Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 12:48   #4021
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
color, ale slodki usmiech!

dlatego zaznaczylam - to tylko ostrzezenie dla takich kulawych cyckow jak moje chociaz cos mi sie wydaje, ze jestem sama z moim problemem... nawet Magiusa jak narzekala na brak mleka, to sie okazalo, ze jej D przybiera ponad norme...

aha, Ashyshqa, bo nie jestem juz pewna, czy sie wypowiadalam... ale jesli nie, to... LAPY PRECZ OD MM!!! pieknie ci Sofcia przybiera, a teraz w upaly to w ogole lepiej zapomniec o wszelkich wykresach, tabelkach itp... jak by moj Florek tak przybieral i nie darl sie o wiecej mleczka, to by ani kropelki mm nie dostawal, no bo i po co? sprawdzaj tylko, czy ci sie cora nie odwadnia i juz. ona juz tez jest w takim wieku, ze bedzie troszke zwalniac z tym tyciem
Do mm nam daleko (ni chyba, ze lekarz kategorycznie zleci dokarmianie) ale musze sie.Wam przyznac, ze totalnie sprawe zawalilam. Dopiero wczoraj odkrylam, ze Sofia placze z glodu przy niektorych karmieniach sie bardzo zlosci I zalosnie placcze. Ja myslal, ze to brzuszek ale teraz jestem pewna, ze to glod... A ze mam anielskie dziecko to biedna sie poddawala, ostatrcznie dawala sie uspic albo zasypiala przy pustym cycku...
Od wczoraj podjelam sie na nowowyzwania laktatora czyli odciaganie po kazdym karmieniu. Mam nadzieje, ze zwieksze produkcje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:14   #4022
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Do mm nam daleko (ni chyba, ze lekarz kategorycznie zleci dokarmianie) ale musze sie.Wam przyznac, ze totalnie sprawe zawalilam. Dopiero wczoraj odkrylam, ze Sofia placze z glodu przy niektorych karmieniach sie bardzo zlosci I zalosnie placcze. Ja myslal, ze to brzuszek ale teraz jestem pewna, ze to glod... A ze mam anielskie dziecko to biedna sie poddawala, ostatrcznie dawala sie uspic albo zasypiala przy pustym cycku...
Od wczoraj podjelam sie na nowowyzwania laktatora czyli odciaganie po kazdym karmieniu. Mam nadzieje, ze zwieksze produkcje

hm..hm...a jak to odkryłaś skoro Ci zasypiała? Ja bym nie wpadła jakby mi dziecko po cycku padało.
I nie sprawdzałaś czy np. po naciśnięciu leci mleczko? Bo jak mi się moje dziecie szarpie to ja w sumie zawsze sprawdzam czy coś wyleci czy nie z cycka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:19   #4023
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

super Jeżyk

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Gdzie kupowaliscie te chusteczki w takiej cenie? ostatniobyky w promocji w kauflandzie ale pakowane po 2 szt. Za chyba 9,50
w realu prawie zawsze są w promocji po 25,99 za sześciopak

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Hej!
Wybaczcie nie odniosę się do postów, przy tych rozrabiakach mam mało czasu na wizaz.
Moja Natalka jest kochana, za niedługo kończy 3 miesiące, karmię tylko piersią i jem wszystko, nawet smażone, kolki poszły w zapomnienie (niestety groch i kalafior muszą jeszcze poczekać)
Z umiejętności:
* zasypia sama, tylko muszę wisieć nad łożeczkiem żeby wciskać smoka jak wypadnie (nadal budzi się co 2 godziny )
* przewraca się z brzuszka na plecy, więc nawet nie ćwiczy dźwigania łebka
* ostatnio też chwyta się za stopy i ściąga skarpetki
* śmieje się w głos
pięknie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cześć cioteczki:-D
ale fajniusi

Przemkowi chyba nie odpowiada temperatura, ciągle marudzi i popłakuje ... po raz pierwszy od kilku dni. mleka nie chce, ale wypił ze 160 ml wody już, biedny maluszek ...
rozglądam się za ciuszkami dla niego na jesień (czasem udało się upolować jakiś dresik w promocji za 10 zł) i patrzyłam na rozmiarówkę niektórych ciuszków i na jesień musiałby mieć rozmiar większe 80/86

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-27 o 13:22
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:28   #4024
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

hej!
nadrobiłam ale nie mam nic do powiedzenia jestem wściekła bo chodziłam dziś po mieście aby sobie kupić coś na chrzciny i nie mam nic mam ubranie dla Bartosza ale też nie jestem zadowolona

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 13:30   #4025
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

o jaki uroczy Tymuś

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

dlatego zaznaczylam - to tylko ostrzezenie dla takich kulawych cyckow jak moje chociaz cos mi sie wydaje, ze jestem sama z moim problemem... nawet Magiusa jak narzekala na brak mleka, to sie okazalo, ze jej D przybiera ponad norme...
jeszcze ci się laktacja rozhula niech no tylko F. zbierze dużo sił na ssanie

Cytat:

powodzenia

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
hm..hm...a jak to odkryłaś skoro Ci zasypiała? Ja bym nie wpadła jakby mi dziecko po cycku padało.
I nie sprawdzałaś czy np. po naciśnięciu leci mleczko? Bo jak mi się moje dziecie szarpie to ja w sumie zawsze sprawdzam czy coś wyleci czy nie z cycka
mi często leci z cycka, ale czasem I. zaczyna się złościć że za wolno i on się tak nie bawi..i czasem sobie zaśnie z braku sił, czasem dostanie drugiego cyca, ale póki odczuwam że nabiera masy to nie zakładam że to z głodu..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 14:03   #4026
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Tak mi się jeszcze przypomniało, że mama mi poradziła bym np.ja jadła dziennie 3 lyżeczki mm antykolkowego i może to coś da...nie wiem czy da i nie wiem czy tak można
Ja za radą położnej wypiłam dziś sok z buraków, marchwi i jabłka, zjadłam kilka zielonych winogron i poszła kupa wreszcie Od dziś jem normalnie jabłka i suszone śliwki

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
w kaufie za 19.90
Te pampersy są dobre? Dostałam paczkę na prezent ale słyszałam opinie, że są do du.pki, przyklejają się itp.
Stary 2013-07-27, 14:11   #4027
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupowałam w rossmanie 4x80 sztuk za niecałe 14 zł

dobrze wiedzieć choć u mnie produkcja lekko wyprzedza potrzeby małego ssaka i dziś miał kąpiel mleczną jak oderwał się od cyca a tu poleciał jeszcze strumień wprost na niego

no i dziś zostawiam małego z tatą i zapasami mleka, a ja idę na ploty
Ale jakiej firmy?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super Jeżyk

w realu prawie zawsze są w promocji po 25,99 za sześciopak

pięknie

ale fajniusi

Przemkowi chyba nie odpowiada temperatura, ciągle marudzi i popłakuje ... po raz pierwszy od kilku dni. mleka nie chce, ale wypił ze 160 ml wody już, biedny maluszek ...
rozglądam się za ciuszkami dla niego na jesień (czasem udało się upolować jakiś dresik w promocji za 10 zł) i patrzyłam na rozmiarówkę niektórych ciuszków i na jesień musiałby mieć rozmiar większe 80/86
Dzieki za info, szkode, ze u mnie nie ma reala...

