Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 16:47   #3241
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Selena ciąża czy nie opalanie jest bardzo niezdrowe dla skóry i przyśpiesza procesy starzenia się...nie rozumiem zupełnie tego uwielbienia do brązowej skóry blade znaczy gorsze czy jak?
Strasznie się sobie nie podobam jak widzę, że mam białe pozostałości od stroju, a reszta brązowa :P Dlatego też postanowiłam się w ogóle nie opalać. Jak dla mnie lepiej wygląda blada skóra niż brązowa z plamami o stroju/koszulce czy spodenkach. Wiadomo, że przy obcych ludziach bez okrycia nie chodzę, ale w domu jednak to widać i wygląda to trochę komicznie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W tym co podałaś wspominają nawet o 4 l,a ja przez cały czas słyszałam o dwóch. To bym wyjść z domu nie mogła tyle pijąc,chyba że bym sikała pod każdym krzakiem po drodze
haha przy ciążowym ucisku na pęcherz obawiam się, że musiałybyśmy cały czas siedzieć na kibelku z tą wodą

Jesteśmy właśnie u tżta w jego rodzinnym domu, zrobiliśmy remanent na ich strychu i znalazłam przepiękne, drewniane krzesełko dla dziecka - takie wiecie do stołu Siedział w nim mój tż i jego bracia. Wyczyścimy je i będzie jak znalazł!

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-07-28 o 16:55
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:11   #3242
magnusia
Zakorzenienie

witajcie
wróciliśmy z grilla u znajomych- było super, siedzieliśmy do 2 w nocy a dziś lenistwo, śniadanko, wygrzewania się na słońcu, obiadek i znów lenistwo
szkoda że jutro do pracy trzeba iść...
Stary 2013-07-28, 17:28   #3243
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Jesteśmy właśnie u tżta w jego rodzinnym domu, zrobiliśmy remanent na ich strychu i znalazłam przepiękne, drewniane krzesełko dla dziecka - takie wiecie do stołu Siedział w nim mój tż i jego bracia. Wyczyścimy je i będzie jak znalazł!

Super są takie rzeczy "z duszą" przechodzące z pokolenia na pokolenie
Stary 2013-07-28, 17:41   #3244
23Paula23
BAN stały

Mam pytanie do tych "doświadczonych mam" czy na wyjście ze szpitala wystarczy ubrać dzidzi body+kaftanik+śpioszki i na to kombinezon czy jeszcze coś pod kombinezon ? śpioszki bawełniane wystarcza czy welurowe,frote?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:45   #3245
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych "doświadczonych mam" czy na wyjście ze szpitala wystarczy ubrać dzidzi body+kaftanik+śpioszki i na to kombinezon czy jeszcze coś pod kombinezon ? śpioszki bawełniane wystarcza czy welurowe,frote?
Myśle, ze to głownie zależy od tego czy jak będziecie wychodzić bedzie +10 stopni czy -20
Na takie decyzje to jeszcze duuzo czasu.
Stary 2013-07-28, 17:55   #3246
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Super!
Ja też miałam takie krzesełko (dało się też z niego zrobić krzesełko i stoliczek), ale niestety nie wiem dokładnie co się z nim stało potem. Obawiam się, że jednak jest nie do odratowania.
Cytat:
Paula myślę, że jednak trzeba będzie zaczekać z tą decyzją do momentu aż faktycznie będziecie wychodzić. Bywało przecież tak, że w styczniu temperatura była dość mocno plusowa zawsze możesz też pytać o zdanie położne w szpitalu-na pewno świetnie Ci doradzą.
Stary 2013-07-28, 18:30   #3247
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Tak jak napisała Perfuzja to zależy od pogody.
U nas raczej nie ma takich mrozów,więc pewnie ubiorę bodziak z krótkim,pajac,czapeczka i kombinezon. Dziecko i tak będzie na dworze całe 2 minuty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 20:37   #3248
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny, taka jestem umordowana tym upałem. Wyszłam przed chwilą złapać trochę świeżego powietrza (taaa, jasne) i strasznie pożarły mnie komary.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi znowu woda nie smakuje niestety, ani soki. Kilka łyków dziennie to wszystko. I tak cały czas spędzam w domu, więc upał mi nie doskwiera (mamy okna oklejone folią przyciemniającą - świetny wynalazek i rolety cały czas zasłonięte, okna otwarte tylko od strony chłodu i nie jest w mieszkaniu gorąco).
Też zasłaniam okna i siedzę przy włączonym wentylatorze. Z wodą mam podobnie jak Ty, ale zmuszam się, bo wiem, że muszę pić. Lepiej mi wchodzi z kostkami lodu i plasterkiem cytryny. Polecam.
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
My właśnie jedziemy, już od 5 godz:/ Będziemy do soboty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To udanego wypoczynku .
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ja od wczorajszego popołudnia czuję się fatalnie Mdłości i wymioty wróciły i do tego strasznie mnie boli głowa, nawet proszek wczoraj nie pomógł i dziś nadal boli A jutro już wracam do pracy po urlopie...buuu
Oby Ci jak najszybciej przeszło to złe samopoczucie. Boję się zapeszyć, ale u mnie od 3 dni lepiej.
Cytat:
Hej.
Wczoraj miałam trochę stresów na wieczór. Nie chcę pisać o co chodzi,ale strasznie się zdenerwowałam i ryczałam długo. Potem bardzo bolał mnie brzuch,aż zasypiając nie mogłam sobie znaleźć pozycji,bo tak bolało. Mam nadzieję,że wszystko z dzieckiem w porządku

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny wybaczcie ze sie nie oddzywalam ale jak juz mialam wolne to odpoczywalam tak bylam padnieta, we wtorek zaczynam 20tc jutro mam usg polowkowe
na wadze na razie plus dwa kg
Juz mam stresa przed jutrzejsza wizyta....
20 tc i 2kg to całkiem niedużo, mi niestety wysiadła waga nie mam podglądu na to, czy i ile zmasowałam . Ale może to i lepiej.
Kciuki za jutrzejszą wizytę u gina i USG

Wczoraj miałam bardzo pracowitą i imprezową sobotę, a dziś błogie lenistwo przy wentylatorku. To co zrobiłam to 4 prania już pod katem pakowania się nad morze. Pojęcia nie mam jakie ciuchy zabrać, boję się, że się ochłodzi, a nad Bałtykiem potrafi porządnie wypizgać . Siedząc na plaży pewnie będę oczajać rodzinki z malutkimi dziećmi i gdybać jak to będzie z nami za rok...

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-07-28 o 20:39
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:15   #3249
gosia261282
Gang Iren

Dostałam cynk o pracy i jutro będę dzwonić w tej sprawie.
Trzymajcie kciuki,żeby się udało.
Stary 2013-07-28, 22:03   #3250
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam bardzo pracowitą i imprezową sobotę, a dziś błogie lenistwo przy wentylatorku. To co zrobiłam to 4 prania już pod katem pakowania się nad morze. Pojęcia nie mam jakie ciuchy zabrać, boję się, że się ochłodzi, a nad Bałtykiem potrafi porządnie wypizgać . Siedząc na plaży pewnie będę oczajać rodzinki z malutkimi dziećmi i gdybać jak to będzie z nami za rok...
Amberella nad morzem zamierzasz się solidnie poprażyć na słońcu czy masz jakiś parasol plażowy (czyt. ciążowy) asekuracyjnie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:05   #3251
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Gosiu
Powodzenia!

Jest 23 a nadal masakrycznie duszno nie wiem jak przetrwam tę noc.
Mieszkamy teraz na poddaszu i w ciągu dnia jak nas nie było musiały być zamknięte okna- na wypadek burzy. Wietrzę i chłodzę mieszkanie od 20 i nic....

Dziś byliśmy u babci tżta cały dzień i nie mogłam znieść specyficznego zapachu jaki u niej w domu panuje powiedziałabym, że to zapach starego człowieka i jego rzeczy. Zawsze miałam z tym problem, ale od kiedy jestem w ciąży to już masakrycznie jest. Dziś babcia nie chciała za dużo siedzieć w ogrodzie więc musiałam przebywać w tym domu. Udawałam, że nie jestem głodna bo miałam cofkę To słabe uczucie, bo bardzo lubię tę kobietę. Mimo, że ma 90 lat, jest po 2 zawałach i udarze z ub. roku to jest najnormalniejsza z kobiet z tżta rodziny. Ehh

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-28, 22:09   #3252
patrycjja
Zadomowienie

Dobry wieczór, witam się z Mazur
Dziś wyciągnęli mnie do wilczego szańca. Ja po opiniach nawet nie wchodziłam. Mąż który zaplacil 15zł za bilet, wyszedł mocno zawiedziony. Nie moglam się oprzeć, żeby nie powiedziec "a nie mówiłam"

Na temperaturę nie narzekam- jest znośnie. Gdzieś tam po drodze załapaliśmy się nawet na burzę ze zlewa. A w Giżycku pogoda idealna na spacery (w tym miejscu się zakochałam )

Dziś pierwszy dzień tygodnia 15 na dzień dobry szwagierka podsumowała - wczoraj jak byłaś w spodniach nic nie było widac, a dziś w spódnicy już masz ten brzuch
Tak więc jak widac ukryć się nic nie da

Życzę przyjemnego i szybkiego tygodnia !

Stary 2013-07-28, 22:19   #3253
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Dostałam cynk o pracy i jutro będę dzwonić w tej sprawie.
Trzymajcie kciuki,żeby się udało.
daj znać, czego się dowiedziałaś
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Amberella nad morzem zamierzasz się solidnie poprażyć na słońcu czy masz jakiś parasol plażowy (czyt. ciążowy) asekuracyjnie?
Mam i parasol i taki namiot plażowy, ale jak tylko samopoczucie i pogoda pozwolą chcę troszkę skorzystać ze słońca .
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy dzień tygodnia 15 na dzień dobry szwagierka podsumowała - wczoraj jak byłaś w spodniach nic nie było widac, a dziś w spódnicy już masz ten brzuch
Tak więc jak widac ukryć się nic nie da

Życzę przyjemnego i szybkiego tygodnia !

Ja jutro zaczynam 15 tydzień , brzuszek mam, ale jeszcze malutki
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:23   #3254
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
daj znać, czego się dowiedziałaś

Mam i parasol i taki namiot plażowy, ale jak tylko samopoczucie i pogoda pozwolą chcę troszkę skorzystać ze słońca .

Ja jutro zaczynam 15 tydzień , brzuszek mam, ale jeszcze malutki
Ja też nie obstawiałam, że już go widać. Ja tam widziałam, bo znam siebie. Ale że jest widoczne dla innych to trochę jestem zdziwiona :p

Stary 2013-07-28, 22:30   #3255
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny, melduję się znad morza- piątek szykowanie i załatwianie spraw, które nie mogą czekać, sobota to jakiś koszmar-wyjazd przed 3, korki na koniec trasy, 3 godziny czekania na bilety w upale, kolejne korki (bez klimy!)nad morze, potem korki na mecz, a na koniec mecz pod znakiem dymu papierosowego i spaceru wokół stadionu. Ale dziś już lajcik- nadal upał, ale kupiliśmy parasol i parawan i leżałam w cieniu z filtrem 25(zero oparzeń ani przypieczeń) i przeprosiłam się z rybą nawet miałam czas na drzemkę po obiedzie i dogoniłam Was
Jedno co złe, że trochę musiałam pospacerować więcej niż bym chciała i mnie brzuch bolał tam, gdzie jest dzieciak, więc się martwię

Kefi- spóźnione, ale szczere życzenia!

Gosia- ułoży się, nie martw się na zapas- i trzymam kciuki za pracę

Miłośniczkom piwa polecam podpiwek albo kwas chlebowy-podobny smak a jak z dobrej firmy (np. Obolon albo inne litewskie) to jest naturalne i zdrowe

Edit.
Za badania też trzymam kciuki, a brzuszki obejrzę już pewnie w domu, bo tu nie mam sił/czasu na komputer mój jakby się ruszył, ale nadal delikatnie (wg usg już 15 tydzień, to i czas...)

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-07-28 o 22:36
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 06:13   #3256
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Myśle, ze to głownie zależy od tego czy jak będziecie wychodzić bedzie +10 stopni czy -20
Na takie decyzje to jeszcze duuzo czasu.
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Super!
Ja też miałam takie krzesełko (dało się też z niego zrobić krzesełko i stoliczek), ale niestety nie wiem dokładnie co się z nim stało potem. Obawiam się, że jednak jest nie do odratowania.

Paula myślę, że jednak trzeba będzie zaczekać z tą decyzją do momentu aż faktycznie będziecie wychodzić. Bywało przecież tak, że w styczniu temperatura była dość mocno plusowa zawsze możesz też pytać o zdanie położne w szpitalu-na pewno świetnie Ci doradzą.
Cytat:
Tak jak napisała Perfuzja to zależy od pogody.
U nas raczej nie ma takich mrozów,więc pewnie ubiorę bodziak z krótkim,pajac,czapeczka i kombinezon. Dziecko i tak będzie na dworze całe 2 minuty
Dziękuje Wam za rady

Witam Was oby ten dzień był cały taki jak ten poranek taki przyjemny chłodek powiewa przez okno, jaskółki nisko latają więc może udało się wybłagać ten deszcz

Muszę się Wam pochwalić wczoraj zrobił na dobry początek 31 słoiczków kompotu jabłkowego

Miłego dnia
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 06:31   #3257
agoola83
Raczkowanie

Hej Wstałam o szóstej, a tu dalej duchota:-/ Sąsiad od tej godziny zrywa dach...już od trzech tygodni tak...podziwiam go, bo oprócz tego, to pracuje w międzyczasie na popołudnia lub nocki. A z drugiej strony, to wkurzam się, bo nam zagląda w okna sypialni
Dzisiaj dzwonię do kobiety, która nam wynajmuje ten domek że się wyprowadzamy...nie lubię takich rozmów i szkoda mi tego domku i ogródka, ale co mi tam wybieralam wczoraj projekt domu...mamy dwie firmy na oku co budują te ekologiczne energooszczędne domki.W tym tygodniu idziemy zobaczyć taki dom na żywo. Już nie pierwszy, ale ten ma jakieś inne źródła ciepła itp.
Dziś idę gdzieś pod drzewko posiedzieć, mimo, że już mam mdłości i wymioty tylko wieczorami, to strasznie mi tu w domu duszno, jakbym zaraz miała beltnac:-P

Klusko mamy polowkowe w ten sam dzień

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 06:40   #3258
_Kluska_
Zakorzenienie

Aagola, Ciebie też przeraża ile to jeszcze tygodni czekania?
zazdraszczam ogródka! My aktualnie nawet bez balkonu. Zabrałam się dziś rano z tżtem żeby potem po 8 nie kisić się w autobusach. Rano mniejszy ruch = prawis jestem juz w pracy

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

...i miłego dnia

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-29, 07:17   #3259
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej Wstałam o szóstej, a tu dalej duchota:-/ Sąsiad od tej godziny zrywa dach...już od trzech tygodni tak...podziwiam go, bo oprócz tego, to pracuje w międzyczasie na popołudnia lub nocki. A z drugiej strony, to wkurzam się, bo nam zagląda w okna sypialni
Dzisiaj dzwonię do kobiety, która nam wynajmuje ten domek że się wyprowadzamy...nie lubię takich rozmów i szkoda mi tego domku i ogródka, ale co mi tam wybieralam wczoraj projekt domu...mamy dwie firmy na oku co budują te ekologiczne energooszczędne domki.W tym tygodniu idziemy zobaczyć taki dom na żywo. Już nie pierwszy, ale ten ma jakieś inne źródła ciepła itp.
Dziś idę gdzieś pod drzewko posiedzieć, mimo, że już mam mdłości i wymioty tylko wieczorami, to strasznie mi tu w domu duszno, jakbym zaraz miała beltnac:-P

Klusko mamy polowkowe w ten sam dzień
A gdzie będziecie mieszkać? Zazdroszczę domu
Mnie też mdłości lekkie napadły, inne niż na początku, ale męczą. Co zjem to....

Straszny mam dziś nastrój, tż wyjechał, jutro badanie. Nienawidze poniedziałków, chcę już iść na l4!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 07:20   #3260
perfuzja
Zakorzenienie

Zrobiłam wczoraj porządki w szafie, pochowalam mnóstwo rzeczy, w które juz sie nie mieszcze. I zrobiło mi sie jakos zle. Do tego bylam na ciazowych zakupach i nic nie kupilam, bo wszystkie rzeczy sa koszmarne...
Powiem Wam, ze mam straszne problemy z zaakceptowaniem tego, ze moje ciało tak bardzo sie zmienia Nigdy nie sądziłam, ze akurat to bedzie problematyczne...
Stary 2013-07-29, 07:32   #3261
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobiłam wczoraj porządki w szafie, pochowalam mnóstwo rzeczy, w które juz sie nie mieszcze. I zrobiło mi sie jakos zle. Do tego bylam na ciazowych zakupach i nic nie kupilam, bo wszystkie rzeczy sa koszmarne...
Powiem Wam, ze mam straszne problemy z zaakceptowaniem tego, ze moje ciało tak bardzo sie zmienia Nigdy nie sądziłam, ze akurat to bedzie problematyczne...

mnie na razie jara rosnący brzuch, ale koleżanki mnie uprzedzały, że może nastąpić moment kiedy ciężko będzie to zaakceptować
co do porzadków w szafie to zbieram się do tego ze 2 tygodnie już. ledwie co tam zostanie - aktualnie mieszczę się w 1 szorty, 2 jeansy, 1 materiałowe, 1 legginsy, 1 sukienkę i trochę koszulek

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-29, 07:34   #3262
senira666
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie o 6:30 rano już było za oknem 26C a teraz już wole nie patrzeć na termometr. Pranie się robi to przynajmniej w kilka chwil wszystko będzie suche.
Lubie ciepło ale takie temp to nawet dla mnie lekka przesada ...
Perfuzja jak kilka dni temu przejrzałam szafe okazało się że mieszczę się tylko w 2 pary spodni które i tak są już przedłużone o gumeczki ... mi strasznie biodra rozbiło i przez to mam problem.
Stary 2013-07-29, 07:40   #3263
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Pocieszę Cię, że nie jesteś sama, ja mam to samo oglądam te ciążowe, większość to worki raczej babcine dla mnie...
Myślałam,że w ciąży będę czuła się bardziej kobieco, ale czasami patrzę i wzdycham. Wtedy mam ochotę dać sobie w twarz
Macie problem z dziwacznym cellulitem? Czytałam o tym hormonalnym i chyba mnie dopadł, dodatkowe siedzenie na tyłku i ... czekam na zimę, żeby się zakryć serio

Przed ciążą nie miałam teraz mam nawet jak stoję, taką nieładną skórę.
Głupia pytam tż, "zrobił mi się cellulit?" cisza...powtórzyłam i mówi, "w sumie nie, ale .. masz taką dziurę o tu". Wtedy pomyślałam, jakiej odpowiedzi oczekiwałam?...

Wczoraj znajomy "o Klaudia masz cellulit" chciałam się zapaść się pod ziemię, poszłam przebrać gacie na dłuższe, bo czułam się okropnie

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-07-29 o 07:44
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 07:45   #3264
san_g
Zadomowienie

Witajcie,
u nas też upał nie odpuszcza-gdyby nie duży wentylator w nocy to chyba bym nie zasnęła. Dzisiaj ciężki dzień w pracy a jeszcze muszę w tym upale dotrzeć do biura. Czekam z utęsknieniem na środę- po pracy mam badania zobaczę czy u maluszka wszystko ok a potem w drogę na kilkudniowy odpoczynek Ale jeszcze 3 dni w pracy...

Cytat:
Ja też już w część rzeczy się nie mieszczę. Na początku miałam duże problemy z akceptacją zmiany w figurze mimo, że ciąża planowana i bardzo chciana. Teraz jest już lepiej, brzuszek bardziej ciążowo wygląda a nie jak otyłość więc jak wyglądam na ciężarówkę to już jest łatwiej mi swoje odbicie w lustrze oglądać. Zmiany nie ominą żadnej z nas a na końcu będzie nagroda w postaci naszego własnego wymarzonego dziecka

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 07:50   #3265
perfuzja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Dobrze wiedzieć, ze nie jestem z tym sama... Mam nadzieje, ze to tylko wariujace hormony i wszystko minie niedługo, bo aktualnie irytuje mnie nawet to, ze młody bez przerwy kopie
Stary 2013-07-29, 07:59   #3266
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Dobrze wiedzieć, ze nie jestem z tym sama... Mam nadzieje, ze to tylko wariujace hormony i wszystko minie niedługo, bo aktualnie irytuje mnie nawet to, ze młody bez przerwy kopie
Ja się dziś rozpłakałam jak dziecko bo tż wyjechał do piatku... poważne szlochałam na łóżku. Jak dał buziaka w brzuszek i powiedział jutro zdjęcie "siusiaka" proszę to już wyłam na pół osiedla..

Ale on wraca w piątek... to jest tylko parę dni.. chwilka, a ja się zachowuje jakby jechał z misją do Afganistanu

TAK TO HORMONY, KTÓRYCH NIENAWIDZĘ!

Mój nie kopie, wczoraj poczułam coś znów dość mocno, ale dalej nie mam pewności, nie powtarza się to codziennie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Witajcie,
u nas też upał nie odpuszcza-gdyby nie duży wentylator w nocy to chyba bym nie zasnęła. Dzisiaj ciężki dzień w pracy a jeszcze muszę w tym upale dotrzeć do biura. Czekam z utęsknieniem na środę- po pracy mam badania zobaczę czy u maluszka wszystko ok a potem w drogę na kilkudniowy odpoczynek Ale jeszcze 3 dni w pracy...

Ja też już w część rzeczy się nie mieszczę. Na początku miałam duże problemy z akceptacją zmiany w figurze mimo, że ciąża planowana i bardzo chciana. Teraz jest już lepiej, brzuszek bardziej ciążowo wygląda a nie jak otyłość więc jak wyglądam na ciężarówkę to już jest łatwiej mi swoje odbicie w lustrze oglądać. Zmiany nie ominą żadnej z nas a na końcu będzie nagroda w postaci naszego własnego wymarzonego dziecka
Ja już nawet nie próbuję wchodzić w dżinsy... od dłuższego czasu nie chodzę już w tych rzeczach. Bardzo poszło mi w biodra, brzuszek oczywiście większy i biust...
Ogólnie czuję się duża jakaś
Stary 2013-07-29, 08:03   #3267
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Moj brzuszek jutro 17 tc 1 d

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375081514551.jpg (59,8 KB, 67 załadowań)
Stary 2013-07-29, 08:15   #3268
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Moj brzuszek jutro 17 tc 1 d
Mój wyglada tak (dzisiaj 18t1d...).

Stary 2013-07-29, 08:25   #3269
senira666
Zakorzenienie

jeny dziewczyny moje sadełko wygląda tak w 14 tc

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-07-29 o 08:26 Powód: literówka
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 08:30   #3270
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

senira666 a jeszcze urośnie

perfuzja to mamy chyba podobne brzuszki? a to jeszcze nie połowa co będzie za 3 miesiące

"Sztuką jest zaakceptowanie nowego kształtu swojego ciała i myślenie o tym, że każda fałdka jest dla ciebie i twojego dziecka oznaką dobrego zdrowia."
Znalezione na polki.pl
!!

Miałam was jeszcze pytać, bo podałam tylko część wyniku z morfologii, ale został, mocz gdzie mam:

bardzo liczne fosforany, znalazłam info, że raz - dobrze, raz źle... i nie wiem co myśleć...

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-07-29 o 08:32
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości