Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 14:40   #2401
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Misia tak tylko Ci teściowej trzeba żeby Ci ciśnienie podnosiła
no ciekawe kto u Ciebie ostatecznie siedzi- mi się wydaje, że Kornelek zobaczymy w październiku

help!
co kupujecie do:
-smarowania buzi
-do dupci
-do ciałka? tutaj myślę o mleczku hipp
ja mam mieszane uczucia naprawdę. A to tylko dlatego, że tutaj te usg miałam tak, że lekarz stwierdził płeć po tym co widział, ale tak jakby z boku. A znów w PL widziałam doopkę od dołu i nie widziałam jajek. A lekarz się śmiał, że może zarzucił na brzuszek.

najważniejsze, żeby zdrowe było.

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, ona urodziła koło 10 lipca. Mała do tej pory jest na Patologii Noworodka w Zabrzu, bo wystąpiły powikłania po szczepionce Euvax.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:40   #2402
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
właśnie przyszło D. zdjęcie: 90km/h w mieście... 300zł i 6 pkt z 25 maja - nic się nie przyznał
Pewnie spieszył się po prezent na dzień matki

A co do pasów, to nie zapinam bo mnie podduszają Chyba, że TŻ ma gorszy dzień i widzę, że jeździ jak poparzony

Co za dzień Najpierw przyszedł klient, który tydzień temu oddawał książki do skupu, dostał za nie 72zł (książka z języka 12zł, a inne po 6zł), dziś chciał kupić książki używane do gimnazjum - mamy zazwyczaj połowę ceny np. książka nowa do chemii 34zł, to my ją sprzedajemy +/- 16,17zł. No i miał tych książek 5 - wyszło 73zł - zaczął się wydzierać, że dostał tydzień temu tak mało za to co oddawał, a teraz tak dużo za używane ma zapłacić?!! I wiecie, że mi groził?! Że przyjdzie w biały dzień i wypali ten sklep?! Od razu go znalazłam na liście ze skupu i telefon do szefa - dobrze, że mam monitoring, akurat przyjaciółka przyszła do sklepu, bo wracała ze szpitala i przy wszystkim była obecna.

Jeszcze po 13 przyszedł "fachowiec" od drzwi, których nie dało się zamknąć już normalnie na klucz (zamykałam tylko na kłódkę) i dalej siedzi... Spec jeden, niczym z programu "Usterka" - zainkasował już 160zł, a drzwi wcale lepiej nie chodzą, dzwoni szefowi, że trzeba nowe, ale szef też sknera, kazał zamki wymieniać i klamki i "fachowiec" chce za to dodatkowe 300zł - a niech robi, byle, że się do 17:00 wyrobi, bo go tu zamknę.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:44   #2403
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
help!
co kupujecie do:
-smarowania buzi
-do dupci
1. ja mam tylko ten krem na niepogodę z Nivei, a po kąpieli.... nawet nie pomyślałam, że coś trzeba co ze mnie za matka?
2. tu mam cały arsenał: krem z Mixy zapobiegawczo, jakiś taki "po każdej zmianie pieluszki", zielony linomag, sudocrem, na odparzenia mam jeszcze maść tormentiol (mama ze mną jej używała na odparzenia, położne poradziły, że można kupić, zwłaszcza, że jest niedroga)
3. do ciałka nic nie mam, bo przy stosowaniu Oilatum nie trzeba

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-07-29 o 14:46
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:44   #2404
kaska87
Zakorzenienie

Ladan ok, zgapiam ten linomag zielony

Madziuchna no ja do dupci mam sudocrem też ale chciałam coś jeszcze

co do kąpieli to ja mam hipp i chcę najpierw w tym kąpać, kupuję jeszcze emolium w razie W ale wolałabym nie używać jeśli nie będzie potrzeby

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-29 o 14:48
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:45   #2405
ladanseuse14
Zakorzenienie

dobra, ja się żegnam, idę jeszcze powylegiwać, zaraz będzie Dawid i przyniesie mi jakieś owoce czy coś, później pójdę się ogarnąć i na 16:15 wizyta do napisania później
Stary 2013-07-29, 14:45   #2406
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Misia a te dwa opakowania to starcza ci az do porodu?

Ja kurde sie boje ze teraz po odstawieniu tej kroplowy urodze bo nic mi nie dali w zamian... Oni twierdza ze nie...zobaczymy

w ogole to mam multum spraw zwiazanych z przeprowadzka do ktorych zalatwienia potrzebuje normalnego kompa, neta i drukarki...a w ogole to zdalam sobie sprawe ze nie wiem czy od srody bede jeszcze ubezpieczona...bo na razie ubezpiecza mnie urzad pracy ale w srode konczy mi sie zasilek a zaczyna macierzynski ktory placi kasa chorych...nio i nie wiem czy teraz kasa chorych bedzie pokrywac skladki sama sobie czy jak...no i musze im jeszcze dostarczyc odpowiednie dokumenty ale dopiero jt mi lekarz wystawi i wysle,bo byl na urlopie a wczesniej nie mogl bo nie bylam w odpowiednim tyg ciazy...mam nadzieje ze nie zaspiewaja mi za pobyt niewiadomo ile...bo i tak musze placic 10 euro za kazdy dzien wiec do piatku to bedzie 170 euro ehhh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:46   #2407
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Misia tak tylko Ci teściowej trzeba żeby Ci ciśnienie podnosiła
no ciekawe kto u Ciebie ostatecznie siedzi- mi się wydaje, że Kornelek zobaczymy w październiku

help!
co kupujecie do:
-smarowania buzi
-do dupci
Do buzi krem emolium pewnie dokupie, do pupy linomag i sudocream, do ciałka nic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
1. ja mam tylko ten krem na niepogodę z Nivei, a po kąpieli.... nawet nie pomyślałam, że coś trzeba co ze mnie za matka?
2. tu mam cały arsenał: krem z Mixy zapobiegawczo, jakiś taki "po każdej zmianie pieluszki", zielony linomag, sudocrem, na odparzenia mam jeszcze maść tormentiol (mama ze mną jej używała na odparzenia, położne poradziły, że można kupić, zwłaszcza, że jest niedroga)
3. do ciałka nic nie mam, bo przy stosowaniu Oilatum nie trzeba
Tormentiolu nie wolno do 6 czy nqwet 12 miesiąca!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:48   #2408
misia332
Zakorzenienie

Samba ja biorę małą dawkę, bo na razie 4x0,5 tabletki. W opakowaniu jest sto tabl.

Za 8 tygodni i tak odstawię. Jakby mi brakło to siostra TŻ (położna ) mi dośle. Żeby odstawić muszę też do niej zadzwonić, bo ona pracuje z moim lekarzem z PL.

Stary 2013-07-29, 14:48   #2409
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tormentiolu nie wolno do 6 czy nqwet 12 miesiąca!

No, tak piszą na ulotce, ale położne mówiły, że mimo to się stosuje normalnie Zapytam oczywiście lekarza, choć przy takim arsenale kosmetyków, które mam myślę, że maść nie będzie mi potrzebna

Stary 2013-07-29, 14:49   #2410
tassia
Zakorzenienie

Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV

ufff jestem mistrzynia, wyszorowalam zlewozmywak z kamienia, umylam gary w letniej wodzie i bylam w sklepie a to nie lada wyczyn dzis bo 15minut w jedna strone na nogach
doturlalam 5kg warzyw i bede robic gazpacho i ziemniaki z fasolka i kefirem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:50   #2411
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ufff jestem mistrzynia, wyszorowalam zlewozmywak z kamienia, umylam gary w letniej wodzie i bylam w sklepie a to nie lada wyczyn dzis bo 15minut w jedna strone na nogach

Stary 2013-07-29, 14:51   #2412
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Wczoraj przylooknełąm pierwsze rozstępy. Zgadnijcie gdzie
- Koło pipki

Tam to ja się nawet nie widzę, więc nawet gdyby wyskoczyły, to bym o tym nie wiedziała

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
bardzo prosze o trzymanie kciukow ok. godz.17
Będzie dobrze!

Ja się aż boję wyjść z pracy dziś i wejść do tego autobusu TŻ ma maraton i pracuje dziś, jutro i w środę...

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dobra, ja się żegnam, idę jeszcze powylegiwać, zaraz będzie Dawid i przyniesie mi jakieś owoce czy coś, później pójdę się ogarnąć i na 16:15 wizyta do napisania później

Mama foka
Stary 2013-07-29, 14:52   #2413
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:

wow, jestem pełna podziwu, ja dziś ledwo przemieszczam się z kanapy do łazienki czy kuchni, także szacun

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:53   #2414
kaska87
Zakorzenienie

spociłam się macie maść czy krem?
http://www.linomag.pl/produkt/92/0
http://www.linomag.pl/produkt/76/10

Stary 2013-07-29, 14:54   #2415
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
odnoście picia wody, wczoraj byliśmy w restauracji z znajomymi i wszyscy przy stoliku zamawiali sobie extra wypaśne driny alko, a ja biedna mówie do kelnera ze poproszę wodę i zaszalałam i poprosiłam o gazowaną,a ten powiedział że mi niespodziane zrobi i przyniósł mi wodę gazowaną z owocami w środku: cytrynka,maliny i kuleczki czerwonych porzeczek które super skakały pod wpływem gazu polecam bo fajne urozmaicenie
Ale bajerancki
Ostatnio na wyjściu ze znajomymi zapijałam się bezalkoholowym mojito i tez było super A w ogóle we wrocławskiej Mleczarni jest jeden chłopak za barem, który robi genialne bezalkoholowe drinki - niedawno zamieszał mi coś takiego arbuzowo-tonikowego z żurawiną bodajże? Było super, lekko słodkie, lekko cierpkie, ziiimne i przepyszne

Cytat:
help!
co kupujecie do:
-smarowania buzi
-do dupci
Wiesz co, generalnie, jeśli nie będzie się nic działo ze skóra malucha to planuje tylko trzy rzeczy:
- pielęgnacyjny płyn do kąpieli Rossmann Babydream
- do pupy Linomag A+E - a na ewentualne odparzenia krem ochronny z Hippa albo Rossmannowski z rumiankiem;
- do buzi na zimne dni znowu Hipp albo Rossmann - oba maja kremy na zimno i wiatr

Jeśli byłyby potrzebne kosmetyki "do zadań specjalnych" to mam wybrane takie:
- oliwka - Hipp Babysanft (różowa), Rossmann BabyDream Pfelgeol;
- krem pielęgnacyjny - Hipp Babysanft pp- krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała ew. Rossmann BabyDream (Natural gesichstecrem albo ciało i twarz);
- krem emolient - Balneum Optiderm, Atoperal Baby;
- emolient do kapieli - FlosLek For Baby emulsja do kąpieli albo Cethapil Restoraderm.

Przy wyborze kierowałam się skaldami, opinią Sroczki i innymi w sieci, trochę tez ceną - tutaj wygrywa zdecydowanie Rossmann

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A co do pasów, to nie zapinam bo mnie podduszają Chyba, że TŻ ma gorszy dzień i widzę, że jeździ jak poparzony

Co za dzień Najpierw przyszedł klient, który tydzień temu oddawał książki do skupu, dostał za nie 72zł (książka z języka 12zł, a inne po 6zł), dziś chciał kupić książki używane do gimnazjum - mamy zazwyczaj połowę ceny np. książka nowa do chemii 34zł, to my ją sprzedajemy +/- 16,17zł. No i miał tych książek 5 - wyszło 73zł - zaczął się wydzierać, że dostał tydzień temu tak mało za to co oddawał, a teraz tak dużo za używane ma zapłacić?!! I wiecie, że mi groził?! Że przyjdzie w biały dzień i wypali ten sklep?! Od razu go znalazłam na liście ze skupu i telefon do szefa - dobrze, że mam monitoring, akurat przyjaciółka przyszła do sklepu, bo wracała ze szpitala i przy wszystkim była obecna.

Jeszcze po 13 przyszedł "fachowiec" od drzwi, których nie dało się zamknąć już normalnie na klucz (zamykałam tylko na kłódkę) i dalej siedzi... Spec jeden, niczym z programu "Usterka" - zainkasował już 160zł, a drzwi wcale lepiej nie chodzą, dzwoni szefowi, że trzeba nowe, ale szef też sknera, kazał zamki wymieniać i klamki i "fachowiec" chce za to dodatkowe 300zł - a niech robi, byle, że się do 17:00 wyrobi, bo go tu zamknę.
Kurcze, pasy zawsze zapinam, odkąd jestem w ciąży to dodatkowo obowiązkowo adapter - nie chcę ryzykować życia mojego dziecka, tylko dlatego, że czegoś nie zapięłam
A zdarzyło mi sie kilka razy przed ciążą przy gwaltownym hamowaniu (i sklerozie, czyli niezapiętych pasach) polecieć brzuchem na deskę rozdzielczą albo kierownicę.

Bosz... dzisiaj i klienta i fachowca bym ubiła

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:56   #2416
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
maść

Stary 2013-07-29, 14:59   #2417
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

aha nio to fajnie Misia ze masz wtyki ja bym chciala jeszcze 4 tyg wytrzymac...pozalatwiac co trzeba i moge rodzic
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 14:59   #2418
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiesz co, generalnie, jeśli nie będzie się nic działo ze skóra malucha to planuje tylko trzy rzeczy:
- pielęgnacyjny płyn do kąpieli Rossmann Babydream
- do pupy Linomag A+E - a na ewentualne odparzenia krem ochronny z Hippa albo Rossmannowski z rumiankiem;
- do buzi na zimne dni znowu Hipp albo Rossmann - oba maja kremy na zimno i wiatr

Przy wyborze kierowałam się skaldami, opinią Sroczki i innymi w sieci, trochę tez ceną - tutaj wygrywa zdecydowanie Rossmann
dziękować

Cytat:
maść
dziękować

Stary 2013-07-29, 15:01   #2419
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Bosz... dzisiaj i klienta i fachowca bym ubiła
Fachowiec dalej pracuje
A co do klienta, to jak w ogóle można grozić kobiecie w ciąży?!! Mówię mu, że to nie mój interes i to nie ja ustalam ceny, tylko szef... A on do mnie z tekstem, że wypali tę budę w biały dzień...

Jeszcze przyjaciółka mi powiedziała, że do 20 sierpnia będzie miała gips na tej ręce i dopiero po tej dacie może przyjść do pracy mi pomóc... A miała być od 12...

Mama foka
Stary 2013-07-29, 15:04   #2420
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ps. Ale dziś jaja! Mąż przymierzał ślubny garnitur, bo za tydzień wesele mamy i chciał zobaczyć, czy dobrze będzie się prezentował. Wieszając z powrotem na wieszak włożyłam rękę do takiej malutkiej kieszonki, a tam ozdobna kopertka W środku € Tak myślimy, że to chyba T. włożyła synkowi przed naszym ślubem... Może to jakiś włoski zwyczaj???? Ona przez długie lata tam pracowała

Super taka niespodziewana kasa
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:06   #2421
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
czesc

ponad 50 stron do nadrobienia - wybaczcie ale nie dam rady

W piatek bylam u gina i dostalam skierowanie na szczegolowe usg z podejrzeniem malowodzia strasznie sie denerwuje, ale pomimo wszystko staram sie myslec pozytywnie... moj gin ma bardzo stary sprzet i mam nadzieje ze nic zlego sie jednak nie dzieje, no ale ... same rozumiecie moj niepokoj - zwlaszcza ze gin osobiscie zadzwonil i "wymusil" zeby wcisneli mnie na dzisiaj na te szcegolowe badania... bardzo prosze o trzymanie kciukow ok. godz.17
Trzymam mocnoooo kciuki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Taki poród i opieka to koszmar, współczuję dziewczynie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2945
Czytałam to wczoraj.
Poród prawie taki sam jak mój... w pewnych momentach 'śmiałam się' sama do siebie,że chyba czytam o sobie... tyle,że nie trafiłam na tak nieprzyjemne babsko
ja to chyba w trakcie tych skurczy powiedziałabym co o niej myślę... przyjemniaczka jedna!

Cytat:
Ja się chyba nie nadaje na matkę, mqm taki kryzys, ze zaraz zacznę walić głową w ścianę!