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hej!
nadrobiłam ale nie mam nic do powiedzenia jestem wściekła bo chodziłam dziś po mieście aby sobie kupić coś na chrzciny i nie mam nic mam ubranie dla Bartosza ale też nie jestem zadowolona
Ja kupilam sobie fajna kiecke w mohito, a widzialam tez fajne w reserved, bylas moze?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 14:16   #4028
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja kupilam sobie fajna kiecke w mohito, a widzialam tez fajne w reserved, bylas moze?
Byłam w obu ale jakoś mi nic w oko nie wpadło a jak już to trochę za drogie.. nie chcę wydawać dwóch stów na kieckę na raz (bo planuję schudnąć )... No i problem też taki, że po ciąży jednak w mało czym dobrze wyglądam

spadamy do mojej babci z zaproszeniem

Stary 2013-07-27, 14:18   #4029
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja za radą położnej wypiłam dziś sok z buraków, marchwi i jabłka, zjadłam kilka zielonych winogron i poszła kupa wreszcie Od dziś jem normalnie jabłka i suszone śliwki

Te pampersy są dobre? Dostałam paczkę na prezent ale słyszałam opinie, że są do du.pki, przyklejają się itp.
Ja je teraz uzywam i chyba najlepiej pasuja mi zielone pampki

Cytat:
hej!
O bidna dobrze ze ja jezzcze mam czas na chrzcinowe zakupy hiii

A to nowa poza do zasypiania a i to 3 sen gdzie zasna sam bez suszarki i lezaczka
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 14:20   #4030
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Cos zdjec nie chce mi dodawac moze teraz uda sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374931247032.jpg (57,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-07-27, 14:29   #4031
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety długo mi zajęło dojście do tego Ale już nie raz wam pisałam, że moje dziecko to śpioszek i woli spać niż jeść... Nie sądzę by większość dzieci dała się uśpić na głodnego, ale moja córka tak No nic, mam nadzieję, że się rozkręci trochę jak popracuję laktatorem (jutro i w pon. mam okazję bo TŻ ma wolne, a we wtorek mam nadzieję zobaczyć pierwsze efekty )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 14:33   #4032
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja nadal krwawie.masakra @ skonczyla mi sie pare dni temu po prawie 8 dniach i w nocy zalana dzisiaj cryyy
daj spokój, ja już 2 tygodnie, zupełna pustynia na zmianę z zalaniem ledwo skończyłam połóg a tu @ przylazła
tyle w temacie, że przy kp się jest niepłodną:P

magiusa super ten tacierzyński blog

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
u nas też głównie te cholerne bąki dręczą, z kupką idzie jakoś szybciej.
Kupiłam sobie wczoraj słoiczek z musem śliwkowym dla niemowląt i stwierdziłam, że spróbuję codzienni 5 łyżeczek ( dobre to) i może coś pomoże, tylko dotarło do mnie właśnie, że to chyba znów tylko na kupę a nie bączki.

My odłożyliśmy póki co wszelkie sab simplexy itp., bo moim zdaniem ulgi nie ma żadnej, najlepiej daje wspomaga leżenie na brzuszku.
Póki co używamy tylko probiotyku i każdego dnia mam nadzieję, że to na pewno przyspieszy dojrzewanie ukł.pokarmowego.

A swoją drogą medycy i chemicy są leniwi, bo skoro wymyślili zastrzyk na przyspieszenie rozwoju płuc to na pewno też by sobie poradzili z takim na przyspieszenie rozwoju ukł.pokarmowego
tfu tfu nie zapeszając, młody ma 7 tygodni i naprawdę u nas nie ma w ogóle problemów z gazami (chyba, że mama zje za dużo czosnku:P) i może to dlatego, że młody sypia 95% czasu na brzuchu?
Stary 2013-07-27, 14:35   #4033
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
daj spokój, ja już 2 tygodnie, zupełna pustynia na zmianę z zalaniem ledwo skończyłam połóg a tu @ przylazła

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

tfu tfu nie zapeszając, młody ma 7 tygodni i naprawdę u nas nie ma w ogóle problemów z gazami (chyba, że mama zje za dużo czosnku:P) i może to dlatego, że młody sypia 95% czasu na brzuchu?
No wlasnie ja tez tak mam
Stary 2013-07-27, 14:43   #4034
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm...jesli karmisz cyckiem to az dziwne, ale z drugiej strony piszesz, że jesz wszystko więc może to smażone Ci co nieco dowala a jak do tego możesz i słodycze to też pewnie wpływa.
Ja z racji, że nadal mamy kolki się ograniczam ( choć szczerze mówiąc coraz częściej mi się wydaje, że wiele rzeczy nie ma wpływu na te wzdęcia i co zjem to i tak będą, no tylko wyjątkowe rzeczy typu marmolada owocowa wzmacniają problem) i w sumie waga już mi zaczyna spadać poniżej wagi sprzed ciąży ale to i dobrze, bo ja normalnie ważyłam 52 kg, a jak zaszłam w ciąże to 54 bo byłam po wakacjach w Turcji gdzie się obżerałam nieziemsko, więc jak teraz mam 53 bo może przejdę niedługo do 52, byle później przyhamować ( może akurat się skończą kolki) bo będę jak szkieletor wyglądała.

hehe ja teżź karmię cycem i młody jest żarłokiem a dalej 3,5 po ciąży zostało i nie spada ale on wszytsko toleruje więc się obżeram:P

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez tak mam
i albo cąły dzień chodzę z pustą podpaską, wkurzę się założę wkłądke i powódź gin powiedziała, że pierwsza @ po porodzie to mogą być cuda nie wierzę jej, za 2 tygodnie idę do mojego jak wróci z urlopu
Stary 2013-07-27, 14:44   #4035
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

a powiedz ile kazała tego jeść? i jabłka surowe?
bo u nas czasami bywa ,z e kupa dopiero na drugi dzień idzie, i niby przy kp to norma, ale czasami widzę,z e się mećzy i chciałam własnie jedzeniem pomóc

co do pampersów koleżanka ma i używa , córka ma 2 lata od innych ma uczulenie, a te używa cały czas ;/
Ja zakupiłam do testowania, ale najmniejsze są z nich 3, a my dopiero mamy dady 1 lub pampki 2

Cytat:
Byłam w obu ale jakoś mi nic w oko nie wpadło a jak już to trochę za drogie.. nie chcę wydawać dwóch stów na kieckę na raz (bo planuję schudnąć )... No i problem też taki, że po ciąży jednak w mało czym dobrze wyglądam

spadamy do mojej babci z zaproszeniem
Ja w top secret zakupiłam spódnice i szpilki kremowe ale też wielki problem...chciałam sukienkę, ale karmie piersią i zdałam sobie sprawę, ze musiałabym tylko z dekoldem takim zakłądanym, a tego nie lubię
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 14:58   #4036
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
hehe ja teżź karmię cycem i młody jest żarłokiem a dalej 3,5 po ciąży zostało i nie spada ale on wszytsko toleruje więc się obżeram:P

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

i albo cąły dzień chodzę z pustą podpaską, wkurzę się założę wkłądke i powódź gin powiedziała, że pierwsza @ po porodzie to mogą być cuda nie wierzę jej, za 2 tygodnie idę do mojego jak wróci z urlopu
Tak a to moja 2@ i dalej cyrkii
Stary 2013-07-27, 15:27   #4037
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:

Och...wzbudzilas moja zazdrosc

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 15:57   #4038
salviae
Zadomowienie

Byłam w ccc i kupiłam sobie tylko klapki, u nas 36 wymiecione, a meskie to wogóle chciałam TZ kupic buty i nic nie było za to dla dzieciaków były super, ale nie przygotowana nie wiedziałam jak wygląda to rozmiarowo.

Robimy grila sasiedzi przychodzą i nie wierzą, że potrafie kilka wege rzeczy na grila zrobić ciekawe czy im bedzie smakowało
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:14   #4039
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
No dobra to i ja się pochwalę, że u nas wychodzi jakieś 320 na tydzień, ale ale to średnia. Bo wydaje mi się, że też mamy tendencję spadkową.
Bo mieliśmy tak:
Urodzeniowo 12.06 - 3090
Wyjście ze szpitala 15.06 - 2910
03.07 - 3800
08.07 - 4100
15.07 - 4550
22.07 - 4880

No i teraz będziemy patrzyli 29.07. więc powinien mieć na pewno 5kg w tym swoim 7 tygodniu życia tylko nie wiem czy coś ponad 5 i ile ponad.
Jak będzie jakieś 5150 czy 5200 to oleje nawet szarpanie przy cycku bo to znaczy, że mimo wszystko się najada bo przecież od powietrza nie przybiera.

Przy okazji dodam, że nasz synek okazał się burżują, bo jedyny smoczek, który łaskawie akceptuje to smoczek najdroższy używany w Amerykańskich szpitalach.
O ten
http://allegro.pl/smoczek-soothie-pa...249511609.html
http://tatapad.pl/sprzet/smoczek-kto...i-twoje-zycie/

Od dwóch dni łaskawie go zassie, choć oczywiście póki co nieco jeszcze nim pluje.
Przy okazji pytanie do mam smoczkowych - czy jak już dzieciątko zaakceptuje w pełni smoczek to jest tak, że od razu go chwyta czy to zawsze wymaga kilku włożeń/ wciśnięć do buzi?
czasami lapie od razu, czasami kilka razy trzeba wkadac, czasami zlapie od razu a po chwili mu wypadnie i chce znowu..

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no i jak Ja mam się do Was teraz wbic
nie ma szans ...tyle stron do czytania....

my żyjemy..raz lepiej raz gorzej...
Gabrys właśnie przed chwilą padł..po ataku płaczu od niepamiętnego mi czasu...
dawno tak nie płakał..a Ja nie wiedziałam co mu jest..wszystkiego próbowałam ..bez skutku...musiał się wypłakac.. w ramionach u mamusi i już...
pomogł szum wody lejącej się z kranu w łazience..usnął mi na ramieniu..odłożyłam go i uffff.... śpi

podejrzewam zmęczenie i burze...chyba nie potrafił zasnąc ..a moze ból brzusia..hmmmm....wazne ze już po wszystkim...

u nas przygotowania...to już za tydzień...

przepraszam ze nie jestem na bierząco ale nawet nie mam teraz kiedy

aaa i tak przy okazji..Gabriel wazy już 5600 ..takiiii klusek z niego....mamy 5 tygodni i 5 dni
no to ładna waga

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Hej

tak myślałam, ze myślałaś,z e młodszy, bo z wagą to u nas cieko było ale teraz już przybiera ok, a jutro kończymy 2 miesiące

ja kupiłam pierwszzy i ostatni raz, dla mnie jak tektura ;/

warto looknąć do ccc, ja za japonki inblue zapłaciłam 18 zł a ja uwielbiam w nich śmigac na spacery z Misiem

ojej ale super, pierwszy raz widzę taką cene, dzięki za link napewno skorzystam

A ma któraś z Was w pliku tą książkę język niemowląt ?
bo szukałam w linkach i nie da rady;/ moze mi ktoś przesłac na pocztę?
ja nie mam w pliku.. mam tutaj:
http://ebookbrowse.com/jezyk-niemowlat-pdf-d254722277

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

A i jeszcze do ważenia.. my w szpitalu musielśmy sie ważyć rano i wieczorem, na golasa, przynajmniej 2 h po jedzeniu.. no i wiecie że jednego dnia to wieczorem bylo 140 g mniej niż rano... także da się.. akurat ostatniego jak mieliśmy wychodzic.. chcieli mu juz kroplówke dawac... ale nakarmiłam, odczekałam 2h i już było w normie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:54   #4040
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:

no i przede wszystkim nie glodz sie i pij 2-3 litry wody i herbatek laktacyjnych. a z tych to najlepsze takie, ktore zawieraja kozieradke (z tego co wiem to weleda i humana na przyklad), a mozna tez kozieradke sobie kupic i walic do wszystkiego albo w formie kapsulek zajadac. ja kupilam ziarenka i lykam tak o, albo miele i wale na kanapki, do zupy (z reszta to swietna przyprawa do zup, mniam!)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 17:10   #4041
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w top secret zakupiłam spódnice i szpilki kremowe ale też wielki problem...chciałam sukienkę, ale karmie piersią i zdałam sobie sprawę, ze musiałabym tylko z dekoldem takim zakłądanym, a tego nie lubię
tam nie poszłam
mierzyłam spódnicę i bluzkę ale czułam się, jakbym miała iść na akademię szkolną no i bluzka też nie na guziki... już smolę łatwy dostęp do piersi, najwyżej odciągnę mu 2-3porcje... chcę cokolwiek w czym będę dobrze wyglądała bo to co mam w szafie nie dopina się w biuście

Byłam dziś u babci i dowiedziałam się ciekawostki Bartosz ma już 2 miesiące, więc może dostawać sok z marchwi Na moje, że to najwcześniej w 4 miesiącu (już nawet nie mówiłam o 6 przy kp) usłyszałam Że mój kuzyn jak miał 4 miesiące to jadł już ziemniaki z sosem

Stary 2013-07-27, 17:20   #4042
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Byłam w ccc i kupiłam sobie tylko klapki, u nas 36 wymiecione, a meskie to wogóle chciałam TZ kupic buty i nic nie było za to dla dzieciaków były super, ale nie przygotowana nie wiedziałam jak wygląda to rozmiarowo.

Robimy grila sasiedzi przychodzą i nie wierzą, że potrafie kilka wege rzeczy na grila zrobić ciekawe czy im bedzie smakowało

he he ja załapałam się na japonki za 12 zł, z resztą nie było mojego rozmiaru ale jutro z tż jedziemy do innego ccc bo on chce sobie jakieś buty kupić

Dziś mieliśmy dzień odwiedzania prababci i dwóch pradziadków. Adi był dziś taki grzeczny i radosny już przełamuje się do nowych ludzi Może dlatego że dużo dziś jeździliśmy samochodem to wybujał się za wszystkie czasy
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 17:25   #4043
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam dziś u babci i dowiedziałam się ciekawostki Bartosz ma już 2 miesiące, więc może dostawać sok z marchwi Na moje, że to najwcześniej w 4 miesiącu (już nawet nie mówiłam o 6 przy kp) usłyszałam Że mój kuzyn jak miał 4 miesiące to jadł już ziemniaki z sosem
pewnie jeszcze sam je sobie robił

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 17:31   #4044
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
pewnie jeszcze sam je sobie robił
ale mojej kuzynki córkę też tak karmiła no ale ona sobie na to pozwalała, ja nie mam zamiaru

Stary 2013-07-27, 17:43   #4045
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
a powiedz ile kazała tego jeść? i jabłka surowe?
bo u nas czasami bywa ,z e kupa dopiero na drugi dzień idzie, i niby przy kp to norma, ale czasami widzę,z e się mećzy i chciałam własnie jedzeniem pomóc

co do pampersów koleżanka ma i używa , córka ma 2 lata od innych ma uczulenie, a te używa cały czas ;/
Ja zakupiłam do testowania, ale najmniejsze są z nich 3, a my dopiero mamy dady 1 lub pampki 2
Kazała mi przez sokowirówkę przepuścić marchewkę, buraka i jabłko i zmieszać i wypić tego pół szklanki, jak się nie załatwi to na wieczór drugie pół i do tego zjeść kilka zielonych winogron. Ja pewnie z 6 zjadłam. Nie wiem czy to to pomogło, ale właśnie poszła druga kupa
Stary 2013-07-27, 17:49   #4046
Mysia mysz
Zakorzenienie

Magiusa wciągnął mnie ten blog co wrzuciłaś
fajne i ciekawie pisze gość tatapad.pl

któraś pisała o usypianiu "faszystowską" metodą
to chyba to o czym tutaj pisze
http://tatapad.pl/dziecko/jak-skutec...stuprocentowa/

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-07-27 o 17:51
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 18:07   #4047
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
tam nie poszłam
mierzyłam spódnicę i bluzkę ale czułam się, jakbym miała iść na akademię szkolną no i bluzka też nie na guziki... już smolę łatwy dostęp do piersi, najwyżej odciągnę mu 2-3porcje... chcę cokolwiek w czym będę dobrze wyglądała bo to co mam w szafie nie dopina się w biuście

Ooo mamo babcia jest dobra
My mamy jutro chrzciny. Mam dwie kreacje sukienkę i spódnice z bluzka.. I raczej idę w spódnicy.
A małemu chyba ubiore tylko białe body z kolnierzykiem, myszkę i białe skarpetki.. Bo ma być straszna goraczka..
Mam spodnie i szelki ale chyba nie będę go przegrzewac..
Kolega zamówił mi z Allegro krótkie spodenki dla małego (bo ja nie mam konta) no ale jeszcze nie doszły tak to jest jak sie ma kimś polega

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:

Slodziak a na drugim foto ma taka minke jak W. Często robi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 18:18   #4048
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
tam nie poszłam

A ja wierzę, że tak było, kiedyś naprawdę inaczej wychowywano dzieci. Z ciekawostek, które ja się dowiedziałam, choć nikt mi tego nie poleca to:
1. ja nie byłam karmiona cyckiem i wyobraźcie sobie, że mama dawała mi mleko od krowy rozdrobione z wodą ( nie żadne mm) i żyję i w ogóle nie choruję, ale już się nie dziwie, że mama mówi, że się darłam cały czas prawie ;p Choć podobno jej lekarz powiedział, że to nie kolki
2. Moja babcia mówiła, że kiedyś jak chcieli by dziecko było cicho to nie smoczek, a owinięty w woreczek cukier i do ssania. I te dzieci były cicho i jakoś latem nie domagały się więcej picia
3. No herbatki to już w ogóle były popularne. Zawsze i wszyscy podawali.

Cytat:
Magiusa wciągnął mnie ten blog co wrzuciłaś
fajne i ciekawie pisze gość tatapad.pl

któraś pisała o usypianiu "faszystowską" metodą
to chyba to o czym tutaj pisze
http://tatapad.pl/dziecko/jak-skutec...stuprocentowa/
ja musze poczytać jeszcze tego bloga sama

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-27, 18:19   #4049
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ooo mamo babcia jest dobra
My mamy jutro chrzciny. Mam dwie kreacje sukienkę i spódnice z bluzka.. I raczej idę w spódnicy.
A małemu chyba ubiore tylko białe body z kolnierzykiem, myszkę i białe skarpetki.. Bo ma być straszna goraczka..
Mam spodnie i szelki ale chyba nie będę go przegrzewac..
Kolega zamówił mi z Allegro krótkie spodenki dla małego (bo ja nie mam konta) no ale jeszcze nie doszły tak to jest jak sie ma kimś polega
to jeszcze nic jeśli dziecko domaga się uwagi i trzeba do niego ciąąągle gadać bo inaczej pokrzykuje to należy włączyć mu bajki w telewizji

pokaż koszulę i spódnicę`

Stary 2013-07-27, 18:20   #4050
Elusiek
BAN stały

Cytat:
tam nie poszłam

nie wyobrażam sobie Adiego który za miesiąc miałby już jeść ziemniaki, wtedy może dopiero delikatnie marchewkę lub jabłuszko zacznę wprowadzać

Cytat:

siema

Młody zaczął dziś się śmiać na głos Śmieszny i radosny ma głosik, polubił nową zabawę okrywam go pieluszką i łaskoczę za stopy a on nie dał rady przestać się śmiać. I tak przez pół godziny aż zgłodniał Wasze maluchy też lubią jak zaczepia się je za stopy, łaskocze ? Bo mój ma na ich punkcie jakiś fetysz

A i co robicie by maluchom nie odstawały uszy? W czapce jest mu za gorąco, opaska też nie zdała egzaminu, a mam wrażenie że ma coraz bardziej odstające jak się przewraca na boki to mu się one zakręcają w rulonik już nie wiem co z tym zrobić
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości