|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hej
![]() ja tylko na chwilkę, wpadłam ,żeby powiedzieć, że żyjemy..jako tako ale żyjemy ![]() trochę Was podczytuję, ale jakoś nigdy nie mam za bardzo czasu , żeby się wbić w temat... lonely ostatnio pytałaś mnie o problemy brzuszkowe Wojtusia... wtedy odpowiedziałam, że już jest ok, ale niestety przechwalilam... ![]() znowu się mu pogorszyło.. i znowu stosujemy windi ... no cóż,,nie mamy wyjścia ... od wczoraj zwiększyłam ilość kropli Delicolu do 12 ,mam nadzieję, że będzie jakiś efekt.. aa lonely pięknie Twój synuś wyglądał ![]() w ogóle wszystkie Wasze dzieciaczki są piękne ![]() == 3majcie się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
wg tej strony można dopiero po 8.
![]() http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html ciężko będzie z tym rozszerzaniem diety, wszędzie mówią co innego ![]() Cytat:
![]() szkoda, że nie od tego samego sprzedawcy :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-28 o 21:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
No tak mocuje sie stelazem ale pas i tak musisz zapiac w kolo fotelika
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#4177 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie jestem mistrzem kuchni więc pytanie może wydawać się głupie. Od babci dostaniemy sporo marchewki prosto z ogródka i nie pryskanej dla małego. W ilościach bardzo dużych, bo babcia zaszalała trochę w tym roku jak się okazało że będzie miała aż dwóch prawnuków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Cytat:
wesoły przystojniak ![]() ---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
![]() Co do skoków rozwojowych to my chyba zaczynamy ten etap, szczególnie kilka ostatnich podpunktów : 12 tydzień Jak wcześniej możesz zauważyc, że dziecko jest bardziej krzykliwe, marudne, spi i je gorzej lub jest cichsze niz przedtem. W wieku 12 tygodni dziecko wkracza w swiat zniuansowany: dziecko uczy sie rozumiec delikatne różnice i zachowywac sie zróżnicowanie. Może np. słyszec róznice w tonie głosu, zauważac jak zmienia sie światlo w pokoju, kiedy slonce skryje sie za chmure. Zauważysz, że ruchy dziecka są bardziej miękkie kiedy wyciaga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowe śledzac jakis ruch. Nowe umiejętnosci: - Potrafi skoordynowac ruchy oczu i glowy sledzac ruch - Podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni - Odpycha sie obiema nózkami lezac w foteliku lub na kocu - Łapie przedmioty obiema raczkami - Wklada wszystko do buzi - Oglada i bawi sie rączkami - Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton glosu - Robi bąble ze śliny - Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone gdy np - zbyt dlugo patrzy na ta sama zabawke ---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-29 o 01:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczorajszy chrzest ogólnie się udał ![]() ![]() i zaraz się zbieramy na spacer póki upał się nie rozkręci na dobre. miłego dnia ![]()
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Ash- no troszke zafajdolil
![]() ![]() Motylek- masz racje teraz W. To cały tatuś, zwłaszcza te łusiejàce zakola go upodabniaja do taty ![]() U nas burza- w końcu bo juz sie nie dało wytrzymać tej parowki Wiktorek dziękuje wszystkim ciociom za miłe słowa :cmok ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Veronic- kurcze ![]() ![]() ![]() Nie zapeszajac - od dwóch dni jest super o nie podaje delicolu ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Hump- no to Wasz tez sie spisał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Lonely no W. Jest boski super wygladal w tym body a ten usmiech no zakochslam sie
![]() Veronic no przykro mi z powodu brzuszkowych problemow , juz niedlugo sie skoncza juz blizej niz dalej ![]() U mnie nocka straszna nie.moglam zasnac dobrze ze pada dzisiaj mlody zasna kolo 21 i spal do 3.40 potem do 6,30 i do 7:20 woec spoko ![]() ![]() ![]()
#4181 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() lonely, banka- problemy wróciły, jednak to nie jest to samo co wcześniej, i tak widzę dużą poprawę ![]() ale dopóki jego kupki i bączki się nie unormują , to niestety nie powiem, że całkowicie uwolniliśmy się od tego... czekałam do końca 3 miesiąca, a teraz czekam do końca 6 miesiąca ![]() aa diabli- pytalaś się o rozmiar stanika z alles mama ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-29 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4183 |
Wtajemniczenie
|
jak ja zapomniałam delicolu do mamy to nie dostawał od środy wieczór, a w niedzielę zaczął się dopiero płacz po jedzeniu ... wcześniej chyba jakoś utrzymywało mu się to w organiźmie.
przed 10 rano a ja mokra jestem .... i pierwszy raz chyba w życiu spałam całkiem odkryta ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4185 |
Zadomowienie
|
Hej, Lonley W wygląda bosko
![]() Motylek ja też zamówiłam tą książkę, oprócz tego 1001 drobiazgow na wsi ![]() http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...robimisie.html ![]() jeszcze napewno będziemy mieli roznimisie, czereśniową, mamoko, mapy resztę z 1001 drobiazgów i pewnie lista się powiększy, tyle, że narazie czytamy czarno białe kropy Kurde ten ząb który miałam robiony w czwartek ukruszył się i plaster wypada ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
hejka
u nas znów mała jadła dopiero o 5 ![]() ![]() i o dziwo poszła znów spać ![]() ![]() JAk ja się cieszę że mam chłodno w domu. No i dziś wprowadzam robienie wszystkiego (no prawie) przy małej. Tak więc, mam już poodkurzane, podłogi umyte i pranie zrobione. Tylko pomysłu na obiad nie mam ;/ tak surowe ![]() ![]() i cukinię i kabaczka też już jej zamroziłam ![]() A tak w ogóle to gdzie można kupić dynię? |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
Kuba ma 2 ugryzienia od komara na buzi
![]() ![]()
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Banka- to ładnie Ci nocke przesłał
![]() ![]() Veronic, Banka- miejmy nadzieje ze nie będziecie musiały czekać do 6msc, czasem po 4 dolegliwości przechodzą. Znajomych córka miała okropne kolki, darla sie po 6 godzin bez przerwy.. Podobno masakra.. Próbowali wszystkiego inic nie pomogło. Po 4msc przeszło Vil- mi sie tez wydaje ze delicol działa doraznie, aż tak długo raczej nie utrzymuje sie w orgsnizmie |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() banka ale banana od razu to chyba nie można ![]() Owoce: 5(rozpoczęty)-7 m-c: jabłka i jagody, maliny, winogrono, jeżyny, porzeczki. Najlepiej przetarte przez sito i w formie soku. 7-9 m-c: brzoskwinia, morela, gruszka, wiśnia, śliwka suszona, agrest, arbuz, banan. Warzywa: 5-6 m-c: marchewka, dynia, ziemniak, pietruszka, brokuły. 7-8 m-c: kukurydza, kalafior, fasolka szparagowa, pomidor, seler, por, cukinia, buraczek, szpinak, kalarepka. Oczywiście m-ce to przy mm po przy kp to później wszystko. No i miesiące rozpoczęte tam mają być a nie skończone ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-07-29 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Jakby któraś chciała kupić książeczki to w tej księgarni mają praktycznie wszystko i w niskich cenach http://aros.pl/
na allegro też sprzedają ![]()
![]() |
#4191 |
Raczkowanie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Witam z 3 miesiecznym poslizgiem. W wielkim skrocie-maly to maly zarloczek i karmimy mieszanie.pokarm mam ale od poczatku mialam go bardzo malo i Bartus zaczal spadac z wagi wiec dokarmiamy bebilonem. Synek wymaga duzo uwagi,gwaltownie reaguje na nowe bodzce takze mamy pelne rece roboty z tz. Bartus wlasnie mi spi na rekach przechodzimy wlasnie drugi skok rozwojowy a w zasadzie juz konczmy. W tym tygodniu obchodzimy 3miesiac. Przerobilsmy bole brzuszka bolesne baczki male zaparcia.na problemy jelitowe dajemy espumisan 100 dwa razy dziennie po 5 kropli.to tak w wieelkim skrocie.ogolnie bartula jest pogodny daje nam pospac,tylko jak jest glodny to daje istna arie operowa;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hump fajnie że chrzciny się udały. A gdzie zdjęcia? Veronic współczuję problemów brzuszkowych. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- angie lepiej późno niż wcale ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no z nocka to licze ze po upalach bedzie jeszcze lepiej hiii Cytat:
![]()
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
nie zapina się wlasnie i to jets super wygodne, wkladasz fotelik i tyle, no i fotelik się w ogóle nie rusza nawet na mocnych zakrętach
![]() |
#4195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale kupiłam żel z ziaji antybzzz i całe szczęście bąble bledną ![]() === Dziewczyny Wy już przygotowujecie warzywka i owoce dla dzieciaczków ?? nie pomyślałam o tym... ale w sumie jeszcze 3 miesiące i Wojtuś dostanie pierwsze jabłuszko i marchewkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Trzeba zmykać. Koniec spania. Ale spała 40 min więc sukces ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zadomowienie
|
Przyszedł biustonosz do karmienia z alles, jest ekstra
![]() ![]() Robie te zapasy mleka na dentyste i wczoraj wieczorem po karmieniu sciągnełam 80 ml i ta wartwa śmietanki oddzieliła się na 1 cm normalnie, a dzisiaj z rana teraz patrze 125 ml, a tłuszczyku może 1 mm więc tak sobie mysle, że sciaganie i karmienie tym sciagnieyum jest troszkę bez sensu :/
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-29 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Wtajemniczenie
|
hej hej, my już po chrzcinach, uspałam małego w domu przed, podczas drogi do kościoła spał ale jak weszliśmy już do środka to oczy jak 5 zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa własnie obejrzałam sobie te różnimisie, fajne ![]() ![]() Ja to mam jeszcze manię kupowania książek o Matyldach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja mam pyytanie, zostawiałyście wolną rękę co dostaną dzieci na chrzciny czy jednak podsuwaliście pomysły co by dzieciom się przydało?
![]() |
#4200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.