Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 559 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-23, 18:24   #16741
Atram
xxyy

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
kostka twarogu ma zazwyczaj 250 g więc 1/4 ma więcej niż 50gpisałam około

a dieta koszmaran
nawet nie ma co poprawiać bo wszystko jest źle nie ma ani jednego normalnego posiłku są same przekąski i zapychacze

i nie będe pisać co zminić, bo dobrze wiesz co jest źle i jak powinna wygladac dieta
wiem wiem
Stary 2007-04-23, 18:34   #16742
phenomena
Zakorzenienie

pingwin2, moglabys napisac nam swoj przykladowy jadlospis?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 18:40   #16743
stokrotka007
Rozeznanie

mam pytanie do pingwina i innych znających się na jakości jedzenia- czy kisiel to wielki grzech przeciwko zdrowemu odżywianiu i jakoś bardzo niezdrowa sprawa?
byłam u lekarza z tym moim zatruciem, doktor stwierdził, że to poważniejsza sprawa i zalecił przez minimum tydzień dietę bardzo lekkostrawną, w tym między innymi kisiel bez cukru na kolację. I sama nie wiem teraz co o tym myśleć i czy poza lekkostrawnością jest to zdrowe i dostarczające czegokolwiek wartościowego

stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 18:40   #16744
usmiech30
Przyczajenie

GG do usmiech30

Witam.
moje jedzonko dzisiaj.

1 śniadanko owsianka na szklance mleka
2 śniadanko bułka z ziarnem +dwa plastry szynki+pomidor+ogorek zielony
obiadek pierś gotowana 3 ziemniaczki +sałatka z pomidora ogórka i rzodkiewki z sosem winegret
kolacja serek wiejski ze szczypiorkiem pomidor ,ogorek zielony 2 duze rzodkiewki 1 jajko na twardo

Musze wam powiedzieć że od 14.04 jestem na diecie i o wiele lepiej sie czuje niż przedtem kiedy objadalam sie do bólu
Lepiej sypiam i mam więcej energi w sobie.
Powiedziałam sobie koniec z objadaniem się .Narazie mi to wychodzi i mam nadzieje ze uda mi sie zgubic moje kgMam juz za soba 2 kg .Jesio 10kg

Pozdrawiam
usmiech30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 18:54   #16745
enda____
Rozeznanie

moj pierwszy omlet bez mąki

EDIT: z tego wszystkiego zapomnialam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg omlecik.JPG (30,8 KB, 47 załadowań)

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:11   #16746
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez stokrotka007 Pokaż wiadomość
mam pytanie do pingwina i innych znających się na jakości jedzenia- czy kisiel to wielki grzech przeciwko zdrowemu odżywianiu i jakoś bardzo niezdrowa sprawa?
byłam u lekarza z tym moim zatruciem, doktor stwierdził, że to poważniejsza sprawa i zalecił przez minimum tydzień dietę bardzo lekkostrawną, w tym między innymi kisiel bez cukru na kolację. I sama nie wiem teraz co o tym myśleć i czy poza lekkostrawnością jest to zdrowe i dostarczające czegokolwiek wartościowego
sluchaj zalecen lekarza wydaje mi sie ze kisiel nie jest takim zlem, a poza tym chyba mozna zrobic w domu kisiel domowym sposobem?
ja jutro np bede robila galaretke

Cytat:
Napisane przez usmiech30 Pokaż wiadomość
Witam.
moje jedzonko dzisiaj.

obiadek pierś gotowana 3 ziemniaczki +sałatka z pomidora ogórka i rzodkiewki z sosem winegret
kolacja serek wiejski ze szczypiorkiem pomidor ,ogorek zielony 2 duze rzodkiewki 1 jajko na twardo

Musze wam powiedzieć że od 14.04 jestem na diecie i o wiele lepiej sie czuje niż przedtem kiedy objadalam sie do bólu
Powiedziałam sobie koniec z objadaniem się .Narazie mi to wychodzi i mam nadzieje ze uda mi sie zgubic moje kgMam juz za soba 2 kg .Jesio 10kg

Pozdrawiam
bardzo ladnie.

Cytat:
Napisane przez enda____ Pokaż wiadomość
moj pierwszy omlet bez mąki

EDIT: z tego wszystkiego zapomnialam fotki
wyglada apetycznie bardzo
napiszesz jak go zrobilas dokladnie? bo ja boje sie ze jak nie dodam maki do omletu to wyjdzie jajecznica
Stary 2007-04-23, 19:13   #16747
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Ś: 1/3 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, pół banana, 2 plastry polędwicy i rzodkiewka.
IIŚ: jabłko, jogobella suszona śliwka
O: 100 g twarogu, 3/4 jogurtu naturalnego, 2 plastry sopockiej, 3 łyzki sałatki gyro kebab
P: 2 garści (cie?) orzechów arachidowych niesolonych
K: będzie wiejski z połówka banana.
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:21   #16748
seemore
Wtajemniczenie

Czy pomidory na noc są wskazane ?

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:25   #16749
orzeszek01
Zakorzenienie

no wiec.
doszło
mnóstwo ciasta, pare ciasrek, wafelków familijnych,szklanka mleka,
2kromki grahama z wiejkism i dzemem

bosssko...
jestem gruba, brzydka i nieszcześcliwa.
a co na dodatek dalej głodna.
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:27   #16750
enda____
Rozeznanie

[/quote]wyglada apetycznie bardzo
napiszesz jak go zrobilas dokladnie? bo ja boje sie ze jak nie dodam maki do omletu to wyjdzie jajecznica [/quote]

a to nie z Twojego opisu go robilam? bo gdzies tutaj czytalam

wiec : ubilam na białka na sztywno, potem dodalam jedno zoltko i mieszalam juz lyzka.

Dodalam do tego jeszcze troche proszku do pieczenia (tak na oko), lyzke wody i troche cynamonu

Z tego zrobila sie taka pianka sztywna. I ta pianke na rozgrzana patelnie teflonowa.

Musialam to robic lyzka bo bylo takie sztywne, caly czas sie balam ze nic z tego bo to normalnie taka pianka wyszla i rozsmarowalam ta pianke po patelni

1 proba przerwocenia na druga strone...i nic z tego bo sie tego nie dalo przewrocic, ale bylam twarda a nie mietka () i poczekalam jeszcze troche

tak sie to smazylo na malym ogniu, az w koncu dalo rade podwazyc brzegi i ciach na druga strone ....fajne to wyslzo bo takie leciutkie i puszyste

..do srodka dalam wymieszana lyzka wiesniaka, pare truskawek i 2 lyzki naturalnego danon ....bylo mniam

przepraszam za chaotyczny opis, ale sie wczulam

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:29   #16751
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Orzeszek, jak tam żyjesz ? Bo mnie strasznie brzuch boli jutro się za siebie biorę, koniec i kropka. Jak mi sie zachce czegos slodkiego to bede sie cciela dopoki mi sie nie odechce

Nażarłam sie.
A dalej jestem głodna.
Jutro pewnie powtórka z rozrywki.
Przytyje, bede wazyc wiecej niz schudłam.

Stary 2007-04-23, 19:31   #16752
orzeszek01
Zakorzenienie

wiesz, mam tak samo. w srode najadlam sie tak ze az mnie brzuch bolal. potem caly wieczor lezalam w lozku i plakalam, ze jestem taka slaba i beznadziejna. poczytalam troche rzeczy o takich napadach. to naparwde jest powazna choroba.. stwierdzilam ze ja nie chce byc chora.. ze musze sie jakos powstrzymac zanim bedzie za pozno.
dzis tez mialam ochote sie napchac. ale poprzestalam na jednym lodzie big trio. pomyslalam ze potem bedzie mnie bolal brzuch, ze bede miala caly dzien zepsuty, ze bede miala ogromne wyrzuty sumienia..
jesli nie radzisz sobie z tym idz do lekarza, poki nie jest za pozno[/quote]

Do lekarza, do psychiatry.
Najpierw na odsysanie tłuszczu by mi sie przydało.
Stary 2007-04-23, 19:42   #16753
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Najpierw na odsysanie tłuszczu by mi sie przydało.
a gdzie niby masz ten tluszcz?
a tak poza tym to takie odsysanie to nic fajnego, moja kolezanka byla. odessala z nog, nie ma juz tam komorek tluszczowych, ale potem po operacji jadla tak samo jak przed i zrobil jej sie brzuch jak w 5 miesiacu ciazy. a takto moze by rozlozylo sie to jakos rownomiernie

Cytat:
Napisane przez enda____ Pokaż wiadomość
a to nie z Twojego opisu go robilam? bo gdzies tutaj czytalam
z mojego tylko ja dodawalam jeszcze 2 lyzki maki musze sprobowac bez tej maki skoro mowisz ze tez wychodzi
Stary 2007-04-23, 19:43   #16754
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
powinnas je sama zmielić to kupne jest odtłuszczone wiec bezwartosciowe

Raczej było tyle białka
Kawałek twarogu = mam na myśli 1/4 kostki
Ryba do obiadu = około 200g
Wędlina = parę plastrów

I chyba tyle faktycznie wychodzi???
twaród w takiej ilości to około 20g
ryba max 30-40
wedlina max 20
czyli w sumie max to 80g róznica ogromna
Okey,ale doliczmy jeszcze serek wiejski 150g,oraz kostka twarogu

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:46   #16755
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Italiaanka to Ty chyba jakieś przepiórcze te jajka masz jedno jako ma sredno 7g tłuszczu i tak sie wlaśnie liczy
a nawet jeśli mają 5 to razem ze słonecznikiem w tym posiłku jest około 30g tłuszczu i to jest za dużo

Aż zważyłam jedno, dokładnie miało 58g A dane są z dziennika posiłków (http://www.darkthorn.republika.p l/dp.htm) i tam jest:

- Jaja kurze całe - 10,9 / 8,4 / 0,5
- Jajka kurze - JEDNO średnie jajko (60g) - 6,5 / 5 / 0,3

Złe to dane ? Czy ja coś pokręciłam

jeszcze taka jedna uwaga do ciebie otręby to nie są ww, otrębów nie wlicza sie do bilansu i można je łączyć z czym się chce, bo ww strawnych mają bardzo mało

Dziękuję za uwagę. A czy tak samo jest z otrębami granulowymi ze śliwkami, czy jabłkami ?

Dane dla tych pierwszych: 10 / 13,5 / 17,6 Patrzę właśnie na otręby pszenne i chyba mają 'lepszy' skład, tj. więcej białka, mniej tłuszczu, odrobinę ww - takie są lepsze?
I jeszcze jedno pytanie korzystając z okazji: Czy siemię lniane wlicza się do bilansu? Nie dodaję do posiłku, bo niestety nie mam czym zmielić, gotuję i piję.

I Pingwinku... dużo piszę, jeśli zauważysz gdzieś jeszcze, że są to głupoty, albo popełniam błędy proszę popraw mnie Dziękuję ślicznie
Stary 2007-04-23, 19:46   #16756
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiech30 Pokaż wiadomość
Witam.
moje jedzonko dzisiaj.

Pozdrawiam
Ja bym dodała podwieczorek,no chyba,że przerwa między obiadem,a kolacją była niewielka

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2007-04-23, 19:52   #16757
CinnaMoon
Rozeznanie

Najpierw to do lekarza, bo do znudzenia można powtarzać, że takie zachowania to się z głowy biorą, a nie z szerokości tyłka. Trudno jest, nie powiem, założyć sobie szlaban i ślinić się na widok każdej wystawy. Mła wczoraj zeżarła:
Śn.: wielki kawał bagietki z chudym twarogiem, warzywami, dwie łyżki dżemu, orzecha włoskiego przemielonego na pył i szczyptę płatków kukurydzianych z miodem, zapiła kawą z mlekiem.
IIśn.: dwa kawałki keksu.
Obiad: talerz makaronu z warzywami i parmezanem, surówka z kapusty.
Podwieczorek: dwa kawałki keksu, kawałek batona.
Kolacja: kawałek bagietki z warzywami i wędliną.

Co najmniej o dwa kawałki keksu za daleko, a zeżarłabym więcej, zapewniam. Bo czasem mam ochotę nie na "kawałek czekolady", ale na "tabliczkę czekolady"; nie na "kawałek ciasta", ale na "pół brytfanki ciasta". A poza tym robię obrzydliwie dobry keks

Dzisiaj:
I śn.: bułka z ziarnami, przylepka, "Figura" wymieszana z półtłustym, warzywa, dżem, kilka płatków owsianych, kawa z mlekiem.
IIśn.: naturalna Activia i 3/4 pomarańczy. Podzieliłam się z koleżankami z pracy.
III śn.: grahamka z chuda wędliną i warzywami.
Obiadokolacja: prawie pół kilo fasoli szparagowej, duszony cyc z kury, na oko miseczka D.
Po: pół jabłka i potężny gryz skórki od bagietki.

Problem w tym, że powinnam ponoć przytyć, tylko jakoś sama siebie przekonać do tego nie mogę. Cały czas wydaje mi się, że jestem za gruba, że utyję od jednej czekoladki i w ogóle nastąpi Apokalipsa pełną gębą. Chudnąć to mi bosko łatwo, podejrzewam, że mogłabym ciągnąć na jednym jogurcie, i tak źle i tak niedobrze, a baba dorosła jestem od paru ładnych lat.

(R. Zelazny, Książę Chaosu)
CinnaMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 19:53   #16758
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
wiesz, mam tak samo. w srode najadlam sie tak ze az mnie brzuch bolal. potem caly wieczor lezalam w lozku i plakalam, ze jestem taka slaba i beznadziejna. poczytalam troche rzeczy o takich napadach. to naparwde jest powazna choroba.. stwierdzilam ze ja nie chce byc chora.. ze musze sie jakos powstrzymac zanim bedzie za pozno.
dzis tez mialam ochote sie napchac. ale poprzestalam na jednym lodzie big trio. pomyslalam ze potem bedzie mnie bolal brzuch, ze bede miala caly dzien zepsuty, ze bede miala ogromne wyrzuty sumienia..
jesli nie radzisz sobie z tym idz do lekarza, poki nie jest za pozno
Najpierw na odsysanie tłuszczu by mi sie przydało.[/quote]

Będzie dobrze,na pewno

Ps. Trzymajcie jutro i pojutrze za mnie kciuki:EGZAMINY

Stary 2007-04-23, 20:04   #16759
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka007 Pokaż wiadomość
takie witaminy wchłaniają się w 3/4 mniej niż te w pokarmach, więc zamienianiem warzyw na tabletki oszukujesz się i możesz zafundować sobie niezłe niedobory.
zgadzam sie. witaminy w tabletkach to trucizna! takie witaminy sa jedynie PODOBNE do prawdziwych, są poprostu sztuczne i niestety kiedys to sie musi odbić.. witaminy w tabletkach sa dobre na jakis czas,np podczas i po chorobie, zeby wrocic do zdrowia. ale czlowiek ktory nie potrzebuje rekonwalescencji powinien czerpac witaminy z produktow naturalnych

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 20:11   #16760
phenomena
Zakorzenienie

enda, truskawki !!
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 20:25   #16761
Ather
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze menu:

Śniadanie: Placek owsiany ;-) -> (odmoczone) 30 g owsianki, 15 g rodzynek, 2 łyżki otrębów oraz 1 jajko, wymieszane i na patelnię - bez tłuszczu oczywiście - odkryłam że mam w domu teflonową xD)

II Śniadanie: Kromka ciemnego chleba wieloziarnistego, z jednym ugotowanym jajkiem i kilkoma plasterkami ogórka. Do tego Activia, tym razem do picia zamiast jogurtu.

Obiad: ok. 170 g piersi z kurczaka ugotowanej. Do tego troszeczke marchewki, groszku, fasolki, dwa małe ogórki konserwowe i kukurydza (ale tej tylko 20 g)

Kolacja: serek wiejski + otręby + 3 truskawki + łyżka siemienia lnianego + 10 g słonecznika.

Byłabym wdzięczna za 'poprawki'
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 20:39   #16762
gujana
Wtajemniczenie

Atramto przepraszam, musialam cos pomieszac, z ta redukcja... ;-) czasem mi sie miesza ,co i jak.

Stokrotko jesli lekarz zalecl kisiel to jedz, wkoncu lekarz wie co mowi.

Orzeszku bede tu codziennie to pisac, az moze gdzies mimochodem zagniezdzi sie to wTwoim umysle, i dotrze do Ciebie, ze musisz isc do lekarza. Jestes powaznie chora i nikt Ci nie pomoze, dopoki sama nie bedziesz chciala sie wyleczyc. A wyleczyc sie oznacza: pojsc do lekarza.

Seemore Trzymam kciuki za ten tajemniczy tydzien. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez zadnych ran (naprawde mnie martwisz, gdy tak piszesz!) i ze wrocisz tu do nas, dalej dietkowac, i dalej pokazywac nam swoje ładne jadlospisy. teraz wiosna, moze przekonasz sie do jakichs nowych warzyw. I powodzenia z tym chlopakiem

Stary 2007-04-23, 20:50   #16763
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

moim zdaniem ogromna roznice zrobi juz, jak nie bedziesz tyle chleba jadla - zamiast kanapek z tunczykiem i ogorkiem zjedz samego tunczyka i ogorka... Tylko taka mala sugestia, ja tak robie.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 20:53   #16764
gujana
Wtajemniczenie

ja dzis marnie, i wogole nic nie komentujcie nawet

S:brak, duzo stresu i dlatego
IIS:brak, jw.
O: drozdzowka z orzechami i migdalami i czekolada; bulka jak od kebaba z surowkami(kapusta biala,czerwona,marchewka, pomidorki,salata,ogorek) + 3 falafelowe kotleciki + troszke delikatnego sosu czosnkowego.
Pkolo20-25 truskawek zalanych kefirkiem + troche cukru pudru.
K:jajko.

ale dno.
jutro bedzie lepiej
EDIT jeszcze kilka lyzek nutelli. zapomnialam.

EDIT czy siemie lniane musi byc zmielone? bo nie mam w czym zmielic, a Pingwinek pisala, ze to mielone-kupne jest bezwartosciowe.

Stary 2007-04-23, 21:01   #16765
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Szczerze mowiac podziwiam a zarazem dziwie sie, ze wam sie chce tak dokladnie liczyc wszystko. Zeby jajko wazyc??? czasem takie przesadne liczenie i myslenie o jedzeniu powoduje, ze nie mozemy schudnac... Przeciez organizm sam mowi nam, kiedy jest glodny i czego potrzebuje (ja wiem po tym, ze w ogole nie jem soli a raz do roku dopada mnie na jakies 2 dni laknienie i wszystko sole... potem powraca mi wstret do soli). Oczywiscie aby schudnac nalezy ograniczyc jedzenie (na przyklad jesc to, na co sie ma ochote, ale tylko polowe tego, co by sie normalnie zjadlo) ale bez przesady...

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 21:04   #16766
judus
Rozeznanie

GG do judus

od dziś stwierdzam że mi tez przyda sę liczenie kalorii więc dołączam sie do wątku...mogę prawda?
dziś wchłonęłam 750kcal i 2litry wody ale teraz jeszcze czas na A6W i marcheweczkę
dobranoc
pilnie się uczę
oszczędzam
prowadzę zdrowy tryb życia
właściwie zarządzam czasem
judus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 21:11   #16767
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac podziwiam a zarazem dziwie sie, ze wam sie chce tak dokladnie liczyc wszystko. Zeby jajko wazyc??? czasem takie przesadne liczenie i myslenie o jedzeniu powoduje, ze nie mozemy schudnac... Przeciez organizm sam mowi nam, kiedy jest glodny i czego potrzebuje (ja wiem po tym, ze w ogole nie jem soli a raz do roku dopada mnie na jakies 2 dni laknienie i wszystko sole... potem powraca mi wstret do soli). Oczywiscie aby schudnac nalezy ograniczyc jedzenie (na przyklad jesc to, na co sie ma ochote, ale tylko polowe tego, co by sie normalnie zjadlo) ale bez przesady...
A ja się nie zgodzę. Właśnie mądre odchudzanie, to nie tylko ograniczenie kalorii, a tym bardziej drastyczne. Tak samo ważne są proporcje białka, tłuszczy i węglowodanów. A skąd wiedzieć ile tego się je? Trzeba ważyć i liczyć. Do tego dochodzi prawidłowe komponowanie posiłków itp.

Może i na początku to nie robi róznicy - jesz mniej, trochę poćwiczyć i do przodu, ale dochodzisz do momentu, kiedy o każdy kilogram mniej trzeba walczyć 2x ciężej.

Ja jestem właśnie w takim punkcie kiedy, ani w górę, ani w dół, im mniej do zrzucenia, tym ciężej. I to, że staram się dbać o każdy szczegół to oznacza, że zwariowałam? Heh... Dieta jest podstawą i jak to sobie wyobrażasz??
Stary 2007-04-23, 21:12   #16768
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez judus Pokaż wiadomość
od dziś stwierdzam że mi tez przyda sę liczenie kalorii więc dołączam sie do wątku...mogę prawda?
dziś wchłonęłam 750kcal i 2litry wody ale teraz jeszcze czas na A6W i marcheweczkę
dobranoc

750 kcal miał cały Twój dzisiejszy jadłospis?
Ręce opadają , ale Twoje zdrowie, Twój wybór
Stary 2007-04-23, 21:13   #16769
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judus Pokaż wiadomość
dobranoc

mhmm, 750 kcal to faktycznie strasznie duzo. chyba sie przejadlas

a poza tym, czy widzialas kogos z aktualnie tu piszacych, zeby liczyl kalorie?
jezeli juz, to liczymy wartosci odzywcze i jakos kalorii, a nie sama ilosc.
Dołączyc sie mozesz, oczywiscie, ale przeczytaj kilka ostatnich stron. Zaznaczam OSTATNICH nie pierwszych

Stary 2007-04-23, 21:34   #16770
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

6:30 owsianka z bananem, rodzynkami i anansem suchonym, pol serka wiejskiego
9:40 bulka ciemna z 2 plasterkami poledwicy i pomidorem
12:25 salatka z tunczyka, 2 jajek, ogorka kiszonego, bulka ciemna z serkeim wiejskim i pomidorem
16:30 pol piersi z kurczaka, salatka z pomidora, salaty, jogurtu nat i oliwy z oliwek
18:30 pol kostki twarogu, activia, 5 orzechow laskowych, rodzynki, pestki dyni
21:00 ogork kiszony, plasterek poledwicy, serek wiejski

ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości