Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 14:36   #1441
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42002443]
Szklanko, zatorów współczuję [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A co u nas. Ola już mi po całym pokoju pełza i raczkuje (. No ale w ciągu 2 tygodni taki postęp zrobiła. Chodzę za nia i wszystko chowam (wszystko w zasięgu ręki już pochowałam) w piątek mi gazetkę zaczęła jeść. A dziś bawi się butelką z Colą, walec do ganiania niesamowity, żadne pełzaki itp jej zbędne.
U nas dziś cziki niesamowitej dzień 3, dziś to już z Olą nie wyrabiamy. Ola nie chce spać a ja nic nie mogę zrobić. Muszę nas pakować, ale w takiej pogodzie się nie da. W weekend się przeprowadzamy do swojego mieszkanka. W weekend pomagałam mężowi panele kłaść, już prawie położyliśmy został jeszcze kawałek tylko, ale to mąż położy na tygodniu.
dla Oli i powodzenia z pakowaniem

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale miałam lekkiego stresa w weekend; zawsze jak biorę ostatnią tabletkę anty we wtorek, to w sobotę rano mam okres, a teraz cisza; całą sobotę chodziłam do kibelka i kukałam ale nic; mówię TŻowi, że cholera coś nie tak, a ten zadowolony no i w niedzielę rano TŻ wziął młodego i wyszedł z nim na ogród, za chwilę wraca i pyta, czy mam ten okres; to mówię, że nie, a ten się śmieje, że już wszystko wiadomo i żebym sobie na balkon wyszła - wychodzę, patrzę, a tam u sąsiada na dachu 5 bocianów się na mnie gapi
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:44   #1442
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Elllmi, a dostałaś w końcu???
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:46   #1443
bijkora
Rozeznanie

Pstryczku tak za dużo zobaczyłam

Włosomaniaczka

Stary 2013-07-29, 14:47   #1444
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42003163]Elllmi, a dostałaś w końcu??? [/QUOTE]

na szczęście tak, zaraz po tych bocianach

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:48   #1445
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ja nie, ale wiem na czym polega, działa tylko wtedy kiedy urząd Cię nie wzywa, a sama zauważysz jakąś nieprawidłowośc i chcesz się przyznać

u nas tez zal to standard tz u meza. juz 2 razy z tym szedl po nie zpalacil podatku przy kupnie motoru nie pamietam jak bylo za pierwszym razem ale za drugim to babka nawet nie wziela teo swistka. wyliczyla ile trza zaplacic i finito....

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

własnie mnie jeszcze nie sciga, chce byc pierwsza Rozliczyłam pita z pracy a na smierc zapomniałam o zusie i chorobowym

a o co chodzi z tym zusem i chorobowym?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U nas zatory. Od czwartku ino chodzę i walczę, mam jeden kanalik zatkany, na brodawce już strupki, cała pierś obolała, leżeć nawet się nie dało. Dwie noce właściwie nie spałam bo co Ewcia usnęła to ja do łazienki i próbowałam to usunąć, wczoraj już był taki obłęd, że mi się udało, schłodziłam kapuchą i za pół godziny znowu czuję, że boli i zaś pozatykane w cholerę. Po 3h bez zatoru łaziłam szczęśliwa jakbym się naćpała czymś

Boże, jaki upał. Mała leży na ziemi, wachluję Ją mokrą tetrówką, do buzi gryzak z lodówki i 4 minuty bez jęczenia Jedyny plus tych upałów jest taki, że robię gruntowne pranie pościeli i wszystkiego co w normalne dni schnie (albo raczej się kisi) tydzień Rano obudził nas listonosz z paczką zabawek, dlatego wybaczam Poza tym jak mnie zobaczył jak wyglądam to przeprosił, że tak z rana budzi, ale chce zdążyć przed upałem
tule, oby zatory szybko przeszly...
co kupilas?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
wiecie co ? Moja mama wzięła dziś Ole, wchodzi do kuchni, wyciąga ptasie mleczko i jej ładuje do buzi. no i po kiego penisa?! dobrze, że przy tym byłam i zareagowałam, ona w ogóle planuje za jakiś miesiąc dawać Oli normalne zupy. A zaznaczam, że moja mama soli w chu i tłusto gotuje jak nie wiem. no na pewno, po moim trupie , nie wiem co ja zrobię jak znowu szkoła mi sie zacznie, przecież oni codziennie będą jej dawać cukierki i kiełbasę. Co za ciemnota!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dzisiaj na ziemi znalazlam TAK PASKUDNEGO I WIELKIEGO pajaka, ze malo nie zemdlalam. nawet malz ktory wiecznie sie ze mnie smieje i mowi ze przesadzam malo nie zwymiotowal. dobrze, ze nie jestem facetem to na mnie nie lezy obowiazek zabijania takich paskudztw, ale serio, pierwszy raz tak wielkiego domowego pajaka widzielismy. co najlepsze - caly weekend generalnie sprzatalismy (a i tak do balaj
ganu fewci brakuje sporo)
o matko!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:50   #1446
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

U nas też czika nieziemska! Poleżałabym na słoneczku.....

O ja też tak czytałam! Moja Blanka zasypia teraz z palcami wplecionymi we włosy

A na jakiej diecie jesteś i co robisz, że przez 5 dni spadł aż kilogram?
Jakieś czary??

Jeja ile On śpi Moja już śpi tylko dwa razy w dzień po 30-40 min.

właśnie też robiłam z Lubellą, bardzo dobry był i z pszenną wrocławską A robiłaś w tej maszynie bułki czy coś???

To gdzie Ty mieszkasz na tym Mazowszu? U nas 35 st w cieniu

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Miałam Wam jeszcze coś napisać.
Wczoraj idziemy przez Biedronkę, mijamy chłopaka, na oko 25-30lat, prowadzi wózek z małym dzieckiem, chłopczyk miał może 2 miesiące. Dziecko położone na boczku, w buzi butelka z mleczkiem, butelka obłożona poduszkami, żeby nie wypadła z buzi. No i przed wózkiem idzie matka dziecka (tak myślę, że matka) ze starszą dziewczynką (ok. 3 lat). No i ten chłopak mówi do tej dziewczyny "Mały skończył pić mleczko", a Ona do Niego "a co mnie On obchodzi? Mam Go w dupie"...

Wiecie że aż mi się łzy w oczach zakręciły Tak mi szkoda się zrobiło tego dzieciaczka, był taki niewinny, malutki, bezbronny...
Co do dzieciaczka to ja ostatnio 2 takie przypadki widziałam.
Idę do CH i idą 2 pindy .Jedna z wózkiem a druga z dzieckiem idącym obok niej. I napierdziela na tego małego " k... myślałam, że tego g... rozerwę na strzępy rano o ten wózek". No normalnie uszy mi zwiędły, aż się obejrzałam i popatrzyłam tylko na moją Olę ze łzami w oczach
A drugi wczoraj przez okno. Idzie jedna z drugą i też napierdziela na dziecko, wcale nie lepszymi słowami.
Brak mi słów, czemu nie mogą mieć dzieci Ci którzy na nie zasługują.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:53   #1447
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Pstryczku tak za dużo zobaczyłam
a co takiego? bo ja duuużo słyszałam nawet na temat maca

ja na obiad zrobiłam barszcz z uszkami tzn z tortelini z biedry i kluski śląskie z sosem

a te słoiczki co maja gluten to też dopiero jak całkiem wprowadzimy czy one nie maja takiej dużej ilości?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:53   #1448
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
9-36 mają słabe oceny w testach zderzeniowych, ja biorę 9-18.No i ja tam nie widzę żeby w grupie 9-18 Peg Perego był najlepszy. Patrz żeby przynajmniej 4 była w kategorii bezpieczeństwo, te są bardzo dobre. Ja biorę chicco Xpace z isofixem.
No i właśnie jeśli macie w samochodzie system isofix to bierz taki bo mają o wiele lepsze oceny. Identyczny fotelik z isofixem jest oceniony na 4 a bez już na 3 np.
Co do tego Chicco to ostatnio ogłądałm go w Smyku i mi się tandetny strasznie wydaje. Taki lekki, ta pianka jakaś kijowa i ten pokrowaiec który si9ę zmetłasi czaraz. Ja się decyduję na tego Britax-Roemera Duo Plus isofix. Tylko chyba z napisem Britax, bo tańsze są o ok. 100 zł tu zagadka dlaczego.
Roemera tu u nas w 2 samochodach widziałam i naprawdę janie się prezentuje.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-29, 15:01   #1449
bokeh
Zakorzenienie

szklanko ! a pokaz się w nowej fryzurze
Stary 2013-07-29, 15:03   #1450
elllmi
Zakorzenienie

była mowa o blenderach
w Biedrze od 1.08. ma być blender za 69 zł o mocy 500W, a w Lidlu od 5.08. za 89 o mocy 600W; jakieś dodatkowe końcówki i coś tam jeszcze ejst do nich

Stary 2013-07-29, 15:04   #1451
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ale miałam lekkiego stresa w weekend; zawsze jak biorę ostatnią tabletkę anty we wtorek, to w sobotę rano mam okres, a teraz cisza; całą sobotę chodziłam do kibelka i kukałam ale nic; mówię TŻowi, że cholera coś nie tak, a ten zadowolony no i w niedzielę rano TŻ wziął młodego i wyszedł z nim na ogród, za chwilę wraca i pyta, czy mam ten okres; to mówię, że nie, a ten się śmieje, że już wszystko wiadomo i żebym sobie na balkon wyszła - wychodzę, patrzę, a tam u sąsiada na dachu 5 bocianów się na mnie gapi

w klubie mój elegant (podobno z lat 30) to samo co na fb, ale wrzuciłam

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

ja mam taka od jakichś 2 lat i jest ok na razie http://www.mixmedia.pl/mastercook-lo...18nfn,id-16361
Dzięki obczaję sobie

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-29, 15:10   #1452
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42000723]Insolito, gratuluję siadania

Dałam włąśnie w siateczkę Dorotce kawałek takiego arbuza z lodówy, ale wsuwa [/QUOTE]

Wlasnie mi przypomnialas, lece po arbuza dzisiaj, sama zjadlabym takiego schlodzonego a i Borysowi w siatce dam.
Na razie winogron mu bardzo smakowal, banan tak sobie .. ale tych dostaje duzo w sloiczkach wiec nic dziwnego ze nie bylo szalu

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

[QUOTE=LadyWhisper;4200085 9] kuruj sie !!!!
ale widze, ze masakra z chorobami w taki upal, nas rozlozylo z Pietraszkiem wlacznie, moja mame, chyba na taki gwaltowny wzrost temp?

cudny
jakie ciasne?! my w 80m gdzies bedziemy celowac, ale to za jakies 10 lat moze

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
na szczęście nasz projektant to był kierownik budowy jednoczenie i za zmiany nie wzial ani zlotowki bo naskrobał sobie facet
no i dzieki Bogu bo bylo tyle przeróbek że bym z butów wyskoczyła
plus domu szkileteowego jest taki,że w każdej chwili na budowie mogliśmy smienić koncepcje do ścian czy okien

tez suoer domek

no to mnie zdolowalyscie, bo juz myslalam, ze maky cos wartosciowego sam z siebie zjada

radocha mega co? mi sie skubanca nie udalo jeszcze zlapac

chyba wsio nadrobilam

dzisiaj na ziemi znalazlam TAK PASKUDNEGO I WIELKIEGO pajaka, ze malo nie zemdlalam. nawet malz ktory wiecznie sie ze mnie smieje i mowi ze przesadzam malo nie zwymiotowal. dobrze, ze nie jestem facetem to na mnie nie lezy obowiazek zabijania takich paskudztw, ale serio, pierwszy raz tak wielkiego domowego pajaka widzielismy. co najlepsze - caly weekend generalnie sprzatalismy (a i tak do balaj
ganu fewci brakuje sporo)

pajak? To ja Ci powiem co mnie ostatnio spotkalo, siedzialam w parku z Borysem na klombie i cos mnie w plecy klulo, no ale drapie sie drapie i nic. w koncu po jakis 15 minutach zbieramy sie, wstaje, chcialam sobie bluzke poprawic a wypada z niej jakas glizda - larwa, ale taka ogromna ... ciary mnie przeszly, slabo mi sie zrobilo, mialam nogi jak z gumy dobrych kolejne 10 min i na przemian bylo mi zimno i goraco, to cos oblesne siedzialo mi na plecach

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to jeszcze ja Cię wesprę

wiecie co? mój Leo miauczy jak mnie widzi i placzę jak wychodzę czyżby to już ten etap- only mama, mama forever?
Borys robi to samo, tylko on nerwus jest, caly sie robi czerwony i wrzeszczy
Stary 2013-07-29, 15:19   #1453
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=blogerka;42003525]Wlasnie mi przypomnialas, lece po arbuza dzisiaj, sama zjadlabym takiego schlodzonego a i Borysowi w siatce dam.
Na razie winogron mu bardzo smakowal, banan tak sobie .. ale tych dostaje duzo w sloiczkach wiec nic dziwnego ze nie bylo szalu

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
kuruj sie !!!!
ale widze, ze masakra z chorobami w taki upal, nas rozlozylo z Pietraszkiem wlacznie, moja mame, chyba na taki gwaltowny wzrost temp?

cudny

pajak? To ja Ci powiem co mnie ostatnio spotkalo, siedzialam w parku z Borysem na klombie i cos mnie w plecy klulo, no ale drapie sie drapie i nic. w koncu po jakis 15 minutach zbieramy sie, wstaje, chcialam sobie bluzke poprawic a wypada z niej jakas glizda - larwa, ale taka ogromna ... ciary mnie przeszly, slabo mi sie zrobilo, mialam nogi jak z gumy dobrych kolejne 10 min i na przemian bylo mi zimno i goraco, to cos oblesne siedzialo mi na plecach

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

o fuj!!!!!!nienawidzę!!

kurna mialam dzis zacząć cwiczyć a czuje sie jak kluska w sosie.....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:23   #1454
bokeh
Zakorzenienie

[QUOTE=Delicjanka;42003756]
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Wlasnie mi przypomnialas, lece po arbuza dzisiaj, sama zjadlabym takiego schlodzonego a i Borysowi w siatce dam.

o fuj!!!!!!nienawidzę!!

kurna mialam dzis zacząć cwiczyć a czuje sie jak kluska w sosie.....
eeee ćwiczenia w taki upał, chyba bym zeszła
Stary 2013-07-29, 15:27   #1455
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=bokeh;42003821]
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

tak se zalozylam tydzien temu, ze od dzis zaczynam;> ale chyba sobie daruje

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:55   #1456
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
buhahah
Cytat:

ktos wie, kiedy ma byc "ochlodzenie"? w sensie tak do 25st?

wrrrrrr:/
to ja pisalam, moja mama ostatnio sernika.....
no ja wlasnie nie wiem, po co? rozumiem owoce, warzywa, ale przeciez taki dzidz naprawde sie moze obejsc bez cukru no....

maly jeczydlowaty okrutnie wsadzilam do wody mokrego wyciagnelam polozylam na puzzlach i spokoj, mam nadzieje, ze sie nie przeziebi? ale tak goraco jest.....
Ja czekam na ochlodzenie do 22 stopni jakos 2 tygodnie chce pizze upiec ale czika taka, ze boje sie wlaczac piekarnik bo sie podusimy

Cytat:
ja mam na dzialce tuje, modrzew, dwa swierki srebrzyste i dwie wierzby a i jeszcze z tylu domu beda brzozy tzn juz sa;p

a na drugiej polowie mamy "sad mostowiaków" i ogródek tylko chyba jeszcze podzielimy działke, przepiszemy połowe Amelce.

Jejuuuuuuuuuu jak ja nienawidze okresu.. ciąza to jednak piękny czas bez okresu, ale .. z 2 strony jak mi się przypomną moje skaczace nogi to chyba wole okres
Ja cale zycie mialam okres koszmarny, bol, cieklo jak z kranu, wiec ciaza byla wybawieniem a teraz? Piekniusi okresik 4 dni lekkiego krwawienia, dzieki tabsom pewnie ale taki okres mi nie przeszkadza

Cytat:
ja nie, ale wiem na czym polega, działa tylko wtedy kiedy urząd Cię nie wzywa, a sama zauważysz jakąś nieprawidłowośc i chcesz się przyznać

wszystkie moje zakupy tak wyglądają, aż mąż na mni krzyczy, że jak będę wracać do pracy to nie będę miała się w co ubrać

zdrówka!

jak ja bym znalazła takiego stwora, to by mnie całe osiedle słyszało!
Ja tak mam teraz, ide na zakupy, dla siebie nic nie widzie to zawsze jest : a przeciez TZowi sie przyda nowa koszulka, a to tylko bodziaczka czy bluzeczke dla malej a ja caly czas w tym samym

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42002052]Nie robię obiadu, tym bardziej, że 3 dzien nie mam... wody. Taaaak kochane mamy, czika czikowata cziką pogania a rurę ludzie teraz naprawiają jeszcze

Za to piętrowe przyszło ale jeszcze nie składane.
Masakra w taka czike Wode pewnie taka baniakowa macie teraz? Jak nie mielismy pradu 8 h to myslalam, ze oszaleje a bez wody to nie chce myslec

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec, że nadrobiłam. Twarda byłam, choć miałam parę razy myśli żeby sobie odpuścić. Tyle ciekawych rzeczy pisałyście, że postanowiłam czytać wszystko.

Nie cytuję za dużo, mam tylko parę postów do zacytowania
Na początek to dziękujemy z Olą za mile komentarze w Klubie
Co do zdjęć to staram się wrzucać takie najfajniejsze, co mi wychodzą. Ja też tych uczących się fotografowania, choć do Ani to jeszcze mi daleko.

Składamy gorące życzenia z okazji imieninek, urodzinek,
Gratki z okazji skończonych miesięcy dla bobasów
Gratuluję nowych umiejętności i ząbków

A tych ząbków to Wam najbardziej zazdroszczę, bo mojej Oli idą i wyjść nie mogą. Męczy się strasznie. Widać je, a przebić się nie mogą.

A co u nas. Ola już mi po całym pokoju pełza i raczkuje (. No ale w ciągu 2 tygodni taki postęp zrobiła. Chodzę za nia i wszystko chowam (wszystko w zasięgu ręki już pochowałam) w piątek mi gazetkę zaczęła jeść. A dziś bawi się butelką z Colą, walec do ganiania niesamowity, żadne pełzaki itp jej zbędne.
U nas dziś cziki niesamowitej dzień 3, dziś to już z Olą nie wyrabiamy. Ola nie chce spać a ja nic nie mogę zrobić. Muszę nas pakować, ale w takiej pogodzie się nie da. W weekend się przeprowadzamy do swojego mieszkanka. W weekend pomagałam mężowi panele kłaść, już prawie położyliśmy został jeszcze kawałek tylko, ale to mąż położy na tygodniu.
Jaką lodówkę polecacie i z jakiej firmy, musimy w tym tygodniu kupić a ja totalnie nie wiem jaka firmę wybrać?
Ile wam zajelo zalatwianie kredytu? Ogolem mozesz opisac jak to wyglada? Ja ciemna jestem ale w przyszlym roku chcemy kupic swoje.

Cytat:

w klubie mój elegant (podobno z lat 30) to samo co na fb, ale wrzuciłam

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

ja mam taka od jakichś 2 lat i jest ok na razie http://www.mixmedia.pl/mastercook-lo...18nfn,id-16361
A nie chcialabys 2 dzidziusia Maz przystojny, synus przystojny i zdrowy nic tylko robic nastepne

[QUOTE=blogerka;42003525]Wlasnie mi przypomnialas, lece po arbuza dzisiaj, sama zjadlabym takiego schlodzonego a i Borysowi w siatce dam.

Cytat:
kuruj sie !!!!

cudny

Widze, ze reagujesz jak ja z tymi robalami u nas ostatnio pelno pajakow-szalu dostaje.

[QUOTE=bokeh;42003821]
Cytat:

[QUOTE=Delicjanka;42003912]
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

tak se zalozylam tydzien temu, ze od dzis zaczynam;> ale chyba sobie daruje

Ja dzis cwiczylam rano Prawie zdechlam, kleilam sie strasznie ale mialam 2 tygodnie dyspensy wiec musialam dla uspokojenia sumienia

edit. Co jest z tym wielocytowaniem? Wkleja mi cytat ale podpisuje inna osoba ?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-07-29 o 15:56
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:13   #1457
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Jaką lodówkę polecacie i z jakiej firmy, musimy w tym tygodniu kupić a ja totalnie nie wiem jaka firmę wybrać?
dla Olenki!
czekamy na fotki mieszkania!
my mamy beko. zalezalo nam na kolorze a ze wyboru zbytiego nie bylo to mamy to co mamy. jest ok, aczkolwiek czasem taka troche glosnawa sie wydaje, ale nie non stop. jak to TzBokeh stwierdzil - Beko se beko czasem

Cytat:

na zarty mu sie zebralo

Cytat:
Przy kp też się wprowadza 3 miesiące z tego co w schemacie wyczytałam. 2 miesiące 2-3 g a 3 6 g a potem można już normalnie podawać.
a co to za schemat?
ja czytalam ze przy kp 2 miesiace sie wprowadza
i badź tu mundry

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

a te słoiczki co maja gluten to też dopiero jak całkiem wprowadzimy czy one nie maja takiej dużej ilości?
Hmm, ja poczekam az skoncze wprowadzanie glutenu

Stary 2013-07-29, 16:22   #1458
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
osobiście nie korzystałam, ale w pracy pisałam kilka razy takie pismo dla klientów
to może po prostu zrób korektę PITA z pismem wyjaśniającym
a można po prostu korektę, czym to się różni, co lepsze.... chyba musze zadzwonic do swojego usa
w razie czego zerkniesz na pismo jak je wytworzę?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

u nas tez zal to standard tz u meza. juz 2 razy z tym szedl po nie zpalacil podatku przy kupnie motoru nie pamietam jak bylo za pierwszym razem ale za drugim to babka nawet nie wziela teo swistka. wyliczyla ile trza zaplacic i finito....
a o co chodzi z tym zusem i chorobowym?
no bo uzyskałam przychód z racji zasiłku chorobowego, dostałam pita, ale na smierc zapomniałam, kiedy się rozliczałam
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:26   #1459
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Basen Ci kolan za bardzo nie obciazy. Wydaje mi sie czy ktos tu szuka wymowek?
Chodziło mi raczej o bieganie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:33   #1460
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
a można po prostu korektę, czym to się różni, co lepsze.... chyba musze zadzwonic do swojego usa

no bo uzyskałam przychód z racji zasiłku chorobowego, dostałam pita, ale na smierc zapomniałam, kiedy się rozliczałam
korekte i tak bedziesz musiala zrobic wiec nie wiem czy ten zal cos tu "pomoze"

sory za pyt - dla mnie pitki to czysta abstrakcja
jak bylam za zwolnieniu w ciazy to tez powinnam sie z tego jakos rozliczyc?
wyrownanie juz nam przyslali wiec chyba jest ok.. czy niekoniecznie?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

http://www.tvn24.pl/olimpijczyk-walc...,343094,s.html

ciekawe jak to wszystko sie zakonczy...

Stary 2013-07-29, 16:34   #1461
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Treselle, pytałaś o komedie romantyczne, też ostatnio oglądam namiętnie. Uwielbiam te: "Cała ona", "Oświadczyny po irlandzku", "Holiday", "To właśnie miłość", "Apartament" (to akurat wyciskacz łez), "Sabrina", "Ten pierwszy raz". Oglądałam pińcet razy i dalej do nich wracam.

Prasowanie w takiej temperaturze nie jest dobrym pomysłem. A miałam wiatrak włączony.

A co do robali, w nocy się nachylam, żeby wyciągnąć pranie z pralki, czuję coś między nogami, na wysokości ud, sięgam ręką, a to konik polny.

U nas dzisiaj na obiad pomidorowa.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:47   #1462
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

TTresello musisz i tak złożyć korektę i dołączyć pismo wyjaśniające. Jeśli dostałaś już jakiś zwrot pieniążków a z korekty wyjdzie mniejszy to musisz wpłacić różnice plus odsetki. O wysokość ewentualnych odsetek trzeba zadzwonić do działu rachunkowości. No i w korekcie już nie może być KRS.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:48   #1463
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
[

A co do robali, w nocy się nachylam, żeby wyciągnąć pranie z pralki, czuję coś między nogami, na wysokości ud, sięgam ręką, a to konik polny.

.
zboczeniec!

Stary 2013-07-29, 16:54   #1464
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Męża nie ma więc na obiad ugotowałam sobie tylko kalafiora

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Bokeh a Ty to przypadkiem nie miałaś ćwiczyć 80 dni?
Stary 2013-07-29, 17:01   #1465
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Męża nie ma więc na obiad ugotowałam sobie tylko kalafiora

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Bokeh a Ty to przypadkiem nie miałaś ćwiczyć 80 dni?
osz Ty ;P

No miałam ale tak najpierw tydzień byla siostra tż z facetem, no to kurde nie będe przed mini się pocić, co oni by siedzieli na kanapie aja nieporadnie chodakowską? potem dostałam okres i bolało mnie jak diabli a teraz czika..... wszystko przeciwko mnie wiem wiem głupie tłumaczenia
Stary 2013-07-29, 17:13   #1466
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A nie chcialabys 2 dzidziusia Maz przystojny, synus przystojny i zdrowy nic tylko robic nastepne
w sumie to nie wiem czy bym chciała jakby mi ktoś zagwarantował, że będzie córeczka, to z marszu

Cytat:
fewcia Ci napisała ładnie na twoim miejscu nie bawiłabym się w żadne "żale", tylko składała korektę z pismem i tyle (ale to tylko moja opinia) z tego co pamiętam, to ten "czynny żal" pisaliśmy jak ktoś w ogóle pita nie złożył, a Ty terminu dochowałaś, więc wg mnie wystarczy korekta; a co do pisma, to spoko, mogę zerknąć, ale to żadna filozofia nie ejst, więc na pewno dobrze napiszesz

Cytat:
to ja też mam historię z konikiem polnym, ale takim mega wielkim jak pół dłoni, z ogromnym kolcem z tyłu dawno temu było bunga bunga od tyłu i po wszystkim tak leżymy i nagle patrzę na ścianę koło okna, a tam konik gigant; zaczęłam wrzeszczeć, do TŻ, żeby go wywali łza okno, a TŻ w śmiech i mi mówi, że ten konik był na moich plecach podczas akcji i tylko go strącił i nic mi nie mówił, bo byłoby po ptokach to ja w pisk i od razu do łazienki szorować plecy

Stary 2013-07-29, 17:15   #1467
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

to ja też mam historię z konikiem polnym, ale takim mega wielkim jak pół dłoni, z ogromnym kolcem z tyłu dawno temu było bunga bunga od tyłu i po wszystkim tak leżymy i nagle patrzę na ścianę koło okna, a tam konik gigant; zaczęłam wrzeszczeć, do TŻ, żeby go wywali łza okno, a TŻ w śmiech i mi mówi, że ten konik był na moich plecach podczas akcji i tylko go strącił i nic mi nie mówił, bo byłoby po ptokach to ja w pisk i od razu do łazienki szorować plecy
przepraszam, ale To mi poprawiłaś humor

Bokeh dobra wymówka nie jest zła
Stary 2013-07-29, 17:17   #1468
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to nie wiem czy bym chciała jakby mi ktoś zagwarantował, że będzie córeczka, to z marszu

fewcia Ci napisała ładnie na twoim miejscu nie bawiłabym się w żadne "żale", tylko składała korektę z pismem i tyle (ale to tylko moja opinia) z tego co pamiętam, to ten "czynny żal" pisaliśmy jak ktoś w ogóle pita nie złożył, a Ty terminu dochowałaś, więc wg mnie wystarczy korekta; a co do pisma, to spoko, mogę zerknąć, ale to żadna filozofia nie ejst, więc na pewno dobrze napiszesz

to ja bym zaś chciała chłopca. Ej! mam pomysł jak nam wyjdą znów te same płcie to się zamienimy

Hahaha sory ale sobie wyobraziłam tą sytuacje () jak konik polny ma niezła jazdę na Twoich plecach bujanie mu się spodobało

Ellmi, ja dalej ziedze na zamawianiu online oczywiście z przerwami
Stary 2013-07-29, 17:35   #1469
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Tak męczy upał i kąpiel w basenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375112105980.jpg (56,3 KB, 27 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 17:37   #1470
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Chyba dzisiaj pojedziemy obejrzeć wreszcie samochodzik. Oby był ładny i taki, jak na fotkach, to przyjedziemy nim z powrotem. (Jedzie z nami mój tata, to on będzie jechał naszym starym, a my nowym ).
Ale , że do Białego

Cytat:

U nas nocka ładna, spanie od 21 do 8, z przerwą o 6 na karmienie. I jeszcze 10-12 pospałyśmy.
Powoli wywalam ciuchy w rozm. 74, zamiana na 80.
I dziś młoda spała z nogami w szczebelkach.

Insolito, dla Piotrusia.

Ale rośnie Ci dziewczyna
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Jezu laski (Insolito, Illusion)!!! Jakie filmiki, wruszylam sie. KLASA sama w sobie. Jestescie przepiekne!
Dziękuję bardzo

Cytat:
Insolito, ten obrazek, jak Twój tż się wzruszył, kiedy Cię zobaczył...
Dobrze, że nie widziałyście mojej reakcji na to się uspokoić nie mogłam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42002052]Nie robię obiadu, tym bardziej, że 3 dzien nie mam... wody. Taaaak kochane mamy, czika czikowata cziką pogania a rurę ludzie teraz naprawiają jeszcze

Za to piętrowe przyszło ale jeszcze nie składane.
To jak Wy żyjecie ?

Pochwal się później łóżkiem

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

U nas zatory. Od czwartku ino chodzę i walczę, mam jeden kanalik zatkany, na brodawce już strupki, cała pierś obolała, leżeć nawet się nie dało. Dwie noce właściwie nie spałam bo co Ewcia usnęła to ja do łazienki i próbowałam to usunąć, wczoraj już był taki obłęd, że mi się udało, schłodziłam kapuchą i za pół godziny znowu czuję, że boli i zaś pozatykane w cholerę. Po 3h bez zatoru łaziłam szczęśliwa jakbym się naćpała czymś

Łączę się w bólu z nocką, do 2:40 pobudka co parę minut, ale u nas to ewidentnie z lęku separacyjnego bo nóżki na moim udzie, rączki musiałam trzymać, a główka oparta o ciumka, komicznie wyglądałyśmy Potem pobudki co godzinkę, także ulga

Współczuję zatorów i nocki

Cytat:
hej
ale młody wymęczony tym upałem, co chwilę śpi, a jak się obudzi, to od razu marud
wczoraj nalaliśmy mu wody do takiego pojemnika z uszami z Biedrony, tak fajnie się rozciąga i nie przewróci się w nim, i taki był zadowolony, że od razu wrzask jak go wyciągnęłam

Super pomysł

Cytat:
Miałam pytać czy dostałaś , ale już doczytałam

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
osz Ty ;P

No miałam ale tak najpierw tydzień byla siostra tż z facetem, no to kurde nie będe przed mini się pocić, co oni by siedzieli na kanapie aja nieporadnie chodakowską? potem dostałam okres i bolało mnie jak diabli a teraz czika..... wszystko przeciwko mnie wiem wiem głupie tłumaczenia
Życie ...

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości