Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 09:34   #3211
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Katarzyniak, dobrze Em ma napisała - gdybyś nie utyła ani grama to byś schudła dziecko jest malutkie, ale wszystko co mu towarzyszy ma swoją wagę. Poza tym czym się przejmujesz, ja utyłam już 5kg jutro wg usg zaczynam 18tc.

Jak już będę na zwolnieniu poszukam aqua aerobicu. Teraz nie dam rady być gdzieś na konkretną godzinę.

Mi też się podobają gondole, najbardziej mnie przeraża skąd będę wiedziała czy dziecku nie za zimno i nie za gorąco....

Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:54   #3212
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Mi też się podobają gondole, najbardziej mnie przeraża skąd będę wiedziała czy dziecku nie za zimno i nie za gorąco....

Miłego dnia

Mnie uczyli że sprawdza sie karczek dziecka i na tej podstawie wiesz czy mu za ciepło, za zimno czy w sam raz
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 09:55   #3213
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Emma ja jak leże najpierw przewracam sie na bok i dopiero powoli wstaje.z siedzącej pozycji musisz po prostu wolno wstawać,inaczej bedzie bolało.tez tak mam
Postaram się pamiętać...chyba faktycznie za szybko się podrywam po prostu.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.
Wczoraj miałam trochę stresów na wieczór. Nie chcę pisać o co chodzi,ale strasznie się zdenerwowałam i ryczałam długo. Potem bardzo bolał mnie brzuch,aż zasypiając nie mogłam sobie znaleźć pozycji,bo tak bolało. Mam nadzieję,że wszystko z dzieckiem w porządku.

Jasne,że mogło mieć wpływ,bo to właśnie wiąże się z niedojrzałym układem pokarmowym.
A tak z ciekawości w którym tyg ciąży się urodziłaś i ile ważyłaś?
Gosiu mam nadzieję, że to taki jednorazowy stres i już w porządku?

Urodziłam się koło 33-35 tygodnia (jakoś w latach 80tych nie mierzono tego dokładnie, więc mama do tej pory nie wie-fakt, że wg jej obliczeń to był raczej początek 8 miesiąca) i ważyłam niecałe 2,100 wielkolud, że nie wiem (ale chociaż nie porozrywałam mamy). Na szczęście nie było ze mną problemu jeśli chodzi o niewydolność oddechową-darłam się i wiedziałam do czego płuca służą Oczywiście wszystkie ubranka były na mnie za duże...nie dość, że w ogóle ciężko coś było kupić w tamtym czasie to jeszcze trafiło się takie małe dziecko poniżej 50 cm Na szczęście to lato było więc mnie mama w jakieś pieluszki owijała

Cytat:
Jak już będę na zwolnieniu poszukam aqua aerobicu. Teraz nie dam rady być gdzieś na konkretną godzinę.

Mi też się podobają gondole, najbardziej mnie przeraża skąd będę wiedziała czy dziecku nie za zimno i nie za gorąco.....
U mnie ma się zacząć po wakacjach. Ale nie wiem jeszcze na 100% czy będę chodzić (trochę się obawiam infekcji). I pamiętaj, że to musi być taki przeznaczony dla kobiet w ciąży

Co do tego ciepło, zimno dziecku-będziesz wiedzieć Patrząc na nasze polskie nawyki nie ma szans żeby dziecku za zimno było, a jak mu będzie za gorąco to po prostu będzie płakać. Ja wychodzę z założenia, że nie ma co przesadzać noworodkom poleca się zakładanie jednej warstwy więcej niż dorośli noszą, ale pamiętajmy, że dziecko jest nawet w domu najczęściej przykrywane np kocykiem a ciepłotę dziecka sprawdza się przy karku, bo maluch ma prawo mieć chłodne rączki i nóżki.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-28 o 09:57
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:32   #3214
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Dla chętnych:
49 + (miesiąc zapłodnienia - u mnie kwiecień 4) = 53 - (wiek 23) =
30-1=29 -2=27 -3=24 -4=20 -5=15 -6=9 -7=2

Wyniki parzyste - DZIEWCZYNKI
Wyniki nieparzyste - CHŁOPCY
A jak z tego liczenia wychodzi 0 ?? to co wtedy ??

