|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteśmy właśnie u tżta w jego rodzinnym domu, zrobiliśmy remanent na ich strychu i znalazłam przepiękne, drewniane krzesełko dla dziecka ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-28 o 16:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() wróciliśmy z grilla u znajomych- było super, siedzieliśmy do 2 w nocy a dziś lenistwo, śniadanko, wygrzewania się na słońcu, obiadek i znów lenistwo ![]() szkoda że jutro do pracy trzeba iść...
#3243 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Super są takie rzeczy "z duszą" przechodzące z pokolenia na pokolenie ![]()
![]() |
#3244 |
BAN stały
|
Mam pytanie do tych "doświadczonych mam" czy na wyjście ze szpitala wystarczy ubrać dzidzi body+kaftanik+śpioszki i na to kombinezon czy jeszcze coś pod kombinezon ? śpioszki bawełniane wystarcza czy welurowe,frote?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Na takie decyzje to jeszcze duuzo czasu.
![]() |
#3246 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też miałam takie krzesełko (dało się też z niego zrobić krzesełko i stoliczek), ale niestety nie wiem dokładnie co się z nim stało potem. Obawiam się, że jednak jest nie do odratowania. Cytat:
![]()
![]() |
#3247 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tak jak napisała Perfuzja to zależy od pogody. U nas raczej nie ma takich mrozów,więc pewnie ubiorę bodziak z krótkim,pajac,czapeczka i kombinezon. Dziecko i tak będzie na dworze całe 2 minuty ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3248 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, taka jestem umordowana tym upałem. Wyszłam przed chwilą złapać trochę świeżego powietrza (taaa, jasne) i strasznie pożarły mnie komary.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za jutrzejszą wizytę u gina i USG ![]() Wczoraj miałam bardzo pracowitą i imprezową sobotę, a dziś błogie lenistwo przy wentylatorku. To co zrobiłam to 4 prania już pod katem pakowania się nad morze. Pojęcia nie mam jakie ciuchy zabrać, boję się, że się ochłodzi, a nad Bałtykiem potrafi porządnie wypizgać ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-28 o 20:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Gang Iren
|
Dostałam cynk o pracy i jutro będę dzwonić w tej sprawie.
Trzymajcie kciuki,żeby się udało.
#3250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3251 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Gosiu
![]() ![]() ![]() Powodzenia! Jest 23 a nadal masakrycznie duszno ![]() Mieszkamy teraz na poddaszu i w ciągu dnia jak nas nie było musiały być zamknięte okna- na wypadek burzy. Wietrzę i chłodzę mieszkanie od 20 i nic.... Dziś byliśmy u babci tżta cały dzień i nie mogłam znieść specyficznego zapachu jaki u niej w domu panuje ![]() ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór, witam się z Mazur
![]() Dziś wyciągnęli mnie do wilczego szańca. Ja po opiniach nawet nie wchodziłam. Mąż który zaplacil 15zł za bilet, wyszedł mocno zawiedziony. Nie moglam się oprzeć, żeby nie powiedziec "a nie mówiłam" ![]() Na temperaturę nie narzekam- jest znośnie. Gdzieś tam po drodze załapaliśmy się nawet na burzę ze zlewa. A w Giżycku pogoda idealna na spacery (w tym miejscu się zakochałam ![]() Dziś pierwszy dzień tygodnia 15 ![]() ![]() Tak więc jak widac ukryć się nic nie da ![]() Życzę przyjemnego i szybkiego tygodnia ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3253 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3255 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, melduję się znad morza- piątek szykowanie i załatwianie spraw, które nie mogą czekać, sobota to jakiś koszmar-wyjazd przed 3, korki na koniec trasy, 3 godziny czekania na bilety w upale, kolejne korki (bez klimy!)nad morze, potem korki na mecz, a na koniec mecz pod znakiem dymu papierosowego i spaceru wokół stadionu. Ale dziś już lajcik- nadal upał, ale kupiliśmy parasol i parawan i leżałam w cieniu z filtrem 25(zero oparzeń ani przypieczeń) i przeprosiłam się z rybą
![]() ![]() Jedno co złe, że trochę musiałam pospacerować więcej niż bym chciała i mnie brzuch bolał tam, gdzie jest dzieciak, więc się martwię Kefi- spóźnione, ale szczere życzenia! Gosia- ułoży się, nie martw się na zapas- i trzymam kciuki za pracę Miłośniczkom piwa polecam podpiwek albo kwas chlebowy-podobny smak a jak z dobrej firmy (np. Obolon albo inne litewskie) to jest naturalne i zdrowe Edit. Za badania też trzymam kciuki, a brzuszki obejrzę już pewnie w domu, bo tu nie mam sił/czasu na komputer ![]()
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-28 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam Was oby ten dzień był cały taki jak ten poranek taki przyjemny chłodek powiewa przez okno, jaskółki nisko latają więc może udało się wybłagać ten deszcz ![]() Muszę się Wam pochwalić wczoraj zrobił na dobry początek 31 słoiczków kompotu jabłkowego ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Dzisiaj dzwonię do kobiety, która nam wynajmuje ten domek że się wyprowadzamy...nie lubię takich rozmów ![]() ![]() Dziś idę gdzieś pod drzewko posiedzieć, mimo, że już mam mdłości i wymioty tylko wieczorami, to strasznie mi tu w domu duszno, jakbym zaraz miała beltnac:-P Klusko mamy polowkowe w ten sam dzień ![]()
#3258 |
Zakorzenienie
|
Aagola, Ciebie też przeraża ile to jeszcze tygodni czekania?
![]() zazdraszczam ogródka! My aktualnie nawet bez balkonu. Zabrałam się dziś rano z tżtem żeby potem po 8 nie kisić się w autobusach. Rano mniejszy ruch = prawis jestem juz w pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- ...i miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też mdłości lekkie napadły, inne niż na początku, ale męczą. Co zjem to.... ![]() Straszny mam dziś nastrój, tż wyjechał, jutro badanie. Nienawidze poniedziałków, chcę już iść na l4!!
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
![]() Zrobiłam wczoraj porządki w szafie, pochowalam mnóstwo rzeczy, w które juz sie nie mieszcze. I zrobiło mi sie jakos zle. Do tego bylam na ciazowych zakupach i nic nie kupilam, bo wszystkie rzeczy sa koszmarne... Powiem Wam, ze mam straszne problemy z zaakceptowaniem tego, ze moje ciało tak bardzo sie zmienia ![]()
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie na razie jara rosnący brzuch, ale koleżanki mnie uprzedzały, że może nastąpić moment kiedy ciężko będzie to zaakceptować ![]() co do porzadków w szafie to zbieram się do tego ze 2 tygodnie już. ledwie co tam zostanie - aktualnie mieszczę się w 1 szorty, 2 jeansy, 1 materiałowe, 1 legginsy, 1 sukienkę i trochę koszulek ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie o 6:30 rano już było za oknem 26C a teraz już wole nie patrzeć na termometr. Pranie się robi to przynajmniej w kilka chwil wszystko będzie suche. ![]() Lubie ciepło ale takie temp to nawet dla mnie lekka przesada ... Perfuzja jak kilka dni temu przejrzałam szafe okazało się że mieszczę się tylko w 2 pary spodni które i tak są już przedłużone o gumeczki ... mi strasznie biodra rozbiło i przez to mam problem.
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam,że w ciąży będę czuła się bardziej kobieco, ale czasami patrzę i wzdycham. Wtedy mam ochotę dać sobie w twarz ![]() Macie problem z dziwacznym cellulitem? Czytałam o tym hormonalnym i chyba mnie dopadł, dodatkowe siedzenie na tyłku i ... czekam na zimę, żeby się zakryć serio ![]() ![]() ![]() Przed ciążą nie miałam teraz mam nawet jak stoję, taką nieładną skórę. Głupia pytam tż, "zrobił mi się cellulit?" cisza...powtórzyłam i mówi, "w sumie nie, ale .. masz taką dziurę o tu". Wtedy pomyślałam, jakiej odpowiedzi oczekiwałam?... Wczoraj znajomy "o Klaudia masz cellulit" chciałam się zapaść się pod ziemię, poszłam przebrać gacie na dłuższe, bo czułam się okropnie
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-07-29 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | |
Zadomowienie
|
Witajcie,
u nas też upał nie odpuszcza-gdyby nie duży wentylator w nocy to chyba bym nie zasnęła. Dzisiaj ciężki dzień w pracy a jeszcze muszę w tym upale dotrzeć do biura. Czekam z utęsknieniem na środę- po pracy mam badania ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]()
#3266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale on wraca w piątek... to jest tylko parę dni.. chwilka, a ja się zachowuje jakby jechał z misją do Afganistanu TAK TO HORMONY, KTÓRYCH NIENAWIDZĘ! Mój nie kopie, wczoraj poczułam coś znów dość mocno, ale dalej nie mam pewności, nie powtarza się to codziennie ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Ogólnie czuję się duża jakaś ![]()
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
Mój wyglada tak (dzisiaj 18t1d...).
![]()
#3269 |
Zakorzenienie
|
jeny dziewczyny moje sadełko wygląda tak w 14 tc
![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-07-29 o 08:26 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
senira666 a jeszcze urośnie
![]() ![]() perfuzja to mamy chyba podobne brzuszki? a to jeszcze nie połowa ![]() ![]() "Sztuką jest zaakceptowanie nowego kształtu swojego ciała i myślenie o tym, że każda fałdka jest dla ciebie i twojego dziecka oznaką dobrego zdrowia." Znalezione na polki.pl !! Miałam was jeszcze pytać, bo podałam tylko część wyniku z morfologii, ale został, mocz gdzie mam: bardzo liczne fosforany, znalazłam info, że raz - dobrze, raz źle... i nie wiem co myśleć...
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-07-29 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.