|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
ciekawe... chyba przez krew z nosa nie jechałaby na IP
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Łaskawe dziś jesteście - mniej niż 10 stron do nadrobienia
![]() Cytat:
Cytat:
Już poczytałam rano i poszłam na zakupy - wiedzialam przynajmniej za czym się rozglądać. Jedynie problem mam z chlebem, bo nie dość że tu ciężko znaleźć dobry to jeszcze taki razowy to już kompletnie kosmos. Popytam diabetologa gdzie się za tym rozejrzeć. I zapytam też czemu granica tutaj inna - bo na pewno to było obciążenie 75g Właśnie wcinam kanapeczke z pieczonym indykiem, rukolą i pomidorem. TZ w sumie mówi, że wreszcie naucze się porządnie odżywiać bo tak to jem co mi w łapy wpadnie, a lodów i czekolad byle jakich już na tony. W sumie ma racje.. Mam nadzieje, że nabiore nawyków odpowiednich Teraz tylko widze jaki to mit o predyspozycjach - u mnie w rodzinie nikt nie miał cukrzycy (mama miała w ciązy jedynie, ale od tej pory wszystko ok), ja jestem szczupła, cukru podniesionego nigdy, przytyłam do tej pory 6kg wiec w s umie też nie dużo, aktywność co prawda ostatnio mi troche spadła, ale nie jest na poziomie zerowym. A tu taka 'niespodzianka'. No ale nie zamartwiam się - dobrze, że macie już dowświadczenie w tej kwestii - jakby co będę pytać ![]() Cytat:
![]() I tak - na toxo są jakieś lekarstwa specjalne, poza tym czym wyżej trymestr i bardziej zaawansowana ciąża tym mniejsza szansa na tokso wrodzoną u maluszka w przypadku zarażenia matki (już nie pamiętam jak się te procenty rozkładały, ale w 3cim trymestrze były dość niskie). I przyłączam się do gratulacji za rozpoczęte tygodnie!
|
|||
|
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- hmm pianka w środku a z jednej strony woreczki z gryką a z drugiej kokos cały materac ma chyba z 10 cm grubości.
|
||
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajka ja rozumiem, ze rozstepy to nie koniec swiata, jezeli sie pojawia to sie pojawia. Wpisuje to, powiedzmy w ryzyko ciazowe. Rozumiem tez jednak, ze sa osoby ktorym one bardzo przeszkadzaja i boja sie ich jak ognia. Sadze jednak, ze wszystkie kobiety wolalyby ich nie mec, niz mec.
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
jednak wolę nei mieć rozstępów, uroku to mi na pewno nie dodadzą
tak samo jak lepiej czuję się wydepilowana, opalona, umalowana czy ładnie ubrana to wszystko co dla oka też jest ważne też, nie najważniejsze![]() i nawet w ciąży i po porodzie też chcę jakoś wyglądać
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje rozstepy po pierwszej ciazy nie raza mnie niczym, bo ich poprostu nie widac.Cytat:
dlatego tez napisalam jeszcze, ze przynajmniej jak cos to czyste sumienie kazda bedzie miala, bo o siebie dbacie i o to by dziady sie nie pojawily. ale czytajac was, poprostu widocznie tylko ja odnosze wrazenie jak by sie siwat mial skonczyc. dlatego miedzy innymi na poczatku napisalam, ze bez obrazy i w ogole ![]() wiecie... wg mej skromnej osoby, decydujac sie na dziecko, kobieta akceptuje wszelkie niedogodnosci z tym zwiazane, bo nigdy nie wiadomo jak bedzie. oczywiscie wszystkim wam zycze by rozstepy sie nie pojawily
|
||
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
ale kupsko w pudle
na tvn ma być jakaś komedia-zobaczymy, chociaż pewnie zaraz zasnę
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała tak szybko zasnąć, tym bardziej, że znowu sama
![]() no ale jutro nad wodę ze znajomymi jedziemy, będę prowadzić auto szanownego małżonka
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja to zasypiam szybko- czasem gadam z małżem cos tam coś tam, nagle cisza, on się produkuje a ja śpię
Cytat:
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
nie, po prostu będzie piwkował
ale nie ma z tym problemu,żeby dać mi prowadzić, po porstu biegi tak se wchodziły, dzisiaj coś tam było regulowane no i ja strachliwa jestem,boję się innymi jeździć, taki ze mnie kierowca jak z koziej dOOpy trąba ![]() ale muszę się tym nauczyć bo moje za parę miesięcy kończy swój żywot
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubię jeździć autem - stary mówi, że dobrze jeżdżę (nie wiem czy na prawdę, czy nie chce mnie zniechęcać ) i też mogę każdym autem jeździć, małym dużym obojętnie ![]() mój dzieć świruje znowu- oby w nocy pospał
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-27 o 21:56 |
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Temat rozstepów widzę, u mnie w rodzinie mają dwie kuzynki, jedna przytyła w ciąży z 45 kg do 70 kg, i ma brzuch przeorany, a druga ma 18 lat i nie była w ciąży, ale waży 100 kg i ma od wagi. Moja mama, moja ciocia ( mama w/w) nie mają po ciążach w ogole. Mi jak wyjdą to trudno, przeciez mąż się nie rozwiedzie ze mną. Oglądałam sobie rzeczy i jarałam się butelkami i laktatorem z TT. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
I wszyscy faceci mówią, że jestem dobrym kierowcą.
|
|
#1573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Cytat:
brydzia full professional wyjasnila o co hodzi w tych klasacj dokladnie tak.jest Cytat:
hmma a jakis kredyt maly? a co do.kominja to proponuje kupic brykiet moj wujek uzywa i na dzien zuzywa mniej niz worek brykietu ktory kosztuje w pl 8zl a ja was pozdrawiam z dzialki caly dzien tu siedzimy teraz grillujemy i zdecydowalismy sie zostac na noc na polu przyjemniej niz w tym bloku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jesteś mistrzunio
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeździć uwielbiam! Wiadomo, że stanie w korkach mnie nie rajcuje, ale jazda po dzikich drogach jeepem, albo po dobrych (i pustych) autostradach - jest extra![]() Co do rozstępów to u mnie w rodzinie raczej nikt nie ma (tej najbliższej), więc predyzpozycji dużych pewnie i mi brak. Tak czy siak smaruje się, żeby mieć czyste sumienie. A jak wyjdą to wyjdą. TZ i tak mnie kocha i mówi na mnie sexi mama, wiec jest ok Jedynie na cyckach mam ale to jeszcze z czasów młodości kiedy z płaskiej miseczki A (która i tak była za duża) zrobiło mi się porządne C chyba w 2 miesiące I jeszcze się pochwalę, że odebrałam dziś mieszkanie do nowego mieszkania I udało nam się kupić bilety na wieczorne półfinały w tenisa na Stanfordzie kilka dni temu i akurat się udało i trafiliśmy, że będzie grała Radwańska z Hampton - super mecz się zapowiada |
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nowa trasa, nowe auto to przeżywam i sie boję ![]() a znanym autem, na znanej trasie śmigam ![]() ostatnio sama jechałam na sr, 10km, sama na tej trasie nigy nei prowadziłam, boshe, jak ja przeżywałam dobra, spadam bo dzisiaj co chwilę mi przerywa połączenie ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Ja, powodzenia w przeprowadzce!
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
moje oczy też już nie dają rady- dobranoc
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Widzę, że wątek już przysypia dzisiaj Ja własnie wróciłam ze spotkania z koleżanką, wypiłam kawę mrożoną i spać mi się odechciało. Chyba sobie coś poczytam![]() Swoją drogą masakra, co rusz któraś w szpitalu... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Ale jest upał jeszcze o tej porze
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze jest. Ja kocham jeździć samochodem. Mogłabym być zawodowym kierowcą. I jeździć po świecie
|
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katarzyna co do pasożyta to coś czuje ze on jesczez ci podziekuje, im szybciej zostanie bez pomoc tym szybciej wezmie sie za siebie i swoje zycie ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam książkę "Język niemowląt" - dobrze się czyta, nie jak taki typowy poradnik Cytat:
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-07-27 o 22:37 |
||
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz dobrze z basenem ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
uwielbiam jezdzic choc na razie jezdze malo bo nie mam samochodu swojego teraza tobie wielkie za trasy
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o książce już wcześniej słyszałam dobre opinie, więc może poszukam i też sobie poczytam ![]() A na razie idę poczytać coś, co mam pod ręką. Dobranoc
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Ja wlasciwie wpadlam tylko powiedziec "dobranoc". Przez ten upal nie mialam nawet sily pisac.
Agusia - daj znac, co sie stalo, ze pojechalas do szpitala i co z Toba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wsysło mnie, bo mieliśmy gości, do tego tak gorąco było, że nawet ulewa nic a nic nie pomogła
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało mi się nadrobić ale idę już spać bo padam na twarz byłam prawie cały dzień u rodziców babcia mi narobiła rolad śląskich i ogólnie zapakowała mega wałówę ![]() dobranoc
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
A propos wypłaty, to ja też już chcę
![]() Nie wspomnę, że przyszedł mi taki rachunek za prąd, że mam ochotę wyć ale muszę torbę kupić, w ogóle sporo z listy wyprawkowej mi zostało No i zaczynam zaraz pranie ostatniej partii ubranek Elenki. A na sierpień mamy jeszcze w planach: Lublin, weekend nad Jeziorakiem, pakowanie torby, rocznicę ślubu Szybko zleci, a w drugiej połowie sierpnia, to już na pewno jakieś maluszki będą
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że wy tak podrózujecie i to z Edzikiem no i Elenka teraz;Dnapewno beda maluszki! a ja w tym tyg w koncu moze sie umebluje juz chce prac, miec jakies zajecie bo mnie trafia, mi z wyprawki malo zostalo, ale meble...
|
|
#1589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już bym chciała łóżeczko wstawić, ale TZ mówi nie, dopiero początek września.
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Holandia ![]() ja musze postawic by spawdzic jak poustawiac meble by zmiescic...musze wywalic te co teraz sa (takie typowo szkolne jeszcze) poczatek wrzesnia to dobr czas szybko minie, ja tez bym zrobila to tez poczatkiem wrzesnia ale nie wiem kiedy urwis zechce wyjsc wiec lepiej byc przygotowanym
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
na tvn ma być jakaś komedia-zobaczymy, chociaż pewnie zaraz zasnę 

[/RIGHT]

Telefon był w innym pokoju więc się pofatygował i sam po mnie przylazł a potem przytulał jak małego kota 
i ogólnie zapakowała mega wałówę