|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja mleko lubię,ale nie jakoś mega. Lubię pić kakao,ale jak zimno na rozgrzanie. Lubię jednak wszelkie sery,jogurty,kefir,genera lnie przetwory mleczne na tak.
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jesli boisz sie niedoboru wapnia,to jest ono w wielu innych produktach,warzywa straczkowe,orzechy,szprotki i inne konserwy rybne,o ile sie nie myle sezam
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Keffi Wszystkiego Najlepszego
![]() Wczoraj po wizycie już nie chciało mi się włączać komputera. Wszystko jest podobno ok, szyjka długa na 43,5 mm więc tez podobno spoko. USG lekarka mi nie chciała zrobić ale ją uprosiłam, bo bałam się to ten zespół przetoczenia. Z USG wynika, że kosmówki są od siebie oddzielone już chyba całkiem. Następna wizyta 19 sierpnia. Schudłam kolejny kilogram więc w sumie mam już 5 kg na minusie Cicici z tego co się orientuję to w mleku masz najmniej wapnia więc tym nie powinnaś się przejmować. Ja nabiału nie jem wcale (już nawet sera żółtego i jajek nie tykam) ale wszyscy mi wkoło powtarzają, żeby tym się nie przejmować, bo sa inne produkty bogate w wapń (choć ja na razie i takich jem baaaaardzo mało). Dzisiaj pierwszy raz od dawna zjadłam "normalny" obiad. Podziubałam łyżkę ryżu i kilka kawałeczków kurczaka z fasolą czerwoną. Na jutro mąż planuje schabowe z marchewką gotowaną - może z pół schaboszczaka uda mi się wcisnąć, bo ziemniaków nie tknę na pewno.
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- żurek w chlebie z kiełbaską i jajem zjadłam na wyjeździe, zrobiłam gar 8 litrowy i maltretowałam nim rodzinę przez 3 dni i jeszcze 2 razy wyskoczyłam na miasto na żurek w knajpie (wszystko w przeciągu 1 tygodnia)- ogórkowa, prawdziwa domowa jak i gorący kubek z Knorra szał 2 tygodniowy.- małosolne - jem do dnia dzisiejszego - pasztet z pistacjami (szał 2 tygodniowy) nie musi dla mnie istnieć czekolada, gumy rozpuszczalne, żelki, kawa - zapomniałam po co mi ten cukier był potrzebny... Cytat:
wszyscy w domu mi ustępują a ja i tak jestem nieszczęśliwa. Wszystko i wszyscy mnie wkurzają, mam miesięczny PMS. Sama ze sobą ciężko wytrzymuję więc podejrzewam co inni muszą teraz przechodzić. Cytat:
właśnie próbuję się pakować i przechodzę załamanie, bo wygląda, że albo będę w dresie, albo w sukienkach, w to co planowałam już się średnio mieszczę.
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Piękne brzuszki
kefii zdrowia dla mamyPlazing był ale słońca niewiele bo pochmurne niebo, ale i tak było super, zrelaksowany się a teraz oglądam wasze brzuszki i czytam wasze posty :
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek mamrotek ja zamierzam po plaży latac w stroju i dłuźszej bokserce...juz sie nie przejmuje, bo przecież będzie jeszcze gorzej
![]() Większa połowa mojej wielkiej szafy juz nie pasuje...mam tylko nadzieje ze po ciąży szybko się w nią znowu wcisne
|
#3187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sto lat!!! Piccollo się leje litrami ))
|
|
#3188 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A czemu problem? Ja od kilku lat mleka nie piję Ten tekst "pij mleko będziesz wielki" jest grubo przesadzony Mi mleko wyrządzało więcej szkody niż dawałoby korzyści. A najwięcej wapnia z produktów mlecznych ma żółty ser (ten prawdziwy a nie jakieś wyroby seropodobne). Oprócz tego wapń znajdziesz też w rybach - z tego co pamiętam chyba sardynki tu przewodzą oraz w owocach i warzywach (gruszki, natka pietruszki).Cytat:
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
#3190 |
|
Gang Iren
|
Byłam z dzieciakami w parku i o mały włos złapałaby nas ulewa. Akurat jak weszliśmy do domu to oberwanie chmury. Trzy godziny biegając za Erykiem i mam dość.
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
Keffi, spełnienia marzeń.
Gratuluję udanych badań i pięknych brzuszków. ![]() Ja dziś siedzę i zdycham. Wczoraj mnie naszło na spacery i zrobiliśmy z małżem ładnych parę kilometrów. A potem oczywiście tak mnie bolały wszystkie kości w obrębie miednicy, że ledwo dowlokłam się do łóżka. To znak, że trzeba jednak trochę przystopować. ![]() Dziś wyraźnie widziałam, mąż też, jak mi wywaliło sporą gulę na wysokości żołądka. Po kilku sekundach zniknęła, został tylko ból brzucha. Czy to mógł być rozpychający się dzieć, tak wysoko? |
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie sałatkę z tuńczyka -pycha Jadłam taką jak byłam na diecie, teraz zastąpiłam jogurt naturalny majonezem
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z mamuś też ma tak jak ja w tej chwili, że strasznie kręci się w głowie i czuje się jakby była upita lub odurzona?
Ja pierdziele, normlanie świat mi wiruje przed oczami <olaboga> Nie wspomne już o parciu na pęcherz jakie mnie dopadło od rana. Wręcz jakby jakieś ciśnienie rozpychało mi ten pęcherz od środka masakra
|
#3194 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aż dodałam stronkę do zakładek. Możesz mi zdradzić jego cenę w sklepach ? Też będę poszukiwała czegoś podobnego ![]() Cytat:
i o drinkach ![]() Cytat:
Cytat:
Tż cieszy się jak dziecko :PPrzyjechaliśmy na weekend do teścia Zrobiłam mu sernik, a on o tym nie wiedział i też zamówił sernik + dziewczyna brata tż zrobiła .. sernik ![]() Tym sposobem mamy 3 serniki Jutro już wracamy to może nam trochę zapakują ![]() W tygodniu będziemy remontować naszą sypialnię Cieszę się jak dziecko! Uwielbiam takie akcje ![]() Miłego wieczoru mamuśki!
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Ja w domu siedzialam dzisiaj, tzn nie liczac zakupow itd. Rozmawialam z rodzicami na skype i rozbawili mnie do lez
opowiadali jak to bylo z tym moim karmieniem jak bylam mala : podobno nie chcialam zednego mleka ani od mamy ani zadnego innego, czarodzziejki nie pomogly, rodzice lamali butelki bo tak je sciskali zeby choc kropelka wpadla mi do buzi!!! (twarda bylam i nie ssalam). Dopiero jak wynalezli jakis praparat zamiast mleka z Humany to zaczelam jest, a potem zaczeli juz mi cos gotowac z ciekawosci sprawdzilam i jest cos takiego wlasnie z humany, co zastepuje mleko a nie ma mleka w ogole w skladzie, dobrze bo moze okazac sie ze dzidzius bedzie taki jak mama
|
|
#3197 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
Z pęcherzem też mam takie przeboje. Chyba dzidź jest nisko i tak tam uciska ![]() Cytat:
A z tymi sernikami wyszło super Ja dziś zrobiłam ciacho z gruszkami ![]() Cytat:
|
|
#3198 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To raczej genetyczne nie jest,wiec badz dobrej mysli. Ja mam dwojke zupelnie roznych dzieci. Wiki kolki miala przez trzy miesiace straszne,a Eryk nie mial ani razu.
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.jak długo będziecie?
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym po prostu powiedzieć w sklepie ile chcę wydać i żeby ktoś mi wybrał idealny, w tej cenie wózek .A co do ciążowych zachcianek to ja jadłabym wszystko co kwaśne i tony popcornu Parcie na pęcherz powoli mnie wykańcza
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-27 o 23:01 |
|
|
|
|
#3201 | |||||||
|
Zadomowienie
|
...żeby to jeszcze było takie proste. Podczytuję Was cały czas, ale muszę na raty, a stron do czytania wciąż przybywa
Chyba jak będę na zwolnieniu, dopiero za Wami nadążę Jestem coraz bardziej zmęczona, pracy mam naprawdę dużo i zapowiada się jeszcze więcej, do tego w domu też zawsze coś trzeba zrobić i tak w kółko. Niedawno wróciłam z urlopu, pierwsze dni fajnie, a teraz cały czas czuję się przemęczona Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brokuły... ale mi narobiłaś smaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tej pory jak oglądałam wózki w sklepie to prawie każdy inaczej się prowadzi. Jedne są sztywne, inne lekko się bujają a jeszcze inne są rozbujane na maksa (takie na paskach skórzanych). I np mnie te skrętne koła z przodu wkurzają-mam wrażenie, że wózek sobie jedzie w swoją stronę, więc warto sobie taki wózek po sklepie poprowadzić. No i kupując wózek 2 w 1 zawsze proście by sprzedawca pokazał Wam też spacerówkę. Gondolki zazwyczaj są bezproblemowe i śliczne ![]() Myślę że każda z nas da sobie radę i wybierze spokojnie coś dla siebie. Dla mnie to ważna decyzja i nie chcę jej podejmować pochopnie dlatego nadal jestem na etapie czytania opinii o polecanych wózkach. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Zmykam spać. Dobranoc
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-27 o 23:18 |
||
|
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie jak tylko wrócę z wakacji to zacznę swój mały maratonik po sklepach z wózkami Rzeczywiście 'na żywo' chyba najłatwiej będzie wybrać Szkoda tylko, że gondolkami tak krótko się jeździ, bo strasznie mi się podobają Pożarłabym popcorn
|
|
|
#3204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, że to ważny zakup Będę potrzebowała lekkiego wózeczka, bo niestety mieszkam w bloku bez windy i będzie trzeba sobie jakoś poradzić :rolleyes
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na basen. Otóż....jak Wam się pływa w ciąży?
![]() Ja albo miałam dziś słabszy dzień albo zaczyna mi być ciężej na basenie oby to pierwsze! Dopiero teraz czuję, że w mojej kochanej żabce mięśnie brzucha pracują -tzn teraz już nie pracują i dużo więcej trzeba siły włożyć by się wynurzyć ![]() zastanawiam się więc jak to jest- poleca się basen w ciąży przecież, ale jak pływać? Kraul angażuje mięśnie skośne, których z tego co wiem nie można w ciąży ćwiczyć. To co, tylko grzbiet zostanie? Oby nie, bo w tym nie jestem najlepsza chyba, że to będzie pretekst by mnie tż podszkolił w końcu (jest trenerem pływania)
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Kluska, ja nie chodzę na basen, ale głównie dlatego że boję się później infekcji...wolę zachować ostrożność.
Eh, niektóre z Was piszą że nawet mają 5 kg na minusie, tymczasem u mnie skończył się 12 tydzień i jest + 0,8 kg na plusie. Planowałam, żeby do 12 tyg. nic nie przybrać, ale to pewnie dlatego, że b. dużo leżę, bo jeść nie jem tonami, tylko w miarę normalnie...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hey dziewczyny zycze wam wszystkim miłej niedzieli u Mnie 37 do 39 stopni dzisiaj więc wybieramy się Na cały Dzien Na basen .
|
|
|
|
#3208 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziewczyny czy jak nie raz wstajecie np z pozycji leżącej lub siedzącej to łapie Was taki silny skurcz w dole brzucha? Ja normalnie nie wiem co mam wtedy robić...czy się położyć czy na siłę prostować, bo mnie normalnie zgina w pół Cytat:
i trochę mnie wkurza, że czas jeżdżenia gondolę przypada na zimę ale z drugiej strony może szybko dzięki temu zrzucę ciążowe kg...bo jednak trzeba trochę siły by pchnąć ten wózek szczególnie przy śniegu i chlapieCytat:
Co do tej lekkości wózka to chyba nie znalazłam póki co niczego lżejszego z gondolą niż 13 kg (albo mi się nie zapisało w pamięci). Jednak mimo wszystko myślę, że jest różnica między 13 a np 18 kg![]() Cytat:
Cytat:
A Twoje przytycie jest jak najbardziej prawidłowe na tym etapie ciąży.Cytat:
U nas ma być koło 31
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma ja jak leże najpierw przewracam sie na bok i dopiero powoli wstaje.z siedzącej pozycji musisz po prostu wolno wstawać,inaczej bedzie bolało.tez tak mam
|
|
|
|
#3210 | |
|
Gang Iren
|
Hej.
Wczoraj miałam trochę stresów na wieczór. Nie chcę pisać o co chodzi,ale strasznie się zdenerwowałam i ryczałam długo. Potem bardzo bolał mnie brzuch,aż zasypiając nie mogłam sobie znaleźć pozycji,bo tak bolało. Mam nadzieję,że wszystko z dzieckiem w porządku. Cytat:
A tak z ciekawości w którym tyg ciąży się urodziłaś i ile ważyłaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

i inne konserwy rybne,o ile sie nie myle sezam

. Obecnie jak na coś mam zachciankę (a mam przedziwne) to sobie pozwalam. Też jadam pasztet i to dość często, bo uwielbiam ze świeżym pomidorem, czasem skuszę się na fast-fooda, a colę piję codziennie szklankę lub pół, bo pomaga mi na mdłości. Dla coli zrezygnowałam z kawy i herbaty. Generalnie jednak wciągam kilogramy warzyw i owoców, sporo ryb, chudego mięska i trochę nabiału.
. Na szczęście on kuma, że to hormony, bo jak ja wpadam w furię to ma niezły ubaw i strasznie się ze mnie nabija. Nie powiem, że mnie tym jeszcze bardziej nie wkurza 
kefii zdrowia dla mamy
a teraz oglądam wasze brzuszki i czytam wasze posty :
16.06.2012r. 

o jezu..... piwo.................. jak mi się strasznie chce piwa!!!! 

A Twoje przytycie jest jak najbardziej prawidłowe na tym etapie ciąży.