|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
A forumowych bliźniaków to chyba tu więcej? Ide zerkne na 1 stronę:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Color FLorka i MIska tez nie ma na pierwszej stronie heeee my z CLoche tez zauwazylysmy podobienstwo w sumie to duze moj tz ogladajac Florka myslal ze to MIchas hiii
#4083 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
![]() ![]() ![]() Sama nie wiem.co o tym.myslec. Zdarzalo.jej sie.plakac wczesniej I.podejrzewam, ze to bylo z glodu, ale takie akcje jak teraz I to przy kazdym karmieniu jeszcze sie nie zdarzaly... Nie sadze by to byl skok bo nie je czesciej... Cloche, dzieki za cynk odnosnie kozieradki - wyczytalam juz ze to popularna azjatycka przyprawa a ze mam na mojej ulicy chyba ze 4 sklepy z azjatyckimi artykulami to sie w poniedzialek zaopatrze mam nadzieje. Ja rowniez w Twoja laktacje bardzo.mocno wierze! Jeszcze jak Twoj ssaczek.chce ssac to.juz w ogole musi sie udac. Mam nadzieje, ze I my damy rade. Justi wcale Ci sie nie dziwie, ze nie chcesz wyrzucac kasy na sukienke na raz. Moze sprobuj SH. Ja kilka super kiecek w zyciu upolowalam na 'ciuchach' ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
A Twój Michaś i Florek faktycznie podobni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Mój też ma fazy i się czasami szarpie w ciągu dnia, ale ja zawsze naciskam na cycka i sprawdzam i ewidentnie jest mleczko więc wiem, że to albo dlatego, że mu idzie jakaś kupa/gazy albo mu za gorąco ( dziś przy wieczornym karmieniu tak było i jak włączyliśmy wiatrak i się schłodziło to ładnie pociumkał)albo po prostu ma chyba dość, no ewentualnie jest leniwy bo mu mleczko samo przestało lecieć ( pewnie też tak macie, że jak dziecko ruszy i pociumka kilka razy i później się odsunie na chwilę to leci w prawo i lewo i zalewa mu całą buzię ;p ). Więc jeśli po odstawieniu córki od cycka i chwyceniu za laktator nadal coś Ci leci to moim zdaniem nie jest to kryzys. A z innej beczki...pytanie raczej mocno przyszłościowe- od kiedy używa się szczoteczek do masażu dziąseł? Tak się zastanawiam kiedy to wprowadzać...w ogóle uświadomiłam sobie, że tak się skupiłam na tym okresie noworodkowym jego, że zapomniałam, że przecież są też kolejne etapy i kolejne rzeczy do dodawania. A jeszcze Wam pokaże ten smoczek, który Młody zaakceptował w Ameryce jest też używany z maskotką i wygląda tak ![]() http://www.wszystkodlabobasa.pl/pl/s...submit_search= Czekam aż w Polsce będzie dostawa.
![]() |
#4086 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() producent dokłada tez druga wkladke bez okienek - taka na zime np. ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() nadrobiłam po lebkach, może jutro uda się dokładniej. kolorowych babeczki! jutro niedziela...zatem sniadanko do lozka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusa szczoteczka mozna chyba od poczatku, dziecko przyzwyczjaja sie do grzebania mu w buzi, mozna delikatnie masowac dziasla. My teraz Przemkowi dwa razy dziennie czyscimy.
Btw - do kiedy mniej wiecej, tzn do ktorego miesiaca trzyma sie dziecko do odbicia? Dopiero jak je juz praktycznie same stale pokarmy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Przemek ma już ząbki???
![]() |
#4090 |
Wtajemniczenie
|
uff my po wczorajszych chrzcinach wrócilismy o 21, mały zasnął o 22 i śpi do teraz - 10 h
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
![]() W domu jest masakra mam juz w domu 29 stopni nie wem jak Zniesiemy dxisirjszy dzien ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
Hej, powodzenia na chrzcinach i współczuję w ten upał
![]() Mam pytanko, czy wasze dzieci kiedy się je rozśmieszy też dostają czkawki ? Kubuś od jakiegoś tygodnia chichra się na głos - taki rechot jak mały książe ciemności ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4093 |
Wtajemniczenie
|
Przemek akurat czkawkę ma niezależnie od śmiania się
![]() jedziemy na działkę do mamy ... może się nie ugotujemy w drodze do Gliwic ![]() Wasze dzieciaczki też łapią wszystko łapkami? Przemek ostatnio ciągle coś musi tarmosić, albo tetrę, albo przytulankę-kocyk, albo oballa trzyma sobie łapkami ... a jak już nie ma co to mamla swoje ciuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4095 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Nie no jest taki ukrop ze szok .... Dzisiaj jade po kolejne buciki moze jakies japonki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4096 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
czasami dostaje czkawki po zabawie, jeśli np. niedawno jadł i jeszcze mu się tam w brzuszku dobrze nie poukładało ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia na chrzcinach, oby wasze maluchy dzielnie zniosły ten upał ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-28 o 08:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() kozieradka jest skladnikiem curry, zatem jak najbardziej azjatycka ![]() ![]() no i kochana, wszystkie damy rade, bo tego chcemy! i sie tak latwo nie poddamy ![]() aha, ja dawalam mlodemu moje odciagniete mleko we flaszce medeli ze smoczkiem calma - jakis wynalazek, zeby dzieci nie oduczaly sie ssania cyca... smieszny ten smok i mlody czasem nie zalapywal, jak go ma ssac. srednio mu pasowal... ale dawal rade. mimo wszystko mlody przez caly miesiac "lecial" na jednorazowkach szpitalnych, baaardzo zwykle smoczki, takie proste... i nie oduczyl sie ssania cycka. wiec to juz znak, ze nie tylko ja mam silna wole jesli chodzi o karmienie cycem ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |||
Zakorzenienie
|
Piękne ma te zębole:-D
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej kobietki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cześć
![]() Wpadłam tylko na chwilę - życzyć Wam miłej niedzieli ![]() ![]() Wczoraj pół dnia spędziliśmy na ogrodzie, a dziś prawdopodobnie pojedziemy do mojej babci i może na małą wycieczkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Wiktorek kończy dziś 2 miesiące ![]() ![]() Leci ten czas jak szalony ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-28 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() === helo! Moje dziecko przeszło samo siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aleee upaaaał ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny małej chyba zaszkodziły zjedzone przeze mnie winogrona
![]() Na pogotowiu już nawet pielęgniarki starały się ją uspokoić i nic. Przepisali jej czopki na uspokojenie i syrop Debridat. Spała po tym całą noc, wybudziłam ją tylko ledwo na karmienie bo za długi już odstęp był. Dziewczyny jak przejść z karmienia piersią na mleko modyfikowane? Dokarmiam ją czasem Bebilonem, ale chyba nie można tak z dnia na dzień przejść całkowicie na mm?
#4102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Magiusa, te trzy są od zera
http://allegro.pl/zestaw-szczoteczek...410635226.html i stosuje się je etapowo az do pojawienia zabkow ![]() taka tez http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...407566724.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak też łatwiej Twoje piersi się przyzwyczają chyba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Cytat:
Brawoo za 2 mc oj leci leci Ja takze zycze udanych chrzcin ![]() Moj za 2 dni 3 mc skonczy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-28 o 09:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
milej niedzieli i sciskamy kciuki za wszystkich nowych małych chrześcijan
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Witam się w duszne przedpołudnie!!!
Diabli gratuluję zakupu! Piękny wózek, mam nadzieję, że będziecie zadowoleni, bo ja z naszego mutsy nie jestem ![]() Antoinette tak jak dziewczyny piszą, mm nie oznacza braku kłopotu z brzuszkiem. Choć może się udać, tak jak nam np. Choć czasami dalej ją męczy i nie może zrobić kupy ![]() Justii brawo dla Bartka za taki sen, ja przedwczoraj myślałam, że młoda się już nie obudzi. Poszła spać o 21, budzę się o 5:40 a ona w najlepsze śpi. Obudziła się za godzinę, zjadła i poszła dalej spać ![]() Ash, Cloche trzymam za Waszą laktację!!! Cloche, myślisz o wodospadzie mleka? ![]() Wymyśliłam, że dam jej cyca to się zajmie ciumkaniem i może przyśnie, wsadzę ją do wózka i pobiegniemy do sklepu (od 2 tygodni już nie ściągam, a od 4 nie karmię, a jak nacisne to tylko kropelki). A ona jak się dossała i tak pięknie jadła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za chrzty ![]() ![]()
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motylek masz super cyca na awaryjne sytuacje ![]() w ogóle to Bartuś zaliczył dziś pierwszy obrót z plecków na brzuszek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec z tym mm wcale nie jest tak kolorowo jak juz karmilas tyle czasu cycem to przemecz sie jescze troszke chociaz do stalychpokarmow i wtedy moze powoli na mm przejsc albo dalej cycem bo wtedy juz raczej dolegliwosci znikna , albo jak masz chcice na cos dobrego a niedozwolonego zjedz a na to karmienie podaj razz kiedys mm a reszta cyca ja poddlalm sie po 2 dniach ale u mnie i warunki i psycha nie pozwalala ale jak bym do tej pory co ty karmila to raczej juz bym zostala przy tym co by nie bylo cyc to cyc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.