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-07-28 o 10:33
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:35   #3215
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A jak z tego liczenia wychodzi 0 ?? to co wtedy ??
to jak przy tych wszystkich "porządnych" testach płci: masz 50% szans na chłopca i 50% szans na dziewczynkę
Stary 2013-07-28, 10:36   #3216
_Kluska_
Zakorzenienie

Gosiu

Em ma, jakiś czas temu pytałam na basenie blisko pracy i powiedziano ki, że u nich aqua aerobic basic jest dla seniorów, ciężarówek o tych ze słabą kondycją wydaje mi się, że żadne ćwiczenia w wodzie nie zaszkodzą tylko ew te nie będą aż tak nakierunkowane np na kręgosłup.

Co do pływania to szukałam informacji i są sprzeczne zupełnie jedni piszą, że najlepsza na całą ciążę żabka a inni że tylko do 4mca bo ten styl zły na miednicę i ledźwie. Ehh, spytam fizjoterapeuty i tak będzie najlepiej

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-28, 10:43   #3217
em ma
Zadomowienie

Wiecie mnie też skręca z ciekawości jaka płeć malucha, ale te wszystkie testy i kalendarze to dla mnie głupota Części z nas się sprawdzi, części nie-to po prostu pół na pół Ja wolę jednak poczekać na usg (chociaż i wtedy pewnie będzie jakieś awaryjne imię dla drugiej płci, bo jednak to tylko usg).

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Gosiu

Em ma, jakiś czas temu pytałam na basenie blisko pracy i powiedziano ki, że u nich aqua aerobic basic jest dla seniorów, ciężarówek o tych ze słabą kondycją wydaje mi się, że żadne ćwiczenia w wodzie nie zaszkodzą tylko ew te nie będą aż tak nakierunkowane np na kręgosłup.

Co do pływania to szukałam informacji i są sprzeczne zupełnie jedni piszą, że najlepsza na całą ciążę żabka a inni że tylko do 4mca bo ten styl zły na miednicę i ledźwie. Ehh, spytam fizjoterapeuty i tak będzie najlepiej

U mnie jest tylko jeden basen oferujący zajęcia dla ciężarnych i wymagają nawet zaświadczenia od lekarza, że nie ma przeciwwskazań.
A w kwestii pływania to myślę, że najlepiej jak poradzisz się właśnie specjalisty.
Stary 2013-07-28, 10:43   #3218
_Kluska_
Zakorzenienie

O właśnie spytałam gina jak częste są pomyłki w kwestii płci typu że miał być chłopiec a rodzi się dziewczynka. Odpowiedział "na pewno częściej niż raz w roku" u niego w szpitalu je spotyka. Dodał, że uwielbia te porody bo są magiczne

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-28, 10:47   #3219
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ja od wczorajszego popołudnia czuję się fatalnie Mdłości i wymioty wróciły i do tego strasznie mnie boli głowa, nawet proszek wczoraj nie pomógł i dziś nadal boli A jutro już wracam do pracy po urlopie...buuu

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 10:57   #3220
em ma
Zadomowienie

Cytat:
O właśnie spytałam gina jak częste są pomyłki w kwestii płci typu że miał być chłopiec a rodzi się dziewczynka. Odpowiedział "na pewno częściej niż raz w roku" u niego w szpitalu je spotyka. Dodał, że uwielbia te porody bo są magiczne

Oj magia tych porodów musi być niesamowita
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ja od wczorajszego popołudnia czuję się fatalnie Mdłości i wymioty wróciły i do tego strasznie mnie boli głowa, nawet proszek wczoraj nie pomógł i dziś nadal boli A jutro już wracam do pracy po urlopie...buuu
Agatka współczuję ja dopiero od tygodnia nie mam mdłości, więc odżywam.
Stary 2013-07-28, 11:14   #3221
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Tez sie tam wybieramy,ale jeszcze nie jutro .jak długo będziecie?
My właśnie jedziemy, już od 5 godz:/ Będziemy do soboty.

Stary 2013-07-28, 11:36   #3222
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Gosiu mam nadzieję, że to taki jednorazowy stres i już w porządku?

Urodziłam się koło 33-35 tygodnia (jakoś w latach 80tych nie mierzono tego dokładnie, więc mama do tej pory nie wie-fakt, że wg jej obliczeń to był raczej początek 8 miesiąca) i ważyłam niecałe 2,100 wielkolud, że nie wiem (ale chociaż nie porozrywałam mamy). Na szczęście nie było ze mną problemu jeśli chodzi o niewydolność oddechową-darłam się i wiedziałam do czego płuca służą Oczywiście wszystkie ubranka były na mnie za duże...nie dość, że w ogóle ciężko coś było kupić w tamtym czasie to jeszcze trafiło się takie małe dziecko poniżej 50 cm Na szczęście to lato było więc mnie mama w jakieś pieluszki owijała
Niestety nie,no ale nie ma co,swoje już się nadenerwowałam,wypłakałam i chyba było mi to potrzebne,bo dziś już lepiej i patrzę z innej perspektywy. I wiem że zamartwianie się nie pomoże,trzeba wziąć się w garść.

To dobrze,że było wszystko w porządku. Ja niewiele większa byłam,chociaż urodzona o czasie,miałam 2200.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Oj współczuję
Stary 2013-07-28, 12:06   #3223
selena85
Wtajemniczenie

Mówią, że w ciąży nie powinno się opalać i przebywac długo na słońcu :/
Chodzę taka blada, że już nie wiem co robić... ech
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 12:09   #3224
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
...żeby to jeszcze było takie proste. Podczytuję Was cały czas, ale muszę na raty, a stron do czytania wciąż przybywa Chyba jak będę na zwolnieniu, dopiero za Wami nadążę Jestem coraz bardziej zmęczona, pracy mam naprawdę dużo i zapowiada się jeszcze więcej, do tego w domu też zawsze coś trzeba zrobić i tak w kółko. Niedawno wróciłam z urlopu, pierwsze dni fajnie, a teraz cały czas czuję się przemęczona

Co Ty gadasz, śliczny brzuszek

Mój też rozlany, idzie mi też na boki, więc nie spodziewam się pięknej piłeczki z przodu, ale raczej piłki dookoła

Pięknie

Brokuły... ale mi narobiłaś smaku

Mi wychodzi dziewczynka

Aguś, super, że z maluszkami wszystko dobrze Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie będzie się już cały czas poprawiało.
Na pewno psychicznie czuję się dużo lepiej. Fizycznie bardzo dokucza mi ból głowy. Ja migrenowiec jestem i od tygodnia mnie męczą takie dokuczliwe bóle nad prawym okiem. Nie wiem czy to nie jest wina naszego łóżka. Wczoraj przykleilam sobie plaster chlodzacy ale chlodzil przez 2 godziny a jak go zdjęłam to ból się jeszcze nasilił, więc nigdy wiecej.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Kluska, ja nie chodzę na basen, ale głównie dlatego że boję się później infekcji...wolę zachować ostrożność.

Eh, niektóre z Was piszą że nawet mają 5 kg na minusie, tymczasem u mnie skończył się 12 tydzień i jest + 0,8 kg na plu. Planowałam, żeby do 12 tyg. nic nie przybrać, ale to pewnie dlatego, że b. dużo leżę, bo jeść nie jem tonami, tylko w miarę normalnie...
Katarzyniak Ty nie porównuj różnych kobiet z tą wagą. Ją ważę ponad 100 kg więc im mniej przytyję tym lepiej. Po za tym gdybym miała do wyboru te wymioty, które meczyly mnie przez ostatnie 5 tygodni codziennie a przytycie nawet 5 kg to na pewno wybrałabym to drugie.
Stary 2013-07-28, 12:40   #3225
isia4891
Zadomowienie

Ależ gorąco...chyba pół dnia spedze w domu, może wieczorem jakiś spacer ze znajomymi.
Jestem cieplolubna ale dziś duszo jest bardziej niż gorąco. Pamiętajcie 3 litry dziennie wody...musimy pić. Miłego dnia
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 12:46   #3226
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ależ gorąco...chyba pół dnia spedze w domu, może wieczorem jakiś spacer ze znajomymi.
Jestem cieplolubna ale dziś duszo jest bardziej niż gorąco. Pamiętajcie 3 litry dziennie wody...musimy pić. Miłego dnia
Mi znowu woda nie smakuje niestety, ani soki. Kilka łyków dziennie to wszystko. I tak cały czas spędzam w domu, więc upał mi nie doskwiera (mamy okna oklejone folią przyciemniającą - świetny wynalazek i rolety cały czas zasłonięte, okna otwarte tylko od strony chłodu i nie jest w mieszkaniu gorąco).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 12:58   #3227
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie,no ale nie ma co,swoje już się nadenerwowałam,wypłakałam i chyba było mi to potrzebne,bo dziś już lepiej i patrzę z innej perspektywy. I wiem że zamartwianie się nie pomoże,trzeba wziąć się w garść.

To dobrze,że było wszystko w porządku. Ja niewiele większa byłam,chociaż urodzona o czasie,miałam 2200.
Nie wiem o co chodzi, ale mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze
Co do wagi urodzeniowej to małe byłyśmy chociaż ja potem już szybko nadrobiłam i jako półroczniak byłam niezłym pulchnym klockiem
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Selena ciąża czy nie opalanie jest bardzo niezdrowe dla skóry i przyśpiesza procesy starzenia się...nie rozumiem zupełnie tego uwielbienia do brązowej skóry blade znaczy gorsze czy jak?
Cytat:
3 litry wody? Chyba bym pękła...staram się pić jak najwięcej ale aż takiego zapotrzebowania nie czuję.
Stary 2013-07-28, 13:00   #3228
isia4891
Zadomowienie

U mnie niestety gorąco chociaż rolety też pozaslaniane, u rodziców na dole jest o wiele chłodniej. Ale pije dużo, nawet kompot z jabłek ugotowalam
Stary 2013-07-28, 13:18   #3229
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do wagi urodzeniowej to małe byłyśmy chociaż ja potem już szybko nadrobiłam i jako półroczniak byłam niezłym pulchnym klockiem

Selena ciąża czy nie opalanie jest bardzo niezdrowe dla skóry i przyśpiesza procesy starzenia się...nie rozumiem zupełnie tego uwielbienia do brązowej skóry blade znaczy gorsze czy jak?

3 litry wody? Chyba bym pękła...staram się pić jak najwięcej ale aż takiego zapotrzebowania nie czuję.
Blada czuję się jak trup pośród większości opalonych ludzi

Ja również nie dałabym rady wlać w siebie 3l wody...
Stary 2013-07-28, 13:46   #3230
gosia261282
Gang Iren

O 3 litrach nie słyszałam,bardziej koło 2l.
Stary 2013-07-28, 14:20   #3231
23Paula23
BAN stały

Umieram... na dworze prawie 40stopni, zero wiatru.... w domu mam 29 i nie mam już normalnie siły... a najgorsze to że zapowiadają taki cały tydzień, błagam o chociaż jeden dzień zimna...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 14:42   #3232
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na basen. Otóż....jak Wam się pływa w ciąży?
Ja albo miałam dziś słabszy dzień albo zaczyna mi być ciężej na basenie oby to pierwsze! Dopiero teraz czuję, że w mojej kochanej żabce mięśnie brzucha pracują -tzn teraz już nie pracują i dużo więcej trzeba siły włożyć by się wynurzyć

zastanawiam się więc jak to jest- poleca się basen w ciąży przecież, ale jak pływać? Kraul angażuje mięśnie skośne, których z tego co wiem nie można w ciąży ćwiczyć. To co, tylko grzbiet zostanie? Oby nie, bo w tym nie jestem najlepsza chyba, że to będzie pretekst by mnie tż podszkolił w końcu (jest trenerem pływania)
Grzbietowy najwlasciwszy, ja tydzien temu ledwo chodzilam z uwagi na bol krzyza, po tygodniuplywania dzien w dzien po troszku na grzbiecie dzis juz nie wiem co to jest bol plecow. Odpukac. Zobacze na jak dlugo wystaczy, w domu juz niestety basenu nie mam, a wakacje koncza sie jutro
Jak kogos boli odcinek ledzwiowy to tylko grzbietem, zabka pogarsza sprawe. Po 3 dniach plywania grzbietem juz moglam sobie na zabke pozwolic ale i tak z nia ńie przesadzalam.
Cytat:
Niby sie nie powinno, jak wielu innych rzeczy. Jesli ktos lubi i zna umiar, to jak ze wszystkim... Ja sie opalam i nie mam z tego powodu wyrzutow sumienia. W najwiekszym sloncu siedze w cieniu, pozostaly czas plywam w basenie i chcac niechcac promienie mnie lapia. Przesadzilam tylko w pierwszym dniu, bo nie smarowalam sie filtrem, efektem jest brak skory na nosie i czole :p ale na drugi dzien juz sie poprawilam.
Cytat:

Blade nie jest gorsze, jak sie ktos dobrze czuje z bladą skóra, to prosze bardzo. Ja wole byc muśnięta słońcem z kilku powodów:
Optycznie wydaje sie szczuplejsza,
Lepiej wygladam w rzeczach koloru bialego i zoltego oraz sukienkach
Nie musze pudrowac twarzy ( zawsze kiedy sie stresuje lub zawstydzam robie sie czerwona, kiedy nie jestem opalona albo wypudrowana) wiec zeby ukryc ta slabosc, wole opalona twarz niz ze splywajacym ze mnie od potu pudrem.
Mniej widac zylki i krostki na nogach i przedraminach, ktorych mam troche.
Stad u mnie uwielbienie do slonca i opalania solarium nie uznaje, wiec moge z tego korzystac tylko latem.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 14:43   #3233
Messsuah
Raczkowanie

Czesc dziewczyny wybaczcie ze sie nie oddzywalam ale jak juz mialam wolne to odpoczywalam tak bylam padnieta, we wtorek zaczynam 20tc jutro mam usg polowkowe
na wadze na razie plus dwa kg
Juz mam stresa przed jutrzejsza wizyta....
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 15:14   #3234
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
O 3 litrach nie słyszałam,bardziej koło 2l.
http://www.ona.24polska.pl/ona-i-ci-...-wode,551.html
Mnie gastrolog kiedyś i ginekolog podawali 2-3 litry. Kwestia wyrobienia w sobie nawyków. Kiedyś pilam tylko 2 szkl herbaty do posiłków teraz dużo soków i wody.
Stary 2013-07-28, 15:33   #3235
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Umieram... na dworze prawie 40stopni, zero wiatru.... w domu mam 29 i nie mam już normalnie siły... a najgorsze to że zapowiadają taki cały tydzień, błagam o chociaż jeden dzień zimna...
Przyłączam się do błagania
Stary 2013-07-28, 15:49   #3236
Cicici
Rozeznanie

U mnie dzisiaj na szczescie deszczowo i jutro tez ma byc tak juz nie moglam sie doczekac po ostatnich upalach, przyda sie przerwa, ale od wtorku z powrotem 30.. Teraz bede miala sporo pracy mam nadzieje ze na koniec sierpnia dostane tydzien urlopu a jak nie to pojde po zwolnienie na tydz lub dwa milej niedzieli
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 16:15   #3237
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na basen. Otóż....jak Wam się pływa w ciąży?
Ja albo miałam dziś słabszy dzień albo zaczyna mi być ciężej na basenie oby to pierwsze! Dopiero teraz czuję, że w mojej kochanej żabce mięśnie brzucha pracują -tzn teraz już nie pracują i dużo więcej trzeba siły włożyć by się wynurzyć

zastanawiam się więc jak to jest- poleca się basen w ciąży przecież, ale jak pływać? Kraul angażuje mięśnie skośne, których z tego co wiem nie można w ciąży ćwiczyć. To co, tylko grzbiet zostanie? Oby nie, bo w tym nie jestem najlepsza chyba, że to będzie pretekst by mnie tż podszkolił w końcu (jest trenerem pływania)
Ja chodzę na basen, ale na aquarobic, więc pływania tam prawie nie ma, tylko takie bujanie dla wielorybów. Ale przyjemne i relaksujące.

Messuah, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, będzie dobrze.
Stary 2013-07-28, 16:49   #3238
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
http://www.ona.24polska.pl/ona-i-ci-...-wode,551.html
Mnie gastrolog kiedyś i ginekolog podawali 2-3 litry. Kwestia wyrobienia w sobie nawyków. Kiedyś pilam tylko 2 szkl herbaty do posiłków teraz dużo soków i wody.

W tym co podałaś wspominają nawet o 4 l,a ja przez cały czas słyszałam o dwóch. To bym wyjść z domu nie mogła tyle pijąc,chyba że bym sikała pod każdym krzakiem po drodze
Stary 2013-07-28, 17:04   #3239
SunShineDoll
Rozeznanie

Dziewczyny w te upały polecam sobie wlać wodę do spryskiwacza do kwiatów bądź innego takiego rozpylającego i siebie psikać mi to pomaga na ramiona itp. i robię to nawet w domu na kanapie do tego woda z kostkami lodu cytryną i miętą polecam mniami. Ja piję jeszcze mrożoną kawę i obowiązkowo moczę sobie stopy w misce i jest mi jak w niebie

Ja w ostatnim czasie dostałam dużo gadżetów np. taki album dziecka co tu kiedyś na początku ktoś pisał, że nie wie jaki kupić też się zastanawiałam aż w końcu dostałam i powiem Wam, ze pękałam ze śmiechu co w nim jest np. na początku wkleja się zdjęcie mamy i taty, piszę się jak się poznali rodzice - wersja mamy i taty, imiona jakie proponowali - mama i tata a jakie nadali rzeczywiście, miejsce na pierwszy pukiel włosów, relacja z pierwszych świąt, wakacji, ulubione kołysanki, kto pomagał w pierwszych dniach itp. ja lubię takie sentymentalne rzeczy jak np. album ze zdjęciami prababci która wówczas opisywała całą rodzinę i bardzo się cieszę, że coś takiego dostałam. Inna znajoma pożyczyła lektury o ciąży, np. tam są w poszczególnych tygodniach misje dla matki np. żeby o męża zadbała chwaliła, żeby wiaty przyniosła do domu, takie śmieszne, ale miło sie to czyta. I jeszcze z perspektywy dziecka np. Mamo w tym tygodniu rośnie mi już czuprynka albo paznokcie już mam i właśnie się podrapałem i płaczę ale mnie nie słyszysz, kiedy pierwsza czkawka, kiedy dziecko się denerwuje, jak matka się denerwuje
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 17:30   #3240
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na szczescie deszczowo i jutro tez ma byc tak juz nie moglam sie doczekac po ostatnich upalach, przyda sie przerwa, ale od wtorku z powrotem 30.. Teraz bede miala sporo pracy mam nadzieje ze na koniec sierpnia dostane tydzien urlopu a jak nie to pojde po zwolnienie na tydz lub dwa milej niedzieli
Podziel się deszczykiem

Cytat:
Przyłączam się do błagania
Hehe we dwie raźniej

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Dziewczyny w te upały polecam sobie wlać wodę do spryskiwacza do kwiatów bądź innego takiego rozpylającego i siebie psikać mi to pomaga na ramiona itp. i robię to nawet w domu na kanapie do tego woda z kostkami lodu cytryną i miętą polecam mniami. Ja piję jeszcze mrożoną kawę i obowiązkowo moczę sobie stopy w misce i jest mi jak w niebie

Ja w ostatnim czasie dostałam dużo gadżetów np. taki album dziecka co tu kiedyś na początku ktoś pisał, że nie wie jaki kupić też się zastanawiałam aż w końcu dostałam i powiem Wam, ze pękałam ze śmiechu co w nim jest np. na początku wkleja się zdjęcie mamy i taty, piszę się jak się poznali rodzice - wersja mamy i taty, imiona jakie proponowali - mama i tata a jakie nadali rzeczywiście, miejsce na pierwszy pukiel włosów, relacja z pierwszych świąt, wakacji, ulubione kołysanki, kto pomagał w pierwszych dniach itp. ja lubię takie sentymentalne rzeczy jak np. album ze zdjęciami prababci która wówczas opisywała całą rodzinę i bardzo się cieszę, że coś takiego dostałam. Inna znajoma pożyczyła lektury o ciąży, np. tam są w poszczególnych tygodniach misje dla matki np. żeby o męża zadbała chwaliła, żeby wiaty przyniosła do domu, takie śmieszne, ale miło sie to czyta. I jeszcze z perspektywy dziecka np. Mamo w tym tygodniu rośnie mi już czuprynka albo paznokcie już mam i właśnie się podrapałem i płaczę ale mnie nie słyszysz, kiedy pierwsza czkawka, kiedy dziecko się denerwuje, jak matka się denerwuje
Mrożona kawa też się nią ratuje... W krytycznych momentach mój TŻ z litości lata ręczniczek moczyć do lodowatej wody i mi na czoło
pomaga

Właśnie byliśmy nad rzeką z psami i pierwszy raz od dłuższego czasu przełamałam się i wlazłam do wody... jaka ulga woda taka fajna chłodna normalnie cud miód orzeszki wkoncu zaczęłam żyć hehe chyba częściej będę tam chodzić chociaż nogi pomoczyć tym bardziej że mam z jakieś 40 m
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości