych dzieci nie przyprowadzac ![]() Glupie babsko Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#604 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no zobaczymy, spróbuję jeszcze coś pokombinować żeby udało nam się wyjechać wcześniej, w sensie kolo 2-3, bo obawiam się że później może nie być pogody no i w ogóle się zastanawiam jak młody da radę np na plaży, jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić, co myślicie o tym ![]() Cytat:
nie stresuj się Dorcia, szkoda nerwów Cytat:
ale spodziewam się że moze zaraz być senny bo wstał 3 godz temuCytat:
i chyba jednak dywan jest niezbędny muszę męża przekonać ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
jo ni mam dywanu, i do raczkowania to tak wg mnie średnio potrzebny. wprawdzie podłogę mam dość chłodną, ale oboje latamy na bosaka i nic. natomiast żałuję, że nie mam dywanu jak stoi przy meblach czy przy drzwiach balkonowych, bo już parę razy z tego stania tak pierdyknął głową o podłogę że zawału mało nie dostałam. I w efekcie za każdym razem jak staje to do niego lecę. od tego latania spadają mi z tyłka portki sprzed 10 lat
a w ogóle jak jest ciepło to wypuszczam go na trawę i hulaj dusza
|
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma miejsca na spontaniczność i to mnie chyba "stopuje" No ale każdemu pasuje co innego
|
|
|
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
no żesz.. chciałam dziś pojechać do Wawy pociągiem, którego w soboty, jak się okazuje, nie ma. dobrze, że sprawdziłam przed wyjazdem
|
|
|
|
#608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to na razie nic się nie ruszyło dalej, tyle co się czołga coraz lepiej do przodu Cytat:
Cytat:
a i nam jest prościej chyba Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
aczkolwiek nie ma problemu wyjść wieczorem czy robić cokolwiek innego jak zbliża się pora spania to go kładziemy gdzieś w pokoju obok lub wózku jeśli jest taka opcja lub jak ostatnio w foteliku samochodowym bo nie było gdzie i spał przy stole na imprezie ![]() także problemu żadnego nie widzę ![]() a jeśli akurat jesteśmy w trasie to zasypia w samochodzie i tyle ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- pogoda cudna także zapewne kąpiel w misce będzie ![]() już nas zapakowałam, czekam na męża i śmigamy |
||||||
|
|
|
#609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdecydowanie jest potrzebny ![]() Cytat:
Wiesz co ja się się zastanawiam czy w sumie można nazwać to schematem, bo schemat do kojarzy mi się z czymś takim co do minuty. Mnie w sumie ograniczają tylko posiłki stałe, bo sie brudzi, ale to przejściowe. ![]() A z ciekawostek to Ci napiszę, że ja w którymś momencie zaczęłam zapisywać co moja robi i jakie było moje zdziwienie, że godzinowo to mniej więcej się codziennie pokrywa. Oczywiście są dni, kiedy jest inaczej, czy jakieś zdarzenie co wybija z rytmu, ale większość jest podobna. Także może być tak, że Twój Franuś też ma swój schemat spania czy jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Jeszcze tylko tak wtrącę, że mojej koleżanki córka długo nie chodziła i dywan, a raczej wykładzina u nich naprawdę pomogła - także to nie jest tak, że w ogóle nie pomaga, ale pewnie są dzieci, które radzą sobie bez niego
|
||||
|
|
|
#610 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trza jechać do ikei ![]() Cytat:
![]() myślę ze trochę wyolbrzymiasz i demonizujesz słowo "schemat" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
No już newermajnd, kto lubi schematy to je ma kto nie to nie
![]() A propos pociągu - ja jechałam z Frankiem ostatnio, pociągiem ;> |
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to chyba szybciej skoczę na bungie To znaczy nie chodzi mi o sam pociąg, ale o tłok i przesunięcia czasowe itp.
|
||
|
|
|
#613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem w tej chwili bezrobotna Umowa o pracę skończyła mi się, jak byłam w ciąży i niby miałam dogadane, że wrócę od września, ale teraz jak wrzesień powoli się zbliża, to okazuje się, że jeszcze nic pewnego, czy będzie dla mnie miejsce. Z jednej strony fajnie, że jestem z Olim, ale z drugiej wiadomo - kasa...Ja cieszę się, że po odstawieniu od piersi uregulowały nam się pory posiłków. Dzięki temu łatwiej mi się zorganizować i np. wiem, że jak jadę do kogoś z wizytą, to muszę zabrać ileś jedzenia, bo mały będzie głodny. Poza tym mamy w miarę stałą porę kąpieli i zasypiania. Cytat:
dla Izy!!!
|
||
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jechałam z Jury do Katowic, czyli że blisko, jakas godzinke pociągiem. Tż nas wpakował do wagonu a na miejscu mój tata wypakował. Nie wiem jak sobie ludzie na wózkach radzą bo do pociągu 2 schodki żeby wsiąść z peronu Franek podrywał współpasażerki, a potem usnął. W każdym razie PKP to pikuś pod względem tłoku w porównaniu z metrem, a już obczajaliśmy metro w Monachium i Wiedniu. Da się, chociaż bez nosidła spakowanego w koszu pod wózkiem bym się poddała, bo nawet w cywilizowanych krajach są stacje metra bez windy, ale za to z zepsutą platformą do wózków. Więc Franek w nosidło i sru do góry z wózkiem po ruchomych schodach. We wtorek nas czeka hardcore, metro w Londynie... to będzie dopiero tłok
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-07-27 o 12:57 |
|
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Dodałam 2 aktualne zdjęcia Oliwiera do albumu, gdyby ktoś chciał obejrzeć, to zapraszam
|
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
sie zgadzam, pkp daje rade. jechalismy miesiac temu na tej samej trasie, fakt, ze zamiast 7h jechalam 8h tlk ale tragedii nie bylo. tez mialam wspolpasazerki, co zabawiały młodego, niemniej ze wzgledu na dlugosc podrozy wracalam intercity, no nie moge narzekac. a teraz jeszcze zamiast wielkiego wozka 2w1 nabylam dosc lekką parasolkę więc chyba będzie jeszcze łatwiej
tyle ze jednak znow pojade ic ze wzgledu na klime najwiekszy problem dla mnie to kibel, sikałam z dzieckiem na ręku ![]() Mamajka -aaaaa panimaju. masz rację, dywan rzecz niezbędna Edytowane przez mmm12345 Czas edycji: 2013-07-27 o 13:22 |
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielkie brawa dla Izuni ![]() moja maruda drzemie, nie wiem czy to ten upał czy co ale ładne cyrki mi dziś odstawiała, aż w furie wpadała...masakra, ciekawa jak się będzie wieczorem u znajomych zachowywać
|
|
|
|
|
#618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i to najlepiej tkany ręcznie ![]() |
||||
|
|
|
#619 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam Ewę z tatą i co? I spała 2 godziny
I siatkę ciuchów dla Ewki, no nie umiem inaczej I pourywało mi cytaty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja łapkami też paca i pazurami drapie Cytat:
![]() O to to. My najprawdopodobniej 2-3 dojedziemy. Jesteśmy uzależnieni od łóżeczka, które ma być po 1wszym. No i od kwatery ![]() O masz ![]() Zdrówka! Cytat:
Teraz będę kupować tylko sypane.Brawa dla Izuni! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za malutką!Cytat:
Moja praktycznie niemobilna ale na razie się tym nie stresowałam sama z siebie, natomiast Twoje podejście zasiewa u mnie ziarnko niepokoju ![]() Cytat:
A co do plaży to też mam stresa. Dlatego staram się wybrać miejsce gdzie jest jakaś alternatywa do leżenia na piachu. W Karwi są lasy, które prowadzą w różne strony świata, także to jest moje wyjście w razie nadmorskiego ryku. Nie wiem jak tż się na to zapatruje, bo on podobno nie chce jechać do dziury. A wcześniej chciał. Czasem mam wrażenie, że my się kompletnie nie rozumiemy A teraz dochodzę do wniosku, że najlepiej by było jakbyśmy se pojechały same we trzy z dzieciakami ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Oj naprawdę no już nie masz na co narzekać
|
||||||||||
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla malutkiej Cytat:
![]() dlatego też ja uważam że dywan MOŻE być niezbędny ![]() dokładnie tak! mówisz ze jest jeszcze szansa ![]() Cytat:
![]() no coś za coś. Albo kasa, albo czas z dzieckiem. Niewiele z nas ma o to i to ![]() Cytat:
jak serfer z dociążeniem ![]()
|
|
#622 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam pociągi
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dałaś czadu Kochana, trza było nie pić na 24h przed podróżą moja babcia tak robi bo się boi że ktoś jej dobytek ukradnie (3 pary pantalonów, 2 staniki w rozmiarze 100 G, kanapki i jaja na twardo) ![]() no!! i tego się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() nieważne jaki, ważne żeby jechać ![]() Cytat:
znasz tamtejsze noclegownie? daj jakieś linkio!!! to jest myśl! ale w sumie może nie, bo kto nam dzieci przypilnuje jak pójdziemy na summer ibiza party do władka disco na plaży, drinki z palemką i pływanie na golasa w morzu nocą nie kupuj bluzek Dzika, kup se takie coś http://bieliznasensi.pl/media/produc..._at=1359108845 ![]()
|
||||||
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba było zapytać dyra ![]() Szacun dla babci ![]() Nie mamy kwatery, bo M jeszcze nie oswoił się z myślą, gdzie jedziemy ![]() Oj Majka Majka, tymi frędzlami to ja bym mogła parkiet zamiatać
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Ja to mam nadzieję, że po odstawieniu uda mi się przytyć, bo aktualnie jestem 5 kg na minusie niż przed ciążą (ważę 46 kg) i każdy mi mówi, że jestem chuda i kiepsko wyglądam
![]() Cytat:
Ząbków jeszcze nie ma w ogóle, chociaż ślini się odkąd skończył 3 miesiące i wszystko pcha do buźki. Każdy mówi "O, widać, że idą ząbki" i tak już idą 4 miesiące
|
|
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia wymiatapopływałabym nocą w morzu na golasa ![]() frędzelki są w pytke ![]() ![]() Cytat:
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#627 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Fajnie Wam ze spotkaniem nad morzem - my chyba w końcu nie pojedziemy :/ Samochód nam nadal szwankuje (m.in. po to był wyjazd do rodziców, żeby go sprawdzić) i nie wiem, czy da radę na takiej dłuższej trasie. We wtorek się okaże, czy jedziemy. A jechać mielibyśmy w czwartek, więc wszystko na wariata ![]() Cytat:
Cytat:
Wieczorem już w sumie tylko butla. Cycek tylko w nocy, bo mi się nie chce robić butli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I oby Mati się nie zaraziła ![]() ![]() Cytat:
Oby wszystko było w porządku ![]() A do CZD gdzie dokladnie? W sensie jaki oddział? Cytat:
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Dr mówiła o poradni chorób metabolicznych.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-07-27 o 21:29 |
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

dla IZY
Ja bym zaczęła od puszczania tak żeby miała gołe kolanka o ile temp. pozwala, bo tak jest chyba dzieciom łatwiej zacząć - ale to tylko moja obserwacja.
i szczęśliwy również, szczerze mówiąc to niewiele płacze, bez powodu nigdy,jest bardzo pogodny więc mam nadzieję że nasz brak rutyny mu nie przeszkadza.

muszę męża przekonać 

dałaś czadu Kochana, trza było nie pić na 24h przed podróżą