|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Mama śpi, bobas śpi, a ja czytam o tym ulewaniu, chlustaniu itp. I doszłam do wniosku, że przekarmiam Małego A co do mamy i przebierania - jak mi chciała pokazać "jak wygodnie przebierać Małego" i podniosła mu dupkę ciągnąc za nóżki to jej zabroniłam przebierania |
|
|
|
|
#3212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Nie nie szczepimy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() My powoli Laurke zabieramy ,,do ludzi". Odwiedzamy rodzinke powoli,była juz na odpuscie,w Lidlu,wczoraj nad Zalewem na spacerze ale tylko chwilke....robimy to stopniowo... Cytat:
Olej to i tyle ![]() Pocieszylas mnie bo ja juz ponad 3 tydzien nadal krawie i uz sie bałam ze cosik nie tak jest czasem w ciagu dnia nie ma nic,delikatne plamienie a wieczorem znow krew...
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
To mam jeszcze jedno pytanie - dajecie smoczka codziennie po kilka razy rozumiem?
Mały kwęka, więc zaraz go nakarmię i będzie próba ogniowa ze smokiem - wysterylizowałam 2 - Avent i Lovi. |
|
|
|
#3214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, żeby jak najszybciej był koniec i miała już maleństwo po tej stronie brzuszka,Cytat:
Wolę dać smoczka niż jak ssie palec
|
|||
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Avent sprawdził się w połowie, Franek go zasysał ale szybko mu wypadał i się denerwował. Teraz ma z Lovi i ten sprawdza się znakomicie. Nuka w ogóle nie polubił |
|
|
|
|
#3218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
she gratulacje dziękuję wszystkim za kciuki, kochane jesteście ja skurcze mam ciągle od rana, teraz są trochę mocniejsze, Byłam o 16 na IP bo krwawiłam trochę ale to pobadaniu. Czuje, że w nocy coś jeszcze się wydarzy tylko leżę dzisiaj, prawie nic nie jadłam
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że tak zniknęłam na cały dzień.. Dzisiaj mąż został w domu, jeszcze siostra wpadła, później mama, później zakupy większe robiliśmy.. a tak ogólnie zdychałam pół dnia na kanapie przy wiatraczku..i cały dzień jakaś taka obolała się czuję..nie wiem czy po nocy jeszcze czy może zwiastun porodziku..dobrze by było..bo nie wyrabiam już
she ogromne gratulacje!!! ![]() Kathe za opis..nie daj sobie wmówić nigdy, że nie jesteś stworzona do bycia matką! Kochasz swoje dziecko, wiele dla niego zniosłaś i w trakcie ciąży i przy wywoływaniu porodu, które trwało tyle dni..cc też nie jest piękne i cudowne.. Neni za pozbycie się szwów Asiunia za tydzieńaremalgos za dobicie do 40 tygodnia ![]() malinka cieszę się, że Twoje samopoczucie już lepsze za ustalenie daty chrztu Milenki i gratki dla siostry! ![]() Oliath super, że teście w końcu schodzą z Twojej głowy ![]() jakierka ![]() aremalgos i jak tam skurcze po prysznicu? rozkręciły się coś? idzia ładna waga maluszka niedługo będziesz go miała przy sobie ![]() stokrotka Ty też jutro już do szpitala? Jejku moja paro.. muszę się pospieszyć ![]() domciatko no to teraz już z górki będzie! Margosia tak jak dziewczyny pisały..olej ten panieński, zwłaszcza organizatorkę.. i dołóż lepiej do prezentu ślubnego.. też ma tupet ta cizia, że będzie wymieniać PM, która z dziewczyn przyżydziła na jej prezent..pomylona jakaś.. Samantha a już nie masz prawa cc sobie zażądać ? Kurcze te wywoływania to są tragiczne..
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
To trzymam , żeby było coraz lepiej i żeby tż był coraz bardziej zauroczony Tomusiem ![]() Cytat:
![]() Ale wg pediatry mam ją przestać budzić na karmienia, jak przekroczy 4 kg, brakuje nam jeszcze 1,3 kg
|
||
|
|
|
#3222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
mój też ma już pewnie ze 4 kg. Tylko ciągle w brzuchu się kisi
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3227 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli najpóźniej w środę będzie dzidzia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie, póki co nie mam takiej potrzeby. Cytat:
![]() domciątko: 3mam kciuki!