Oj Kochana... głupoty piszesz!
Nie tylko Ty jedna masz takie momenty zwątpienia...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:08   #2422
tassia
Zakorzenienie

Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV

no dobra zdycham a na 16 jade do pracy
chyba sie przekrece botak mi slabo po tych zakupach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:12   #2423
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ile można zasypiaxc????

hehe Blanka w te upaly to w ogole nie spi, tzn moze jak by byla w domu to by spala, ale u dziadkow nie chce, za duzo atrakcji.

kuuurde ale sie ciemno zrobilo, zaraz cos pierdyknie, tylko zastanawiam sie co... oby nie cholerny grad :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:13   #2424
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No, tak piszą na ulotce, ale położne mówiły, że mimo to się stosuje normalnie Zapytam oczywiście lekarza, choć przy takim arsenale kosmetyków, które mam myślę, że maść nie będzie mi potrzebna
On ma kwas borowy i nie wolno u takich maluszków

Cytat:
http://www.linomag.pl/produkt/92/0 ten

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Oj Kochana... głupoty piszesz!
Nie tylko Ty jedna masz takie momenty zwątpienia...
Mam dziś taki kryzys, że nawet nie wiem, jak się nazywam...

Po 2 godzinach usypiania dziecka mam już taki kryzys, że się cała poryczałam. Mam opryszczkę, ważę milion ton, mam ogromny brzuch, ledwo mogę oddychać, temperatura 40 stopni, wiatraki nic nie pomagają, mam dość, cholernie dość...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-29, 15:17   #2425
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
On ma kwas borowy i nie wolno u takich maluszków

http://www.linomag.pl/produkt/92/0 ten

Mam dziś taki kryzys, że nawet nie wiem, jak się nazywam...

Po 2 godzinach usypiania dziecka mam już taki kryzys, że się cała poryczałam. Mam opryszczkę, ważę milion ton, mam ogromny brzuch, ledwo mogę oddychać, temperatura 40 stopni, wiatraki nic nie pomagają, mam dość, cholernie dość...

Przytulam mocno !!

Stary 2013-07-29, 15:18   #2426
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja samej wody nie wypiję, ale z cytrynką i miętą, albo sokiem, albo z tonikiem na pół już chętnie - może spróbuj sobie coś domieszać?

dodaję np. limonkę, ale i tak ciągle za mało.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ale niektorzy ludzie sa bezczelni..Dostałam od dziadkow na urodziny sokowirówke -dzis chciałam ją wyprobowac-wyciagam z kartonu i patrze-a ona cała usyfiona...Ktos juz ją wyprobował i bezczelnie oddał z powrotem do sklepu..Mogl ten ktos juz ja pozadnie wymyc a nie..
co za chamstwo

Cytat:

podziwiam, że w tych warunkach dałaś radę!

Ja byłam właśnie zebrać pranie z ogródka i ... tym się zmęczyłam
co za kondycja

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 15:20   #2427
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
nie dziwię się, pogoda nie pomaga, pewnie jesteś przemęczona i Cię wszystko drażni, ja Ciebie i inne mamuśki podziwiam że dajecie radę się zajmować jeszcze dziećmi bo ja leżę jak tucznik na łóżku i przez cały dzień to tylko byłam u kota, w biedrze i ziemniaki obrałam i nie mam siły

Stary 2013-07-29, 15:20   #2428
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Taki poród i opieka to koszmar, współczuję dziewczynie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2945
Dlatego co dnia modlę się, żeby Julek nie chciał wyskoczyć wcześniej i żebyśmy mogli być przyjęci do prywatnej kliniki...

Stary 2013-07-29, 15:22   #2429
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

nie dziwię się, pogoda nie pomaga, pewnie jesteś przemęczona i Cię wszystko drażni, ja Ciebie i inne mamuśki podziwiam że dajecie radę się zajmować jeszcze dziećmi bo ja leżę jak tucznik na łóżku i przez cały dzień to tylko byłam u kota, w biedrze i ziemniaki obrałam i nie mam siły
Ja nawet obiadu nie mam
Mam ziemniaki i mięso, ale chyba nie dam rady zrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-29, 15:23   #2430
Madziuchna27
Zakorzenienie

Matall, a leczysz tę opryszczkę czymś?
Mi pomaga przykładanie cytryny, można cebulą smarować, czochem. Jak zrobił mi się strup to smarowałam sudocremem, bo też można Na noc można pastą do zębów. 3-4 dni i powinno nie być śladu, a może i szybciej....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości