|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
moje z przed ciąży mi nie pasują a w sklepach nic takiego nie ma dla mnie . Ciążowe w H&M u nas są nie przecenione i najtańsze kosztują 80 zł - a tyle nie dam
|
|
|
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Myślę że on długo nie wytrzyma i najpierw zrobi awanturę a później będzie przepraszał... Widzę że się nam faceci rozszaleli z piciem ostatnio ![]() Zazdroszczę Wam wypadu nad wodę ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Wstałam ! Wow ..
Od wczoraj czuje takie mulenie w podbrzuszu - jakby na okres , ale lajtowe. Ide cos zjeść , głodna jestem KABRIELA - nie bron sie przed szpitalem! Trzeba to trzeba , tam dostarcza Ci to czego potrzebujecie, bedziesz pod opieka lekarzy , I szybciej wrocisz do siebie , mala przybieze na wadze I wrocicie do Domu. PEPPER - nie sadze zeby Cie polozyli w szpitalu. Jesli cukier masz na granicy, to powinni powtorzyc, a potem ewentualnie ustalic Ci diete Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Lezysz dalej? Czy juz Cie puscili? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś do 18 w pracy
![]() Byłam na glukozie i po obciążeniu 75 g po dwóch godzinach wyszło 150. Dzwoniłam do gina i kazał iść do poradni diabetologicznej. We wtorek mam pierwszą wizytę - pierwsza podobno jest z pielęgniarką - wywiad a potem z lekarzem. Wiedziałam,że tak będzie i ciśnienie i cukier
|
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku!ale poszalałyście!nie zaglądałam długo bo byli u mnie rodzice także nawet nie miałam chwili.
Nie dam rady nadrobić ![]() Witam wszystkie nowe mamusie! Nasza Zosia coraz bardziej dokazuje w brzuszku,ale wciąż jak leże i odpoczywam albo po jedzeniu.Skopała nawet Babcie. W ogóle moi rodzice tak przeżywają , że jestem w ciąży...chwilami można oszaleć z nadmiaru troski. Na przykład Tata chce kupić kozę,żebym piła kozie mleko a potem dla Zosi;p serio to mówił. Albo pieniądze na wołowinę chce mi przysyłać, czyta o oddychaniu i mięśniach Kegla, słuchaniu muzyki w ciąży i takie tam...zaangażował się i nie jestem w stanie go powstrzymać . Wy tu linki podsyłacie z różnościami a ja mam tylko pare ciuszków i to takich większych.Ciekawe czy jestem ostatnia ![]() Siedzę w domu ze spuszczonymi roletami i boje się wyjść w ten ukrop.. Masakra jakaś.a za tydzień już się urlopujemy nad morzem my plus szwagier,szwagierka i trzech budrysów, znajomi z dwiema córciami i para której nie znam. Myślę jak sobie poradzę nerwowo, bo zbyt wybuchowa jestem i nie potrafię olać tego, że dzieci szwagra są rozwydrzone i nie usłuchane,wszystko niszczą i robią na złość. No ale ńie mogę się denerwować dla Zosienki... Ostatnio babka w ccc myślała,że już niedługo urodzę,ja nie wiem..różńi są ludzie ale chyba nie mam aż takiego brzucha,raczej taka budowa nie będę się tym przejmować;pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Nie mozliwe ale w miare Was nadrobilam i to na telefonie hehe
![]() Trele super te posciele i naklejki Tez się na sowki nakrecilam ![]() Gratuluje wszystkich ostatnich wizyt i poznanych plci.. ja tez czekam na przyplyw gotowki i ruszam z reszta zakupow dla malego.. Wstepnie dodalam aukcje do obserwowanych hihi a w srode prawdopodobnie zamawianie Gdzies za 3 tygodnie przywieziemy kolyske od tesciow, tz zlozy przewijak, zawiesi lampke (mam niebieska gwiazdke kupiona) i już w naszej sypialni bedzie widac ze ktos zagosci ![]() Co do upalow to dziś wyjatkowo mnie mecza.. Ale zaprzyjaznilam się z wiatrakiem niestety samotny dzien mnie czeka bo tz wczoraj wyruszyl na wieczor kawalerski (podroz promem do szwecji i spowrotem) i wroci dopiero dziś poznym wieczorem.. Ja niestety na panienski się nie wybralam bo sil mi braklo zreszta wszystkie mialy się ubrac w male czarne.. Hehe ciezarkowka w 7 miesiacu w malej czarnej heheh dobre ![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się, zobaczysz Agatka będzie pięknie przybierać na wadze,a Tobie poprawią się w końcu wyniki! też się tego coraz bardziej zaczynam bać ![]() Cytat:
Cytat:
co jest? jak malutka? kiedy wychodzicie? Cytat:
Cytat:
acelinka, kubki przepiękne ![]() Trele, naklejki przepiękne hejo! ![]() u mnie na termometrze 31,2 ale słońca nie ma, trochę pokropiło i przestało
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-28 o 12:10 |
|||||
|
|
|
#2050 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie!
Dopiero co wstałam z wyrka, a już jestem oblana potem. Nie da się funkcjonować w takich temperaturach. MASAKRA!Niedługo uciekam na obiad do teściowej. Dobrze, że szczęśliwie dotarłaś do domu. Śniłaś mi się w nocy! ![]() Cytat:
Tak jak już dziewczyny mówiły nie martw się szpitalem tylko połóż się na oddział i oddaj w ręce specjalistów. Będziesz pod stałą opieką lekarzy, którzy wiedzą co poradzić w takich przypadkach. Podkarmią Ciebie i Małą i na pewno wydobrzejecie! Najważniejsze żebyś się nie zamartwiała, bo Agatka czuje Twój niepokój! Jesteśmy z Wami! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie można tych ciąż spokojnie przejść. ?!?!A wgl Ulka waży 500 g i nadal jestem nią zachwycona, powiedzialam tż że widzialam ziarenko kawki i nie ma opcji na chlopaka ![]() Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną z sali, ma skórcze których mnie czuje, ale podejrzewa, ze to od tego, że jak tu leży to 3 noce nie spała bo 3 dziewczyny rodziły mówi, ze tak ją to stresowało, że od tego ma skórcze.
|
||
|
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
|
||
|
|
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam troszkę depresje bo mnie nie chcieli wypuścić ze szpitala ze wzgl na żółtaczkę małego i 5 dni tam spędziłam a wcześniej tydzień na patologii. To tam sobie popłakiwałam, ale jak wróciłam do domku to odżyłam i świat nabrał kolorków.
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez powoli szykuje sie na rozkładanie wszystkiego , choc ostatnio zastanawialam sie czy nie za wczesnie ?? A co tam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma się co nakręcać na zapas. Moja szwagierka jak rodziła to strasznie się bała szycia i jak urodziła to zaczęła płakać i pytać położną czy tu mają nici rozpuszczalne - o położna gały na nią wywaliła i powiedziała że nie trzeba jej szyć. a się dziewczyna pół ciąży stresowała. Mówiła ze była pewna że ją rozerwało na maxa a tu tylko małe otarcie.
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro nie kwapi się do przeproszenia, a jeszcze ma pretensje to go olej. Może w końcu zatrybi dlaczego jesteś zła. Ja też się troszkę tego obawiam, ale przecież krzywdy lekarz mi nie zrobi i wiem, że jak natnie to dla mojego i Dzieciątka dobra. |
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Też się zdziwiłam jak wstałam! Nie znam kobietki, na oczy jej nie widziałam, a już mi się śniła. Może dlatego, że tak bardzo się wczułam w sytuację Domi i jak tylko przeczytałam, ze jej TŻ takie numery z kolegami robi kiedy ona zmęczona to aż mi ciśnienie podskoczyło. Uciekam się wyszykować i zbieramy się do teściowej. Buziolki dziewczynki!
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2013-07-28 o 12:46 |
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzyłam o tym w sumie żeby sobie spokojnie samej pojechać po tego kolege, a tak to musiałam się z idiotą całą drogę użerać. Jeszcze jeden z jego kolegów się z nami zapakował ale po moim krzyku wytrzeźwiał i nawet miło się z nim rozmawiało przez całą drogę. Ja w połowie drogi myślałam że TŻta po prostu wysadzę gdzieś w jakimś lesie i niech drze z buta do domu. On pretensje ma sam do siebie bo wie że zawinił i wkurza go to że ja go olewam i się nie odzywam... to go drażni najbardziej, pyta o coś a ja udaję że nie słyszę
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Trele tez się obawiam zeby kurzem nie zaszlo no ale jedna z dziewczyn napisala gdzies na watku (nie pamietam niestety ktora) ze na 2 miesiace przed trzeba torbe szykowac to się zestrachalam i stwierdzilam ze do konca sierpnia chce miec wszystko zapiete na ostatni guzik
bo wtedy zostanie tylko wrzesień i troche pazdz a jak malemu zachce się szybciej wyjsc na swiat? ![]() A i dziś zaczynamy 29 tydzien.. a sierpień szybko zleci.. Tz ma urlop, dwa weselicha nas czekaja.. Nie obejrze się a bedzie koniec sierpnia ale ja jakoś porodu się nie obawiam, nie to zebym byla jakas sadystka czy cos hehe ale już bym chciala rodzic ![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu nikt nie mówi ze nie zrobił by tego dla swojego dziecka, bo to jest oczywiste, tu chodzi o coś nie znanego i o strachu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Mya obyscie szybko wyszly do domku
ty to się masz z tymi pracownikami.. Normalnie jakby za kare pracowali ![]() Domi tak trzymac niech się chlopina troche pospina ale mi się zrymowalo ![]() Wlasnie zjadlam prawie cala tabliczke czekolady a w dodatku leze jeszcze w lozku w pizamie ![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 miesiące wcześniej torba spakowana?! to ja na początku września już powinanm miec wszytsko przygotowane?! Boże coraz bardziej mnie zaczyna to przerażać
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą jakaś dziewczyna urodziła już córeczkę z watku wrz/paź.... mała ważyła tylko 1,3kg ciekawe jak z nią... przecież to takie maleństwo... stawiam że tyle waży teraz mój mały...
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę że będę pakować pod koniec września dopiero
|
|
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Zamówiłam ostatnio na all 3 części książek z serii Mamo,Tato co ty na to?
Ale nie mam kiedy się zabrać do czytania - od 6.08 ide na L4 to będę w końcu miała troche czasu dla siebie.
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

ale mam zły dzień w 

moje z przed ciąży mi nie pasują a w sklepach nic takiego nie ma dla mnie . Ciążowe w H&M u nas są nie przecenione i najtańsze kosztują 80 zł - a tyle nie dam
, no ja miałam z niego ubaw a on dziś umiera, ale nie jest mi go żal i tak wyciągam go nad wodę.

KCIUKI DLA ANI 
nie będę się tym przejmować;p

Ślub 25.08.2012 

ja chyba i tak ze strachu bym wierzgała

a w dodatku leze jeszcze w lozku w pizamie