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka brawa za przeprowadzke - przytulnie u Was. A brzus masz malusi
![]() domi chyba bym zabila ta druga za smianie sie - sorry ale kazdy przechodzi inaczej. Najwazniejsze ze dostalas pojedynczy pokoj. Niestety z ta cesarka tam nie jest latwo - oni tak jak piszesz stawiaja na naturalny porod, wiec ma trwac tyle ile trzeba. idzia ja tez sie balam CC i non stop mnie czyscilo w szpitalu. A przed samym wyjazdem na sale operacyjna tez mi lzy poszly - ale w sumie nie wiem czego sie balam, bo sam zabieg calkiem ok. shestiger gratulacje dla mamusi i synusia. Faktycznie nieduzy Igorek. skylie to ja nie chce ogladac Twojej foty jak tak wygladasz ja wygladam jak w 5 miesiacu ciazy, mam wstretny pepek, wielki brzuch i bardzo brazowa kreche.mela przykre to co piszesz kurde ty juz na koncowce, nerwy i skaczace hormony, to nie potrzeba ci dodatkowych nerwow - a tu niestety trzymaj sie.Oli ja wogole nie zauwazylam aby maly mial zaogniony slad po szczepionce i do tej pory nie ma - wiec nie poradze. malaczarnakejt ja wczoraj ogladalam ten program - dobry ![]() Kathe nie pisz takich rzeczy1 niestety nasze wyobrazenia czesto robijaja sie o rzeczywistosc! ja urodzilam Marysie SN i nie chciala ssac piersi, nie chciala jej chwycic, jak chwycila possala 2 razy i puszcza i histeria ale to taka, ze sina sie robila. I przeszlismy na butle. Mleka mialam coraz mniej, wiec odciagalam 2 razy dziennie, a tak dawalam MM. Teraz mialam CC i maly pieknie ssie, ale zaczal sie nie najadac cycem i musze dokarmiac i widze, ze zaczyna mu sie podobac butelka i juz niechetnie ssie cyca - tzn. krocej, a zaraz jest znow glodny i nie chce juz cycusia. Takze trzymaj sie. Jestes kochajaca matka i chcesz dla swojego malenstwa jak najlepiej. Wazne abyscie oboje byli szczesliwi. samantha dasz rade - juz niedlugo. neni ja jak mialam wrazenie, ze malemu chodzi tylko o ssanie, tez dalam smoczek, ale zdecydowanie nie chcial go, wyplul go kilkakrotnie i darl sie dalej. Wiec chodzilo mu o cycusia. Ja bym na twoim miejscu podala. Nadrobilam ufff
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i nie dopajam. W poradni laktacyjnej - jednej i drugiej mówili że do 6 mieś jeśli tylko pierś to nie dopajać.
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała śpi, a ja jadę ręcznym laktatorem, do zajechania się ![]() jutro przyjdzie elektryczna medela, mam nadzieję, że będzie różnica czasowa ![]() laski, co myślicie o piwie karmi na laktacje? ![]() niby ma "tylko" 0,5%, ale to nadal alkohol
|
|
#3231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem tak wściekła że aż mi sie płakać chce
Teściowa to mało sie nie posra byleby tylko WRESZCIE dowiedzieć sie jak mała będzie miała na imię i ciagle wydzwania do TZ i sie pyta. A jak TZ odpowiada na pytanie jak? "ładnie", to ona wtedy rzuca swoje propozycje. I dzisiaj dzwoni i mówi żebyśmy dali Laura bo jej sie podoba I chociaż umrę z rozpaczy i wściekłości to nie dam juz tak dziecku na imię. Nie ma mowy. Jak mi jeszcze wyjedzie do porodu z Maja to NIE RODZE! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda ze maluchy o tym decydują
|
|
|
#3232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ile ostatnio ważył ? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie chcecie jej powiedzieć imienia? Przecież i tak innego nie chcecie, więc w sumie byście się pozbyli natrętnych pytań ze strony teściowej. |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Macie mojego bąbelka
Od razu go usprawiedliwie, że tylko na zdjęciach taki serdelek wychodzi w rzeczywistości straszna kruszynka z niego![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na bank bede na karmi jechala, zeby laktacje rozbujac |
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka moja teściowa swego czasu tez imiona wymyślała, wkurzało mnie to, choć to ogólnie był taki okres gdzie każdy rzucał propozycjami widząc nasze niezdecydowanie
po co Ci nerwy pod koniec Znowu obkupiłam się w papryce.. jak zobaczyłam, że cena spadła to oszalałam..muszę zdążyć nażreć się lecza..niech mi nawet uszami wyjdzie Zaraz zacznę papryczkę kroić i dzisiaj jeszcze upichcę
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
1,5 tygodnia temu ważył 3600
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Zawsze jak jej się nie będzie podobać, to możesz powiedzieć, że nie musi nawet Was odwiedzać i może da Wam święty spokój
|
||
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć wolałabym zwykłe gorzkie piwo z jakieś 4/5% alkoholu |
||
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz jak to z waga bywa ... usg nie jest dokladne zobaczymy jak to bedzie, u mnie niby 3250g kallisto jaki słodziak |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Potem plamienie...A teraz już jest czysto
, żeby jak najszybciej był koniec
A wcześniej jadł, ale strasznie długo (pewnie stęsknił się jak wyszłam na godzinę z domu ściągać te szwy) i na końcu bardzo się denerwował-niby chciał cycka, ale possał chwilę i wypluwał

Nie daj się wmanewrować i skoro nie idziesz na imprezę to nie płać. Wątpię, że nawet jest jeśli ta dziewucha doniesie PM, że się nie złożyłaś to PM (jeśli jest normalna) wyśmieje taką skarżypytę 
gartuluje. Zazdroszcze. 

kurde ty juz na koncowce, nerwy i skaczace hormony, to nie potrzeba ci dodatkowych nerwow - a tu niestety
12.06.2010