Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-28, 21:42   #4171
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

hej
ja tylko na chwilkę, wpadłam ,żeby powiedzieć, że żyjemy..jako tako ale żyjemy
trochę Was podczytuję, ale jakoś nigdy nie mam za bardzo czasu , żeby się wbić w temat...

lonely ostatnio pytałaś mnie o problemy brzuszkowe Wojtusia... wtedy odpowiedziałam, że już jest ok, ale niestety przechwalilam...
znowu się mu pogorszyło.. i znowu stosujemy windi ... no cóż,,nie mamy wyjścia ...
od wczoraj zwiększyłam ilość kropli Delicolu do 12 ,mam nadzieję, że będzie jakiś efekt..

aa lonely pięknie Twój synuś wyglądał

w ogóle wszystkie Wasze dzieciaczki są piękne

==

3majcie się
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:44   #4172
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jablko oczywiscie i banana po 4 mozna
wg tej strony można dopiero po 8.
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

ciężko będzie z tym rozszerzaniem diety, wszędzie mówią co innego
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/80-puchowa-gap-sko...426320847.html kurteczka za 5 zł kompletuje na jesień, mam nadzieję że nie będzie za mała

i to upolowałam, za 3,90
http://allegro.pl/lupilu-boska-polar...415435405.html

szkoda, że nie od tego samego sprzedawcy :/
Cytat:
a propos fotelików. mogłabym zamordować męża a by mnie uniewinnili. od samego początku trułam, że Przemkowy fotelik jest jakoś nie teges zamontowany, bo Młody w nim siedzi bardzo pionowo, przecież to nie jest pozycja dla noworodka/małego niemowlaka ale mąż wie najlepiej, bo kierowca, ja się nie znam, fotelik przecież jest tak skonstruowany że inaczej się nie da. w efekcie Przemek jeździł na siedząco, a jak zasnął i na zakrętach czy hamowaniu głowa mu tak leciała do przodu, że dziś jechał z głową w okolicy kolan, tak wisiał tylko pasy go trzymały. ciągle mu poprawiałam tą głowę ... dziś dojeżdzaliśmy do mamy, zaś poleciał, zatrzymaliśmy się, kazałam mężowi spojrzeć, jak mi nie wierzy ... popatrzył, i nagle "oooo, to patrz, wystarczy fotel pasażera daćź do przodu i położyć bardziej fotelik" i zrobiła się kolebka, tak jak powinna no żesz qwa, od początku mu o to trułam że tak ma być, mam nadzieję że Przemkowi nic nie dolega z kręgosłupem od tego na szczęście mało z nim jeździmy, raz w tyg do Gliwic i z powrotem i czasem na zakupy. ale masakra po prostu
nic mu nie będzie

Cytat:
Oo a jak to mozliwe ze z baza zapielas? Przeciez tyle samo pasa potrzeba do zapiecia???
ale są bazy, których się nie zapina pasami (te iso fix czy jakoś tak chyba)

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-28 o 21:45
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:46   #4173
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
a zadam dziwne pytanie- bo Karp buja tak, że główka lata na boki. Wiadomo przy karmieniu nie można tak latać główką więc moje pytanie jest takie, bujasz się na boki czy w przód- tył
Przod - tyl. masz racjr, przy karmieniu na boki sie nie da. No to sobie zmodyfikowalam troche metode

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:48   #4174
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
http://allegro.pl/80-puchowa-gap-sko...426320847.html kurteczka za 5 zł kompletuje na jesień, mam nadzieję że nie będzie za mała

i to upolowałam, za 3,90
Suprr ta kurtka gapa i cena dziwie sie ze minimalnej nie dali

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

nic mu nie będzie

W moi poradniku bobowity ze w 5 juz mozna heee coezka sprawa

No tak mocuje sie stelazem ale pas i tak musisz zapiac w kolo fotelika
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:49   #4175
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
No tak mocuje sie stelazem ale pas i tak musisz zapiac w kolo fotelika
no to nie wiem, myślałam, że w ogóle się pasa wtedy nie używa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-28, 21:56   #4176
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

nic mu nie będzie

Rzeczywiscie te foteliki z isofix baza bez pasow superr
Stary 2013-07-29, 01:59   #4177
Elusiek
BAN stały

Cytat:
cały dzień na działce ... do dziś nie sądziłam że mały dzieciaczek może się tak spocić i tak mu brzydko pachną ciuszki po tym leżał sobie w cieniu, nie chciał nawet na ręce bo grzał się od naszego ciepła i był cały mokry ... wypił w sumie 390 ml wody
była wojna o to kto się pierwszy kapie w domu poszłam ostatnia, ale prawie godzinę leżałam w wannie. a teraz zaś mokra jestem

a ja to oglądałam i mi się nie podoba. jestem maniaczką książkową i zazwyczaj kupuje wszystkie które ktoś poleci ale ta jakoś mnie nie urzekła tak samo jak "naciśnij mnie" - ale pechowo zamówiłam bo byłą promocja -25% i nie obejrzałam wcześniej

super
Przemek ostatnio się na prawy boczek przewraca. tylko na prawy

pierwszy ząbek się przebił 7.07, dwa dni przed skończeniem 3 miesiąca, kolejny tydzień później
a kiedy zaczął rosnąć to trudno mi powiedzieć bo on się urodził już z tymi dwoma zalążkami

u nas też zazwyczaj pierwsze nocne przewijanie = suchy pampers.

fajna sukienusia a jeszcze fajniejsza Karolcia

a propos jedzenia, to ja jestem chyba głąb. bo wyobrażałam sobie to tak: trę marchewkę albo miksuje w blenderze na papkę i podaje. a tu dziś czytałam jakąś gazetkę i pisze że surowe warzywa po roku życia a wcześniej gotowane. serio ?

ale przystojniak
no właśnie na początku muszą być gotowane

Nie jestem mistrzem kuchni więc pytanie może wydawać się głupie. Od babci dostaniemy sporo marchewki prosto z ogródka i nie pryskanej dla małego. W ilościach bardzo dużych, bo babcia zaszalała trochę w tym roku jak się okazało że będzie miała aż dwóch prawnuków To chciałabym ją zamrozić by na zimę jeszcze była. I jak ją mrozić, obrać przed zamrożeniem czy tylko można umyć i zamrozić?:brzyda l:

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No to tak na szybko wstawiam Wam moje ulubione foto z Kościoła
---> GANGNAM STYLE podczas chrztu

wesoły przystojniak

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ----------

Cytat:

i to upolowałam, za 3,90

taniocha ja na początku trafiałam na zestawy kilku ciuszków za 1 zł zdarzały się też nóweczki

Co do skoków rozwojowych to my chyba zaczynamy ten etap, szczególnie kilka ostatnich podpunktów :

12 tydzień

Jak wcześniej możesz zauważyc, że dziecko jest bardziej krzykliwe, marudne, spi i je gorzej lub jest cichsze niz przedtem. W wieku 12 tygodni dziecko wkracza w swiat zniuansowany: dziecko uczy sie rozumiec delikatne różnice i zachowywac sie zróżnicowanie. Może np. słyszec róznice w tonie głosu, zauważac jak zmienia sie światlo w pokoju, kiedy slonce skryje sie za chmure. Zauważysz, że ruchy dziecka są bardziej miękkie kiedy wyciaga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowe śledzac jakis ruch.

Nowe umiejętnosci:

- Potrafi skoordynowac ruchy oczu i glowy sledzac ruch
- Podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni
- Odpycha sie obiema nózkami lezac w foteliku lub na kocu
- Łapie przedmioty obiema raczkami
- Wklada wszystko do buzi
- Oglada i bawi sie rączkami
- Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton glosu
- Robi bąble ze śliny
- Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone gdy np - zbyt dlugo patrzy na
ta sama zabawke

---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Wpadłam tylko na chwilę - życzyć Wam miłej niedzieli
Wczoraj pół dnia spędziliśmy na ogrodzie, a dziś prawdopodobnie pojedziemy do mojej babci i może na małą wycieczkę Zapowiada się kolejny piękny dzień to trzeba korzystać Odezwę się więcej jutro, do usłyszenia No i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze uroczystości, oby wszystko się udało

A Wiktorek kończy dziś 2 miesiące
Leci ten czas jak szalony

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-29 o 01:58
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 07:05   #4178
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
JNieważne czy na rękach czy nie. W dodatku z cycka pije mi naprawdę rekordowo krótko bo maks 4 min i już się denerwuje. A jak po karmieniu odciągnęłam co nieco to wypił jeszcze 50 ml, ale i tak nie zasnął.
I. też pije teraz krótko a często. pewnie kwestia upałów i tyle

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pochwalę się tylko, że moje dziecię wczoraj spało od 20 do 5.30 a może i spałoby dluzej, ale tatus przestraszony obudzil synka zeby cos zjadl
wow

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
aaa i moja mała też teraz mniej je w sumie się nie dziwię w takie upały. Chociaż dziś jak wróciliśmy z TŻtem od teściowej to stwierdziliśmy że u nas w domku jest chłodno. Tak jak się do klatki wchodzi jednak nie ma to jak grube mury w kamienicy
też tak mamy w bloku - wchodzi się do klatki i jest tak cudownie chłodno

Cytat:
No to tak na szybko wstawiam Wam moje ulubione foto z Kościoła
---> GANGNAM STYLE podczas chrztu
ale ślicznie się uśmiecha!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
młody poznał dzisiaj praprababcię (103 lata) i jest mega marudny przez upał a w domu w miarę chłodno
ładny wiek

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

Nie jestem mistrzem kuchni więc pytanie może wydawać się głupie. Od babci dostaniemy sporo marchewki prosto z ogródka i nie pryskanej dla małego. W ilościach bardzo dużych, bo babcia zaszalała trochę w tym roku jak się okazało że będzie miała aż dwóch prawnuków To chciałabym ją zamrozić by na zimę jeszcze była. I jak ją mrozić, obrać przed zamrożeniem czy tylko można umyć i zamrozić?:brzyda l:
ja bym obrała, albo od razu zrobiła ugotowoną i tatrą marchewkę do słoiczków

wczorajszy chrzest ogólnie się udał I. darł się najgłośniej jak jeszcze msza się nie zaczęła. poszliśmy do zakrystii, a tam ksiądz mówi ze postara się szybko chrzcić, i jak coś to możemy zostać w zakrystii a on nas zawoła jak będzie trzeba ale młody dostał trochę mleka z butli i zasnął tak że nic go nie obudziło do końca.

i zaraz się zbieramy na spacer póki upał się nie rozkręci na dobre. miłego dnia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 07:15   #4179
lonely_lady
Zakorzenienie

Ash- no troszke zafajdolil ale szybka akcja i ciuszki uratowane

Motylek- masz racje teraz W. To cały tatuś, zwłaszcza te łusiejàce zakola go upodabniaja do taty

U nas burza- w końcu bo juz sie nie dało wytrzymać tej parowki

Wiktorek dziękuje wszystkim ciociom za miłe słowa :cmok

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Veronic- kurcze przykro mi ze problemy wróciły biedny Wojtus, juz tyle sie nacierpial. U nas raz lepiej raz gorzej, nie wiem czym to jest spowodowane bo ciagle jem to samo , jeszcze nie wprowadzamy nowych produktów, nabialu nie ruszam
Nie zapeszajac - od dwóch dni jest super o nie podaje delicolu

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Hump- no to Wasz tez sie spisał a ten popis na początku... Musiał jakoś zaistnieć

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 07:49   #4180
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Lonely no W. Jest boski super wygladal w tym body a ten usmiech no zakochslam sie

Veronic no przykro mi z powodu brzuszkowych problemow , juz niedlugo sie skoncza juz blizej niz dalej

U mnie nocka straszna nie.moglam zasnac dobrze ze pada dzisiaj mlody zasna kolo 21 i spal do 3.40 potem do 6,30 i do 7:20 woec spoko brzuszek go meczy chyba tylko juz wieczorkiem nie chce przechwalac ale gdyby nie te upaly bylo by super
Stary 2013-07-29, 08:30   #4181
Veronic
Wtajemniczenie

witam

lonely, banka- problemy wróciły, jednak to nie jest to samo co wcześniej, i tak widzę dużą poprawę
ale dopóki jego kupki i bączki się nie unormują , to niestety nie powiem, że całkowicie uwolniliśmy się od tego...

czekałam do końca 3 miesiąca, a teraz czekam do końca 6 miesiąca

aa diabli- pytalaś się o rozmiar stanika z alles mama przed ciążą miałam 70 B (maleństwo) . a teraz z tabelki wychodziło mi na granicy 70D i 70C - w końcu wzięłam 70C i leży super

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-07-29 o 08:34

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 08:41   #4182
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

lonely, banka- problemy wróciły, jednak to nie jest to samo co wcześniej, i tak widzę dużą poprawę
ale dopóki jego kupki i bączki się nie unormują , to niestety nie powiem, że całkowicie uwolniliśmy się od tego...

czekałam do końca 3 miesiąca, a teraz czekam do końca 6 miesiąca

aa diabli- pytalaś się o rozmiar stanika z alles mama przed ciążą miałam 70 B (maleństwo) . a teraz z tabelki wychodziło mi na granicy 70D i 70C - w końcu wzięłam 70C i leży super
To tak jak u nas hee 3 mc za dwa dni ale korygowane za 2 tyg. Jak nie minie bede z toba czekala na 6 mc
Stary 2013-07-29, 08:48   #4183
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie zapeszajac - od dwóch dni jest super o nie podaje delicolu
jak ja zapomniałam delicolu do mamy to nie dostawał od środy wieczór, a w niedzielę zaczął się dopiero płacz po jedzeniu ... wcześniej chyba jakoś utrzymywało mu się to w organiźmie.

przed 10 rano a ja mokra jestem .... i pierwszy raz chyba w życiu spałam całkiem odkryta ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:04   #4184
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja zapomniałam delicolu do mamy to nie dostawał od środy wieczór, a w niedzielę zaczął się dopiero płacz po jedzeniu ... wcześniej chyba jakoś utrzymywało mu się to w organiźmie.

przed 10 rano a ja mokra jestem .... i pierwszy raz chyba w życiu spałam całkiem odkryta ...
Delicol dziala doraznie i laktaza wydalana jest mlekiem ... Moze ten placz jednorazowy oby albo przez upaly
Stary 2013-07-29, 09:15   #4185
salviae
Zadomowienie

Hej, Lonley W wygląda bosko pełnia szczęścia
Motylek ja też zamówiłam tą książkę, oprócz tego 1001 drobiazgow na wsi i powstrzymywałam się przek kilkoma innymi, ale stwierdziłam, że i tak jak narazie nic tam nie zobaczy więc będę tą biblioteczkę kompletowała wolniej bo mąż mnie z domu wyrzuci,
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...robimisie.html
jeszcze napewno będziemy mieli roznimisie, czereśniową, mamoko, mapy resztę z 1001 drobiazgów i pewnie lista się powiększy, tyle, że narazie czytamy czarno białe kropy
Kurde ten ząb który miałam robiony w czwartek ukruszył się i plaster wypada bede musiała isc jutro do dentysty i jeszcze dwie szyjki odsłoniete do zrobienia, ale nie dam się już bez znieczulenia, tylko nie wiem jak długo póżniej nie można karmić i nie wiem ile ml Kuba pije na raz do tego ostatnio nie chciał pic z butelki, ale myśle, że jak go przyciśnie to wypije jak narazie mam pół litra jeszcze jakies 150 sciagne i mysle, że mu styknie, a jak nie to dostanie znieczulonego cyca podobno tylko 1 % przechodzi
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:16   #4186
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
u nas znów mała jadła dopiero o 5 ciekawe czy to przez upały czy jej już tak zostanie
i o dziwo poszła znów spać ja tu już ogarnięta o 7 żeby ją zabrać na spacer (puki jeszcze chłodniej) a ta śpi ale wyszłyśmy o 7:30. Dość szybko wróciłyśmy bo o 8:30 już się nie dało wytrzymać.
JAk ja się cieszę że mam chłodno w domu.
No i dziś wprowadzam robienie wszystkiego (no prawie) przy małej.
Tak więc, mam już poodkurzane, podłogi umyte i pranie zrobione. Tylko pomysłu na obiad nie mam ;/

Cytat:
też nie wiedziałam a jabłko może być surowe?
tak surowe zeskrobujesz łyżeczką. Tylko bez skórki. Vil Twój mały będzie mógł jeść we wrzesniu jagody, maliny, czarną porzeczkę i coś tam jeszcze. Nie wiem jak Ty ale ja zaczynam mrozić bo później tego nie dostanę
i cukinię i kabaczka też już jej zamroziłam jeszcze chce pomrozić kalafiora, brokuła i coś tam jeszcze.
A tak w ogóle to gdzie można kupić dynię?
Stary 2013-07-29, 09:22   #4187
salviae
Zadomowienie

Kuba ma 2 ugryzienia od komara na buzi opanowała mnie chęć zemsty i mordu gnoja, który krzywdzi moje dziecko, ale go nie znalazłam normalnie waleczna lwica we mnie wstapiła
Kubuś
Stary 2013-07-29, 09:22   #4188
lonely_lady
Zakorzenienie

Banka- to ładnie Ci nocke przesłał nasz podl po 20 o 23 obudził sie wiec go nakarmilam troszke.. Przed 3 obudził sie na cyca, po 4 wubudzily go baczki, po 6 go nakarmilam i juz nie chciał spać

Veronic, Banka- miejmy nadzieje ze nie będziecie musiały czekać do 6msc, czasem po 4 dolegliwości przechodzą. Znajomych córka miała okropne kolki, darla sie po 6 godzin bez przerwy.. Podobno masakra.. Próbowali wszystkiego inic nie pomogło. Po 4msc przeszło

Vil- mi sie tez wydaje ze delicol działa doraznie, aż tak długo raczej nie utrzymuje sie w orgsnizmie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:25   #4189
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no ale chyba przeginam, bo kupiłam Przemkowi już kilka książek 7+ a ostatnio była promocja na takie z zadaniami dla dzieci, takie wielkie cegły, ja je uwielbiałam, ale się powstrzymałam
no to szalejesz ja się na razie ograniczam do 3+

banka ale banana od razu to chyba nie można
Owoce:
5(rozpoczęty)-7 m-c: jabłka i jagody, maliny, winogrono, jeżyny, porzeczki. Najlepiej przetarte przez sito i w formie soku.
7-9 m-c: brzoskwinia, morela, gruszka, wiśnia, śliwka suszona, agrest, arbuz, banan.

Warzywa:
5-6 m-c: marchewka, dynia, ziemniak, pietruszka, brokuły.
7-8 m-c: kukurydza, kalafior, fasolka szparagowa, pomidor, seler, por, cukinia, buraczek, szpinak, kalarepka.

Oczywiście m-ce to przy mm po przy kp to później wszystko. No i miesiące rozpoczęte tam mają być a nie skończone

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-07-29 o 09:34
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 09:29   #4190
salviae
Zadomowienie

Jakby któraś chciała kupić książeczki to w tej księgarni mają praktycznie wszystko i w niskich cenach http://aros.pl/
na allegro też sprzedają
Kubuś
Stary 2013-07-29, 09:30   #4191
angie83
Raczkowanie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Witam z 3 miesiecznym poslizgiem. W wielkim skrocie-maly to maly zarloczek i karmimy mieszanie.pokarm mam ale od poczatku mialam go bardzo malo i Bartus zaczal spadac z wagi wiec dokarmiamy bebilonem. Synek wymaga duzo uwagi,gwaltownie reaguje na nowe bodzce takze mamy pelne rece roboty z tz. Bartus wlasnie mi spi na rekach przechodzimy wlasnie drugi skok rozwojowy a w zasadzie juz konczmy. W tym tygodniu obchodzimy 3miesiac. Przerobilsmy bole brzuszka bolesne baczki male zaparcia.na problemy jelitowe dajemy espumisan 100 dwa razy dziennie po 5 kropli.to tak w wieelkim skrocie.ogolnie bartula jest pogodny daje nam pospac,tylko jak jest glodny to daje istna arie operowa;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-29, 09:33   #4192
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
I jak ją mrozić, obrać przed zamrożeniem czy tylko można umyć i zamrozić?:brzyda l:
ja jak mroziłam marchewkę to później nie była za dobra w smaku. Nie lepiej w piwnicy w chłodnym miejscu zostawić?

hump fajnie że chrzciny się udały. A gdzie zdjęcia?

Veronic współczuję problemów brzuszkowych.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

angie lepiej późno niż wcale
Stary 2013-07-29, 09:41   #4193
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Banka- to ładnie Ci nocke przesłał nasz podl po 20 o 23 obudził sie wiec go nakarmilam troszke.. Przed 3 obudził sie na cyca, po 4 wubudzily go baczki, po 6 go nakarmilam i juz nie chciał spać

Veronic, Banka- miejmy nadzieje ze nie będziecie musiały czekać do 6msc, czasem po 4 dolegliwości przechodzą. Znajomych córka miała okropne kolki, darla sie po 6 godzin bez przerwy.. Podobno masakra.. Próbowali wszystkiego inic nie pomogło. Po 4msc przeszło

Vil- mi sie tez wydaje ze delicol działa doraznie, aż tak długo raczej nie utrzymuje sie w orgsnizmie
Oby heee licze na te 3 mc znaczy ja juz od paru dni widze ze jest coraz lepiej

a no z nocka to licze ze po upalach bedzie jeszcze lepiej hiii

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no to szalejesz ja się na razie ograniczam do 3+

banka ale banana od razu to chyba nie można
Owoce:
5(rozpoczęty)-7 m-c: jabłka i jagody, maliny, winogrono, jeżyny, porzeczki. Najlepiej przetarte przez sito i w formie soku.
7-9 m-c: brzoskwinia, morela, gruszka, wiśnia, śliwka suszona, agrest, arbuz, banan.

Warzywa:
5-6 m-c: marchewka, dynia, ziemniak, pietruszka, brokuły.
7-8 m-c: kukurydza, kalafior, fasolka szparagowa, pomidor, seler, por, cukinia, buraczek, szpinak, kalarepka.

Oczywiście m-ce to przy mm po przy kp to później wszystko.
No to fote zrobilam z poradnika zywieniowego kurcze nie wiadomo co dawac kiedy skoro w roznych poradnikach jest inaczej wrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375087202461.jpg (62,4 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-07-29, 09:44   #4194
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Rzeczywiscie te foteliki z isofix baza bez pasow superr
nie zapina się wlasnie i to jets super wygodne, wkladasz fotelik i tyle, no i fotelik się w ogóle nie rusza nawet na mocnych zakrętach
Stary 2013-07-29, 09:44   #4195
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kuba ma 2 ugryzienia od komara na buzi opanowała mnie chęć zemsty i mordu gnoja, który krzywdzi moje dziecko, ale go nie znalazłam normalnie waleczna lwica we mnie wstapiła
wiem co czujesz mam to samo, mojego też ciągle coś gryzie w nocy- na buzi i głowie miał chyba z 10 ugryzień
ale kupiłam żel z ziaji antybzzz i całe szczęście bąble bledną

===
Dziewczyny Wy już przygotowujecie warzywka i owoce dla dzieciaczków ??
nie pomyślałam o tym...
ale w sumie jeszcze 3 miesiące i Wojtuś dostanie pierwsze jabłuszko i marchewkę
Stary 2013-07-29, 09:46   #4196
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
No to fote zrobilam z poradnika zywieniowego kurcze nie wiadomo co dawac kiedy skoro w roznych poradnikach jest inaczej wrrr
hehe no to ciekawe ja mam 2 książki i w obu jest to samo z tym że w jednej od razu każą dawać kaszkę do zup żeby zagęścić. Ale ja dawać nie będę.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
też ciągle coś gryzie w nocy- na buzi i głowie miał chyba z 10 ugryzień
a nie używacie plasterków? ja przyklejam zawsze na wózek na spacerze. Fajne są.

Trzeba zmykać. Koniec spania. Ale spała 40 min więc sukces
Stary 2013-07-29, 09:53   #4197
salviae
Zadomowienie

Przyszedł biustonosz do karmienia z alles, jest ekstra rozmiar chyba dobry bo pełny cycek ładnie wypełnia, ale flaczek ma luz

Robie te zapasy mleka na dentyste i wczoraj wieczorem po karmieniu sciągnełam 80 ml i ta wartwa śmietanki oddzieliła się na 1 cm normalnie, a dzisiaj z rana teraz patrze 125 ml, a tłuszczyku może 1 mm więc tak sobie mysle, że sciaganie i karmienie tym sciagnieyum jest troszkę bez sensu :/
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-07-29 o 10:08
Stary 2013-07-29, 09:55   #4198
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej hej, my już po chrzcinach, uspałam małego w domu przed, podczas drogi do kościoła spał ale jak weszliśmy już do środka to oczy jak 5 zł całą mszę gadał po swojemu, uśmiechał się do księdza podczas chrzczenia że ten nie mógł już ze śmiechu jednym słowem bylo super - tylko ten upał, ojej masakra była. pokaże Wam zdjęcia z przed wyjścia, na pierwszym Niko który mial tak iść do kościoła gdyby było normlanie na dworze, na 2 strój wyjściowy pozdrawiam i ide nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niik.jpg (78,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niks2.jpg (87,0 KB, 47 załadowań)

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:02   #4199
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, Lonley W wygląda bosko pełnia szczęścia
Motylek ja też zamówiłam tą książkę, oprócz tego 1001 drobiazgow na wsi i powstrzymywałam się przek kilkoma innymi, ale stwierdziłam, że i tak jak narazie nic tam nie zobaczy więc będę tą biblioteczkę kompletowała wolniej bo mąż mnie z domu wyrzuci,
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...robimisie.html
jeszcze napewno będziemy mieli roznimisie, czereśniową, mamoko, mapy resztę z 1001 drobiazgów i pewnie lista się powiększy, tyle, że narazie czytamy czarno białe kropy
Kurde ten ząb który miałam robiony w czwartek ukruszył się i plaster wypada bede musiała isc jutro do dentysty i jeszcze dwie szyjki odsłoniete do zrobienia, ale nie dam się już bez znieczulenia, tylko nie wiem jak długo póżniej nie można karmić i nie wiem ile ml Kuba pije na raz do tego ostatnio nie chciał pic z butelki, ale myśle, że jak go przyciśnie to wypije jak narazie mam pół litra jeszcze jakies 150 sciagne i mysle, że mu styknie, a jak nie to dostanie znieczulonego cyca podobno tylko 1 % przechodzi
O tak czereśniową też mamy zamiar nabyć
Aaa własnie obejrzałam sobie te różnimisie, fajne He he książek nigdy dość
Ja to mam jeszcze manię kupowania książek o Matyldach I zastanawiam się czy tylko ja?! Swoją drogą dobrze mi się kojarzyło, że najsłynniejsza Matylda, to krowa

Cytat:
wiem co czujesz mam to samo, mojego też ciągle coś gryzie w nocy- na buzi i głowie miał chyba z 10 ugryzień

===
Dziewczyny Wy już przygotowujecie warzywka i owoce dla dzieciaczków ??
nie pomyślałam o tym...
ale w sumie jeszcze 3 miesiące i Wojtuś dostanie pierwsze jabłuszko i marchewkę
Jeszcze nie Czekamy na swoje z ogródka i sadu
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej, my już po chrzcinach, uspałam małego w domu przed, podczas drogi do kościoła spał ale jak weszliśmy już do środka to oczy jak 5 zł całą mszę gadał po swojemu, uśmiechał się do księdza podczas chrzczenia że ten nie mógł już ze śmiechu jednym słowem bylo super - tylko ten upał, ojej masakra była. pokaże Wam zdjęcia z przed wyjścia, na pierwszym Niko który mial tak iść do kościoła gdyby było normlanie na dworze, na 2 strój wyjściowy pozdrawiam i ide nadrabiać
Ale przystojniak Pięknie

A ja mam pyytanie, zostawiałyście wolną rękę co dostaną dzieci na chrzciny czy jednak podsuwaliście pomysły co by dzieciom się przydało?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:04   #4200
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ale przystojniak Pięknie

A ja mam pyytanie, zostawiałyście wolną rękę co dostaną dzieci na chrzciny czy jednak podsuwaliście pomysły co by dzieciom się przydało?
myśmy dostali głównie kasę z przeznaczeniem na krzesełko do karmienia, szczepionki oprócz tego chciałam album

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości