|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
kejt, powiedz mi jedna rzecz,
gin mi mówił że jak do TP nie urodzę to w TP mam sie zgłosić do szpitala na ktg. To co ide mówie że mam termin i zrobią? chodz po cichu licze że nie dotrwam do poniedziałku, bo dzis ten brzuch naprawde sie napina mocno, moze na piłce poskaczę to te kurcze się wzmocnią ?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Na obiadek mlode ziemniaki z koperkiem ,jajko sadzone i Tz ogorek kiszony a ja ...chyba nic ![]() Jakierka ![]() ![]()
![]() |
#3123 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
![]() Na początek chciałam pogratulować Madi i She i powitać nowe maleństwa po drugiej stronie brzuszka ![]() ![]() Domi trzymam kciuki za Ciebie ![]() Dla wszystkich mamuś potrzebujących również mocne ![]() Moja depresja chyba mnie opuściła bo od dobrych kilku dni jest spokój i z małą się też o wiele lepiej dogaduję ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj widziałam, że któraś z Was pytała o pas poporodowy. Ja zakupiłam sobie bo niestety niewielki brzuszek nadal mi się utrzymuje i chciałam się nim wyszczuplić ![]() Wczoraj byliśmy u księdza załatwić chrzest Milenki. Ale chrzcimy ją dopiero 29 września bo tylko tak pasowało i nam i księdzu ![]() A i pochwalę się Wam strasznie dobrą nowiną ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
DOMI, co za skur.wysyny, az mnie potrzepalo z wscieklosci, ze tak Cie dobili jeszcze, na miejscu Paula zrobilabym niezla burde tam
![]() ![]() ![]() ![]() SHE, ![]() ![]() TWEED, my ponoc mieszkamy w tym samym miescie...? gdziez Ci upal zelzal i gdziez ta burza/ ulewa - omamy masz, babo ![]() ************************* *********** ZDYCHAM. Maz rano kupil w OBI dodatkowe dwa wiatraczki. Lilo wisi na cycu golutka, ja sie owiewam. TESCIE JUTRO WYJEZDZAJA ![]()
#3125 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Byliśmy w szpitalu zdjąć szwy - rana ładnie się goi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przemywaj jej często buźkę przegotowaną wodą. Niestety, ale od upału mogą powyskakiwać różne dziadostwa ![]() Cytat:
I dobrze, że mi przypomniałaś, bo próbuję z moim pracodawcą skontaktować się od czwartku, żeby go złożyć i ciągle nie odbiera telefonu ![]()
![]() |
#3126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skacz, może coś Ci się rozwinie. Mi też się napina brzuch, czasami boleśnie... ciekawe kiedy nas dopadnie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Wtajemniczenie
|
Dotkaaa
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mela, Stokrotka oby po wizytach i gmeraniu przez ginów akcja ruszyła pełną parą ![]() Malinka super, że depresja już za Tobą i że dogadujesz sie z Milenką ![]() ![]() Oliath ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wstawiłam wam fotki do klubu - wczorajsze wyczyny mojego męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Margos szlam do biedronki a ty szlas promenada w dol
![]() nawet moja mama mowi "patrz idzie Twoja kolezanka "hehe ![]() she gratulacje ![]() rocky,ja zauwazylam ze mala ma tez czerwona buzke jak sie przeciaga i wyciera twarza o kocyk...ale zaraz schodzi... zaraz przychodzi polozna :-P znowu mi obudzi kurczaczka atak sobie dopiero usnela fajnie bo tak to goraco jej i nie mogla usnac:-( skylie ja tez na pocieszenje powiem ze mega celluit zszedl..nie jest tak zle ![]() ![]() ja wybralam roczny i pisalam pismo do pracy..posalam nawet wtedy tu o rade..tak samo jak dzwonila teraz moja menager ze musze akt urodzenia dowoesc(chyba kopie) i zglosic do ubezpieczenia tylko niewiem czy napisac jakie kolwiek pismo czy sciagnac z netu druczek do zus?... |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dziewczyny, mam dosyc nerwowki!!!
Przywiezli kuchenke i kuzwa nie mogli jej zainstalowac, bo niedaleko znajduja sie wtyczki elektryczne!!! Nie wazne, ze ktos, kto to projektowal nie uwzglednil tego faktu, nie wazne, ze w mieszkaniu ktos juz korzystal z kuchenki, teraz mi tego nie zainstaluja i juz. Wpadlam w histerie, rozplakalam sie jak glupia, blagalam ich aby zainstalowali na moja odpowiedzoalnosc, ale nie, d.upa!!! Porosilam zatem aby zabrali wszystko z powrotem, zrezygnowalam z zakupu, na szczescie zostana mi zwrocone pieniadze. No ale nadal nie mamy kuchenki!!! W akcie desperacji latam po sklepach i szukam elektrycznej, choc wolalam gazowa. Zdazylam juz udac sie do urzedu miasta i ich opierniczyc, bo to oni tak zainstalowali wtyczki. Powiedzialam, ze nie zaplace czynszu dopoki nie zlikwiduja tych wtyczek. Czekam na info od nich. Nie mam tez gwarancji, ze nie doczepia sie fo tych wtyczek przy elektrycznej kuchence. W tej Anglii traktuja ludzi jak idiotow, bo przepisy odnosnie bezpieczenstwa czesto sa tak idiotyczne, ze glowa boli!!! Shestiger, widzialam info, ze Igorek juz jest z Wami. Gratuluje!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Po tym placzu tak mnie rozbolal brzuch, ze ledwie chodze. Mam okropny ucisk na kosc ogonowa. Jezeli dzis nie urodze, to bedzie to tylko cud. Wiem, ze to jest glupia kuchenka tylko, ale cala nasza ostatnia nerwowka i hormony mnie totalnie dobily. Nie mam sily ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3132 |
Zakorzenienie
|
ROCKY, my juz piaty raz bedziemy obcinac
![]() ![]() MALINKA, to prawda, za pierwsze usmiechy mozna sie dac pokroic!!! ![]() ROZPAKOWANE, jak dlugo zaogniony byl slad po szczepieniu na ramionku Waszych maluszkow?...
#3133 |
Rozeznanie
|
Jaskierko, to może jednak zdecydujecie się na elektryczną?
jak ja kiedys byłam w IRL to tam same elektryczne kuchenki widziałam, oni chyba do tych gazowych maja jakieś ale - chodzi o bezpieczeństwo. Taki kraj ![]() Chociaz wiadomo że gotowanie na gazie zupełnie inaczej wygląda niz na prądzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Madi82 - 28.07.2013 Witek (3850g, 55cm) tp 01.08.2013, sn ![]() ![]() Shestiger - 29.07.2013 Igor (2610g, 50cm) tp 02.08.2013, cc ![]() ![]() u nas wszystko dobrze, poza tymze upał nieziemski, oczy same sie zamykają, dziecko sie poci ale na szczescie śpi. Jutro pierwsza wizyta u pediatry. A 10 sierpnia Zuzia ma chrzest, szybko to wyszło, ale nastepny termin na koniec wrzesnia a ja juz chce to miec za soba. Męcza mnie okropnie krewni, prawie co dzień mamy odwiedziny- to juz jest istne szaleństwo. Ja nerwowa, dziecko nerwowei na tm sie to kończy. A dzisiaj mi sie snilo że teściowa mnie szpieguje na wizazu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jeszcze się nie pojawił. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Ale dziś upał... Nad ranem była burza, ale nic nie schłodziła powietrza. w nocy spałam przy wentylatorze w samych majtkach. Teraz Małgosia ma drzemkę a ja dalej się chłodzę przy wentylatorze. Małemu tez jest ciężko w brzuszku... Piję zimny jogurt o smaku liczi - limonka. Dziś wybieram się na zwiedzanie oddziału położniczego. Musze dopytać co spakować do torby a co jest zbędne. Dziś wrócił mój gin z urlopu, więc mogę odetchnąć z ulgą ![]() Madi gratuluje błyskawicznego porodu ![]() Domcia kciuki, żeby się rozkręciło ![]() ![]() Jakierka pięknie urządziliście sobie gniazdko! ![]() Magdalenne namęczyłaś się biedactwo... Najważniejsze, że już jesteś po i masz swoją kruszynkę przy sobie. Lekarka podła ![]() Skylie Wojtuś jest super bratem! ![]() Gratuluję wszystkich ustalonych terminów chrzcin. My też mamy ustalony termin na 14 września. ![]() Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
![]() Zobaczymy co jutro powie gin. Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaki okruszek maleńki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
na TVN style jest Miasto kobiet, temat - cc na rządanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Oli u nas w ogóle nie był
![]() I pazurki też już kilka razy obcinaliśmy bo inaczej byłby dramat ![]()
#3141 |
Wtajemniczenie
|
Mój opis porodu
11 lipca zgłosiłam się do szpitala ponieważ na 8 lipca mialam termin porodu, ale nic się nie dzialo. Zbadali mnie, Maly wg USG 3962 g rozwarcia brak, szyjka dluga, wszystko pozamykane. Dali mi po południu próbną kroplówke aby sprawdzic czy dobrze na nia zareaguje. Skurcze były, tzn takie twardnienia, gdy mi ja odlaczyli nadal były one- co 5 min, cala noc, myślałam ze cos się zacznie dziac samo, rano mnie zbadali- 2cm rozwarcia ale nadal wszystko wysoko, zrobili mi masaz i stwierdzili, ze wlasciwa kroplowke podadza mi w sobote czyli nastepnego dnia. Oczyiscie nic przez ten dzien się nie dzialo, mnie podlaczali co chwile pod ktg, cos się rysowalo ale to nie były surcze typowo porodowe ;( W SObote przed 7 poszlam na pordowke, podlaczyli mnie pod ktg i kroplowke, przyjechal mój TZ bo mielismy nadzieje, ze cos zacznie się dziac, leżałam pod nia do 12 i nic, rozwarcie takie samo, decyzja o kolejnej kroplowke w poniedziałek. Bylam zalamana, tego dnia ryczałam i w ogole dolam mialam mega ;( Najgorsze było to czekanie w tym szpitalu na kolejna kroplowke. W poniedziałek kolejna kroplowka tez podlaczanie o 7 ale Tż kazałam przyjechac ok. 11 i dobrze bo nic się nie dzialo, skurcze jakby mniejsze, pochodzilam na korytarzu i nic, już mialam dosyc wszystkiego, na doatek kobieta przyjechala w 35tc z odklejonym łożyskiem chyba i dziecko zmarlo, musiala mieć cc, ja leżałam na porodowke i słyszałam wszystko, jak dziecko mialo na imie ile ważyło itp. ;( kroplowke znow mialam do 12 i decyzja o 3 ostatniej w srode. Tak bardzo nie chciałam cc, mówiłam wszystkim ze nie chce cesarki, ze niech mi pęcherz przebija jakos lub cos innego. Bylam mega zdolowana, tak zazdoscilam tym kobietom co rodzily, albo jak przyjeżdżały na pierwsza kroplowke i nie doczekaly bo w nocy akcja zaczela się sama rozwijac, nienawidzilam ich za to, dosłownie… znow dzien przerwy i środa- 7 rano kroplowka oczywiście badanie i 2cm i nic się nie zmienilo od piatku, po 2 godzinach znow badanie i zaczeli przygotowywac formalności na zgode na cc, ja już mialam dosyc wszystkiego ze modlilam się tylko o to żeby już zobaczyc Michala w ten dzien. Decyzja ze o 11.30 cesarka, przygotowali mnie i przed 12 poszlam na blok, mily pan i pani anestezjolog uspokoili mnie, dokaldnie opisywali co się dzieje w danym momencie, kiedy pani anestezjolog pow ze widzi czarne wloski po porstu nie mogłam uwierzyc ze to już, a kiedy usłyszałam glos mojego skarba rozpłynęłam się nie wiedziałam czy mam plakac czy co dla mnie to było takie nierealne… po kilku minutach przynieśli mi go pokazac,odpieli mi jedna reke i poglam go przytulic do twarzy, nigdy nie zapomne tego widoku, był taki zimny, troche blady ale taki uriczy z tymi wloskami, mówiłam wszystkim ze jest idealny mój Tz stal za drzwiami i słuchał co się dziele, mowil ze jak usłyszał placz to lzy mu poleciały. Nasz Michas urodzil się w samo poludnie 12.00 najdluzej trwalo pozniej zszywanie, anestezjolodzy gadali ze mna i w ogole atmosfera była bardzo przyjemna, tak dziwnie się czulam ze jestem rozcieta i gadam z nimi ![]() Na drugi dzien rano wstawanie i ok. 9 przyszla pani pediatra i powiedziala ze z Michalkiem wszystko ok., zdorwy piekny senek i ze jak chce to mogę przyjść go nakarmic, to ja o 11 już poszlam do niego, torcie mnie jeszcze wszystko bolalo ale chciałam go zobaczyc, musiałam! Pozniej co 3 godz nastepne karmienia, zylam tylko tym ze za chwile mogę isc do niego i go przytulic bo niestety ale mialam weksle brodawki i maly do tej pory nie chce pic z nich ;( Mam do tej pory dola ze nie rodzilam naturalnie, ze nie wiem jak to jest, ze nie znam tych boli, ze inni mogla powiedziec ze przeciez ja przeszlam wszystko spokojnie, bez bolu i w ogole i na dodatek moje dziecko nie chce ssac z piersi, chwile ssie i puszcza i się wkurza, najbardziej się denerwuje jak chce złapać brodawke a nie mogę, nie wiem dlaczego on nie chce jej chwycic ;( wczoraj caly był mokry z tego wysilku i placzu przy karmieniu, dzisiaj tez probowlaismy Az w koncu dalam mu z butelki, cos czuje ze będę musiala już odciągać pokarm i nie da się przzwyczaic malego do cyca, a tak bardzo chciałam, w ciazy założyłam sobie ze będę karmic do 6 miesiaca a teraz to jak wytrzymam miesiąc to będzie dobrze. Czuje się jakby moje cialo nie było przystosowane do bycia matka, od kilku dni mam dola, nie chce mi się gadac z tz, on caly czas mi mowi ze cos zle, ze mam uważać na malego, nie wystawiac na przeciągi itp. Przeprasza mnie pozniej za to ale sam fakt, ze jeszcze on mi dokopie tym gadaniem… brakuje mi tez brzuszka, tak bardzo przyzwyczailam się do niego, był zawsze ze mna a teraz jak jest Maly w łóżeczku to ja już tesknie za nim. Rozpisałam się torcie nie wiem czy z sensem napisałam ten opis ale to tak na szybko |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to musze pochwalić pępuszek Zuzi, w sobote wkońcu odpadł kikut ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
Jaki dziś ukrop ![]() ![]() A mój synuś wczoraj pierwszy raz świadomie się uśmiechnął ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Kathe ide cycolić Zuzie i potem biore sie za lekture
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALE chyba chodzi o to, że mi wiele do szczęścia nie trzeba - zaszło to pieruńskie słońce i zerwał się lekki wiaterek, który czasami prześlizgnie się do mieszkania ![]() ![]() Także mi już chyba Oli tak niewiele potrzeba do szczęścia ![]() Graty za wyjazd teściów ![]() ![]() Jakierko spokojnie kochana, szkoda nerwów twoich i Edzika ![]() Ja wiem, że masz dość remontu, ale w przecież kuchenka elektryczna to nie koniec świata U mnie ta przejściówka już trochę trwa ![]() Ale ciągle wierzę w deszcz, który ponoć ma spaść... Idę się laseczki szykować do tego zusu. Skoro ma być nieco chłodniej to zaszaleję i się pomaluję ![]()
![]() |
#3146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() SHE gratulacje ![]() Domi co za wredne babsko ale dobrze ze masz teraz jedynke. Kathe głowa do gory nie załamuj sie maluszek za chwilke ci wszystko wynagrodzi.dasz rade kp tutaj dziewczyny tez miały probley ale walczyły i im sie udało ![]() jaskierka mieszkanko sliczne i tylko stresik niepotrzebny n koniec. Pewnie cos jeszcze miałam pisac ale w tym upale ogolnie padam. Pół nocy nie spałam i tylko tuliłam sie do wiatraczka |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas jest tak samo, jak Maly spi to położna przychodzi, chociaz wiem mniej więcej o której bedzie. Ale przeciez dziecka nie bede przetrzymywac jak chce spać. A polozna ogląda Maluszka i można z nia porozmawiać o wszystkim co dręczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.