|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Po porodzie wezmę się ostro za tłuszczyk! ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Nie ma za co! Jedź ostrożnie! |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() To szerokiej drogi ![]() No teraz już zmykam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powkurzalam TZta teraz moge jechac ![]() Jak wroce to sie tu zamelduje ![]() Jade w miejsce w ktorym ostatnio fotoradar cyknal mi fotke
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Ja również już uciekam. Nie pamiętam kiedy siedziałam do 1 w nocy przed komputerem - chyba było to jeszcze długo przed ciążą.
Miło mi się z Wami dyskutowało! Śpijcie dobrze i śnijcie kolorowo! |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Kolorowych!
Mi tez sie juz oczy zamykaja - musze to wykorzystac ![]() Domi - szerokiej drogi! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Powrocilam i teraz moge isc spac
![]() Dobrej nocki Wam wszystkim
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiscie nie spie - żeby nie było .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
Zaglądam do Was po długiej nieobecności,nawet nie staram się nadrabiac,chociaż znowu obiecuje sobie śledzić na bieżąco...zawsze jak się wybije z rytmu to cieżko.
Miałam ostatnio trochę stresów,skutków i zmartwień,może dlatego jakos nie miałam nawet głowy do forum.naszczescie jakoś się uspokoiło i oby już na prosta.wszystkie stresy naszczescie nie byly związane z ciąża i moim Tymusiem...aż do piątku Podpowiedzcie dziewczyny...robiłam w pt.ten test obciazenia glukozy (75g) nożna i po dwóch godz. Wyszło mi 9,8mmol/l. Trochę to kurcze za dużo,ale cukrzycę stwierdza się chyba od 11mmol/l. Miała,któraś podobny przypadek?co to dalej się robi?powarza test,szpital i wyznaczania cukrow dokladnie(te krzywe wszystkie) czy sama dieta? Martwię się trochę:/do lekarza,a właściwie położonej dzwonię w pon.ale już drugi dzień się zastanawiam... A tak wszystko gładko szło.... Całuje od rana mamusia-może coś ponadrabiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Piękne jak życie? Tutaj widzę, że kwitnie, zazdroszczę, ja niestety mam doła, który od piątku nie daje mi spokoju.
W piątek byłam na wizycie u lekarza i nie jest dobrze...wyrok: mam dwa tygodnie na oswojenie się z myślą hospitalizacji. Nie jest fajnie: dokładnie problem leży w : - kiepskiej i ciągle spadającej hemoglobinie, hematokrycie, i leukocytów - wadze mojej 63 kg jestem w 6 miesiącu ciąży a 3.08 zaczynam 7 miesiąc - wadze Agatki 400 g - i mojej załamce..... Nie dotleniam dziecka nie mając odpowiedniej ilości żelaza...istnieje duże ryzyko przetaczania krwi podczas porodu...i ja się teraz boje,martwię na zmianę. Edytowane przez Kabriela Czas edycji: 2013-07-28 o 08:08 |
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Najchętniej bym usiadła i płakała... |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela mocno trzymam
za to zeby wszystko bylo w porzadkuWitam sie z Wami jeszcze z lozka mam plan... spedzic tutaj wiekszosc dnia
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Kabriela
w szpitalu bedziesz pod dobre opieka i bedzie wszystko dobrze ![]() Dzien dobry ![]() Ale mam lenia. Domii a czemu to tak w ogole jechałas po tego kolege? Ja bym chyba na Twoim miejscu olała "imprezę" Tz i pojechała do domu. My dzisiaj chyba gdzies nad wode popoludniu pojdziemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2024 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
proszę
![]() http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kubek+sowa Cytat:
![]() ja bym chciała nawet dłuższe i wtedy do tego tylko rolety bez firanki już muszę się wybrac u nas do sklepu z materiałami zobaczyć czy nie mają czegoś w sówki jak dobrze mieć mamę która potrafić szyć to i owo ja też się kiedyś nauczę ... mooooże ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja z lampką nie poszaleje bo mamy tu halogenki i nie będziemy tego zmieniać, ewentualnie stojącą jakąś damy jeszcze ![]() Cytat:
kocham ciązowe kilogramy! i brzuuuuuszek po porodzie się nie wezme bo nie będe miała kiedy ![]() Cytat:
Koleżanka miała cukrzyce i zaczęli od diety, cukier był przy niej ok więc odbyło sie bez szpitala. Cytat:
a iile przytyłaś od początku? Jak najbezpieczniej będzie w szpiatalu to trudn, trzeba przetrwać ![]() trzymamy mocno za Was kciuki
|
|||||||
|
|
|
#2025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie wszystko dobrze;-) wiem to z własnego doświadczenia. Ja leżałam miesiąc w szpitalu, modląc się codziennie, żebym nie straciła dziecka (miałam ogromnego krwiaka). W szpitalu nakarmią Cię kroplówkami i zawsze to szybka reakcja na wszelkie zmiany. Myślę więc, że nie ma się czym obawiać. Lekarz mi powiedział, że z natury dziewczynki są silniejsze, więc i Agatka urośnie szybciutko ![]() Wszystkie trzymamy kciuki za Was;-) W nocy kiepsko spałam, bo gorąco, duszno i burza, a ja się burzy boję Witam Was z kubkiem kawy...to już jakieś uzależnienie hehe.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela, czy ja wiem, czy tak mało to 400g, moja waży równe 0,5kg, a jestem w 23, przez 3 tygodnie urosła 2x, więc myślę że nie ma się co martwić, jeszcze nadgoni!!
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdobry
Mąż na treningu (biega) a ja zasiadłam przed komputerem. acelinka, super naklejki znalazłaś! śliczne są po prostu. Zapisałam sobie te aukcje. Dzisiaj siadam, wybieram łóżeczko i będę wymyślać co gdzie pokupować. Ja co prawda nie wariuję na punkcie sówek, chyba postawię na zwierzątka z zoo i leśne, takie safari. Chciałabym też jakąś jedną dużą taką naklejkę na ścianę ale muszę to jakoś z głową rozplanować. Cytat:
domi, ja pewnie na Twoim miejscu bym po żadnego kolegę nie pojechała w takiej sytuacji. Pogadaj z TŻ, niech ukróci te nocne spotkania albo spotyka się z kolegami poza domem, skoro ani on ani koledzy nie potrafią uszanować, że chcesz się wygodnie położyć i spać Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Kabriela, to może w takiej sytuacji lepiej faktycznie położyć się na jakiś czas do szpitala. Ja wiem, że generalnie to szpital samo zło, ale z drugiej strony dostaniesz kroplówki i profesjonalną opiekę - wtedy wyniki na pewno się polepszą i mała urośnie. Ja pół nocy nie spałam, bo było tak strasznie duszno i gorąco. Dzisiaj od rana pozamykałam okna, rolety zasłonięte, coby ten upał do mnie nie wlatywał. Idę zrobić sobie śniadanie, a potem buszowanie w internecie - dzisiaj oprócz łóżeczka szukam też imiennych inspiracji dla córci Jak to fajnie brzmi
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba znalazłam idealne miejsce na drzewko z sówkami! ![]() bawełniany kocyk moży dobry na cieplejsze dni, ale ten jest przede wszystkim cieplutki, świetnie się sprawdzał w zimną jesień i zime ![]() luknęłam kocyki na all i są takie śliczne
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-07-28 o 09:59 |
|
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami!
