|
|
#1171 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cytat:
![]() wędlina chyba nie była najgorsza, jutro przeczytam, miała wyczuwalne włókna zwierzęcia, cenowo też była dość zaporowa - zresztą ja czy drobiowe czy wieprzowe kupuje zazwyczaj drogie, szukam żeby były bez fosforanow, żeby było troche tłuszczyku, żeby byłow ogóle mięso widać w tym - a najczęściej kupuję kawałek zwierzaka wrzucam w żeliwny garnek i piekę w piekarniku, albo pekluje i gotuję z jogurtami myślę to jest tak, że im mniej znana mleczarnia tym mniej chały w środku - ale też jutro zanalizuję skład - ten był z loklanej mleczarni dzięki za pozwolenie odpuszczenia kolacji, chyba bym umarła ![]() zaraz shower i nyny ![]() fajne masz teksty ![]() Cytat:
luzzz nawet guru czasem da ciała, ale brawo Anusia1584 niewiele mogę Ci doradzić ale pozdrawiamspokojnej nocy wszystkim
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
||
|
|
|
|
#1172 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba też zacznę się tym motywować.Sjeeny śpij dobrze. Ja też najadam się płatkami na śniadanie. Tylko, że ja zjadam trochę płatków i trochę otrębów (można mam nadzieję?) i ja jem z mlekiem. A powiedzcie mi jeszcze jak jecie kapustę kiszoną? Czym słodzicie? Bo bez tego, to chyba nie da sie zjeść. Co ja miałam Wam jeszcze napisać... Nie pamiętam. Ale i tak duuużo naprodukowałam. Idę spać, dobranoc. Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-07-26 o 23:29 |
||||||||||
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej!
nie wyspałam dziś się totalnie ![]() ale dziś dużo rzeczy muszę zrobić i jeszcze pracy troszkę, więc migiem odpowiadam ![]() sjeeny to dobrze, że dbasz o to co jesz ![]() MM jest deczko upierdliwe, ze trzeba sprawdzać etykiety, doczytywać skład i generalnie się pilnować ![]() a tak z drugiej strony to straszne co producenci dodają do żywności i co nam wciskają ![]() i żeby jeść dobrze i bez świństw to trzeba się trochę napracować i nabiegać szukając normalnego jedzenia ![]() tu nie ma na co pozwalać ![]() po protu niektóre rzeczy trzeba brać na logikę ![]() gdyby to był 29 kwietnia to zdaję sobie sprawę, że siedziałabyś do rana na PITami, nie? ![]() wtedy lepsze byłoby zjedzenie czegoś jeszcze ![]() ![]() ojtam ojtam, errare humanum est ![]() przyznaje, że z premedytacją zaczęłam pisać w tym wątku wpadając na pomysł z planem 100 dni ![]() i to był bardzo dobry pomysł, bo w miarę trzymałam się w ryzach ![]() Anusia1584 daj sobie jeszcze czas ![]() wierzę, że teraz możesz mieć zastój, zobacz jak u mnie gdzieś tam około 40 dnia waga spadła mi najniżej w tym cyklu MMowania i od tamtej pory cały czas trzyma się na identycznym poziomie (albo idzie w górę) wiec od 50 dni nie spadł mi nawet gram powinnam zgodnie z tendencjami rzucić wszystko w cho-le-re i w ramach pocieszenia i terapii zastosować "atak jadaczki" nie? ![]() zmierz się, spisuj co jesz i trzymaj się dzielnie przez 2 tyg, tylko bez wyskoków i podjadania, bo to niweczy proces stabilizowania pracy trzustki, trzeba spiąć poślady i nie ma że boli, waga musi ruszyć Cytat:
a czasami bywa przy zdrowej żywności, bo jeszcze ciecierzyca nie jest tak popularna wiem, że w Auchan i Carrefour była dostępna bez problemu ![]() miłego dnia Stokrotki ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() nigdy nie słodziłam kapusty kiszonej, ani u babci, ani w domu rodzinnym ![]() jeśli jest Ci za ostra zetrzyj marchewkę, dodaj drobno posiekana cebulę i 2 łyżki oliwy ja tak jem najczęściej, chyba że mam lenia to bez doprawiania
Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-07-27 o 08:19 Powód: brak zamknięcia tagu |
||
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzien 1/99 (grrrrr zaczynamy od klasyki s: owsianka + dzem + miska salaty i pomidora ![]() o: krewetki + mix salat + deser z mascarpone k: zapiekany Camembert z orzechami + mix salat
|
|
#1175 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz może u siebie sieć sklepów POLO Market? Są tam ekspozytory firmy Pronatura - są same fajne rzeczy w tym ciecierzyca, soczewica, ryże takie jak napisalam wcześniej, makaron razowy ( nie sprawdzałam składu nie wiem czy można, etc - no i ceny nie zabijają kapustę kiszoną jem z marchewką i oliwką ale chciałabym z porem i natką pietruszki Dziewczyny można? Cytat:
robię to dla zdrowia, dla równowagi psychicznej, dla swojego dobrostanu. Schudnę fajnie ale nie traktuję tego jako celu. Cel to odzyskanie równowagi. Ale nie pogniewam się, rzecz jasna, jak schudnę ![]() ......................... ......................... ......................... ..... Cytat:
30 kwietnia ostatnie wsyłałam o 23,55 przez e-deklaracje ale to klienci zaspali a nie moje lenistwo. taka logika jak najbardziej mi odpowiada -------------------------------------- dzień dobry wszystkim śniadanie - constans śniadanie - grilowana pierś z kurczaka, grilowana cukinia, grilowana pieczarka, zielony groszek świeży dalej się zastanawiam ciężko mi się wyrobić z godz posłków rano jadłam o 6,30 potem dopiero po 11 ... logistyka nie dała aaaa mierzyć odstępy miedzy posiłakami od momentu zaczęcia memłania czy skończenia ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- [QUOTE=Figarro] jak robisz krewetki i jakie?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|||
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
sjeeny - do wszystkich przepisow, krewetki wstepnie robie tak:
krewetki wrzucam na wrzątek, który jest osolony, a do niego jest wciśnięty sok z 1/2 cytryny, po 5min wyciągamy i osuszamy na papierowym ręczniku, przegladam dokladnie wszystkie krewetki, czy maja wyciagniete ciemne nitki, jak nie, sama wyciagam i odrywam ogonki pozniej rozgrzewam na patelni oliwe, na to krewetki, przyprawiam granulowanym czosnkiem i sola ...gotowe jadam najczesciej na mixie salat z rukola ...pycha
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
a możesz zlinkować jakąś grafikę, jak wyglądają te, które kupujesz? zawsze się czaiłam na krewetki - bezskutecznie. Kupujesz te wielkie, królewskie? Mam zamrożone takie malutkie czy z nimi postępuję tak samo ? one chyba już są bez ogonów
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuje dokladnie takie http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBQ&dur=430 w Biedronce za 9,99zl jednak jak masz male, to tez je w ten sam sposob zrob, tylko krocej gotuj ![]() nie maja ogonkow wiec tylko osusz i na patelnie
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
coś takiego mam, tylko inne opakowanie https://www.☠☠☠☠☠☠.pl/pid,42071/stn,product
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- napisałyśmy równoczesne dzieki[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- pomęczę jeszcze podałaś mi przykładowe węgle i przykładowe tłuszcze czy można to w skrócie sprawdzić do tego, że czytam sobie skład na 100g produktu, tj ile W, ile T i ile B i wg tego, co przeważa, zaliczam do odpowiedniej grupy? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- https://play.google.com/store/apps/d...micindex&hl=en testowałyście?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-07-27 o 13:30 |
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Dzisiejsze menu: ś - omlet jajeczny z jajek pomidorów i cebuli o - kulki indycze, małosolne i kapusta kwaszona p - warzywa grillowane - cukinia, papryka, bakłażan k - sałatka warzywana + feta Czy do picia może być tylko woda lub herbatki? Co z np. z herbata z cytryna, czy taka może być, bo cytryna to w końcu owoc? pzdr ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- i jeszcze pytanie odnosne hummusu, bo mozna go zrobić z cieciorki, ale co do niej dołożyć, bo chyba nie olej, no i czy ta cieciorka może być z puszki? a czy jecie pasty sezamowe, takie ze słoika, samsezam w składzie? |
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszlo wiecej posilkow tluszczowych, od wegli gdyby tak te kulku zastapic nabialem, najlepiej 0% tluszczu, juz by bylo ok cytryny uzywamy jako przyprawy, np do zaprawiania ryb, owocow moza, skorki mozna dodac do ciasta. Osobiscie dodaje plasterek cytryny do herbaty. Cytat:
edit: zle, teraz zerknelam do notatek... nie dodaje oliwy, tylko sam sok
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-07-27 o 16:00 |
||
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
a ja z innej beczki
tak sobie dumam - czytając art MM i ksiązkę - nad rolą trzustki w organizmie. Moja babcia zmarła na raka trzustki... ja od urodzenia byłam gruba - może po prostu mam mniej wydolną trzustkę, którą dodatkowo zabiłam latami diet. Może stąd też ten wyrzut dobrego samopoczucia
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedzac wg zasad MM czuje sie najlepiej. Jestem genetycznie obciazona cukrzyca (mama + cale jej rodzenstwo + dziadek - wszyscy maja cukrzyce) od roku, moze dluzej zmagalam sie z hipoglikemia, jedzac wg MM nie mam problemu ze slabnieciem, lub z wytrzymaniem do nastepnego posilku wiec po sobie wiem, ze trzustka odpoczywa aaa i jesli macie w planie treningi (rowerek, MelB itp) to jednak wskazane jest jedzenie 4- posilkow
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE+Figarro]jedzac wg zasad MM czuje sie najlepiej [/QUOTE]
czyli w tym szaleństwie jest metoda ![]() szaleństwo w cudzysłowie rzecz jasna proszę o ocenę 1 - constans płatki górskie, borówka, suszone morele, kefir 1,5 % ( tylko mleko i kultury baketrii czytałam ) 2 - grilowana pierś z kurczaka, grilowana cukinia, grilowana pieczarka, zielony groszek świeży 3- markela wędzona 150g, kapusta kwaszona, pół marchewki, jajko 4- pół torebki soczewicy zielonej, pomidor jako baza pod wino :P ok 86g białka wyjdzie, ciężko mi więcej wepchać dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
cykl pt obrazki z życia
zjadłam kolację, czekam na wino, M się ociąga - net go wessał - i po powtórnym przypomnieniu - mówię, no proszę idż już bo zaraz wszystko strawię
|
|
|
|
#1186 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() och jak mi się zapiekanego sera zachciało muszę wpisać na listę zakupową, bo zapomnę jak ostatnio a w ogóle Figarro jak ręka? mam nadzieję, że wszystko ok! ![]() Cytat:
![]() a w ogóle to celem MM jest stabilizacja pracy trzustki, spadek wagi to "efekt uboczny" ![]() Cytat:
B powinno być jak najwięcej i przy posiłkach W i T dla posiłków W, tłuszczu ma być do 1,5% dla posiłków T, węglowodanów ma być bodajże do 4% (ale nie mam książek pod ręką i nie mam jak sprawdzić) a nabiał przy Tłuszczowych powinien być od 12-18% w górę Cytat:
![]() zerknęłam i już widzę błędy niski IG jest do 35 średni do 50 wysoki powyżej 50 a ten Pan wymyślił sobie niski do 55 średni do 70 ![]() ponadto nie podaje źródła danych! a nie wierzę, że mierzył na sobie wyrzuty insuliny! przywłaszczył czyjąś prace i pewnie profity zgarnia ![]() Cytat:
bo nie masz posiłku Węglowodanowo -Białkowego ! pogrubiony posiłek nie jest MM, brak białka i brak węglowodanów lub tłuszczy i kolacja może być za tłusta - ja bym po takiej na pewno nie chudła ![]() Cytat:
od siebie polecam zioła - mięte, rumianek, melisę herbatę zieloną, czerwoną i białą i wodę z cytryną lub ze świeżą miętą cytryna jest neutralna, ma IG 20 wiec można ją stosować do W i T ![]() [/QUOTE] Cytat:
+ czosnek, sok z cytryny, wodę z gotowania (lub zalewę, jesli ciecierzyca z puszki), sól, pieprz czasami sypie sumak lub zaatar lub koncentrat pomidorowy ![]() Cytat:
Cytat:
takie informacje to najlepszy motyw, aby MMować ![]() ja z kolei nie mam napadów depresji i wstrętnych kompulsów! czuje się stabilniejsza psychicznie nie mam problemów ze snem nie mam palpitacji serca jak muszę podbiec do autobusu przemiana materii jak w zegarku nie bolą mnie stawy kolanowe i skokowe i jest mnie mniej wagowo i objętościowo ![]() Cytat:
![]() i jakie wino? i kurcze dokładnie nie pamiętam, ale czy ilości białka nie wyliczało się do docelowej wagi? ![]() Cytat:
)))))))))))))))))))))))i dzisiejszy raporcik - dzień 94/6 7 owsianka, dżem (warzyw zabrakło) 10.30 placki z jabłkami, maślanka, pomidor 13.30 grillowany kurczak, warzywa, sałatka z pekinki i majonezu espresso z kremówką, garść fistaszków (nie z puszki, a obierane ze skórki )18 sałatka z pomidorów, ciecierzyca gotowana w przyprawach (korba ciecierzycowa trwa )melby nie było, ale 2 spacery, w sumie ponad 10km
Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-07-28 o 10:00 Powód: lit |
|||||||||||
|
|
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak prędziutko dzisiaj.
Ja mieszkam na wsi, nie mam w pobliżu dużego miasta, tylko miasteczka. I ciężko u nas dostać niektóre rzeczy. I nie mam polo marketu. A co do kiszonej kapusty. Ta którą miałam wczoraj była taka kwaśna, że nie dało jej się zjeść bez słodzenia, nawet z marchewką. Figarro ale mi narobiłaś smaka na krewetki.. chyba muszę kupić. Jak zapiekacie camembert? Sjeeny to możemy sobie ręce podać, dwie maniaczki. Ale zazdroszczę podejścia, ja tak nie potrafię. A menu było takie: Ś - tradycyjnie owsianka, pół kostki twarogu i trochę jogurtu light, pół pomidora O - dwa jajka na twardo, rukola, pomidor, trochę oliwy, troszkę sera zółtego, 3 plasterki szynki K - (na szybko, bo gości mieliśmy) pieczona kiełbaska i pomidor. Jutro robimy grilla imieninowego. Mogę chyba zjeść pieczone podudzie z sałatką? |
|
|
|
|
#1188 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
mój dzisiejszy plan - dzień 95/5: 8:30 owsiane, dżem, pomidor 13 sałatka z oliwą i mięso/warzywa z grilla 18 na 100% ciecierzyca i sałatka z oliwą i spadam na spacer, buziaki i miłego dnia! Cytat:
czasami jest taniej niż w stacjonarnych sklepach ![]() Cytat:
albo za bardzo ukiśnięta? (da się tak w ogóle, bo nie wiem )może przelej ją zimną wodą, odciśnij i będzie ok? a jak nie to zutylizuj jako bigos, albo uduś, tylko też przepłucz bo jeśli jest bardzo kwaśna to nic nie będzie z niej zjadliwe ![]() do nagrzanego piekarnika wstawiam i 15-20 minut i jest pysznie lejący ![]() Cytat:
![]() a jogurt light jaki ma skład? Cytat:
![]() do tego grilla to możesz nawet lampkę wytrawnego wypić, aby było bardziej jak świętowanie
|
||||
|
|
|
|
#1189 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego feta jest za tłusta na kolacje? Cytat:
rozumiem, że było większych zastrzeżeń do jadła, uf a mi narobiłyście smaka na krewetki - może rozmrożę to maleństwa co mam w zamrażalniku - a może wrzucić jej na ten wrzątek zamrożone Majonez robicie same czy ten osławiony kielecki? I dlaczego akurat Kielecki? Nie ma cukru? W ogóle piszecie o dziwnych rzeczach, hummus, tahini - muszę poczytać Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- a w ogóle dzień dobry
|||
|
|
|
|
#1190 | ||||
|
Raczkowanie
|
Zupełnie o tym nie pomyślałam, nigdy nie kupowałam jedzenia przez internet.
Cytat:
Cytat:
Przypuszczam, że nie powinnam go jeść. Ale juz miałam kupiony i szkoda mi było wyrzucić. Ale więcej już nie kupię. A jogobellka light? Też nie można? Lubię dodać sobie taki jogurt do twarogu. Cytat:
A jeszcze chciałam zapytać, czy produkty typu soczewica, ciecierzyca, fasola groch możemy dawać do posiłku tłuszczowego, czy tylko do węgli? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
I dzień dobry. Miłego dnia wszystkim. A i jeszcze miałam o jedną rzecz zapytać. Jak jest z colą light, czy zero? Można od czasu do czasu? Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-07-28 o 11:12 |
||||
|
|
|
|
#1191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Tez chyba mi sie coś takiego obiło. Ale chodzi mi o to, czy mogłabym sobie to ugotować do mięsa i warzyw (taka rekompensata ziemniaków).
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
a w ogóle zapiszę jedzenie, oceńcie
1- płatki, mleko zsiadłe 1,5%, łyżka dżemu (słodzony sokiem, bez śmieci), 4 morele suszone 2-mizeria z ogórków ( ogórki, koper, zsiadłe mleko, cebula, przyprawy -sól ziołowa bez śmieci, czosnek ), wołowina usmażona na oliwie potem prużona w wodzie, jajko 3-reszta soczewicy zielonej z wczoraj, sałatka z ogórka małosolnego, cebuli i pomidorów 4-nie będzie bo za późno wstałam ![]() wkurzyłam się, dziś jak uzupełniałam pojemnik od płatków nowymi, górskimi to zobaczyłam, ze te wcześniejsze to chyba jednak było coś innego
|
|
|
|
#1194 | |||||||
|
Raczkowanie
|
feta to nabiał, a nabiał to laktoza, czyli cukier mleczny
mi nabiał na kolacje stopuje spadek wagi owszem twaróg jest polecany czasami na kolację, ale półtłusty najmniej i to dla sportowców, którzy ćwiczą a raczej wśród nas nie ma wyczynowych sportowców ![]() Cytat:
tylko nie wiem czy obecnej czy docelowej bo dla przykładowej wagi obecnej 90kg białka ma być od 90gram do 135g na logikę to za dużo i mogłoby obciążać nerki jeśli natomiast docelowej wagi np. 55kg białko wahać się będzie od 55 gram do 83 więc Twoje wczorajsze 86g byłoby bardzo ok ![]() Cytat:
wiec teoretycznie nie ma go tam dużo bo na słoik majonezu idzie ile łyżka-dwie musztardy, wiec niewiele dla mnie to najlepszy majonez, właśnie że jest wytrawny w smaku niż te wszystkie majonezy babuni i inne, które dla mnie sa bardzo słodkie, więc jestem skłonna uwierzyć (na smak ) że cukier pochodzi tylko z musztardyhummus - smarowidło z ciecierzycy tahini - pasta z sezamu Cytat:
![]() kiedyś można było, ale tam jest sok z buraka, a on ma chyba wyższe IG ponadto obecność sztucznych słodzików dyskwalifikuje go - jak dla mnie ![]() musisz polubić ![]() bo to jedyny słuszny alkohol, dobry dla serca i smaczny ![]() jak się odzwyczaisz od słodkiego smaku (bez jogobelek i innych słodzików) to wytrawne będzie Ci się jak słodkie wydawało ![]() Cytat:
Cytat:
to syf straszny nie pij dla własnego zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego ważne jest jedzenie niskoindeksowych warzyw
|
|||||||
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja też wracam i też właściwie zaczynam od początku, bo byłam tydzień na wyjeździe w górach i niektóre rzeczy nie były do końca zgodne z MM, duużo oscypków, owoce na kolację, suszone owoce, lody też wpadły , tak więc przyznaję się do grzechu i żałuję, chociaż dużo było ruchu i jakie było moje zdziwienie kiedy weszłam dziś w spodenki z czasu kiedy byłam szczuplejsza o jakieś 7 kg no ale waga cały czas stoi, także myślę, że jak wrócę na dobre tory (dobre, bo naprawdę dobrze czuję się na takim jedzeniu ) to coś tam spadnie.. na pewno się o to nie obrażę ![]() tak więc tym razem życzę nam i sobie powodzenia i wytrwałości ![]() a i jeszcze jedno pytanie, wiecie gdzie mogę dostać quinoa? bo albo jestem ślepa, albo wszystkie supermarkety jakie do tej pory odwiedziłam są ubogie w takie produkty
|
|
#1196 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to chciałam bardzo podziękować za cierpliwość do mnie i odpowiadanie na wszystkie pytania. |
|||
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Raport za wczoraj
dzien 2/98 s: owsianka + 2 pomidory i garsc salaty 2s: deski z hummusem + mix salat o: poledwica zapiekana z serem + salatka z oliwa k: garsc pestek dyni + kawalek zoltego sera + pomidor
|
|
#1198 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
na opakowaniu był znaczek jak w załączniku w sklepach eko tez będzie, ale najtańsza to chyba jest w necie ![]() ifellinlovewithadeadboy fajnie, że się urlop udał ![]() a fakt, że nie masz problemów z noszeniem ciuchów z "lepszego okresu wagowego" to dodatkowy motywator! ![]() bo jak wejdziesz we właściwe trybiki dobrej diety to i waga poleci Cytat:
![]() może kiedyś z ciekawości ![]() staram się w każdym posiłku mieć białko, wtedy jest ok w śniadaniu płatki (i mleko/maślanka, ser chudy) albo pasta ze strączków - one są fantastycznym źródłem białka przy obiedzie słuszny kawał mięsa/ryby, a nie 3 plasterki zwiędłej wędlinki drobiowej na kolacje strączki, wędzone lub pieczone ryby i norma wyrobiona ![]() wtedy na pewno organizm będzie spalał tłuszcz a nie mięśnie bo jak się jedzie na listku sałaty i plasterku odtłuszczonej wędliny to pewnie waga spada, ale i mięśnie się spalają ![]() na MM mamy się odzwyczaić od smaku słodkiego tak aby organizm wrócił na właściwe tory jak za czasów naszych dziadków, kiedy słodycze były od święta napoje typu koka-kola to przede wszystkim tablica Mendelejewa + cukier, bądź jeszcze gorszy syf, czyli słodziki poszukaj na YouTube jakim syfem są słodziki ![]() więc koli nie można - to się mija z celem MM, czyli uspokojeniem trzustki i ograniczeniem wyrzutów insuliny Cytat:
mi tez ktoś kiedyś pomagał ![]() z resztą ja to lubię ![]() lubię jak ludzie lepiej jedzą, zdrowiej i w ogóle ![]() Figarro fajne menu, ale kolacja (wiem, że TY wiesz, ale piszę, aby dziewczyny nie kopiowały, bo taka kolacja to raczej w biegu, albo na wyjeździe, albo gdy w sklepie tylko to jest MM )mentalnie przygotowuje się do melby (a mam zniżkę formy i taaak mi się nie chceee )miłego poniedziałku Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-07-29 o 08:38 Powód: lit. |
|||
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to pelnowartosciowy posilek, koniec kropka ![]() przy takich upalach, w zupelnosci wystarczy i prosze mnie tutaj nie negowac
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
a ja w ciągłym niedoczasie
to chyba będzie mój największy problem z MM dziś godzinowy dramat ale z przyczyn ode mnie niezależnych 1/7godz - górskie, mleko 0,5%, morele suszone 2/10,30 - brzuszki z łososia bleee - albo ja trafiłam na takie wybrakowane, tłuszczów mi się odechciało na cały dzień - pomidor, ogórek, trzy plastry zółtego sera 3/dramat 17 - pół kostki twarogu z dwoma łyczkami dżemu ( za późno? ) ,makaron (mało) pomidor, ogórek małosolny, pół cebulki, tuńczyk i już chyba nic nie zjem wściekła jestem ale w momencie jak miałam wyjść do domu na amciu, padł serwer zrobiło się dużo roboty, dużo zamieszania i dotarłam do domu na 17 a, że mnie te brzuszki nieszczęsne trzymały to głodu nie czułam muszę coś wymyślać, bo ja mam częste takie awaryjne sytuacje ... chciałam uciec przed planowaniem posiłków ( uraz z ed, gdzie nieraz był tydzien zaplanowany do przodu ) ale chyba będę musiała brać trzeci awaryjny posiłek do pracy, szkoda... lubię jedzeniową spontaniczność---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() [QUOTEto raczej w biegu, albo na wyjeździe, albo gdy w sklepie tylko to jest MM )][/QUOTE] a już się ucieszyłam :P ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- no i dzień dobry wszystkim
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

)

, tak więc przyznaję się do grzechu i żałuję, chociaż dużo było ruchu i jakie było moje zdziwienie kiedy weszłam dziś w spodenki z czasu kiedy byłam szczuplejsza o jakieś 7 kg