|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Właśnie wypadł mi ten tampon i mój czop odszedł. Ogromny. Musielii tampon włożyć ponownie. Bolało jak cholera. Mam 2 cm rozwarcia, skurcze cholernie bolą, nadal nieregularne. Sidze na piłce, walczę. Boże jak to sie wlecze. Jestem Padnieta
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Jeszcze troszkę wytrzymaj kochana i bedziesz tulic swoją śliczna mała córeczkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Domi - cos czuje ze rodzisz
![]()
#2765 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry
![]() Noc miałam nienajgorsza, moze dlatego ze w nocy była burza i deeeeeszcz ![]() Idę wziąć prysznic bo i tak sie cała lepie i budze TZ na sniadanko. Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Aaaa jeszcze miałam sie pozalic ze chyba na koniec ciazy hormony mi zwariowaly bo na plecach, ramionach i dekolcie wyskoczyly mi pryszcze ![]() ![]()
![]() |
#2766 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Wtajemniczenie
|
WOW moja paro trzymam kciuki za szybkie rozwinięcie akcji!!!
Już niedługo doczekasz się Sarenki ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Roxi, Yevele, Agrafka- witam nowe wątkowe maluszki i gratulacje dla dzielnych mam!!! ![]() ![]() ![]()
#2768 | |||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Domi trzymam kciuki!
Madi jak szybciutko!!! Wielkie gratulacje ![]() Cytat:
Ja to samo, mama i tż mi wmawiają, że rozpieściłam Małego, a co ja mam robić, pozwolić mu się zanosić z płaczu? Tym bardziej, że w szpitalu nie byliśmy razem, to potem chciałam odzyskać ten czas będąc blisko niego... Cytat:
Ja chciałam, ale pediatra mi nie pozwoliła z powodu napięcia ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
MADI, jak Ty to zrobiłaś, chyba leciałaś na IP i porodówkę i w drodze rodziłaś
![]() bosszzzeee jak się ciesze, że już masz Witusia po tej stronie ![]() SAMANTA mocne kciuki zaciskam z Antosiem ![]() DOMCIA, przytulam, jeszcze troszke i usłyszysz i zobaczysz Sarenkę ![]() OLIATH, jesteś tylko człowiekiem i masz prawo do słabości, i nikt nie może Ci wytykać, żeś "miętka" ![]() -------------------- wiadomości parafialne: mój Syn się zesrał... wczoraj wypatrywaliśmy kupy jak bogatej cioci z hameryki ![]() dodatkowo mam stresa jak mu się ulewa, bo dziś az powietrza nie mógł złapać ![]() i dziś zalałam łóżko, siebie i dziecko mlekiem, tak mi ciekło z cycka ![]() a czy ja wogóle powiedziałam dzień dobry? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mam
Cytat:
Albo prawie przespala porod jak Anulka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41985656] Ja to samo, mama i tż mi wmawiają, że rozpieściłam Małego, a co ja mam robić, pozwolić mu się zanosić z płaczu? Tym bardziej, że w szpitalu nie byliśmy razem, to potem chciałam odzyskać ten czas będąc blisko niego... [/QUOTE] Perse a Arturek lezy w ogole w lozeczku? Mnie Hania tez zasypiala na rekach ale na upartego ja odkladalam i smoczek w buzke. Kilkanascie razy go wypluwala jak ju zasnela i w ryk,ja stalam obok i ja glaskalam po plecach. Teraz jak juz wiem ze jest zmeczona po kilku h aktywnosci to ja odkladam,smoka i tak sobie lezy az w koncu zasypia. Ja jej nosic tyle nie moge,bo ona juz ma 5kg i brzuch mnie boli a co dopiero potem.. Z reszta my nie chcemy dopuscic do syt jak u siostry tz i jej corki. Mala byla tak rozpieszczona przez wszystkich bo kazdy ja nosil ze potem tylko na rekach.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
MELA, ja cały czas myślę o chustowaniu, ale "błądzę w ciemnościach" jaką chustę kupić itd. Nie mam czasu porządnie przysiąść, zeby poczytać. Nie mam też koleżanki która chustowała, żeby się zapytać co i jak
![]() ale ogarnę temat bo bardzo mi to chustowanie się podoba ![]() ----- a tak na marginesie.... rozpakowałam torbę szpitalną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() a jak sobie poradziłaś z wiązaniem, tzn. nauczyłaś wiązać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym Ola ma bardzo dużą potrzebę ssącą więc jej nie odmawiamy ![]() Wojtek też miał smoczka, ale tylko do usypiania. Pilnowaliśmy żeby z nim nie chdził ![]() ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-28 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dzien dobry wszystkim
![]() Madi, ale czad, czytalam wiadomosc i niedocieralo do mnie, ze napisalas o porodzie ![]() ![]() Samantha, ![]() Domciatko, dlaczego to tyle trwa ![]() ![]() Oliath, nie dziwie Ci sie, i tak dlugo wytrzymalas z tym wszystkim na swojej glowie. Nie musisz robic niczego, co jest ponad Twoje sily, nie musisz byc super mila dla wszystkich, mysl o sobie!! Ty jestes ostoja swojej rodziny, ale jestes tylko czlowiekiem i jak kazda z nas musisz doladowywac baterie co jakis czas. Placz ile wejdzie i nie mysl, ze cos z Toba jest nie tak, bo jestes WSPANIALA ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2777 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja już mam wszystko poprasowane ![]() ![]() ![]() Z cycusiów mleczko kapie- bo Matka Wariatka wietrzy cyce, bo coś mnie jedna brodawka zaczęła boleć (po 1,5 miesiąca przystawiania Młodego ![]() ![]() Obawiam się tylko, że w takim tempie zaraz całe wykapie ![]() Czarowniczko- co do chusty to ja radzę zdecydować się szybciutko ![]() Im młodszego Antosia zaczniesz chhustować tym większe prawdopodobieństwo, ze Mu się to spodoba... Im starszy tym trudniej będzie Mu się przyzwyczaić ![]() Widziałam też (jak zwykle nie nadrabiam ![]() ![]() ![]() I kciuki ogromne dla Domi- już niedługo! Hm... to może teraz pora na śniadanie? ![]()
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak napisałam, pewnie się któregoś dnia złamiemy i damy smoczek. Mam dwa: jeden lovi od lekarza dostaliśmy w chyba w połowie ciąży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piotruś tez ma smoczka ![]() Zaobserwowałam, że jak zaczyna się złościć i krzyczeć to smoczek w ogóle go nie uspokaja- po prostu wtedy go nie zassa i smoczek namiętnie co chwilę wylatuje... Ale jak zasypia to smoczek go wycisza i też parę razy widziałam już wędrującego do ust kciuka i wolę smoczka- napatrzyłam się w żłobku na dziewczynkę ssącą kciuka i nie był to miły widok ![]() ![]() Więc z dwojga złego my wolimy tą stroną ![]() Skylie jak Wojtuś przyjął Oleńkę? ![]()
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
MARGOSIA, a może Tatuś Gluciątko przekupił czymś i dlatego takie spokojne jak Ojciec w domu
![]() no dobra, powieszę Antka na cycku i poszukam na necie chusty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() GRATULUJE, DOMCIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gluciątko w sumie to nie wiem czy uwielbia ![]() ![]() ![]() Jednak wolę chodzić do sklepu z wózkiem, można w spokoju zrobić zakupy ![]()
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Madi gratulacje:-* Domi trzymam kciuki zeby jak najszybciej poszlo i nie bolalo...:-* kurcze moja tez tak ma..albo zasnie na rekach i jak ja daje do lozeczka czy na nasze lozko to krzyk...jak karmie ja na lezaco i usnie a chce ja przelozyc to krzyk..dopiero moge ja przelozyc jak usnie mocnym snem to wtedy troche pospi w lozeczku..eh jak tak dalej pojdzoe to niewiem :-P a tak mowilam ze nie bede malej przyzyczajac spac z nami no ale jak placze i wogole...:-(( czarownico moja tez ulewa,to podobno normalne..czytalam ze trzeba sie zglosic do lekarza jak dziecko spada na wadze lub pod cisnieniem ulewa czyli pewnie takie rzyganko..ale nie chce straszyc ani mnic pisze co czytalam... co do smoczkow to moja ma odruch wymiotny kupilam jej z aventu az 3i chyba sa za dlugie teraz dla niej...ostatnio dokupilam z canpolu i te troche o innym krzsztalcie taki sciety i tez niezbyt...zassa tylko wtedy kiedy chce ... moja mleczarnia sie odezwala musze sie przebrac jak mi mokro :-P podziwiam Was ze chce Wam sie wchodzic na net w nocy przy karmieniu...ja to jednym okiem patrze ledwo a co dopiero:-P czy wasze dzieci tez sa ruchliwe bo moja daje takiego czadu ze niewiem,silna dziolcha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oli jesteś najdzielniejszą i najwytrwalszą Mamą na wątku ![]() A każdy kryzys jeszcze bardziej nas umacnia i pokazuje jak wiele jesteśmy w stanie znieść, przejść i w ogóle- a jeszcze jak mamy dla Kogo ![]() Jesteś dla nas wzorem ![]() I ja również polecam rampersiki na upały ![]() ![]() ![]() O moje Gluciątko zaczyna się budzić ![]() ![]() ![]() Kathe pytałaś o jedzenie... Gluciątko jak dostaje moje odciągnięte z butli to raz mu się udało zjeść 100 ml, a tak zwykle zjada koło 80ml z butli (ale zawsze oprócz tego jest pierś)... no i ma już praktycznie 1,5 miesiąca ![]() Czy któraś decyduje się na szczepionki na NFZ?
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
ale z tego wszystkiego i tak najlepsze sa pierdzioszki...hahah nieraz jak dorosly czlowiek..nieraz odrazu z kupa hahha...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale Gluciątko ma wrodzonego lenia ![]()
![]() |
#2787 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 | |
Wtajemniczenie
|
Obys miała racje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My juz po sniadanku z TZ i zimnym prysznicu. Oj jaka ulga na te upały. Odezwę sie pózniej ![]() Domciatko kciuki ciagle sa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Wtajemniczenie
|
My nie. Bierzemy 5w1
![]() |
#2790 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to mam kryzys egzystencjalny
![]() Byłam wczoraj u fryzjera (przedwojennego ![]() Chciałam podciąć włosy do brody... a kobieta ścięła mi je do ucha praktycznie ![]() Wyglądam teraz jak debil do kwadratu i wypadałoby parę miesięcy z domu nie wychodzić, aż odrosną ![]() Ale mam nauczkę, co by chodzić do współcześniejszych zakładów ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.