Ale praży od rana! Siedzę obok wiatraka [mąż mi kupił na imieniny ] i delektuję się mrożoną herbatą. ![]() Kabriela nie martw się Mnie też pospadały wyniki morfologii, wyszła anemia, ważę 57kg, dziecko w 21tc 370g, a dwóch lekarzy [ w tym wspominana kilka razy dr Pośpiech, która zajmuje się patologią ciąży] uznali, że bez przesady. Jakby każda kobieta w ciąży, która nie ma idealnych wyników, zamartwiała się, to może 1 na 100 miałaby dobry humor Jeśli chcą Cię położyć- poleż trochę, nakarm się żelazem i kroplówkami, ale myśl pozytywnie Jak Ty się martwisz, dziecko jest niespokojne. Naukowo udowodnione
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziecko bylo opoznione 2-3 tygodnie zaczęłam barac dobre leki lepiej sie odzywiać, może i nie przytyłam nic, ale dziecko wyprzedza termin proodu, duzo wazy i anemii nie mam już tak dużej!!! Pozdrawiam Cię serdecznie PS. Mam jakies wachania emocjonalne... caly czas mysle o porodzie i bolu porodowym, pozatym o NACIECIU! Boje sie depresji poporodowej, moze dlatego, ze nic o tym nie wiem! Jesli macie jakies materialy, to podeslijcie linka
|
||
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nacinają w trakcie skurczu...ja zostałam nacięta... ból porodowy... zapomnisz o nim jak zobaczysz dziecko |
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie !
U nas też dziś upalnie, o 9 rano było już 27 stopni - a ma być w sumie 36 Za mną też dziś ciężka noc, niedosyć że duszno to jeszcze jakieś głupoty mi się śniłyDziś to chyba się z domu w taki upał nie ruszymy A szkoda![]() Cytat:
Na pewno w szpitalu szybko przybierzecie a wyniki się poprawią także głowa do góry kochana Wszystko będzie dobrze !Cytat:
Budowniczko - ja także mam podobne obawy do Ciebie także nie czuj się w tym osamotniona ! |
||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest nas już więcej, bo też się tego wszystkiego boję Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-28 o 10:47 |
|
|
|
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też planuje ćwiczyć z Chodakowską, jeszcze nie próbowałam, bo wole zdecydowanie chodzić do fitness klubu na zorganizowane zajęcia, ale po porodzie raczej nie będę miała takiej możliwości a masz jej płyty/ książkę czy na tych filmach z netu będziesz ćwiczyć? Cytat:
Cytat:
ja chyba i tak ze strachu bym wierzgała
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Mi położna powiedziała ze mnie natnie. Ale b co jak i kiedy to wiem od meza
Zbieramy sie do kosciola Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj czeka nas kłótnia, póki co milczę... TŻ dzisiaj "do rany przyłóż" i jeszcze pretensje ma że zła jestem i się nie odzywam |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągnęłam z szafy sukienke, ktora miałam 2 dni przed porodem ubrana na Komunii... Troszke jeszcze luźna w biuście i na brzuchu, ale przynajmniej mam w czym wychodzic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
W tamtym tygodniu chodziłam w spodenkach i były na mnie dobre, dziś chciałam je ubrać i niestety nie wcisnęłam się
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam niedzielnie
Cytat:
jak mus to mus, zajmą się Tobą i córcią profesjonalnie i wszystko będzie dobrze To za dwa tygonie miałabyś się położyć? I na ile?? Wstaję pod prysznic i na śniadanko, bo już mi tu pachnie z dołu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() widzę że nocne rozmowy dziś były domi A ja dziś rano obudziłam się i słabo mi i później zwymiotowałam, teraz się połozyłąm i odpoczywam do obiadu a otem wybieramy się nad wodę, ubieram strój i niech się patrzą na brzuch i tak upał jest, ja też mam prawo się ochłodzić:0Wczoraj był u ans grill w sumie kolacja rodzinna, i mój mąż za dużo wypił i później powiedził mi że ejstem taka rodzynka w cieście , no ja miałam z niego ubaw a on dziś umiera, ale nie jest mi go żal i tak wyciągam go nad wodę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

KCIUKI DLA ANI 

cieszę się, że wszystko dobrze z Wami dziewczyny
super coś takiego usłyszeć

Witam Was z kubkiem kawy...to już jakieś uzależnienie hehe.
Jeśli chcą Cię położyć- poleż trochę, nakarm się żelazem i kroplówkami, ale myśl pozytywnie
. Jak sie za bardzo na boku poloze to mam wrazenie ze czesciowo na tym moim wielgachnym brzuchu leze i ze zgniatam Jaska