Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 19:30   #1291
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

tylko patrzec, a silver zaraz wróci

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:12   #1292
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
allegro.pl/bykay-chusta-na-basen-aqua-nosidlo-prysznic-krk-i3385252859.html heh

fewciu, smutne.....

ja w biedrze ostatnio bylam w kolejce zrobila sie luka i w nia weszla dziewczyna w ciazy, 6 czy 7 miesiac, facet za mna zaczal do niej sie pluc ze sie wpycha, a ja do niej, ze prosze, przepuszczam, nie wiem, czy w takim szoku byla ze ktos sie za nia wstawil (w sumie tak to wygladalo) czy co, zrobila wielkie oczy ale ani slowem sie nie odezwala, kurcze, no mogla sie usmiechnac chociaz, z pietraszkiem w wozku bylam.... ale moze przewrazliwiona jestem
moze byla w szoku, mnie cala ciaze nikt w kolejce nie prze[uscil, tak samo jak nikt miejsca w autobusie nie ustapil nigdy
Stary 2013-07-28, 20:20   #1293
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
a co to?
Fewciu,Aniu-już wam mówię kochane rurki to nic innego jak makaron rurki w pikantnym sosie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:25   #1294
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Fewciu,Aniu-już wam mówię kochane rurki to nic innego jak makaron rurki w pikantnym sosie
Aaa, wyobrazalam sobie, ze to bardziej cos w stylu taco tyle, ze w ksztalcie rurek wlasnie Ale makaron tez dobry!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:41   #1295
nafiyqa
Zakorzenienie

Alleluja koniec dnia!!!!!

Po poludniu pojechalismy do moich ciotek w odwiedziny. Na ogrodzie przesiedzielismy kilka godzin, ktos wpadl na pomysl, zeby sie wezem ogrodowym pooblewac. Co za ulga!! Dalo sie zyc
Teraz Kuba dojada i zaraz w koncu go wykapie. Dzis wyjatkowo pozno.

Szaja, brawa dla Dorki obrot na brzuszek juz tuz tuz!

Sylwia, co za ludzie... A malz jednak zaliczyl porazke w zwiazku z chrzestnym.
I na co mu byla ta wojna jak nic nie ugral?

Fewciu, zal, ze tacy ludzie maja dzieci.... A inni latami sie staraja

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:42   #1296
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Jeszcze troche i bedziemy sie za tortami na roczek rozgladac... Ciezko w to uwierzyc.
nie strasz kobito

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale jestem wściekła!
Lenova, kochanie olej ich- jak to sie mówi- ciepłym moczem! Ja olewam i dobrze na tym wychodze a dla tzta sie nalezy kopniak solidny- powinien cie poprzec
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Aaaa i Michał dziś dostał znów brokuła do łapki, tym razem trochę do paszczy włożył
chłopak z tych co musi wypróbowac cos parokrotnie zanim sie przekona

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam pisac ze na 6 miesiecy wazylam Mikiego i ma 7600 i mierzy 71 cm
bardzo ładne pomiary Wam wyszły
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze zrobiłaś Powodzenia jutro, niech Bartuś będzie grzeczny w kościele
A ja znam rębak
taki grzcezny to on nie był, strasznie mu sie chciało spac od połowy jmszy i marudził, uspiłam w zachrystii
łotisit rębak
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Egzamin napisałam, teraz czekać na wyniki do połowy przyszłego tygodnia pewnie..
tu nie ma na co czekac! tu trzeba piątke oblewac

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41984072]
Czy mi się zdaje, czy Sylwia jutro ma sławetne chrzciny?

Dziewczyny, doczytałam, ale dzień mi tak dał w kość, że rzygam.[/QUOTE]ho ho ho ho, do historii przejdą
tulam mocno, mam nadzieje, ze dzis było lepiej

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Ja mam chyba jakąś dziwną rodzinę, bo u mnie nikt takich "mądrości" mi nie podsuwa. A teściowa to ze wszystkim do mnie lata i nic nie zrobi bez moich instrukcji. Dlatego mam spokojną głowę, nikt mi dziecka nie dokarmia, nie sadza etc. etc.

Sylwia, kciuki za chrzest!
dziękujemy
tacy "normalni" tesciowie to na naszym watku cos nienormalnego ale brawa dla nich jak najbardziej

nadrabiam dalej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:45   #1297
e_vel
Wtajemniczenie

Mała a te rurki to z tego opakowania "szybko z patelni" bardzo je lubimy z tż. U mnie dziś schaboszczak i sałatka z sałaty i rzodkiewki, ale tylko podziubane. Karinka się dziś wyszalała w baseniku, mąż jej musiał 2 razy wody wylewać bo wychlapywała... Maja jędzula jęcząca... przez ten upał...

Ja też się za Silver stęskniłam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:51   #1298
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
fewciu zapomniałam napisać że z ćwiczeń tylko 8 minute abs żeby tą fałdę z brzucha zrzucić. Planowałam jeszcze rower stacjonarny wieczorkiem jak już Igi żpi no ale mąż mi nie pozwala, mówi że jestem stuknięta, cały dzień dzieckiem się zajmuję, noszę 9 kg, na spacery chodzę dwugodzinne a jeszcze mi rowerka się zachciewa
A Ty czemu tak pytasz? Przecież z Ciebie to lachon jest i chudnięcie Ci niepotrzebne
pisza ta ktora tez laseczka

Cytat:
<33 ślina, język mi ucieknie nie powiem gdzie...

Co do brzucha: ja też z moim muszę zacząć coś robić, chyba nadal mam ten rozstęp mięśni..
moj brzucholek tez troche wisi ;/ ale ja jestem len straczny do cwiczen
Cytat:
A ja dziś na szybkiego pikante rurki z kawałkami piersi kurczaka,papryczką i cebulką
a ja na obiedzie bylam u tesciowej

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

tylko patrzec, a silver zaraz wróci

no jak Silver wroci to ja juz w zyciu nie nadrobie forum ale niech wraca jak najszybciej..

Dzisiaj mielismy najgorsze usypianie - wiecej placzu niz zwykle, moze z goraca no ale po 35 minutach maly usnal sam w lozeczku a mamusia spiewala mu kolysanke i go glaskala...

kurde zapowiada sie taki upał na dłuzej - jak tu zyc a my w sobote wyjezdzamy na wczasy i co najgorsze nasza biedna psina jedzie z nami a w taki upal nie bedzie miala łatwo tak mi jej szkoda ale nie mamy jej z kim zostawic ;/

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 20:54   #1299
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o ile Ci wyjdzie
ciekawe jak tam Sylwia?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41986068]
Sylwietta, powodzenia dzisiaj i olej, co trzeba i kogo trzeba [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sylwia kciuki za chrzciny!
dziękuje Wam kochane
Little, Ty zła kobieto

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Mój Grześ w szóste urodziny ważył 21 kg (50 centyl) więc prawie by się nadał do Tuli gdyby nie to że na wysokość sięga mi prawie pod pachę
taki podreczny

Cytat:

Sylwia kochana powodzenia na chrzcinach mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie pozytywnie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja go sobie akurat wyobrazilam z przodu

Nigdy wiecej dyni i ziemniaka z Hippa. Cofalo mnie przy kazdej lyzeczce!! A Kuba? Jak tylko polknal zawartosc lyzeczki to otwieral buzie po nastepna krzyk byl jak sie spoznialam

o gustach sie nie dyskutuje
Cytat:

Miałam Wam jeszcze coś napisać.
Wczoraj idziemy przez Biedronkę, mijamy chłopaka, na oko 25-30lat, prowadzi wózek z małym dzieckiem, chłopczyk miał może 2 miesiące. Dziecko położone na boczku, w buzi butelka z mleczkiem, butelka obłożona poduszkami, żeby nie wypadła z buzi. No i przed wózkiem idzie matka dziecka (tak myślę, że matka) ze starszą dziewczynką (ok. 3 lat). No i ten chłopak mówi do tej dziewczyny "Mały skończył pić mleczko", a Ona do Niego "a co mnie On obchodzi? Mam Go w dupie"...

Wiecie że aż mi się łzy w oczach zakręciły Tak mi szkoda się zrobiło tego dzieciaczka, był taki niewinny, malutki, bezbronny...
o boże..... jak tak mozna o swoim dziecku....
Cytat:
Cześć kochane

Owiało mnie wczoraj a dziś nie mogę wyrobić na gardło i ucho

Zaniedbuje was ostatnio-bardzo przepraszam
ale pisałam czemu i myślę że jestem chociaż troszkę usprawiedliwiona

Fewciu- przykre to co napisałaś co to za matka
czesc ja cie usprawiedliwiam
kuruj sie
Cytat:
a moj miszczu zjadl caly wielgachny sloiczek rosolku i poszdl w kime. kurcze, jak mu zblendujemy na packe te obiadki to je duuzo chetniej mam nadzieje ze mu sie to zmieni niedlugo...
a dzis jak maz zblendowal en rosolek to wyszla z tego taka rzadyga ze szok! woda przy tym to pikus!

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

ciekawe jak tam nasi panowie (Bartus, Wiktor) spisuja sie na chrzcinach?

przyjdzie czas, ze Dzejkob polubi każde jedzonko
Stary 2013-07-28, 20:58   #1300
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko właśnie o tym samym pomyślałam. Tylu ludzi stara się latami o to aby mieć upragnione Malenstwo,a tu taka łajza nie szanuje tego co ma !

Sylwietta rębak to taka maszyna do cięcia na mniejsze kawałki gałęzi

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:12   #1301
Debrah
Zakorzenienie

Bloggerko: ty robisz jeszcze ćwiczenia na rozstep? Pomogły?

Sylwia: brawo za niezlomną postawę.

Amelcia zasnęła o 19 ale od tej pory budziła sie już 3 razy, chyba przez ta czike.

Dziewczyny kp, dopajacie dzieci?

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:17   #1302
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

debrah, robiłam, najpierw te od marsi ale one nic nie dawaly, pozniej zaczelam robic te, do ktorych zdjecie wklejam ponizej i one bardzo szyubko pomogly, ale nadal nie robie nrmalnych brzuszkow, bo mi sie wydaje ze moj brzuch po ciazy jest beznadziejny - tzn nie sam brzuch co miesnie, niby jak robie test na rozstep to juz go nie ma, albo jest naprawde minimalna szczelina a nrmalnie jak stoje to jest jakas dziura pod pepkiem. Powoli zaczynam watpic w to, ze bede miala jescze kiedys ladne miesnie brzucha i brzuch. Jak sie najem to nie ma co mi trzymac wnetrznosci tylko jakis beben wylazi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 426750_527024047361870_1624123906_n.jpg (76,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-07-28, 21:18   #1303
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41988325]

-------------------------
jak piekny obrót Dorotka zaliczyła dzisiaj kładę spać, ale wierci się na rękach, gorąco jej. Odłożyłam, dałam kotka do tulenia, a ona - hop na boczek i śpi :d

U nas czika, w głębokim cieniu 31 stopni.[/QUOTE] dla Dorki, jak cie sie dziewczyna rozszaleje to za nią nie nadązysz

Cytat:
Dziękuje wam-kochane jesteście

Sylwietta-ważne że Bartuś ochrzczony,resztę miej w poważaniu
tak wlasnie jest
Cytat:
ja pier...le
to by bylo na tyle
Wszystkiego najlepszego dla Bartoliniego z okazji jego świeta!

dziękujemy kochana

Cytat:
cholernie smutne
trzymaj sie kochana
wiesz, moją babcie strasznie to siekło, prawie sie popłakała pod kosciołem jak powiedziałam, ze tesciówa rosół gotuje a wnuczka ma w dupie. Ale powiedziałam sobie, ze niech tylko sie do mnie słowem odezwie odnosnie czegokolwiek to ja już bede wiedziała co jej odpowiedziec. A małego nie widziała do tygodnia. Bo sa upały, ja praktycznie z domu nie wychodzę a jak wychodze to ona ani me ani be bo nie odzywamy sie od tej akcji co w klubie zaczełam pisac. I jakos nie widze , zeby jej o Bartula chodziło. Niech spada, jak nie raczyli byc na jego mszy to co to za dziadkowie.....
Cytat:

Sylwietta smutne to ale swiadczy tylko o nich Dobrze, ze masz ich w powazaniu...
w głebokim, ten ostatek szacunku co jeszcze do nich miałam to dzis straciłam .
Cytat:

To tylko świadczy o ich kulturze, bo to nie Twoje święto tylko Małego...
dokładnie, a jak mi bedzie cos mówic, to powiem, ze kazdy sie dowie, jaka to z niej babcia wspaniała
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Sylwia, dobrze, że już po chrzcie i masz rację - to święto Twojego synka i nie ma co tego psuć. t. pokazali klasę, nie ma co ..
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sylwia, tak trzymaj! Dobrze, że postawiłas na swoim!

Ja postanowiłam wczoraj, że nie robię żadnej imprezy z okazji chrztu. Nie mam też chrzestnej , kwalifikuje sie tylko jedna siostra cioteczna , bo z reszta to sie widuje od wielkiego dzwonu, jak jakieś wesele w rodzinie czy coś.. ale ona też jeszcze Oli nie widziała, choć mieszka 5 km od nas. Moja siostra rodzona w ciąży i omatkobosko olaboga w ciąży nie wolno (mojej mamy NIKT nie przegada) Więc trudno, poczekam aż urodzi! może w Boże Narodzenie ochrzcze Oleczka.
kochana, ja wziełam przykład z Ciebie i jej ostatnio wszystko wygarnełam jak zaczeła nade mną jazgotac, tylko że ona tradycyjnie "nikt cie nie lubi" a ja jej konkretne zarzuty potwierdzone faktami.
Przykre, ze kuzynka Twoja nie była u małej, przeciez nie chodzi o prezent tylko zainteresowanie....
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Sylwia, co za ludzie... A malz jednak zaliczyl porazke w zwiazku z chrzestnym.
I na co mu byla ta wojna jak nic nie ugral?

(
Nawijko kochana, ja widze ewidentnie, ze on jest urabiany przez mamusie, taki mięczak z niego jest i jak mu robi pranie mózgu to są efekty. Nie ugrał bo stanowczo postawiłam weto. Albo mój brat albo chrztu nie bedzie. I koniec. I byłam skłonna tak zrobic. A zresztą, nei mam pojecia, jak sie miedzy nami poukłada, czy sie w ogóle poukłada i czy bedziemy razem, bo teraz takie zawieszenie w sumie jest. I dlatego dążyłam do tego, zeby chrzestni byli tacy, którzy potem bedą dla małego blisko. A jego braciszek to........ nie wypowiem sie, bo by mnie z forum usunęli..

dziekuje Wam kochane moje za wszystkie słowa wsparcia, zainteresowanie, dziękuje każdej za kazde dobre słowo
cięzko by mi było bez Was..... a tak można sie wyzalic, posmiac, humor poprawicie, wesprzecie

maluch padł o 20, siedzielismy w domu u rodziców cały czas, nie dąło sie wytrzymac na dworze, dopiero po 18 wyszłam z nim do altanki, potem wróciłam do "domu", wykąpałam go, zjadł i padł jak przecinak.

jest mi tylko bardzo przykro, ze nie mam ani jednego zdjecia z chrztu był niemiłosierny upał, młody sie prawie roztapiał, atmosfera nie sprzyjała... ale pamiątkowo ubiore go w to ubranko jak bede u rodziców i mu porobię zdjecia bo sie wszysktkim bardzo podobał i mnie dziadkowie moi i rodzice prosili o pamiątkowe zdjecia.

nadrobiłam, podziękowałam, z czystym sumieniem moge isc spac, upał mnie wykonczył, teraz są 24 stopnie

aaaa, Bokeh- zdjęcia są fantastiko
Stary 2013-07-28, 21:21   #1304
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

Amelcia zasnęła o 19 ale od tej pory budziła sie już 3 razy, chyba przez ta czike.

ja w takie upaly daje dziecku wode, a On tak ją pije jakby nie wiem co to bylo - smakuje mu strasznie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:23   #1305
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Mała a te rurki to z tego opakowania "szybko z patelni" bardzo je lubimy z tż. U mnie dziś schaboszczak i sałatka z sałaty i rzodkiewki, ale tylko podziubane. Karinka się dziś wyszalała w baseniku, mąż jej musiał 2 razy wody wylewać bo wychlapywała... Maja jędzula jęcząca... przez ten upał...

Ja też się za Silver stęskniłam
właśnie te Nie przepadam za tego typu cudami ale to akurat mi smakowało

Sylwietta-dziękuje

Dobra dziewczynki biorę witaminy i inne piguły i spadam do wyra. Jestem już dętka po całym dniu
Jeszcze Oskar dał wycisk-mój bidulinek

Dobrej nocy wszystkim życzę i do jutra
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:25   #1306
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie dopajam, bo Dorka nawet za bardzo piersi nie chce, tzn tyle, co normalnie ale może faktycznie wodę by wolała... Spróbuję jutro.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:45   #1307
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

nie. jestem cały czas z nią więc ma mleczko na kiwnięcie to chyba tyle ode mnie dzisiaj... się rozpisałam
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:06   #1308
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, pamietacie o nas jeszcze? Kubus pozdrawia ciocie klubowe, a ja melduje, ze zyjemy i miewamy sie dobrze. Teraz troche czasu mam wiecej wiec postaram sie odzywac.
Mamy skonczone 6 miesiecy i jemy juz za 2, ja jeszcze kp mimo wczesniejszych problemow i dylematow.

Gratuluje skonczonych miesiecy!

Ide nadrabiac... ale od tego watku bo poprzedniego nie dam rady.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:10   #1309
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochana, ja wziełam przykład z Ciebie i jej ostatnio wszystko wygarnełam jak zaczeła nade mną jazgotac, tylko że ona tradycyjnie "nikt cie nie lubi" a ja jej konkretne zarzuty potwierdzone faktami.
Przykre, ze kuzynka Twoja nie była u małej, przeciez nie chodzi o prezent tylko zainteresowanie....

Nawijko kochana, ja widze ewidentnie, ze on jest urabiany przez mamusie, taki mięczak z niego jest i jak mu robi pranie mózgu to są efekty. Nie ugrał bo stanowczo postawiłam weto. Albo mój brat albo chrztu nie bedzie. I koniec. I byłam skłonna tak zrobic. A zresztą, nei mam pojecia, jak sie miedzy nami poukłada, czy sie w ogóle poukłada i czy bedziemy razem, bo teraz takie zawieszenie w sumie jest. I dlatego dążyłam do tego, zeby chrzestni byli tacy, którzy potem bedą dla małego blisko. A jego braciszek to........ nie wypowiem sie, bo by mnie z forum usunęli..
Kochana, Twój TŻ to chyba ogólnie z tych co się swojej rodzinki sluchają.. jak moj, swoją rodzinkę wielbi ponad wszystko, olej. Jak mu bedzie zalezało to pójdzie po rozum do głowy.

A moja kuzynka to powiedziała do mojej mamy "no to Karolina niech przyjedzie któregoś dnia" taaaa jasne, to ja mam ich odwiedzać czy oni mnie powinni, a raczej nie mnie a Olę? dodam, że jak inna w naszej rodzinie urodziła, to ta sama kuzynka powiedziała "nie no koniecznie trzeba jechać, bo nie wypada..." a u mnie to wypada się nie pokazać

z drugiej strony też nie mogę stawiać na swoją sisotrę, bo ona w ciąży a jej dzidziuś ma te torbiele na nerce, mówiłam Wam.. okazało się że ta nerka w ogóle nie pracuje i trzeba po prostu czekać na poród... podejrzewam,że jak urodzi to zrobią dzidziusiowi usg i ocenią - wyciąć czy może tak żyć z jedną niesprawną. Masakra
Stary 2013-07-28, 22:11   #1310
Lenova
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Odnośnie wczorajszej sytuacji,którą opisywałam to skończyła się tak że ja leżałam z pokoju i mialam otwarte okno i słuchałam jak tamci mnie obgadują ale też jak mój mąz mnie broni
Jak byłam wtedy z nimi jeszcze to nie stanął po mojej stronie z tego względu, że wcześniej trochę go wkurzyłam tym, że publicznie powiedziałam mu żeby nie pił (mam straszny z tym problem niestety) i troche uraziłam jego ego i poczuł się jak pantoflarz. Ale już sobie wyjasniliśmy wszystko.
Tamci wtedy opowiadali że jestem nienormalna że się czepiam o to sadzanie, i w ogóle hit że mam chore podejście do usypiania Blanki że ja ją zmuszam wieczorem do spania i że nasz stały harmonogram że kąpiel i usypianie ok 19-20 to nienormalne moje widzimisie i że dziecko powinno spać wtedy kiedy chce i powinno pąśc ze zmęczenia samo a nie wtedy kiedy ja jej każe....
Kurde tylko szkoda że nie biorą pod uwage tego ze ja znając moje dziecko wiem że ona właśnie wtedy chce spać,i kilka minut potem moze byc zbyt zmęczona na kąpiel i na zasypianie. Oni mają dwójkę dzieci ale zero pojęcia o wychowaniu ,zresztą jak większośc mojej rodziny "chowa" dziecko a nie wychowuje.
No ale ogolnie tż stanął wtedy po mojej stronie, jak wrócił to sobie długo bardzo rozmawialiśmy i się pogodziliśmy. On mi powiedział że trochę boli go moje zachowanie takie że ja chce wszystko sama przy Blance,ze ja wiem najlepiej i że w ogóle go nie slucham... trochę w tym prawdy jest i musze to zmienić
Ok już nie ględzę ;]

MY dziś bardzo miły dzień mieliśmy bo bylismy u moich rodziców, na podwórku basenik Blance rozlozylam i się pluskała że nie chciała wyjść,potem spacerek i dużo zabawy we trójkę
Niestety o 20 tż pojechał do domu a ja jeszcze tu zostałam bo muszę załatwic kilka spraw i dopiero za tydz bedziemy sie widziec. Strasznie sie popłakałam jak odjeżdzał,jak jakaś nastolatka zakochana o tej pory mi się chce wyć jak sobie pomysle ze my tu we dwie a on sam w pustym domu

Dorotko szajkowa gratulacje za obrót !

Sylwia cieszę sie ze postanowiłam na swoim i twardo sie tego trzymałaś! Imponujesz mi szkoda tylko że z teściów bałwany

Fewciu to cholernie przykre co napisałaś o tej sytuacji z małym chlopczykiem, krew mnie zalewa na takie matki!

Mała kuruj się tam ! ;*

co do rozstępu mięśni brzucha to kurdę ja robie te cwiczenia od Marsi a dzuiura nadal na 4 palce, jestem przerażona, pewnie gdyby nie to to miałabym płaski brzuch a tak wystaje bęben i straszy, nie wiem co mam z tym już robić

aaa zapomniałabym, Blanka się już przekręca w obie strony w końcu !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:11   #1311
charlizz
Zadomowienie

mitabe,
Stary 2013-07-28, 22:29   #1312
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ale upaaaaaaaaaaaaaaaaal i tu moja zabka ;p ma pampersa, wiec pornografii niet ;p
aaaaaa jaka ona jest słodziutka!! do schrupania dosłownie!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:

właśnie też robiłam z Lubellą, bardzo dobry był i z pszenną wrocławską A robiłaś w tej maszynie bułki czy coś???

Raz zrobiłam i nie wyszły hehe
chętnie bym spróbowała jeszcze raz, ale nie mam ochoty.. jak nie problemy z Szadką to teraz jeszcze z nowiutkim autkiem ja mam jakiegoś pecha życiowego...

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Odzylam, wiec sie witam
Moj syn dal ostatnio tak popalic, jak nigdy, dzien w dzien czulam sie jak po grubszej imprezie na mega kacu.
Dwa dni temu spedzil CALA noc na raczkach, nie bylo opcji odlozenia, ani do lozeczka ani do lozka, po prostu koszmar i co sie okazalo?? Wczoraj znalazlam drugiego zabka
W nagrode za znalezisko byla w miare spokojna noc, pospal jednym ciagiem od 21 do 3.30

insolito podziel sie szczeolami swojej dietki

Fewciu jak przeczytalam historie z biedronki to mnie, az ciarki przeszly, wykastrowac takich rodzicow!

A propos zabkow, znacie taki zwyczaj, ze osoba, ktora znajdzie pierwszego zabka dostaje prezent?
Ja ide w koncu wybrac swoj
U nas w nocy spokojnie, za to w ciągu dnia okropny maruder bo tak samo jak u was - drugi ząbek..

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:

filmik sprzed miesiąca, już dawno miałam wam wkleić ale ciągle coś zobaczcie sobie drugą część jak się chichra, nie mogłam z niego
poprawił mi humor!
Stary 2013-07-28, 22:33   #1313
charlizz
Zadomowienie

opyliłam z tatą szampana, którego dostał w tamtym roku
Stary 2013-07-28, 22:34   #1314
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
9-36 mają słabe oceny w testach zderzeniowych, ja biorę 9-18.No i ja tam nie widzę żeby w grupie 9-18 Peg Perego był najlepszy. Patrz żeby przynajmniej 4 była w kategorii bezpieczeństwo, te są bardzo dobre. Ja biorę chicco Xpace z isofixem.
No i właśnie jeśli macie w samochodzie system isofix to bierz taki bo mają o wiele lepsze oceny. Identyczny fotelik z isofixem jest oceniony na 4 a bez już na 3 np.
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Jakoś pocytowałam na raty. Dzieć najpierw na matę, potem trochę pićku, teraz deserek i siedzi grzecznie w bujaku i daje mamie poszaleć.

Rozumiem, że chodzi o ten w Chorwacji? https://www.casamundo.pl/cm_object/?...0347&persons=2

dzięki
Cytat:

tak ja od poczatku
moja mlekiem nie umie się napic ma to chyba po mamusi
ucze ja zeby sama wode pila ale nie za bardzo Jej podchodzi, dobre jest jabłko z miętą mi samej smakuje bardzo
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:35   #1315
szklanka19
Zadomowienie

Hej dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam i teraz nie odnoszę, ale mam sajgon z karmieniem. Jak tak dalej będzie to nie wiem czy do końca tygodnia będę kp bo już normalnie nie mam siły. Najgorzej, że moja Malizna nie dostała jeszcze nic do jedzenia, w tym tygodniu dopiero mamy zaczynać, ekspozycji na gluten też nie zaczęłam jeszcze :/ No i Ewcia nie nauczona ani butelki, ani smoczka, nie wyobrażam sobie tego wszystkiego, ogólnie jestem załamana :/

W każdym razie nadrobiłam wszystko, może teraz uda mi się być na bieżąco. Trzymam kciuki za wszystkich chorujących, dużo zdrówka!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:39   #1316
sarah67
Zadomowienie

Moja Nati miała wczoraj imieninki,

Dziewczyny usprawiedliwiam się bo moze mnie nie być do odwołania, postaram sie wpadac, na fb na necie zagldam, moze do mnie pisac przez fb, wizaz na telefonie ciagle mi sie wylacza i nie bardzo umiem sobie z tym poradzic.

Nie bedzie mnie, bo maz wrocil w sobotę o 3 nad ranem, praca w Austrii okazała sie niezgodna z umowa więc z kumplem wrocili, a ja dostalam juz wyplatę 60%. Maz posrednikowi zaplacil za robote 1300zl ale ma znaleźć im coś nowego, wiec chce wykorzystac ten czas

dzis milo spedzilismy dzien nad jeziorkiem, poznije na podworko do rodzinki meza, odbijalismy sobie pilke z dzieciakami tymi wiekszymi, skakalismy na trampolinie, siedzielismy gadalismy bylo super.
Stary 2013-07-28, 22:39   #1317
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wiesz, moją babcie strasznie to siekło, prawie sie popłakała pod kosciołem jak powiedziałam, ze tesciówa rosół gotuje a wnuczka ma w dupie. Ale powiedziałam sobie, ze niech tylko sie do mnie słowem odezwie odnosnie czegokolwiek to ja już bede wiedziała co jej odpowiedziec. A małego nie widziała do tygodnia. Bo sa upały, ja praktycznie z domu nie wychodzę a jak wychodze to ona ani me ani be bo nie odzywamy sie od tej akcji co w klubie zaczełam pisac. I jakos nie widze , zeby jej o Bartula chodziło. Niech spada, jak nie raczyli byc na jego mszy to co to za dziadkowie.....

w głebokim, ten ostatek szacunku co jeszcze do nich miałam to dzis straciłam .
dokładnie, a jak mi bedzie cos mówic, to powiem, ze kazdy sie dowie, jaka to z niej babcia wspaniała
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a

dziekuje Wam kochane moje za wszystkie słowa wsparcia, zainteresowanie, dziękuje każdej za kazde dobre słowo
cięzko by mi było bez Was..... a tak można sie wyzalic, posmiac, humor poprawicie, wesprzecie
Sylwia madra kobieta z Ciebie, najwazniejsze, ze nie uleglas bo Twoje argumenty sa jak najbardziej sluszne. Podoba mi sie to, ze nie jestes slepo zapatrzona w Tzta wiedzac jaki z niego maminsynek ani tez nie starasz sie na kazdym kroku zrobic mu na zlosc. Kierujesz sie po prostu dobrem Waszego dziecka Trzymaj sie, Ty z Bartusiem zawsze sobie poradzicie

Lenova ciesze sie bardzo, ze Tz jednak stanal w Twojej obronie i miedzy Wami jest wszystko ok. Za Chiny Ludowe nie umiem pojac takiego zachowania. Nie moje dziecko - nie wtracam sie i penis im za przeproszeniem do tego o ktorej kladziesz Blanke spac!!! Beda mieli swoje dziecko kiedys to moze zobacza jak to jest

Brawo dla Blanki za przewroty

sarah kciuki dla meza za znalezienie nowej pracy. Nacieszcie sie soba

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-28 o 22:43
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 22:46   #1318
sarah67
Zadomowienie

Mąż kupił mi perfumy Jarode Diora.

Milo ale mam juz tyle formowych drogich perfum bo zazwyczaj to bierze nie wode toaletowa i przydaloby mi sie cos innego no ale przykrosci nie bede mu sprawiac

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Sylwietta
dobrze zrobilas i duzo sił Ci zycze
buziaki dla Bartula
Stary 2013-07-28, 22:48   #1319
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Mąż kupił mi perfumy Jarode Diora.

Milo ale mam juz tyle formowych drogich perfum bo zazwyczaj to bierze nie wode toaletowa i przydaloby mi sie cos innego no ale przykrosci nie bede mu sprawiac
ja tam się cieszę z każdej nowej buteleczki i z biżu..bo w sumie tylko to dostaje na różne okazje..
teraz na trzydziechę chciałabym nowy obiektyw...wiele razy o tym wspomniałam..ale coś czuję, że on ma w planach coś innego
Stary 2013-07-28, 23:00   #1320
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Sylwia madra kobieta z Ciebie, najwazniejsze, ze nie uleglas bo Twoje argumenty sa jak najbardziej sluszne. Podoba mi sie to, ze nie jestes slepo zapatrzona w Tzta wiedzac jaki z niego maminsynek ani tez nie starasz sie na kazdym kroku zrobic mu na zlosc. Kierujesz sie po prostu dobrem Waszego dziecka Trzymaj sie, Ty z Bartusiem zawsze sobie poradzicie

Lenova ciesze sie bardzo, ze Tz jednak stanal w Twojej obronie i miedzy Wami jest wszystko ok. Za Chiny Ludowe nie umiem pojac takiego zachowania. Nie moje dziecko - nie wtracam sie i penis im za przeproszeniem do tego o ktorej kladziesz Blanke spac!!! Beda mieli swoje dziecko kiedys to moze zobacza jak to jest

Brawo dla Blanki za przewroty

sarah kciuki dla meza za znalezienie nowej pracy. Nacieszcie sie soba
Twój PENIS ZA PRZEPROSZENIEM bardzo mi się podoba

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości