|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, może i ja kupię jakieś owoce sezonowe i pomrożę dla Bartusia na zimę ![]() == hej! rano byliśmy na zakupach żeby uniknąć upału ale wyszliśmy o 8:00, więc już za późno ![]() ![]() ![]() niech te upały już się skończą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ja mimo kap po skończonym 4tym też wprowadza owoce i warzywa tak, żeby do powrotu mojego do pracy mały się delikatnie przestawił na słoiczki i kaszki a i mama miała trochę spokoju ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
byliśmy na usg bioderek, jets ok mamy tylko sprawdzic za 4 tygodnir daszek panewki jednej bo nie jest wystarczająco ostry, ale podobno to częste
![]() ![]() ![]() ![]() tak czytam o Waszych chrztach i chyba tylko my nie chrzcimy:P moi rodzice po mału poruszają temat ale ja jestem twarda:P ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- wiedziałyście, że przy kp trzeba wprowadzać gluten po 4tym miesiącu? http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywie...cka-z-glutenem a czemu sugerują, że pprzy kp owoce dopiero po 6,a nie 4tym? oprocz standardowego, że pierś najlepsza bla bla bla, ale nie zaszkodzi mu czy nie będzie miał za mało czego,ś jak zacznę wprowadzać wcześniej?
![]() |
#4205 | ||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj tez tak reaguje na natlok albo na nowe bodzce Cytat:
super moj z normalna baza rusza sie... ![]() Cytat:
no wlasnie przestudiuje neta no ale skoro.z bobowity sa sloiczki.z bananem po 4 czy po 5 mc to chyba mozna ![]() ![]() A jablko i banana bede dawala w tym czyms z siatka do pokarmow ale poczekam tak z mc Cytat:
super i jaki grzeczny umie sie zachowac heee Cytat:
![]()
![]() |
#4206 | |||
BAN stały
|
Cytat:
dałam wolną rękę, ale i tak głównie kasę dostaliśmy ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
jaki elegant ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zaszkodzi mu ale rekomenduje się wyłączne karmienie piersią przez pierwsze 6 miesięcy życia dziecka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() --- Cześć ![]() Kolejny upalny dzień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |||
Wtajemniczenie
|
Przemek od tego upału śpi już ponad dwie godziny koło wentylatora ... tzn wentylator na drugim końcu pokoju ale chłodzi go. biedak wybudza się, rozgląda, i pada znów. ja za to posprzątałam cały dom, wzięłam szybki prysznic, mąż pojechał na dwie rozmowy w sprawie pracy. oby coś się znalazło
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja surowych warzyw nie mroziłam ale to chyba tak jak owoce - umyć, wrzucić w pojemnik i cześć ![]() ![]() Większy problem będę miała z zakupem dobrego mięsa dla Młodego... Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-29 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ash Twoja metoda karmienia z bujaniem dzis juz 2x zadzialala i Młody sie nie szarpał. Boże mam nadzieję, że to albo stala poprawa albo ta metoda na stale zadziala bo byloby super. Gorzej jesli tylko dala rade 2x, ale jestem dobrej mysli.
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Vil kciuki dla meza zeby rozmowy byly owocne
![]() Moj maz wlasnie kursem pojechal do gdanska ![]() ![]() ![]()
#4215 | |
Zakorzenienie
|
ja kupuję w sezonie normalnie w pobliskim warzywniaku lub w carfurze.
na aparacie ![]() Cytat:
![]() ja zostawiałam wolną rękę i praktycznie dostaliśmy pieniądzę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
Motylek, czemu jestes niezadowolona z mutsy ?
![]() |
#4217 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny moja mała ma kolki
![]() Co podajecie do picia? Herbatki koperkowej nie chce jej cały czas dawać, można przegotowaną wodę?
#4218 |
Zakorzenienie
|
hejka
u nas kolejna drzemka, więc mam jakieś 20 min ![]() jedna ręka na lapku druga przytrzymuje smoczek ![]() MoTyleKsw o Matyldach to dla dzieci? piękna jest seria o Martynce ![]() A na chrzciny to od mojej rodziny będą prezenty (powiedziałam co chce wiedząc kto ile chce wydać). A od strony TŻta nie pytali ale oni zawsze dają kasę (co jest dla mnie bez sensu). Od chrzestnego mała dostanie fotekik do karmienia, od 2 braci chciałam po puzzlach piankowych takich dużych. A siostra ma pokupować różne książki (ma koło siebie w kraku fajną i tanią ksiegarnię). Justi plasterki kupowałam w rossmanie, są jedne na 4 godz a drugie na 12 godz (niewielka różnica w cenie). Ja przez przypadek kupiłam te na 4 godz ale i dwa dni mam jednego plasterka i działa ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- ooo ja też muszę umyć, zwłaszcza że za tydzień chrzciny. Ale nie wiem kiedy ja to zrobię, jeszcze ogórki chciałam ukisić;/ Mysia nie o to chodzi co dziecko zje bo pewnie i schabowego by zjadła a co może jeść. Moja koleżanka dawała swojemu 5 miesięcznemu dziecku chipsy (bo mu smakowały), teraz mały ma 10 m-cy i je wszystko to co oni, budynie, płatki na mleku itd. Ciekawa jestem ile dzieciak da radę. Mysia brawa za bioderka ![]() Mi się wydaje że po prostu przy kp brzuszek albo nie jest jeszcze przystosowany albo mleczko po prostu do pół roku jest lepsze. No gluten to chyba jedyna rzecz jaką wprowadza się wcześniej przy kp niż przy mm. banka siatka do pokarmów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Ankaaa- super ze Chrzciny udane.
![]() ![]() Motylek- nasza bratanica ma serie książeczek o Matyldzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel sie swoja wiedza po spotkaniu z ordynatorem. Wiem co czujesz, ciezko jest przezyc taki placz
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
Ekusiek a ja właśnie na początku chce słoiczki ale to tylko ta pierwsza łyżeczka. Ewentualnie później deserki. A tak to będę sama robić na parze tak na dwa dni.
vil to trzymam kciuki za pracę męża. A co chcesz mrozić? Ja np cukinię i kabaczka obrałam, wyciągnęłam pestki i pokroiłam w kosteczkę. Zważyłam sobie i tak mniej więcej 4 kosteczki to 10 g. Jagody też umyłam, oderwałam ogonki i wysuszyłam. Kalafiora i brokuła podzielę na różyczki i trochę podgotuję (surowe później są niedobre. Malin jeszcze nie mroziłam, czekam na te jesienne. Ale chyba zamrożę oddzielnie żeby się nie dotykały a później połączę bo inaczej to się papka zrobi. Mam też sok z malin no ale tam jest cukier. I nie mrozi się w słoikach bo mogą popękać. Ja mrożę w pudełkach z margaryna albo w woreczach. Jak kupię królika to też małej z tego od razu zrobię porcje. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-07-29 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() siatka o taka chyba http://www.fabrykawafelkow.pl/gryzak...rmu-sassy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
antoine skoro karmisz też mm to polecam bebilon comfort (na kolki i zakrztuszenia). Nasza mała piła i kolek nie miała. Mi lekarz odradzał herbatę koperkową i u nas po odstawieniu było lepiej z kupkami i bączkami. Podajemy tylko herbatkę rumiankową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mała przyjaciółki nie je chipsów, a parówki najdroższę z cielęciny ![]() ![]() ja myślę, tak jak też Justi pisała, że to podejście, że wprowadzać po 6tym to ma związek z kampanią karmienia tylko cycem przez pół roku, no ale ja też wybieram się do pracy w styczniu i chce małego całkiem albo prawie całkiem od cyca do tego czasu odstawić więc wolę tak niż nagle mu wpakować mm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() mała strasznie się wierci i budzi co 5 min a miałam iść robić obiad dla TŻta;/ wie ktoś co z axella? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
tego nie widziałam, pierwszy lepszy pokazałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
tak Justki dala linka super jedt podobno juz sie w nia zaopatrzylam Cytat:
![]() Do picia daje herbe na trawienie z hiba koperek u nas wzmagal bole brzuszka i wode a herbatke to robie slsba zeby tylko dla smaka mial
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mleka to dziś go spytam jakie kupić i jak odstawić małą od piersi. Boję się cokolwiek jeść, jestem głodna a nie chce jej szkodzić. Jeszcze kilka dni i przejdą na mm.
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
na moim jets napisane +4
![]()
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.