|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepszego ![]() ![]() ![]() wszystko przed Tobą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41965408]Hej... Byliśmy dziś u okulisty, co za horror :/ 3 zakroplenia, USG oczek i najgorsze badanie - rozszerzanie oczek takim drucikiem, jak Artuś płakał... TŻ go musiał trzymać, bo ja nie umiałam na to patrzeć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, współczuje, ale dobrze, ze wszystko w porządku ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witam
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u nas dalej przyuczanie do butli, raz lepiej raz gorzej, ale nie na tyle dobrze żebym go mogła zostawić TZ czy mamie i wyjść ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936387]Artuś waży 3020 :O Nie przyznałam się lekarce, że je 100 ml na raz, bo by mnie ochrzaniła, że tak dużo i rzadko - co 3 h, ale co ja mogę, jak on się budzi SAM z zegarkiem w ręku co 3 h i zjada tyle, jak ma mniej to beczy, no co ja mam zrobić, wyciągnąć mu smoka na siłę? Albo budzić i mieć nerwowe dziecko? I tak ma już to napięcie :/ Bo przypomnę: moja lekarka, jak i moja położna twierdzą, że 100 ml to za dużo dla takiego dziecka i powinno jeść częściej i mniej, ale jak ja mam go karmić co 2 h, jak nam jedzenie i zasypianie czasami zajmuje 1,5..... No a poza tym OK. Dostałam skierowanie na rehabilitację, terminy na październik LOL. I na problemy brzuszkowe (ulewanie i płacz) - Debridat. Stosowała go któraś z Was? Boję się, to pierwszy lek, jaki mu mam podać ![]() A za 2 tygodnie szczepionki, ja nie wiem, jak to przeżyjemy :/ Waga boska ![]() A mi kręgosłup niedługo pęknie i jeszcze nie mogę na razie nosić w chuście, z uwagi na napięcie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse mój na początku (do 2,5mies) też jadł równo co 3h ale co z tego jak pięknie przybierał ![]() ![]() przybiera i to ładnie ![]() Stosowałam ee stosuje nadal debridat, u nas się dość dobrze sprawdził, może nie pomógł w 100% ale pomógł ![]() co do szczepien to też drżałam.. same decyzje czym szczepić był bardzo dołujące. Na rota możesz odpuścić bo nawet jak zaszczepisz to dziecko może złapać (jest zbyt wiele odmian) ale nie podlega wątpliwości że zaszczepione dziecko dużo lepiej przechodzi rota i raczej nie wymaga to wizyty w szpitalu. Ja na rota szczepiłabym na końcu, bardziej na pneumo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41965408]Hej... Byliśmy dziś u okulisty, co za horror :/ 3 zakroplenia, USG oczek i najgorsze badanie - rozszerzanie oczek takim drucikiem, jak Artuś płakał... TŻ go musiał trzymać, bo ja nie umiałam na to patrzeć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] straszne to musialo być.. ![]() mi okulistka przy ropiejących oczkach kazała przyjść na kontrole i to badanie ale ropiejące oczka wyleczyłam i nie poszłam... bardzo się wachałam czy dobrze robie jako matka ale teraz sie cieszę i często o tym myślę bo to by był niepotrzebny stres, tym bardziej że żadnych wskazań nie było. Ale w takiej sytuacji jak wy, oczywiście to badanie powinno się wykonać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapisałam się na 6 sierpnia, ech co to będzie... Pamiętam tamtą pierwszą wizytę, taka byłam radosna że ojej ![]() ![]() Ten upał mnie wykończy. A jutro ma być u mnie 35 w cieniu... ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Dziewczny czy żytnie chrupkie pieczywo może być na 2 śniadanie przy cukrzycy?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Wadera 6 sierpnia są moje urodziny, więc musi być wtedy dobrze!!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam czwartkową wizyte w urodziny ![]() Od wczoraj staram się trzymać diety jem co 3 godziny,dużo warzyw.Mocno ograniczyłam ziemniaki na obiad,dziś na śniadanie nie jadłam nabiału. Wybraliśmy imię dla synka: Dominik ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-27 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Chrupkie pieczywo może być, ale nie na główny posiłek, czyli właśnie np. na 2. śniadanie czy na podwieczorek może być. Jest zbyt niskokaloryczne, żeby je jeść na 1. śniadanie czy kolację. Iza jeśli Cię to chociaż trochę pocieszy - ja przy diecie cukrzycowej po ciąży jestem już minus ileś kg mniej niż miałam przed ciążą...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
hej a u mnie dziś 3 @ po #
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() _________________________ ________ a ja dziś umieram z bólu - leżę cały czas bo brzuch mnie tak boli, że nie mogę nic zrobić ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-27 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41977542]Wadera 6 sierpnia są moje urodziny, więc musi być wtedy dobrze!!!!
![]() [/QUOTE] No to musi być dobrze ![]() ![]() Ładnie ![]()
#402 |
Zadomowienie
|
Mi by sie tez rozsadniejszq dieta przydala, mam taki apetyt ze masakra, mam juz 6 kg na plusie :/
Na poczatku nic nie prybieralam (przez wymioty) a teraz... Te 6 kg to ostatnie 5-6 tygodni ![]() Musze chyba porcje mniejsze jeść, bo normalnie mam przymus jedzenia co 2-3 godziny (a sa takie dni ze co godzine mi sie chce), jak nie zjem juzi teraz to jestem wściekle głodna i niedobrze mi. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-27 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza
![]() komu kawkę mrożoną?? ![]()
#404 |
Konto usunięte
|
Mi! Od czasu do czasu sobie pozwalam na kawkę lub Karmi, ale to po większym ściągnięciu pokarmu, np. na 2-3 razy jak ściągnę.
Kubek, sama nie wiem, skoro czujesz, że musisz tyle jeść, to może się nie ograniczaj ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
witam
ja nie nadrabiam bo tylko melduje, ze dojechalismy. zeszlo nam 28 godzin. trasa do Lodzi szla bezstresowo. pozniej nie pytajcie o slownictwo w moim wykonaniu jak prowadzilam. zaczelo sie od tego, ze powiedziano nam, ze z s2 zaraz za lodzia mozemy wskoczyc na s1 do piotrkowa. i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41977794]Chrupkie pieczywo może być, ale nie na główny posiłek, czyli właśnie np. na 2. śniadanie czy na podwieczorek może być. Jest zbyt niskokaloryczne, żeby je jeść na 1. śniadanie czy kolację. Iza jeśli Cię to chociaż trochę pocieszy - ja przy diecie cukrzycowej po ciąży jestem już minus ileś kg mniej niż miałam przed ciążą...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dziękuje za odpowiedz ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
![]() i ekstra! ![]() ![]() bulka mala 60 g lub dwie kromeczki. na weglowodany uwazaj.
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Czyli pieczywo tylko w 1 połowie dnia?Tż też mówi że można jeść wszystko tylko ważyć i przeliczać wg wymienników węglowodanowych
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Konto usunięte
|
wydaje mi się, że można brać przepisy Dukana w tej diecie cukrzycowej np na jakieś pieczywo niskowęglowodanowe
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dieta cukrzycowej ciezarowki rozni sie troche od normalnej cukrzycy, ale jak najbardziej mozesz wprowadzic zamienniki. tylko nie kromke na ciastko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
hej ho! przepraszam, że się nie odzywam, czytam na bieżąco, ale nie mam zazwyczaj siły pisać. pokoje pomalowane więc postanowiłam zabrać się za kuchnię. postanowiłam, że nie powiem nic tż bo by mnie wysłał do wariatkowa. wysłałam go na ryby a sama zabrałam się do malowania, położyłam dwie warstwy, ale niestety to za mało. miałam nadzieję skończyć przed powrotem tż, ale się nie uda. ciekawa jestem jego miny. przy pomocy majstra (montował dziś umywalkę, żyrandol i akcesoria w łazience) wywaliłam też drzwi z kuchni na korytarz. od razu zrobiło się więcej miejsca. na jutro robię sobie przerwę, niech farba dobrze wyschnie, w poniedziałek położę 3 warstwę i będę zabierać się za korytarz.
jestem przerażona uciekającym czasem, tż już powoli zaciera ręce, a ja umieram ze strachu. chcę jak najwięcej zrobić w domu i pracy, więc się nie wyrabiam na zakrętach. maksi pytałam chyba tydzień temu co kupiłam. chyba nie odpisałam. więc kupiłam żyrandol, koszyczki, półkę pod prysznic, wieszak, pojemnik na mydło i szczoteczki. wypatrzyłam jeszcze żyrandol na korytarz, ale tż już marudził i nie kupiłam ![]() rena już się zamotałam. @ przyszła czy nie? mesia mam nadzieję, że rodzinka nie zalezie mocno za skórę. mlebi jak się czujesz? jak w pracy?
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne. rozważaliśmy to imię. potem było, że gdyby było rodzeństwo to Dominik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła jesteś...a Ty w ogóle odpoczywasz czasem?? ![]() Cytat:
![]() _________________________ ________________ zastanawiam się czy nie brać w tym cyklu metforminy... któraś z Was kochane bierze/brała?? już sama nie wiem ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-27 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Measia jestes mega i te Twoje historie zyciowe
![]() ![]() Berbie super, masz powera urzadzej mieszkanko poki masz checi i sile, bo pozniej moze byc roznie ![]() Monika ma racje na rota szczepi sie jakos bardzo wczesnie tzn to jest szczepionka do ustna... ...ale u nas parno i goraco...ufff
#415 |
Zakorzenienie
|
właśnie siedzę z lapkiem przed tv i sączę piwko
![]() czy któraś z was ma nakleję dekoracyjną na lodówce/zmywarce? przykładowo coś takiego http://allegro.pl/naklejka-dekoracje...371438764.html zastanawiam się nad zakupem i ciekawa jestem opinii. mam nadzieję, że przez następne miesiące nie będę tylko leżeć i pachnieć i spędzać 24 godz. na dzień w domu więc chcę żeby w miarę wyglądał.
#416 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Reniu, bardzo mi przykro ![]() Nakręciłyśmy Ciebie, a przy okazji i siebie... A ja na listę staraczek wskoczę we wrześniu- najpierw Japonia i badania ![]() Agatko, podstawowe badania będę robić, tzn. morfologia, gr. krwi, p/ciała na toxo i cytomegalię, mocz, glukoza, tsh, ft4, anty tpo, progesteron, HIV, WR. A Ty kiedy masz histero? Jeśli pisałaś, to wybacz... Nadrabiam zawsze z pamięci na szybko... Iza, ładne imię ![]() Mi z kolei się podoba m.in. Dominika dla dziewczynki. I przykro mi, że się ta cukrzyca i Ciebie uwzięła... Ale masz tu ekspertki na wątku, także na pewno sobie poradzisz ![]() Berbie, wow! Miałam wrażenie, że czytam post kogoś innego ![]() ![]() Kubku, 6 kg to jeszcze nie dramat przecież ![]() U mniej nastrój lepszy. Wtedy ta wizyta kosztowała mnie tyle stresu (bez sensu zupełnie...), że kiedy już emocje opadły to po prostu wzięło mnie na płacz bez powodu. I mam wyrzuty sumienia, że mężowi się za nic dostało. (Wika- ![]() ![]() Dobranoc, Kobietki ![]()
#417 |
Konto usunięte
|
BERBI niesamowita jesteś z tym remontem
![]() u mnie w pracy bez zmian, ale miałam 2 rozmowy przez telefon do innych prac i dałam sobie czas do września tzn zaczęłam to wszystko olewać (staram się), bo wierze, że w październiku będę już mieć nową pracę; |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
poczatki zawsze sa trudne. spokojnie.
mniejsze porcje a czesciej.
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Berbie szalona jesteś Kochana! Ale zazdroszczę Ci tego zapału....a te naklejki bardzo mi się podobają !! ![]() Rena przykro mi że ta franca przyszła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.