|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Mama śpi, bobas śpi, a ja czytam o tym ulewaniu, chlustaniu itp. I doszłam do wniosku, że przekarmiam Małego ![]() A co do mamy i przebierania - jak mi chciała pokazać "jak wygodnie przebierać Małego" i podniosła mu dupkę ciągnąc za nóżki to jej zabroniłam przebierania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Nie nie szczepimy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My powoli Laurke zabieramy ,,do ludzi". Odwiedzamy rodzinke powoli,była juz na odpuscie,w Lidlu,wczoraj nad Zalewem na spacerze ale tylko chwilke....robimy to stopniowo... Cytat:
![]() ![]() Pocieszylas mnie bo ja juz ponad 3 tydzien nadal krawie i uz sie bałam ze cosik nie tak jest ![]()
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
To mam jeszcze jedno pytanie - dajecie smoczka codziennie po kilka razy rozumiem?
Mały kwęka, więc zaraz go nakarmię i będzie próba ogniowa ze smokiem - wysterylizowałam 2 - Avent i Lovi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas Avent sprawdził się w połowie, Franek go zasysał ale szybko mu wypadał i się denerwował. Teraz ma z Lovi i ten sprawdza się znakomicie. Nuka w ogóle nie polubił |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() she gratulacje ![]() dziękuję wszystkim za kciuki, kochane jesteście ![]() ja skurcze mam ciągle od rana, teraz są trochę mocniejsze, Byłam o 16 na IP bo krwawiłam trochę ale to pobadaniu. Czuje, że w nocy coś jeszcze się wydarzy ![]()
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że tak zniknęłam na cały dzień.. Dzisiaj mąż został w domu, jeszcze siostra wpadła, później mama, później zakupy większe robiliśmy.. a tak ogólnie zdychałam pół dnia na kanapie przy wiatraczku..i cały dzień jakaś taka obolała się czuję..nie wiem czy po nocy jeszcze czy może zwiastun porodziku..dobrze by było..bo nie wyrabiam już
![]() she ogromne gratulacje!!! ![]() ![]() Kathe ![]() Neni ![]() Asiunia ![]() aremalgos ![]() ![]() malinka cieszę się, że Twoje samopoczucie już lepsze ![]() ![]() ![]() Oliath super, że teście w końcu schodzą z Twojej głowy ![]() jakierka ![]() ![]() aremalgos i jak tam skurcze po prysznicu? rozkręciły się coś? idzia ładna waga maluszka ![]() ![]() stokrotka Ty też jutro już do szpitala? Jejku moja paro.. muszę się pospieszyć ![]() ![]() domciatko no to teraz już z górki będzie! ![]() ![]() Margosia tak jak dziewczyny pisały..olej ten panieński, zwłaszcza organizatorkę.. i dołóż lepiej do prezentu ślubnego.. też ma tupet ta cizia, że będzie wymieniać PM, która z dziewczyn przyżydziła na jej prezent..pomylona jakaś.. Samantha a już nie masz prawa cc sobie zażądać ? Kurcze te wywoływania to są tragiczne.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
To trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wg pediatry mam ją przestać budzić na karmienia, jak przekroczy 4 kg, brakuje nam jeszcze 1,3 kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
mój też ma już pewnie ze 4 kg. Tylko ciągle w brzuchu się kisi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3227 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie, póki co nie mam takiej potrzeby. Cytat:
![]() domciątko: 3mam kciuki!
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
jakierka brawa za przeprowadzke - przytulnie u Was. A brzus masz malusi
![]() domi chyba bym zabila ta druga za smianie sie - sorry ale kazdy przechodzi inaczej. Najwazniejsze ze dostalas pojedynczy pokoj. Niestety z ta cesarka tam nie jest latwo - oni tak jak piszesz stawiaja na naturalny porod, wiec ma trwac tyle ile trzeba. idzia ja tez sie balam CC i non stop mnie czyscilo w szpitalu. A przed samym wyjazdem na sale operacyjna tez mi lzy poszly - ale w sumie nie wiem czego sie balam, bo sam zabieg calkiem ok. shestiger gratulacje dla mamusi i synusia. Faktycznie nieduzy Igorek. skylie to ja nie chce ogladac Twojej foty jak tak wygladasz ![]() mela przykre to co piszesz ![]() ![]() Oli ja wogole nie zauwazylam aby maly mial zaogniony slad po szczepionce i do tej pory nie ma - wiec nie poradze. malaczarnakejt ja wczoraj ogladalam ten program - dobry ![]() Kathe nie pisz takich rzeczy1 niestety nasze wyobrazenia czesto robijaja sie o rzeczywistosc! ja urodzilam Marysie SN i nie chciala ssac piersi, nie chciala jej chwycic, jak chwycila possala 2 razy i puszcza i histeria ale to taka, ze sina sie robila. I przeszlismy na butle. Mleka mialam coraz mniej, wiec odciagalam 2 razy dziennie, a tak dawalam MM. Teraz mialam CC i maly pieknie ssie, ale zaczal sie nie najadac cycem i musze dokarmiac i widze, ze zaczyna mu sie podobac butelka i juz niechetnie ssie cyca - tzn. krocej, a zaraz jest znow glodny i nie chce juz cycusia. Takze trzymaj sie. Jestes kochajaca matka i chcesz dla swojego malenstwa jak najlepiej. Wazne abyscie oboje byli szczesliwi. samantha dasz rade - juz niedlugo. ![]() neni ja jak mialam wrazenie, ze malemu chodzi tylko o ssanie, tez dalam smoczek, ale zdecydowanie nie chcial go, wyplul go kilkakrotnie i darl sie dalej. Wiec chodzilo mu o cycusia. Ja bym na twoim miejscu podala. Nadrobilam ufff
#3229 |
Zakorzenienie
|
aaa i nie dopajam. W poradni laktacyjnej - jednej i drugiej mówili że do 6 mieś jeśli tylko pierś to nie dopajać.
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała śpi, a ja jadę ręcznym laktatorem, do zajechania się ![]() jutro przyjdzie elektryczna medela, mam nadzieję, że będzie różnica czasowa ![]() laski, co myślicie o piwie karmi na laktacje? ![]() niby ma "tylko" 0,5%, ale to nadal alkohol ![]()
![]() |
#3231 | |||
Wtajemniczenie
|
A ja jestem tak wściekła że aż mi sie płakać chce
![]() Teściowa to mało sie nie posra byleby tylko WRESZCIE dowiedzieć sie jak mała będzie miała na imię i ciagle wydzwania do TZ i sie pyta. A jak TZ odpowiada na pytanie jak? "ładnie", to ona wtedy rzuca swoje propozycje. I dzisiaj dzwoni i mówi żebyśmy dali Laura bo jej sie podoba ![]() I chociaż umrę z rozpaczy i wściekłości to nie dam juz tak dziecku na imię. Nie ma mowy. Jak mi jeszcze wyjedzie do porodu z Maja to NIE RODZE! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szkoda ze maluchy o tym decydują ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ile ostatnio ważył ? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego nie chcecie jej powiedzieć imienia? Przecież i tak innego nie chcecie, więc w sumie byście się pozbyli natrętnych pytań ze strony teściowej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Macie mojego bąbelka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na bank bede na karmi jechala, zeby laktacje rozbujac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
misiaczka moja teściowa swego czasu tez imiona wymyślała, wkurzało mnie to, choć to ogólnie był taki okres gdzie każdy rzucał propozycjami widząc nasze niezdecydowanie
![]() ![]() ![]() Znowu obkupiłam się w papryce.. jak zobaczyłam, że cena spadła to oszalałam..muszę zdążyć nażreć się lecza..niech mi nawet uszami wyjdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | ||
Zakorzenienie
|
1,5 tygodnia temu ważył 3600
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Zawsze jak jej się nie będzie podobać, to możesz powiedzieć, że nie musi nawet Was odwiedzać i może da Wam święty spokój ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
ale wiesz jak to z waga bywa ... usg nie jest dokladne ![]() zobaczymy jak to bedzie, u mnie niby 3250g kallisto jaki słodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.