Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 11:25   #1381
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

jeszcze balkony chcemy itd.

Kurde ja tez musze malej wprowadzic gluten, bo za 2 tygodnie badania robimy, a bez wprowadzenia glutenu to nie bedzie miarodajne...

wiec od czego zacząć? ...

czy potówki na brzuchu też sa? czym to potraktować?zostawić az samo zniknie?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:32   #1382
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
kupilam jakis sloiczek z bananem i platkami orkiszowymi od 5 miesiaca i byla cytryna w skladzie - tez schizowalam bo tesciowa ze cytrusy starszne alergizuja
ale mlody zjadl caly duzy sloik tylko sie krzywil lekko - nic sie nie stalo

no właśnie wiem,że do banana dodaje się odrobinę soku żeby nie robił się czarny

Delicjanko bardzo ładny projekt a pomieszczenia sensowne

ja mam 113 metrów i taki projekt
http://extradom.pl/projekt-domu-domek-cieply-SLF1012

tylko,że my budowaliśmy szkiletowy więc zrobiliśmy masę przeróbek- kuchnie mamy z salonem, łazienki powiększyliśmy, zmniejszyliśmy wiatrołap i kotłownie i wyszło super
dodatkowo zrobiliśmy sobie elewacje z kamienia,powiększyliśmy okna, zamiast w sypialni okna zrobiliśmy tarasowe, fajne zmiany wyszły
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:33   #1383
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Pstryku, wyczaszkowalo Ci linka, napiszesz jeszcze raz co tam ma byc po "www"?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:40   #1384
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Polecam, posiadam

Lady Ty masz problem z kregoslupem? Masz na to jakies cwiczenia? Zeby miesnie wokol wzmocnic?
nie mam zadnych cwiczen. mialam isc do ortooedy ale stchorzylam ide 8go sierpmia
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bloggerko: ty robisz jeszcze ćwiczenia na rozstep? Pomogły?

Sylwia: brawo za niezlomną postawę.

Amelcia zasnęła o 19 ale od tej pory budziła sie już 3 razy, chyba przez ta czike.

Dziewczyny kp, dopajacie dzieci?

moj nie toleruje niczego innego poza cyckiem
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, pamietacie o nas jeszcze? Kubus pozdrawia ciocie klubowe, a ja melduje, ze zyjemy i miewamy sie dobrze. Teraz troche czasu mam wiecej wiec postaram sie odzywac.
Mamy skonczone 6 miesiecy i jemy juz za 2, ja jeszcze kp mimo wczesniejszych problemow i dylematow.

Gratuluje skonczonych miesiecy!

Ide nadrabiac... ale od tego watku bo poprzedniego nie dam rady.

ostatnio sie zastanawialysmy, gdzie sie tak dlugo podziewasz

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kochana, Twój TŻ to chyba ogólnie z tych co się swojej rodzinki sluchają.. jak moj, swoją rodzinkę wielbi ponad wszystko, olej. Jak mu bedzie zalezało to pójdzie po rozum do głowy.

A moja kuzynka to powiedziała do mojej mamy "no to Karolina niech przyjedzie któregoś dnia" taaaa jasne, to ja mam ich odwiedzać czy oni mnie powinni, a raczej nie mnie a Olę? dodam, że jak inna w naszej rodzinie urodziła, to ta sama kuzynka powiedziała "nie no koniecznie trzeba jechać, bo nie wypada..." a u mnie to wypada się nie pokazać

z drugiej strony też nie mogę stawiać na swoją sisotrę, bo ona w ciąży a jej dzidziuś ma te torbiele na nerce, mówiłam Wam.. okazało się że ta nerka w ogóle nie pracuje i trzeba po prostu czekać na poród... podejrzewam,że jak urodzi to zrobią dzidziusiowi usg i ocenią - wyciąć czy może tak żyć z jedną niesprawną. Masakra
o rany biedny maluszek
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Odnośnie wczorajszej sytuacji,którą opisywałam to skończyła się tak że ja leżałam z pokoju i mialam otwarte okno i słuchałam jak tamci mnie obgadują ale też jak mój mąz mnie broni
Jak byłam wtedy z nimi jeszcze to nie stanął po mojej stronie z tego względu, że wcześniej trochę go wkurzyłam tym, że publicznie powiedziałam mu żeby nie pił (mam straszny z tym problem niestety) i troche uraziłam jego ego i poczuł się jak pantoflarz. Ale już sobie wyjasniliśmy wszystko.
Tamci wtedy opowiadali że jestem nienormalna że się czepiam o to sadzanie, i w ogóle hit że mam chore podejście do usypiania Blanki że ja ją zmuszam wieczorem do spania i że nasz stały harmonogram że kąpiel i usypianie ok 19-20 to nienormalne moje widzimisie i że dziecko powinno spać wtedy kiedy chce i powinno pąśc ze zmęczenia samo a nie wtedy kiedy ja jej każe....
Kurde tylko szkoda że nie biorą pod uwage tego ze ja znając moje dziecko wiem że ona właśnie wtedy chce spać,i kilka minut potem moze byc zbyt zmęczona na kąpiel i na zasypianie. Oni mają dwójkę dzieci ale zero pojęcia o wychowaniu ,zresztą jak większośc mojej rodziny "chowa" dziecko a nie wychowuje.
No ale ogolnie tż stanął wtedy po mojej stronie, jak wrócił to sobie długo bardzo rozmawialiśmy i się pogodziliśmy. On mi powiedział że trochę boli go moje zachowanie takie że ja chce wszystko sama przy Blance,ze ja wiem najlepiej i że w ogóle go nie slucham... trochę w tym prawdy jest i musze to zmienić
Ok już nie ględzę ;]

MY dziś bardzo miły dzień mieliśmy bo bylismy u moich rodziców, na podwórku basenik Blance rozlozylam i się pluskała że nie chciała wyjść,potem spacerek i dużo zabawy we trójkę
Niestety o 20 tż pojechał do domu a ja jeszcze tu zostałam bo muszę załatwic kilka spraw i dopiero za tydz bedziemy sie widziec. Strasznie sie popłakałam jak odjeżdzał,jak jakaś nastolatka zakochana o tej pory mi się chce wyć jak sobie pomysle ze my tu we dwie a on sam w pustym domu

Dorotko szajkowa gratulacje za obrót !

Sylwia cieszę sie ze postanowiłam na swoim i twardo sie tego trzymałaś! Imponujesz mi szkoda tylko że z teściów bałwany

Fewciu to cholernie przykre co napisałaś o tej sytuacji z małym chlopczykiem, krew mnie zalewa na takie matki!

Mała kuruj się tam ! ;*

co do rozstępu mięśni brzucha to kurdę ja robie te cwiczenia od Marsi a dzuiura nadal na 4 palce, jestem przerażona, pewnie gdyby nie to to miałabym płaski brzuch a tak wystaje bęben i straszy, nie wiem co mam z tym już robić

aaa zapomniałabym, Blanka się już przekręca w obie strony w końcu !
brawa dka Blaneczki i malza!!!!

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
aaaaaa jaka ona jest słodziutka!! do schrupania dosłownie!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Raz zrobiłam i nie wyszły hehe
chętnie bym spróbowała jeszcze raz, ale nie mam ochoty.. jak nie problemy z Szadką to teraz jeszcze z nowiutkim autkiem ja mam jakiegoś pecha życiowego...

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

U nas w nocy spokojnie, za to w ciągu dnia okropny maruder bo tak samo jak u was - drugi ząbek..

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

poprawił mi humor!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:45   #1385
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Szaja - warte to swojej ceny?

http://allegro.pl/klocki-tobbles-neo-i3401604565.html

gdzies na jakims blogu jakas mamusia sie tym zachwycala...

Nie
Tzn klocki fajne, pomysłowe, ale cena zdecydowanie przegięta. Jeśli w tym stylu chcesz, albo fajną zabawkę po prostu to popatrz na to:

http://allegro.pl/playskool-stack-ne...410557433.html

http://allegro.pl/fisher-price-piram...410842023.html bardzo mi się podobają i chyba się skuszę

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/ mamy, dla Agu też miałam, szał w obu przypadkach za grosze

http://sklep.educol.pl/ukladanki-wie...ywa-wieza.html

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
niby cytrusy od roku
no ale jak mu nic nie jest to nie będę się schizować

trawę
tylko przyciąć i tyle
ja mam poza tym dużo lawendy i hortensje nic poza tym

w przyszłym roku będziemy wyrównywać ziemię na działce bo w tym roku już nie było czasu i jak nawieziemy nowej ziemi to nadal zostanę głównie przy trawie i lawendzie
a dodatkowo chcę tylko różaneczniki i starczy tyle
przy tarasie pewnie tylko jakieś bylinki posadzę aaaaaa no i te trawy pampasowe o których kiedyś pisałam- straaaasznie mi się podobają
A pewnie, nie ma co.

A wrzosy? z lawendą pięknie by wyglądały kolorystycznie
i w sumie proste w hodowaniu

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej kochane. Noc masakryczna ale nie przez Oskara tylko przez tą moją chorobę. Od wieczora zbijałam gorączkę. Obudziłam się o 3 roztrzęsiona z drgawkami,było mi zimno mimo że byłam po uszy nakryta. Nie spałam dobre 3 godziny przez to. A później sytuacja się odwróciła i oblewało mnie potem. Byłam mokra jak szczur. Jak karmiłam małego po 7 to pot mi z czoła kapał-oby przeszło
ojjj lecz się

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tzn. że używasz kaszek glutenowych Holle?czy tylko dosypujesz ją do jakiś obiadków? Gdzie je kupujesz?

pyt. jak wyżej dosypujesz do innych kaszek bezglutenowych?,czy do obiadków? gotujesz ja czy sypiesz proszek?

Sorki za tyle pytan, nie uwazałam gdy zapewne juz o tym pisałyscie

dokładnie i jeszcze ew. kolczyki, pasek, bransoletka, nie wszystko naraz cos na przełamanie czerni
A prezent to nie wiem, zegarek? portfel? karnet ręcznie robiony na domowy masaż (lub in. rzeczy nie dla dzieci) do wykorzystania do konca wakacji? podkładka pod mysz z Waszym zdjęciem? Koszulka z napisem : jestes najwspanialszym mezem na swiecie?

holle nie są do gotowania, możesz je z mlekiem mieszać albo dodać do obiadku lub owoców

Cytat:
Napisane przez Tekstualna Pokaż wiadomość
hihi niezła ta Tekstualna, niezła Ina i niezłe buciki ;PPPP

eee?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
a ile trwa to wprowadzanie glutenu?
chyba kilka miesiecy skoro co miesiac dodaje sie jedna lyzke wiecej ... hmmm
kupilam Borysowi jakies smakwe kaszki z holle i teraz dupa bo jak daje jedna lyzke to i tak nie czuc tych malin czy bananow ;P
2mce na kp, 3-4 na mm

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jeszcze balkony chcemy itd.

Kurde ja tez musze malej wprowadzic gluten, bo za 2 tygodnie badania robimy, a bez wprowadzenia glutenu to nie bedzie miarodajne...

wiec od czego zacząć? ...

czy potówki na brzuchu też sa? czym to potraktować?zostawić az samo zniknie?
Deli, jakie badania robicie?

Tak, potówki na brzuchu mogą, Agatka gdy była malutka miała, i teraz też - i widzę, że ona tak na upał reaguje właśnie, gdy się urodziła to zaraz potem takie upały nastały jak teraz. Niczym nie traktuję.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:48   #1386
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowka zycze
a jak maly?
Dziękuje że pytasz-z nim bez zmian

Deli-pytałam predzej ale raczej się nie dokopiesz. Dawno kupowałaś ten blender w biedronie?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:50   #1387
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie wiem,że do banana dodaje się odrobinę soku żeby nie robił się czarny

Delicjanko bardzo ładny projekt a pomieszczenia sensowne

ja mam 113 metrów i taki projekt
http://extradom.pl/projekt-domu-domek-cieply-SLF1012

tylko,że my budowaliśmy szkiletowy więc zrobiliśmy masę przeróbek- kuchnie mamy z salonem, łazienki powiększyliśmy, zmniejszyliśmy wiatrołap i kotłownie i wyszło super
dodatkowo zrobiliśmy sobie elewacje z kamienia,powiększyliśmy okna, zamiast w sypialni okna zrobiliśmy tarasowe, fajne zmiany wyszły
wlasnie my chcemy zrobic jak na razie : 2 balkony na górze , jedno wejscie chcemy zamknąc i okno wstawic zamiast tego... osobne wejscie do kotłowni, powiekszyć ;> tylko nie wiem jeszcze czy z jednej strony itd, i okna zrobic u góry, tzn wiecej okien pionowych zamiast dachowych. No i jeszcze wiadomo, wyjdzie wiecej u tej pani projektant jak bedziemy adaptować

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

Deli-pytałam predzej ale raczej się nie dokopiesz. Dawno kupowałaś ten blender w biedronie?
tak widzialam, mialam sie odniesc pozniej bo jedno okienko mam z nadrabianem a jedno aktualne hahah

kupilam go jak byly w biedronce te rzeczy domowe;> moze jeszcze jest. ok 2 tyg temu kupilam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-29, 11:51   #1388
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pstryku, wyczaszkowalo Ci linka, napiszesz jeszcze raz co tam ma byc po "www"?

bobovita. pl tylko bez spacji

szajka - dzieki
i znow ikea, ehhh

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:58   #1389
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochane. Noc masakryczna ale nie przez Oskara tylko przez tą moją chorobę. Od wieczora zbijałam gorączkę. Obudziłam się o 3 roztrzęsiona z drgawkami,było mi zimno mimo że byłam po uszy nakryta. Nie spałam dobre 3 godziny przez to. A później sytuacja się odwróciła i oblewało mnie potem. Byłam mokra jak szczur. Jak karmiłam małego po 7 to pot mi z czoła kapał-oby przeszło
Biedulka zdrowiej szybko

Cytat:
Jejuuuuu ne moge nadrobic hah tyle zescie naskrobaly ;p
zamowilismy z tztem projekt domu!

http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4e2426dcaa0e8 tylko ze wprowadzimy troszke zmian i troszke powiększymy
małe ciasne ale...........wlasne!
acha i tzt konczy dzialalnosc i bierzemy kredyt razem ;>
To jednak nie parterowy?
Bardo ładny domek, ma wszystkie czego do szczęścia potrzeba

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:02   #1390
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie my chcemy zrobic jak na razie : 2 balkony na górze , jedno wejscie chcemy zamknąc i okno wstawic zamiast tego... osobne wejscie do kotłowni, powiekszyć ;> tylko nie wiem jeszcze czy z jednej strony itd, i okna zrobic u góry, tzn wiecej okien pionowych zamiast dachowych. No i jeszcze wiadomo, wyjdzie wiecej u tej pani projektant jak bedziemy adaptować

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

tak widzialam, mialam sie odniesc pozniej bo jedno okienko mam z nadrabianem a jedno aktualne hahah

kupilam go jak byly w biedronce te rzeczy domowe;> moze jeszcze jest. ok 2 tyg temu kupilam
O! Dzięki Ci dobra kobieto Dziś pośle męża niech sprawdzi.

Gotowałam obiadki Oskarowi ale jak patrzę jak on to je(a raczej się tym bawi) to tracę cierpliwość. Dlatego robię zawieszenie broni do czasu zakupu blendera póki co wracamy do gotowców
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-29, 12:03   #1391
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
ale to i tak ktoras z Was pierwsza z tym haselkiem wyskoczyla. Powinno koniecznie trafic do slowniczka!

Dzieci spia, mieszkanie ogarniete, kolacja zjedzona a w lodowce zimny browar tzta Obiecuje Wam kochane, ze jak tylko skoncze karmic to opije zdrowie kazdej z Was... 3 razy... I za dzieciaczki nasze kochane tez sie napije... tez 3 razy, a co

Spokojnej nocki
JA TEZ!!!!!!!!!!! moze sie umowmy na forumowe grupowe picie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Lenova ciesze sie bardzo, ze Tz jednak stanal w Twojej obronie i miedzy Wami jest wszystko ok. Za Chiny Ludowe nie umiem pojac takiego zachowania. Nie moje dziecko - nie wtracam sie i penis im za przeproszeniem do tego o ktorej kladziesz Blanke spac!!! Beda mieli swoje dziecko kiedys to moze zobacza jak to jest

Brawo dla Blanki za przewroty

Kochana ale oni mają swoje dzieci,dwójkę -8 i 4 lata. Ta młodsza dziewczynka od zawsze zasypia na podłodze w salonie....często było tak że przychodziliśmy do nich i siedzimy w salonie często oglądamy tv czy coś pijemy a ta mała siedzi z nami i się bawi na dywanie lub ogląda tv aż po jakimiś czasie pada na tej podłodze,zazwyczaj ok godz 22-23, a rano do przedszkola...

O ile ja bym dała za te perfumy, śliczne są .

Kochana przykro mi, że się nie akceptujesz ale pamiętaj że dla Antosia i tak jestes najpiękniejszą mamą na swiecie. Może spróbuj ćwiczeń typowych na brzuch ,bardzo dużo jest tego w necie.
Wierzę że jeszcze będziesz się chwalić swoim ciałem;*

Super że już jedziecie do tż ,ja to już znów odliczam dni...

U nas tez ładna nocka,Blanka zasnęła o 20 i obudziła się o 6 ,czyli jak codzień (tfu tfu by nie zapeszyć) .Coś dzień pochmurny ,a miała być czika.
ojapierdziu:/

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Straszna noc za nami! Blanka budziła się chyba z milion razy Ona tak źle znosi upały,biedna moja

Strasznie mi smutno. Mąż wyjechał za tydzień w delegacje. znowu sama. Ech... Życie...

buziak dla was

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41997517]Patrzcie:

http://kwejk.pl/obrazek/1464769

buhahaha
dobrze, ze mam taba z netem
chociaz czasem jak duzo nadrabiam to zajmuje malzowi kompa wtedy wygladamy dokkadnje tak jak na tym orazku

Cytat:
cześc gadułki kochane

tęsknilam ale w weekend nie było czasu za bardzo

przyjaciel TZeta zaprosił do nas w weekend wszystkich naszych znajomych ot taki spontan dobrze,że każdy przyniósł ze sobą wałówkę,bawili się tak dobrze,że po 2 w nocy wszyscy kąpali się w basenie Samuela
z całego towarzystwa tylko ja byłam niepijąca, TZ był też na posterunku bo Leonard ostatnio jest bardo marudny i powiem Wam,że dziwnie patrzy się na podpite towarzystwo- kurde albo im zazdroszczę albo naprawdę nie potrafię się wyluzować przy dzieciach

poza tym u mnie ok,
Leonard dorwał plasterek cytryny i zjadł go ze smakiem nie wiem czyczegoś mu brakuje czy co ale zaczęłam dodawać do wody mineralnej parę kropelek soku cytrynowego i butelka schodzi w mgnieniu oka
wysypki żadnej nie ma, kurde smakuje mu tak bardzo czy co?

idę Was troszkę nadrobić
zastanawiakam sie gdzie Ty a Ty imorezujesz

i pytanko - po co dzieciom sie podaje chrupki kukrydziane? kupilam te cucu paluszki i tak jak wtedy na spotkaniu maly wtranzala piknie. tylko co one daja? tomw zasadzie jedyna rzecz jaka maly zjadl od dawana poza cyckiem. ale doszly juz siateczki i dzisiaj cos w siateczce dostanie

Stary 2013-07-29, 12:09   #1392
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
I czy w czarnej sukience można iść na ślub cywilny ???
dla mnie czarny jest po prostu klasyczny i elegancki - i nie widzę nic złego w tym, że ktoś przychodzi na ślub w czarnej kiecce.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Żadne Wasze słowa nie, zmienia tego co czuję..ale dzięki..poprostu potrzebowałam to powiedzieć..nie mam bliskiej przyjaciółki..życie dało mi pod tym względem 3 razy w kość...więc wolę być sama..ale czasem trzeba się wygadać..więc musiałam tutaj Wam..
masz nas
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41997517]Patrzcie:

http://kwejk.pl/obrazek/1464769

[/QUOTE]
a to o mnie?!

Dziewczyny, przepraszam, ze tylko wyrywkowo, ale przez ten upał to nie mam na nic ochoty - 32 st. w cieniu cieniowatym

Jeszcze muszę do miasta jechać po płytki na balkon, bo t. wymyślili że będą robić. I cieszę się, bo to balkon, z którego my korzystamy ale jazda zdezelowaną T4 z paką bez klimy to armagedon
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:11   #1393
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie my chcemy zrobic jak na razie : 2 balkony na górze , jedno wejscie chcemy zamknąc i okno wstawic zamiast tego... osobne wejscie do kotłowni, powiekszyć ;> tylko nie wiem jeszcze czy z jednej strony itd, i okna zrobic u góry, tzn wiecej okien pionowych zamiast dachowych. No i jeszcze wiadomo, wyjdzie wiecej u tej pani projektant jak bedziemy adaptować [COLOR="Silver"]

\
na szczęście nasz projektant to był kierownik budowy jednoczenie i za zmiany nie wzial ani zlotowki bo naskrobał sobie facet
no i dzieki Bogu bo bylo tyle przeróbek że bym z butów wyskoczyła
plus domu szkileteowego jest taki,że w każdej chwili na budowie mogliśmy smienić koncepcje do ścian czy okien

[QUOTE=LadyWhisper;4200002 9]JA TEZ!!!!!!!!!!! moze sie umowmy na forumowe grupowe picie

Cytat:
i pytanko - po co dzieciom sie podaje chrupki kukrydziane? kupilam te cucu paluszki i tak jak wtedy na spotkaniu maly wtranzala piknie. tylko co one daja? tomw zasadzie jedyna rzecz jaka maly zjadl od dawana poza cyckiem. ale doszly juz siateczki i dzisiaj cos w siateczce dostanie
mają troszkę witaminek z grupy b ale poza tym nie mają większych wartości odżywczych
moj ostatnio ich nie je tylko się bawi- skubie je na małe kawałeczki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:11   #1394
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

ojapierdziu:/

buziak dla was

buhahaha
dobrze, ze mam taba z netem
chociaz czasem jak duzo nadrabiam to zajmuje malzowi kompa wtedy wygladamy dokkadnje tak jak na tym orazku

zastanawiakam sie gdzie Ty a Ty imorezujesz

radochę ?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:11   #1395
insolito
Zadomowienie

Zapomniałam pochwalić Piotrka, że dwa razy udało mu się usiąść z czworaków () Co prawda posiedział może z 10sec. i padł, ale zawsze to coś

Filmiki w klubie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:22   #1396
Kija80
Zadomowienie

Hope tuje mam na prawie stu metrach (z dwóch stron) a na wiosnę będziemy sadzić kolejne 60 sztuk na trzeciej stronie. Cyprysiki mi się podobają takie miniaturowe dwukolorowe, to są bodajże groszkowe czy tak jakoś. Tuje i cyprysy fajne na żywopłot ale nudne, pasowałoby walnąć coś na ich tle.

Marsi moja trawa spodobała się niestety kretowi Jak rano wychodzę przed dom i widzę nowe zniszczenia to mnie krew zalewa. Teściu zasadził dwie juki i dookoła wkopał dość głęboko obrzeża trawnikowe to bestia wczoraj wlazła do środka i obie juki obryła dookoła. Zaczynam dojrzewać do kupna karbidu, wprawdzie kret pod ochroną ale na własne życzenie utracił immunitet włażąc na moje terytorium, chce wojny to będzie ją miał Podkopał mi wszystkie smagliczki i aksamitki wokół domu, śmierdziuchy przeżyły ale część smagliczek padła.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Ja mam jeszcze przetestowany berberys thunberga "admiration" (taka kulka półmetrowa z tego wychodzi), tuję chyba danica (też kuleczki max 40 cm), jałowiec płożący i trzmielinę szczepioną na pniu. W tamtym roku założyłam taką rabatę i wszystko żyje i nawet ładnie wygląda, a najważniejsze że samo rośnie i nic z tym nie trzeba robić
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:25   #1397
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

jaka czika !
po ciąży mi sie w dupie poprzewracało , kiedyś w
taki upał nigdy by mi nie przeszkadzał, a teraz?! masakejro
Pranie zrobiłam już wyschnąć zdążyło, drugie sie moczy.
też musze sie odchudzić! ale silnej woli u mnie zero -.- zjadłabym coś, ale co ?
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:26   #1398
hope01
Zakorzenienie

A to ja się nie znam na projektach ogrodu. Zrozumiałam że NIC nie masz Magnolie mi się bardzo podobają, pięknie kwitną ale w momencie przekwitania to syf straszny. U nas lilie sa. Null roboty tylko je obciąć jak przekwitną i płatki spirytusem zalać. Poza tym jeszcze krzewy różane z Biedry nieśmiertelne po prostu. Nie otulane na zimę, a rosną i kwitną 4 rok. No i jeszcze dwie odmiany wierzby u nas, oczko wodne ze skalniakiem, na nim dużo pierduszek, mchaczy itp. I bez w liliowym odcieniu. Kiedyś forsycja była ale też toto śmieciło jak fix

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

jaka czika !
też musze sie odchudzić! ale silnej woli u mnie zero -.- zjadłabym coś, ale co ?
przepraszam ale

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:30   #1399
iffonka7
Zadomowienie

Jest taka czika ze nie daje rady, jeszcze dzisiaj jade do chorzowa złożyć reszte papierow na uczelnie ale bez małego bo chyba by mi sie ugotowal w tym samochodzie.

Deli gratuluje wyboru projektu, nasza budowa ostanio cos stanel bo nie mogliśmy zdecydować się na okna ale juz są zamówione więc we wrześniu znowu ruszy.
Stary 2013-07-29, 12:32   #1400
charlizz
Zadomowienie

mala, zdrowiej szybko

Stary 2013-07-29, 12:32   #1401
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

ja wczoraj bylam w biedrze i nie bylo, w sumie malo zostalo juz z tych arykulow domowych ale moze u was beda

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Zapomniałam pochwalić Piotrka, że dwa razy udało mu się usiąść z czworaków () Co prawda posiedział może z 10sec. i padł, ale zawsze to coś

Filmiki w klubie

Cytat:

dla fanu, 5 minut spokoju, zeby zapchac zoladek i troszke ucza sie gryzc, tak mi sie wydaje

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Hope tuje mam na prawie stu metrach (z dwóch stron) a na wiosnę będziemy sadzić kolejne 60 sztuk na trzeciej stronie. Cyprysiki mi się podobają takie miniaturowe dwukolorowe, to są bodajże groszkowe czy tak jakoś. Tuje i cyprysy fajne na żywopłot ale nudne, pasowałoby walnąć coś na ich tle.

Marsi moja trawa spodobała się niestety kretowi Jak rano wychodzę przed dom i widzę nowe zniszczenia to mnie krew zalewa. Teściu zasadził dwie juki i dookoła wkopał dość głęboko obrzeża trawnikowe to bestia wczoraj wlazła do środka i obie juki obryła dookoła. Zaczynam dojrzewać do kupna karbidu, wprawdzie kret pod ochroną ale na własne życzenie utracił immunitet włażąc na moje terytorium, chce wojny to będzie ją miał Podkopał mi wszystkie smagliczki i aksamitki wokół domu, śmierdziuchy przeżyły ale część smagliczek padła.[COLOR="Silver"]

przygotowalam juz owocki do zmiksowania ale jeszcze obiadek przed nami. zjadl 3/4 malego sloiczka i szczekoscisk bedzie drugie podejscie - nie daruje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:35   #1402
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Filmiki w klubie
dla zdolniachy
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-29, 12:35   #1403
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Insolito, gratuluję siadania

Dałam włąśnie w siateczkę Dorotce kawałek takiego arbuza z lodówy, ale wsuwa
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:37   #1404
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=marsi11;42000171]na szczęście nasz projektant to był kierownik budowy jednoczenie i za zmiany nie wzial ani zlotowki bo naskrobał sobie facet
plus domu szkileteowego jest taki,że w każdej chwili na budowie mogliśmy smienić koncepcje do ścian czy okien

Cytat:

mają troszkę witaminek z grupy b ale poza tym nie mają większych wartości odżywczych

my bylismy u projektanki to za wyrsowanie i zmiany 1800zl chyba normalna cena hmm

Cytat:

jaka czika !
o ja tak samo....
ja se zrobie zaraz salatke z ananasem, kurczakiem , kukurydza i majonezem ;p , okres mam to moge ;]

Czikowato czikańska czika

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-29, 12:39   #1405
charlizz
Zadomowienie

wiecie co ? Moja mama wzięła dziś Ole, wchodzi do kuchni, wyciąga ptasie mleczko i jej ładuje do buzi. no i po kiego penisa?! dobrze, że przy tym byłam i zareagowałam, ona w ogóle planuje za jakiś miesiąc dawać Oli normalne zupy. A zaznaczam, że moja mama soli w chu i tłusto gotuje jak nie wiem. no na pewno, po moim trupie , nie wiem co ja zrobię jak znowu szkoła mi sie zacznie, przecież oni codziennie będą jej dawać cukierki i kiełbasę. Co za ciemnota!!!

Stary 2013-07-29, 12:41   #1406
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
JESTEM ZA! Za niedlugo bede w Polsce!

Cytat:
Filmiki w klubie

Cytat:
przygotowalam juz owocki do zmiksowania ale jeszcze obiadek przed nami. zjadl 3/4 malego sloiczka i szczekoscisk bedzie drugie podejscie - nie daruje

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
wiecie co ? Moja mama wzięła dziś Ole, wchodzi do kuchni, wyciąga ptasie mleczko i jej ładuje do buzi. no i po kiego penisa?! dobrze, że przy tym byłam i zareagowałam, ona w ogóle planuje za jakiś miesiąc dawać Oli normalne zupy. A zaznaczam, że moja mama soli w chu i tłusto gotuje jak nie wiem. no na pewno, po moim trupie , nie wiem co ja zrobię jak znowu szkoła mi sie zacznie, przecież oni codziennie będą jej dawać cukierki i kiełbasę. Co za ciemnota!!!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:42   #1407
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
kuruj sie !!!!
ale widze, ze masakra z chorobami w taki upal, nas rozlozylo z Pietraszkiem wlacznie, moja mame, chyba na taki gwaltowny wzrost temp?

Cytat:
Jejuuuuu ne moge nadrobic hah tyle zescie naskrobaly ;p
zamowilismy z tztem projekt domu!

http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m4e2426dcaa0e8 tylko ze wprowadzimy troszke zmian i troszke powiększymy
małe ciasne ale...........wlasne!
acha i tzt konczy dzialalnosc i bierzemy kredyt razem ;>
cudny
jakie ciasne?! my w 80m gdzies bedziemy celowac, ale to za jakies 10 lat moze

[QUOTE=marsi11;42000171]na szczęście nasz projektant to był kierownik budowy jednoczenie i za zmiany nie wzial ani zlotowki bo naskrobał sobie facet

Cytat:

tez suoer domek

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
radochę ?
no to mnie zdolowalyscie, bo juz myslalam, ze maky cos wartosciowego sam z siebie zjada

Cytat:

Filmiki w klubie
radocha mega co? mi sie skubanca nie udalo jeszcze zlapac

chyba wsio nadrobilam

dzisiaj na ziemi znalazlam TAK PASKUDNEGO I WIELKIEGO pajaka, ze malo nie zemdlalam. nawet malz ktory wiecznie sie ze mnie smieje i mowi ze przesadzam malo nie zwymiotowal. dobrze, ze nie jestem facetem to na mnie nie lezy obowiazek zabijania takich paskudztw, ale serio, pierwszy raz tak wielkiego domowego pajaka widzielismy. co najlepsze - caly weekend generalnie sprzatalismy (a i tak do balaj
ganu fewci brakuje sporo)

Stary 2013-07-29, 12:43   #1408
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
mala, zdrowiej szybko

Dziękuje

Dziękuje Wam wszystkim kochane
Z takim wsparciem do wieczora zapomnę że coś mi było
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-07-29, 12:45   #1409
Kija80
Zadomowienie

Hope no bo w sumie nie mam, tylko trawę i te tuje Jedną rabatkę malutką bo mężowi wyszła przez przypadek jak robił chodniczek koło domu, dwie juki które teść skądś przywlókł i jakiegoś hibiskusa dostaliśmy. Śmierdziuchy i smagliczki jednoroczne, posadziłam żeby tak pusto nie było
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 12:49   #1410
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj na ziemi znalazlam TAK PASKUDNEGO I WIELKIEGO pajaka, ze malo nie zemdlalam. nawet malz ktory wiecznie sie ze mnie smieje i mowi ze przesadzam malo nie zwymiotowal. dobrze, ze nie jestem facetem to na mnie nie lezy obowiazek zabijania takich paskudztw, ale serio, pierwszy raz tak wielkiego domowego pajaka widzielismy. co najlepsze - caly weekend generalnie sprzatalismy (a i tak do balaj
ganu fewci brakuje sporo)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości