|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41995421]Kas, przepraszam, ale powaliłaś mnie na kolana
[/QUOTE]Cytat:
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Powiem w skrócie,że używałam wszystkich odżywek Rossmanna, oprócz dwóch nowości, niebieskiej Isany z bawełną i Isany professional do kręconych. Miałam też wszystkie odżywki Ziaji, czyli maskę i odżywkę z jedwabiem plus Ziaję z pszenicą. Laminowałam jeszcze żelatyną przez 3 miesiące i przestałam.
Miałam jeszcze Joannę z makiem i bawełną,ale miałam po niej przez 3 dni siano na głowie. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Ok. Dzięki za fachową pomoc. Na razie
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oplułam monitor. Aleś mi humor poprawiła.
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41995421]Kas, przepraszam, ale powaliłaś mnie na kolana
[/QUOTE]Padlam . Brakowalo mi na zakreconym watku Kasiowego poczucia humoru. Cytat:
.Stricte erotycznie rzadko sie zdarza, ale dosc czesto hulam noca nago w powietrzu z DLUGIMI wlosami (ach, ta moja mania zapuszczania). To najprawdopodobniej reminiscencje z jakiego poprzedniego wcielenia. Mam wiedzmie zapedyJa z kubkiem kawy na dobudzenie, nalozylam nafte na wlosy i skalp i zaraz bede sie zmywac. Dzis plan minimum. Punkt rosy spada- -juz dzis wieczorem bedzie 15 |
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cienkie, wysokoporowe i baaardzo wybredne, tak jak i ich właścicielka.
"Wymagająca" - cóż to za określenie ?! A fe ! One tylko preferują wystawny, zasobny i dostatni tryb życia Możliwe. Cytat:
A jakie jest działanie miechunki na włosy - nie wiem. Z "moich" książęk wynika, że zioło to na nerki polecane jest i podobno ma właściwości odkwaszające organizm. A dzika róża, jak to dzika róża - róg obfitości dobrodziejstw wszelakich. Z całym respektem - Ty naprawdę pamiętasz jakie włosy miałaś w marcu ? Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2013-07-29 o 08:06 |
|
|
|
|
#670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255. (01.05.2011) Nie mogłam po niej włosów rozczesać i miałam puch 3 dni, pomimo tego,iż zastosowam ją tylko raz ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- [QUOTE Z całym respektem - Ty naprawdę pamiętasz jakie włosy miałaś w marcu ?[/QUOTE] Mam swój profil na wizażu,a recenzje wystawiam po zużyciu kosmetyku. Dlatego sprawdziłam kiedy zrecenzowałam wcierkę i tyle. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Oto linka do tej szczotki. Ja mam wersję z plastikowymi igłami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ntistatic.html |
||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() Zaraz chyba jakiegoś miksa nałożę.. I tak nie wychodzę nigdzie w ten upał
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
hej plotkary wstrętne! musiałam całą przerwę na kawę w pracy poświęcić na nadrabianie
powiem wam tyle - przez wasze wczorajsze rozmowy o treningach sama się zmobilizowałam i zrobiłam trening dzięki wam! a teraz zmykam dalej do pracy miłego dnia
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() Cytat:
nie cierpię upałów, jestem fanką zimy, dodatkowo staram się też pozostać przy mojej naturalnie bladej cerze, więc słoneczko odpada
SG ![]() Włosomaniaczka od czerwca 2013 Edytowane przez lemonadegirl Czas edycji: 2013-07-29 o 09:54 |
|
|
|
|
#674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawa - zapach boski, smak fe ![]() Cytat:
To muszę znaleźć tą miechunkę w jakimś zielarskim! [QUOTE=Amalia1989;41996910] Chodziło mi o maskę Joanny z bawełną i makiem Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Glycerin, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI:16255. (01.05.2011) Nie mogłam po niej włosów rozczesać i miałam puch 3 dni, pomimo tego,iż zastosowam ją tylko raz ![]() [/QUOTE] Wybacz mi, ale tej sumy protein ze wszystkich ekstraktów tutaj występujących nie miałaś szans poczuć -czysta matematyka.Zapominasz o wpływie połączenia składników, nie zawsze warto każdy produkt rozbijać na czynniki pierwsze. Tutaj jest IPA, Amodimethicone (który mnie swego czasu puszył, a teraz to nie wiem, muszę sprawdzić), humektanty... Czasem składniki generują taki puch, że obecne w masce emolienty nie są go w stanie opanować ![]() Cytat:
Skoro przed pielęgnacją się nie łamały, to tym bardziej nie jest to wpływ protein, bo zapewne wcześniej nie zwracałaś uwagi na składy Końcówki mają zapewne inną porowatość od reszty włosów, co jest zrozumiałe i często spotykane, bo to najstarsza część włosa. Btw one prawdopodobnie nie są połamane, tylko wywijają się pod wpływem produktów i pogody (każde włosy reagują na pogodę w mniej lub bardziej widoczny sposób, a Twoje na pewno, skoro napisałaś mi, że mokre się kręcą). Poza tym - bardzo gęstą szczotą czeszesz prawdopodobnie falowane włosy, co dodatkowo generuje puch. Podsumowanie już na blogu, zapraszam
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-07-29 o 10:04 |
|||
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię jak jest ciepło, ale nie aż tak ![]() 25 stopni to temperatura maksymalna.. A jest 31.5 u mnie.. Pewnie jeszcze wzrośnie do południa. Zimna też nie lubię, nawet bardziej niż gorąca, bo jestem strasznym zmarzluchem ![]() Ale dzięki takiej pogodzie włoski będą się cieszyć ![]() Napisałam już komentarz na blogu, ale napiszę i tu, świetna zmiana i na prawdę podziwiam za tę działalność blogową, dzięki Twojemu blogowi dowiedziałam się bardzoo dużo przydatnych rzeczy, które ułatwiły mi życie. Mam nadzieję że nigdy z nim nie skończysz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Twoje włosy przeszły ogromną metamorfozę
jak już napisałam w komentarzu są piękne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję postępów i życzę powodzenia w dalszym prowadzeniu bloga
Cytat:
Postaram się to nadrobić niedługo, zwłaszcza że kupiłam nożyczki fryzjerskie i teraz sama obcinam końce (Parę dni temu poszło kilka centymetrów, ale nie żałuję, bo wszystko rozdwojone). Na razie tnę "pod linijkę", dopiero po podrośnięciu tych pocieniowanych kosmyków pomyślę nad innym kształtem Dla mnie temperaturą idealną jest 10 stopni
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię być opalona, ale są różne typy urody i każdemu co innego pasuje
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko, że mieszkaniu tak duszno. w dużym pokoju mamy klimę, ale ona nie dociera do mojego pokoju i próbuję się ratować wentylatorem |
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
Jak sie macie ?
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nieczęsto spotykam się z taką opinią, dlatego za każdym razem kiedy słyszę takie słowa to się cieszę Większość powtarza "Jak można się nie opalać? Wyjdź poleżeć na słońcu! Chcesz wyglądać jak Jackson!?" Ja osobiście bardzo cenię swoją bladość, i staram się ją utrzymać też z tego powodu, że za niecały miesiąc będę ruda- a porcelanowa cera będzie wyglądać wtedy bardzo ładnie
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Ja bardzo dobrze, dzisiaj pewnie cały dzień w domu, bo strach wychodzić w taki upał ![]() A co u Ciebie? ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
miranda
U nas padalo i jest przyjemnie na dworze ![]() U mnie ok bylam w Chorwacji , na wieczorze panienskim we Wroclawiu - bawilam sie i odpoczywalam ![]() Wlosy mialy urlop od pielegnacji :p Rozjasnily sie od slonca ii sa suche.. to chyba tyle
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakieś zdjęcia z Chorwacji? ![]() To dobrze że wypoczęłaś i się wybawiłaś ![]() To teraz wracaj do nas i do pielęgnacji
|
|
#688 |
|
Konto usunięte
|
Dziś kolejne podcięcie włosów. Jakoś do świąt powinnam się pozbyć henny
Mam problem, dziewczyny. Rok temu dowiedziałam się, że mam duży stan zapalny przy zębie. Dwa zęby usunięto, kość oczyszczono. Wszystko w osłonie. Ze stanem zapalnym chodziłam około 3 lat. Zęby nie bolały, wizualnie nie było nic widać, dopiero zdjęcie pokazało problem. Przed powstaniem ogniska zapalnego nie miałam żadnego problemu ze skórą. Przez 3 lata skóra zmieniła się diametralnie - duże gule, ropne zmiany. Po usunięciu stanu zapalnego - cera zagoiła się, było OK. A teraz znów się coś dzieje. Nie jest tragicznie, są tylko przebarwienia, czasem się coś odnowi [w tych samych miejscach]. Chciałam zastosować kwas - TEN. Jako filtr -Vichy, Capital Soleil, Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 50. I teraz pytania: -Czy nie wstrzymać się czasem do października/listopada? Chciałabym wyleczyć do końca skórę, szczerze mówiąc jak najszybciej. Ale wiadomo - pogoda nie sprzyja kwaszeniu. - Czy to dobry filtr? Będzie stabilny z makijażem mineralnym? Mam babydream, ale to typowy filtr mineralny, kusi mnie "suchość" vichy |
|
|
|
#689 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Koniecznie pochwal się fotkami jak już się pofarbujesz
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
)Rany jak mi się nic nie chce ![]() Zapisałam się na piątek do dermatologa, potem poczytałam na necie opinie i gość chyba będzie spoko, bo dobre opinie o nim piszą więc przy okazji zapytam o moje wypadające włosy, zobaczę co powie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

[/QUOTE]

jestem popierniczona jak nie wiem 

jak już napisałam w komentarzu są piękne
Postaram się to nadrobić niedługo, zwłaszcza że kupiłam nożyczki fryzjerskie i teraz sama obcinam końce
Koniecznie pochwal się fotkami jak już się pofarbujesz