|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
![]() Ja mam ogromną słabość do słodyczy i ciężko mi wyobrazić sobie bez nich życia. W dukanie też trzeba odstawić cukier i to zrobiłam w 100% ale na szczęście tam można przygotowywać dukanowe słodkości które zastępują słodycze Dzięki temu przetrwałam 3,5 miesiąca na diecie i 11 kg w dół Dziewczyny @ nadal nie ma. Nie dziwię się temu chyba. Mam okresy takie, że tak jak wskazuje kalendarzyk - tak dostaję co do dnia. A są takie jak widać wyżej na obrazku. Zakładam, że spóźni mi się przez moje czytanie, choć nie nakręcam się. Raczej mam podejście, żeby już przyszła szybko @ i można się było starać dalej ![]() Pamiętam przy staraniach o córcię jak to było. Prawie rok starań. Nie dam sobie uciąć głowy ale wychodzi 10 lub 11 cykli. Wkurzyłam się w końcu i powiedziałam, że przestajemy się starać, widocznie nie jest nam dane teraz mieć maluszka. No i już wtedy byłam w ciąży jak tak pomyślałam W czasie gdy miała @ przyjść bolał mnie brzuch baardzo (miałam okrutnie bolesne miesiączki przed ciążą). Bolał mnie tak bardzo jak zwykle i byłam w 100% pewna, że @ dostanę. Wzięłam nawet 2 tabletki przeciwbólowe. No ale brzuch bolał, bolał i .....przestał Mimo to, jakoś nie docierało do mnie, ze to może być ciąża! Stwierdziłam, że na pewno przyjdzie bo przecież bolał mnie brzuch ( w ogóle nie zajarzyłam, że nigdy wcześniej takiej akcji nie miałam, żeby brzuch bolał a @ nie było). Chodziłam nieświadoma przez ponad tydzień! W końcu zaczęłam się zastanawiać, że chyba coś jest jednak nie tak, bo przecież ta @ nie przyszła. Bardzo niepewnie kupiliśmy test. Jeszcze czekałam do rana następnego dnia aby zrobić z porannego moczu No i wyszła druga BLADA kreseczka. Ja bardziej nie wierzyłam niż mój ówczesny tż i moja teściowa, bo test robiłam z obstawą ![]() Do lekarza poszłam kolejny tydzień później i dowiedziałam się, że jestem w 6-7 tygodniu Długo zajęło mi oswojenie się z tą myślą. Ciągle nie wierzyłam A usg pierwsze miałam dopiero połówkowe! Ja teraz o tym myśląc nie rozumiem wielu rzeczy, wielu moich zachowań itd. Ale wyszło na to, że zaszłam w ciążę jedynego dnia kiedy nie myślałam o tym a dokładnie w dzień Bożego Narodzenia Dokładniej jak teściowa poszła na Pasterkę o północy do kościoła Może adrenalina swoje zdziałała... Młoda wtedy byłam, miałam 19 lat i teraz wiele rzeczy zrobiłabym inaczej. No ale człowiek dojrzewa z wiekiem Teraz dużo bardziej świadomie podchodzę do powiększania rodziny
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Jeśli chcecie poświęcić 15 minut - oglądnijcie to - rewelka
http://www.youtube.com/watch?v=6gahk7n-DvM ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Ahh, wzruszyłam się
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, i co żadnych nowych mamusiek przez weekend?
U mnie dalej nie ma @, 38 dc, czad parę dni temu pokusiłam się na betę i wynik ujemny, naprawdę już nie wiem o co kaman... W środę wizyta u gina, okaże się
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam już jakiś czas temu. Z tż'em piękny! |
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na topie takie filmy Zarzucam Was informacjami, ale chyba się wygadać muszę Ostatnio z mamą niewiele rozmawiam, przyjaciółka czasu nie ma a mój TŻ jak to facet ma jednak ograniczoną tolerancję na ilość informacji o dzieciach, zapłodnieniu i innych z tym związanych problemach Ale fajnie, że Wy jesteście Cytat:
Zaszłam jak miałam troszkę ponad 20 a urodziłam miesiąc przez 21 urodzinami Zawsze chciałam szybko urodzić dziecko. Niestety źle wybrałam ojca dziecka, bo teraz są same problemy z nim, ale i tak się cieszę. Marzyłam aby być młodą mamą i w wieku 30 lat jako młoda babeczka mieć dziecko prawie zupełnie samodzielne a mając lat 40 aby mnie mylono z siostrą córki Ale tak serio, to nie chciałam czekać z dziećmi długo ale wyszło jak wyszło. Po 3 latach małżeństwo się rozpadło i nowy partner się pojawił. Jesteśmy razem 4,5 roku i teraz dojrzeliśmy do decyzji o dziecku. Mój Tż skończył 30 lat i powiedział, że zaczął nowy etap w życiu i chce mieć dziecko (bo swojego własnego jeszcze nie ma, ale moją córkę kocha bardzo ).
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
O mnie to już każdy zapomniał ![]() Byłam dziś w gości, ogólnie znerwicowana chodzę non stop, za dużo biorę do siebie i stąd ten problem. Dziś w gości córkę kot podrapał na twarzy, jak usłyszałam jej płacz to jak się poderwałam wystraszona, zdenerwowana, jak jakaś lwica broniąca swe dziecię od tamtej pory zestresowana jestem... a widząc jej twarz chce mi się płakać... Kota strofowała córka szwagra, która ma 7/8 lat, napędzała go... a jak przyszło co do czego to pac pac i Kinga podrapana ![]() Fajne te filmiki co dajecie Lubię takie rzeczy oglądać... Kiedyś oglądałam film pt "od poczęcia do narodzin" coś takiego i tam pokazany wytrysk do pochwy (w dosłownym znaczeniu miała tam kamerę ) animacja dzieciaczka... cudo! ![]() Maxwelka szaleje na ślubie, ciekawa jestem jak się odstawiła... ![]() Cytat:
nie stawiają na karierę, a rodzinę... Ja myślałam o dziecku w wieku 20 miałam duże parcie. Ślub w wieku 21 a urodziłam w wieku 24.Cytat:
![]() Jakbym czytała o sobie- nie staramy się, mam to w a jaki szok, zdziwienie, bo miałam wyjechać na stałe do Niemiec
|
||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założę się, że 2-metrowego faceta bym powaliła jakby krzywdę mojemu dziecku chciał zrobić Ten filmik co piszesz też widziałam kiedyś. Bardzo fajny Ja teraz mam manię oglądania takich rzeczy cały czas. Niestety urlop mi się skończył właśnie i jutro do pracy po 2 tygodniach, więc czasu będzie trochę mniej, ale pewnie sobie i tak nie daruję Takie historie często słyszę, że w ciążę sie zachodzi jak się o tym zapomina Tylko dlaczego tak jest
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna ta Twoja kruszynka... be kocur. oo ja bym taki filmik oglądnęła lubię takie coś ![]() A co do dojrzewania to tak, jedni wcześniej drudzy później zależy pewnie jaką kto ma sytuację itp
|
|
|
#4719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też rodziłam w połowie sierpnia, mam problemy z krążeniem i też miałam nogi spuchnięte aż po kolana Dlatego też marzy mi się poród na kwiecień, maj najpóźniej , miałam nadzieję na marzec ale cóż... nic nie jest takie proste jakby się wydawało
|
|
#4720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację, ale jakby każdy decydował się na dziecko, jak mu się instynkt włącza, to większość by miała dzieci przed 20tką a przynajmniej ja Ktoś może nie stawiać na rodzinę, ale bez studiów, pracy, nie jest ławo, a jakoś byt rodzinie trzeba zapewniać. dlatego uważam, że 19lat to mało, ale oczywiście nikogo nie potępiam i nie mówię, że skoro tak wcześnie zostali rodzicami, to źle. poprostu uważam, że za wcześnie i już takie moje subiektywne zdanie! Z innej beczki,biedna ta Twoja córcia Mam nadzieję, że to tylko lekkie zadrapania i za pare dni nie będzie po nich śladu Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2013-07-28 o 22:47 |
|
|
|
|
#4721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę. Ale wiedziałam tak wewnętrznie, że swoje będę kochać nad życie i tak jest i było od okresu ciąży już Miałam od zawsze takie wewnętrzne przeświadczenie, że jak nie teraz to potem będzie mi trudniej zajść w ciążę Nie wiem czemu tak myślałam, ale ja zawsze słucham swojej intuicji i mnie jeszcze nigdy nie zawiodła, więc mam moją córcię i bardzo się cieszę ![]() Cytat:
![]() Uciekam do łóżka dziewczyny kochane Jutro ciężki powrót do rzeczywistości po 2 tygodniach urlopu Dobranoc
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-07-28 o 22:52 |
||
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ochotę stłuc tą małą bratanicę za to co robi z tym kotem
... bije, najmłodszy jej brat go kopie (5 lat) i ten kot tak zaczepiany- agresor się włącza, przychodzi taka mała moja żabka i gotowe. Jeszcze tż dostał z płaskiego za darmo od 5ciolatka ale oni mają 4 dzieci, każde się sobą zajmuje, wychowuje i takie społeczeństwo nam rośnie... Specjalnie kota bratanica przynosiła, drażniła koło mojej K. Mam nerwa dziś za to A koło nas K. tego kota głaskała, całowała i grzecznie się zachowywała...Cytat:
Jestem takim dziwnym człowiekiem po prostu ![]() Dostałam kopa od życia ze strony swoich rodziców dlatego mi było szybko do zakładania rodziny jak do tej pory- nie żałuję
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-07-28 o 23:00 |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dosć chodzenia w tenisówkach w 30 stopni bo było mi wstyd, a nawet tenisówki było cięzko założyć Choć gruba nie jestem ale te puchnące nogi Ale pocieszam się, że jak zaczęłam ostatnio ćwiczyć z Ewką to nogi mi nie puchły nawet w upały i z 2 miesiące po skończeniu ćwiczeń, zrobiłam przerwę aby ewentualnie nie zaszkodzić![]() Ale ogromnie żal mi efektów które już osiągnęłam, bo najgorzej było zacząć, teraz niestety waga troszkę wróciła. Ale pocieszam się, że w ciąży przytyłam tylko 10-11kg w tym mnóstwo wody zatrzymanej. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ja też uciekam spać bo dziś w te upały zrobiliśmy 2x 200km do Szczawnicy i padam Mąż śpi a mały zasnął znowu dopiero o 23 (((( Ale w swoim łóżeczku to się chociaż liczy![]() Dobranoc i również jak dotka życzę wszystkim jutrzejszych wzrostów temp ![]() Ps. Leine całuski dla twojej córeczki. Wiem o czym mówisz, moja kuzynka ma 3 dzieci i ten najmłodszy nosił takie kociątka tygodniowe! w takim koszyku dla kotów i tak nimi z całej siły potrząsał i się śmiał, że miałczą i spadają Zwróciłam mu uwagę ale nic to nie pomogło, chciałam zabrać te koty, pokazałam 7 letniej córce kuzynki jak karmić strzykawką, bo matka nie wróciła tych kotków, ale chyba po moim odjeździe zostały utopione!!! ((Mentalność wielu ludzi żyjących na wioskach Ogólna znieczulica . Szkoda, że nie potrafi wziąć odpowiedzialności za swoje zwierzę i wysterylizować kotkę, lepiej potem urodzone już uśmiercać![]() A lepiej nie rozwijać tego tematu bo....
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-07-28 o 23:18 |
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Witajcie w ten upalny dzień
![]() Czuje, ze dzisiaj będzie masakra, bo jak o 6:30 wyszlam z psem, to już mi ciepło w krociotkich szortach było ![]() U mnie dzisiaj kolejny spadek Ale zawsze jest szansa, że to właśnie on oznacza owulacje, bo jest bardziej wyraźny, niż ten przedwczorajszy :p Chociaż pewnie zaraz na USG pan doktor sprowadzi mnie na ziemię ![]() Dzisiaj śniły mi sie 2 kreski - jak się obudzilam, to przez chwilę naprawdę byłam przekonana, że robiłam test Na szczęście nie ogarnela mnie radocha, że jestem w ciąży, tylko miałam myśl, ze muszę powtórzyć test, bo może był wadliwy :p A potem zonk: to był tylko sen ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki, witam nową koleżankę
Leine, dziękuję za pamięć ![]() Dzisiaj temperatura 36,69, ale zastanawiam się czy to nie wynika z ogólnego upału. Mierzona po raz drugi wyniosła 36,67, a dowcipnie 36,8 Co nie zmienia faktu, że jakoś straciłam na ten moment kompletnie wiarę. Cycki mnie napierdzielają do tego stopnia, że nie wierzę, żeby małpa miała nie przyjść.Póki co jeszcze jej nie ma i plan nadal taki, że testuję w środę. |
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Max, nie gadu głupot tylko Cię testujemy w środę
![]() U mnie 8dpo a tempka ładnie sobie idzie do góry za tydzień wszystko sie wyjaśni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Max, nie gadu głupot tylko Cię testujemy w środę ![]() U mnie 8dpo a tempka ładnie sobie idzie do góry za tydzień wszystko sie wyjaśni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna natomiast na początku ciąży tak schudła ( 5 kg) że jakoś ciąży nikt nie podejrzewał, jak i sama zainteresowana. Ale nie odchudała się, ciąża tak na nią zadzialała .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam dylemat... idę na usg przed owu, a po owu mam wizytę i wyniki cyto... Tż wczoraj powiedzial, że już chce się starać i nie wiem czy czekac jeszcze ten cykl - aby czasem nie okaało się, że ta moja nadżerka jest problemem ( i mam jakiegoś grzybka czy coś) , czy może już teraz próbować?? Doradzicie coś?? No i nie wiem czy iść do lekarza ogólnego na badania czy zleci mi wszystko gin? ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- no i po 3 dniach @ koniec... jakiś dziwny ten cykl ..myślicie, że ta cytologia i wizyta tak na mnie podziałała? bo nigdy tak nie miałam i nie wiem co myśleć...
|
|
#4729 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Baby jedne, ale natrzaskałyście przez weekend
![]() Dla tych, które nie wiedzą... Jestem już 3 dzień po owu )Co dziwne, przed owu polał mnie prawy jajnik, a po owu lewy Ale się nie przejmuję tym za bardzo. Test myślę, że najwcześniej 05.08, ale wolałabym poczekać do 10.08 Zobaczymy jak będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Panikaro! Dziś widziałam, że już jest dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już mam też plan dla mojego męża ![]() No trochę po łebkach poleciałam, jeszcze muszę na ovu sprawdzić, jak wasze temperatury
|
|||||||||
|
|
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobitki!! Dziś 4 dzień po owu i temp do góry
ale wczoraj miałam takie dziwne skurcze jakby się @ szykowała ...
|
|
|
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() maciejka krótszy okres może być krótszy z różnych powodów, temp też ma na to wpływ. Ale ja specjalistą nie jestem.Czy cytologia, nie sądzę, mi cytologia czy badania nigdy na nic nie wpływały. Może na dyskomfort podczas badania. Ja też czekam na wzrost temp, bo owu powinna się zbliżać, a jak narazie to spada Zaprosiłam część z Was, które znalazłam na ovu, wieć nie dziwić się bubus to ja. Ale upał dziś. Zabieram dziś córeczki od kuzynki i jedziemy na jakieś bawilandie, a potem może basen u nas na podwórku. Biedne dziewczyny, które w pracy jesteście. Jak dziś widziałam mojego męża w tym swoim stroju roboczym, ogrodniczki i wyszłam na podwórko na ten gorąc, to jest mi wszystkich pracujących tak żal. No ale cóż, nie każdy może mieć tyle wolnego. Nie rozpuście się.
|
#4732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Dziewczynki, mam pytanie - czy zdarza się wam, że przy pierwszym pomiarze termometr Microlife wam nie piszczy? |
||
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem, mam już kawkę
![]() Na weselu było jak to na weselu Szału nie było, bo to takie typowo wiejskie, no i nie piłam, ale jedzonko dobre, potańczyłam ze szwagierką i teściową, nawet na jeden taniec męża wyciągnęłam Upał był nieziemski, a jeszcze mieliśmy przygody z samochodem szwagra Ale wyjazd udany, bo bardzo lubię rodzinę mojego męża, dużo pogadaliśmy, pośmialiśmy się ![]() Sukienkę miałam taką zwiewną, granatową. Do tego złote buty i złote paznokcie, granatowa torebka. Z tego wesela nie mam żadnego zdjęcia, ale wcześniej już w niej kiedyś byłam. Jak znajdę to wam wrzucę O, mniej więcej TAK tylko na mój gust fryzjerka za bardzo nacudowała. Jak sobie na drugi dzień na poprawiny zrobiłam zwykłego gładkiego koka na gąbce, to teściowa ze szwagierką stwierdziły, że nawet lepiej. Następnym razem nie idę do fryzjera ![]() Jak widzicie humor mam średni, jakoś straciłam wiarę i nie wiem z czego to wynika, ale po prostu czekam na małpę. Tylko nie wiem co zrobić jak do środy nie przyjdzie, a test wyjdzie negatywny. Iść na betę? Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2013-07-29 o 09:06 |
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
fantastka wydaje mi się, że kliknęłam, zaproś do przyjaciółek, a teraz już nie mam takiej opcji. Jak próbuję Cię wyszukać, to wyskakuje, że nie ma takiej użytkowniczki. Ale ja Was wybierałam z komentarzy u Kamel. Ja dopiero się zapoznaje z owu. Ja jestem bubus. Można zapraszać
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Melduje, że jestem już po USG i niestety to nie był spadek związany z owulacja - od tygodnia żaden pecherzyk nie urósł
Tak więc pewnie kolejny cykl bezowulacyjny Teraz czekam jeszcze na wizytę u tego od nieplodnosci - zobaczymy jaki będzie plan dalszego dzialania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co z betą, to nigdy nie wiadomo, ile teraz jesteś po planowanym okresie? z tego co pamiętam to masz długie cykle. Pamiętam te stresy z poprzedniego cyklu, co będzie gdyby, jak nie przyjdzie @ a test będzie negatywny to ja bym poszła do lekarza. choć, tak zrobiłam. No albo, jak nie będzie Tobie szkoda kasy to beta, ale jaka by nie wyszła, to trzeba powtórzyć, czy przyrasta. to ja już wolałam lekarza. Ale Miejmy nadzieję, że nie będzie trzeba gdybać, tylko od razu będziesz wiedzieć trzymam ![]() No a fryzurka fajna, spróbuje sobie zaraz coś na ten kształt zapodać, na tą temperaturę w sam raz.
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() u mnie dziś skok w końcu bo już 19dc... był już wczoraj ale tyci
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze sama tego warkocza nie próbowałam, ale widziałam dziewczyny na mieście tak uczesane. No i podobno one się kładą na łóżku brzuchem do dołu i w ten sposób to robią
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Cytat:
Trzymam poza tym jesteś już pod opieką lekarską, to na pewno Wam pomogą. dziś już wszystko idzie zrobić. Będzie dobrze.
|
|
#4740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty się nie martw już na zapas "co będzie w środę" tylko zobaczymy jak już zrobisz ten test Ktoś tu potrzebuje trochę agresji, żeby dojść do porządku Temperatura też się różnie może zachowywać do tego czasu, na razie wygląda obiecująco, chociaż troszkę cię wodzi za nos ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ten cykl, to w kolejnym musi się udać Jesteś pod opieką lekarzy, coś na pewno zaradzą No i kciuki za środę, może jednak coś tam się uda ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
Doczekałaś się
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

Dzięki temu przetrwałam 3,5 miesiąca na diecie i 11 kg w dół

od tamtej pory zestresowana jestem... a widząc jej twarz chce mi się płakać...

Ktoś może nie stawiać na rodzinę, ale bez studiów, pracy, nie jest ławo, a jakoś byt rodzinie trzeba zapewniać. dlatego uważam, że 19lat to mało, ale oczywiście nikogo nie potępiam i nie mówię, że skoro tak wcześnie zostali rodzicami, to źle. poprostu uważam, że za wcześnie i już 

... bije, najmłodszy jej brat go kopie (5 lat) i ten kot tak zaczepiany- agresor się włącza, przychodzi taka mała moja żabka i gotowe.
od 5ciolatka
A koło nas K. tego kota głaskała, całowała i grzecznie się zachowywała...

Zobaczymy jak będzie 

Jesteś pod opieką lekarzy, coś na pewno zaradzą